|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2008 ;)))) część II - rozpakowywanie ;) !!!
Melduję się po wizycie,
Troszkę mi sie zeszło bo spędziłam 3 godzinki w szpitalu. Szyjka niestety ma 1 cm ![]() ![]() Nelijka - śliczna dziewuszka Co do antykoncepcji zastanawiamy się nad tabletką albo mireną, podobno zastrzyki też są fajne, ale łatwo jest o nich zapomniec. Zawsze jeszcze zostaje prezerwatywa. My się straraliśmy przez 8 miesiecy leczenia hormonalnego więc do konca nie wiadomo czzy bede mogła brac tabletki. Zwłaszcz że przed ciązą nie mogłam, chociaz nie dokońca wiem dlaczego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1802 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja Olivia jest jeszcze za mala i nie rozumie, jak piekny jest kolor rozowy ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieje, ze cos przyniesie trzymanie tych kciukow, bo ja juz nie daje rady... i fizycznie i psychicznie ![]() Cytat:
![]() Piernicz te nauczycielki, Ty masz sie dobrze czuc, a one niech sobie gadaja co im tylko slina na jezyk przyniesie. Wyszalej sie za wszystkie czasy ![]() Cytat:
![]() ![]() ----------- Dzisiaj na 17:00 mam termin do gina ![]() Odnosnie antykoncepcji, ja chyba zdecyduje sie na spirale, ale jeszcze nie wiem co i jak, bo musze sie doksztalcic w tym kierunku ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1803 |
Rozeznanie
|
Sniezynka21 kiedy Cię dopadnie w końcu?? Współczuję tego czekania - na razie sobie tego nie wyobrażam ale nie wiadomo jak będzie u mnie i u innych. Już bym tak chciała urodzić chociaż do terminu 10 dni ale maluch chyba wie, że pościel jeszcze nie wyprana i nie ma wypełnienia i półek na ścianę i stwierdził, że jeszcze poczeka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1804 |
Zadomowienie
|
melduje się
![]() Sniezynka21 trzymam cały czas kciuki!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1805 |
Rozeznanie
|
Sniezynka21 mam takie pytanie. Przeglądałam sobie I część wątku i na liście w maju masz termin na 27.11 - dlaczego tak Ci się przesunęło??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1806 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje dziewczyny za kciukasy
![]() ![]() Gosiaczku od kilku dni sama sie nad tym zastanawiam... Na pierwszej wizycie kiedy sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy, do karty mi wpisal termin porodu 13.11.2008 ( to od daty chyba z okresu, bo ostatni mialam 7.02.2008 ) najpozniej do 1.12.2008... na kolejnych wizytach byly rozne terminy... Na zdjeciach z USG widnialy daty od 11.11- 27.11 , wiec sama juz zglupialam. Na ostatniej wizyciu mowil, ze moge urodzic na dniach... Dzisiaj mu powiem niech gada jakies konkrety a nie co wizyte mi daje nowy termin... Nie wiem czy cos z tego zrozumiesz, bo tak chaotycznie to napisalam, ze szok ![]() EDIT: a na papierze, ktory moj maz potrzebowal do pracy napisal, ze termin na 24.11.2008 i badz tu madry... Edytowane przez Sniezynka21 Czas edycji: 2008-11-20 o 09:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#1807 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1808 |
Zadomowienie
|
Sniezynka21 to faktycznie masz problem z tymi terminami
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1809 |
Raczkowanie
|
witam dziewczynki
dziękuję wszystkim w imieniu mojej córeczki nilejka ale cię wymęczyli ale warto bylo mała jet cudna ![]() ciekawe co u asiak1981ostatnio sie nie odzywa śniezynka dziwnie z tymi twoimi terminami tez bym nie wiedziała który wziąc pod uwagę a dzidzia i tak wyjdzie kiedy będzie chciała ![]() ja czekam do niedzieli na mame wtedy będę miala pewność że mała ma dobrą opiekę i moge rodzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1810 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1811 |
Zakorzenienie
|
Gosiaczku zrozumialam wszystko
![]() Paula ja nie mam bladego pojecia jak to jest. Aniak dokladnie, tak jak piszesz mala wyjdzie kiedy zechce, natury nie oszukamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1812 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1813 |
Rozeznanie
|
No Sniezynko zakrecony ten doktorek, a chodzisz do polaka?
Paula szyszka ja mam odobnie termin z OM na 3.12 a z USG na 27.11, we wtorek mam wizyte i mam zamiar zapytac do kiedy czekamy a teraz czekam do jakiejs 12 i dzwonie po wyniki z zawartosci kubeczka bo dzis niezapomnialam ![]()
#1814 |
Raczkowanie
|
Paula Szyszka nic nie słyszałam o takim wywoływaniu porodu. Jednak będąc wczoraj na KTG mój lekarz przy okazji mnie zbadał. Nie był najbardziej delikatny (a nigdy nie mogłam na niego pod tym względem narzekać) i od tej pory odchodzi mi czop! I to podbarwiony krwią
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No popatrz, teraz to nigdy nie zapomne Twojej daty urodzenia ![]() Ja znowu KTG mam co wizyte, leze po pol godziny zwykle. Moja mala coraz mniej sie rusza, chyba miejsca ma juz za malo ![]() Wogole to codziennie czuje takie uklucia we fredce calkiem nisko juz ![]() ![]() Skoro Twoj lekarz nie odczuwa potrzeby robienia KTG to chyba ma racje, zna sie na rzeczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1816 | |
Zakorzenienie
|
Zakrecony, jak nie wiem, ale naprawde bardzo mily i przyjemny, ale zaczyna mnie draznic
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja sobie zapisalam numer do : Gosiaczka Xandry Magdaleny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1817 |
Rozeznanie
|
Moj tez niemiec chociaz na poczatku chodzilam do polki ale babka byla daremna nieumiala mi pomoc, u mnie niedaleko jest jeszcze jeden polski gin podobno strasznie stary juz i ze dobry ale ja jestem wierna mojemu, chodz ostatnio mnie wkurzyl bo chodze co 2 tygodnie a on za kazdym razem sie mnie pytal gdzie rodzic chce, no ale juz chyba w koncu do niego dotarlo
![]() ![]() do mnie mozesz pisac napewno dojdzie bo kom mam zawsze przy sobie, a dlaczego twojegu numeru niemam na liscie kontaktowej?
Edytowane przez "Magdalena" Czas edycji: 2008-11-20 o 10:29 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#1818 |
Zakorzenienie
|
Magdalena bo jak robilyscie liste, to ja nie udzielalam sie za czesto na watku
![]() ![]() ![]() Moj lekarz wogole nie bedzie przy porodzie i tez w pierwszej ciazy nie byl. On ma tylko swoja praxis i w szpitalu juz nie pracuje. Tam gdzie bede rodzic pracuje bardzo duzo Polakow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1819 |
Rozeznanie
|
numer doszedl
![]() ja biore ta moja polozna na porod, fajna babka jak narazie duzo mi pomaga i zawsze mog do niej dzwonic, bo wiem tylko ze w tym szpitalu gdzie ja chce rodzic to jeden lekarz jest polak a tak to raczej niemcy
#1820 |
Zakorzenienie
|
Magdalena a skad Ty masz ta polozna ?? Ja nigdy nie mialam, nawet nie wiedzialam, ze mozna miec. Do mnie tylko przychodzila po porodzie, 10 wizyt miala.
To jak numer doszedl, to w razie czego do mnie tez mozesz pisac ![]() Musze isc zaraz po mala do przedszkola. |
![]() ![]() |
![]() |
#1821 |
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczynki,
Śnieżynka - faktycznie z tym terminem porodu masz nieciekawie. Ja wg OM mam na 3 grudnia, a wedlug pierwszego usg 10.12 - ale mam nadzieję że nie doczekam. Paula Szyszka ja cos słyszałam o wywoływaniu porodu ale nie bardzo wiem o co chodzi. W każdym razie kilka moich znajomych po bolesnym badanku urodziła w ciągu 2-3 dni. NIe wiem czy to był zbieg okoliczności czy lekarz cośtam im zrobił. A ja dzisiaj zaspałam i nie poszłam na KTG. I nie bardzo wiem co robic. ![]() Oglądałam DDTVn i bardzo się rozczarowałam, nie wiem czy widziałam cały program o wracaniu do formy, ale ogólnie to nie dowiedziałam się z niego nic ciekawego. Jedno mnie zdzwiło, na szkole rodzenia położna kazała zacząc wiczenia od 7 dnia od porodu, takie lekkie i proste i z każdym tygodniem zwiekszac ich intensywnośc. A ta babka mówiła że 8 tyg po poroddzie można pójśc na fitness a wcześniej nie tylko na piłce cwiczyc. Ja już sama nie wiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#1822 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() W której części Niemiec mieszkasz?? Bo ja na północy pracowałam w czasie studiów w przerwach wakacyjnych. Miasto Eckernfoerde niedaleko Kiel - to tak na marginesie - zupełnie bez związku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To u Ciebie nie jest tak zle z tym terminem ![]() ![]() Tez caly czas mysle, kiedy bedzie mozna normalnie cwiczyc po porodzie. Ja juz mam caly sprzet przygotowamy, tylko czekamy na maluszka i az polog sie skonczy i dawaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1824 |
Zakorzenienie
|
Gosiaczku mnie cala fredka boli, uda chyba nie
![]() ![]() Ja mieszkam calkiem na dole ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1825 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja ja na porod tak za bardzo niechcialam bo przeciez sa inne polozne na oddziale i jakos wszystkie sobie radza no a za 100 moge przeciez cos dla dzidzie fajnego kupic ale jak bylismy na tym pokazie w szpitalu ogladac porodowke to moj tz chyba sie troche slownictwa przerazil a ja za to zadowolona wyszlam bo wszystko rozumialam, tylko tlumacze mu ze ja juz takie slowka znam bo jak chodze do niemca ginekologa to chyba musze wiedziec o czym on do mnie mowi, no ale moj tz stwierdzil ze bierzemy ja bo "w calym tym stresie bedziemy sie jeszcze stresowac ze czegos niezrozumiemy" rozbawil mnie tym tekstem do lez ![]() jedna z kolezanek miala ja przy porodzie i bardzo sobie chwali wiec zobaczymy jak to sie potoczy
![]() |
#1826 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gosiaczku powiedz lepiej jak tam Twoje oczko?? drama ![]() ![]() Śnieżynka koniecznie się odezwij po wizycie, |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1827 |
Raczkowanie
|
Też się zastanawiam jak to jest z tymi ćwiczeniami po porodzie. Mam nadzieję, że szybko uda się wrócić do formy. Ja wprawdzie przytyłam tylko 9kg. W sumie to mi tylko brzuszek i piersi urosły. Już kupiłam dwie krótkie sukienki i mam nadzieję, że na święta je ubiorę
![]() I tak jak Wy już się zastanawiam nad antykoncepcją po... Sama nie wiem na co się zdecydujemy. Trzeba to porządnie przemyśleć, poczytać o wszystkich metodach. Któraś z Was pytała o różowe ubranka dla dziewczynek. Ja nie jestem zwolenniczką, ale w sumie jakoś tak wyszło, że mam kilka różowych rzeczy. Ale jakiś niebieski komplet też kupiłam. Dziewczynka w niebieskim też może chodzić! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1828 |
Rozeznanie
|
Dziękuję, dziękuję muszę powiedzieć, że lepiej. Nie jest już spuchnięte, coraz mniej boli i dużo lepiej wygląda. Także na weekend powinno dojść do siebie całkowicie.
Ja mam jeszcze takie pytanie. Czy takie coś koloru żółtawego, podobnego do upławów co obserwuję na wkładce to może być ten czop?? Bo już nie wiem co to jest?? Czy ten czop może mieć taką upławową konsystencję. zy moze to wody się pomalutku sączą ![]() Musze jeszcze wypełnienie do pościeli kupić. Zdecyduję sie chyba na Glucka. Heh, własnie był zwiastun NA WSPÓLNEJ - Iza to chyba się zaciążyła ![]() A ona myślała, że to menopauza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1829 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
![]() ![]() a co do cwiczen to 2 tyg po porodzie zrobilam 30 brzuszkow i ..zaczelam mocniej krwawic i brzuch mnie strasznie rozbolal.. postanowilam zaczekac do końca 6 tyg... teraz waga sama leci... itylko 2kg na plusie mam.. a przytylam 12,5kg ![]() Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2008-11-20 o 11:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1830 |
Zadomowienie
|
scorpionec lepiej uważaj bo właśnie słyszałam że jak się za szybko ćwiczy można krwotoku dostać w końcu jeszcze to wszytko delikatne! bardzo szybko straciłaś na wadze! lada dzień pewnie będziesz miała jeszcze mniej niż przed ciążą
![]() ![]() Gosiaczek1211 dobrze że z twoim okiem już lepiej ![]() ![]() drama dziewczynka wygląda fajnie też w niebieskim gorzej jak chłopak nosi różowe hihhihi ale ja mam pare pajaców różowych od koleżanki na wszelki wypadek zawsze mogę na noc ubrać małemu tym bardziej że są takie mięciutkie i całe rozpinane ![]() Salomea1mi to już czop wyłazi od 2,5 tygodnia hehe i nic a jest to napewno czop bo nawet lekarz mówił ale nie jest podbarwiony krwią wieć każdy chyba inczej to przechodzi ![]() kurde dzisiaj znowu dostałam krotoku z nosa i 15 min wisiałam nad zlewem i lało się ze mnie jak z kranu wrrr to podobno przez to że osłabiona jestem no i mam problemy z zanikiem błon śluzowych w gardle i nosie a teraz jak kaloryfery grzeją to katastrofa ciągle nawilżacz musi u nas chodzić od wczoraj nie włączyłam no i kara mnie spotkała... ale już doszłam do siebie! niedawno byli u mnie rodzice posiedzieć zeby mi nudno nie było mam przywiozła pycha sałatkę więc nabrałam sił ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.