|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2008 ;)))) część II - rozpakowywanie ;) !!!
To i ja się melduję ciągle 2w1
Śnieżynka ![]() śliczną masz córcię, fajnieże Ci tak pomaga Edytko - ja kołyską też się chetnie zaopiekuję ![]() Magdalena - ja mam podobnie jak Paula, co zjem to ide do kibelka, pocieszam się tylko ze może lewatywa nie będzie potrzebna ![]() Dzisiaj miałam ciężką noc. Wstawałam chyba z 8 razy, nie mogłam spac, a mała urządziła chyba jakąs imprezkę w brzuchu. Ledwo co na oczy dzisiaj widzę. Dzisiaj wizyta u gina, zobaczymy co powie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1772 |
Zadomowienie
|
Salomea1 to daj koniecznie znać po wizycie!!!!
Sniezynka21 ale ładna dziewczynka z tej twojej córeczki ![]() a mnie dzisiaj już od jakiejś godziny tak fredka boli że już mam dosyć mogłoby się chociaż rozkręcić jak już ma boleć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1773 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj moi rodzice kupili Mikiemu karuzelkę nad łóżeczko i ubranko na wyjście ze szpitala i dowiedziałam się, że moja siostra będąca w Stanach wysyla mi właśńie jakąś paczkę... Cytat:
Cytat:
![]() Ale świetna!
![]() |
#1774 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak wrocisz odrazu pisz co mowil. Dziekuje w imieniu Olivii za komplement ![]() Cytat:
![]() ![]() Kto wie, moze zacznie sie cos dziac... trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A z kolyska masz racje, lozeczko w domu a kolyska u tesciow czy rodzicow moze stac ![]() ![]() Rowniez dziekuje za komplement w imieniu corci ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1775 |
Rozeznanie
|
I ja się stawiam 2 w 1.
Sniezynko pytałaś o to ile przytyłam. Pierwsza odnotowana w karcie waga to 62 kg w 13 tyg (mój lekarz nie zakłada karty wcześniej niż 10 tydz.) w tym momencie ważę 85 kg także mam na + jakieś 23 kg (odnotowane). Wiem jednak, że jakieś 3-4 kg mogę sobie dodać z racji tych nie udokumentowanych 13 tyg. A tak na marginesie to CO TY TUTAJ JESZCZE ROBISZ??? ![]() Śliczną masz córeczkę. Duża jak na 2,5 roku (przynajmniej na zdjęciach). Fajna róznica wieku będzie między dzieciaczkami. Salomea1 powodzenia u gina. Daj znać po wizycie koniecznie. "Magdalena" nie martw się tym moczem. Ja też już raz zapomniałam nasiusiać tam gdzie potrzeba i raz zapomniałam, że przed pobraniem krwi jestem i zjadłam sobie z TŻ śniadanko ![]() Paula Szyszka dzięki za ten rumianek ![]() ![]() A jutro w Dzień DObry TVN będzie o tym Jak wrócić do formy po porodzie. Muszę koniecznie obejrzeć. Może powiedza coś ciekawego. Dobra uciekam myć włoski - zgłoszę się później. Aha - no i czekam na jakieś wspaniałe wieści z porodówek. Buziaki. |
![]() ![]() |
![]() |
#1776 |
Rozeznanie
|
Cześć Wszystkim!
Niedawno aniak2888 wklejała zdjęcie pieska i postanowiłam też pokazać Wam mojego "pierworodnego" łobuza. Brudzi niemiłosiernie (mieszkamy w bloku) , słucha nas rzadko (ale to nasza wina bo zupełnie brak nam konsekwencji) ale jest rozkoszny. Jak na labradora szczupły i dość drobny ale za to najszybszy na osiedlu ![]() No i dorzucam jedno ze ślubu - to już 3,5 roku temu... |
![]() ![]() |
![]() |
#1777 |
Zakorzenienie
|
A ja wcale sobie nie zazdroszczę. Wolałabym nic nie dostać, żeby tylko moja siostra była przy mnie... Tak bardzo mi jej brakuje. Moja jedyna siostra!
![]() Jaki fajny kapelusz!
#1778 |
Raczkowanie
|
Anbarr gratulacje!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1779 |
Raczkowanie
|
jagaaa śliczny moja Korka lubi czarne laradorki
![]() ładna z was para z mężem oczywiście ![]() edyta kołyska jest piękna Sniezynka xandra śliczne wasze córeczki moja też jest kochana chociaż na 4,5 roku pomaga mi na ile potrafi to ja tez pochwalę sie moim skarbem |
![]() ![]() |
![]() |
#1780 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1781 |
Raczkowanie
|
Przede wszystkim gratuluje wszystkim nowym Mamusiom!!
Ja dziś po KTG. Do szpitala jechałam z nadzieją, że może już tam zostanę, ale nic z tego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1782 |
Raczkowanie
|
Witam
Udalo mi sie was doczytac do konca. Ja juz zaczynam o porodzie zapominac, ale powiem wam ze pierwsze co powiedzialam do tz to to ze 2 dziecko sam sobie urodzi. Ja mialam w czwartek ktg na ktorym wyszly mi skurcze powyzej 100 a ja ich jakos specjalnie nie odczuwalam wiec pojechalam do domu. W piatek od okolo 16.00 zaczely mi sie mocniejsze skurcze, ale byly bardzo nieregularne wiec czekalam. Po 19.00 powiedzialam ze jedziemy do szpitala. Przyjelam sie na oddzial i zrobili mi ktg. Zwijalam sie z bolu a skurcze wychodzily mi 30-40 %, myslalam ze tam umre. Nie mialam boli z kregoslupa (i to chyba lepiej) ale wszystkie szly mi w nogi. Czulam ulge tylko jak chodzilam, a na ktg wiadomo trzeba lezec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wybudzanie sie z narkozy tez nie jest przyjemne. Pierwsze slowo ktore udalo mi sie wymowic to:"boli" na szczescie mnie uslyszala polozna i dala ketonal. Ptem przez 15 min staralam sie zapytac o mala ale nie moglam slowa zlozyc ![]() ![]() Jak juz zawiezli mnie na sale(o 23.30) to nie bylo tak zle, bo juz dostawalam srodek przeciwbolowy ![]() Juz pozniej wszystko jakos sie fajnie potoczylo. Na drugi dzien podnioslam sie z lozka (az mi oddech wstrzymalo na chwile ![]() ![]() Wspominam ciezko ten moj porod chociaz nie trwal dlugo, ale te skurcze byly okropne ![]() ![]() Mialam jeszcze jazde dotyczaca karmienia piersia, ale to innym razem ![]() A to moja coreczka Lena |
![]() ![]() |
![]() |
#1783 |
Rozeznanie
|
Dziewczynki rozpakowane GRATULACJE!!
nelijka dzielna byłaś i już po wszystkim ![]() ![]() Ja dzis się zabrałam z końcu za pranie i jak to wszystko poschnie to poprasuję. I jak przesortowałam ciuszki dla małej to mam może jedną rzecz w rozmiarze 56. Reszta to 62/68. Ale co tam. Najwyżej popodwijam rękawki i mała dłużej pochodzi w tych ciuszkach. Ja za tydzień mam wizytę u gina i ciekawa jestem co mi powie. Coś mam przeczucie że wszystko ruszy się wcześniej. Już teraz mała szaleje po całym brzuchu. Nie wiem czy ma za dużo miejsca czy co?? Chce mi bok rozerwać dosłownie. A skurczyki już są mocniejsze i gdybym zaczęła liczyć to ciekawe co by z tego wyszło. Plecy mi odpadają. Ale marudzę masakra. Ale mam takiego lekkiego doła. Muszę się za jakąś robotę wziąść. nelijka Lena jest prześliczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1784 | |
Zadomowienie
|
Piekne i slodkie dzieciaczki
super psiaki ![]() Cytat:
![]() Sliczna Twoja Lenka ![]() szkoda ze przed cc jeszcze tyle musialas wycierpiec
![]() |
#1785 |
Zakorzenienie
|
Cześc Wam, ja dopiero sniadanko jem-tak się czasem kończy nocne siedzenie na wizażu
![]() nelijka, bidulko, to się niepotrzebnie nacierpiałaś.Dziwię się,że lekarze przy zwykłym badaniu nie wyczuli tak znikomej ilości wód płodowych. Ja poprzednio tez miałam cesarkę z tego powodu właśnie i juz tydzień przed cc moja gin wyczuła poprzes samo macanie brzucha, że coś z tymi wodami nie tak-i dlatego wysłała mnie wcześniej do szpitala(gdzie nic nie wykryto i tak czekali na termin,no ale w końcu sie dobrze skończyło).Lenka przecudowna!!! ![]() Sniezynka, Aniak, fajne córeczki macie ![]() ![]() ![]() Dziekuję Wam wszystkim za komplementy ![]() ![]() ![]() JaGaaaa, cudowny miałaś kapelusz na swoim slubie!!! ![]() ![]() ![]() Magdalena, ja tez kilka razy zapomniałam nasiusiac do pojemniczka.Teraz tez mnie czeka badanie moczu i myslę nad tym, jak by tu nie zapomniec znowu. Chyba po prostu przykryję sedes deską i tam postawię pojemniczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1786 |
Zakorzenienie
|
Nelija! Lenka jest prześliczna!
#1787 |
Zadomowienie
|
nelijka biedna wycierpiałaś się przed tą cesarką
![]() ![]() niobe7 koleżanka kiedyś mówiła też na na 2 się nie pisze ale po paru latach tak zapragnęła maleństwa że jest już od 3 miesięcy na świecie ![]() Petitka4 ja też tak mam że mały tak mnie intensywnie w jeden bok kopie że chyba mi niedługo rozerwie dosłownie! dobrze że ja ma już ciuszki poprasowane bo bym teraz nie dała rady już tego zrobić tak mnie boli fredka ![]() aniak2888 twój szkrab też jest cudowny!!!!!!!! super te wasze dzieciaczki są! tola3804 wyobrażam sobie jak musisz tęsknić za siostra! ja mam 2 siostry które mieszkają w tym samy mieście co ja i nie dość że się często widujemy to jeszcze potrafimy do siebie co 2 dzień dzwonić... JaGaaaa ślicznie wyglądaliście na ślubie! pisak też słodki! Gosiaczek1211 cieszę się że opuchlizna już schodzi mam nadzieję że całe oczko wyzdrowieje szybko!!! ja też będę oglądała jutro DDTVn ciekawa jestem co będą mówić o tym dojściu do formy po porodzie może cosik się wykorzysta ![]() ciekawe co słychać u LaydyM jakoś się dawno nie odzywała pewnie już biedna nie ma siły siedziec ostatnio pisała że szybko ja kręgosłup boli i nie może wysiedzieć przy kompie... Edyta też się dzisiaj nie odyzwa z zawsze o tej godzinie była już zameldowana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1788 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
Lena cudna.. więc warto było po cierpieć ![]() ![]() Ja tez tak powiedziałam mezowi zaraz po porodzie, a po tyg zmieniłam zdanie.. ![]() moja pijawka znow caly dzien na cycu ![]() ![]() padam na twarz z niewyspania.. a marzą mi sie przytulanki.. chyba jestem nienormalna.. ![]() ![]() a propo nie wiem czy zdecydowac sie na tabletke 1 składnikowa czy spirale? wiecie cos na ten temat?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1789 |
Zadomowienie
|
scorpioniec powklejaj jakieś zdjęcia tej swojej pijaweczki
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1790 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W imieniu Lenki dziekujemy ![]() ![]() Zmykam bo mala dzis ma dzien placzu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1791 |
Rozeznanie
|
Paula szyszka no to mieliscie szczescie i to wielkie
![]() moja ciaza to wynik kuracji hormonalnej a staralismy sie niecale 2 lata, wiec na dzien dzisiejszy moze ja wcale nie potrzebuje antykoncepcji ale moj tz twierdzi ze moze moja gospodarka hormonalna sie teraz ustabilizuje i zaliczymy wpadke ![]()
#1792 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wogole jakiekolwiek teraz grzebanie w podwoziu mnie jeszcze przeraza ja nie wiem jak to bedzie z przytulankami, na razie boje sie o tym myslec, chociaz niby wszytsko ladnie sie goilo, ale mam stracha jak przed pierwszym razem ![]()
![]() |
#1793 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie grudzień 2008
Ja równiez mam termin na grudzien dokladnie 2 grudnia. Mały wazy juz 3,232
![]() ![]() Najgorzej jest w nocy spac tak na tym lewym boku caly czas , ale daje sie przyzwyczaic ![]()
#1794 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1795 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Od wczoraj Was podczytuję i wreszcie skończyłam i mogę coś napisać, bo mały właśnie zasnął w wózeczku podczas wietrzenia ![]() Wczoraj był jakiś taki niespokojny, dziś już jest lepiej, nawet zaliczyłam pierwsze swoje dłuższe wychodne!! Byłam dwie godziny na zakupach (oczywiście sobie nic nie kupiłam, tylko wszystko dla maluszka ![]() ![]() No ale dość o mnie! Przede wszystkim WIELKIE GRATULACJE DLA ANBAR!!!!!!!!!!!! WRACAJCIE Z MALUSZKIEM DO NAS SZYBCIUTKO!!! ![]() ![]() Paula Szyszka pytałaś o szwy, ja mam w środku też te rozpuszczalne, tylko na zewnątrz miałam takie zwykłe i dlatego musiałam mieć sciągane. xandra, aniak2888, Sniezynka ALE MACIE ŚLICZNE CÓRECZKI!!! TYLKO POGRATULOWAĆ!!!!!! ![]() nelijka mała jest prześliczna!!!! Tak słodko wygląda, do schrupania ![]() Jagaaa pięknie razem z mężem wyglądacie, a Ty tak oryginalnie, super! molka86 faktycznie nawet nie zwróciłam uwagi, że miałyśmy ten sam termin porodu i urodziłyśmy w ten sam dzień! Ale fajowo ![]() ![]() Sniezynko trzymam szczególnie za Ciebie kciuki kochana, żebyś najpóźniej do końca tego tygodnia się rozpakowała ![]() Dziewczyny co do drugiego dziecka, to ja tez na razie mam podobnie, jeszcze mi nie przeszło po porodzie ( przepraszam, wiem, że obiecałam opis, ale chyba jednak nic z tego.. taki ze mnie tchórz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1796 |
Raczkowanie
|
Gosiaczek1211 dziękuję za info o jutrzejszym programie w Dzień dobry tvn, gdyby nie Ty to nie wiedziałabym o tym i przeoczyłabym, a nóż widelec coś fajnego doradzą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1797 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1798 |
Raczkowanie
|
O, dobrze wiedzieć
![]() ![]() buźka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1799 | ||
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
po zwyklych pigulkach seks mogl dla mnie nie istniec... spirali troche sie boje ale mam ochote na mirene, a 1 skladnikowa tabl podobno mnie za fajna.. ![]() plastry to jakas tragedia estetyczna dla mnie bo po 1 ciagle sie brudzily dookola a po 2 zawsze sie troche odkleil i nie wiedzialam czy dziala czy moze juz nie.. ![]() acha nam tez udalo sie za1 razem ![]() Cytat:
juz wole sobie DZIECKO poczytac albo M jak Mama..(teraz z dodatkiem o zakupach dla malucha ala AVANTI) drobcia zazdroszcze zakupów moja mla w dzien je co godz albo czesciej wiec moge se pomarzyc...(czasem zasnie na 3h albo 2xpo3h ale nigdy nie wiem czy akurat tego dnia) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1800 |
Raczkowanie
|
Melduję się dopiero teraz. Jesteśmy u teściów i nie miałam się jak wcześniej odezwać, bo chrześnica dawała mi popalić, a i jeszcze zaliczyłam dziś popołudniową drzemkę. Koleżanka mi podpowiedziała, że jak w nocy nie śpię, to chociaż w dzień żebym sobie pospała
![]() Śnieżynka mój brat (29 lat)mieszka od 6 lat w Kanadzie (przez ten okres nie widzielismy się ani razu), nie ma jeszcze swoich dzieci. A te prezenty to jest chyba rekompensata za to, że nie dostalismy od niego prezentu na slub, a tak wcześniej obiecywał, że ho ho ![]() Kołyska jest prześliczna i już stoi złożona (jutro wkleję Wam zdjecia jak wrócę do domku). Myslałam o tym, żeby może ją do teściów przywieźć, ale jakos mi szkoda ![]() ![]() Nelijka śliczniutka ta Twoja córeczka ![]() Dziewczyny i te Wasze córy starsze to też piękne księżniczki ![]() Mnie dziś coś strasznie plecy bolą i mała się wypycha pod żebra, że czasami to aż mnie boli. Byłam dziś u koleżanki po 3 tygodniach jak się nię widziałyśmy i powiedziała, że mój brzuchol jest ogromny, że strasznie urósł od tamtego czasu ![]() ![]() ![]() Jeżeli chodzi o antykoncepcje, to ja chyba się zdecyduje na tabletki, ale jeszcze do końca nie wiem ![]() Się rozpisałam... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:12.