Wątek dla tych, których waga wskazuje 3-cyfrową wartość... - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-09, 12:15   #1801
fiolusiek
Zakorzenienie

Dot.: Wątek dla tych, których waga wskazuje 3-cyfrową wartość...

Cytat:
Napisane przez asiaczek24 Pokaż wiadomość
Hmmm... myślałam, ze będziecie wspierac a nie zniechęcac
nie odbieraj tego jako zniechecenie tylko ostrzezenie przed tym co cie czeka musisz przygotowac sie na wszystko
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 12:42   #1802
asiaczek24
Przyczajenie

Nie jest to moja pierwsza dieta, więc wiem jak to wygląda... Nie raz traciłam ochotę na wszystko, kiedy waga nie ruszała... Ale teraz mam motywację, jeśli chcę mieć małego brzdąca ( o czym marzę od kilku lat) muszę zgubić te zbędne kilogramy, mam dużo czasu na dietę, zmianę nawyków żywieniowych i nie tylko (minimum rok musze brać leki) więc mam nadzieję, że wytrzymam i w końcu upragniony bobas zawita do naszego domu. A więc na razie nie jesteś w stanie mnie zniechęcić
asiaczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 13:16   #1803
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Nie jest to moja pierwsza dieta, więc wiem jak to wygląda... Nie raz traciłam ochotę na wszystko, kiedy waga nie ruszała... Ale teraz mam motywację, jeśli chcę mieć małego brzdąca ( o czym marzę od kilku lat) muszę zgubić te zbędne kilogramy, mam dużo czasu na dietę, zmianę nawyków żywieniowych i nie tylko (minimum rok musze brać leki) więc mam nadzieję, że wytrzymam i w końcu upragniony bobas zawita do naszego domu. A więc na razie nie jesteś w stanie mnie zniechęcić
wiesz nie probowalabym cie zniechecac co najwyzej jak spadnie ci motywacja to zawsze moge i pomoc i dac malego kopniaka w pewna czesc ciala
Stary 2009-06-09, 13:28   #1804
asiaczek24
Przyczajenie

zgłosze się z
Stary 2009-06-09, 14:14   #1805
madzia_g
Zakorzenienie

hehe to mi daj kopa w bo jestem zniechecona
nie chce mi sie juz chodzic na silownie, trzymac diety ehhh zmuszam sie ale juz nie mam na to checi bo mam zastoj
w ogole mam BEZNADZIEJNY dzień na uczelni sie nawkurzałam, mpk mnie doprowadza do szału i ogólnie jakoś źle mi byłam dziś kupić bieliznę ładną, udało się, ale co się nacierpiałam, żeby coś na moje wielkie cyce znaleść to moje lubie swoj biust, rzekłabym, że jest apetyczny i lubuję się w chodzeniu w dekoltach i na takie moje cuda nie ma ładnych staników jednak jakoś znalazłam w H&M o dziwo(bo tam raczej małe staniki są) a jeszcze większe dziwo, że kupiłam obwód 85 gdzie wcześniej miałam 90 a w porywach 95 i o 85 nie było mowy więc jest jakiś plus choć powiem Wam, że wcześniej zakupy mnie uszczęśliwiały a teraz dupcia, wcale mi nie lepiej a to dziwne po ostatnio sporo kupiłam a kiedyś bym miała bardzo dobry humor w takiej sytuacji.. eh niedobrze się ze mną dzieje nie Kasia?
kurde znowu napaplałam bez sensu
pozdrówki babeczki!

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post33278604
madzia_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 14:53   #1806
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia_g Pokaż wiadomość
nie chce mi sie juz chodzic na silownie, trzymac diety ehhh zmuszam sie ale juz nie mam na to checi bo mam zastoj
w ogole mam BEZNADZIEJNY dzień na uczelni sie nawkurzałam, mpk mnie doprowadza do szału i ogólnie jakoś źle mi byłam dziś kupić bieliznę ładną, udało się, ale co się nacierpiałam, żeby coś na moje wielkie cyce znaleść to moje lubie swoj biust, rzekłabym, że jest apetyczny i lubuję się w chodzeniu w dekoltach i na takie moje cuda nie ma ładnych staników jednak jakoś znalazłam w H&M o dziwo(bo tam raczej małe staniki są) a jeszcze większe dziwo, że kupiłam obwód 85 gdzie wcześniej miałam 90 a w porywach 95 i o 85 nie było mowy więc jest jakiś plus choć powiem Wam, że wcześniej zakupy mnie uszczęśliwiały a teraz dupcia, wcale mi nie lepiej a to dziwne po ostatnio sporo kupiłam a kiedyś bym miała bardzo dobry humor w takiej sytuacji.. eh niedobrze się ze mną dzieje nie Kasia?
pozdrówki babeczki!
co do biustu to sie nie dziwie bo sama mam 88-89 ale i tak sporo mi sie zmniejszyl moja kolezanka sprzedaje takie duuze rozmiary na allegro i nawet ladne sa

co do reszty to nie poddawaj sie ja teraz przetrwalam 2 miesieczny zastoj o dziwo i spadlo mi nawet 200 g jak sie poddasz to bedzie ci duzo trudniej sie znowu zaczynac od poczatku pamietasz swoje poczatki dietowania? pewnie mamy podobne odczucia. przed dieta nie zjadlabym w zyciu platkow owsianych, kaszy gryczanej, nie wypilabym gorzkiej herbaty albo jakiejs ziolowej a teraz nie moge zyc bez tego wszytkiego

jesli chcesz zeby waga ruszyla to musisz zastosowac 2 tygodnie bez wegli, i zwiekszyc porcje bialka tak czytalam daj sobie niezly wycisk na silowni bedziesz na tyle zmeczona ze nie beda ci chodzily po glowie mysli o zaprzestaniu diety i chodzenia na silownie
Stary 2009-06-09, 15:01   #1807
asiaczek24
Przyczajenie

ja też sie zastanawiam ile mi spadnie biust na razie 90 G jest, moze w końcu w normalnych sklepach bieliznę kupować będę
a poza tym dziewczynki trzymajmy sie razem w odchudzaniu... w kupie siła

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-09, 15:03   #1808
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
ja też sie zastanawiam ile mi spadnie biust na razie 90 G jest, moze w końcu w normalnych sklepach bieliznę kupować będę
a poza tym dziewczynki trzymajmy sie razem w odchudzaniu... w kupie siła
ja mialam duuzo wiekszy
Stary 2009-06-09, 15:56   #1809
asiaczek24
Przyczajenie

dla faceta raj na ziemi
a dla nas udręka... ale podziwiam ... ja ze swoim ledwo wytrzymuję a nikt nie chce stale chodzić i podtrzymywać nawet takich ciężarów
Stary 2009-06-09, 16:28   #1810
beatucha
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madzia_g Pokaż wiadomość
pozdrówki babeczki!
Madzia no co z Tobą? Portki w dół i klapsy.Nie marudź tylko dawaj do przodu.u mnie też zastój wagowy i o dziwo nie poszło w górę,ale nie pękam Będzie dobrze.A zakupy to jak jest kasiorka to sobie sprawiaj,dopóki możesz,bo jak będzie rodzinka,dzidziuś,to zobaczysz jak i gdzie będą szły pieniążki.Kiedyyyyyś z każdej wypłaty sobie coś kupowałam,a teraz to najpierw opłaty,dzieci i jak coś zostanie to jest superowo gdyby nie "kochanie"to "umarł w butach" zresztą można wyobrazić sobie ile kosztuje wykończenie domu
Więc SZALEJ KOBIETO

Teresko jak twoje jazdy ? Słyszałam że coś się pozmieniało w egzaminach.Wiesz koleżanki znajoma zdawała i ją udupił już na koniec .Przejechała całe miasto,zaliczyła bramki ,wrócili na plac i pyta czy zaliczyła,a on się uśmiechnął i kazał wyjść z samochodu,zgasiła samochód a kluczyki zostawiła w stacyjce,wysiadła i pan egzaminator powiedział że nie zdała,bo jak wsiadała do samochodu to kluczyki dostała do ręki,a on nie .Także się pilnuj i trzymaj mocno
beatucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 16:33   #1811
madzia_g
Zakorzenienie

dla mojego TŻta moj biust to też raj na ziemi ja tez go lubie ale boli mnie to ze ciezko ladny stanik zalesc... wlasnie moja siostra ze sklepu wrocila, kupowala prezent dla przyjaciolki i padlo na bielizne, kupila piekny kompet, ale miseczka B wiec nie ma sie co dziwic....
ja mam 85/90 D i naprawdę mi ciężko super bieliznę kupić, ew allegro....
no dobra nie bede sie poddawac tylko nie bij!! argumenty do mnie trafiły

Stary 2009-06-09, 17:05   #1812
asiaczek24
Przyczajenie

Ja kiedyś kupowałam w takim sklepie internetowym... Poszukam to podam ci nazwę, ceny w miarę i rozmiary jak trzeba i do D można fajną bieliznę w H&M kupić, poza tym Samanta (niestety już nie dla mnie )
Stary 2009-06-09, 17:33   #1813
fiolusiek
Zakorzenienie

Zobaczylam ze mam rozmiar stanika FF czy F
Stary 2009-06-09, 18:33   #1814
marled
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
zapytaj dziewczyn jak nie wierzysz bardzo szybko opadnie ci entuzjazm i samozaparcie jedyne co nie pozwoli ci zrezygnowac to nadzieja na nowa Ty. Najwieksze kryzyse sa przy zastojach grr
no ja chyba mam kryzys!!!!!

Cytat:
wiesz nie probowalabym cie zniechecac co najwyzej jak spadnie ci motywacja to zawsze moge i pomoc i dac malego kopniaka w pewna czesc ciala
i też chyba potrzebuje dużego kopniaka, od jutra ćwiczę!!!!! i nie jem czekolady

Cytat:
Zobaczylam ze mam rozmiar stanika FF czy F
ale Wam zazdroszczę, jak przestałam karmić to znowu zmalał......

jestem lżejsza o:

0 - 4 - 6 - 8 - 10 -12 - 14 - 18 - 20
kilogramów

marled jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 18:36   #1815
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marled Pokaż wiadomość

i też chyba potrzebuje dużego kopniaka, od jutra ćwiczę!!!!! i nie jem czekolady

tez sie przylaczam do kryzysu dzis czuje sie grubo, tlusto i nieatrakcyjnie

lepiej wychodzi mi pocieszanie niz danie sobie kopa
Stary 2009-06-09, 19:16   #1816
madzia_g
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatucha Pokaż wiadomość
Madzia no co z Tobą? Portki w dół i klapsy.Nie marudź tylko dawaj do przodu.u mnie też zastój wagowy i o dziwo nie poszło w górę,ale nie pękam Będzie dobrze.A zakupy to jak jest kasiorka to sobie sprawiaj,dopóki możesz,bo jak będzie rodzinka,dzidziuś,to zobaczysz jak i gdzie będą szły pieniążki.Kiedyyyyyś z każdej wypłaty sobie coś kupowałam,a teraz to najpierw opłaty,dzieci i jak coś zostanie to jest superowo gdyby nie "kochanie"to "umarł w butach" zresztą można wyobrazić sobie ile kosztuje wykończenie domu
Więc SZALEJ KOBIETO
no szaleję jak mogę!!!
ja to w ogole boje sie ze jakas bezpolodna jestem tyle razy w zyciu moglam wpasc, teraz jedziemy na samych globulkach kolejny miesiac, bywalo ze bylo bez zabiezpieczenia a mi sie nigdy prawie nawet okres nie spoznial a pon prawdzie bylo wiele sytuacji kiedy moglam zajsc w ciaze czy ze swoim Tż czy z exami... ale to taka dygresja
Cytat:
Ja kiedyś kupowałam w takim sklepie internetowym... Poszukam to podam ci nazwę, ceny w miarę i rozmiary jak trzeba i do D można fajną bieliznę w H&M kupić, poza tym Samanta (niestety już nie dla mnie )
ja mialam kiedys Samante w Lublinie ale juz nie ma gdzie kupic tej bielizny a stanik wole zmierzyc bo juz kilka razy bylo tak ze kupilam w necie i do kitu lezal :/ ale moze zle dobralam
Cytat:
Napisane przez marled Pokaż wiadomość

moge dac Ci kopniaka ale sama mam kryzysowo dzis poplynelam ale postaram sie juz dzis nie pograzac dalej i od jutra dalej cisnac bo szkoda wysilku ktory byl do tej pory. zreszta ja musze sie odchudzac bo jak sie nie odchudzam tylko normalnie jem to tyje 20kg rocznie glupie leki
Cytat:
tez sie przylaczam do kryzysu dzis czuje sie grubo, tlusto i nieatrakcyjnie

lepiej wychodzi mi pocieszanie niz danie sobie kopa
no mi jakos tez lepiej wychodzi pocieszanie wiec Ty dawaj kopa mi a ja Tobie OK?

ps. moja torebka z e-torebka przyszla i jest swietna!

Stary 2009-06-09, 20:52   #1817
fiolusiek
Zakorzenienie

ok nie ma sprawy. zawsze lepiej wychodzilo mi pocieszanie innych niz mobilizacja siebie

zauwazylam ze pomimo tego ze nie tyje zmienia mi sie ksztalt brzucha
Stary 2009-06-09, 22:35   #1818
Wiika
Raczkowanie

o nie nie, żadnych marudzeń dziewczęta! Dobrze, że nie tylko ja mam problem, ze stanikami:/ Wszystkie jak są ładne to rozmiar 80 C to max :/Ale ja znalazłam w Kapp ahl całkiem przyjemne, kiedyś mi się pofarciło i ostatni wzięłam za 40 zł(akurat była promocja) a rozmiar 95D http://www.kappahl.com/ProductImages/KAW_131862_F_1.jpg takie ma miseczki tylko granatowe Tu macie link do ich strony, całkiem fajne są, dużo modeli nie pokazują na stronce, a jak któraś ma w mieście to odwiedzać, a często są jakieś zniżki, 3 za 2 etc. http://www.kappahl.com/pl/products/D...LIZNA/STANIKI/ jak klikniecie na jakiś produkt to wyjdzie wam cena, materiał i dostępne rozmiary

Madzia widzę, że Ty też zrobiłaś jakiś zakup na etorebce - poka poka, bo chyba przeoczyłam :/ Ja kupiłam tą, dziś mi przyszła, jestem w niej zaaakochana http://etorebka.pl/f1/f0101ab1.jpg.
buziaki ;*

Edytowane przez Wiika
Czas edycji: 2009-06-09 o 22:37
Wiika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-10, 08:24   #1819
fiolusiek
Zakorzenienie

Problem jest nie tylko ze stanikami z bielizna i ladnymi ciuchami

Przed odchudzaniem jak bylam duuza to nawet w second handach nie moglam zadnych ladnych spodni znalesc, wszystkie zawsze byly za male. A ostanio jak bylam to bylo duzo takich duzych rozmiarow A jak chcialam kupic to nie bylo
W ogole powinni zaczac szyc ladne ciuchy w wiekszych rozmiarach a nie takie jak na starsze panie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-10, 08:53   #1820
asiaczek24
Przyczajenie

W kappahlu kupiłam cudowne tuniczki i bluzeczki i sukienki na lato!!! Czułam sie jak prawdziwa kobieta eksponowały co trzeba i zakrywały to czego nie powinno być widać A bielizna... odkryłam sklep internetowy bieliznaxxl.pl sprawdźcie, zakochałam sie w niektórych
Stary 2009-06-10, 11:22   #1821
madzia_g
Zakorzenienie

jak ja sie ciesze ze od 17.06 bede miala kappahl w lublinie juz tak dawno chcialam zeby ten sklep tu byl i z tego co widze bede urwatowana :d staniczki bardzo ladne
ja mam problem zeby kupic cos ladnego do ubrania czy bielizne ot tak, ale zawsze cos wynajde i musze stwierdzic ze mam sporo ladnych ciuchow ale to musze trafic bo nie ma tak ze pojde i bede przebierala w sklepach, ubraniach etc. zawsze jest problem z rozmiarem. ale jakos sie nie daje i cos znajduje poki co ratuje mnie H&M i Cubus... jeszcze bym chciala zeby C&A bylo w LBN bo jak jade do Warszawy czy Krakowa to zawsze cos fajnego tam kupie
juz pokazuje torrebke mi tez wczoraj przyszla, blyskawicznie wysylaja
oto link:
http://etorebka.pl/s03.php?f=0073 troche inna jest w rzeczywistosci ale i tak bardzo mi sie podoba jestem nia zachwycona

mnie TŻ motywuje, jak chce sie poddac i mowie mu daj mi jesc to mi kaze sie zastanowic 3 razy i rezygnuje z pokusy ;p na silownie razem chodzimy i tez mnie motywuje do chodzenia, bo chcodzilam z kumpela ale ona sie juz chyba zniechecila...

ps. zaraz obczaje ten sklep internetowy...

Stary 2009-06-10, 12:45   #1822
Wiika
Raczkowanie

ehhhh, wiem coś o problemach z ciuchami... Masakra jednym słowem... jeszcze ja jestem wysoka i większość spodni to "woda w piwnicy", za krótkie rękawy etc. i ja mam wielki problem z butami ;( maaam długą nogę i szczupłą(roz. od 41,5 u ryłki, 42 z czubami w deichmannie, 43 i 44 okrągłe noski) rak zrobią buta 44 to szerokiego jak męski :/
Kappahl jest cuudowny Madzia, nie wiem czy masz kartę "stałego klienta" ale jak nie, to koniecznie załóż, bo ciągle przysyłają zniżki
Ja w Kielcach nie mam ani kappahl, ani H&M, ani C&A nic, a nic
rozbudowują galerie, h&m i c&a mają się pojawić
Madziu, do jakiego rozmiaru mają w cubusie ciuchy ?;>

fajna torebcia
Wiika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-10, 14:24   #1823
moniaVW
Raczkowanie

Co do butów to Cię rozumiem :/ też mam 42 i ogólnie to jeśli idzie o jakieś obcasy to wyłącznie Deichmann, a jak się pytałam kiedyś o buty nr 42 to babka w sklepie na mnie dziwne spojrzała :/

Madzia śliczna to torebka
moniaVW jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-10, 15:01   #1824
madzia_g
Zakorzenienie

dziękuję za miłe słowa o mojej torebuni
a Cubusie jest do XL i to XL jest przewaznie spore bo ja sie w nie mieszcze zazwyczaj
nam właśnie galerie Olimp rozbudowuja, 17.06 otwarcie i ma byc wlasnie kappahl juz sie doczekac nie moge
poki co mamy w Plazie wlasnie h&m i cubusa z takich najbardziej mi przydatnych jeszcze w vero moda czasem cos znajde dla siebiei w Galerii Centrum ale to upada ...
a jak cos jest dobre na mnie w innych sklepach to raczej sporadycznie. a moze po prostu nie patrze... jeszcze chcialabym w Lublinie Atmosphere, Next, Marks&Spencer i KONIECZNIE C&A!
buzki!

Stary 2009-06-11, 16:37   #1825
madzia_g
Zakorzenienie

heloł! Laski co z wami?? co tu taka cisza? bede bic!
ja piszę pracę licencjacką- kolejny rozdział- chciałabym się wyrobić do 19go czerwca, więc mam mało czasu ale poki co musze odsapnąć na wizażu a i jeszcze na pudelka dziś nie wchodzilam lol
z dietą staram się poprawić i dziś idzie mi całkiem niezle

Stary 2009-06-11, 17:35   #1826
fiolusiek
Zakorzenienie

Ja dzis podjelam decyzje ze ide na piesza pielgrzymke do czestochowy
tylko zastanawiam sie nad tym czy dam rade bo to az 10 dni po 30 km wiec sprobuje cos pocwiczyc
Stary 2009-06-11, 17:48   #1827
sabbatha
Zakorzenienie

dasz rade, na pewno - taka pielgrzymka to naprawde spokojne tempo ma (znajomi jezdzili), pamietaj zeby wziac dobre i wygodne buty, plastry na odciski itp

sabbatha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-11, 18:24   #1828
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sabbatha Pokaż wiadomość
dasz rade, na pewno - taka pielgrzymka to naprawde spokojne tempo ma (znajomi jezdzili), pamietaj zeby wziac dobre i wygodne buty, plastry na odciski itp
z moimi kg mam gorzej bo wiecej musze niesc ale sama jestem sobie winna
Stary 2009-06-11, 18:37   #1829
madzia_g
Zakorzenienie

dasz rade, tyle ludzi chodzi jedni grubsi drudzy chudsi, nawet starzy ludzie chodza a u nich gorzej z kondycja... dasz rade

Stary 2009-06-11, 18:54   #1830
sabbatha
Zakorzenienie

Cytat:
z moimi kg mam gorzej bo wiecej musze niesc ale sama jestem sobie winna
nie przejmuj się, nawet osoby z dużą wagą dają radę (pamiętam z obozów harcerskich kobitkę, która na oko miała 3cyfrową wagę potrafiła przepędzić wokół dużego jeziora bandę chłopaków z wielkimi plecakami, w środku nocy za to że łamali regulamin )

sabbatha jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości