|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Cytat:
![]() ![]() oczywiście boję się,że sobie nie dam rady,itd...no,ale na razie nie muszę też poczekać by zajść w ciążę..i coraz częściej myślę o macierzyństwie ![]() ja dziś na śniadanie zjadłam bombę kaloryczną,ale na obiadokolację już będę miała tylko szaszłyki z piekarnika z surówką ![]()
![]() |
#1802 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ALe wiadomo - macierzynstwo jest walka z wlasnymi slabosciami, ulepsza ciebie sama... choc bywa cieeeezkooooo ![]() I siedze w pracy wymeczona i tesknie za tym moimi zbojami ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja dzis rano zachodzilam w glowe, jak do owsianki dac bialko, bo wiadomo, w mleku tyle, co kot naplakal... ![]() Ostatecznie zjadlam troche twarogu, dla plastry sera i do owsianki dalam ta kaszke lniana... DUmam nad tym jadlopisem mojej siostry... Tymczasem lece do sadu ![]()
![]() |
#1803 |
Rozeznanie
|
chyba kazda z nas ma taki sam dylemat "czy sobie poradzi"
![]() ja bedac w ciazy z Emilka mialam 26 lat a sie zastanawialam czy jestem juz wystarczajaco dojrzala aby miec dziecko ![]() wlasnie wszamalam jabluszko ![]() bo jakos mi sie tak jesc zachcialo a za godzinke 3 sporawe zawijaski z wedlinki drobiowej, serka light i papryczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1804 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() podpisuje sie wszystkimi mymi konczynami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1805 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja wyjadam co mamy w lodówce więc nie jest to zgodne z SB,ale juz niedługo będzie i wciąż się zastanawiam czy od razu wejść na II czy na I fazę...bo w czasie I faza wiem,że zawsze waga conieco mi spadnie...
![]() |
#1806 |
Wtajemniczenie
|
Ale mnie coś głowa rozbolała
![]() ![]() Póki co dzisiaj ładnie dietkowo: 1. Kanapki z domowym razowcem z pasztetem z cieciorki + żółty ser light + ogórek świeży 2. Pół dużego jogurtu natural+łyżka płatków + jabłko a przede mną jeszcze 3. (za jakąś godzinę) sałatka: pekińska /+ papryka+ feta ligth + sos z oliwy i ziół 4. potrawka (coś pomiędzy gulaszem i leczo) z kostki sojowej i najróżniejszych warzyw 5. Może omlet? - dawno nie jadłam Żeby tylko udało mi się dotrzymać tych planów ![]() Po pracy idę pobuszować w sklepach z art. dziecięcymi (odwiedzamy jutro koleżankę i jej 3-miesięczną córeczkę) - w życiu nic nie kupowałam dla takiego malucha, ale może mi coś fajnego w oko wpadnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1807 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a teraz mam pytanko dotyczace diety ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1808 |
Zadomowienie
|
ja od dzisiaj może nie I-fazowo, ale skoromniej.
Ś: grahamka dzielona na 3: dwie z camembertem light i pomidorem, jedna z twarogiem ze szczypiorkiem President, kilka oliwek II Ś: jabłko O: miska gotowanej kapusty z grzybami co do PW i K nie wiem, ale na pewno bez węgli ![]()
#1809 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do pieczywa chrupkiego...myślę, że jeśli wybierasz pełnoziarniste, to chyba może być (o ile nie dodają cukru- przeczytaj skład). Inna sprawa, że ja wolę "normalny" chlebek niż styropian ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1810 |
Raczkowanie
|
Czy mogłabym prosić o jakąś ocenkę mojego jadlospisu na I etapie SB?
śn.omlet z cebula,pomidorem i kielkami IIśn. 20szt.orzeszkow ziemnych ob. piers kurczaka, brokul i to zapieczone z plasterkiem sera zoltego light Podw. serek topiony light, papryka kol. ser bialy,rzodkiewka,papryka, kielki,pestki dyni i jeszcze jeden: śn. omlet z orzechami,cynamonem,posma rowany serkiem,posypany prazonym slonecznikiem IIśn. orzeszki ziemne ob. brokul, cebula, wedlina,ser zolty- zapieczone podw. kalarepa i ser bialy kol. serek wiejski i jakies warzywa
#1811 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Piękne to, co napisałaś o dzieciach, ja co prawda swoich jeszcze nie mam, ale jestem świeżo upieczoną ciocią, poza tym mam dużą praktykę w obcowaniu z Maluchami ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1812 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ale w drugim to troche malo mieska ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1813 |
Rozeznanie
|
Wczoraj minął mi tydzień odchudzania, schudłam 1kg. Ważę 59,1kg, jak zaczynałam, było jednak 60.2kg
![]() ![]() Niestety, raz zgrzeszyłam. Nie mogłam się oprzeć porcji makaronu... Ale po tej dietce mam fajny brzusio płaściutki! |
![]() ![]() |
![]() |
#1814 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a Twoje słowa to jeszcze bardziej pobudzaja moje" macierzynskie zajawki" jest jeszce jedna kwestia czy telik nie zgubi swojego dziecka... ![]() Cytat:
Cytat:
jadłospisy bardzo poprwane sie wydają ale mam nadzieje ze nie głodujesz, bo mogło by być tu wiecej jedzonka. na I fazie zwracamy uwage zeby było duuuzo warzyw(w tym straczkowych) oraz chudego wartosciowego białka(piers z indyka, kurczaka, ryby wszelakie). takze jemy dosc obfite posiłki w w odstepach ok 3 godzin ![]()
![]() |
#1815 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ide cos zjesc, mam wiesniaka z zawijasami ![]()
![]() |
#1816 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1817 |
Zadomowienie
|
Telik wpiszesz sobie w telefon przypomnienie co pol godziny - Masz dziecko??? Wtedy das zrad ena pewno, pozniej juz ci wejdzie w krew, ze ktos sie do ciebie przykleil
![]() ![]()
#1818 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie jestem z tych dla których to ma tak metafizyczną wartość. dla nie to poprostu fajna rodzinna uroczystoś, anie umocnienie zwiazku. bo mysle że kredyt dawno nas zwiazł na 30 lat mocniej niz slub ![]() a tak wogole to jeszcze terminu w kosciele nie zaklepałam a to tylko 7 miesiecy!!! P.S przyszło zamówienie z młyna, rózne mąki, przyprawi i OMG tyle słodkosci ![]()
![]() |
#1819 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja dziś mam kryzys. Narazie nie zgrzeszyłam ale byłam na zakupach w pobliskich sklepikach i gdzie nie weszłam to coś mnie napastowało ... w jednym ciasteczka wykładali, w innym przyszła dostawa świeżych jabłek, a rano w piekarni obok taki zapach sie wydobywał... ![]() ![]() kusi mnie kupno słodzika by sobie jakiś deser zrobić z SB...ale to taka trucizna ![]() ![]() A na dodatek siostra upiekła moje ulubione ciastka owsiane... ![]() muszę się zająć czymś pozytecznym by o tym nie myśleć a zaraz obiadek sobie zrobie.
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() byłam w lidlu i juz mam moje pierwsze silikonowe foremki na muffinki ![]() jeszcze tylko znajde przepis effy i zacznę zaraz działać ![]() ![]() zapomniałam,że tam dżem jest-a ja oczywiście zapomniałam o tym ;(
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2009-02-09 o 14:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1821 |
Wtajemniczenie
|
Słuchajcie dziewczyny
Jest Akcja! ![]() trzeba pomoc telikowi! w telikowie lidla brak a silikonowe formy jak za darmo wczesniej Djana reflektowała na pomoc... nie wiem czy podtrzymuje jak nie to licze na waszą pomoc pieniazki przeleje jeszce dzis z kosztami przesyłki
#1822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a tak poważnie to nie ma problemu tylko żeby nie wyszło,że każda się będzie zgłaszała,a żadna nie kupi albo na odwrót ![]() ![]()
![]() |
#1823 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedzi
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1824 |
Rozeznanie
|
hanulka, ja w piątym dniu Iszej fazy miałam chyba najgorszy dzień
![]() teraz idzie z górki, czuję się dobrze. Ale piątego dnia... chciałam to olać, mimo jedzenia warzyw itd byłam głodna, chciałam rzucić się na słodkie, na coś, co je tata (ziemniaki....) ale dałam radę |
![]() ![]() |
![]() |
#1825 | ||
Rozeznanie
|
czesc Dziewczyneczki,
dawno nie pisalam, ale czytam wszystko i jestem na biezaco z Waszymi zmaganiami i pieknymi spadkami wagi!!widze ze u wielu z Was waga sie pieknie ruszyla gratulacje!!!!! ![]() u mnie powolutku idzie waga do gory, czasami pozwalam sobie na slodkosci, ale spowodowane jest to tez tym ,ze mam jakis wstret do innych potraw, nawet moj ukochany serek wiejski mi ostatnio nie podchodzi...mam nadzieje , ze wkrotce mi sie zmieni!!!! Cytat:
![]() Cytat:
telik co dokladnie potrzebujesz?bo ja bede po pracy jechac do Lidla??
![]() |
#1826 | ||||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1827 |
Raczkowanie
|
Witam Dziewczyny ;-) Melduję trzeci dzień dietki: od rana:
-ś-twaróg z pomidorem -IIś-pomidor, jogurt naturalny -obiad-fasolka czerwona uwielbiam ![]() Wiecie co? Moja mama wczoraj zrobiła szarlotkę i teraz ona sobie tak stoi w kuchni i się na mnie patrz ;-( Mam jeszcze pytanko;> Czy można takie gotowe sosy, ze się wrzuca do wody i je;> Sprawdzałam skład i nie miały cukru i 6.og weglowodanów ?I co z przyprawami typu 'do kurczaka' etc. Sorki, że tak pytam sie jakoś nie mogłam na to znaleźć odpowiedzi ;-(
#1828 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() djana tez sie zgłosiła. Kochane jestescie poprosiłam effe. co do wesela to sala, orkiestra jest i fotograf tez noclegow nie mam bo to na wyjezdzie bedzie a pokaze wam sale http://dolinazab.pl/ Cytat:
![]() a co do oswiadczyn to mysle ze fajnie, dobrze ze zyjemy w czasach gdzie ciaza zabija romantyzm i wymusza zareczyny ![]() ale jestem happy ze bede miała foremki acha z rzeczy mniej przyjemnych do gastrologa sie zapisałm ![]() oki zmykam do domku ![]()
![]() |
#1829 |
Zadomowienie
|
Poisonus, chodzi Ci o taki sos typu pieczeniowy z torebki? Bo nie wiem... Chociaż 6g (na 100g???)węgli to dosyć dużo jak na I fazę, juz pomijając to, że to same sztuczności
![]() A walkę z szarlotką, co to mówi "zjedz mnie, zjedz mnie..." to rozumiem doskonale ![]() Edytowane przez Madzia_M77 Czas edycji: 2009-02-09 o 15:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#1830 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A prztprawy do kurczaka, albo cos takiego mogą być?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:08.