|
|
#1801 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
Witajcie Mamuski, jakos nie moge dzis spac. Obudzilam sie dzis juz o 3 i przewracalam sie z boku na bok. Ostatnio tez slabo sypiam, jak sie poloze to z godzina, polotorej zanim zasne. Strasznie mnie to wkurza, bo Tz juz spi a ja sie mecze. Stara sie nieraz nie zasnac, ale mu to nie wychodzi
Jestem chyba za bardzo wypoczeta![]() Rozaliontka witaj! [quote=marika2121;10607522] katrin1 - no ja juz mogę zapomnieć o przytulankach, na samą myśl szkoda mi mojego Tż, bo dla faceta to nie lada wyzwanie żyć w takim długim poście seksualnym. No ale jakoś postaram się żeby było miło i bez tego typu przyjemności. Blokada już u mnie działa od wczoraj ma maxa. A gołąbeczka z sosikiem pieczarkowym bym zjadła z ogromną przyjemnością. quote] A u mnie jest odwrotnie, ja bym z checia pobaraszkowala, a moj Tz ma opory, mowi, ze pozniej synowi w oczy nie spojrzy, ze go tam po glowce sztural ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chyba moja intuicja sie nie sprawdza![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1802 |
|
Zakorzenienie
|
Hej moje brzuchatki
OJ zaczynamy chyba gniazdka wic i wyprawki kupowac U mnie od soboty zaczyna sie pranko , prasowanko ( mame wykozystuje )a ze chce przynajmniej 3 rozmiary poprac to troche tego bedzie oj bedzie U nas spokoj cisza i mam nadzieje ze taka Nirwana utrzyma sie az do porodu ![]() ZAraz lecimy na lociki och jak ja to lubie
|
|
|
|
#1803 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też jestem tu nowa i Dziewczyny mnie bardzo cieplutko przyjęły Mam nadzieje, że bedzie Ci z nimi tak dobrze jak mi ![]() Cytat:
Ale całe szczęście dzis od godziny juz nadrabia za całą noc, pewnie był zmeczony biedaczek moim wczorajszym lataniem po sklepach to i przespał calą noc ![]() |
||
|
|
|
#1804 |
|
Wtajemniczenie
|
kuriokaze - ja lubię placki same, albo z twarożkiem...
![]() anulka anulka - gratuluję wygranej aukcji Pewnie ciuszki będą w dobrym stanie, bo ile takie dzieciątko może zniszczyć.. Wkleisz linka?Brzuszek śliczny.... ![]() Sashka - te problemy ze spaniem to chyba okresowe... ja miałam straszne przez 2 tygodnie, a teraz śpię nawet. Chyba juz nigdy nie bedę mieć spania jak przed ciążą, ale nie jest źle Rozaliontka - witaj! Ja mam datę porodu na 11 czerwca, czyli 3 dni po tobie. Ja najpierw czułam chłopca (króciutko) potem byłam wręcz pewna że będzie dziewczynka, no i będzie Antoś ![]() malutka_24 - dobrze że z Twoją szyjką lepiej. gosik_s - moja bratowa miała takie duszności w ciąży, nawet kilka razy lądowała na pogotowiu. Okazało się że to na tle nerwowym. Przeszło po ciąży. Może ty też sobie za dużo wmawiasz i za bardzo się przejmujesz i kilogramami i innymi pierdołami. Odpuść sobie. ![]() A mi się nawet dzisiaj dobrze wstawało jak wczoraj ugotowałam pomidorową, tak zjadłam 2 talerze wieczorem i w nocy podpijałam i na sniadanie zjadłam.... TŻ mi powiedział żę wyszła pyszna i że smakuje jak sos do spagetti ![]() ![]() To chyba miał być komplement
|
|
|
|
#1805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i teraz nic tylko musze pomidorówkę ugotowac, nie ma wyjścia A jeszcze jak by wyszło w smaku podobna do spagetti to mój tż byłby w siódmym niebie, bo to jego ulubione danie
|
|
|
|
|
#1806 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Od razu witam kolejną mamusię na wątku Cytat:
Cytat:
Kładę się spać bardzo zmęczona ale coś nie daje mi spać. A to tu a tam mnie coś pobolewa, nie mogę się ułożyć i tak się męczę. A jak już w końcu zasnę to zaraz dzwoni budzik. Kiedyś nie przeszkadzało mi wstawanie o 5 ale teraz to jest koszmar ![]() Cytat:
Cytat:
Marika jak mus to mus, wytrzymacie, czego się nie robi dla dzidziusia Kuroikaze ja teraz mam obsesję jak wychodzę z domu to chodzę jak jakaś emerytka powolutku z głową pod nogami. A przed nieoświetlonym przejściem dla pieszych to rozglądam się chyba z 10 razy zanim na niego wejdę. Bercia strasznie chcieliśmy mieć z TŻ świnkę morską i już mieliśmy się o nią postarać kiedy zaszłam w ciążę i jakoś tak odłożyliśmy jej zakup na później. A pieska też będziemy mieli ale to za kilka lat jak się wybudujemy, bo na razie mieszkamy z teściami i nie chcemy im psa na głowę sprowadzać zwłaszcza, że mają swojego. Mell ja mam cały czas przeczucie, że będzie chłopak choć nie ukrywam, że marzy mi się córcia ![]() Anulka piękny brzusio a jak zobaczyłam zdjęcie usg to mi się łza w oku zakręciła. Wróciły wspomnienia o mojej drugiej kruszynce, która niestety nie dała sobie biedna rady i odeszła. Dobrze, że z drugim dzieciątkiem na razie wszystko w porządku.
Hania 5 marca 2011 r Edytowane przez *kaalinaa* Czas edycji: 2009-01-23 o 08:29 |
||||
|
|
|
#1807 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ugotowałam rosołek, na mięsku z marchewką selerem, piertuszka i cebulką. Pod koniec wrzuciłam pomidory z puszki i pogotowałam jeszcze z 10 min. Połowę jarzyn i pomidory zmiksowałam w zupie. Dodałam koncentratu pomidorowego do smaku i koloru ![]() Oczywiście przyprawiona do smaku. Ja akurat gotowałam osobno makaron, bo tż lubi. Ale możę być z ryżem jak lubisz. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1808 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziekuje za przepis, na pewno skorzystam, zwłaszcza z tych pomidorków z puszki zmiksowanych, bo nigdy tak nie robiłam, zawsze tylko na szybkiego, koncetrat i koniec, ale teraz mam wiecej czasu przecież, bo w domku siedze to i pomiksowac pomidorki moge
|
|
|
|
|
#1809 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj mam więcej czasu w pracy... piszcie więc... a i linki wklejajcie bo mi się nudzi... |
|
|
|
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam w aptece, pani oczywiście nic mi nie dała bo wszystko może zaszkodzić dziecku. Ale powiedziała żebym czym prędzej szła do lekarza bo to może być infekcja oskrzelowa. W życiu nie miałam problemów z oskrzelami ale cakiem możliwe, już prawie miesiąc nie mogę się doleczyć i ciagle mi coś w gardle zalega. A teraz te duszności...
Weszłam do tej apteki i dwóch sklepów i wszędzie robiło mi się słabo... W poniedziałek idę do lekarza, mam nadzieję że dożyję... Na tle nerwowym to też oczywiście mogłoby być ale szybciej podejrzewam jakieś prozaiczne przyczyny.
|
|
|
|
#1811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w tym "na oko" się zakochałam, kolory przecudne wręcz http://www.moje-dziecko.com/p,pl,178...cyjny+ovo.html ten kolor też ujdzie http://www.allegro.pl/item532049005_..._austin_4.html w sensie tego beżowego a ten chyba już jednak za mocny róż http://www.kids24.pl/product_info.ph...roducts_id/408 ALE JA CZYTAM POSTY WASZE I TYLKO PATRZĘ GDZIE JAKIŚ LINK DO WÓZIA i wszystkie oglądam
|
|
|
|
|
#1812 |
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek mamuśki
ojjjj ja też mam problem ze spaniem zwłaszcza z zaśnięciem wczoraj np. przyszło mi do głowy że mój Tż wraca w kwietniu ja mam mieć cc w maju i pewnie nie przeżyję i co tylko pare tygodni będe się z nim widzieć ![]() ![]() wiem że to głupie ale jak po takich myślach zasnąć najlepiej śpi mi się rano a w musze wstawac razem z synkiem kolo 7-ej u mnie znowu pogoda do bani zachmurzone coś mnie głowa zaczyna boleć jeszcze synek od rana mówi do mnie mama tęsknie za tatą no pomarudziłam Wam troszke ![]() rozaliontka witaj kochane co dziś gotujecie bo ja nie mam pomysłu zupełnie ![]() te wczorańsze placki całą noc czułam miałam zgage szok a nie zjadłam tak dużo synkowi chyba nie smakowały ![]() wklejajcie jakieś linki z rzeczami dal dzieci lubie oglądać miłego dnia
|
|
#1813 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
To tak jak ja, jak tak dalej pójdzie zarosnę pajęczynami na amen, biedny tż , ale przeczytałam, że jest nas więcej, to chyba normalne w ciąży, że seksić nam się nie chce.Cytat:
Cytat:
A ja dziewczynki nie mam problemu ze spaniem, zasypiam zwykle między 21 a 22, czasem nawet zanim tz zdąży wrócić z łazienki A ja pomidorówki ani sosu do spaghetti nie mogę teraz jeść, bo mam po nich zgagę, a lubię .W poniedziałek wybieram się do Biedronki, mają być polarowe, kolorowe koce po 18 zł, jak będą fajne kupię dla maleństwa. I do ciuchlandu bo jest blisko Biedronki, może coś upoluję. |
||||
|
|
|
#1814 |
|
Raczkowanie
|
Dczytałam, ale wszystko mi się pokickało.
Gołąbki były tylko 4, jeden został, więc zapraszam... Pomidorowa też jeszcze jest i bigosik. katrin1, zazdroszczę Ci tego spania. Niestety mnie też nękają problemy. Najczęściej budzę się o czwartej, przewalam się do 6, a potem zasypiam i nie mogę się obudzić. Bercia2000, nic nie mam i nie umiem wklejac linków, ale tez uwielbiam oglądać te cudeńka. A pogoda jest faktycznie pod zdechłym Azorkiem. U mnie taka mgła, ze końca nosa nie widać. gosikk_s, koniecznie idź do lekarza. Lepiej chuchać na zimne. Małgosia , mniam. Mam w lodówce od teściowej, ale gdyby nie to, pewnie już bym gotowała.
|
#1815 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale od razu odganiam takie mysli, nawet nie ze względu na siebie tylko na tego małego mieszkańca w moim brzuszku, bo tłumacze sobie, że nie moge sie denerwowac bez potrzeby bo i on sie wtedy denerwuje, nawet pomag taka autosugestia A poza tym kobietko - codziennie jest na swiecie przeprowadznych tyle cc i kończa się pomyslnie, ze prawdopodobieństwo nieprzezycia jest chyba bardzo bardzo malusienkie i na pewno nie przypadnie to Tobie!! Trochę pozytywnych mysli kochana ![]() Cytat:
![]() Więc może jakos to będzie![]() Coś w tym zarastaniu pajeczynami chyba jest Mi tam harce z TŻ nie w głowie, kiedy w brzuszku mam harce Groszka, jakos tak dziwnie by mi wtedy było - jakby Dzidzia patrzyła i groziła nam palecm, że wstydu nie mamy, tak na jej oczach Dobrze wiedzieć o tych kocykach, tez się przejdę zobaczyć, a już bede może nawet wiedziała jaki kolor wybraz, bo bede po usg
|
||
|
|
|
#1816 |
|
Wtajemniczenie
|
blondynka nie wiem jeszcze tak na 100% ale jak na razie wygrywa coneco V4
gosik znam jednego Fabiana ale nie mieszka w PL. Mi imię się podoba boszenka śliczną masz córcię po mamusi![]() poiglot fajnie że taka duża rodzinka anulka piękne zdjęcie maluszków katrin w toledo właśnie nie ma przekładanej rączki a w V4 spacerówkę możesz zamontować przodem i tyłem do kierunku jazdy sashka ja też wczoraj miałam ogórkową ![]() karola piękne sukienki kuroikaze pokazuj zdjęcia ze ślubu blondynka piękne ciuszki... ![]() marika ale miałaś przygodę. Dobrze że wszystko ok anulka ja zamawiam kocyk z imieniem tylko trochę inny (na prezent) http://allegro.pl/item527271851_prze..._maluszka.html cudny jest i bardzoooooo mięciutki. Też zamówię dla córci poiglot wyprawka fajna sprawa bo wszystko masz dobrane pod kolor i w komplecie katrin śliczne ciuszki masz już niezłą kolekcję Bercia ale fajna ta świnka ![]() kuroikaze kochana głowa do góry boszenka nie martw się że teraz córcia może być podobna do taty. Jak Julka się urodziła to wszyscy mówili "CAŁY TATA" a teraz "CAŁA MAMUSIA" oczywiście mi też ta wersja się bardziej podoba![]() anulka ale piękny brzusio ![]() Rozalia witaj gosik Ty uważaj na siebie i idź do lekarza ale miałam zaległości posty od dzisiejszego ranka przeczytam za chwilkę
|
|
|
|
#1817 |
|
Wtajemniczenie
|
Bercia - ja na obiad proponuję pomidorówkę
Ostatnio mnie wzieło na ryż z warzywami - 3 dni jadłam. A może łazanki? katrin - to może i ja się przejdę do biedronki? Widziałam te polarowe w ofercie, i nawet się zastanawiałam. Tylko kolory chyba nieciekawe... zaraz zobaczę i linka wkleję. pimach - ty to masz dobrze z tą teściową. Ja mieszkam z mama ale wolę sama gotować. Moja mama bardzo tłusto gotuje... Jest dużo rzeczy które sa pyszne, ale części nie tknę. Zresztą ja lubię gotować... A z tż jemy bardziej Chudo.magduchahahah - widzę że się zadomowiłaś JA chyba bardziej w kolorach neutralnych będę kupować, żeby dla drugiego kiedys mieć. Ale nie powiem, dwie pary niebieskich spiochów typowo pod chłopca mam
|
|
|
|
#1818 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.biedronka.pl/img/ofespec/wup_2009/1180.php
w tej gazetce, pod koniec sa te kocyki Nie wiem czy mi się podobają...
|
|
|
|
#1819 |
|
Zadomowienie
|
primach
postaram Ci napiasc jak się kopiuje lewym przyciskiem myszki zaznaczasz strone www jak zaznaczy sie na niebiesko przyciskasz prawą strone myszki zaznaczasz kopiuj i tam gdzie chcesz skopiować naciskasz znowu prawy przycisk i wybierasz wklej cholera ty peweni wiekszosć z tych rzeczy wiesz a ja napisałam tak chyba sie nie obrazisz mam nadzieje że pomogłam ![]() magducha wiem że cc to nie wyrok śmierci bo juz jedna miałam ale strach jest tym bardziej że w rodzinie jedna dziewczyna nie przeżyła cc przecieli jej pęcheż ale to było 25 lat temu a w ogóle jestem dziś rozdrażniona i wszystko mnie wk.... i sierdzi mi wszystko w całym domu ojjjjj hormony mi siadaja
|
|
#1820 |
|
Wtajemniczenie
|
Popatrzcie jaki kocyk:
http://www.webwarper.net/ww/~av/www....nowewzory.html http://www.webwarper.net/ww/~av/www....z_haftami.html http://www.webwarper.net/ww/~av/www....zapraszam.html i tysiące innych
|
|
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry Mamusie
Dzisiaj jeden z moich ulubionych dni w miesiacu-dzien wyplaty Takze trzeba zaszalec i dokupic kilka ciuszkow dla malej, tymbardziej, ze moj czas na wyspach powoli sie konczy Wymeczylam TZa lista ciuszkow, ktorych nam jeszcze brakuje i chlop musial mi przyznac racje i mam zielone swiatlo na spory shopping. Chyba bedzie tego zalowal Popoludniu wybieram sie do centrum miasta, szkoda tylko, ze sama Dziewczynki dlaczego nie mieszkacie troszke blizej? Anulka sliczny brzusio Jej tak bardzo chcialabym miec blizniaki Rozaliontka witamy witamy Fajnie, ze sie odezwalas Pisz jak najczesciej ![]() Malutka widzisz odpoczywanie i nastawienie jednak pomaga Super, ze wszystko jest ok Dbaj o siebie Gosik biedactwo... Mnie tez nagle lapaly dusznosci, tyle, ze w pracy i lekarka powiedziala, ze w ciazy to niby normalne i jak wystepuja mam wychodzic na swieze powietrze. Banalne, ale pomagalo A z testem obciazeniowym na glukoze to ja bede ostatnia (o ile w ogole sie zalapie) W Polsce bede po 28. tygodniu, wiec bedzie juz za pozno
|
#1822 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1823 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ach, biedy TŻ
Edytowane przez magduchahahaha Czas edycji: 2009-01-23 o 09:59 |
|
|
|
|
#1824 |
|
Zakorzenienie
|
Esti dziekuje
Ale Twoja Julka kropla w krople do Ciebie podobna szczesciaro ![]() A te kocyki z haftem Bercia ja na obiadek robie dzisiaj warzywa na patelnie i do tego gotuje sobie ryz Mam ochote na jakies miecho ostatnio, ale dla jednej osoby nie oplaca mi sie robic (TZ je w pracy).
|
#1825 |
|
Raczkowanie
|
Małgosia
, właśnie zadzwonił mój tatus i zaprosił mnie na obiad. Będzie rybka. Bercia2000, tak to umiem, ale nie wiem, jak mialabym wkleić swoje zdjęcie? magduchahahaha, kiedys przeczytałam takie zdanie: "Pesymizm jest proroctwem, które samo się spełnia". Zatem myslimy pozytywnie. I to mówię ja: Pierwszy Panikarz RP. ![]() Moja kolekcja składa się z 3 rzeczy: uzywanych śpichów z żabą, które dostalam od koleżanki, zeby uwierzyć, ze będzie dobrze, skarpetusie od męża z reniferkiem i napisem "Marry Christmas" i czerwone trampki.
|
#1826 |
|
Wtajemniczenie
|
kochane ja też nie mam problemu ze spaniem
któraś wkleiła link http://www.moje-dziecko.com/p,pl,178...cyjny+ovo.html i podoba mi się ten wózio tylko jak dla mnie gondola za wieeelka ale musiałabym zobaczyć go jeszcze na żywoja mam jeszcze ogórkową z wczoraj (ale nie dużo) przez Was wzięła mnie ochota na placki ziemniaczane i zrobię (ale tylko dla mnie i córci bo TŻ nie lubi)
|
|
|
|
#1827 |
|
Zadomowienie
|
primach
sorki a ja Ci tak napisałam to wklejanie linka ![]() ![]() ![]() no ale chciałam pomóc ![]() zdjęcie dodaje sie w tej drugiej tabelce pod postem dodatkowe opcje zarzadzaj załącznikami potem przeglądasz swoje zdjęcia wybierasz i bierzesz załaduj chwilke to trwa i wysyłasz
|
|
#1828 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gabriella, ty jesteś z nas pierwsza, ale ja z Kathi zaraz po tobie, matko, ale się boję, im bliżej tym bardziej panikuję, ja nigdy w szpitalu nie byłam , chyba że w odwiedzinach u kogoś. Ale z drugiej strony to dobrze, że jesteśmy pierwsze, bo dopiero bym się denerwowała, gdybście wy były pierwsze i pisałybyście o wypakowywaniu a ja musiałabym czekać. Ja chcę żeby już był majDziewczyny wpadłam w jakiś szał, w pracy nic nie robię tylko jak mam chwilę szperam po allegro, myślę nad zakupami dla maleństwa, nawet w domu wieczorami nie moge na chwilę nie włączyć kompa. I jeszcze nasze forum mnie też uzależniło .
|
|||
|
|
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
Boszenka, powietrze pomaga owszem, w nocy ziałam pod oknem i balkonem tylko boję się doprawić...Może lekarz coś mi przepisze bo następnym razem chyba umrę ze strachu
Test obciążeniowy można robic i później, czytałam że przy podwyższonym wyniku po kilku tygodniach też się go powtarza. Tu chodzi chyba raczej o profilaktykę, żeby w razie czego od razu stosować dietę. Przypuszczam że kiedy byś nie zrobiła będzie ok.Bercia, ja śmierci podczas cc to się nie boję, bardziej boję się śmierci dziecka przy naturalnym Powikłania wiadomo że się zdarzają i to bez względu na rodzaj porodu. A skoro Ty miałaś już cc to bezpieczniejsza będzie i teraz, czytałam o przypadkach pęknięcia macicy u dziewczyn które po cesarce próbowały rodzić naturalnie Że już nie wspomnę o rozchodzących się bliznach...
|
|
|
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
Katrin, dziecko na pewno będzie zdrowe, gdyby były jakieś wady już by wyszły. Więc na pewno nic nie zaszkodziło. A powiedz mi, Ty dostałaś jakieś zaświadczenia o konieczności cesarki przez wadę wzroku i skoliozę? Bo ja też mam skoliozę, od lat już początki zwyrodnienia kręgosłupa no i wiek...Tyle że nigdy się nie leczyłam, nie jestem pod kontrolą lekarza i w związku z tym nie bardzo wiem gdzie by można było iść i kogo prosić.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.

Jestem chyba za bardzo wypoczeta

wolałam nie pisać bo juz wogole bym wyszła na ofiare losu, ale Ty juz wiedziałaś ze to prosta droga!
chyba ta ciaza tak działa na mnie.
Juz sie nie moge doczekac jak obie z corcia bedziemy meczyc TZa o psa lub kotka 

Ale z jednej strony się cieszę, że kopie i w ogóle, lubię go głaskać, a z drugiej to ciągłe niewyspanie 

SYNEK

Popoludniu wybieram sie do centrum miasta, szkoda tylko, ze sama
Mnie tez nagle lapaly dusznosci, tyle, ze w pracy i lekarka powiedziala, ze w ciazy to niby normalne i jak wystepuja mam wychodzic na swieze powietrze.