Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-22, 18:14   #1771
kuroikaze
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2

marika2121 skąd wiesz ze na prostej drodze wolałam nie pisać bo juz wogole bym wyszła na ofiare losu, ale Ty juz wiedziałaś ze to prosta droga! mi noga objechała bo rano sypał snieg i go troche przymrozilo do tego żwir na drodze. musimy byc czujne nawet na prostej drodze
a co sie stalo to szczerze Ci powiem ze nie wiem, wszystkim sie przejmuje i z byle powodu chce mi sie plakac chyba ta ciaza tak działa na mnie.
kuroikaze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-22, 18:18   #1772
boszenka69
Zakorzenienie

Dzieki dzieki dziewczynki Ciesze sie, ze corcia sie podoba Niestety z tego co widze to profil ma tatusia
Wrocilam jakis czas temu ze szpitala i wszystko w porzadeczku, pouciskali mi brzuszek, zrobili badanka, ale glukozy nie dostalam i nikt nic nie wspominal Podpisalam oswiadczenie, ze bede rodzic w Polsce i maja mi wyslac wszystkie wyniki badan. Wyglada na to, ze glukoze bede musiala sobie zrobic juz w naszym kraju. Orientujecie sie, do ktorego tygodnia ciazy mozna robic to badanie? Czy nie ma zadnych ograniczen?

Anulka ale fajne zdjecie dwoch babelkow Wesolo im musi byc razem w brzuszku

Katrin ile masz rzeczy Wszystko przeslodkie Po weekendzie wkleje swoja kolekcje, tylko musze jeszcze odwiedzic pare miejsc

Bercia jaka madra swinka Zawsze chcialam miec swinke morska albo kroliczka, ale niestety mam silna alergie. Ale fajnie, ze Twoj synek ma jakiegos zwierzaczka Juz sie nie moge doczekac jak obie z corcia bedziemy meczyc TZa o psa lub kotka
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-22, 18:36   #1773
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Cytat:
Napisane przez katrin1 Pokaż wiadomość
Chwalę się dziewczynki moimi rzeczami dla maluszka. Zdj. pierwsze to są rzeczy, które sama kupiłam reszta od koleżanki, najsłodsze są te skarpetusie adidasa
O kurczaki, dziewczyny, wy juz macie tyle rzeczy nakupowanych, że mi aż wstyd się przyznać, ale dzis dopiero kupiłam nasze pierwsze bodki, pajacyka i maleńki buciki I niemam nic więcej Ale mam zamiar szybciutko nadrobic od "poniedzieli", bo juz wtedy nastąpi wielki moment poznania płci Groszka No chyba że znów mały złosliwiec (to oczywiście po tatusiu sowim ma ) nie bedzie chciał pokazac
magduchahahaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-22, 18:38   #1774
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

Bercia2000 - no to super że taki odpowiedzialny, mały facecik Ci rośnie, kolejne powody do dumy. A przy kolejnym maleństwie tez pewnie zleci ten czas i będziemy chciały wrócić do czasów kiedy były malutkie, bezbronne i nie pyskowały .

kuroikaze - no nie wiem ale tak sobie pomyślałam że jak pech to jedynie na prostej drodze, ja tez i to zaraz przed wejściem do pracy, ja to jestem kalectwo do kwadratu. Oj jakiś ciężki okres, ja ogólnie jestm promienna i radosna w tej ciąży no chyba że trafiają się mniej miłe przypadki jak wczoraj czy 2 dni temu. No ale racja CZUJNE musimy być .

boszenka69 - co ma znaczyć te niestety, czyżby Tż-cik nie był wystarczająco przystojny żeby córcia podziedziczyła urodę? Z tego co wiem to tą glukolę robi się do 28 tygodnia chyba, ale sa różne opinie, zapytam jutro w przychodni to dam Ci znać.

Spadam zająć się moim Tż bo dziś go wybitnie zaniedbałam, zrobie jakąś kolacyjkę. Aaaaa wczoraj zrobiłam u rodziców 150 pierogów ruskich, i do dziś mój mąż je jadł, smażył jak opętany, ja niestety nie jadłam bo w nich była cebula której niestety nie lubię. To miłego wieczorka i spokojnej nocy, żeby dzidzie nie wariowaly to może zaśpiewajmy im kołysaneczkę hehe.
Stary 2009-01-22, 18:43   #1775
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Cytat:
Napisane przez sashka20 Pokaż wiadomość
Boze... jak mi strasznie wstyd. Nie przywitalam sie z Toba. Calkiem zapomnialam
Witaj w naszym gronie
Ja uwielbiam spagetti, tylko moj Tz nie bardzo. Wiec rzadko robie.
Ja jak ide na ciuchy to malo kiedy mam szczescie. Nic ciekawego nie dostane.
Wstaw zdjecie tych ciuszkow
Aj tam, niepotrzebnie Ci wstyd Dziekuje za przywitanie
Widzisz u mnie ze spagetti jest taka historia - ja średnio lubię, a znowu mój TŻ mógłby codziennie jeść by nie narzekał a wręcz przeciwnie Nawet mu mrożę pojemniczki ze spagetti, co by mógł sobie odmrozic jak mi się nie chce gotowac, a zdarza się to coraz częściej - teraz mam przynajmniej dobra wymówkę, kobiecie w ciąży więcej się wybacza hihi Zdjęcia wstawię jutro, bo dziś jestem tylko na chwilkę jak TŻ się kąpie Ale tak szczerze to mi troche wstyd, bo mam dopiero tak mało rzeczy
Stary 2009-01-22, 18:45   #1776
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Cytat:
Napisane przez Bercia2000 Pokaż wiadomość
pakusia ,paiglot
w Primarku są sliczne rzeczy już dałam liste Tz-owi co ma zakupić

a tu wkeljam linki z allegro z rzeczami z primarku kocyki są cudowne

http://www.allegro.pl/item531477792_...rk_anglia.html

http://www.allegro.pl/item532055272_...rk_anglia.html

http://www.allegro.pl/item530500895_...arly_days.html

http://www.allegro.pl/item519335912_...ne_gratis.html
Kocyki sa boskie
Stary 2009-01-22, 18:46   #1777
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Ja nie wiem ile mam rzeczy i w jakich rozm bo mam w wroki popakowane.Musze kupic komode wtedy bede prac i ukladac
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-22, 18:47   #1778
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość
Cze Magdusiasiasia
Cze Alez słodkie zdrobnienie
Stary 2009-01-22, 18:48   #1779
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
pimach.. szczesciaro..
mnie nikt nie rozpieszcza sama musze gotowac a mi sie nie chce
jak cholera

Ale moze jutro pojade do mamy i cos opichci.. oj zjadlabym ,zjadla cos przygitowanego przez kogoshehe
Najlepiej smakuje jak ktoś poda... masz rację

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
- ojjj ginek powiedział z uśmiechem na twarzy że nawet najmniejsze przytulanko jest dla nas BEEE...., czego się nie robi dla dzidziusia.
Dobrze że nic poważnego się nie stało. Bardzo mnie zmartwił Twój post. A bez seksu jakoś wytrzymacie... czego się nie robi dla dziecka (Swoją drogą - jeszcze się nie urodziło a juz rodziców "ustawia")

Cytat:

Dziewuszki, popatrzcie sobie na ciekawąrzecz na allegro. Kocyk z imieniem dzidziusia, jego wagą i datą narodzin. Drogi, ale popatrzeć można
http://allegro.pl/item528944562_kocy...s.html#gallery
Fajne, ale drogie i materiał jakiś nie teges. Wyglądają trochę na takie z lat osiemdziesiątych....

Cytat:
dziewczyny co wy myslicieo zakupieniu kompletu wyprawki dla malucha..
bo jak tak chodze po sklepach to body kosztuja 5 £.. skarpetki 3£ ... a wiadomo ze trzeba kupic kilka..
a na ebayu..iles tam ciuszkow od 0-12 miesiecy kosztuje 50-70£ wiec juz chyba bardziej sie oplaca
co wy o tym myslicie?
Jak się opłaca to kupuj... albo wklej linka - ocenimy

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość

ja nadal czekam na paczke jest w drodze i mam nadzieje ze juz jutro przyjdzie
tz mowi ze facet powinien przyjechac juz dzisiaj w nocy oby sie nie pomylil bo juz mnie ciekawosc zzera
Ja też czekam... Może jutro przywieziemy albo w sobotę... Już umieram z ciekawości...

Cytat:
no podobno slady krwi poddczas igraszek.. moga wystepowac
bo szyjka macicy itp jest bardziej ukrwionai delikatna dlatego latwo np o przetarcie.. zadrapanie:

całe szczęście mi sie na razie ślady krwi nie pokazały... Ale ileż ja igraszkuję... chyba pajęczynami zarastam, albo mi błona wyrosła....

Cytat:

Chwalę się dziewczynki moimi rzeczami dla maluszka. Zdj. pierwsze to są rzeczy, które sama kupiłam reszta od koleżanki, najsłodsze są te skarpetusie adidasa
Pimach, dawaj mi tu zaraz chociaż jednego gołąbka, takiego mam od rana smaka i nawet wcześnij pisałam o tym, a ty sie tu nade mną znęcasz
Super są Śliczne.... i bodziaki z Biedronki Ale masz zestaw...

Cytat:
mój TŻ jak był w Polsce kupił synkowi świnke morską bo on bardzo chciał a wiadomo tatuś wymiękł po 5 min bo Wiktorek chce
i zobaczcie co on z nia robi tzn z nim nazwał go Luluś jak jego ulubiony królik z bajki jak go włozy do nocnika to Luluś robi tam kupke wierzcie mi nie wiem skad ta świnak wie co i jak
Świnki są świetne - ja aktualnie mam 3..... Gdyby nie TŻ to bym z domu małe zoo zrobiła...

Dobra przyznaje się, zrobiłabym DUŻe zoo

Cytat:
Napisane przez kuroikaze Pokaż wiadomość
Sashka miło że pytasz az mi sie cieplo w srodku zrobilo
dobrze sie czujemy, ja juz zdrowa (nie liczac tego ze dzis rano jak szlam do pracy to wyrżnęłam na żwirze mam zdarte całe kolano i prawa dłoń i szlam w takich potarganych getrach na kolanie do pracy przez centrum bo mi sie nie chcialo wracac do domu no i teraz kolano boli)
czytam całe forum, cos ostatnio sie nie udzielam, ale nie bardzo mam ochote, wogóle coś z moim humorem nie tak dołki łapie, wszystkim się przejmuje i ogólnie to chce mi się płakać
do niczego jakas ostatnio jestem

ja znów bez przerwy sie wszystkim przejmuje i bez przerwy mam ochote płakać
Oj widzisz hormonki buzują... Nie przejmuj się. Masz prawo być humorzasta.

Uważaj na siebie...

Popatrzcie my już jesteśmy takie niezgrabne, a co będzie za 3 miesiące....

Cytat:
o matko jak ja pisze miało być the best ale to wszystko przez to że szybko pisze bo brzuszek mnie boli tak się najadłam placków ziemniacznych że skóry mi brakuje na brzuchu

ja teraz albo nie mam apetytu albo przychodza takie dni że jadłbym cały czas
no jak wynika z powyższego opisu dziś mam dzień żarłoka

sorki 3 post pod rząd ale to chyba nic takiego co
Placki ziemniaczane....: slina: Ja je kocham.. a w ciązy to jeszcze bardziej....

Jak mogłaś mi takiego smaka zrobić.... No jak?

Aja zapraszam na pomidorową... właśnie się robi

Miałam coś napisać ale zaczęłam odpisywać i zapomniałam
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-22, 18:55   #1780
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Cytat:
ja mam nadzieje w lato chodzic w swoich letnich ciuszkach z przed ciazy hehe

ale oczywiscie w maju jakies wlasnie tuniczki.. bo przeciez obcislych bluzek nie bede nosila na taki brzuch.. niezasmacznie by to wygladalo:P
ja tam tez mam zamiar od razu wrócic do starych ciuchów ale to może okazac się niestety tylko marzeniem a dla motywacji kupuję nawet juz teraz na wyprzedażach letnie rzeczy w moim starym rozmiarze
Stary 2009-01-22, 18:58   #1781
boszenka69
Zakorzenienie

Cytat:
boszenka69 - co ma znaczyć te niestety, czyżby Tż-cik nie był wystarczająco przystojny żeby córcia podziedziczyła urodę? Z tego co wiem to tą glukolę robi się do 28 tygodnia chyba, ale sa różne opinie, zapytam jutro w przychodni to dam Ci znać.
Hehe nie, nie o to chodzi Jak to sie mowi, ciacho z tego mojego TZa, ale ja sobie zawsze marzylam o tym, ze corunia bedzie kropla w krople podobna do mnie Zeby wszyscy potem mowili "cala mamusia" Chodzilabym wtedy taka dumna A synus moglby wygladac jak tatus
Dzieki za pomoc, kochana jestes

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Ja nie wiem ile mam rzeczy i w jakich rozm bo mam w wroki popakowane.Musze kupic komode wtedy bede prac i ukladac
Blondynka ja tez wlasnie planuje zakup duzej komody dla dzidzi, zeby wszystko ladnie poukladac
Dziewczyny to sie niedlugo zacznie...pranie, prasowanie i ukladanie
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-22, 19:15   #1782
kuroikaze
Wtajemniczenie

marika2121 to mozemy sobie rece podac bo ja tez takie chodzace kalectwo. ciesze sie ze jestes radosna ze przynajmniej Ciebie omija ta deprecha w taka pogode

magduchahaha czesc ladny avatarek
nie martw sie ja mam tylko jedna pare skarpetek i nic wiecej dla dzidziusia

Małgosia nie wiem co bedzie za 3 miesiace ale jakosmusimy dac rade. mam nadzieje ze po ciazy mi to przejdzie. ja tez uwielbiam placki ziemniaczane... z czym lubisz jesc? bo ja chyba najbardziej to ze smietana po prostu
Stary 2009-01-22, 19:21   #1783
Mell_xx
Wtajemniczenie

Katrin sliczne te ciuszki i jak duuzo juz masz, pajace na pierwszym zdjeciu super!

Wiekszosc z Was juz wie co nosi w brzuszku a mialyscie wczesniej jakiej przeczucia co do płci? Sprawdziły sie? Ja czuje ze to chlopiec mimo ze cieszylabym sie tez z dziewczynki.
Stary 2009-01-22, 19:46   #1784
kuroikaze
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mell_xx Pokaż wiadomość
Katrin sliczne te ciuszki i jak duuzo juz masz, pajace na pierwszym zdjeciu super!

Wiekszosc z Was juz wie co nosi w brzuszku a mialyscie wczesniej jakiej przeczucia co do płci? Sprawdziły sie? Ja czuje ze to chlopiec mimo ze cieszylabym sie tez z dziewczynki.
ja wraz z moim TŻ nie wiemy i nie chcemy wiedziec az do porodu. ja czuje ze bedzie chłopiec
Stary 2009-01-22, 20:14   #1785
sashka20
Rozeznanie

Jestem.

Ale sie obzarlam zupy....... Dzizaz.... zaraz pekne.

Gosik Ty mi sie nie stresuj To na dzidziusia zle wplywa. Masz juz na oku jakiegos lekarza???
Blondynka ciuszki sliczne Ta bluza jest super.
Marika ale mi stracha napedzilas. Czytalam twojego posta z przerazeniem w oczach Najwazniejsze, ze to sie tak skonczylo i ,ze wszystko dobrze z dzidziusiem. Uwazaj na siebie
Poiglot na allegro tez widzialam takie mega wyprawki dla bobasow i to za grosze. Zastanawiam sie na kupnem takiej paki
Katrin ile ciuszkow A jakie sliczne. Te skarpetunie boskie.
Bercia sliczna ta swinka a jaka madra
Kuroikaze uwazaj na siebie dobrze ze to sie tylko na obtartym kolanie skonczylo. A te dolki i humorki to tez mam. W ogole to tez sie placzliwa zrobilam. Potrafie plakac bez powodu
Anulka kocyk sliczny, ale cena
Magdusia ja dopiero teraz zaczelam kompletowac wyprawke, a zaczne jutro 26 tydzien. Tez nic mialam. Nie masz sie czego wstydzic Ja za tydzien sie dowiem co moja dzidzia ma miedzy nozkamiOczywiscie jak nie zrobi psikusa.
Malgosia ja to igraszkuje "ostro" nie ma co... raz na miesiac Moj Tz nawet ze mnie zartuje ze zarosne pajeczynami heheh

A moja dzidzia to znow sobie urzadzila imprezke Caly brzusio podskakuje. A przed chwila to mi tak pecherz i fredzie oblozyla ze, az mialam swieczki w oczach tak mnie bolalo

Jezeli chodzi o apetyt... to mi zmalal ostatnio. Jem mniej. Dziwne Tak to potrafilam non stop myszkowac po kuchni i sobie cos pichcic do jedzonka
Dzis to jem wszystko co kwasne.... zupy ogorkowej sie najdlam, teraz grejfruta wszamam. Na slodkie to nie moge dzisiaj patrzec.

Kubus juz jest z nami
ur. 30.04.2009

68kg................jest 52kg
sashka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-22, 20:25   #1786
kuroikaze
Wtajemniczenie

sashka e to mozemy sobie razem poplakac a zasypiasz normalnie czy masz problemy ze spaniem?
z tym brakiem apetytu to moze Ci przejdzie, moze sie zmieni. ja raz mam a raz nie mam. ale w sumie od 3 dni to ciagle bym jadla, najgorsze jest to ze nie mam ochoty na nic konkretnego i sama nie wiem co mi sie chce

a co do kopania po pecherzu to ja nie wiem jak to jest (ale z tego co czytam to tylko na szczescie) mnie dzidzius kopie nad jajnikami i w okolicach pepka

Edytowane przez kuroikaze
Czas edycji: 2009-01-22 o 20:32
Stary 2009-01-22, 20:34   #1787
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Przed chwilą pierwszy raz w życiu wygrałam aukcję na allegro. Zawsze kupuje z "Kup Teraz" a dzisiaj zobaczyłam tanie używane ciuszki i zalicytowałam jako jedyna...mam nadzieję, ze nie bedą zniszczone

Nasze Babelki w 24 tc
DSC07338.jpg

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-22, 20:38   #1788
SoNeRa
Zakorzenienie

oj Kochana brzuszek cudenieczko słodziutkie faniuchny i taki zgrabny
Stary 2009-01-22, 20:47   #1789
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

SoNeRa

Stary 2009-01-22, 20:56   #1790
Mell_xx
Wtajemniczenie

Gabriella zadręczam Cie tymi rozowymi wozkami ale wpadł mi w oko jeszcze jeden i mysle ze jest godny uwagi
http://www.kids24.pl/product_info.ph...roducts_id/408

Edytowane przez Mell_xx
Czas edycji: 2009-01-22 o 20:58
Mell_xx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-22, 20:59   #1791
sashka20
Rozeznanie

Cytat:
sashka e to mozemy sobie razem poplakac a zasypiasz normalnie czy masz problemy ze spaniem?
z tym brakiem apetytu to moze Ci przejdzie, moze sie zmieni. ja raz mam a raz nie mam. ale w sumie od 3 dni to ciagle bym jadla, najgorsze jest to ze nie mam ochoty na nic konkretnego i sama nie wiem co mi sie chce

a co do kopania po pecherzu to ja nie wiem jak to jest (ale z tego co czytam to tylko na szczescie) mnie dzidzius kopie nad jajnikami i w okolicach pepka

Mam problem ze spaniem i to duzy. Zasypiam gdzies kolo pierwszej w nocy przewaznie. Potem o czwartej moj Tz wstaje do pracy i sie budze. Zasypiam gdzies kolo 6-7 nad ranem. A jak uda mi sie zasnac to wtedy spie do 10-11 w dzien. Normalnie masakra. Przed ciaza tak nie mialam Im blizek porodu tym gorzej.

Anulka piekny masz brzusio

Kubus juz jest z nami
ur. 30.04.2009

Stary 2009-01-22, 21:11   #1792
pakusia86
Zakorzenienie

Bercia2000 kocyki sliczne

dobrze ze masz tz ktory ci to zakupi, bo wiem ze na allegro nie oplaca sie kupowac rzeczy z primarka w tamtym roku kuzynka chciala sobie kupic sandalki ktore na allegro byly za 25 zl... ja kupilam jej w primarku za 3 euro!!!! takie same...

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-22, 21:15   #1793
kuroikaze
Wtajemniczenie

sashka to tak jak ja... tez mam coraz wiekszy problem, kiedys tak nie bylo, teraz niedobrze ze wzgledu na to ze wstaje o 7 rano do pracy wiec jestem niedospana caly dzien, a wieczorem mimo ze strasznie chce misie spac to sie krece i wierce i sie nie da ach chyba take uroki ciazy

anulka śliczny brzuszek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-22, 21:26   #1794
sashka20
Rozeznanie

Cytat:
sashka to tak jak ja... tez mam coraz wiekszy problem, kiedys tak nie bylo, teraz niedobrze ze wzgledu na to ze wstaje o 7 rano do pracy wiec jestem niedospana caly dzien, a wieczorem mimo ze strasznie chce misie spac to sie krece i wierce i sie nie da ach chyba take uroki ciazy

anulka śliczny brzuszek

Mam tak samo. Wieczorem niby jestem zmeczona i spiaca, ale gdy klade sie spac.... koniec. Nie moge zasnac. Mam 1000 mysli na minute. Non stop mysle o porodzie, dzidziusiu, o wszytskim ehhhh

Kubus juz jest z nami
ur. 30.04.2009

Stary 2009-01-22, 21:29   #1795
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
Anulka piekny masz brzusio
Cytat:
anulka śliczny brzuszek
wszystkie brzusiaczki sa sliczne. Musimy je czesciej pokazywac, bo tak slodko sie na nie patrzy.

Stary 2009-01-22, 21:48   #1796
Rozaliontka
BAN stały

GG do Rozaliontka

Witam serdecznie

czasem was podczytywalam i wreeszcie sie zalogowalam i czy moge do was dolaczyc???`

Jestem Rozalia i bede mamusia termin porodu na 8 czerwca 2009 jestem szczelsiwa pozatym mam 4 czerwca urodziny i moze dzidzia zrobi mi niespodzianke i sie wczesnie wykluje kto wie,.... pozdrawiam
Rozaliontka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-22, 21:54   #1797
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
Napisane przez Rozaliontka Pokaż wiadomość
Witam serdecznie

czasem was podczytywalam i wreeszcie sie zalogowalam i czy moge do was dolaczyc???`

Jestem Rozalia i bede mamusia termin porodu na 8 czerwca 2009 jestem szczelsiwa pozatym mam 4 czerwca urodziny i moze dzidzia zrobi mi niespodzianke i sie wczesnie wykluje kto wie,.... pozdrawiam
Witaj Rozaliontka Dobrze zrobiłaś ze do nas dołączyłaś Napisz cos o sobie i swoim Maluszku, a moze masz tez zdjecie brzusia albo usg? My tu lubimy takie zdjecia oglądać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-22, 22:06   #1798
Rozaliontka
BAN stały

GG do Rozaliontka

Cytat:
Witaj Rozaliontka Dobrze zrobiłaś ze do nas dołączyłaś Napisz cos o sobie i swoim Maluszku, a moze masz tez zdjecie brzusia albo usg? My tu lubimy takie zdjecia oglądać

Dzieki Jestem Rozalia mam 21 lat( rocznikowo) Mam TZ kiedys bedzie slub..Mam nadzieje Nie wiemy jeszcze czy bedzie syn czy corka.oczywiscie ja chce corke TZ synka jak to zwykle bywa Wizyte u Gina mam we wtroek wiec sie moze dowiem kto siedzi w brzuszku... Pozdrawiam
Rozaliontka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-22, 22:33   #1799
malutka_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sashka20 Pokaż wiadomość
Malutka gratuluje synka

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Moje zakupy dla synka 2 pary spodni ogrodniczek nexta i do tego body i taki fajny sweterek kupilam nexta.Jeszcze pare innych rzeczy zamowilam ale wkleje foty jak dojda.Mowilam ost ze juz nic nie kupie ale znowu wpadlam w szal
śliczności

Cytat:
Napisane przez kokoin Pokaż wiadomość
bardzo dziękuję za słowa pocieszenia , nie wiem tak mnie jakoś dzisiaj na smuty wzięło, a malutki mi dzisiaj daje o sobie znać cały dzionek
bo maleństwo chce pocieszyć swoją smutną mamę

Cytat:
Ja nistety ale jestem bardzo, ale to bardzo pechowa, nie ma co . W poniedziałek ten nieszczęsny upadek, ok dzidzia słabiej bo słabiej ale się ruszala, a wczoraj tak ok. 18 wzieło się nam z Tż na przytulanki, było ciemno i nie kapneliśmy się zaraz a tu co? krewwwww..... Tż zapalił szybko światło, zaczął interweniować, ja zaraz panika, łzy i na internet szukać jaiegoś gabinetu czynnego i miałam szczęście że lekarz kończył już pracę ale powiedział że jak dojadę w 10 minut to mnie przyjmie, więc szybko się zebraliśmy i torpedą do tego gina. Najpierw USG i się mnie pytał czy to aby 25 tydzień bo wysoko mam macicę ale USG potwierdziło, dzidzia się ruszała troszkę, serduszko biło, i lekarz chociaz wykluczył że to z łożyska lub ogólnie z brzuszka, więc wziął mnie na samolocik i konkretnie wybadał, i stwierdził że te krwawienie w 90% z nadżerki która stwierdzono mi przed ciążą, że została naruszona i dlatego, i że szyjka się już nieco skróciła. Więc nic fajnego się nie dowiedziałam, ale kamień z serca, ale i tak płakałam jak wróciliśmy do domu, Tż-cik tez bardzo się przejął i teraz mamy mały celibat pewnie z 4-5 miesięcy, az uzyskamy zgodę. Dostałam nawet skierowanie do szpitala ale powiedział gin że mam z niego skorzystać jakby krwawienie nie ustąpiło, teraz powinny wyjść pozostałości po tym naruszeniu, jakieś brunatne plamki. Ale ja jestm głupia, gorzej niż ustawa przewiduje. Już postaram się być grzeczna te 3,5 miesiąca. Jutro jeszcze czekają mnie standardowe badania oraz picie GLUKOZY. A w poniedziałek wizyta u mojego gina. Ale powiem wam że u tego co byłam prywatnie to gościu za badanie z USG skasował mnie tylko 50zł. zostałam w szoku, a taki miły że szok
ulżyło mi jak doczytałam twojego posta do końca dużo leż i odpoczywaj

Cytat:
co za kolekcja

Cytat:
mój TŻ jak był w Polsce kupił synkowi świnke morską bo on bardzo chciał a wiadomo tatuś wymiękł po 5 min bo Wiktorek chce
i zobaczcie co on z nia robi tzn z nim nazwał go Luluś jak jego ulubiony królik z bajki jak go włozy do nocnika to Luluś robi tam kupke wierzcie mi nie wiem skad ta świnak wie co i jak
ależ pomysły ma ten twój synek

Cytat:
Napisane przez boszenka69 Pokaż wiadomość
Dziewczyny to sie niedlugo zacznie...pranie, prasowanie i ukladanie
a co to dopiero będzie jak się dziecko urodzi

Cytat:
Nasze Babelki w 24 tc
slicznie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez Rozaliontka Pokaż wiadomość
Witam serdecznie

witajcie razem z maluszkiem

Dzisiaj byłam u swojego gina na kontrolnej wizycie. Po badaniu na fotelu stwierdził, że z moją szyjką jest o niebo lepiej niż było Chyba to leżenie i odpoczywanie zrobiło swoje Usg nie robił, bo byłam wczoraj na połówkowym, obejrzał tylko wydruki i powiedział, że wszystko jest dobrze
Wczoraj wzięło nas z mężem na małe co nie co w nocy Po wszystkim idziemy już spać, a nasz kochany synio urządził sobie imprezkę taką, że masakra Jeszcze tak czadu nie dawał I jak tu się człowieku wyspać można Ale z jednej strony się cieszę, że kopie i w ogóle, lubię go głaskać, a z drugiej to ciągłe niewyspanie No, ale przyjemność wygrywa
malutka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 06:00   #1800
gosikk_s
Zakorzenienie

Cześć Wam, jaką miałam koszmarną noc... Cały wieczór było mi słabo a jak szykowaliśmy się do snu dostałam ataku duszności Wiem że w ciąży to nic dziwnego ale naprawdę byłam przerażona... brakowało mi powietrza, TŻ pootwierał i trochę posiedziałam aż zrobiło mi się nieco lepiej. Ja się panicznie boję czegoś takiego... Najgorsze że ciągle jestem podziębiona, mam zatkany nos i zapchane gardło, i to wzmagało uczucie dosłownie jakby ataku astmy... Kilka miesięcy temu byłam u lekarza z dziwnym kaszlem, stwierdził że jest alergiczny i dał mi skierowanie do alergologa. Postraszył że nieleczona alergia może przekształcić się w astmę... Miałam wtedy ślub więc to olałam, u alergologa nie byłam i leków nie brałam. No a potem zaszłam w ciążę i w ogóle o tym zapomniałam. I tak się zastanawiam czy to nie wzmaga dodatkowo tych duszności, zakładam że nie nabawiłam się chyba astmy w ciągu kilku miesięcy ale ciąża może potęguje objawy... Strasznie się boję nawrotów, po niedzieli muszę się wybrać do internisty

Marika, skoro nie można to nie można, wiadomo. Ja nadal plamię ale gin pozwolił na delikatne przytulanki i korzystamy. Nie podejrzewam żeby nasilało to plamienia, nigdy nie idą w parze. Mój TŻ by chyba nie dał rady wytrzymać

Kuroikaze, o matko następna... ja się już będę bała z domu nos wychylić...Zresztą w domu też się boję że zasłabnę i upadnę A gdzie Ty mieszkasz? Na mojej prowincji to nawet prywatnych klinik nie ma, gdyby były zaczęłabym myśleć o porodzie tam...

Bercia, ekstra Luluś nigdy nie widziałam świnki w nocniku

Boszenka, ja czytałam że test obciążeniowy glukozą robi się między 24 a 28 tygodniem, dziewczyny widzę że mają i wcześniej. Pytałam teraz gina to powiedział że jeszcze za wcześnie i mam go robić po kolejnej wizycie, czyli w granicach 28 tygodnia. Chyba ostatnia będę... ale jeśli zmienię gina to może następny wyśle mnie wczesniej

Mell, ja miałam najpierw przeczucia że to na pewno chłopak a potem zaczęłam się łudzić że dziewczynka. I tak się nakręciłam że kiedy się okazało że jednak syn byłam strasznie rozczarowana...

Sashka, ja też nadal spać nie mogę, wstaję o 5:30 razem z TŻ i z reguły już nie śpię a wieczorami zasnąć oczywiście nie mogę. Gina jeszcze nie wybrałam, na razie mam 3 na oku i muszę pomyśleć do którego startować... No i nie wiem kiedy, bo termin wizyty u mojego mam na 16 i wtedy mi się zwolnienie kończy, miałam zamiar znowu próbować dotrwać miesiąc bez usg. A w tej sytuacji wypada mi się w połowie wybrać do nowego żeby potem znowu po 2 tygodniach iść do niego po zwolnienie. Do kitu to wszystko...

Anulka, śliczne mieszkanko dla córeczek

Rozaliontka, witaj

Malutka, cieszę się że z szyjką lepiej no i że wszystko ok

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości