|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 |
Przyczajenie
|
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
łał ale ty jaki super wynik
---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Tak, tak. Jadłam ile chciałam, ale na początku było cieżko bo zanim nauczyłam się coś gotować to wszystko było blee. Po 3 dniach apetyt mi spadł. Teraz też jem często. Sama jestem zaskoczona tym wynikiem, bo koleżanka też jest na tej diecie , ale u niej są słabsze wyniki. Także warto!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1802 |
Zakorzenienie
|
Prawie sie zlamalam wczoraj. Poszlam sobie pobiegac w takim maratonskim nastroju jak cale miasto. Zrobilam 16km i mialam takiego gloda na weglowodany ze masakra. Wiec razno polecialam do Tesco po pizze. stwierdzilam ze musze, musze, musze. Na szczescie ktos nad mna czuwal bo juz bylo za pozno i bylo pozmykane. Wiec skonczylo sie na sledziu, wolowince i zrobilam sobie taka pseudopizze. Troche maki kukurydzianej, otreby, drozdze. Dodalam mozzarelle zeby sie skleilo i do mikrofali. Posmarowalam lyzka koncentratu pomidorowego z ziolami, miesko, restzka mozzarelli i do mikrofali. Z piekarnika byloby lepsze ale musze przyznac ze swietnie imitowalo pizze. I na koniec sie cieszylam ze wytrzymalam.
Prze 2 tygodnie diety spadlo mi tylko 3kg ale za to spadla mi tkanka tluszczowa o 3% a miesniowa wzrosla o 1,7% (cwicze, biegam) wiec tak bardzo sie kilogramowo nie martwie bo wiadomo miesnie waza wiecej niz tluszcz. Zastanawia mnie tylko woda. Bo wedlug Dukana to wlasnie wode traci sie poczatkowo a ja chociaz pije i sikam jak szalona to woda skoczyla mi z 49% do 51% i tak sie trzyma. Wie ktos czemu? ale fakt faktem boczki mniejsze i spodnie luzniejsze i centymetrow mniej ![]()
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#1803 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#1804 |
Zakorzenienie
|
A mam taka elektroniczna wage ktora pokazuje wage, poziom tkanki tluszczowej, miesniowej, zawartosc wody w organizmie i BMI
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#1805 |
Raczkowanie
|
To poczytaj w instrukcji bo mi sie wydaje ze ona tylko wylicza te procenty wiec to nie musi byc adekwatne do rzeczywistosci i zobacz tez jaka ma dokladnosc bo moze to te 2% procenty ktore ci sie wahają. A najwazniejsze ze ciuszki luzniejsze
![]()
#1806 |
Zakorzenienie
|
Niestety albo stety to ona dokladna jest. Ja tam sie ciesze, bo jak pokazuje ze tluszczyku mniej to zawsze dobrze.
Gloda mam na cos i nie wiem co. Na miesko juz nie moge patrzec. Musze cos wymyslec. Jak ja tesknie za Polska i tym wyborem serow i wiesniakow. A tu blaaaah. Jutro poszukam polskiego sklepu moze gdzies wiejskie znajde to caly zapas im wykupie.
![]() ![]() |
![]() |
#1807 |
Raczkowanie
|
Ja tez teraz stosuje 5/2 juro ostni dzien proteinek i ide sie zwazyc do sasiadki ciekawa ile pokaze???? oby trosze mniej ???? bo grzeszki byly ale spacery dlugie
![]() ![]()
#1808 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1809 |
Podróżniczka
|
Hej dziewczynki
![]() dzis zaczynam proteinki. Zaczne sie udzielac dopiero wtedy jak wytrzymam na nich chociaz kilka dni ![]() Trzymac kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1810 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry proteinkom.
Chyba zrobie tak jak wy 5/2 aby przyspieszyc troche proces bo tak bardzo tesknie za weglami ze nie wiem jak dlugo wytrzymam.
![]() ![]() |
![]() |
#1811 |
Raczkowanie
|
Witajcie!
Ja miałam w niedzielę griila u znajomych a na miejscu okazalo sie ze kumpel ma urodzinki , jadlam tylko miesko i kielbaski , ale suto popijalam piwem , dotad moglam sporo wypic ale na tej diecie nie bardzo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1812 |
Zakorzenienie
|
rany ja też na tej diecie nie przyjmuję większych ilości % po prostu kc gigant jak w banku
![]() a mnie dziś rozłożyło i jadłam tylko pieczywo ryżowe ![]()
#1813 |
Rozeznanie
|
Hmm to dobrze wiedzieć że % przy tej diecie nie wskazane na majówkę wybieramy się na trzy dniową impreze z grillami no myślałam sobie że będę pilnować jedzenia ale z winkiem.
Kurcze szkoda mi tych 4 kg które udało mi się uzyskać tak wiec zobaczymy jak będzie sprawa po małych odstępstwach. |
![]() ![]() |
![]() |
#1814 |
Rozeznanie
|
witajcie!
nie zglądam tu ostatnio bo nie dietkuje ![]() ![]() sama zła na sie jestem ale coś mnie zadziwiło strasznie... otóż od jakiegoś czasu jem całkiem normalnie, czyli absolutnie nie dietkowo (tzn nie napycham sie słodyczami, fast-foodami, pierogami i schabowymi ale jem normalne jedzenie) i nic nie utyłam ![]() wnioskuje ze naprawde jojo nie mam po diecie ![]() jestem zachwycona... szczerze mówiąc od poniedziałku jem proetiny, zobaczymy czy mój organizm znów zareaguje na diete i schudne... napisze Wam w poniedziałek 04.05 czy schudłam znów ![]() jezeli tak, to ta dieta wydaje mi sie idealniejsza niz kiedykolwiek!!! pozdrawiam "stare" i "nowe" proteinki! jeżeli chodzi o % to ja podczas diety robiłam wyjątki w imprezy... nie zauważyłam zbytnich skutków ubocznych ![]() ![]()
#1815 |
Raczkowanie
|
U mnie znowu 0.5kg w dol, w ciagu poltora tygodnia spadlo mi 2kg
![]() Jesli chodzi o % to ostatnio w ogole nie pije to nie wiem.
#1816 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny . Ja w cągu 5 dni drugiej fazy mschudłam tylko niecały kg. Ale dobre i to. Dziś zaczełam pierwsza fazę już drugi ra jestm na tej fazxie, zobaczymy. Ogólnie chudłam 4 kg podczas 10 dni- czyli 5/5. Mam prośbę...jak macie jakieś ciekawe przepisy to wspomóżcie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1817 |
Raczkowanie
|
Nic się nie martw masz ładny wynik, w fazie z jarzynkami waga słabo spada albo wcale ale na czystych proteinkach pójdzie szybciej
![]()
#1818 |
Raczkowanie
|
witam moje drogie
![]() piszę tylko, że cały czas śledzę wątek, a coś konkretnego napiszę jak uda mi się znów powrócić na całego do diety...bo ostatnio jakoś kiepsko mi idzie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1819 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny.
Jestem po 12 dniach dietki. I faze stosowalam 7 dni i schudlam 1kg, teraz jestem na II proteinki+warzywach -5 dni i schudlam 0,5kg. Czyli w sumie 1,5 kg to bardzo malo, nie wiem dlaczego moja waga nie chce wogole spadac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1820 |
Zakorzenienie
|
WItam dziewczynki. Zaszalalam dzis. Na stolowce nie bylo w ogole mieska wiec musialam cos zjesc. Niestey makaron z pseudo pesto. Blah. A potem mnie zdenerwowali bo nie moge isc na urlop wtedy liedy chce (chociaz mam juz bilety) i potrzebowalam pocieszenia wiec skusilam sie na dark cherry moccha frappuccino. Nie liczac syropu wisniowego i czekoladowego to to lod czyli woda. Humor poprawil mi sie diametralnie. Brakowalo mi tego. Ale juz od 3 po poludniu jestem grzeczna i wcinam jogurcik.
Waga stoi w miejscu ale brzuszek mi sie fajny zrobil. Juz tylko jedn afaldka na nim zostala. Yay Lubie te dietke PS czy nam mozna drobiowa watrobke? Bo wczoraj zrobilam sobei w mikrofali i byla rewelacyjna
![]() ![]() |
![]() |
#1821 |
Raczkowanie
|
Witajcie Lasencje
![]() Ja weszlam wczoraj na wage i co widze 60 kg pi jupi jupi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1822 |
Rozeznanie
|
Znalazłam dziś w Empiku książkę Ducana z przepisami chyba miała tytuł 350 nowych przepisów żeby schudnąć ale nie pamietam bo musiałam szybko wyjść wiec nawet jej nie przejrzałam ale w poniedziałek sie jej dokładniej przyjrze i może kupie wtedy będzie prościej bo juz zupełnie pod dyktando Pana doktora
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1823 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#1824 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak, można watrobke. Dukan w swojej książce pisze: "-Podroby - w tej kategorii dopuszczalne sa jedynie watroba cieleca, wolowa i watrobka z drobiu oraz ozor. " Jak zrobilas ta watrobke w mikrofali? Tez bym chetnie sprobowala, bo brakuje mi juz pomyslow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1826 |
Zakorzenienie
|
Oj nieladnie. Wczorajszego grzeszenia ciag dalszy. dostalam 2 bilety z pracy na Dancing on Ice Live. Loza VIP, champan itd wiec oczywiscie skusilam sie na darmowe drinki. A wczesniej bylismy strasznie glodni i zjadlam hamburgera. Bo nic innego nie bylo. A jak wrocilismy do domku 2 kromki swiezutkiego chleba. O matko jaki byl dobry.
Teraz pamietac, jak juz zgrzeszylyscie to nie biczowac sie potem przez tydzien tylko rozkoszowac sie ta chwila jak najdluzej. A dobre, a smaczne, a zlamalam sie, niech tam od jutra bede silniejsza. Dzis wiem ze juz sie bede trzymac dietki. Mialam chwile przyjemnosci wczoraj i na jakis czas starczy. Przechodze na 5/2 i na wage bede spogladac dopiero po zakonczeniu 5 dni protein. Codzienne zerkanie motywowalo mnei na poczatku al eteraz mnie frustruje ze tak wolno albo nic. ale musze przyznac ze przeszlam wczoraj bardzo trudny test. Moj eks-nie -eks czyli najsurowszy z sedziow stweirdzil wczoraj ze swietnie wygladam i naprawde niezle schudlam (nie widzielismy sie prawie 2 tygodnie, czyli moje dietetkowanie). Co potwierdzily spojrzeni afacetow gdy szlam przez korytarz hehe. A co do watrobki to znalazlam na jakims forum. W orginale byla duszona z jablkiem. Watrobke podzielic na mniejsze kawalki, ulozyc w plastikowym naczyniu, oblozyc kilkoma krazkami cebuli, przykryc i do mikrofali na 5 minut na 3/4 mocy. Podlac woda, dodac majeranek i pieprz i jezeli ktos chce (a nie powinien) pokrojone jablko. Przykryc i na 15 minut na 3/4 mocy. Po wyjeciu posolic. Watrobki nie soli sie przez caly czas gotowania bo stwardnieje. wyszla mieciutka i soczysta.
![]() ![]() |
![]() |
#1827 |
Raczkowanie
|
Dziekuje za przepis, pysznie to opisalas, musze sprobowac
![]() Do tej pory mikrofali uzywalam jedynie do odgrzewania potraw i nawet nie wiedzialam ze cos takiego mozna w niej zrobic. Ja tez wczoraj nie wytrzymalam i zjadlam gryza batona snikers, poprostu nie moglam sie powstrzymac. Zauwazylam ze jak bylam na I fazie to wogole nie chodzilam glodna i nie ciagnelo mnie do slodyczy, a jak tylko przeszlam na druga i dodalam warzywa to ciagle cos bym jadla i mam strasze zachcianki na slodycze. Oczywiscie staram sie im opierac, ale to trudniejsze niz na na poczatku. Czy ktoras z was miala cos takiego?, czy tylko ja jestem lakomczuchem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1828 |
Zakorzenienie
|
Ja tez mam chec na podgryzanie. Tego mi brakuje. Zwalszcza wieczorami jak cos ogladam. A na wedline juz nie moge patrzec. I slodkiego mi brak. Czasem zrobie sobie taki wodnisty kisielek do popijania aby choc troche. Dzis bede kombinowac z mini serniczkami z mikrofali.
Mieszkam w aneksie pracowniczym w hotelu i nie mamy dostepu do kuchni wiec wszystko robie w mikrofali. Okazuje sie ze mozna piec ciasta, gotowac ryz, kasze i ziemniaki, nawet jajka (do wysokiego naczynia wlewam wrzaca wode, wkladam jajka tak by calkowicie byly przykryte woda i na pelna moc na 4 minuty - nie pekaja). Zaluje ze nie kupilam sobie takiej z grilem (ale 2x drozsza byla). A losos to wychodzi taki ze poezja. Do naczynia wlewam troche wody na spod, lososia (albo inna rybke) obsypuje ziolami, przykrywam i na 4 minuty (zalezy jak duzy). Wychodzi miekki i bardzo soczysty, jak zrobiony na parze ale zachowuje caly smaczek no i jest przygotowany bez odrobinki oleju. Do tego sos z jogurtu i np musztardy chrzanowej albo francuskiej. Miodzio. Dlugo szukalam informacji na temat szkodliwosci mikrofali bo takie opinie krazyly ale okazuje sie ze nie ma. Potrawy sa przygotowane szybciej i caly smak zostaje bo nie jest wygotowywany do wody. Jedyna wada to wlasnie predkosc i latwosc wiec ludzie chetniej siegaja po gotowe dania i tylko podgrzewaja. Jak mi cos jadalnego wyjdzie dzis wieczorem to dam znac. A tak w ogole to najwiecej cm spadlo mi z brzucha i oponki a z ud cos nie chce spadac. Macie jakas rade? Dodam ze cwicze i biegam
![]() ![]() |
![]() |
#1829 |
Zakorzenienie
|
Ja tyle grzeszę, a dzisiaj dogrzebałam się do wagi a tam 56,1
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1830 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi wogole brzuch nie spadl, a wlasnie tam chce najbardziej schudnac. Czyli to pewnie zalezy od kazdego indywidualnie gdzie kto chudnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.