|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki podkład? Wątek zbiorczy. Tutaj zadaj swoje pytanie.
Witam,
Mam pytanie odnośnie Revlon Colorstay Mineral Mousse, ktoś używa koloru 40 Light Medium? Jaki jest w rzeczywistości? Chcę zamówić na allegro, a nie mam możliwości sprawdzenia na żywo koloru. ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Albo może zapytam, który podkład Revlonu proponujecie? Chcę, żeby w miarę dobrze krył i nie wyglądał jak maska. Zastanawiałam się też nam mineralnymi z Astora. |
![]() ![]() |
![]() |
#1802 |
Wtajemniczenie
|
Polecam CS with Softflex- bardzo dobrze kryje i moim zdaniem wygląda naturalnie, mam wersję do cery tłustej i mieszanej
#1803 |
Przyczajenie
|
słuchajcie mam taki problem. Mam cerę z wieloma widocznymi przebarwieniami po trądziku oraz gdzie nie gdzie również dość widoczne krostki. Szukam jakiegoś dobrego fluidu, który zakryje przebarwienia, a przy okazji nie będzie widoku maski .
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1804 |
Wtajemniczenie
|
Revlon CS
#1805 |
Przyczajenie
|
a gdzie mogę taki kupić ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1806 |
Zakorzenienie
|
Revlon to dziadostwo.
Ja szukam czegos trwałego. nie wiem co sie stalo ostatnio, ale żaden podkład nie trzyma się mojej twarzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1807 |
Wtajemniczenie
|
Rossmann, Douglass, najtaniej na all.
To że Tobie nie pasuje, nie oznacza jeszcze, że jest dziadostwem. Mnóstwo dziewczyn go używa i bardzo sobie chwalą.
![]() |
#1808 |
Zakorzenienie
|
Jasne, ale to, że Tobie pasuje, nie znaczy, że innym nie zapycha porów, jest mega widoczny i teatralny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1809 |
Wtajemniczenie
|
Używałam go kiedy miałam mega trądzik i wówczas wszystko mnie zapychało, a Revlon nie. Na mojej twarzy wygląda bardzo naturalnie, właściwie wcale go nie widac. Ale to podobnie jak zapychanie to bardzo indywidualna kwestia.
#1810 |
Przyczajenie
|
słuchajcie, a czy ten lirene intensive cover kupię w Rossmanie ? Bo słyszałam, że to jest dość nowy produkt na rynku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1811 |
Przyczajenie
|
tak, to jest nowy produkt, ok 2 m-ce na rynku. powinien byc w rossmannie bo ogolnie lirene maja wiec i ten byc powinien.
A apropos dobrze kryjącego dla cery problematycznej to polecam podklad z dermiki mineralny z peptydem. Kryje super, dopasowuje się super, nie robi maski. |
![]() ![]() |
![]() |
#1812 |
Raczkowanie
|
A czy Revlon Colorstay nie będzie zbyt ciężki na co dzień? I czy nie robi maski?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1813 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a co polecacie niekoniecznie kryjącego (naprawde może być delikatne, ważne żeby wyrównywało koloryt) ale MATOWIŁO na jak najdłużej - mat nie musi być "ostry" i mocny, że tak powiem, ale żeby zwykły mat dotrzymał do wieczora.. [może być satynowe wykończenie, ale ahh..ABY DO WIECZORA!!!]
![]() może polecacie puder? zależy mi na naturalnym bardzo efekcie (bez jakiegoś pyłku na twarzy), no i kolory zeby bylo naturalne, opalone np. Revlon CS sucha/normalna 180 jest na mnie prawie biały, wygladam jak truposz, także OPALONE kolory jakby miało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1814 | |
Are you talking to me?!
|
Cytat:
![]() Ale wszystko zależy od skóry i umiejętności w nakładaniu podkładu ![]()
![]() |
#1815 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1816 |
Zakorzenienie
|
No to nie wiem jak to z tym CS jest, bo ja czym bym go nie nakładała, to i tak wygladał fatalniepo godzinie, normalnie splywal albo sie wazyl i wygladalo to fatalnie. Moja cera po prostu nie toleruje takich podkladow - to samo było z DW.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1817 |
Rozeznanie
|
Przeczytałam cały ten wątek o podkładach. Widzę, że wiele z Was ma problem z matowieniem skóry przez dłuższą część dnia i, że od razu zaczynacie się świecić. Mam ten sam problem. Odkąd zaczęłam się intersować kosmetykami długo i bezskutecznie szukałam jakiegoś produktu, który zmatowiłby mi skóre na minimum o zgrozo chociaż 3 godziny. Mam cerę mieszaną, z tendencją do przetłuszczania się w strefie T. Kiedyś miałam większy trądzik i bardziej zanieczyszczoną cerę, teraz dzięki dokładnej pielęgnacji i wiedzy o kosmetykach i wizażu mam z nią coraz mniej kłopotów. Ale do rzeczy.
Pamiętam, że pierwszym moim odkryciem podkładowym był vischy dermablend, miałam probkę od babci, która dostała ją w aptece. Próbka mnie w 100% zadowalała, śliczny efekt, nie było maski, skóra matowa no i pod wpływem zadowalającego efektu próbki kupiłam vischy dermabled w aptece i niestety okazało się, że podkład ten tworzy efekt maski no i co najgorsze skóra świeciła się okropnie już po półgodzinie od nałożenia go na twarz :/ Nieco później odkryłam rewelacyjny krem, który do teraz stosuję jako bazę pod podkład, czyli tylko rano. Jest to Krem "Siarkowa moc" z firmy BARWA. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...cy.html&next=1 teraz ma nieco inne pudełeczko bo szklane ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- - Maybelline Dream Satin liquid Posiadam dwa odcienie: ivory 010 i light beige 008 Ivory jest dla mnie idealny, light beige używa moja mama. Podkład wodnisty, nie zapycha porów, nie tworzy efektu maski, ale jeśli ktoś chciałby zakryć większe niespodzianki nie nadaje się do tego. Co mi się podoba w tym podkładzie to to, że według mnie idealnie nadaje się na lato, pozostawia skórę delikatną w dotyku ![]() - Dermacol matte cover make - make up Posiadam dwa odcienie 1 i 2 1 jest dla mnie za jasna, 2 za ciemna więc mieszam. Niestety mały wybór kolorów nie pozwala na znalezienie odpowiedniego dla siebie ![]() - dwa dobre delikatne podkłady na lato * Serum Vegetal jours radieux soin teinte multi cible z Yves rocher Taki se, nakładamy jak krem, bardzo dobrze się rozporowadza i nadaje zdrowy kolor skórze, wyrównuje koloryt nic poza tym * Rimmel, sun shimmer face bronze Bardzo ciemny, trzeba go mieszać z jakimś jaśniejszym podkładem. Taki bronzer zwykły nadający zdrowy wygląd jak ktoś nie ma problemów z cerą i chce czegoś na lato to spokojnie może go nakładać. Ale trzeba się przykładać do nakładania, bo moim zdaniem źle się rozprowadza - i ostatni podkład, którego obecnie używam GOSH x- ceptional wear odcień 16 - golden Bardzo fajny ![]() Wszystkie podkłady używam nakładając je na krem siarkowa moc. Żaden nie powoduje świecenia przez to. Teraz zastanawiam się nad kupnem: - Pharmaceris F, Delikatny fluid intensywnie kryjący SPF 20 - Revlon, ColorStay, Makeup with SoftFlex for Combination/Oily Skin - Rimmel, Lasting Finish 25H Foundation (Podkład mineralny do twarzy) - Mary Kay, Full Coverage Foundation (Podkład mocno kryjący) - podkład Lirene Dermoprogram, City Matt (Fluid matująco-wygładzający) Nie wiem jeszcze, który wybiorę muszę poszperać na KWC bardziej ![]() Nie no nie załączę Wam tych zdjęć bo mój aparat jest tak beznadziejny, że nic nie widać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1818 |
Raczkowanie
|
Bo ja mam problem z pękającymi naczynkami, czy Revlon je w miarę zakryje nie robiąc maski?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1819 | |
Are you talking to me?!
|
Cytat:
Zauważyłam, że mojej skórze służą podkłady określane przez niektórych mianem "tynkowych", z wyczuwalnymi w sobie pudrowymi cząstkami (np. L'Oreal True Match, Clinique Anti-Blemish Solutions) oraz niektóre profesjonalne- Make Up Atelier Waterproof Foundation, Illamasqua Rich Liquid Foundation. Odpadają natomiast te, które mają w sobie parafinę/olej mineralny...
![]() |
#1820 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1821 |
Zakorzenienie
|
Nakładam: pędzel typu flat top, pędzel zwykł płaski do podkładu, , skunks, beauty blender. Revlon zawsze wygladal fatalnie. Poczatkowo myslalam, ze to wina koloru, ale czy jasniejszy czy ciemniejszy, porazka, był widoczny i tyle.
Bardzo lubię Healthy Mix, ale jest bardzo nietrwały na mojej twarzy, świece się po godzinie jak żarówka no i spływa. |
![]() ![]() |
![]() |
#1822 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wszystko tez zalezy od tego jak nakladasz. Lepiej nalozyc trzy bardzo cienkie warstwy niz wszystko "zaklepac" jedna. Warto sprobowac tez uzyc bazy pod podklad. Sprawiaja one, ze podklad lepiej sie "slizga" po twarzy. Moze tez po prostu Revlon nie jest dla Ciebie. Ja zauwazylam, ze wyglad pudru na mojej twarzy czesto pogarszaja pudry wykonczeniowe. Dla mnie to niezbedny kosmetyk. Niemniej jak naloze puder to od razu twarz gorzej wyglada, uwydatnia sie zmarszczka na czole i twarz zaczyna wygladac na taka zmeczona i jakby sucha. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1823 |
Wtajemniczenie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;28186195]To rzeczywiscie do nakladania probowalas wszystkiego.
Wszystko tez zalezy od tego jak nakladasz. Lepiej nalozyc trzy bardzo cienkie warstwy niz wszystko "zaklepac" jedna. Warto sprobowac tez uzyc bazy pod podklad. Sprawiaja one, ze podklad lepiej sie "slizga" po twarzy. Moze tez po prostu Revlon nie jest dla Ciebie. Ja zauwazylam, ze wyglad pudru na mojej twarzy czesto pogarszaja pudry wykonczeniowe. Dla mnie to niezbedny kosmetyk. Niemniej jak naloze puder to od razu twarz gorzej wyglada, uwydatnia sie zmarszczka na czole i twarz zaczyna wygladac na taka zmeczona i jakby sucha.[/QUOTE] Mam dokładnie tak samo z pudrami wykończeniowymi. Dlatego zwyczajnie z nich zrezygnowałam.
![]() |
#1824 |
Zakorzenienie
|
Do podobnego wniosku doszłam z pudrami wykańczającymi. Jest wszystko ok dopóki sypańcem nie sypnę. I zmarszczka na czole i skóry na wierzch się wydobywają. I skóra "smutna" się robi. Brzydka.
Tylko aż się boję ile mi wytrzyma podkład jak go nie zasypie. Pewnie po dwóch godzinach zacznie się ścierać :-( |
![]() ![]() |
![]() |
#1825 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1826 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja sie bardziej nie o scieranie, ale o swiecenie martwie. Jak sypne sie pudrem, to twarz robi sie sucha. Jak nie sypne to swiece sie od razu (tak na mnie dziala fluid). Prawdziwa cera mieszana ![]() U mnie najlepiej jest po uzyciu trojkolorowgo Shiseido. Nie wygladam jak z okladki, ale nie jest zle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1827 |
Rozeznanie
|
Hmmm nie wiem jak ja używam pudru to zawsze lekko przypruszam twarz pędzlem i efekt jest nturalny. Jeśli użyje się gąbki to zawsze wyglądam jak biała ściana, nienaturalna maska
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1828 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny.znacie moze jakis dobry podklad do skory mieszanej ze skłonnoscia do trądziku,rozszerzonych porow i wagrów? cena nie gra dla mnie roli poniewaz w koncu chcialabym znalesc cos naprawde dobrego i odpowiedniego dla mojej cery.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1829 |
Wtajemniczenie
|
Może podkład mineralny? Przejrzyj wątek minerałowy, tam dziewczyny na pewno Ci coś doradzą
![]() ![]()
#1830 |
Raczkowanie
|
no ja wolalabym cos lekkiego.dziekuje bardzo sensualitat za rade!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.