Nałogowe Kosmetykoholiczki, część IX - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-21, 09:54   #1801
kochanie
Wtajemniczenie

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki, część IX

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Witam.
Od jakiegoś czasu podczytuje cichaczem wątek aż wreszcie postanowiłam się odezwać. Przyjmujecie jeszcze nowe NK czy to raczej zamknięte grono?
W tym zawirowaniu nikt nie odpowiedział na Twój post, nie zrażaj się Witaj i napisz coś o sobie

Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
Razem z mamą zafundowałyśmy sobie wizytę u dietetyka. Żeby oczyścić organizm i zgubić z założenia do 5 kg ułożyła nam 8-dniowy program.
- 2 dni je się ziemniaki gotowane na parze, bez żadnych przypraw
- kolejne 2 dni ser biały i mleko
- 2 dni warzyw i owoców, surowych albo gotowanych na parze
- 2 dni kurczak gotowany na parze
Można jeść do oporu i codziennie wypijać do 5 l wody mineralnej niegazowanej. Żadnych kaw i herbat.
Podziwiam, że wytrzymałaś! Nie wiem, czy jeszcze tu zajrzysz, ale mam pytanie: to po 2 dni z rzędu? Nie można sobie ich pomieszać? Np. 1 dzień ziemniaki, drugi kurczak, trzeci warzywa.... a potem znowu taka kolejka? Czy trzeba w dokładnie takiej kolejności? Ja bym chyba nie wytrzymała jeść same ziemniaki, też nie solę, ale bez warzyw... strasznie to suche musi być...

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Myślisz, że każdy może ją zastosować? ja tam też lubię ziemniaki, ale sypnęłabym sobie chociaż troszkę bazylii czy czegoś takiego Tylko, że problem w tym, że nie mam przyrządu do gotowania na parze, ani nawet takiego garnka
Są czasem takie wkładnki metalowe do gotowania na parze - takie jak durszlak, ale składane. A gotowanie na parze jest duużo zdrowsze niż w wodzie, bo nie wypłukuje się soli mineralnych - ziemniaki i w ogóle wszystkie warzywa tak gotowane mają dużo lepszy smak

Cytat:
Żegnam się z Wami na jakieś 2 miesiące, może wpadnę przy okazji jak ktoś mi użyczy komputera Przynajmniej będzie mniej kuszenia Miłych wakacji Dziewczynki
miłych wakacji:papa: Wpadaj do nas

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość

EDIT: Miała któraś z Was Antidral?
To ja też napiszę: używam tak jak Bossy. Na noc, rano zmywam i deozdorant głównie dla zapachu i lepiej się tak czuję Jak kilka lat temu zaczęłam to miałam spore problemy z poceniem, używałam co 2-3 dni i całkowicie wyregulowałam się Teraz używam tylko przed większymi wyjściami czy stresującymi dniami Nigdy nie miałam etiaxilu, nie mam porównania, ale A. naprawdę mi bardzo pomógł

Cytat:

Dziewczyny podjęłam dziś "trudną" decyzję, ale w końcu musiałam....zabieram się za pisanie mojej pracy licencjackiej
[...]
Tak więc proszę Was o psychiczne wsparcie i baty jeśli będę za długo tutaj przesiadywać
Dołączam do grona leniwców, które jeszcze nie napisały pracy a miały to zrobić I też proszę o wsparcie i baty

A co do głównej dzisiejszej dyskusji...
Zgadzam się z dziewczynami, które przestały wierzyć w słowa Zizou. Ja też ją polubiłam, lubiłam czytać jej posty... Ale to co piszecie (zwłaszcza Bossy), sprawia, że przestaje się wierzyć w cokolwiek, co jest przez nią napisane
Vibesko, masz rację, że nie można pochopnie oceniać ludzi, w końcu to tylko internet, nie da się poznać przez niego jaki człowiek naprawdę jest... Ale my nie mamy szans poznać racji drugiej strony, jeśli Zizou sama się nie wypowie... A szczerze mówiąc, gdybym była na jej miejscu, to albo byłoby mi okropnie przykro albo strasznie głupio.

No i jeszcze, żeby nie było offtopa napiszę o kosmetykach
Od lutego używałam maski blue corn, od samego początku narzekałam na jej zapach. Męczyłam się z nią okropnie, teraz zostało mi jej na jedno użycie... I dopiero teraz zaczęłam ją lubić Polubiłam jej zapach, oczyszcza skórę też nieźle... No przykro mi będzie jak się skończy, a przecież jeszcze tydzień temu jej nie znosiłam

A! I jeszcze coś: słyszałyście o Skin needling? Wczoraj się na to natknęłam... I zaczęłam się poważnie zastanawiać, kiedy przekraczamy granicę dbania o siebie? Czy będę umiała jednak zestarzeć się z godnością... No bo póki jesteśmy młode i używamy kremów przeciwzmarszczkowych, nie możemy stwierdzić, czy działają... Ciekawa jestem czy jak się pojawią zmarszczki i siwe włosy, to czy będę umiała się z tym pogodzić, czy może zacznę się nakłuwać(jest takie słowo?!) igłami i zdzierać sobie nimi skórę...
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

Edytowane przez kochanie
Czas edycji: 2009-07-21 o 10:24 Powód: ortografia:o
kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 10:12   #1802
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez kochanie Pokaż wiadomość
czy może zacznę się nakłówać(jest takie słowo?!) igłami i zdzierać sobie nimi skórę...
nakłuwać.
Stary 2009-07-21, 10:21   #1803
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
nakłuwać.
dzięki Zaraz to zmienię, bo błędy ortograficzne powodują, że się czerwienię ze wstydu

Stary 2009-07-21, 10:27   #1804
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
W tym zawirowaniu nikt nie odpowiedział na Twój post, nie zrażaj się Witaj i napisz coś o sobie
Dzięki za powitanie. Właśnie zaczęłam się zastanawiać czy odezwałam się nie w porę czy nie przyjmujecie już nowych.

Mam 33 lata (ciekawe czy jestem tu najstarsza ) i jestem uzależniona od wszystkiego co pachnące czyli od balsamów, żeli i perfum. Z perfumami już się uspokajałam gdy wyczytałam tu o wycofywaniu wanilii z Sephory i teraz latam po wszystkich okolicznych w poszukiwaniu czekoladowej, niestety na razie bezskutecznie.

A co do obecnej dyskusji to jestem w szoku że pamiętacie co ktoś pisał na temat koloru włosów czy lakieru do paznokci.
Koshatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 10:44   #1805
emememsik

Koshatka, a masz w swojej kolekcji już jakieś inne wanilie?
Wiem, że ciężko jest już dorwać te bardziej chodliwe zapachy, ale gayenka coś pisała, że po wysłaniu maila do Sephory mogła odebrać wybrane przez siebie wersje wanilii w jednej z perfumerii. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam. Ale zawsze warto spróbować.

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Tak, dobrze zrozumiałam. gayenka wysłała maila przez stronę Sephory.
Stary 2009-07-21, 10:48   #1806
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki za powitanie. Właśnie zaczęłam się zastanawiać czy odezwałam się nie w porę czy nie przyjmujecie już nowych.

Mam 33 lata (ciekawe czy jestem tu najstarsza ) i jestem uzależniona od wszystkiego co pachnące czyli od balsamów, żeli i perfum. Z perfumami już się uspokajałam gdy wyczytałam tu o wycofywaniu wanilii z Sephory i teraz latam po wszystkich okolicznych w poszukiwaniu czekoladowej, niestety na razie bezskutecznie.

A co do obecnej dyskusji to jestem w szoku że pamiętacie co ktoś pisał na temat koloru włosów czy lakieru do paznokci.
Nie, to tylko taki gorący okres Fajnie, że się ujawniłaś

A ja nigdy nie wąchałam tych wanilii, a teraz chyba już się nie uda, bo w Warszawie zdaje się, wszędzie wykupione, a tam gdzie może jeszcze są mam tak daleko, że mi się nie chce jechać

Cytat:
[/COLOR]Tak, dobrze zrozumiałam. gayenka wysłała maila przez stronę Sephory.
Hm, fajna sprawa, tylko jak ktoś nie zna zapachu, to nie ma co zamawiać No ale to dobrze, przynajmniej mnie nie kuszą

Ktoś miał pisać pracę, nie pamiętam kto Znikam, miłego dnia Dziewczyny

Stary 2009-07-21, 10:54   #1807
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Koshatka, a masz w swojej kolekcji już jakieś inne wanilie?
Wiem, że ciężko jest już dorwać te bardziej chodliwe zapachy, ale gayenka coś pisała, że po wysłaniu maila do Sephory mogła odebrać wybrane przez siebie wersje wanilii w jednej z perfumerii. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam. Ale zawsze warto spróbować.
Tak, mam pomarańczową i paczulę. I dziś jeszcze odbieram karmel, bo mi mieli odłożyć. Te dwie pierwsze kupiłam po powąchaniu a na karmel i czekoladę napaliłam się jak przeczytałam że to tańsze odpowiedniki Lempickiej (mam i ubóstwiam) i Trucizny Diora (tego jeszcze nie mam ale choruję na to).
Z tym mailem to dobrze wiedzieć. Zaraz do nich napiszę.

Załamka normalnie. Właśnie pani z Sephory zadała mi pytanie "Chodzi Pani o ten duży perfum?" Ręce opadają....

Edytowane przez Koshatka
Czas edycji: 2009-07-21 o 11:07 Powód: dopisek
Koshatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 12:02   #1808
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cześć.

Pewnie wyskakuję tutaj jak Filip z konopi, ale trudno zaryzykuję. Byłam tutaj kiedyś z Wami, daaawno temu, chyba w I i II części. Może niektóre z Was mnie pamiętają i kojarzą, inne pewnie nie, ale to naturalne. Mogłabym wrócić i się dołączyć?

Oczywiście jeżeli jesteście już z sobą za bardzo zwiazane i raczej nie chcecie tutaj nowych użytkowniczek to zrozumiem i po problemie.
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 12:14   #1809
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Spłukałam się w Zarze(btw. nowa kolekcja jest boska, wykupiłabym prawie wszystko ) i H&M. (...)
O mamo, ale bossskie zakupy Nie miałabyś ochoty wrzucić fotek ?
Cytat:
Kliknęłam na all 2 masła Fruttini: jagodowe i waniliowe, a do tego balsam Aquoliny waniliowy z czereśniami. Przyleciała do mnie dzisiaj też szampon Aussie dodający objętości, zobaczymy jak się spisze.
A czy miałaś już kiedyś masła Fruttini? Ja miałam wiśniowo-jogurtowe czy jakieś tam i byłam z niego STRASZNIE niezadowolona. Jest tępe, lepkie i męczące

Aussie z kolei bardzo lubię - choć tego szamponu nie miałam i nie planuję, bo moje włosy nie byłyby wdzięczne za większy ładunek objętości Bardzo lubię serię regeneracyjną i do farbowanych - a poza tym przepięknie pachną !
Ta seria na objętość chyba czymś innym niż morelami i migdałami, prawda?

Cytat:
Dziewczyny podjęłam dziś "trudną" decyzję, ale w końcu musiałam....zabieram się za pisanie mojej pracy licencjackiej

Cytat:
Cześć Koshatko, moja kompanko w doli-niedoli - pasji zapachowej
Jeśli nie uda się w Sephorze to w ostateczności może się skusić na zakup na Allegro. Co prawda drożej niż w aktualnej promocji, ale i tak nieco taniej niż w cenie regularnej przed wyprzedażą.
Cytat:
Załamka normalnie. Właśnie pani z Sephory zadała mi pytanie "Chodzi Pani o ten duży perfum?" Ręce opadają....
Brrrr... aż mnie ciary przeszły. Nienawidzę tego. Czytałam dzisiaj rano, że na ulotce Douglasa reklamującej perfumy do stóp dwukrotnie powtarzają hasło "rewolucyjny perfum do stóp" Nie ma to jak reklamować coś, czego prawidłowej formy w języku polskim się nie zna

Estello, dzisiaj w końcu udało mi się kupić za Twoją radą smarowidło z mocznikiem Postawiłam na Emolium i na razie użyłam raz, ale jestem bardzo zadowolona. Strasznie jest przyjemne i komfortowe. Niby nie pachnie, ale ja czuję w nim masło shea i olejek z orzeszków macadamia ze składu

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2009-07-21 o 12:36
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 12:19   #1810
isa666
Zakorzenienie

fuksjaa ja Cię pamiętam i kojarzę też z kilku innych wątków Witam ponownie.

Zabrałam się za moją pracę lic zaczynając od zrobienia notatek z 2 ustaw i nie widzę teraz na oczy, wszystko mi się miesza Powoli się wdrażam w temat...jeszcze muszę w tym tygodniu odwiedzić bibliotekę na Rajskiej(wszyscy znajomi, którzy się już obronili polecali mi ją) i księgarnię naukową.

Angel mogę cyknąć fotki, ale potem jak zrobię obiad

Edytowane przez isa666
Czas edycji: 2009-07-21 o 12:20
isa666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 12:34   #1811
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

fuksjaa czułam, że kiedyś się tu u nas wreszcie ujawnisz

koshatko

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-21, 12:38   #1812
Hosenka*
Zakorzenienie

Fuksjaa: witaj ponownie

Koshatko:

Byłam na rowerze, ale krótko, bo pogoda niepewna - chyba będzie padać.
Za chwilę poskacze sobie - miałam kilka dni przerwy bo bardzo mnie plecy bolały (codziennie rower i skakanka).

Zrobie dziś porządek w cudeńkach z Mazideł/ZSK - nie wszystkiego używam, więc po co ma siedzieć i sie marnować.

Wydrukowałam sobie pierwszy kupon na prezent z Rossmanna

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 12:39   #1813
emememsik

fuksja, no no, kogo ja tu widzę. Szczerze mówiąc nie orientuję się za bardzo w Twoich zbiorach, ale wiem, że jakiś czas temu całkiem nieźle szła Ci akcja minimalizacyjna. Nałóg powrócił?
Upolowałaś na bezcłówce coś oprócz paletki Clinique?

Angel, straszne jest to co piszesz.
Stary 2009-07-21, 12:43   #1814
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Angel, straszne jest to co piszesz.
Z podobnego tematu:
Jakiś czas temu na zbiorach kolorówkowych pojawiły sie zdjęcia na których wszystkie kosmetyki były nowiutkie, oczywiście górnopołkowe, pojawiły sie domysly, że ktoś zrobil zdjęcie w Sephorze czy w innej perfumerii
Co tez ludzie nie wymyślą

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2009-07-21 o 12:44
Stary 2009-07-21, 12:48   #1815
fuksjaa

Cytat:
fuksjaa ja Cię pamiętam i kojarzę też z kilku innych wątków Witam ponownie.
Cieszę się, że po tak długim okresie ciszy jeszcze mnie kojarzysz.
Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
fuksjaa czułam, że kiedyś się tu u nas wreszcie ujawnisz
To było aż tak widoczne?
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Fuksjaa: witaj ponownie

Byłam na rowerze, ale krótko, bo pogoda niepewna - chyba będzie padać.
Za chwilę poskacze sobie - miałam kilka dni przerwy bo bardzo mnie plecy bolały (codziennie rower i skakanka).

Zrobie dziś porządek w cudeńkach z Mazideł/ZSK - nie wszystkiego używam, więc po co ma siedzieć i sie marnować.

Wydrukowałam sobie pierwszy kupon na prezent z Rossmanna
Dziękuję za miłe powitanie.

Podobnie do Ciebie planuję zrobić porządki w kosmetykach.
Umyłam dziś ostatnie 2 okna w domu, wreszcie wszystko błyszczy i jest tak czyściutko - jestem okropną pedantką. Poza tym byłam na zakupach kosmetycznych, znalazłam bardzo fajną drogerię u siebie w mieście. Kupiłam kilka pielęgnacyjnych mazideł, ale czuję że wrócę po coś kolorówkowego, mam ochotę na jakiś lakier.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-21, 12:48   #1816
isa666
Zakorzenienie

Hosenko a czego się pozbywasz z mazideł?

Zrobiłam na szybkiego fotki, nie przeraźcie się mojej bluzki, ale to aparat tak jej wyostrzył kolor i jest strasznie przez to strasznie oczo....

Jako gratis: fotka moich biżuteryjnych zbiorów. Jak widać aż się proszą o porządki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P7210001.jpg (61,2 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P7210002.jpg (57,2 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P7210004.jpg (65,4 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P7210006.jpg (74,1 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P7210007.jpg (57,8 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P7210010.jpg (69,9 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P7210011.jpg (119,0 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P7210012.jpg (118,5 KB, 73 załadowań)
Stary 2009-07-21, 12:58   #1817
fuksjaa

Cytat:
fuksja, no no, kogo ja tu widzę. Szczerze mówiąc nie orientuję się za bardzo w Twoich zbiorach, ale wiem, że jakiś czas temu całkiem nieźle szła Ci akcja minimalizacyjna. Nałóg powrócił?
Upolowałaś na bezcłówce coś oprócz paletki Clinique?
Nałóg tkwił we mnie cały czas, tylko chyba był w fazie uśpienia.
Potem miałam też trochę problemów różnego rodzaju i przyjemność kupowania całkowicie zniknęła, a teraz znowu wszystko wróciło do równowagi.

W dodatku TŻ też mi nie bardzo pomaga w odwyku, bo ciągle zasypuje jakimiś bezokazyjnymi drobiazgami, a jak jesteśmy na zakupach to sam mi wynajduje różne cudeńka bo ładnie pachną.

Nie, na bezcłówce kupiłam tylko Clinique. Ale jestem z tej palety meega zadowolona!
Cytat:
Zrobiłam na szybkiego fotki, nie przeraźcie się mojej bluzki, ale to aparat tak jej wyostrzył kolor i jest strasznie przez to strasznie oczo....
Jako gratis: fotka moich biżuteryjnych zbiorów. Jak widać aż się proszą o porządki
Skąd są te rurki, które masz na sobie? Od dłuższego czasu szukam rurek w takim odcieniu, ale niestety bezskutecznie. O, widzę że mam tą samą chustkę w panterkę co Ty.

Edytowane przez fuksjaa
Czas edycji: 2009-07-21 o 13:02
Stary 2009-07-21, 12:59   #1818
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
Dziękuję za miłe powitanie.

Podobnie do Ciebie planuję zrobić porządki w kosmetykach.
Umyłam dziś ostatnie 2 okna w domu, wreszcie wszystko błyszczy i jest tak czyściutko - jestem okropną pedantką. Poza tym byłam na zakupach kosmetycznych, znalazłam bardzo fajną drogerię u siebie w mieście. Kupiłam kilka pielęgnacyjnych mazideł, ale czuję że wrócę po coś kolorówkowego, mam ochotę na jakiś lakier.
U mnie tez fajną drogerie otworzyli - jakies niecałe 100 m od mojego bloku

Oooo lakier Dobrze trafiłas - włakujemy tutaj ten temat już ponad miesiąc (chyba z niczym nie było tak długo )

Cytat:

Jeszcze nie wiem Napewno ekstrakt z banana, byc moze też z centella - nie używam tego w ogóle Najchętniej zamieniłabym na Cromollient z Mazideł bo bez niego nie mogę robić olejku do mycia twarzy, a wczoraj zuzyłam buteleczkę (starczyła na chyba 5-6 olejków)

Fajne miejsce na bizuterię Skad masz "to coś" do czego masz wpięte kolczyki?

I super Zarowe bluzki

Schodziłam ostatnio sporo sklepów poszukujac luźnej, codziennej jednolitej, lekko falbaniastej, turkusowej spódnicy do kolan i ... nie ma "Ciupię" ciagle w mojej brązowej, ale jest tak wygodna i idealna na lato, ze moge w niej chodzić 24h/dobe.

W drugim Reserved w końcu nie byłam, nie wiem więc czy kupiłabym tam tą malinową spódnicę - ale jakas taka gruba jak na lato mi się wydaje, tzn ona jest z lekkiego i cienkiego materiału, ale ma jeszcze halkę, a ten materiał jest chyba podwójny ż ejakoś mi tak ciezko było
Moze przejdę się jutro - musze w końcu rozglądnąć się za prezentem ślubnym dla koleżanki (coraz mniej czasu, weselicho w sobotę a ja nawet nie wiem co ubiorę) , więc wstąpię przy okazji

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2009-07-21 o 13:04
Stary 2009-07-21, 13:05   #1819
emememsik

isa, super kolekcja kolczyków. Tez mam ich sporo.

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Bell rzeczywiście wypuszcza ostatnio fajne kolekcje lakierów, niestety ja po Fashion Colour zawiodłam się na ich trwałości i jakoś ochota na następne testy mi przeszła.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-21, 13:06   #1820
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Bell rzeczywiście wypuszcza ostatnio fajne kolekcje lakierów, niestety ja po Fashion Colour zawiodłam się na ich trwałości i jakoś ochota na następne testy mi przeszła.
A masz porównanie z Glam Wear'ami?

Instagram

Stary 2009-07-21, 13:07   #1821
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Skąd są te rurki, które masz na sobie? Od dłuższego czasu szukam rurek w takim odcieniu, ale niestety bezskutecznie. O, widzę że mam tą samą chustkę w panterkę co Ty.
Rurki są z H&M Mam jeszcze jedne jeansy w takim odcieniu, ale z prostymi nogawkami z Orsaya.

Cytat:
Jeszcze nie wiem Napewno ekstrakt z banana, byc moze też z centella - nie używam tego w ogóle Najchętniej zamieniłabym na Cromollient z Mazideł bo bez niego nie mogę robić olejku do mycia twarzy, a wczoraj zuzyłam buteleczkę (starczyła na chyba 5-6 olejków)

Fajne miejsce na bizuterię Skad masz "to coś" do czego masz wpięte kolczyki?
Ja właśnie myślę nad zamowieniem z Mazideł i ZKS

To coś to mój własny wyrób(podpatrzone u innej wizażanki na modowym).
Do zwykłego pudełka po butach w środku przymocowałam takie jakby "półeczki" z tekturki z wyciętymi dziurkaczem dziurkami i w nie wkładam kolczyki.
Drugie pudło też sama zrobiłam - porobiłam przegródki i obkleiłam w środku na czerwono papierem.

Cytat:
isa, super kolekcja kolczyków. Tez mam ich sporo.
Stary 2009-07-21, 13:07   #1822
your Angel
czyli Endżi

Ciachnęłam posta, bo w sumie dość kontrowersyjnie wyglądał w kontekście tego co piszecie Nie chciałam jakichś późniejszych kwasów, bo to dwie różne sytuacje

Ale powiem Wam że tutaj na wizażu dobrych kilka osób w tym typie poznałam (a jestem tu dłużej niż sugeruje licznik pod awatarem)Niektóre wykręcane przez nie numery sprawiają, że człowiek autentycznie zastanawia się na jakim świecie żyje ...

Fuksjo,

Cytat:

Bluzeczka ma świetny fason i kolor (biorę poprawkę na oczoje...ność )- chętnie bym sobie pożyczyła Łańcuch pamiętam z H&M'a i ze dwa razy przymierzałam się żeby go kupić, ale drogi mi się wydawał

W biżu chętnie bym pobuszowała

Czas edycji: 2009-07-21 o 13:08
Stary 2009-07-21, 13:07   #1823
emememsik

Cytat:
jak jesteśmy na zakupach to sam mi wynajduje różne cudeńka bo ładnie pachną.
Skąd ja to znam. Zupełnie nie możemy na nich liczyć.

Ja tak miałam z waniliami Sephory. Dla mnie 100 ml to w ogóle pojemność nie do przejścia, a co dopiero 3x100 ml. Ale wzięłam trzy, bo podobały mi się, i postanowiłam, że zostawię sobie któreś najładniejsze, takie które jemu będą się podobać najbardziej, a resztę puszczę w świat. Niestety, skończyło się na oo, te ładnie pachną.. ej, te też są super.. mmm, a te.. zostaw wszystkie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-21, 13:08   #1824
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:

No i jeszcze, żeby nie było offtopa napiszę o kosmetykach
Od lutego używałam maski blue corn, od samego początku narzekałam na jej zapach. Męczyłam się z nią okropnie, teraz zostało mi jej na jedno użycie... I dopiero teraz zaczęłam ją lubić Polubiłam jej zapach, oczyszcza skórę też nieźle... No przykro mi będzie jak się skończy, a przecież jeszcze tydzień temu jej nie znosiłam
Mi zostało tej maski tylko na kilka użyć i kupię ją ponownie. Zapach mnie nie zachwyca ale przez 15 minut raz w tygodniu mogę pocierpieć

Cytat:
Cześć.

Pewnie wyskakuję tutaj jak Filip z konopi, ale trudno zaryzykuję. Byłam tutaj kiedyś z Wami, daaawno temu, chyba w I i II części. Może niektóre z Was mnie pamiętają i kojarzą, inne pewnie nie, ale to naturalne. Mogłabym wrócić i się dołączyć?
Hej fuksjo! Przy pierwszych częściach mnie tu nie było ale doskonale kojarzę Cię z wątków zbiorowych

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość

Aussie z kolei bardzo lubię - choć tego szamponu nie miałam i nie planuję, bo moje włosy nie byłyby wdzięczne za większy ładunek objętości Bardzo lubię serię regeneracyjną i do farbowanych - a poza tym przepięknie pachną !
Ta seria na objętość chyba czymś innym niż morelami i migdałami, prawda?
Akurat mam ten szampon zwiększający objętość. Cudów z włosami nie robi ale jest naprawdę niezły, pachnie ładnie ale nie morelami niestety. Zawiera chmiel, nie jestem pewna czy to jego zapach jest tą główną nutą

Cytat:

Świetny zbiór kolczyków!
Stary 2009-07-21, 13:11   #1825
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
To coś to mój własny wyrób(podpatrzone u innej wizażanki na modowym).
Do zwykłego pudełka po butach w środku przymocowałam takie jakby "półeczki" z tekturki z wyciętymi dziurkaczem dziurkami i w nie wkładam kolczyki.
Drugie pudło też sama zrobiłam - porobiłam przegródki i obkleiłam w środku na czerwono papierem.
Pomysłowe

Instagram

Stary 2009-07-21, 13:11   #1826
emememsik

Cytat:
A masz porównanie z Glam Wear'ami?
Niestety nie.

isa, dopiero teraz dojrzałam, że kupiłaś ten sam łańcuch H&M, co ja tydzień temu. Doszłam do wniosku, że z nim nawet najzwyklejsza bluzka wygląda jakoś tak bardziej fashion.
Stary 2009-07-21, 13:14   #1827
isa666
Zakorzenienie

sleepy, Angel dziękuję

emuś mi wpadł w oko od razu, więc długo się nie wahałam
Stary 2009-07-21, 13:16   #1828
Hosenka*
Zakorzenienie

Jutro składam zamówienie z Avonu na II termin - do wymaganych 50 zl "troche" mi brakuje Chyba wezmę ten krem lawendowy do stóp Byłby to mój pierwszy pielegnacyjny zakup w lipcu

Instagram

Stary 2009-07-21, 13:18   #1829
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Ja tak miałam z waniliami Sephory. Dla mnie 100 ml to w ogóle pojemność nie do przejścia, a co dopiero 3x100 ml. Ale wzięłam trzy, bo podobały mi się, i postanowiłam, że zostawię sobie któreś najładniejsze, takie które jemu będą się podobać najbardziej, a resztę puszczę w świat. Niestety, skończyło się na oo, te ładnie pachną.. ej, te też są super.. mmm, a te.. zostaw wszystkie.
Hehe - no i rację miał chłopak

Cytat:
Napisane przez sleepy Pokaż wiadomość
Akurat mam ten szampon zwiększający objętość. Cudów z włosami nie robi ale jest naprawdę niezły, pachnie ładnie ale nie morelami niestety. Zawiera chmiel, nie jestem pewna czy to jego zapach jest tą główną nutą
Chmiel to mi się z piwem kojarzy

Em, Iso - tak teraz o tym łańcuchu rozprawiacie, że mi się go znowu zachciało
Pamiętacie ile kosztował?

Czas edycji: 2009-07-21 o 13:19
Stary 2009-07-21, 13:24   #1830
emememsik

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Em, Iso - tak teraz o tym łańcuchu rozprawiacie, że mi się go znowu zachciało
Pamiętacie ile kosztował?
29,90 zł

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Też nie kupiłam go od razu, wypatrzyłam go w GKrak, ale nie kupiłam, a następnym razem jak przyszłam to już nie było. Więc jak pojechałam po wanilie dla Ciebie i zobaczyłam go w M1 to nie wahałam się już.
Tak to często bywa, że jak okazuje się, że możemy już nie zdobyć czegoś, nad czym się zastanawiałyśmy, to od razu się decydujemy.

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości