|
|
#1801 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki, część IX
Dzień dobry
Cytat:
Witaj i napisz coś o sobieCytat:
Np. 1 dzień ziemniaki, drugi kurczak, trzeci warzywa.... a potem znowu taka kolejka? Czy trzeba w dokładnie takiej kolejności? Ja bym chyba nie wytrzymała jeść same ziemniaki, też nie solę, ale bez warzyw... strasznie to suche musi być...Cytat:
Cytat:
![]() To ja też napiszę: używam tak jak Bossy. Na noc, rano zmywam i deozdorant głównie dla zapachu i lepiej się tak czuję Jak kilka lat temu zaczęłam to miałam spore problemy z poceniem, używałam co 2-3 dni i całkowicie wyregulowałam się Teraz używam tylko przed większymi wyjściami czy stresującymi dniami Nigdy nie miałam etiaxilu, nie mam porównania, ale A. naprawdę mi bardzo pomógł![]() Cytat:
![]() I też proszę o wsparcie i baty![]() A co do głównej dzisiejszej dyskusji... Zgadzam się z dziewczynami, które przestały wierzyć w słowa Zizou. Ja też ją polubiłam, lubiłam czytać jej posty... Ale to co piszecie (zwłaszcza Bossy ), sprawia, że przestaje się wierzyć w cokolwiek, co jest przez nią napisane![]() Vibesko, masz rację, że nie można pochopnie oceniać ludzi, w końcu to tylko internet, nie da się poznać przez niego jaki człowiek naprawdę jest... Ale my nie mamy szans poznać racji drugiej strony, jeśli Zizou sama się nie wypowie... A szczerze mówiąc, gdybym była na jej miejscu, to albo byłoby mi okropnie przykro albo strasznie głupio. No i jeszcze, żeby nie było offtopa napiszę o kosmetykach ![]() Od lutego używałam maski blue corn, od samego początku narzekałam na jej zapach. Męczyłam się z nią okropnie, teraz zostało mi jej na jedno użycie... I dopiero teraz zaczęłam ją lubić A! I jeszcze coś: słyszałyście o Skin needling? Wczoraj się na to natknęłam... I zaczęłam się poważnie zastanawiać, kiedy przekraczamy granicę dbania o siebie? Czy będę umiała jednak zestarzeć się z godnością... No bo póki jesteśmy młode i używamy kremów przeciwzmarszczkowych, nie możemy stwierdzić, czy działają... Ciekawa jestem czy jak się pojawią zmarszczki i siwe włosy, to czy będę umiała się z tym pogodzić, czy może zacznę się nakłuwać(jest takie słowo?!) igłami i zdzierać sobie nimi skórę...
Edytowane przez kochanie Czas edycji: 2009-07-21 o 11:24 Powód: ortografia:o |
|||||
|
|
|
#1802 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
|
|
|
#1803 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki
Zaraz to zmienię, bo błędy ortograficzne powodują, że się czerwienię ze wstydu
|
#1804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam 33 lata (ciekawe czy jestem tu najstarsza ) i jestem uzależniona od wszystkiego co pachnące czyli od balsamów, żeli i perfum. Z perfumami już się uspokajałam gdy wyczytałam tu o wycofywaniu wanilii z Sephory i teraz latam po wszystkich okolicznych w poszukiwaniu czekoladowej, niestety na razie bezskutecznie. A co do obecnej dyskusji to jestem w szoku że pamiętacie co ktoś pisał na temat koloru włosów czy lakieru do paznokci.
|
|
|
|
|
#1805 |
|
|
Koshatka, a masz w swojej kolekcji już jakieś inne wanilie?
![]() Wiem, że ciężko jest już dorwać te bardziej chodliwe zapachy, ale gayenka coś pisała, że po wysłaniu maila do Sephory mogła odebrać wybrane przez siebie wersje wanilii w jednej z perfumerii. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam. Ale zawsze warto spróbować. ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Tak, dobrze zrozumiałam. gayenka wysłała maila przez stronę Sephory.
|
|
#1806 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajnie, że się ujawniłaś![]() A ja nigdy nie wąchałam tych wanilii, a teraz chyba już się nie uda, bo w Warszawie zdaje się, wszędzie wykupione, a tam gdzie może jeszcze są mam tak daleko, że mi się nie chce jechać ![]() Cytat:
No ale to dobrze, przynajmniej mnie nie kuszą![]() Ktoś miał pisać pracę, nie pamiętam kto ![]() Znikam, miłego dnia Dziewczyny
|
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dziś jeszcze odbieram karmel, bo mi mieli odłożyć. Te dwie pierwsze kupiłam po powąchaniu a na karmel i czekoladę napaliłam się jak przeczytałam że to tańsze odpowiedniki Lempickiej (mam i ubóstwiam) i Trucizny Diora (tego jeszcze nie mam ale choruję na to).Z tym mailem to dobrze wiedzieć. Zaraz do nich napiszę. ![]() Załamka normalnie. Właśnie pani z Sephory zadała mi pytanie "Chodzi Pani o ten duży perfum?" Edytowane przez Koshatka Czas edycji: 2009-07-21 o 12:07 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#1808 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cześć.
Pewnie wyskakuję tutaj jak Filip z konopi, ale trudno zaryzykuję. Byłam tutaj kiedyś z Wami, daaawno temu, chyba w I i II części. Może niektóre z Was mnie pamiętają i kojarzą, inne pewnie nie, ale to naturalne. Mogłabym wrócić i się dołączyć? Oczywiście jeżeli jesteście już z sobą za bardzo zwiazane i raczej nie chcecie tutaj nowych użytkowniczek to zrozumiem i po problemie.
|
|
|
|
#1809 | |||||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Nie miałabyś ochoty wrzucić fotek ?Cytat:
![]() Aussie z kolei bardzo lubię - choć tego szamponu nie miałam i nie planuję, bo moje włosy nie byłyby wdzięczne za większy ładunek objętości Bardzo lubię serię regeneracyjną i do farbowanych - a poza tym przepięknie pachną !Ta seria na objętość chyba czymś innym niż morelami i migdałami, prawda? Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli nie uda się w Sephorze to w ostateczności może się skusić na zakup na Allegro. Co prawda drożej niż w aktualnej promocji, ale i tak nieco taniej niż w cenie regularnej przed wyprzedażą. Cytat:
![]() Estello, dzisiaj w końcu udało mi się kupić za Twoją radą smarowidło z mocznikiem Postawiłam na Emolium i na razie użyłam raz, ale jestem bardzo zadowolona. Strasznie jest przyjemne i komfortowe. Niby nie pachnie, ale ja czuję w nim masło shea i olejek z orzeszków macadamia ze składu
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2009-07-21 o 13:36 |
|||||
|
|
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
fuksjaa ja Cię pamiętam i kojarzę też z kilku innych wątków
Zabrałam się za moją pracę lic zaczynając od zrobienia notatek z 2 ustaw i nie widzę teraz na oczy, wszystko mi się miesza Angel mogę cyknąć fotki, ale potem jak zrobię obiad
Edytowane przez isa666 Czas edycji: 2009-07-21 o 13:20 |
|
|
|
#1811 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
fuksjaa
![]() koshatko
|
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
Fuksjaa: witaj ponownie
![]() Koshatko: Byłam na rowerze, ale krótko, bo pogoda niepewna - chyba będzie padać. Za chwilę poskacze sobie - miałam kilka dni przerwy bo bardzo mnie plecy bolały (codziennie rower i skakanka). Zrobie dziś porządek w cudeńkach z Mazideł/ZSK - nie wszystkiego używam, więc po co ma siedzieć i sie marnować. Wydrukowałam sobie pierwszy kupon na prezent z Rossmanna
|
#1813 |
|
|
fuksja, no no, kogo ja tu widzę.
Szczerze mówiąc nie orientuję się za bardzo w Twoich zbiorach, ale wiem, że jakiś czas temu całkiem nieźle szła Ci akcja minimalizacyjna. Nałóg powrócił? ![]() Upolowałaś na bezcłówce coś oprócz paletki Clinique? ![]() Angel, straszne jest to co piszesz.
|
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
Z podobnego tematu:
Jakiś czas temu na zbiorach kolorówkowych pojawiły sie zdjęcia na których wszystkie kosmetyki były nowiutkie, oczywiście górnopołkowe, pojawiły sie domysly, że ktoś zrobil zdjęcie w Sephorze czy w innej perfumerii ![]() Co tez ludzie nie wymyślą
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2009-07-21 o 13:44 |
|
|
|
#1815 | ||
|
|
Cytat:
To było aż tak widoczne? Cytat:
Podobnie do Ciebie planuję zrobić porządki w kosmetykach. Umyłam dziś ostatnie 2 okna w domu, wreszcie wszystko błyszczy i jest tak czyściutko - jestem okropną pedantką. Poza tym byłam na zakupach kosmetycznych, znalazłam bardzo fajną drogerię u siebie w mieście. Kupiłam kilka pielęgnacyjnych mazideł, ale czuję że wrócę po coś kolorówkowego, mam ochotę na jakiś lakier.
|
||
|
|
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko a czego się pozbywasz z mazideł?
Zrobiłam na szybkiego fotki, nie przeraźcie się mojej bluzki, ale to aparat tak jej wyostrzył kolor i jest strasznie przez to strasznie oczo.... ![]() Jako gratis: fotka moich biżuteryjnych zbiorów. Jak widać aż się proszą o porządki
|
#1817 | ||
|
|
Cytat:
Potem miałam też trochę problemów różnego rodzaju i przyjemność kupowania całkowicie zniknęła, a teraz znowu wszystko wróciło do równowagi. W dodatku TŻ też mi nie bardzo pomaga w odwyku, bo ciągle zasypuje jakimiś bezokazyjnymi drobiazgami, a jak jesteśmy na zakupach to sam mi wynajduje różne cudeńka bo ładnie pachną. ![]() Nie, na bezcłówce kupiłam tylko Clinique. Ale jestem z tej palety meega zadowolona! Cytat:
Edytowane przez fuksjaa Czas edycji: 2009-07-21 o 14:02 |
||
|
|
|
#1818 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oooo lakier Dobrze trafiłas - włakujemy tutaj ten temat już ponad miesiąc (chyba z niczym nie było tak długo )Cytat:
Napewno ekstrakt z banana, byc moze też z centella - nie używam tego w ogóle Najchętniej zamieniłabym na Cromollient z Mazideł bo bez niego nie mogę robić olejku do mycia twarzy, a wczoraj zuzyłam buteleczkę (starczyła na chyba 5-6 olejków)Fajne miejsce na bizuterię Skad masz "to coś" do czego masz wpięte kolczyki?I super Zarowe bluzki Schodziłam ostatnio sporo sklepów poszukujac luźnej, codziennej jednolitej, lekko falbaniastej, turkusowej spódnicy do kolan i ... nie ma W drugim Reserved w końcu nie byłam, nie wiem więc czy kupiłabym tam tą malinową spódnicę - ale jakas taka gruba jak na lato mi się wydaje, tzn ona jest z lekkiego i cienkiego materiału, ale ma jeszcze halkę, a ten materiał jest chyba podwójny ż ejakoś mi tak ciezko było Moze przejdę się jutro - musze w końcu rozglądnąć się za prezentem ślubnym dla koleżanki (coraz mniej czasu, weselicho w sobotę a ja nawet nie wiem co ubiorę) , więc wstąpię przy okazji
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2009-07-21 o 14:04 |
||
|
|
|
#1819 |
|
|
isa, super kolekcja kolczyków.
![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Bell rzeczywiście wypuszcza ostatnio fajne kolekcje lakierów, niestety ja po Fashion Colour zawiodłam się na ich trwałości i jakoś ochota na następne testy mi przeszła.
|
|
#1821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() To coś to mój własny wyrób(podpatrzone u innej wizażanki na modowym). Do zwykłego pudełka po butach w środku przymocowałam takie jakby "półeczki" z tekturki z wyciętymi dziurkaczem dziurkami i w nie wkładam kolczyki. Drugie pudło też sama zrobiłam - porobiłam przegródki i obkleiłam w środku na czerwono papierem.
|
|
#1822 | |
|
czyli Endżi
|
Ciachnęłam posta, bo w sumie dość kontrowersyjnie wyglądał w kontekście tego co piszecie
Nie chciałam jakichś późniejszych kwasów, bo to dwie różne sytuacje Ale powiem Wam że tutaj na wizażu dobrych kilka osób w tym typie poznałam (a jestem tu dłużej niż sugeruje licznik pod awatarem)Niektóre wykręcane przez nie numery sprawiają, że człowiek autentycznie zastanawia się na jakim świecie żyje ... ![]() Fuksjo, Cytat:
)- chętnie bym sobie pożyczyła Łańcuch pamiętam z H&M'a i ze dwa razy przymierzałam się żeby go kupić, ale drogi mi się wydawał ![]() W biżu chętnie bym pobuszowała
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2009-07-21 o 14:08 |
|
|
|
|
#1823 | |
|
|
Cytat:
![]() Ja tak miałam z waniliami Sephory. Dla mnie 100 ml to w ogóle pojemność nie do przejścia, a co dopiero 3x100 ml.
|
|
|
#1824 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Świetny zbiór kolczyków!
|
|
#1825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1826 |
|
|
Niestety nie.
isa, dopiero teraz dojrzałam, że kupiłaś ten sam łańcuch H&M, co ja tydzień temu. Doszłam do wniosku, że z nim nawet najzwyklejsza bluzka wygląda jakoś tak bardziej fashion.
|
|
#1827 |
|
Zakorzenienie
|
sleepy, Angel dziękuję
![]() emuś mi wpadł w oko od razu, więc długo się nie wahałam
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro składam zamówienie z Avonu na II termin - do wymaganych 50 zl "troche" mi brakuje
Chyba wezmę ten krem lawendowy do stóp Byłby to mój pierwszy pielegnacyjny zakup w lipcu
|
#1829 | ||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Em, Iso - tak teraz o tym łańcuchu rozprawiacie, że mi się go znowu zachciało Pamiętacie ile kosztował?
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2009-07-21 o 14:19 |
||
|
|
|
#1830 | |
|
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Też nie kupiłam go od razu, wypatrzyłam go w GKrak, ale nie kupiłam, a następnym razem jak przyszłam to już nie było. Więc jak pojechałam po wanilie dla Ciebie i zobaczyłam go w M1 to nie wahałam się już. ![]() Tak to często bywa, że jak okazuje się, że możemy już nie zdobyć czegoś, nad czym się zastanawiałyśmy, to od razu się decydujemy.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.

Witaj i napisz coś o sobie
Np. 1 dzień ziemniaki, drugi kurczak, trzeci warzywa.... a potem znowu taka kolejka? Czy trzeba w dokładnie takiej kolejności? Ja bym chyba nie wytrzymała jeść same ziemniaki, też nie solę, ale bez warzyw... strasznie to suche musi być...
Miłych wakacji Dziewczynki
), sprawia, że przestaje się wierzyć w cokolwiek, co jest przez nią napisane

) i jestem uzależniona od wszystkiego co pachnące czyli od balsamów, żeli i perfum. Z perfumami już się uspokajałam gdy wyczytałam tu o wycofywaniu wanilii z Sephory i teraz latam po wszystkich okolicznych w poszukiwaniu czekoladowej, niestety na razie bezskutecznie. 

) i H&M. (...)

Byłby to mój pierwszy pielegnacyjny zakup w lipcu