Nasze codzienne jadłospisy, część XI - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-07, 14:57   #1801
cerveza
Zakorzenienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI

Cytat:
Napisane przez xxcherry90xx Pokaż wiadomość
MOja straszna (wysoko kaloryczna ) dzisiejsza i jutrzejsza R kA :P

śniadanie 11 : dwie kromki schulstad z ziarnami obie z serkiem wiejskim i szczypiorkiem + kawa z mlekiem (2 %) i dwie łyżeczki cukru. dwa kawałki smażonej ryby(mojej mamy wiec na mace oleju i nie teflonie ) ;( nie mogłam się powstrzymać tak uwielbiam i tak mi pachniała...

drugie nie jem ;p

obiad 16 :planuje usmażyć rybkę (mintaj) na teflonie bez oliwy panierka : jajko,majeranek,Vegeta,sł odka papryka (ale panierka ciekawe jak wyjdzie ;p )trochę maki Lubella pełne ziarno zmieszana z bułka tartą, dwie łyżki ziemniaków (gotowanych) surówka (cebula,biała kapusta,oliwa z oliwek,marchew) +kawa z mlekiem (2%) dwie łyżeczki cukru ( moja zmora której nie mogę się pozbyć )
podwieczorek po 18 :serek homo z jabłkiem i cynamonem

kolacja 19-20 pasta z wędzonej makreli (cebula,jajko,łyżka majonezu,łyżka musztardy,łyżka koncentratu lub ketchupu- z koncentratem nie smakuje mi bo nie umiem go tak doprawić żeby smakował jak ketchup;/ albo serek wiejski ze szczypiorkiem ..

potem pewnie przed snem będzie jeszcze jabłko bo lubię sobie przy telewizorku pogryźć ;p

i jutrzejsza planowana ale nie wiem czy wyjdzie
RRRRRR ....

śniadanie(na pewno wyjdzie ) wsianka (3lychy płatków owsianych,1 łyżka otrębów pszennych,kawałki banana,rodzynków,cynamonu , 100ml mleka-2% ) kawa z mlekiem 2% +2 łyżeczki cukru i czerwona herbata i reszta banana który wcześniej skroiłam do owsianki ( nie moge sie potem od niego powstrzymać tak ładnie mi pachnie ;p )

drugiego śniadania nie jem ;p

obiad; jeżeli dam rade to spaghetti (makaron razowy,pomidory z Podravki pokrojone- nie wiem co innego choć nie cierpię pomidorów ale nie wiem co mogę dodać ;(,mięso mielone (normalne ) lub sama zmiele pierś z kurczaka (jeszcze nie wiem) i oczywiście ugotuje je trochę przypraw...no a jak mi się on nie uda to będzie rybka ta co wyżej

podwieczorek 18- białe wino lub czerwone (z chłopakiem mamy rocznice ;p ) jogurt homo z orzechami ,jabłko

na kolacje 19-20 : jajecznica z dwóch jaj , szczypiorem , serkiem wiejskim (nie będę w domu wiec nie mam za bardzo pomysłu i produktów)

proszę o ocenkę !!! bardzo mi zależy
błędy :

• cukier! kup sobie słodzik, bo nie schudniesz, jak tyle cukru będziesz sypała;
  • brak drugiego śniadania, spowalniasz metbolizm;
  • jabłko przed snem - co to w ogóle za pomysł;
  • ziemniaki, na R odpadają
  • smażona na oleju ryba
Ogólnie Twoje R są bardzo słabe, ale i tak nic sobie z tego nie robisz i dalej te same błędy popełniasz, więc nie wiem czy jest sens Ci to pisać.
cerveza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 15:28   #1802
xxcherry90xx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cerveza Pokaż wiadomość
błędy :

• cukier! kup sobie słodzik, bo nie schudniesz, jak tyle cukru będziesz sypała;
  • brak drugiego śniadania, spowalniasz metbolizm;
  • jabłko przed snem - co to w ogóle za pomysł;
  • ziemniaki, na R odpadają
  • smażona na oleju ryba
Ogólnie Twoje R są bardzo słabe, ale i tak nic sobie z tego nie robisz i dalej te same błędy popełniasz, więc nie wiem czy jest sens Ci to pisać.
wiesz nie każdy ma taka rodzinę co ich wspomaga dodaje otuchy albo kupuje to co oni w ogóle nie będą jedli;/ moja to mi tylko ciągle wybrzydza i się wydziera ze wymyślam i mam jeść normalnie podgrzewać w piekarniku nie mogę bo oczywiście zaraz beda mi marudzić ze mam coś z głowa bla bla , nie mieszkam sama w tej chwili też nie pracuje ze mam na wszystko co sobie zażyczę ;/ do tego ciagle kazdy mi powtarza w domu że jakieś głupoty mi chodzą po głowie i mam jeść to co jest zrobione;/
Stary 2010-05-07, 15:47   #1803
cerveza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxcherry90xx Pokaż wiadomość
wiesz nie każdy ma taka rodzinę co ich wspomaga dodaje otuchy albo kupuje to co oni w ogóle nie będą jedli;/ moja to mi tylko ciągle wybrzydza i się wydziera ze wymyślam i mam jeść normalnie podgrzewać w piekarniku nie mogę bo oczywiście zaraz beda mi marudzić ze mam coś z głowa bla bla , nie mieszkam sama w tej chwili też nie pracuje ze mam na wszystko co sobie zażyczę ;/ do tego ciagle kazdy mi powtarza w domu że jakieś głupoty mi chodzą po głowie i mam jeść to co jest zrobione;/
No to idź do pracy i gotuj sobie sama, albo odpuść sobie dietę, skoro nie masz na nią warunków.

Poza tym cukru do kawy chyba nikt Ci na siłę nie wciska.

Edytowane przez cerveza
Czas edycji: 2010-05-07 o 15:48 Powód: dopisek
Stary 2010-05-07, 16:33   #1804
xxcherry90xx
Zakorzenienie

ha ha żeby tak łatwo z praca było ludzie nie byliby na bezrobociu i niektórzy by mieli co do garnka włożyć

spoko rady dzięki :P

kawę sobie odpuściłam ;p
Stary 2010-05-07, 17:20   #1805
mircia14
Zakorzenienie

Podbijam moją dzisiejszą R
I (7:00) - placki owsiane (4ł. owsianych, jajko, 2ł. otr. pszennych) z serkiem homo nat. i dżemem niskosłodzonym (na wszystko jakieś 1,5łyżeczki dżemu) ; 100g jogurtu owoce leśne
rowerem do szkoły
II (9:15) - sałatka (pomidor, sałata, papryka czerwona, tuńczyk, skropione oliwą) ; 30g orzechów arachidowych
III (12:00) - placek (jajko, 1,5ł. otr. ows., 1ł. jogo nat.) ; 150g serka homo waniliowego (naturalny + aromat)
rekreacyjny wf
zaraz po: banan (14:00)
rowerem ze szkoły
IV (16:00) - pół fileta z rybki, omlet z 1 jaja
ćwiczenia
V (18:00) - drugie pół rybki, pół torebki ryżu brązowego
VI (20:00) - pół wieśniaka z pomidorkiem, jajkiem na twardo i szczypiorkiem
mircia14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 17:48   #1806
Irish lady 28
Zadomowienie

U
  1. jajko na miękko, 1/2 grahamki z Profi,pomidorem,cebulą
  2. jabłko + jogurt naturalny 150g
  3. kawałek ciasta marchewkowego
  4. schabowy + ziemniaki zapiekane w rękawie-bardzo dużo chili,ziół prowansalskich,bazylii,cz osnku... + 300g buraczków na zimno

ocenicie mnie?
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 17:50   #1807
cerveza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
U
  1. jajko na miękko, 1/2 grahamki z Profi,pomidorem,cebulą
  2. jabłko + jogurt naturalny 150g
  3. kawałek ciasta marchewkowego
  4. schabowy + ziemniaki zapiekane w rękawie-bardzo dużo chili,ziół prowansalskich,bazylii,cz osnku... + 300g buraczków na zimno

ocenicie mnie?
zjedz kolację.
Stary 2010-05-07, 18:05   #1808
muzzle
Raczkowanie

Wczorajsza eRka :

1) owsiana : 5 kopiastych łych płatków, suszki: 5 śliwek, 4 morele, garść żurawiny, 2 średnie jabłka prażone z cynamonem i przyp.piern., pół kostki twarogu półtłustego
zielona herbata z cytryną

2) placki owsiane: 2 duże wiejskie jajca + 1 białko, 3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrębów owsianych, 1 pszennych, 2 średnie tarte marchewy, cynamon
kawa z mlekiem 3.2%

3) ok.200g gotowanej piersi indyka w przyprawach, pół pęczka zielonych szparagów na parze, średnia papryka czerwona, wszystko polane łyżką oliwy z oliwek

4) wieśniak lekki (tata nakupował i lekkich i zwykłych) z 2 łyżkami płatków migdałowych i cynamonem

5) i znowu wieśniak ale zwykły 200 g z wielkim ogórem świeżym i szczypiorem

Dzisiejsza eRrrr:

1) owsiana: 5 kopiastych łych płatków, 2 średnie jabłka prażone z cyna i piernikową, wieśniak 200g

2) placki owsiane : 2 wiejskie jajka, 4 łyżki owsianych, 1 łyżka otrębów pszennych, cynamon (bez warzyw bo miał być przedtreningowy ale w końcu musiałam zmienić plany )

3) ok. 200g kawałków piersi indora, znowu szparagów duuużo, plus sporo mixu sałat z przyprawami i oliwą

4) puszka tuńczyka z 2 łyżkami pestek słonecznika, sokiem z cytryny i pomidorami

5) pół wieśniaka, pół kostki twarogu półtłustego plus ogórek zielony z pieprzem

*do obiadków jakoś ostatnio nie miałam zbytnio ochoty na żadne kasze itp więc raczej białkowo-tłuszczowo...

muzzle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 18:11   #1809
Black Cat
BAN stały

Dzień dobry, dawno mnie tu nie było
wstawię swoje wczorajsze przed- okrsowe jadło.
(
bez rozdrabniania się na szczegółowe ilości produktów, darujcie ale nie mam (już!) na to siły
U

6.30 Śniadanie: miseczka bran fleksów+ orzechy laskowe, rodzynki,
otręby śliwkowe zalane ciepłym mlekiem 2%; espresso
szybki spacer ok 0,5h
11.00 II Śniadanie: kajzerka z almette ogórkowym, salami (-prawdziwym, a nie mięsopodobnym ), sałatą, ogórkiem; herbata z cytryną, mandarynka, 2x czekoladka nadziewana adocatem^
ok 2h chodzenia (załatwianie rożnych spraw.. )
15.00 Obiad: dorsz grilowany z sosem czosnkowym, porcja ziemniaczków smażonych,
kapusta kiszona
18.00 Pdw. 2x krucha babeczka z budyniem śmietankowym,
zajączek z czekolady Lindt 50g ; kawa z mlekiem
21.30 Kolacja: a właściwie posiłek przed snem bo byłam mega zmęczona i kladłam się zaraz
po powrocie do domu.. - serek wiejski 200g + rzodkiewki & szczypiorek; kubek melisy

zasnełam o 22.30

Edytowane przez Black Cat
Czas edycji: 2010-05-07 o 18:12
Black Cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 18:42   #1810
cerveza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muzzle Pokaż wiadomość
Wczorajsza eRka :
Cytat:
Napisane przez muzzle Pokaż wiadomość

1) owsiana : 5 kopiastych łych płatków, suszki: 5 śliwek, 4 morele, garść żurawiny, 2 średnie jabłka prażone z cynamonem i przyp.piern., pół kostki twarogu półtłustego

2) placki owsiane: 2 duże wiejskie jajca + 1 białko, 3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrębów owsianych, 1 pszennych, 2 średnie tarte marchewy, cynamon
kawa z mlekiem 3.2%

3) ok.200g gotowanej piersi indyka w przyprawach, pół pęczka zielonych szparagów na parze, średnia papryka czerwona, wszystko polane łyżką oliwy z oliwek

4) wieśniak lekki (tata nakupował i lekkich i zwykłych) z 2 łyżkami płatków migdałowych i cynamonem

5) i znowu wieśniak ale zwykły 200 g z wielkim ogórem świeżym i szczypiorem

Dzisiejsza eRrrr:

1) owsiana: 5 kopiastych łych płatków, 2 średnie jabłka prażone z cyna i piernikową, wieśniak 200g

2) placki owsiane : 2 wiejskie jajka, 4 łyżki owsianych, 1 łyżka otrębów pszennych, cynamon (bez warzyw bo miał być przedtreningowy ale w końcu musiałam zmienić plany )

3) ok. 200g kawałków piersi indora, znowu szparagów duuużo, plus sporo mixu sałat z przyprawami i oliwą

4) puszka tuńczyka z 2 łyżkami pestek słonecznika, sokiem z cytryny i pomidorami

5) pół wieśniaka, pół kostki twarogu półtłustego plus ogórek zielony z pieprzem

*do obiadków jakoś ostatnio nie miałam zbytnio ochoty na żadne kasze itp więc raczej białkowo-tłuszczowo...

bardzo fajne Rki pozostałe dziewczyny powinny się wzorować na Tobie, bo w sumie nie ma się do czego przyczepić, jest białko, są warzywa, zdrowe węgle i NNKT.
Stary 2010-05-07, 19:22   #1811
liquefy
Wtajemniczenie

Moje wychodzenie z R

śniadanie: owsianka: 7 łyżek płatków, ogromne jabłko, serek wiejski
IIśniadanie: jajecznica z 2 całych jajek+1 białka ze szczypiorkiem

średnio intensywny siłowy 1h

obiad: ok 200g gotowanej chudej szynki+szklanka makaronu pełnoziarnistego (przed ugotowaniem)+sos z przecieru pomidorowego z bazylią

podwieczorek: micha sałatki (pekińska,troche papryki,ogórka,rzodkiewki ,pomidora, ok 50g orzechów włoskich, łyżka oliwy)
kolacja: pół kostki twarogu chudego z kiełkami, papryką, ziołami

Poproszę o ocenę
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-07, 19:31   #1812
muzzle
Raczkowanie

Cytat:

bardzo fajne Rki pozostałe dziewczyny powinny się wzorować na Tobie, bo w sumie nie ma się do czego przyczepić, jest białko, są warzywa, zdrowe węgle i NNKT.
dziękować bardzo
muzzle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 19:34   #1813
warrior_mortal
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Black Cat Pokaż wiadomość
Dzień dobry, dawno mnie tu nie było ooo! dobrze i bbb. miło, że jesteś
wstawię swoje wczorajsze przed- okrsowe jadło.
(
bez rozdrabniania się na szczegółowe ilości produktów, darujcie ale nie mam (już!) na to siły hah! dobra, dobra...niech będzie. ufam Ci!
U

6.30 Śniadanie: miseczka bran fleksów+ orzechy laskowe, rodzynki,
otręby śliwkowe zalane ciepłym mlekiem 2%; espresso fajnie, fajnie
szybki spacer ok 0,5h
11.00 II Śniadanie: kajzerka z almette ogórkowym, salami (-prawdziwym, a nie mięsopodobnym ), sałatą, ogórkiem; herbata z cytryną, mandarynka, 2x czekoladka nadziewana adocatem^
a gdzie masełko się zapodziało?
ok 2h chodzenia (załatwianie rożnych spraw.. )
15.00 Obiad: dorsz grilowany z sosem czosnkowym, porcja ziemniaczków smażonych,
kapusta kiszona ok.
18.00 Pdw. 2x krucha babeczka z budyniem śmietankowym,

zajączek z czekolady Lindt 50g ; kawa z mlekiem yyyy...pyyychaaaa! ubóstwiam Ciebie za te podwieczorki (i nie tylko za nie)
21.30 Kolacja: a właściwie posiłek przed snem bo byłam mega zmęczona i kladłam się zaraz
po powrocie do domu.. - serek wiejski 200g + rzodkiewki & szczypiorek; kubek melisy hm...no ok. rozumiem, że było późno i dlatego tak a nie inaczej

zasnełam o 22.30

jak dla mnie- wszystko cacy! rzucają mi się w oczy tylko strasznie duże przerwy miedzy posiłkami...ja chyba bym tyle nie wytrzymała ^^ pozdrawiam ciepełko!
Stary 2010-05-07, 19:50   #1814
mircia14
Zakorzenienie

Jutrzejsza eRka trochę poczepana , bo wypadł dzień w szkole ;/
I - owsianka na mleku 1,5% (3ł. płatków, 1ł. otr. granulowanych czarna porzeczka, jabłko, łyżka suszonej żurawina i łyżka suszonych moreli)
rowerem do szkoły
II - grahamka posmarowana serkiem homo z sałatą, wędliną, pomidorem, ogórkiem ; 30g orzechów (mieszanka nerkowców i arachidowych, bo nie mogłam się zdecydować )
III - obiad w szkole :/ (ale zjem jak najwięcej mięsa i surówy )
rowerem ze szkoły
IV - pół torebki brązowego ryżu, ok. 150g twarogu półtustego polane jogurtem owocowym owoce leśne
spotkanie z koleżankami
ćwiczenia
V - omlet z 2 jaj z jabłkiem

Tak trochę dziwnie, szczególnie ten przedtreningowy, no ale po powrocie ze spotkania nie będę już wcinać kolejnego posiłku

proszę o ocenkę
mircia14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 19:51   #1815
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

dzisiejsze utrzymanko

Śniadanie: owsianka (4 łyżki płatkó + łyżeczka otrębów na szklance mleka 2% z jabłkiem, cynamonem, suszonymi morelami, miodem, żurawiną i pestkami dyni), kubek kawy zbożowej
dłuuugi spacer z pieskiem po lesie (ponad 2 h)
Obiad: duży kotlet mielony nadziany pieczarkami z cebulką panierowany w otrębach i usmażony na oliwie, porcja buraczków zasmażanych, 2 ziemniaki z koperkiem, mizeria z ogórka świeżego z czosnkiem, koperkiem i łychą jogurtu naturalnego
Podwieczorek: banan, pomarańcza (wiem, owoce to nie posiłek, ale tylko na tomiałam ochotę )
Kolacja: duża kromka razowca z masłem, solidna porcja wędzonej makreli, sałatka z 2 małych pomidorów, szczypiorku, jarmużu, 2 ogórków małosolnych i kilku rzodkiewek z pieprzem, solą i łchą jogurtu naturalnego, kubek herbatkki malinowej

1,5 l wody niegazowanej
i proszę o ocenkę
Abigal jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-07, 20:08   #1816
anullka58
Przyczajenie

Czesc dziewczyny juz kiedys próbowałam tu pisac,wracam i prosze o pomoc.

Krotko; zaliczyłam juz anoreksje komuplsy zaczyna sie bulimia.nie chce tego bardzo ale coz chyba jestem słaba psychicznie.Chce to zmienic. Mam zamiar publikowac jadlospisy co pomoze miec kontole jako taką. Pozatym musze popracowac nad szeregiem innych spraw ale to juz co innego.licze na wyrozumiałośc

Mój jadłospis;
ś: kakao na mleku 2%, kanapka z twarogiem i dżemem
2ś: grejpfrut,kawa
O: ryba,warzywa na patelnie
p: jogurt owocowy lub sok
k: 2 kromki chleba z ziarnami,szynka,pomidor,r zodkiewka,szczypiorek,her bata

To taki mały plan na jutro a moze sie wydawac nie wiele ale dzis zaliczyłam kompuls..ostatni!

anullka58 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 20:09   #1817
warrior_mortal
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Abigal Pokaż wiadomość
dzisiejsze utrzymanko

Śniadanie: owsianka (4 łyżki płatkó + łyżeczka otrębów na szklance mleka 2% z jabłkiem, cynamonem, suszonymi morelami, miodem, żurawiną i pestkami dyni), kubek kawy zbożowej ok. zwiększyłabym tylko ilość mleka tudzież dodała jogurtu/serka/twarożku
dłuuugi spacer z pieskiem po lesie (ponad 2 h)
BRAK II ŚNIADANIA!?!
Obiad: duży kotlet mielony nadziany pieczarkami z cebulką panierowany w otrębach i usmażony na oliwie, porcja buraczków zasmażanych, 2 ziemniaki z koperkiem, mizeria z ogórka świeżego z czosnkiem, koperkiem i łychą jogurtu naturalnego tutaj ładnie.
Podwieczorek: banan, pomarańcza (wiem, owoce to nie posiłek, ale tylko na tomiałam ochotę ) skoro wiesz, to trzeba było coś do tego dojeść jeszcze, bo marne toto albo ew. skoro miałaś taką mega ochotę na coś owocowego to zrobić sobie właśnie taką sałatkę owocową i polać ją twarożkiem czy jogurtem
Kolacja: duża kromka razowca z masłem, solidna porcja wędzonej makreli, sałatka z 2 małych pomidorów, szczypiorku, jarmużu, 2 ogórków małosolnych i kilku rzodkiewek z pieprzem, solą i łchą jogurtu naturalnego, kubek herbatkki malinowej tutaj dorzuciłabym jeszcze jedną kromkę i byłoby cacy

1,5 l wody niegazowanej
i proszę o ocenkę
jw. powolutku, małymi krokami dojdziesz do wprawy...tylko nie bój się! jedzenie nie gryzie pozdrawiam i 3mam kciuki!
Stary 2010-05-07, 20:10   #1818
innyrytm
Wtajemniczenie

P.
śniadanie; 2 kromki chleba ze słonecznikiem( te są cięższe niż poprzednie); z pastą z łososia i szczypiorkiem, druga z serem topionym i kilkoma plastrami pomidora+ jabłko ( dzisiaj był ostatni dzień kiedy zjadłam jabłko) + herbata
2 śniadanie( z racji tego że w piątki mam do szkoły na 12 mogę je zjeść spokojnie w domu); 200g. jogurtu z winogronami+wkrojone kiwi+płatki kukurydziane( kilka garści)
obiad; 2 płaty ryby w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej.
pod/deser; kawał murzynka w polewie czekoladowej, mandarynka
kolacja; 3 kromki chleba ze słonecznikiem; z serkiem wiejskim i szczypiorkiem, ;serem żółtym niskotłuszczowym( wiem wiem, ale nic nie poradze że lepiej mi smakuje niż ten zwykły ) liściem sałaty, kilkoma plastrami pomidora, ogórka, ; z serem topionym i rzodkiewką, mandarynka , herbata.

Wiem, że zaraz znowu mnie skrytykujecie że wciąż jem za mało, ale uważam że jest lepiej niż poprzednio . czekam na waszą ocene.
Stary 2010-05-07, 20:15   #1819
normalnienienormalna
Rozeznanie

GG do normalnienienormalna

Przepraszam, że tutaj zaśmiecam, ale potrzebuje szybkiej odpowiedzi.
Mam nadzieje, ze wybaczycie
Jestem na redukcji i zaraz bede jadla kolacje i w zwiazku z tym mam pytanie , chce zjeść jajecznice albo ugotowane na twardo 2 jajka . Czy moge zjesc je z chlebem pelnoziarnistym ciemnym czy same jesc? Chcialam zjesc serek wiejski, ale nie mam .
normalnienienormalna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-07, 20:35   #1820
paszka016
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez innyrytm Pokaż wiadomość
P.
śniadanie; 2 kromki chleba ze słonecznikiem( te są cięższe niż poprzednie); z pastą z łososia i szczypiorkiem, druga z serem topionym i kilkoma plastrami pomidora+ jabłko ( dzisiaj był ostatni dzień kiedy zjadłam jabłko) + herbata
2 śniadanie( z racji tego że w piątki mam do szkoły na 12 mogę je zjeść spokojnie w domu); 200g. jogurtu z winogronami+wkrojone kiwi+płatki kukurydziane( kilka garści)
kolacja; 3 kromki chleba ze słonecznikiem; z serkiem wiejskim i szczypiorkiem, ;serem żółtym niskotłuszczowym( wiem wiem, ale nic nie poradze że lepiej mi smakuje niż ten zwykły ) liściem sałaty, kilkoma plastrami pomidora, ogórka, ; z serem topionym i rzodkiewką, mandarynka , herbata.

Wiem, że zaraz znowu mnie skrytykujecie że wciąż jem za mało, ale uważam że jest lepiej niż poprzednio . czekam na waszą ocene.
malo ;( Kochana jest tyle smacznych rzeczy do sprobowania dlaczego nie chcesz poczerpac przyjemnosci z jedzonka hm ?

P:

Sn: cały talerz płatków cookie crisp z szklanka mleka 2% , gratka truskawkowa 132g z garscia nerkowcow , duze jabłuszko

2sn: 3 kromki chleba z soja z maselkiem : szyneczka i pomidorkiem , serkiem zoltym i ketchupem , dzemem truskawkowym, pomaranczka

O: 10 pierogow ruskich , kefir naturalny 200g , 4 ogorki kiszone

P: jogurt pana cotta jagodowy 150g , jabłuszko , cala paczka wafli ryzowych slonecznikowych , chupa chups truskawkowy

K: podluzna ciemna bulka z ziarnami z maselkiem szyneczka i pomidorkiem , 2 jajka na twardo z majonezem , pomaranczka , jabluszko

i jak?

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 20:57   #1821
mikusia1302
Raczkowanie

z myślą o " R" U mnie dziś tragedia ;( sama nie wiem co to było ! od samego rana kombinowałam co jeść a wyszło to na marne ... nawet nie komentuje ale horror! ;p

ś: musli fitella jabłkowo cynamonowa + activia naturalna 210 g, kawa z mlekiem i cukrem
2ś: jogurt brzoskwiniowy 125g, jabłko, kawa
o: 2 wafle ryżowe, prawie cały pojemnik surówki z pojemnika takiej jakaś smakołyk sie nazywała czy cuś xD i gorący kubek serowaaa
p: lód śnieżka śmietankowa
k: wiejski i jabłko, kawa

pfff... ;/ chce juz jutro bo mam dosc tego dnia ;/
Stary 2010-05-07, 21:11   #1822
normalnienienormalna
Rozeznanie

GG do normalnienienormalna

nikt nie pomoże?
normalnienienormalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 21:21   #1823
mikusia1302
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez normalnienienormalna Pokaż wiadomość
Jestem na redukcji i zaraz bede jadla kolacje i w zwiazku z tym mam pytanie , chce zjeść jajecznice albo ugotowane na twardo 2 jajka . Czy moge zjesc je z chlebem pelnoziarnistym ciemnym czy same jesc? Chcialam zjesc serek wiejski, ale nie mam .
Hmm? no ja nie wiem czy na redukcjii sie nadaje jajecznica z chlebem na kolacje raczej nie. Bardziej na śniadanie bo to ci doda energii na cały dzień a kolacja ma byc raczej lekka i lekkostrawna. Zjedz może jedno jajko ugotowane i do tego kromka chleba ciemnego ja bym tak zrobiła. Albo same jajka bez chleba, jak juz chcesz
Stary 2010-05-07, 22:34   #1824
kiciakasia
Zakorzenienie

Cytat:
P.

ruchu nie piszesz w ramach asekuracji?
Stary 2010-05-08, 08:25   #1825
liquefy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez normalnienienormalna Pokaż wiadomość
na R kolacja bez węgli!

Cytat:
Napisane przez liquefy Pokaż wiadomość
Moje wychodzenie z R

śniadanie: owsianka: 7 łyżek płatków, ogromne jabłko, serek wiejski
IIśniadanie: jajecznica z 2 całych jajek+1 białka ze szczypiorkiem

średnio intensywny siłowy 1h

obiad: ok 200g gotowanej chudej szynki+szklanka makaronu pełnoziarnistego (przed ugotowaniem)+sos z przecieru pomidorowego z bazylią

podwieczorek: micha sałatki (pekińska,troche papryki,ogórka,rzodkiewki ,pomidora, ok 50g orzechów włoskich, łyżka oliwy)
kolacja: pół kostki twarogu chudego z kiełkami, papryką, ziołami

Poproszę o ocenę
up

i dzisiejszy przy okazji:

śniadanie: placek (6łyżek płatków owsianych, 2 łyżki otrębów, 2 jajka, miseczka truskawek)
IIśniadanie: pół kostki twarogu chudego z garścią orzechów włoskich
obiad: gotowana pierść z kurczaka, 1/4 szklanki kaszy gryczanej (przed ugotowaniem), z dużą ilością papryki, zioła
podwieczorek: duży filet z miruny na teflonie+fasolka szparagowa
kolacja: serek wiejski z warzywkami i słonecznikiem

może jakieś ćwiczenia dziś dojdą, ale zależy jak z czasem będzie
We can burn brighter than the sun

Edytowane przez liquefy
Czas edycji: 2010-05-08 o 09:52
liquefy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 12:49   #1826
Zelka_07
Raczkowanie

a to moja dzisiejsza RRRRR

ś: owsianka (5łych płatków, 2 łyżki fitelli mietowej, mleko)
troche przysiadów + 55min orbi
2ś: 2 kromeczki razowe pół puszki tuńczyka wsw
1,5h szybkiego spaceru
o:spora pieczona pierś + pół woreczka ryżu brązowego + buraczki+rzodkiewki+pomid or+sałata
20min twister
p: wieśniak z orzechami
k: jajecznica z 2 jaj z szynką drobiową i szczypiorkiem + rzodkiewy+ sałata

i jak dziś? będe wdzieczna za ocenkę
Stary 2010-05-08, 13:25   #1827
innyrytm
Wtajemniczenie

kiciakasia,30 min hula hop.
Stary 2010-05-08, 13:36   #1828
cerveza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zelka_07 Pokaż wiadomość
a to moja dzisiejsza RRRRR

ś: owsianka (5łych płatków, 2 łyżki fitelli mietowej, mleko)
troche przysiadów + 55min orbi
2ś: 2 kromeczki razowe pół puszki tuńczyka wsw
1,5h szybkiego spaceru
o:spora pieczona pierś + pół woreczka ryżu brązowego + buraczki+rzodkiewki+pomid or+sałata
20min twister
p: wieśniak z orzechami
k: jajecznica z 2 jaj z szynką drobiową i szczypiorkiem + rzodkiewy+ sałata

i jak dziś? będe wdzieczna za ocenkę
Bardzo ładne R
Stary 2010-05-08, 14:24   #1829
kiciakasia
Zakorzenienie

Cytat:
kiciakasia,30 min hula hop.

dla mnie ok, tylko troche malo nnkt. dodasz garsc orzechow albo 2 lyzki oleju i bedzie fajnie
Stary 2010-05-08, 14:32   #1830
Zelka_07
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo ładne R
dziękuje

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości