|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: zaczynam. ile powinnam jeść kalorii?
Cytat:
Zwiększaj powoli - najpierw o 100 kcal i sprawdź w ciągu kilku dni, jak to na Ciebie działa. Jeśli nie wystarcza, to zwiększ o kolejne 100 kcal. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1802 |
Raczkowanie
|
Dot.: Szybkie pytania - szybkie odpowiedzi, ZBIORCZY
Hej dziewczyny!
Jestem na lekkiej Redukcji,mając na celu zrzucenie max 3 kg i chcialabym zapytać o możliwość jedzenia szynek. Konkretnie chodzi mi o szynki z kurczaka i indyka.Czy są one w ogole polecane,czy zawierają za dużo konserwantów i są za bardzo przetworzone?ostatnio tak mnie na nie 'wzięło',że potrafię wyjeść z lodówki na raz po 4 plasterki takowej ![]() Edytowane przez julink Czas edycji: 2012-09-13 o 10:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1803 |
Raczkowanie
|
owsianka na kolacje z jogurtem naturalnym 0% i wkrojonym jabłkiem to dobry pomysł? :}
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1804 |
Rozeznanie
|
Jak to jest z piciem mleka na redukcji? Niezalecane? Nie ukrywam, że raz na jakiś czas (wiadomo, że nie litrami), lubię wypić sobie trochę mleka, czy to spowalnia chudnięcie? Wiem, że powinnam sama obserwować swój organizm i wyciągnąc wnioski, ale pytam o wasze doświadczenia.
![]() |
#1805 |
Zakorzenienie
|
julink, myślę, że szynki, mimo iż najlepsze nie są to nie przeszkodzą Ci w redukcji i jak bardzo masz na nie ochotę to zjedz
![]() ciezarna_zakonnica, od pewnego czasu poleca się węglowodanowe kolacje, więc czemu by nie ![]() Ziggy_Stardust, wiesz co, moim zdaniem ta paranoja wobec nabiału jest trochę już głupia. Nabiał co prawda sprzyja zatrzymywaniu się wody podskórnej, ale bez przesady, my nie mamy tutaj fitnessowych sylwetek na pokaz, tylko odchudzamy się dla siebie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1806 |
Raczkowanie
|
a co sądzicie o np kiszonej kapuście na redukcji? i tego typu kupnych,gotowych sałatkach do obiadu czy na kolację?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1807 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1809 |
Przyczajenie
|
Witam, mam trochę nietypowe pytanie. Mam na lewym jajniku 4cm torbiel. Od czasu kiedy zaczęła rosnąc przytyłam 10 kg. Teraz biore hormony, które maja torbiel złuszczyć. Czy jest mozliwe, ze to wlasnie przez tę torbiel tak przytyłam ( bo jadłam cały czas tak samo) i czy jest szansa, ze ja pozbędę się jej to będę mogła schudnąc ? Zaznaczam, ze cały czas jestem na diecie ale to nic nie daje. Jestem juz załamana |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1810 |
Zakorzenienie
|
Jak bierzesz hormony to jak najbardziej mogłaś przez to przytyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1811 |
Zadomowienie
|
Mam pytanie odnośnie tego całego ujemnego deficytu kalorycznego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1812 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jakie jest Twoje zapotrzebowanie całkowite, ale powiedzmy, że "książkowo" 2500 kcal. Wystarczy, że odejmiesz 300 kcal i już masz ujemny bilans. Zaleca się odejmowanie nie więcej niż 700 kcal od dziennego bilansu. Czyli dziennie, możesz jeść tyle ile jadłaś do tej pory, a spalić musisz te 300 kcal. Tylko czemu pytasz o spalanie? Mierzysz sobie to czymś? To jest bez sensu ![]() Edytowane przez Solciuchna Czas edycji: 2012-09-27 o 07:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1813 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1814 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie dotyczące diety jabłkowej.
Chciałabym zapytać, czy jeśli jadłabym same jabłka oraz normalne, tylko trochę lżejsze obiady, straciłabym na wadze? Bo jedzenie samych jabłek to wg. mnie zbrodnia dla organizmu i nie zamierzam tego stosować. ![]() Z góry dziękuję za odpowiedź.
![]() |
#1815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dieta jabłkowa jest równie mądra jak dieta chałwowa, paluszkowa, kapuściana czy kopenhaska ![]() PRAWDZIWA dieta redukcyjna jest dobrze zbilansowana, nie wyklucza żadnych makro składników. Na początek wystarczy, jak zaczniesz spożywać zdrowsze, niskoprzetworzone produkty w zamian za te wysokoobrobione (np. brązowe pieczywo, mąka, ryż, makaron), dużo warzyw, i już schudniesz. A potem możesz kombinować więcej. Poczytaj sobie : http://super-sylwetka.pl/dieta/39-od...n-zywieniowych http://super-sylwetka.pl/dieta/39-od...ta-zrob-to-sam http://potreningu.pl/kobieta/artykul...zybko-schudnac |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1816 |
Zadomowienie
|
Zaczęłam się zastanawiać czy słusznie robię zwiększając liczbę kcal, licząc że po pewnym czasie organizm się przyzwyczai do tej zwiększonej ilości i będę mogła tyle kcal spożywać?
Działa to tak czy nie za bardzo? Czy działa ale najpierw jednak bym musiała w miarę dużo przytyć(bo w sumie nie potrzebuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1818 |
Przyczajenie
|
Czy któraś z Was słyszała może o środku na odchudzanie Chili Forte Ch+? W jednej z gazet się z nim spotkałam i muszę przyznać, że mnie zainteresował. W internecie, co dziwne, nie mogę znaleźć ani jednej opinii na stronach w j. polskim. Również na samym wizażu nie było o nim mowy.
Storna główna: www.chiliforte.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1819 |
Zakorzenienie
|
Co mam zrobić jeśli do powiedzmy godziny 18 jadłam o wiele mniej, niż moje zapotrzebowanie? Lepiej zjeść normalny posiłek i skończyć dzień na dużym -, czy zjeść dużą kolację i potem jeszcze coś żeby 'nadrobić' kalorie (oczywiście nie w postaci słodyczy czy innego badziewia tylko coś zdrowego) ? Rzadko ale są takie dni, że kompletnie nie ma czasu na jedzenie i nie wiem co lepiej robić po powrocie do domu
![]()
![]() |
#1820 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1821 |
Raczkowanie
|
Dieta - przykłady
Hej, macie może przykładowe sprawdzone diety, chętnie bym zerknęła, bo już moje mi nie pomagaj:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1822 |
Zakorzenienie
|
Jak skutecznie pozbyć się nadmiaru wody. Opuchlizna całego ciała - powód, okres + alkohol + cukier (słodycze) ? Naprawdę jest to spora opuchlizna, gdyż wczoraj miałam aż białe - sinawe stope - szczególnie prawa.
Alkohol + słodycze spożywane bardzo rzadko, niestety staram się, jak najmniej, bo ost. po tym zatrzymuję wodę w organizmie? Wydaje mi się, że mogą to być też problemy z krążeniem - mama ma żylaki.
![]() |
#1823 |
Przyczajenie
|
Regeneracja
Hej
![]() Od 2 tygodni meczy mnie zapalenie błony śluzowej żołądka przez co jem bardzo niewiele i nie mam siły na nic, zastanawiam się nad odpowiednia dieta dla mnie abym miała sile na wysiłek fizyczny i umysłowy (klasa maturalna) chce jak najszybciej wrocic do sil, problem tylko tkwi w tym ze nie moge jesc wielu cennych produktow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1824 |
Raczkowanie
|
Kotlety sojowe
Witam,
Zastanawia mnie od jakiegoś czasu to czy kotlety sojowe są dietetyczne i czy mogą stanowić zdrową przekąskę (niby zawierają dużo białka i całkiem sporo błonnika) ??
![]() |
#1825 |
Rozeznanie
|
Mam pytanie o kawę - czy ma bardzo zły wpływ na dietę? Nie słodzę, piję czasem do śniadania sypaną z mlekiem.
![]() |
#1826 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1827 |
Rozeznanie
|
A to fajnie
![]()
![]() |
#1828 |
Raczkowanie
|
Kubek żurku na redukcji to chyba nie bardzo? :x
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1829 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Regeneracja
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1830 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Regeneracja
Cytat:
Edytowane przez Ooolaa93 Czas edycji: 2012-10-09 o 18:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.