![]() |
#1801 |
Raczkowanie
|
Dot.: Uniwersytet Łódzki
cyt.:"Widzę tutaj niewykorzystany potencjał. Noooo chociaż ja uwielbiam miasta z ogromnymi wieżowcami, oszklonymi apartamentowcami...
![]() ![]() czyżbym wyczuła chrapkę między innymi na stolicę Polski ? ![]() to mogę tylko pozazdrościć odwagi związanej w mieszkaniem w wielkim mieście, jeny, mnie duże miasta przerażają..,ale czego się nie robi dla swej przyszłości ![]() A to prawda,że w mieścinie zwanej Łodzią ludzie uwielbili sobie znęcanie się nad innymi ludzkimi osobnikami .. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1802 | |
Zadomowienie
|
Sama nie wiem czy to na stolicę.
![]() ![]() Cytat:
![]() Omijaj tylko Bałuty, nie wynajmuj tam lepiej mieszkania. ![]() Edytowane przez willy_nilly Czas edycji: 2012-04-02 o 18:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1803 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Ale, pojawiłam się tu z pytaniem: czy można się przenieść na UŁ po pierwszym semestrze (studia I stopnia)? W regulaminie znalazłam informację, że student innej uczelni może przenieść się na UŁ, jeśli ma zaliczony min. jeden semestr/rok studiów. Jak to wygląda w praktyce? Pomyślałam, że to zależy od tego, czy rozliczenie jest roczne czy semestralne. Jeśli tak, to jakie jest rozliczenie na pierwszym roku, wydaje mi się, że wszędzie jest semestralne, ale na 100% nie wiem. (A wybieram się na eko-soc lub wz.) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1804 |
Zadomowienie
|
[1=640153e4df0157aa7c29548 7ff8c20c42fd57238_65c176d 09c1ac;33303946]
Ale, pojawiłam się tu z pytaniem: czy można się przenieść na UŁ po pierwszym semestrze (studia I stopnia)? W regulaminie znalazłam informację, że student innej uczelni może przenieść się na UŁ, jeśli ma zaliczony min. jeden semestr/rok studiów. Jak to wygląda w praktyce? Pomyślałam, że to zależy od tego, czy rozliczenie jest roczne czy semestralne. Jeśli tak, to jakie jest rozliczenie na pierwszym roku, wydaje mi się, że wszędzie jest semestralne, ale na 100% nie wiem. (A wybieram się na eko-soc lub wz.)[/QUOTE]U mnie na wydziale mamy na pierwszym roku rozliczenie roczne. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1805 |
Raczkowanie
|
cyt.:Po prostu mają być piękne, oszklone budynki i cudowny rynek.
![]() Powiedz tylko słowo ,a ja własnymi rękoma postawię Ci cudowny rynek na szczerym polu.. ![]() ![]() A swoją drogą, to te Bałuty to jakaś dzielnica, rozumiem ,że mam się od niej trzymać na dobre kilkanaście kilometrów ![]() ![]() A idą jeszcze inną drogą, to prawdę mówiąc póki co myślę, aby zahaczyć o akademik i na miejscu już w Łodzi poszukać z jakimś towarzystwem mieszkania.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1806 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Stronę wydziałową oczywiście przeszukałam najpierw, ale ta odsyła mnie jedynie do uczelnianego regulaminu studiów albo wydziałowego regulaminu IPS, ale akurat regulaminu wydziału nigdzie nie widzę. Co do innych uczelni, to z moich poszukiwań wśród interesujących mnie uczelni wyszło pół na pół, trzy przyjmują po semestrze, trzy po roku, a UŁ i UEWr są nieokreślone ![]() ![]() Dzięki za pomoc ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
Dobry pomysł z akademikiem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1807 |
Rozeznanie
|
Oo jaka tu dyskusja o Łodzi, aż dorzucę swoją cegiełkę
![]() Ja tam Łódź bardzo lubię, potwierdzam, że swój klimat ma, choć zaniedbane kamienice i ich podwórka każdy widzi ![]() ![]() ![]() Co do przenoszenia się to znajoma przenosiła się na UŁ po roku w innym mieście, musiała jedynie nadrobić przedmioty, których u siebie nie miała. Nie wiem jak to wygląda po jednym semestrze. A rozliczenia chyba w zależności od wydziału. Wpia ma roczne, eko-soc i zarządzanie semestralne na bank ![]()
#1808 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=640153e4df0157aa7c29548 7ff8c20c42fd57238_65c176d 09c1ac;33304692]Co do innych uczelni, to z moich poszukiwań wśród interesujących mnie uczelni wyszło pół na pół, trzy przyjmują po semestrze, trzy po roku, a UŁ i UEWr są nieokreślone ![]() ![]() ![]() [1=640153e4df0157aa7c29548 7ff8c20c42fd57238_65c176d 09c1ac;33304692]Tak, Bałuty to dzielnica, ale może być ciężko trzymać się od niej z daleka, bo choćby manufaktura jest na Bałutach. Chociaż to prawie centrum.[/QUOTE] Cytat:
![]() Edytowane przez willy_nilly Czas edycji: 2012-04-02 o 19:33 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1809 |
Raczkowanie
|
Więc : punkt pierwszy ! nie bójcie się, mnie już nic nie zdziwi ! więc piszcie otwarcie, najwyżej po tych wiadomościach pójdę i potnę się jakimiś łakociami
![]() punkt drugi ! jestem typem samotnego nocnego wędrowca, więc..jakąś tam wieczerzą w nocy Was ,wszelakich tu obecnych zgarnę i pójdziemy wszelakich złych ludzi zbić, a co tam.. ![]() punkt trzeci ! jest mi niezmiernie miło,że chcecie mnie przygarnąć pod swój studencko-rodzinny dach, więc jak już ktoś kogoś wyrzuci,to ja z chęcią się do Was wproszę ![]() punkt czwarty i póki co ostatni ! z miłą chęcią również sobie czytam o przenosinach na UŁ, i tak w jakimś fragmencie me oczy ujrzały,że jakiś widział nie posiada indeksów 'papierowych', czy to określenie tyczyło się chemii, bo jeśli tak to szlag trafił pamiątkę na stare lata po studiach. A wy zamiast studenci się uczyć to siedzicie sobie na forum ! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1810 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1811 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Sesji nie ma, to studenci ostrożnie podchodzą do wszelakiej nauki ![]()
![]() |
#1812 |
Raczkowanie
|
To trzymamy kciuki ,abyś cokolwiek przeczytała do godziny 12.. w nocy !
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1813 |
Konto usunięte
|
...to uważajcie, bo to kolokwium z rewitalizacji, więc jesli się na nie nie nauczę, to Łódź dalej będzie wyglądać tak jak wygląda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1814 |
Raczkowanie
|
Już wszyscy tu zgromadzeni rozpoczęli medytację ,abyś dostała natchnienie w natchnieniu na swą dzisiejszą edukację !
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1815 | |
Zadomowienie
|
Nulucha, nie marnuj łakoci.
![]() ![]() ![]() To teraz tylko wywalić współlokatorkę... ![]() No a Twoją potencjalną pamiątkę szlag trafił. ![]() ![]() Cytat:
![]() Tjaaaa... ja piąty odcinek serialu dzisiaj oglądam. ![]() ![]() [1=640153e4df0157aa7c29548 7ff8c20c42fd57238_65c176d 09c1ac;33306764]...to uważajcie, bo to kolokwium z rewitalizacji, więc jesli się na nie nie nauczę, to Łódź dalej będzie wyglądać tak jak wygląda ![]() ![]() Weźcie mnie wygońcie do nauki, a nie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1816 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() I wyganiam do nauki! ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1817 |
Raczkowanie
|
Wszyscy do nauki ! Koniec nocnych rozmów ! Zróbcie to dla swej niebiańskiej przyszłości usłanej samymi różami.. ach,aż się rozmarzyłam..
![]() Jeśli natomiast wizja przyszłości Was nie zadowala, to zróbcie to chociaż dla maturzystki - czyt. mnie, ponieważ nie dajecie młodszemu pokoleniu żadnego wzoru do naśladowania ! ![]() To ten, jak lokatorka będzie miała jakieś opory aby ustąpić mi miejsce to trzeba będzie ją jakoś przekupić, może łakociami, albo wizją sprzedających się jej organów na czarnym rynku.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1818 | |
Zadomowienie
|
[1=640153e4df0157aa7c29548 7ff8c20c42fd57238_65c176d 09c1ac;33307342]O tak, parki są przepiękne. Śledź jest co prawda zaniedbany, ale Park Julianowski-jakiś czas temu mieszkałam koło niego-coś pięknego
![]() ![]() ![]() ![]() Nie dość, że poczułam się staro, to jeszcze... a, nieważne. ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez willy_nilly Czas edycji: 2012-04-02 o 20:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1819 |
Raczkowanie
|
Wybaczcie, to nie miało tak zabrzmieć, ogólnie to nikomu krzywdy jeszcze nie zrobiłam i nie mam takiego zamiaru
![]() I znów wybaczcie, nie chciałam abyście poczuły się staro ! ja tam widzę samą młodość ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1820 |
Zakorzenienie
|
[1=640153e4df0157aa7c29548 7ff8c20c42fd57238_65c176d 09c1ac;33303946]
(...) Ale, pojawiłam się tu z pytaniem: czy można się przenieść na UŁ po pierwszym semestrze (studia I stopnia)? W regulaminie znalazłam informację, że student innej uczelni może przenieść się na UŁ, jeśli ma zaliczony min. jeden semestr/rok studiów. Jak to wygląda w praktyce? Pomyślałam, że to zależy od tego, czy rozliczenie jest roczne czy semestralne. Jeśli tak, to jakie jest rozliczenie na pierwszym roku, wydaje mi się, że wszędzie jest semestralne, ale na 100% nie wiem. (A wybieram się na eko-soc lub wz.)[/QUOTE] O Kadi, kopę lat ![]() ![]() Jako, że znam jeden przypadek przenosin po 1 semestrze z uniwerku rankingowo słabszego niż UŁ, to stwierdzam, że da się ![]() ![]() ![]()
#1821 |
Konto usunięte
|
no heeeej siemka siemka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1822 |
Zakorzenienie
|
[1=640153e4df0157aa7c29548 7ff8c20c42fd57238_65c176d 09c1ac;33311477]no heeeej siemka siemka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i super, że wykaraskałaś się z tamtej sesji ![]() ![]() ![]() ![]()
#1823 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pozdrawiam - ex - filolog, obecnie eksoc ![]()
Without music, life would be a mistake. LAST.FM - Middledream keep calm and respawn ![]() Edytowane przez Literka M Czas edycji: 2012-04-05 o 03:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1824 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Mam takie pytanko, bo ogólnie studiuję pierwszy rok administrację i teraz wyskoczyli mi z informacją o lektoratach. Niby nic dziwnego, ale jednak mam do Was pytanie. Napisano, że Ci którzy wybierają język angielski muszą przystąpić do testu kwalifikacyjnego. Też tak miałyście? Bo nie wiem co dokładniej ma oznaczać ten termin. Moja wątpliwość zaczyna się od tego czy on jest wiążący? Bo przecież zakładając profilaktycznie ktoś będzie miał z niego 20% to i tak będzie mógł uczęszczać na angielski? Z góry dziękuję za odpowiedź ![]()
#1825 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z tego co pamiętam, to u mnie na roku chyba wszyscy, którzy ten test pisali poszli potem na ten angielski, a jeżeli był ktoś, kto nie uzyskał wystarczająco pkt to na bank były to jakieś pojedyncze jednostki. ![]() Poza tym wiem, że nawet już po rozpoczęciu lektoratów byli ludzie, którzy np. z niemieckiego przenosili się na angielski.
![]() |
#1826 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1827 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1828 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak btw to podstawowe konstrukcje gramatyczne wystarczą? Jakoś nie w smak mi powtarzanie mieszanych trybów warunkowych itd.... ![]() Edytowane przez willy_nilly Czas edycji: 2012-04-06 o 21:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1829 |
Przyczajenie
|
Drogie Panie,
może któraś z Was studiuje obecnie logistykę na UŁ? Potrzebuję jakichś informacji, gdyż jestem tegorocznym maturzystą. Progi? Jak ogółem podoba się kierunek? Czy ciężko? |
![]() ![]() |
![]() |
#1830 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.