Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-16, 13:54   #1801
jaszczka
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

szajajaba - biedna twoja niunia... i z piersi musiałaś na modyfikowane przejść?? mam nadzieję, że u mnie to jednak nie jest skaza

byłam u lekarza - podobno babka ma specjalność z dermatologii, ale u tych Irlandczyków to róznie bywa babka ledwo spojrzała na Patryczka buźkę i orzekła, że mały ma wrażliwą i suchą skórkę i trzeba o nią bardziej dbać niż normalnie, no i podała mi nazwę jakiegoś specyfiku który mam dodawać do kąpieli i smarować buzię i ma być dobrze
trochę mi się nie podobało, że nawet go dobrze nie obejrzała, tylko tak okiem rzuciła (spieszyła się strasznie...), ale na moje pytanie czy to nie może być alergia jakaś powiedziała, że nie wygląda na alergię...
no to nie wiem czy się cieszyć czy pędzić do innego lekarza
na razie chyba poużywam tego cosia co mi zapodała i będę małego obserwować...
Stary 2010-08-16, 14:04   #1802
FraniaPirania
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

to widze dziewczyny ze nie tylko ja mam problem z glowka... jak bardzo marudzi lulam go na prawym boku (ulubionym) a jak usnie to klade go na lewy albo na prosto, z racji tego ze spi w becie to przechylam beta, podkladam kocyk, a jak chce zeby spal na prosto to podkladam pieluchy z obu stron, ale czasami jest tak, ze sie i z tego wywinie

co do bujania do snu to u mnie to samo przynioslam go ze szpitala to kladlam do lozeczka i spal sam, ale wiadomo jak to babcia: dziecko samo lezy, nawet nie przytulicie (czulam sie jak wyrodna matka) nosilismy go bez beta to awantura ze mu krzywde zrobilismy, ze mu cos uszkodzilismy (bo wtedy zaczely sie te akcje ze nie byl pojedzony i ciagle plakal) wiec poszedl bet w ruch, lulanie, spiewanie, noszenie... efekt jest taki ze bez beta nie usnie, nie mowiac juz o tym ze nie bede tulic czy spiewac jestem zla na siebie ze nie potrafilam powiedziec NIE!

a najgorsze jest takie rozdarcie gdy mama zalozy mu np skarpetki, a moj sciaga je po chwil, bo za cieplo, i mama mi sie zali ze on sciagnol, wrecz wymusza na mnie jakas reakcje, a co ja mam zrobic? powiedziec mu ze nie wolno? czy ja przepraszac? ale do jasnej ciasnej mial do tego prawo, to on jest ojcem, ja matka, a ona babcia, ktora moze pomoc, ale nie musi ingerowac we wszystko
to juz sie pozalilam

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Siala mam jeszcze poporodowe, jednorazowe to Ci dam

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość

byłam u lekarza - podobno babka ma specjalność z dermatologii, ale u tych Irlandczyków to róznie bywa
oni sa od wszystkiego i czasami okazuje sie ze od niczego
dziwny system maja, siostra byla u ginekologa umowiona, to go na oczy nie zobaczyla, (zbadala ja polozna i tylko sie skonsultowala z nim) ja kiedys z radca prawnym, ale tez nie wiem jak wygladal ( babka z ktora gadalam latala od jednego pokoju do drugiego, znaczy odemnie do niego i tak wygladala konsultacja )
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 14:07   #1803
sylviasol
Rozeznanie

oj te babcie to czasem przesadzają moja się obraziła jak niepozwoliłamjej w szpitalu przewinąć małej - chciałam się sama nauczyć a nie żeby mimama dziecko przewijała. to się babcia niepotrzebna poczuła i obraziła
sylviasol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 14:08   #1804
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

przedstawiam Wam moją córcie

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 14:16   #1805
FraniaPirania
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
witaj slicznotko
moj Ernest pytal sie czy ta niewiasta jest wolna? co prawda dostal ciemiuchy teraz, ale pozatym to klawy z niego chlopak

w suwaczku masz napisane: nasza Karolcia... a ja tak czytam NASZA i sobie mysle: hmm ale fajne imie

Edytowane przez FraniaPirania
Czas edycji: 2010-08-16 o 14:19
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 14:17   #1806
sylviasol
Rozeznanie

witamy królewnę)
sylviasol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 14:34   #1807
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość
witaj slicznotko
moj Ernest pytal sie czy ta niewiasta jest wolna? co prawda dostal ciemiuchy teraz, ale pozatym to klawy z niego chlopak

póki co wolna chociaż w szpitalu miała amanta ale nic to casting sie najwyżej zrobi

w suwaczku masz napisane: nasza Karolcia... a ja tak czytam NASZA i sobie mysle: hmm ale fajne imie

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 14:47   #1808
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
no wlasnie mialam sie ciebie pytac... ty przystawiasz czasem mala do cyca czy tylko sciagasz? sciagasz na bierzaco czy z zapasem? bo ja kurcze znowu odstawilam mala od cyca i tylko butelka i od razu laktacja sie zmniejszyla :/ jak sciagalam po 140-150 ml tak wczoraj schodzilo tylko po 70-80 ml... i juz sama nie wiem jak to wykombinowac zeby mlodej bylo dobrze i mi.
Czasami jak mnie najdzie ochota i wiem, ze mala nie jest az tak glodna i nie chce mi sie marnowac calych 120 ml lub brudzic butli to przystawie, ale glownie sciagam. No mi sie juz samo wyregulowalo, moze probuj zesciej sciagac dopoki Ci sie nie unormuje

Agamarcio
sliczna malutka
Cytat:
witaj slicznotko

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 15:18   #1809
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Czasami jak mnie najdzie ochota i wiem, ze mala nie jest az tak glodna i nie chce mi sie marnowac calych 120 ml lub brudzic butli to przystawie, ale glownie sciagam. No mi sie juz samo wyregulowalo, moze probuj zesciej sciagac dopoki Ci sie nie unormuje

Agamarcio sliczna malutka

a co ile sciagasz mleko ?
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 15:24   #1810
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylviasol Pokaż wiadomość
jeśli następnym razem też zadziała to ozłocę kuzynkę od której dostałam te krople i męża że po nocy wpracy pojechał 40 km do kuzynki po krople i producenta kropli i wszystkich którzy mieli coś z tym spólnego ):jup i: oby tylko działały nastęnymrazem też i już zawsze)
No właśnie ja je polecałam bardzo gorąco
Szkoda że dostępne albo w Niemczech albo w Czechach.. ja mam już mniej niż połowa flaszki

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 15:29   #1811
agravka
Wtajemniczenie

aga-sliczna mala!!!
dziewczyny, ile Wam czasu zajmuje sciaganie pokarmu?ja sciagalam dzis 110 ml przez pol godziny i wiecej nie chcialo leciec, a jak reka scisnelam piers, to pojawila sie kropelka sciagalam z jednej piersi-czy to dlugo?bo znajoma mowi, ze to znaczy ze mam malo pokarmu, bo ona jak sciagala, to przez 10 min i miala pelna 260 ml butle...
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-16, 15:44   #1812
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
aga-sliczna mala!!!
dziewczyny, ile Wam czasu zajmuje sciaganie pokarmu?ja sciagalam dzis 110 ml przez pol godziny i wiecej nie chcialo leciec, a jak reka scisnelam piers, to pojawila sie kropelka sciagalam z jednej piersi-czy to dlugo?bo znajoma mowi, ze to znaczy ze mam malo pokarmu, bo ona jak sciagala, to przez 10 min i miala pelna 260 ml butle...
ja z dwoch sciagam max 150 ml... po 7 min z kazdej piersi. wiec ty kobieto masz duzoooo pokarmu w porownaniu ze mna
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-08-16, 15:48   #1813
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
ja z dwoch sciagam max 150 ml... po 7 min z kazdej piersi. wiec ty kobieto masz duzoooo pokarmu w porownaniu ze mna
ale Ty sciagasz stosunkowo krotko... a jaki masz laktator?ja mam reczny i moze dlatego tak wolno mi szlo, bo bolaly mnie rece i w miedzyczasie dawalam im odpoczac?
Stary 2010-08-16, 15:52   #1814
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
a co ile sciagasz mleko ?
co 3h no dzis zasnelo mi sie i przespalam jedno sciagniecie ale mala tez
Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
No właśnie ja je polecałam bardzo gorąco
Szkoda że dostępne albo w Niemczech albo w Czechach.. ja mam już mniej niż połowa flaszki
nie martw sie bobotic tez dziala!!
Cytat:
aga-sliczna mala!!!
z 1 piersi to niezle, ja sciagam 120 w ok15 min ale tak jak Bajka po 7 min z kazdej , ale nie sciagam do ostatniej kropli tylko wlasnie 120 i koniec, bo nie potrzebuje wiecej

Maciuś

Edytowane przez niezawsze
Czas edycji: 2010-08-16 o 16:01
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 15:53   #1815
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
a my znow mamy kupke ha ha
mój właśnie wali drugą.. i z tego co słyszę to będzie znowu cały do kąpania poczekam jeszcze trochę aż skończy a jak zasrał huśtawkę to go.. bo pierwszy raz dupsko posadził i już obsra?! Nooo nie tak mamusia wychowuje

Stary 2010-08-16, 15:54   #1816
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
mój właśnie wali drugą.. i z tego co słyszę to będzie znowu cały do kąpania poczekam jeszcze trochę aż skończy a jak zasrał huśtawkę to go.. bo pierwszy raz dupsko posadził i już obsra?! Nooo nie tak mamusia wychowuje
siala-spodobalo mu sie, ze mamusia go kapie
Stary 2010-08-16, 15:57   #1817
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
siala-spodobalo mu sie, ze mamusia go kapie
i jeszcze jaki jest bezczelnie grzeczny
Ale ja wiem, że ta kupa sie na mnie czai więc czekam aż jej się znudzi i wylezie do pieluchy a nie np do moich kapci

Boże.. powiedzcie mi jak sobie można nasrać między łopatki?

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-08-16 o 16:14
Stary 2010-08-16, 16:18   #1818
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Witamy
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 16:30   #1819
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Witamy
Teee lalunia.. suwaka se zmień
Witaaamyyy
No i popatrz.. "grubas musi urodzić grubasa" coś w sobie ma bo córcia w słusznej wadze mój ma miesiąc a waży tyle co Twoja córa
Chociaż zaraz, zaraz... to ja byłam największy grubas na wątku.. to powinnam urodzić takiego 6 kilo dzieciaka conajmniej .. chyba, że go podmienili

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-16, 16:36   #1820
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
szajajaba - biedna twoja niunia... i z piersi musiałaś na modyfikowane przejść?? mam nadzieję, że u mnie to jednak nie jest skaza

babka ledwo spojrzała na Patryczka buźkę i orzekła, że mały ma wrażliwą i suchą skórkę i trzeba o nią bardziej dbać niż normalnie, no i podała mi nazwę jakiegoś specyfiku który mam dodawać do kąpieli i smarować buzię i ma być dobrze
mi tez powiedzieli zeby w specjalnych plynach go kapac i tez jakos za specjalnie tym krostkom sie nie przygladali.

Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
no i kolejna piekniocha

Cytat:

kupilismy dzisiaj wieksze dady i teraz stwierdzam ze z tamtych michal juz wyrosl. ostatnio czesto je przesikiwal i tak myslalam ze juz sa za male. a te wieksze sa luzniejsze troche to i lepiej na upaly i maja rozciagliwe te paski do zapinania a nie jak te najmniejsze. zobaczymy jak sie sprawdza. a no i sa niebieskie
maly dzis przespal moze z 2 godziny w ciagu dnia

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Witamy
no Igunia jest cudna
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 16:39   #1821
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:

kupilismy dzisiaj wieksze dady i teraz stwierdzam ze z tamtych michal juz wyrosl. ostatnio czesto je przesikiwal i tak myslalam ze juz sa za male. a te wieksze sa luzniejsze troche to i lepiej na upaly i maja rozciagliwe te paski do zapinania a nie jak te najmniejsze. zobaczymy jak sie sprawdza. a no i sa niebieskie
maly dzis przespal moze z 2 godziny w ciagu dnia
To może i mój mały nie jest już taki mały i trzeba większe.. chociaż ta kupa to by i z pieluchomajtek dla dorosłych wypłynęła
Ile Twój synio waży ? choć nie wiem czy akurat waga to tu ma aż takie znaczenie do rozmiaru pieluch..
faaaak! A ja kupiłam 2 paki na zapas tych najmniejszych

Stary 2010-08-16, 16:46   #1822
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
To może i mój mały nie jest już taki mały i trzeba większe.. chociaż ta kupa to by i z pieluchomajtek dla dorosłych wypłynęła
Ile Twój synio waży ? choć nie wiem czy akurat waga to tu ma aż takie znaczenie do rozmiaru pieluch..
faaaak! A ja kupiłam 2 paki na zapas tych najmniejszych
tydzien temu wazyl 4665 g ale na pewno mu przybylo bo zaczal wciagac mleko jak szalony. nie wiem czy to bebiko mu tak smakuje czy o co chodzi ale godzine temu zjadl 170 ml. nie wiem czy to nie za duzo na 1,5 miesieczne dziecko
Stary 2010-08-16, 16:51   #1823
agravka
Wtajemniczenie

aniu,a moja ada spi jak zabita, budzi sie tylko na karmienie-normalnie jej nie poznaje... moze to noszenie jej jednak nie pasuje?
Stary 2010-08-16, 16:51   #1824
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Jaszczko, jeszcze się wtrącę - mojej córci świetnie pomogła na buzię maść, bez recepty jest NOVA BAZA (lipo baza)

Z tego, co wiem, produkty tej firmy są w IRL również dostępne. U nas płaciłam koło 12zł, więc niewielkie pieniądze.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 16:53   #1825
violisia
Zadomowienie

witam serdeczniee

FraniaPirania, karolcia228, jaszczka, sylviasol, AGAMARCIO, anuszka1401 cudenka te wasze szkraby, nic tylko patrzec i podziwiac male slicznotki i przystojniaki

Cytat:
Mały po papu o 19:40 zasnął po jakiejś godzince i spał do 2:00 więc nie tak długo jak ostatnio ale i tak jestem zadowolona.. a dziś wstał o 9:30 na amciu.. przewinęłam, przebrałam w bodziaka z krótkim i daję butlę.. patrzę, słucham a tu kupa się ciśnie niemiłosierna... nakarmiłam, biorę do odbicia a tu widzę na swojej nodze kupę.. i to nie swoją! No nic, odbijam, bach na przewijak, otwieram a tam.. armagedon
jajka osrane, siurek też, po sam pępek prawie.. dupa po łopatki xD bodziak załatwiony.. ściągam przez głowę.. nogi już upaprane, bok też.. myślę-tylko nie włoski i łeb! udało się je ominąć kupie
No i zmuszona byłam wykąpać.. pierwszy raz i pierwszy raz sama.. zawsze kąpała mama no ale dałam radę i ciach go na ręcznik a on sika xD siurkiem na ręcznik, okoliczną pieluchę, prześcieradło i prosto w mojego kapcia terach chodzę w osikanym
aaaa i moja koszulka też zaznała kupy
hehehe no to miałaś niezłą przygode z samego rana nie ma jak to kupa z rana

Cytat:
to widze dziewczyny ze nie tylko ja mam problem z glowka... jak bardzo marudzi lulam go na prawym boku (ulubionym) a jak usnie to klade go na lewy albo na prosto, z racji tego ze spi w becie to przechylam beta, podkladam kocyk, a jak chce zeby spal na prosto to podkladam pieluchy z obu stron, ale czasami jest tak, ze sie i z tego wywinie

co do bujania do snu to u mnie to samo przynioslam go ze szpitala to kladlam do lozeczka i spal sam, ale wiadomo jak to babcia: dziecko samo lezy, nawet nie przytulicie (czulam sie jak wyrodna matka) nosilismy go bez beta to awantura ze mu krzywde zrobilismy, ze mu cos uszkodzilismy (bo wtedy zaczely sie te akcje ze nie byl pojedzony i ciagle plakal) wiec poszedl bet w ruch, lulanie, spiewanie, noszenie... efekt jest taki ze bez beta nie usnie, nie mowiac juz o tym ze nie bede tulic czy spiewac jestem zla na siebie ze nie potrafilam powiedziec NIE!

a najgorsze jest takie rozdarcie gdy mama zalozy mu np skarpetki, a moj sciaga je po chwil, bo za cieplo, i mama mi sie zali ze on sciagnol, wrecz wymusza na mnie jakas reakcje, a co ja mam zrobic? powiedziec mu ze nie wolno? czy ja przepraszac? ale do jasnej ciasnej mial do tego prawo, to on jest ojcem, ja matka, a ona babcia, ktora moze pomoc, ale nie musi ingerowac we wszystko
to juz sie pozalilam

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Siala mam jeszcze poporodowe, jednorazowe to Ci dam

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

oni sa od wszystkiego i czasami okazuje sie ze od niczego
dziwny system maja, siostra byla u ginekologa umowiona, to go na oczy nie zobaczyla, (zbadala ja polozna i tylko sie skonsultowala z nim) ja kiedys z radca prawnym, ale tez nie wiem jak wygladal ( babka z ktora gadalam latala od jednego pokoju do drugiego, znaczy odemnie do niego i tak wygladala konsultacja )
to jest najgorsze, ja mam tylko cicha nadzieje ze moja mama uszanuje to jak bede wychowywala swoje dziecko, i mam nadzieje ze nei bedzie non stop kolysania, bo ona z moim bratek przechodzila to samo, bo moi dziadkowie go rozpiescili a ona potem sama zostawala a maly w ryk bez noszenia nie zasnal, a tata na nocki pracowal i sama z tym zostala, wec mam nadzieje ze nie bedzie mi tak robila.

Cytat:
i jeszcze jaki jest bezczelnie grzeczny
Ale ja wiem, że ta kupa sie na mnie czai więc czekam aż jej się znudzi i wylezie do pieluchy a nie np do moich kapci

Boże.. powiedzcie mi jak sobie można nasrać między łopatki?

swoja droga takie male dzidziusie musza sie neizle nameczyc, tu zaparcia tu alergia tu jeszcze jakies inne nieprzyjemnosci brak slow od malego musza juz miec jakies niedogodnosci ..:/
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 17:00   #1826
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
tydzien temu wazyl 4665 g ale na pewno mu przybylo bo zaczal wciagac mleko jak szalony. nie wiem czy to bebiko mu tak smakuje czy o co chodzi ale godzine temu zjadl 170 ml. nie wiem czy to nie za duzo na 1,5 miesieczne dziecko
Mojemu już ledwo wystarcza 120ml.. muszę zacząć używać chyba większych butelek bo wolę jak w butli zostaje niż jak on wyciumka do ostatniej kropli.

Stary 2010-08-16, 17:12   #1827
Linka24
Wtajemniczenie

moje szczęście!!!

5 tygodni i 3 dni. 5 kiloo i 57 cm już!!
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 17:18   #1828
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
moje szczęście!!!

alez ma namietne usteczka!!!
Stary 2010-08-16, 17:19   #1829
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
moje szczęście!!!

jaka minka

Siala ja wlasnie tez chyba musze juz te wieksze wyciagnac bo teraz dorabialam w te 125 ale to wkurzajace jest
Stary 2010-08-16, 17:41   #1830
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
ale Ty sciagasz stosunkowo krotko... a jaki masz laktator?ja mam reczny i moze dlatego tak wolno mi szlo, bo bolaly mnie rece i w miedzyczasie dawalam im odpoczac?
no ja mam medele mini electric... recznym mam w domu ale nawet go nie probowalam bo bym sie chyba zajechala

moje dziecko wlasnie ryczy z niewiadomych przyczyn... chyba robi mi na zlosc kupa poszla,pierdy ida, dostala picie, przed chwila zjadla... i dalej piluje tego swojego buziaka... chyba za tata teskni albo matki nie lubi

kupilam dzisiaj ten bobotic bo wydaje mi sie ze malej ciezko baki ida, strasznie sie prezy i marudzi przy tym. ale kurka na opakowaniu napisane jest ze od 28 dnia zycia... czy ktoras z was dawala te krople 2 tygodniowemu dziecku ???
Mel B 14/14 ✓
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości