Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-15, 23:44   #1771
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość
a syna? a to nie problem
chociaz wez majtki na zmiane
Eee tam Będę z gołą duszą latać
Albo przepiereczkę zrobię wieczorem i do rana wyschnie

Jaszczka - pogadaj z Szajajabą - jej córeczka ma skazę białkową i mnie to wygląda podobnie.. ale na oczy tego nie widziałam to mnie cięzko coś ocenić. Szajajaba karmi teraz Bebilonem Pepti i po krostkach ani śladu.. no ale to modyfikowane mleko

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-08-15 o 23:45
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-15, 23:48   #1772
niezawsze
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Siala wiesz jak zrob, kup sobie bobotic zanim sie skonczy sab sompex i zobaczysz czy sprowadzac czy nie.

Opakowanie 30ml koszt 13 zl o smaku malinowym simeticonu zawiera 66,66mg/ml, 1ml zawiera 27 kropli, do 3 roku zycia 8kropli(20mg symetykonu) 4 razy na dobe ja dalam 2 razy tylko

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 00:12   #1773
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Siala wiesz jak zrob, kup sobie bobotic zanim sie skonczy sab sompex i zobaczysz czy sprowadzac czy nie.

Opakowanie 30ml koszt 13 zl o smaku malinowym simeticonu zawiera 66,66mg/ml, 1ml zawiera 27 kropli, do 3 roku zycia 8kropli(20mg symetykonu) 4 razy na dobe ja dalam 2 razy tylko
Czyli stężenie niemal identyczne.. SS daję po 15 kropelek, więc nie będę zmieniać ilości raczej.. a może zmniejsze do 5 kropli skoro i tak dostaje je do każdego posiłku.. nie wiem, przemyślę sprawę jak zobaczę jak mi się dziecko będzie zachowywało bo rodzice zdali relację ale jak pytałam czy płakał/darł się to ojciec powiedział "nieee" a matka "no po jedzeniu nie spał, płakał trochę... pytałam jak spał - ojciec "a śpi cały czas" a matka - nie spał tu godzinę, tam godzinę, tu zaś zasnął odrazu a innym razem wcale nie chciał muszę sama poobserwować, pomacac go troszkę po brzuszku, ooo rodzice na pewno go nie kładli na brzuchu musimy zaliczyć i takie leżakowanie. no jednym słowem muszę zobaczyć czy się nie "rozregulował"bardzie j

Wkurza mnie to ich usypianie..i zabawa z Sebkiem - ja bardziej dziecko zostawiam na leżąco i najwyżej gadam do niego spokojnie, dotykam, całuję a rodzice prawie cały czas na rękach, bujanie i ciągle jakieś "aaaa..kotki dwa... mmmm.. lalala.."
Z jednej strony rozumiem bo chcą się nacieszyć wnukiem.. nie przegadasz ze on się uczy.. a z resztą mogą mi przytaknąć a w domu jak nie widzę to robić po swojemu :/
I jak powiem ze dziecka nie dam bo mnie nie słuchają to się obrażą i jak będę potrzebować "niańki" coby załatwić coś gdziekolwiek to mogą się na mnie wypiąć :/

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-08-16 o 00:13
Stary 2010-08-16, 00:12   #1774
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:

czy wasze dzieci tez spia na jednym boku? moj uwielbia na prawej stronie spac i skotek jest taki ze z tylu glowy zrobilo sie jajo, lewy bok tez nie wyglada tak jak prawy, musze go pilnowac i ukladac inaczej do snu, tylko jest problem, bo on nie umie usnac na lewym boku, ani jesc
moja tez spi na prawym boku tylko jak probuje na lewym ulozyc to krzyki albo i tak sie przekreci, ze polik prawy a lezy na lewym boku na razie nie zaobserwowalam zmian w jej czaszce, ale obawiam sie, ze to kwestia czasu

Maciuś
Stary 2010-08-16, 06:18   #1775
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Dziekuje za komplementy powiem wiem, ze polecam chrzciny jak sa male dzieci, Nastka na poczatku cos tam kwekala a po tem cala msze spala, nawet jak ksiadz ja lal woda to tylko oko otworzyla a byly oprocz Nastki jeszcze 2 starszych dzieci i im sie bardzo nudzilo i marudzily...rodzice bujali itp. a tak to sie nie denerwowalam i spala Wogole pozniej nie to dziecko, grzecznie spala u dziadkow po prostu aniolek dostala piekne kolczyki od chrzesnej i kase wiec mam na szczepionki i inne rzeczy

Siala - u mnie mama niby nie kaze przyzwyczajac, ale mala lubi sobie kwekac to mama zaraz ja bierze bo mysli ze ona placze, a ona sobie czasem lubi pogaworzyc.

Ma swoja pioenke i lubi przy niej spac, jej nawet glosna muzyka nie rusza, po za tym jak leci cicho to nie robi to na niej wrazenia
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 06:20   #1776
sylviasol
Rozeznanie

dzień dobry ) po wielu przejściach melduję się na odchowalni,
właśnie wstajemy moje kochane maleństwo sprawiło mamusi piękną niespodziankę spała od 22-23 do 5apotem od 5 do 6:30 i bez płaczu poleżała sobie 30 minut sama)) teraz wcina cyca ) pierwszy raz tak długo pospała))
sylviasol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 06:26   #1777
sylviasol
Rozeznanie

a to Nika przed szpitalem dwa tygodnie temu.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-16, 06:50   #1778
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylviasol Pokaż wiadomość
sliczniutka

Maciuś
Stary 2010-08-16, 07:01   #1779
itakasia
Zakorzenienie

jaszczka
moim zdaniem podejrzany jest niestety nabial, podobnie jak ola odstawilabym winogrona - moga uczulac. i raczej nie podejrzewalabym delikatnych pulpetow.
a, i dzem malinowy - maliny to drobnopestkowce rowniez niezalecane ze wzgledu na powodowanie alergii. jesli wy z mezem macie problemy alergiczne to maly moze miec sklonnosc

Edytowane przez itakasia
Czas edycji: 2010-08-16 o 07:04
itakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 07:36   #1780
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
aniaa
a moze postarajcie sie ustalic pore kapania i wtedy pilnujcie zeby 1-2h wczesniej Michas mial aktywnosc?
tez o tym myslalam tylko ze on sobie zmienia pory jedzenie i nie wiem jak to ogarnac. no bo jak ustalimy ze kapiemy o 20 a on o 19 zje to przeciez nie bede mu za godzine znow jesc dawala

Cytat:
Wiecie co mala od kiedy dostaje bobotic przestala miec kolki teraz i owszem nie spi, ale nie placze ba nawet nie kweka jest spokojna i odpukac od 2 dni nie ma problemu z prezeniem sie i histeria chyba to to zadzialalo
super ze jej przeszly kolki oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
A to jego buźka (właśnie przed chwilą jak robiłam te zdjęcia mój Królewicz obdarzył mnie swoim pierwszym uśmiechem!!!!!!!!!!!! jestem pewna że to to, bo od kilku dni już się przymierzał ale ten był specjalnie dla mnie )
wyglada identycznie jak u michala. pierwsza diagnoza: skaza. druga diagnoza tradzik. wczoraj odkrylam ze mial to tez na calej glowce pod wloskami na buzi juz nie ma. bebilon pepti odstawiony ale nie wiem czy krostki nie zniknely tylko po masci. okaze sie w tym tygodniu bo dzis ostatni raz smarujemy mascia

Cytat:
na pierwszy rzut oka wydaje mi sie ze moj mial podobna wysypke, najbardziej na policzku ktorym spal, w sumie nie wiem od czego mogla byc, a Ty znasz powod? mylam mu buzie mydelkiem rumiankowym, jest juz lepiej, ale nadal jest chropowata

czy wasze dzieci tez spia na jednym boku? moj uwielbia na prawej stronie spac i skotek jest taki ze z tylu glowy zrobilo sie jajo, lewy bok tez nie wyglada tak jak prawy, musze go pilnowac i ukladac inaczej do snu, tylko jest problem, bo on nie umie usnac na lewym boku, ani jesc
Cytat:

co do leżenia na jednym boku to mam to samo co ty, i główka jest trochę nierówna tzn płaska z lewej strony, na której śpi i taka wypukła, okrąglutka z drugiej... próbuję mu podkładać coś żeby nie odwracał, ale to jest walka z wiatrakami - on się tak powygina, że i tak będzie spał jak mu się podoba mam nadzieję jutro dostać się do lekarza to się o to też zapytam
moj tez na jednym boku i wlasnie te krostki wyskoczyly mu najpierw na tym policzku na ktorym spi a potem dopiero na drugim. doszlo do tego ze mial w krostach cala buzie szyje uszy kark. dopiero ta cholerna masc pomogla zobaczymy czy nie wroca.
przemywanie rumiankiem i nadmanganianem nic nie dalo

a co do spania na jednym boku to my za cholere nie mozemy sobie z tym poradzic. na bok go nie da rady polozyc bo zaraz sie obraca a jak mu cos podloze pod plecki zeby sie nie obrocil to zaraz jest krzyk. pytalam rehabilitantki to powiedziala zeby go ukladac tak zeby caly swiat byl po drugiej stronie a nie po tej ulubionej. zeby karmic go tez na drugiej stronie tak zeby sie jak najwiecej odwracal no i jak najwiecej ma na brzuchu lezec. ma juz splaszczona glowe z prawej strony

Cytat:
witajcie malutka jest przeslodka

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-08-16 o 07:37
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 08:16   #1781
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
aniaa

agravka
zawsze zapominam, jak tam twoj gbs? dostalas antybiotyk przy porodzie? i jak Ada? tez cos dostala? badali ja pod tym katem?
hej! dali mi przy porodzie antybiotyk a czy mala badali to nawet nie wiem, bo zabierali mi ja na badania i wcale nie mowili na jakie... ale ufam tym lekarzom, bo naprawde dobrze sie nami zajeli...
Cytat:

moja nie ma problemow z ulozeniem na boku, ale nie umie kompletnie lezec na wznak, tak z glowa do gory i nie wiem czy nie bedzie miala takiej guli z tylu?
Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość

Wkurza mnie to ich usypianie..i zabawa z Sebkiem - ja bardziej dziecko zostawiam na leżąco i najwyżej gadam do niego spokojnie, dotykam, całuję a rodzice prawie cały czas na rękach, bujanie i ciągle jakieś "aaaa..kotki dwa... mmmm.. lalala.."
Z jednej strony rozumiem bo chcą się nacieszyć wnukiem.. nie przegadasz ze on się uczy.. a z resztą mogą mi przytaknąć a w domu jak nie widzę to robić po swojemu :/
I jak powiem ze dziecka nie dam bo mnie nie słuchają to się obrażą i jak będę potrzebować "niańki" coby załatwić coś gdziekolwiek to mogą się na mnie wypiąć :/
a widzisz a u mnie zupelnie odwrotnie- dziadkowie nie chca noszenia,a ja owszem tzn oni chca naszego dobra, bo nie wyobrazam sobie nosic takie 7 kg dziecko,a to pewnie stosunkowo niedlugo...
dzis pierwsza noc bez noszenia!!!!!!!udalo sie, choc juz mialam sie zalamac! teraz adunia spi w foteliku-pobujalam ja z pol godzinki i sama zdarzylam juz sie ubrac, zjesc, nadrobic Was i powoli sie ogarniam i oglaszam oficjalnie-NIE NOSZE MOJEGO DZIECKA
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-16, 08:16   #1782
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
gledze tylko o tych kupach ale sen z powiek mi spedza zeby Micho sam te kupki wreszcie robil

ja tez zawsze smece o tych kupkach i wiem jaka to radosc gdy maluch zrobi ja samodzielnie oczywiscie gratuluje

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
I po chrzcinach, zebralismy kase na szczepionki oraz piekne zlote kolczyki
o to foto
slicznie wygladaliscie i ty i Nastka jaka miala piekna czapeczke super ze juz po tez bym chciala juz chrzcic niestety moja mama pracuje w niemczech i musimy na nia poczekac czyli ochrzcimy malego gdzies pod koniec pazdziernika dopiero

Cytat:

No to tak: od 3 dni jem tylko ryż, gotowanego kurczaka, gotowane parówki, rybę z folii, cukinię pieczoną w folii, marchewkę, arbuza, trochę winogron, chleb/bułkę z chudą szynką i sałatą lodową lub z dżemem malinowym, piję słabą herbatę z odrobiną mleka (dziś już bez mleka), a i wczoraj zjadłam 2 jajka - a to coś na jego twarzy wydaję się być jeszcze gorsze :/
poza winogronem uwazala bym tez na jajka podobno bialko jest bardziej allergenne od zoltka

kurcze tak czytam ze jecie pomidorki moze i ja sprobuje bo narazie sie balam
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 08:58   #1783
itakasia
Zakorzenienie

agravka
najwazniejsze ze wszystko w porzadku, u mnie wlasciwie nie zdazyli podac antybiotyku, po badaniu lekarskim przy przyjeciu okazalo sie ze rodze i juz na parciu dostalam pierwsza dawke kiedy mala wlasnie przyszla na swiat a druga za 4h. a Zosia byla badana, pobierali jej krew na 4 wyznaczniki infekcji ale na szczescie bylo ok. jak ty dostalas przy porodzie to antybiotyk dzialal tez na Ade i bylo ok
anoxa
ja zaczynalam od najbardziej okrojonej wersji kulinarnej i powoli wprowadzalam nowe rzeczy, wiadomo kazde dziecko reaguje inaczej i trzeba samemu sprawdzic
Frania
Zosia spi na roznych bokach
aniaa
ja tak kombinuje zeby wlasnie ustawic jedzenie a w srodku kapiel. wiadomo potrzeba czasu ale pozniej jest juz latwiej
Stary 2010-08-16, 10:16   #1784
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
A w jakim celu pod głowę kocyk jak go przewijasz?

.
Zeby mu sie nie ulewało, jak go przewijam po jedzeniu.
Cytat:

U mnie jest to samo. Noszenie, bujanie, śpiewanie. Mama ostatnio mu zaczęła spiewac" Alechandro"' No ale jak potrzebuje to zawsze zostaną z małym, więc póki co nie narzekam
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 10:28   #1785
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8
Konto usunięte

Melduje się na odchowalni
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-16, 10:31   #1786
Siala_Bala
Zakorzenienie

Mały po papu o 19:40 zasnął po jakiejś godzince i spał do 2:00 więc nie tak długo jak ostatnio ale i tak jestem zadowolona.. a dziś wstał o 9:30 na amciu.. przewinęłam, przebrałam w bodziaka z krótkim i daję butlę.. patrzę, słucham a tu kupa się ciśnie niemiłosierna... nakarmiłam, biorę do odbicia a tu widzę na swojej nodze kupę.. i to nie swoją! No nic, odbijam, bach na przewijak, otwieram a tam.. armagedon
jajka osrane, siurek też, po sam pępek prawie.. dupa po łopatki xD bodziak załatwiony.. ściągam przez głowę.. nogi już upaprane, bok też.. myślę-tylko nie włoski i łeb! udało się je ominąć kupie
No i zmuszona byłam wykąpać.. pierwszy raz i pierwszy raz sama.. zawsze kąpała mama no ale dałam radę i ciach go na ręcznik a on sika xD siurkiem na ręcznik, okoliczną pieluchę, prześcieradło i prosto w mojego kapcia terach chodzę w osikanym
aaaa i moja koszulka też zaznała kupy

Stary 2010-08-16, 10:43   #1787
aniaa22
Zakorzenienie

[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;21400193]Melduje się na odchowalni[/QUOTE]

witamy

Cytat:
Mały po papu o 19:40 zasnął po jakiejś godzince i spał do 2:00 więc nie tak długo jak ostatnio ale i tak jestem zadowolona.. a dziś wstał o 9:30 na amciu.. przewinęłam, przebrałam w bodziaka z krótkim i daję butlę.. patrzę, słucham a tu kupa się ciśnie niemiłosierna... nakarmiłam, biorę do odbicia a tu widzę na swojej nodze kupę.. i to nie swoją! No nic, odbijam, bach na przewijak, otwieram a tam.. armagedon
jajka osrane, siurek też, po sam pępek prawie.. dupa po łopatki xD bodziak załatwiony.. ściągam przez głowę.. nogi już upaprane, bok też.. myślę-tylko nie włoski i łeb! udało się je ominąć kupie
No i zmuszona byłam wykąpać.. pierwszy raz i pierwszy raz sama.. zawsze kąpała mama no ale dałam radę i ciach go na ręcznik a on sika xD siurkiem na ręcznik, okoliczną pieluchę, prześcieradło i prosto w mojego kapcia terach chodzę w osikanym
aaaa i moja koszulka też zaznała kupy
no to niezle przygody z rana
Stary 2010-08-16, 11:04   #1788
agravka
Wtajemniczenie

honolinka- witamy z calego serucha!!!
siala- jak zwykle masz jakies przygodyi te Twoje opisy)) podziwiam, ze zdecydowalas sie go wykapac
moja dzidzia uwalila kupe, popatrzyla sie na swiat, pousmiechala do mnie, zjadla i spi w lozeczku przy muzyczce z karuzelki-usnela bez noszenia!!!!!
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 11:10   #1789
itakasia
Zakorzenienie

honolinka
witaj
siala
gratuluje mega kupska
agravka
no to juz masz sukcesy z usypianiem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-16, 11:15   #1790
sylviasol
Rozeznanie

Siala Sebek czekał na odpowiedni moment bojak walnąć kupę to z rozmachem )
moja właśnie miała atak kolki 2 godziny w końcu suyszarka pomogła poszło parę pierdków 3 kupki i teraz podsypia a ja nad nią z suszarką stoję w razie gdyby znowu zaczełasię zwijać - w jednej ręce smoczek w 2 suszarka i czekam........czuję się jak robot wielofunkcyjny )
Stary 2010-08-16, 11:24   #1791
itakasia
Zakorzenienie

a ja dzis uziemniona do 16.30 bo skonczyly mi sie wkladki a nie bede paradowac z plamami po osiedlu, a ja mam tak ze jak tylko przypomina mi sie dziecko albo ktorakolwiek corka sie do mnie przytula to mleko zaczyna mi wyplywac a w domku wlozylam pieluche w stanik i luzik
dzis na obiadek kurczak ze szpinakiem, zastanawiam sie tylko czy spaghetti czy zrobic na ciescie francuskim
ide sobie zrobic rogalika na drugie sniadanie
Stary 2010-08-16, 11:45   #1792
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Jaszczko, buzia mojej córeczki wyglądała tak samo, niestety. Po kilku dniach z tego robił się wysięk ropny, na buzi była jakby skorupka. Niestety to była skaza białkowa i przeszłam na bebilon pepti. Ważniejsze od karmienia piersią dla mnie było to, by córeczka szybko doszła do siebie, a mleko pije już 2 miesiące i jest zadowolona Co do nabiału - nie zapominaj, że jest on też w pieczywie - i anwet tak ograniczona dieta nie jest całkowitym wyeliminowaniem.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 12:17   #1793
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość

czy Wasze dzieci leza na plasko, czy podkladacie cos pod materac?
lepiej jest podnieść całe łóżeczko ( z jednej strony) niż materac.

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:

A to jego buźka (właśnie przed chwilą jak robiłam te zdjęcia mój Królewicz obdarzył mnie swoim pierwszym uśmiechem!!!!!!!!!!!! jestem pewna że to to, bo od kilku dni już się przymierzał ale ten był specjalnie dla mnie )
biedactwo...

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
słodziak
jaka u Ciebie jest temperatura?
U nas upały. Mały śpi tylko w pieluszce.

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 12:20   #1794
bajka1807
Zakorzenienie

ja nic nie podkladam ani pod lozeczko ani pod materacyk, no i na szczescie nie mam problemu z ukladaniem malej na obu boczkach aczkolwiek mam nakazane przez pediatre kladzenie malej na lewym boczku bo urodzila sie z lekka asymetria przez to ze byla przycisnieta caly czas lewa strona buzki do lozyska.

do tego mala ladnie zasypia w swoim lozeczku, a jak ma z tym problem za dnia to biore ja do siebie i zasypiamy razem, ale to rzadko. nosic i bujac tez jej nie musze, bo wydziera sie tylko wtedy kiedy jest glodna. mam nadzieje ze tak jej zostanie

ja po 2 tyg, scislej diety, czyli same ochydztwa, sprobowalam dzisiaj kanapek z pomidorkiem, a na obiad bedzie lasagne... mam nadzieje ze mlodej nie zaszkodzi. no ale dzieki dietce, zostalo mi w sumie 5 kg do wagi z przed ciazy, bo po samym porodzie zeszlo mi tylko 6. a teraz co 1-2 dni schodzi mi z wagi 0,5-1 kg od dzisiaj zaczynam nosic pas poporodowy i mam nadzieje ze w takim tempie dam rade zrzucic jeszcze chociaz ze 3-4 kg z wagi sprzed ciazy

i mam pytanko, to karmi to pic cala butle czy tylko szklaneczke ? bo znowu zaczelo mi ubywac pokarmu :/
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 12:30   #1795
aniaa22
Zakorzenienie

a my znow mamy kupke ha ha
Stary 2010-08-16, 12:53   #1796
ola_k11
Zadomowienie

mój mały ma gorączkę .... raz miał 38,1 a potem 37,5 ...
chwilę Go poobserwuję a jak nie to pojedziemy na pogotowie

nie wiem czy jest chory czy to od tej temperatury...
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 13:02   #1797
niezawsze
Zakorzenienie

Bajka ja wczoraj 2 butelki wypilam, ale mi sie chcialo z mlekiem nie mam problemow.

Maciuś
Stary 2010-08-16, 13:20   #1798
sylviasol
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
[/COLOR]
słodziak
jaka u Ciebie jest temperatura?
U nas upały. Mały śpi tylko w pieluszce.
teraz też śpi w pampersie przykryta pieluszką tetrową.
boże nie wiem czy to CUD czy jak ale 5 minut po podaniu samsimplex - dziecko mi zasneło........... normalnie szok
Stary 2010-08-16, 13:20   #1799
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Bajka ja wczoraj 2 butelki wypilam, ale mi sie chcialo z mlekiem nie mam problemow.
no wlasnie mialam sie ciebie pytac... ty przystawiasz czasem mala do cyca czy tylko sciagasz? sciagasz na bierzaco czy z zapasem? bo ja kurcze znowu odstawilam mala od cyca i tylko butelka i od razu laktacja sie zmniejszyla :/ jak sciagalam po 140-150 ml tak wczoraj schodzilo tylko po 70-80 ml... i juz sama nie wiem jak to wykombinowac zeby mlodej bylo dobrze i mi.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 13:24   #1800
sylviasol
Rozeznanie

jeśli następnym razem też zadziała to ozłocę kuzynkę od której dostałam te krople i męża że po nocy wpracy pojechał 40 km do kuzynki po krople i producenta kropli i wszystkich którzy mieli coś z tym spólnego ):jup i: oby tylko działały nastęnymrazem też i już zawsze)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości