|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.
Byłam dzisiaj w Szkole Rodzenia,
było całkiem ciekawie ![]() położna bardzo konkretna i miła, było dużo uczestników, wszystkie miejsca zajęte, dzisiaj mówiła co zabrać do szpitala i jak krok po kroku wygląda przyjęcie do szpitala oraz o tym, kiedy poza porodem trzeba się zgłosić do szpitala, czyli jak boli brzuch, bądź chociaż się napina, jak się czuje słabsze ruchy maleństwa itp Za tydzień idziemy zwiedzać porodówkę
|
#1802 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.
Cytat:
mi się kurczę też ten wiktor podoba no zobaczymy chyba jednak będzie wiktor a mi się poza tym jeszcze podobał bardzo Oliwier lub Aleksander ale Oliwier trochę nam do nazwiska nie pasuje bo nazwisko kończy się też na er i tak się śmieszie rymuje a aleksander to skrót olek nam się nie podoba a tak by każdy wołał. w sumie stwierdziliśmy że pierwsza myśl najlepsza i próbowałam sobie tak wyobrazić małego jako Oliwiera Aleksandra i Wiktora i chyba najbardziej Wiktor mi jednak pasuje. tżtowi to w ogóle się podoba Aleks albo Dorian ale to pierwsze do mnie nie przemawia tak jakoś mi nie pasuje do dziecka które noszę a Dorian mi się nie podoba. a jak myślę o małym Wiktorku to od razu mi pasuje chyba coś w tym jest
|
|
#1803 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny a zastanawiałyście się nad zrobieniem sesji ciążowej u fotografa ??? wiem że pewnie dla niektórych to zbędny wydatek, ale mnie kusi. bardzo lubię fotografię i kurcze uświadomiłam sobie niedawno że nie mam żadnego zdjęcia z brzuszkiem
tak być nie może
|
|
|
|
#1804 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się czuje za grubo na sesję ciążową
Wróciliśmy z zakupów, Tż kupił mi zestaw z Neutrogeny , balsam krem do rąk i pomadka na zimę aż mi szkoda to odpakowywać bo tak fajnie zapakowane ehś ![]() mała rzecz a cieszy, ostatnio włączył mi się tryb oszczędzanie... ![]() kupiliśmy też foremki, blachę na ciasto i pierniczki także jutro będę piec... dobranoc
|
#1805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zawsze podobno pierwsza myśl jest najlepsza. Mnie już też powoli denerwuje że nie mamy imienia dla naszego brzdąca. Mąż tak jak pisałam wcześniej uważa że mamy jeszcze dużo czasu. Ja mam kilka typów ale jak mu je mówię to w sumie w kółko to samo i temat się urywa. Nie wiem czy mu się po prostu nie podobają czy o co chodzi... |
|
|
|
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślałam o sesji,
ale jakoś na razie nic z tego nie wyszło, brak czasu, a po nowym roku to już będę jeszcze grubsza i pewnie nie będę miała na to ochoty, ale na pewno zrobimy sesje w trójkę ![]() jak mała będzie jeszcze malutka, nie później niż skończy 3 miesiąc, mam nadzieję, że będę jakoś wyglądać już wtedy
|
#1807 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
! Fajna bajka ![]() Cytat:
ja na początku też się załamałam jak co tydzień przed obiadem niedzielnym się ważyłam u rodziców i co tydzień równie + 1kg, + 1kg... Cytat:
więc nie wydałam fortuny, a jest okej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a oczywiście jak kupiłam mamuśce to nagle się zjawiło jeszcze parę chętnych...
|
|
#1808 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz przymierzam się do kupna kozaków.Wszędzie same długie muszkieterki albo obcisłe.Do dżinsów i na zimę mam trekkingowe,teraz trzeba do legginsów buciki.
|
|
#1809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie. Szukałam takiej,ale nic nie znalazłam W poniedziałek powtórka z rozrywki..jadę do Rybnika,może w większym mieście coś znajdę![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Kurczę,a co do 'napinania się brzucha' ...ostatnio coraz częściej obserwuję to zjawisko u siebie... długo nie trwa,ale jednak co dzień czuję...
|
|
|
#1810 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1811 |
|
Zadomowienie
|
U mnie w H&m ani jednej kurtki nie było! Nie wiem, moze już po sezonie
Same świecidełka na sylwka w sklepach. A suwak w płaszczu juz ledwo daje rade.Bajka obejrzana. Idę spać. Pa ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Miłego weekendu, żeby was nie zasypało. Ja jade do rodziców
|
#1812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czarna a nie myslalas o ponczo zakładanym na gruby sweter albo kurteczke?? ja mam taki plam jak sie nie zapne w plaszczu, na razie mocno przesunełam guziki ti jest ok ale nie wiem na ile starczy moze na misiąc albo poltora,
|
|
|
#1813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi lekarz w szpitalu mówił, że brzuszek ma prawo się napinać ale nie może to się często/regularnie powtarzać ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- W tej Szkole Rodzenia było kilka dziewczyn w zaawansowanej ciąży, jedna ma termin na ten tydzień, i tak sobie pomyślałam, że to kiepski termin, tutaj Święta i oczekiwanie na poród
|
|
#1814 | ||||
|
Zadomowienie
|
no i pojechaliśmy w poszukiwaniu butów ale nic nie kupiłam bo albo paskudne albo kosztowały tyle że aż mi szczena opadała
ehh zawsze tak mam jak nie mam kasy to jest w czym wybierać a jak już mam to same paskudztwo zostaje Cytat:
![]() kurcze tanio cię wyszło ile zapłaciłaś za pościel i rożek Cytat:
![]() Cytat:
dlatego kupiłam płaszcz tylko że ja wolałabym kurtkę bo w płaszczu jest mi zwyczajnie zimno ![]() Cytat:
lecę do wyra
|
|
#1815 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystkiego dobrego ofc Cytat:
Kremu do rak uzywam z Avonu, ale dlatego, ze ja lubie z sylikonem. I nie lubie takich, ktore sie dlugo wchlaniaja i sa takie lepkie, a ten, ktorego uzywam jest idealny dla mnie. O niezdranosci to mi nawet nie piszcie, bo nie dosc, ze co chwile w cos walne, lub wywale to jeszcze jestem najczesciej w sklepach jakas taka zawieszona i czasem mosze prosic o powtorzenie pytania, bo nie kumam czaczy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja zgodnie z "obietnica" po przyjezdzie do rodzicow wpadlam w szal zakupowy, ale musze przystopowac, bo sie wykoncze Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Eirine super, ze w koncu w domu jestes. szpital jaki by nie byl to jednak szpital. Mialm jeszcze chyba pogratulowac badan i usg, ale przez zmeczenie nie pamietam juz komu, wiec tak ogolnie Kurde na bank mialam jeszcze cos napisac, ale juz na parwde nie wyrabiam i musze w koncu odpoczac, bo od tego biegania codziennie w koncu urodze gdzies miedzy sklepami
|
|||||||||
|
|
|
#1816 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie zgadzam się, spokojnie miesiąc po porodzie juz mozna tak wyglądać tzn. rozumiem, ze masz na mysli figurę i ogólnie zadbanie... ? Wszystko zalezy oczywiście od indywidualnych predyspozycji organizmu, ale własnie bardzo często kobiety, które karmią piersią wracaja bardzo szybko do swojej figurki sprzed ciąży, bo dziecko wszystko wyciąga, a z drugiej strony nie wolno wszystkiego jeść ( od połoznych w szpitalu lub w szkole rodzenia dostaniecie taka listę co mozna, a co zabronione) więc jest się prawie jak na diecie a ja np. w trakcie karmienia chudłam tak, ze wazyłam pare kg mniej niz przed ciążą, mam nadzieję, że i teraz tak będzie, do tego figurka taka fajnie kontrastuje z duzym, pełnym biustem mamusi karmiącej Mam nadzieję, że i po tej ciązy szybko uda mi sie szybko odzyskac figurę ![]() a w ogóle teraz, w dzisiejszych czasach, tak jak widze świeżo upieczone mamusie, to większość z nich wygląda super ![]() a ja dziewczyny mam taki brzuch do przodu, że ciagle go teraz o coś obijam, bo jakos tak nie załapują moje zmysły, ze ja sie kończę duzo bardziej do przodu, niz jeszcze niedawno
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-12-11 o 03:29 |
|
|
|
|
#1817 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
stęskniłam się bardzo ![]() Cytat:
Cytat:
Jakoś spać nie mogę, obudził mnie ból nerek i nie wygodnie mi się leży. Chyba przygotuje śniadanie. Montii daj znać jak te pierniki z Otkera smakują i jaka w nich była foremka? |
|||
|
|
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
Moja ostatnia nadzieja w poniedziałek.Jak już wtedy nie kupię,to nie wiem...?
Kurczę,ale brzydka pogoda...śnieg zaczyna padac :/ Jakie macie plany na dzisiaj?
|
|
#1819 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry w ten śnieżny i mroźny poranek
jestem po prenatalnych...uffffffff. ..miałam juz wczoraj zdać wam relację, ale z mężem byliśmy u moich rodziców i późno wróciliśmy a dziś już nie śpię od 7 bo mój wspaniały sąsiad urządził sobie dyskotekę i zamiast budzika miałam "moja mała blondyneczko" i " przetańczyć z tobą chcę całą noc..." dobra ale wracam do wczorajszej wizyty...no było super...pani doktor rewelacja. Obejrzała i pomierzyła nam nasze maleństwo - oczywiście potwierdziła córcię , która rozwija się prawidłowo - jest zdrowa i waży już 407 g. Według OM to 21t 2d, wg biometrii 21t1d. Mamy piękne zdjęcia 4 D i filmik. Mała bardzo się chowała ale w końcu pokazała nam buźkę
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu" (H. Elzenberg) Edytowane przez n.ik.a Czas edycji: 2010-12-11 o 08:57 |
|
|
|
#1820 | ||||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczynki
ja już od rana Was nadrabiam, bo wczoraj wieczorem nie miałam czasu usiąść do kompa, bo mi się zachciało salatki jarzynowej i sobie robiłam, a że ja nie potrafię zrobić w malej ilości, to jak zwykle wyszła wielka micha ![]() Cytat:
http://allegro.pl/tommee-tippee-lakt...342043764.html Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
mamy taką "tradycję" że w sobotę robimy większe zakupy domowe i robimy przegląd sklepów w moim rodzinnym miasteczku![]() może znajdę jakąś kurtkę |
||||||||||||
|
|
|
#1821 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kima chyba.ile płaciłaś za takie badanie?Ja się zastanawiam czy nie zrobić też,bo na ost USG lekarz powiedział,że dziecko jest mniejsze niż ustawa przewiduje.W czwartek mam normalne usg.
|
|
#1822 |
|
Zadomowienie
|
kampasiula szczerze to 220 zł. U nas na Śląsku ceny kształtują się od 250 zł do 300 zł. Fajna pamiątka szczególnie ten filmik, właśnie obejrzałam go z teściówką
|
|
#1823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ale fajnie, że badanie się udało i niunia pokazała buziulkę |
||
|
|
|
#1824 | ||
|
Wtajemniczenie
|
czesc mamuski
w koncu was doczytalam ale nei wiem czy czegos nie przeoczylam i poza tym jzu nie pamietam co mialam napisac te kilka dni to worek tematow, Cytat:
Cytat:
musze sie zaopatrzyc w duza ilosc blonnika, - kawa inka, jablka, ciemne pieczywo i tak na zmiane bede jesc ;p a ja w pracy ostania moja sobota w tym roku a w nowym mam zamiar wrocic do pracy dopiero najesien wiec witajcei wolne weekendy, ale jednak jeszcze dizs musze sie przemeczyc musze wybrac sie na zakupy prezentowe a wogole nei mam pozmyslu.. poza tym jakso w protfelu tez lekko wiec nie mam wiekszej motywacji wozek przlozyli na przyszly tydz weic tez sobie nie popatrze na niego oby choc dzisiejsze zakup y sie udaly bo cos depresyjna sie robie mam te skurcze przepowiadjace co pisalyscie ze 2 razy dizennie ale do tej pory myslalm ze to Rafcio sie przekreca i meni mocniej naciska na podbrzusze tyje tez w oczach i do tego jestem strasznie ale to strasznei zmeczona milego weekendu mamuski |
||
|
|
|
#1825 |
|
Raczkowanie
|
Cześć mamuśki.Spróbuje wysłać wam filmik mojej siostrzenicy mam nadzieje że wam sie odpali,i będziecie mogły sie pośmiać
![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- i lipa nie wchodzi
|
|
|
|
#1826 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny,
co tutaj tak cicho ![]() U mnie od rana sypie śnieg, biało dookoła, ja oczywiście sama w domku siedzę, i źle się czuję mdli mnie od rana i zwymiotowałam śniadanie ![]() Czekają mnie dzisiaj jeszcze chrzciny bratanka tż ![]() nie chce mi się tam iść
|
#1827 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() mora - Musiałabyś wrzucić na youtube i nam podać linka. Blackrose - dzisiaj będę robić będę musiała je głęboko schować
|
#1828 |
|
Zadomowienie
|
Hejka dziewczyny..mnie chyba czeka dzisiaj wyjazd do szpitala.....
![]() ![]() ![]() ![]() wczoraj w pracy zlapal mnie bol po prawej stronie i nie moglam wstac tak bolalo....dzis o 4 nad ranem to samo...i teraz przy sniadaniu tragedia jakas boje sie zeby to wyrostek sie nie oddzywal bo jak dotykam to miejsce co boli i puszcze to jeszcze gorzej szok mowie wam z niczego...z dzidzia chyba ok bo kopie i nie krwawie nic sie nie dzieje tylko ten bol.....matko wyprostowac sie nie da ...moze miala ktoras z was tak...(![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co, lepiej jedź już teraz , nie ma na co czekać bo nie wiadomo co to jest
|
#1830 | ||||
|
Zakorzenienie
|
witam dziewuszki taki głód mnie obudził że musiałam wstać teraz czekam aż tż łaskawie z łóżka wstanie i idziemy na śniadanko
ach jak cudownie być w domku ![]() Cytat:
![]() no proszę cię , grzeszysz... ![]() Cytat:
faceci to myślą że to jeszcze tyyyle czasu a ja mojemu wytłumaczyłam że zostały 4 miesiące a dziecko do imienia musi się już w brzuszku przyzwyczaić Cytat:
i miałaś pobudkę z tym sąsiadem udusić takiego Cytat:
![]() trzyrazyi jedź do szpitala nie ma żartów z bólami brzucha w ciąży
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2010-12-11 o 10:26 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.

aż mi szkoda to odpakowywać bo tak fajnie zapakowane ehś 

Same świecidełka na sylwka w sklepach. A suwak w płaszczu juz ledwo daje rade.
mam spory barek
Kurczę,ale brzydka pogoda...śnieg zaczyna padac :/ Jakie macie plany na dzisiaj?