Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.2011 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-10, 20:46   #1801
iizabelaa
Zakorzenienie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Byłam dzisiaj w Szkole Rodzenia,
było całkiem ciekawie
położna bardzo konkretna i miła,
było dużo uczestników, wszystkie miejsca zajęte,

dzisiaj mówiła co zabrać do szpitala i
jak krok po kroku wygląda przyjęcie do szpitala

oraz o tym, kiedy poza porodem trzeba się zgłosić do szpitala,
czyli jak boli brzuch, bądź chociaż się napina,
jak się czuje słabsze ruchy maleństwa itp

Za tydzień idziemy zwiedzać porodówkę
Stary 2010-12-10, 20:46   #1802
Eirene1987
Zakorzenienie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
Eirene dziękuję kochana

Co do imienia to pewnie masz rację, jeszcze dziecko nie przyszło na świat, a już wszyscy się kłócą z tego powodu.
A możesz zdradzić jaki macie typ nowego imienia??
wiesz co pisałam że nie będzie wiktor ale kurcze tak dzisiaj rozmawiamy i mąż mówi do mnie - widzisz a miał być wiktor od samego początku to zacząłem wymyślać i tak wyszło mi się kurczę też ten wiktor podoba no zobaczymy chyba jednak będzie wiktor a mi się poza tym jeszcze podobał bardzo Oliwier lub Aleksander ale Oliwier trochę nam do nazwiska nie pasuje bo nazwisko kończy się też na er i tak się śmieszie rymuje a aleksander to skrót olek nam się nie podoba a tak by każdy wołał. w sumie stwierdziliśmy że pierwsza myśl najlepsza i próbowałam sobie tak wyobrazić małego jako Oliwiera Aleksandra i Wiktora i chyba najbardziej Wiktor mi jednak pasuje. tżtowi to w ogóle się podoba Aleks albo Dorian ale to pierwsze do mnie nie przemawia tak jakoś mi nie pasuje do dziecka które noszę a Dorian mi się nie podoba. a jak myślę o małym Wiktorku to od razu mi pasuje chyba coś w tym jest

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 20:48   #1803
megi2015
Zadomowienie

dziewczyny a zastanawiałyście się nad zrobieniem sesji ciążowej u fotografa ??? wiem że pewnie dla niektórych to zbędny wydatek, ale mnie kusi. bardzo lubię fotografię i kurcze uświadomiłam sobie niedawno że nie mam żadnego zdjęcia z brzuszkiem
tak być nie może
Stary 2010-12-10, 20:55   #1804
Montii
Zakorzenienie

Ja się czuje za grubo na sesję ciążową

Wróciliśmy z zakupów, Tż kupił mi zestaw z Neutrogeny , balsam krem do rąk i pomadka na zimę i z gliss kura kosmetyczkę + szampony i duperelki także cieszę się strasznie jak ja się dorwę do kosmetyków to...... aż mi szkoda to odpakowywać bo tak fajnie zapakowane ehś
mała rzecz a cieszy, ostatnio włączył mi się tryb oszczędzanie...

kupiliśmy też foremki, blachę na ciasto i pierniczki także jutro będę piec...

dobranoc

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 20:55   #1805
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
wiesz co pisałam że nie będzie wiktor ale kurcze tak dzisiaj rozmawiamy i mąż mówi do mnie - widzisz a miał być wiktor od samego początku to zacząłem wymyślać i tak wyszło mi się kurczę też ten wiktor podoba no zobaczymy chyba jednak będzie wiktor a mi się poza tym jeszcze podobał bardzo Oliwier lub Aleksander ale Oliwier trochę nam do nazwiska nie pasuje bo nazwisko kończy się też na er i tak się śmieszie rymuje a aleksander to skrót olek nam się nie podoba a tak by każdy wołał. w sumie stwierdziliśmy że pierwsza myśl najlepsza i próbowałam sobie tak wyobrazić małego jako Oliwiera Aleksandra i Wiktora i chyba najbardziej Wiktor mi jednak pasuje. tżtowi to w ogóle się podoba Aleks albo Dorian ale to pierwsze do mnie nie przemawia tak jakoś mi nie pasuje do dziecka które noszę a Dorian mi się nie podoba. a jak myślę o małym Wiktorku to od razu mi pasuje chyba coś w tym jest
Hmmm fajne zawsze podobno pierwsza myśl jest najlepsza. Mnie już też powoli denerwuje że nie mamy imienia dla naszego brzdąca. Mąż tak jak pisałam wcześniej uważa że mamy jeszcze dużo czasu. Ja mam kilka typów ale jak mu je mówię to w sumie w kółko to samo i temat się urywa. Nie wiem czy mu się po prostu nie podobają czy o co chodzi...
Stary 2010-12-10, 21:00   #1806
iizabelaa
Zakorzenienie

Ja myślałam o sesji,
ale jakoś na razie nic z tego nie wyszło, brak czasu,
a po nowym roku to już będę jeszcze grubsza i pewnie nie będę miała na to ochoty,

ale na pewno zrobimy sesje w trójkę
jak mała będzie jeszcze malutka,
nie później niż skończy 3 miesiąc,
mam nadzieję, że będę jakoś wyglądać już wtedy
Stary 2010-12-10, 21:05   #1807
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
a u mnie w sklepie wszystkie tego typu gazetki były z płytami-bajeczkami, teletubisie, noody i cos tam jeszcze-żadna nie przypadla mi do gustu hehe
U nas też jest pełno podołączanych płyt, ale na szczęście do innych gazet już dla mamusiek z dzidzią na zewnątrz, więc narazie się nie martwię

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
Coś tu cichutko dzisiaj, pewnie wszystkie film o pszczołach oglądacie Widziałam to w kinie - fajne bardzo!
Zmykam do łóżka - coś mnie dziś ścięło wcześniej, a jutrzejszego śniegu też się boję, bo rano po męża do pracy muszę jechać!

Dobranoc Mamusie!!!!
No właśnie ja się zagapiłam na te pszczoły ! Fajna bajka

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki

Witaj Eirene

Ja po wczorajszej wizycycie u gin. jestem przerazona waga ;( 68,5 toc to masakra a zaczynalam od 60 i juz tyle do przodu a to dopiero 23 tydz. gin.powiedziala ze nie mam sie przejmowac w koncu w ciazy jestem.Ale ja jestem zalamana.jak tak dalej pojdzie to do 80kg dobije TRAGEDIA!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!Postanowilam nie jesc tyle slodkiego i nie obzerac sie na noc bo dotychczas tak robilam wiec nie dziwie sie ze tyje po 2,5 kg co m-c albo i wiecej
Moja droga, nie zamartwiaj się tak wagą! Najlepiej to jakbyś w ogóle odstawiła ją w kąt i ważyła się tylko u gina ja na początku też się załamałam jak co tydzień przed obiadem niedzielnym się ważyłam u rodziców i co tydzień równie + 1kg, + 1kg... to tylko świadczy o tym, że dobrze się rozwijacie

Cytat:
czarna a przymierzałaś płaszczyki ?? ja np. kupiłam płaszczyk typu grzybek w H&M i mam nadzieję że pochodze w nim do porodu. jest odcięty pod biustem i na brzuszek mam jeszcze sporo miejsca.
Mnie udało się kupić płaszczyk ciążowy zimowy na przecenie, bo została ostatnia sztuka więc nie wydałam fortuny, a jest okej właśnie taki z guzikami do połowy tylko, szeroki jak bombka

Cytat:
dziewczyny a zastanawiałyście się nad zrobieniem sesji ciążowej u fotografa ??? wiem że pewnie dla niektórych to zbędny wydatek, ale mnie kusi. bardzo lubię fotografię i kurcze uświadomiłam sobie niedawno że nie mam żadnego zdjęcia z brzuszkiem
tak być nie może
Mnie właśnie fotografka z wesela proponowała taką sesję, ale chyba jednak nie chcę... Tż już się napalił, że narobi mi zdjęć z brzuszkiem i tyle mi starczy

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Wróciliśmy z zakupów, Tż kupił mi zestaw z Neutrogeny , balsam krem do rąk i pomadka na zimę i z gliss kura kosmetyczkę + szampony i duperelki także cieszę się strasznie jak ja się dorwę do kosmetyków to...... aż mi szkoda to odpakowywać bo tak fajnie zapakowane ehś
mała rzecz a cieszy, ostatnio włączył mi się tryb oszczędzanie...
Kurde, mogłaś mi też kupić ten zestaw z neutrogeny bo u nas już się skończyła ta promocja a oczywiście jak kupiłam mamuśce to nagle się zjawiło jeszcze parę chętnych...

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-10, 21:08   #1808
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
ja musiałam upić płaszcz, bo jednak brzuszek rośnie
choć chciałam zaoszczędzić

wylicytowałam na allegro uzywany ciązowy za 60zł,
ja również kupiłam na allegro za 120 zł płąszczyk Grzybek używany.Dostałam go kilka dni temu-wygląda jak nowyTeraz przymierzam się do kupna kozaków.Wszędzie same długie muszkieterki albo obcisłe.Do dżinsów i na zimę mam trekkingowe,teraz trzeba do legginsów buciki.

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 21:10   #1809
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
czarna a przymierzałaś płaszczyki ?? ja np. kupiłam płaszczyk typu grzybek w H&M i mam nadzieję że pochodze w nim do porodu. jest odcięty pod biustem i na brzuszek mam jeszcze sporo miejsca.

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

nie zauważyłam takie zjawiska u mnie

Dokładnie. Szukałam takiej,ale nic nie znalazłam W poniedziałek powtórka z rozrywki..jadę do Rybnika,może w większym mieście coś znajdę

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Kurczę,a co do 'napinania się brzucha' ...ostatnio coraz częściej obserwuję to zjawisko u siebie... długo nie trwa,ale jednak co dzień czuję...

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 21:14   #1810
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Moja droga, nie zamartwiaj się tak wagą! Najlepiej to jakbyś w ogóle odstawiła ją w kąt i ważyła się tylko u gina ja na początku też się załamałam jak co tydzień przed obiadem niedzielnym się ważyłam u rodziców i co tydzień równie + 1kg, + 1kg... to tylko świadczy o tym, że dobrze się rozwijacie
.
Przytyłaś parę kg i nie ma co się załamywaćJa w pierwszej ciąży pzrytyłam 19 kg,córka ważyła 4kg.Teraz po 27 tyg przytyło mi się 7,5 kg i obecnie mam 62,5 kg.W ogóle wydaje mi się,że jak na te tygodnie mam mały brzuch.Dzidzia szaleje w brzuchu,na Usg oki,więc na razie się jakoś nie martwię.Zapewne podskoczy do porodu

Stary 2010-12-10, 21:22   #1811
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

U mnie w H&m ani jednej kurtki nie było! Nie wiem, moze już po sezonie Same świecidełka na sylwka w sklepach. A suwak w płaszczu juz ledwo daje rade.

Bajka obejrzana. Idę spać. Pa

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Miłego weekendu, żeby was nie zasypało. Ja jade do rodziców
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 21:33   #1812
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Dokładnie. Szukałam takiej,ale nic nie znalazłam W poniedziałek powtórka z rozrywki..jadę do Rybnika,może w większym mieście coś znajdę

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Kurczę,a co do 'napinania się brzucha' ...ostatnio coraz częściej obserwuję to zjawisko u siebie... długo nie trwa,ale jednak co dzień czuję...

czarna a nie myslalas o ponczo zakładanym na gruby sweter albo kurteczke??

ja mam taki plam jak sie nie zapne w plaszczu, na razie mocno przesunełam guziki ti jest ok ale nie wiem na ile starczy moze na misiąc albo poltora,

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 21:59   #1813
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:

mi lekarz w szpitalu mówił, że brzuszek ma prawo się napinać
ale nie może to się często/regularnie powtarzać

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

W tej Szkole Rodzenia było kilka dziewczyn w zaawansowanej ciąży,
jedna ma termin na ten tydzień,

i tak sobie pomyślałam, że to kiepski termin,
tutaj Święta i oczekiwanie na poród
Stary 2010-12-10, 22:28   #1814
wanilia83
Zadomowienie

no i pojechaliśmy w poszukiwaniu butów ale nic nie kupiłam bo albo paskudne albo kosztowały tyle że aż mi szczena opadała ehh zawsze tak mam jak nie mam kasy to jest w czym wybierać a jak już mam to same paskudztwo zostaje

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj obkupiłam się na Allegro pochwalę się Wam troszkę-jestem bardzo zadowolona
Za wszystko zapłacę 192 zł więc myślę że nie tak dużo:
-karuzelka
-śpiworek
-pościel na kołderkę, poduszkę + ochraniacz na łóżeczko
-prześcieradło
-podusia do wózka
-kołdra + poduszka
- rożek
- pościel na kołdrę i poduszkę z dinusiami + prześcieradło

Montti zjadłam pół babki a to wszystko przez Ciebie
super zakupy
kurcze tanio cię wyszło

ile zapłaciłaś za pościel i rożek

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Jestem padnieta i mam nadzioeje, ze na dniach skonczy mi sie juz ta gonitwa. Zakupow narobilam juz tyle, ze musze wysylac paczki do SC, bo bym sie nie zebrala w jedna walizke. Alle jest okupowane przeze mnie, wiec jak wroce to bede miala chyba z 6 jak nie wiecej wielkich paczek do rozpakowania, ukladania i zacieszania Jestem na 53 str czyli jeszcze wczoraj i tpotalnie nei wiem co sie dzieje na forum, wiec jak dobrne o ile nie zasne przy kompie to bede gratulowac, podziwiac i co tam jeszcze wypadnie. ide czytac.
laska ty to nam się lepiej pochwal co fajnego nakupowałaś
Cytat:
Dziewczyny,jestem załamana!

Byłam dzisiaj z mamą na mieście,żeby kupic sobie kurtkę zimową,bo w tej,w której aktualnie chodzę,już się nie dopinam i wyglądam jak wieśniak! Wyobraźcie sobie,że przeszłam całe miasto i nic nie znalazłam! Wygląda na to,że w ramionach powinnam miec rozmiar M,a w okolicach brzucha L...niestety takiej kurtki nie znajde! Nie mogę kupic zadnej na guziki,bo nie mam zielonego pojęcia,jak duży urosnie mi brzuch! Ratowałaby mnie jedynie kurtka,której guziki kończą się na żołądku...takiej niestety nie znalazłam ZAŁAMKA! Nie wiem,w czym będę chodzic? Już dzisiaj zmarzł mi brzuch,bo obecna kurtka rozchodzi mi się już... :/

dlatego kupiłam płaszcz tylko że ja wolałabym kurtkę bo w płaszczu jest mi zwyczajnie zimno

Cytat:

ja mam to samo dziś już 5 razy miałam twardnienie brzucha ale mnie to nie boli więc na razie się nie przejmuje a jak zacznie boleć to pewnie wpadnę w taką panikę że szkoda gadać

lecę do wyra dobranoc

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 23:30   #1815
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
dzięki dziewczynki za miłe słowa, wiem, że ze mnie wielka baba, ale wtedy naprawdę się sobie podobałam, nie ma to jak profesjonalny makijaż i fryzura i w ogóle ryj mi się wtedy cieszył
Aja naszyjnik pożyczyła mi teściowa, dostała go na 30 rocznicę ślubu od teścia i zakończony jest takim malutkim serduszkiem, bardzo mi się to podobało, szkoda, że tylko pożyczone
Jaka fajna babeczka z Ciebie. Takie sloneczko normalnie, uchachana, sukienka sliczna, fryz, oko pomalowane normalnie az sie mordka smieje jak sie oglada takie szczescie Wszystkiego dobrego ofc

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
diatoma raz chciało mi się ubić pianę osobno i są pulchniejsze niż jak się wbije całe jajko odrazu, ale i tak moim zdaniem przepis bije wszystkie na głowe

wanilia a co Ci podesłać ze słodkiego mam spory barek

udało mi się zasnąć ponad godzinkę pospałam. Teraz zbieram się po wyniki glukozy...

a mam takie dwa pytania jedno z serii dziwnych
1. Jakie nosicie majty? Albo jakie kupujecie? Bo ja w swoich 70% mam za małych, nie wiem czy jakieś typowo ciążowe szukać czy tylko rozmiarowo większe
2. co polecacnie na mega suche ręce? Od tygodni mam "rękawiczki" na dłoniach. Jak pozmywam, umyje się czy coś to czerwona góra dłoni się robi. Już nie wiem jakim kremem mam smarować by się tego pozbyć, a skóre mam suchą, szorstką i "pomarszczoną" zminiłam już płyn do mycia naczyń i mydło w płynie bez efektu

prunelle to ja dzisiaj jak chowałam na górną pólkę otwartą saszetkę musli to źle "siadła" i oczywiście otwarciem w dół się wywróciła i wysypało mi się wszystko na ziemie, blat, zlewozmywak
Ja nosze zwykle babcine gaciory kupowane w Auchanie za 4zl. Nie bede szalec, bo pozniej i tak je pewnie wywale, a tak nie bedzie szkoda. Ja wole na brzuch, bo jakos tak mnie wszystko uciska jak mi czasem gumka zjedzie ponizej pempka nawet jesli gumka jest najdelikatniejsza.

Kremu do rak uzywam z Avonu, ale dlatego, ze ja lubie z sylikonem. I nie lubie takich, ktore sie dlugo wchlaniaja i sa takie lepkie, a ten, ktorego uzywam jest idealny dla mnie.

O niezdranosci to mi nawet nie piszcie, bo nie dosc, ze co chwile w cos walne, lub wywale to jeszcze jestem najczesciej w sklepach jakas taka zawieszona i czasem mosze prosic o powtorzenie pytania, bo nie kumam czaczy

Cytat:
chyba byłby kolejny cus nad wisłą jakby moje tak urosły........

a miałam Was zapytać jakie wanienki kupujecie?? zwykłe czy profilowane?? na pewno o tym już pisałyśmy, ale przecież skleroza nie boli........
narazie zmykam, będe za kilka godzin papa
Ja kupuje zwykla byle byla z odplywem

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy wy bierzecie zelazo?Moj lekarz mi powiedzial, ze mam barc zelazo od 22 tygodnia, ale ja jeszcze nie wykupilam.
Mam straszne zaparcia, jak zaczne brac zelazo to chyba bede chadzala do toalety raz w miesiacu
Ja biore Tardyferon, bo mam bardzo zaawansowana anemie, ale nie mam problemu z wyproznianiem wrecz przeciwnie czasem az za czesto latam

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
A ja upolowałam dzis wreszcie styczniowe M jak Mama będę miała zajęcie na wieczór, bo coś mały ruch dziś na wizażu
I nie dlugo to calkiem tu ucichnie jak sie zabierzemy za swiateczne dyrdymaly Ja zgodnie z "obietnica" po przyjezdzie do rodzicow wpadlam w szal zakupowy, ale musze przystopowac, bo sie wykoncze

Cytat:
to chyba nie wchodzi w gre........
ale staniczki fajne musze sobie jakiś kupic na potem

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

jokr a co Ty znowu ciekawego kupiłas????
Kochana ja juz sama nie wiem co mam, bo stos siatek wala sie po pokoju, bo sie juz do szafy sie nie mieszcza, a nie wspomne o rzeczach, ktore kupilam na alle.

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
dobry wieczor mam takie pytanie do was czy u was tez brzuch czasami spada nizej troche a pozniej sie podnosi?? prosze o odpowiedz, mam 22 tc
Niczego takiego nie zauwazylam, ale za to czesto i gesto mi twardnieje podbrzusze i wtedy boli. Najgorsze, ze najczesciej trafia mi sie to poza domem , wiec nawet polozyc sie nie ma jak. Dzis staralam sie nadrobic w miare szybko forum, ale wlasnie musialam co jakis czas sie klasc chociaz na 15min, bo ciezko.

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
ja również kupiłam na allegro za 120 zł płąszczyk Grzybek używany.Dostałam go kilka dni temu-wygląda jak nowy.Teraz przymierzam się do kupna kozaków.Wszędzie same długie muszkieterki albo obcisłe.Do dżinsów i na zimę mam trekkingowe,teraz trzeba do legginsów buciki.
Ja wlasnie bede polowac na jakies kozaki w styczniu, bo nie mam w czym na te chrzciny isc. Przeca nie ubiore sie w tunike i do tego biale sniegowce

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
no i pojechaliśmy w poszukiwaniu butów ale nic nie kupiłam bo albo paskudne albo kosztowały tyle że aż mi szczena opadała ehh zawsze tak mam jak nie mam kasy to jest w czym wybierać a jak już mam to same paskudztwo zostaje

super zakupy
kurcze tanio cię wyszło

ile zapłaciłaś za pościel i rożek

laska ty to nam się lepiej pochwal co fajnego nakupowałaś

dlatego kupiłam płaszcz tylko że ja wolałabym kurtkę bo w płaszczu jest mi zwyczajnie zimno

ja mam to samo dziś już 5 razy miałam twardnienie brzucha ale mnie to nie boli więc na razie się nie przejmuje a jak zacznie boleć to pewnie wpadnę w taką panikę że szkoda gadać

lecę do wyra dobranoc
No wiec kupilam tz dostalam w sumie, bo mama moja postanowila zrobic wnuczkowi gwiazdke szybciej w sumie3 siaty ciuszkow, ale juz w wiekszych rozm, kolejne nosidelko, bo tamto jakies takie dziwne, przescieradla do wozka przydadza sie latem jak maly bedzie z golymi nogami lezal, do domu pare rzczy typu koszyczki, serwetki, troche bielizny niestety stanik do wymiany, bo za maly. Sweterki rozpinane dla siebie no i mase rzeczy z alle. Cala wyprawke dla malego i dla mnie do szpitala. Korci mnie jeszcze kupno tuniki na te chrzicny od typa od, ktorego Izka kupowala i koszule tez mam upatrzona i korci mnie ten kocyk dziergany co to Monti i chyba Izka sobie kupily, bo kolorki mnie powalaja. Tylko, ze ja kocykow juz mam pare no i chcialam teraz kupic takie wiekszy 100x na iles tam, a te dziargane sa 70x60 czy jakos tak. Zobaczymy. W niedziele lece Rossmana okupowac, bo czesc kosmetykow juz mam, ale potzrebuje ciut wiecej i dorwalam fajne promocje Pampkow i chusteczek nawilzanych, wiec pewnie tez kupie. No kupilam jeszcze proszek i plyn do prania i plukania i czesc prezentow. Jutro chyba siedze w domu i robie zakupy w necie, w po niedzieli Tesco i Auchan i kurna koniec, bo az sie boje wejsc na konto, zeby nie doznac szoku

Eirine super, ze w koncu w domu jestes. szpital jaki by nie byl to jednak szpital.

Mialm jeszcze chyba pogratulowac badan i usg, ale przez zmeczenie nie pamietam juz komu, wiec tak ogolnie

Kurde na bank mialam jeszcze cos napisac, ale juz na parwde nie wyrabiam i musze w koncu odpoczac, bo od tego biegania codziennie w koncu urodze gdzies miedzy sklepami
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-11, 02:28   #1816
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
dokładnie o tym samym sobie pomyślałam, jak oglądałam staniki alles, do których linki Monti posłała. Nierealne tak wyglądać w czasie karmienia

nie zgadzam się, spokojnie miesiąc po porodzie juz mozna tak wyglądać
tzn. rozumiem, ze masz na mysli figurę i ogólnie zadbanie... ?

Wszystko zalezy oczywiście od indywidualnych predyspozycji organizmu, ale własnie bardzo często kobiety, które karmią piersią wracaja bardzo szybko do swojej figurki sprzed ciąży, bo dziecko wszystko wyciąga, a z drugiej strony nie wolno wszystkiego jeść ( od połoznych w szpitalu lub w szkole rodzenia dostaniecie taka listę co mozna, a co zabronione) więc jest się prawie jak na diecie

a ja np. w trakcie karmienia chudłam tak, ze wazyłam pare kg mniej niz przed ciążą, mam nadzieję, że i teraz tak będzie, do tego figurka taka fajnie kontrastuje z duzym, pełnym biustem mamusi karmiącej

Mam nadzieję, że i po tej ciązy szybko uda mi sie szybko odzyskac figurę

a w ogóle teraz, w dzisiejszych czasach, tak jak widze świeżo upieczone mamusie, to większość z nich wygląda super widac, ze kobitki o siebie dbają

a ja dziewczyny mam taki brzuch do przodu, że ciagle go teraz o coś obijam, bo jakos tak nie załapują moje zmysły, ze ja sie kończę duzo bardziej do przodu, niz jeszcze niedawno
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-12-11 o 02:29
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-11, 07:12   #1817
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja jutro z mężem wybieram się do Rybnika do gości mam nadzieję że wyjedziemy i w ogóle że wrócimy cali i zdrowi w taką pogodę:::
też chce do Rybnika stęskniłam się bardzo

Cytat:

Byłam dzisiaj z mamą na mieście,żeby kupic sobie kurtkę zimową,bo w tej,w której aktualnie chodzę,już się nie dopinam i wyglądam jak wieśniak! Wyobraźcie sobie,że przeszłam całe miasto i nic nie znalazłam! Wygląda na to,że w ramionach powinnam miec rozmiar M,a w okolicach brzucha L...niestety takiej kurtki nie znajde! Nie mogę kupic zadnej na guziki,bo nie mam zielonego pojęcia,jak duży urosnie mi brzuch! Ratowałaby mnie jedynie kurtka,której guziki kończą się na żołądku...takiej niestety nie znalazłam ZAŁAMKA! Nie wiem,w czym będę chodzic? Już dzisiaj zmarzł mi brzuch,bo obecna kurtka rozchodzi mi się już... :/
ja kupiłam na allegro używany grzybek, bo w sklepach też niczego nie mogłam znaleść. Tak jak piszesz w ramionach M a w pasie musiałobybyć więcej na brzuszek. Dlatego zdecydowałam się na grzybek mimo że nie jestem ich zwolennikiem. Fajnie podkreśla brzusio taki krój teraz.
Cytat:
tak być nie może
ja się zastanawiam. Podobno jak się poszuka to idzie za grosze lub za darmo zrobić sobie sesje u dziewczyn które szukają modelek do sojego portfolio, znajoma tak robiła i zdjecia miała rewelacyjne

Jakoś spać nie mogę, obudził mnie ból nerek i nie wygodnie mi się leży. Chyba przygotuje śniadanie.

Montii daj znać jak te pierniki z Otkera smakują i jaka w nich była foremka?

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-11, 07:25   #1818
87czarna
Zakorzenienie

Moja ostatnia nadzieja w poniedziałek.Jak już wtedy nie kupię,to nie wiem...? Kurczę,ale brzydka pogoda...śnieg zaczyna padac :/ Jakie macie plany na dzisiaj?

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-11, 07:33   #1819
n.ik.a
Zadomowienie

dzień dobry w ten śnieżny i mroźny poranek
jestem po prenatalnych...uffffffff. ..miałam juz wczoraj zdać wam relację, ale z mężem byliśmy u moich rodziców i późno wróciliśmy a dziś już nie śpię od 7 bo mój wspaniały sąsiad urządził sobie dyskotekę i zamiast budzika miałam "moja mała blondyneczko" i " przetańczyć z tobą chcę całą noc..."

dobra ale wracam do wczorajszej wizyty...no było super...pani doktor rewelacja. Obejrzała i pomierzyła nam nasze maleństwo - oczywiście potwierdziła córcię, która rozwija się prawidłowo - jest zdrowa i waży już 407 g. Według OM to 21t 2d, wg biometrii 21t1d.
Mamy piękne zdjęcia 4 D i filmik. Mała bardzo się chowała ale w końcu pokazała nam buźkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg BUZIA_38.jpg (39,2 KB, 39 załadowań)

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

Edytowane przez n.ik.a
Czas edycji: 2010-12-11 o 07:57
n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-11, 07:42   #1820
ego_ego
Wtajemniczenie

cześć dziewczynki
ja już od rana Was nadrabiam, bo wczoraj wieczorem nie miałam czasu usiąść do kompa, bo mi się zachciało salatki jarzynowej i sobie robiłam, a że ja nie potrafię zrobić w malej ilości, to jak zwykle wyszła wielka micha

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
dziewczyny który laktator bedzie lepszy?
chodzi mi o system pompowania... ta pompka w dłoni z wężykiem chyba wyglada na wygodniejszą.....

http://allegro.pl/lovi-laktator-sili...340283286.html

czy
http://allegro.pl/laktator-canpol-lo...357845991.html
nie mam pojęcia który będzie lepszy, ale czy będziesz kupowala konkretnie tych firm, bo wydaje mi się, że te są tansze
http://allegro.pl/tommee-tippee-lakt...342043764.html

Cytat:
Napisane przez Ancymonek_ Pokaż wiadomość
Witam po tygodniowej nieobecności i melduję się w nowym wątku
Muszę trochę Was dogonić i poczytać co tam ciekawego wypisywałyście, a uwierzcie mi, mam spoooro do nadgonienia

Tak więc zabieram się ochoczo do czytania i pozdrawiam w ten piękny śnieżny wieczór
no to musisz nadrabiać, współczuję tyle stron

Cytat:
Cześć Wam Mamusie!!!

Pierwsze co ego ego śliczna z Ciebie Panna Młoda!!!! Zdjęcia piękne!!! Naszyjnik też
dziękuje

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Spotkanie forumowe w szpitalu , fajnie

Przeglądam staniki dla karmiących, fajnie jakbysmy tak wygladały miesiac po porodzie):

http://allegro.pl/benefit-eko-maczki...354043357.html
napewno będziemy wyglądać jeszcze ładniej

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość

Ja po wczorajszej wizycycie u gin. jestem przerazona waga ;( 68,5 toc to masakra a zaczynalam od 60 i juz tyle do przodu a to dopiero 23 tydz. gin.powiedziala ze nie mam sie przejmowac w koncu w ciazy jestem.Ale ja jestem zalamana.jak tak dalej pojdzie to do 80kg dobije TRAGEDIA!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!Postanowilam nie jesc tyle slodkiego i nie obzerac sie na noc bo dotychczas tak robilam wiec nie dziwie sie ze tyje po 2,5 kg co m-c albo i wiecej
nie żartuj co byś powiedziała, na moje 12 kg na plusie???

Cytat:

ja w zeszły weekend to samo przeżyłam

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj w Szkole Rodzenia,
było całkiem ciekawie
położna bardzo konkretna i miła,
było dużo uczestników, wszystkie miejsca zajęte,

dzisiaj mówiła co zabrać do szpitala i
jak krok po kroku wygląda przyjęcie do szpitala

oraz o tym, kiedy poza porodem trzeba się zgłosić do szpitala,
czyli jak boli brzuch, bądź chociaż się napina,
jak się czuje słabsze ruchy maleństwa itp

Za tydzień idziemy zwiedzać porodówkę
ooo to super, ja mam dylemat, bo byłam zdecydowana na szpital i tam jest szkoła rodzenia i miałam tam iść, ale w moim mieście w styczniu otwierają nową porodowkę (do tej pory nie bylo w ogóle) i nie wiem co zrobić, bo tu bym miała bliżej rodzić bo tamten szpital to jakieś 35km ode mnie

Cytat:
nam się też Wiktor podoba tylko u nas w rodzinie i u znajomych dużo tych Wiktorkow, a w ogóle to ja chyba teścia też bym ubiła, no tyle nerwow co Wam przysporzył, to.... eh szkoda gadać

Cytat:
tak być nie może
ja ostatnio jak robiłam zdj do dowodu, to jeden z fotografów tam pracujących mial taką sesję z żoną i wisiała na ścianie, fajnie to wygląda, ale ja się chyba wstydzę

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość

a ja dziewczyny mam taki brzuch do przodu, że ciagle go teraz o coś obijam, bo jakos tak nie załapują moje zmysły, ze ja sie kończę duzo bardziej do przodu, niz jeszcze niedawno
ja mam podobnie, mąż ciągle mowi, żebym sie tak nie rozpychała, bo on nie może przejść obok mnie, żebym go niechcący nie szturchnęła

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość

dobra ale wracam do wczorajszej wizyty...no było super...pani doktor rewelacja. Obejrzała i pomierzyła nam nasze maleństwo - oczywiście potwierdziła córcię, która rozwija się prawidłowo - jest zdrowa i waży już 407 g. Według OM to 21t 2d, wg biometrii 21t1d.
Mamy piękne zdjęcia 4 D i filmik ale mała bardzo się chowała w końcu pokazała nam buźkę
jaka super!!!! nasz synuś też tylko bokiem się pokazywał

Cytat:
Moja ostatnia nadzieja w poniedziałek.Jak już wtedy nie kupię,to nie wiem...? Kurczę,ale brzydka pogoda...śnieg zaczyna padac :/ Jakie macie plany na dzisiaj?
Czarna ja jadę do mamy i idziemy na zakupy po mieście, jak co tydzień mamy taką "tradycję" że w sobotę robimy większe zakupy domowe i robimy przegląd sklepów w moim rodzinnym miasteczku

może znajdę jakąś kurtkę
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-11, 07:53   #1821
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
. Obejrzała i pomierzyła nam nasze maleństwo - oczywiście potwierdziła córcię, która rozwija się prawidłowo - jest zdrowa i waży już 407 g. Według OM to 21t 2d, wg biometrii 21t1d.
Mamy piękne zdjęcia 4 D i filmik ale mała bardzo się chowała w końcu pokazała nam buźkę
Hej,Malutka słodkaKima chyba.ile płaciłaś za takie badanie?Ja się zastanawiam czy nie zrobić też,bo na ost USG lekarz powiedział,że dziecko jest mniejsze niż ustawa przewiduje.W czwartek mam normalne usg.

Stary 2010-12-11, 07:56   #1822
n.ik.a
Zadomowienie

kampasiula szczerze to 220 zł. U nas na Śląsku ceny kształtują się od 250 zł do 300 zł. Fajna pamiątka szczególnie ten filmik, właśnie obejrzałam go z teściówką

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-11, 08:34   #1823
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry w ten śnieżny i mroźny poranek
jestem po prenatalnych...uffffffff. ..miałam juz wczoraj zdać wam relację, ale z mężem byliśmy u moich rodziców i późno wróciliśmy a dziś już nie śpię od 7 bo mój wspaniały sąsiad urządził sobie dyskotekę i zamiast budzika miałam "moja mała blondyneczko" i " przetańczyć z tobą chcę całą noc..."

Mamy piękne zdjęcia 4 D i filmik. Mała bardzo się chowała ale w końcu pokazała nam buźkę
Cytat:
kampasiula szczerze to 220 zł. U nas na Śląsku ceny kształtują się od 250 zł do 300 zł. Fajna pamiątka szczególnie ten filmik, właśnie obejrzałam go z teściówką
współczuje sąsiada.....
ale fajnie, że badanie się udało i niunia pokazała buziulkę
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-11, 08:38   #1824
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

czesc mamuski

w koncu was doczytalam ale nei wiem czy czegos nie przeoczylam i poza tym jzu nie pamietam co mialam napisac te kilka dni to worek tematow,

Cytat:
Kochan dziewczynki moje wypuścili mnie do domku na razie nadrabiam po troszku to co naskrobałyście Już jest wszystko w porządku mam dalej brać fenoterol i isoptin trochę mniej mi się ręce trzęsą ale na początku to wyglądałam jakbym delirkę miała ogólnie mam napisane że miałam zagrożenie porodem przedwczesnym. na szczęście się uspokoiło i moge odpoczywać w domku bo już miałam dośc tych mega wygodnych łóżek

Dziękuję wam wszystkim i każdej z osobna za troskę - popłakałam się naprawdę jak po troszkę teraz zaczynam forum nadrabiać Kochane jesteście

potem napiszę więcej wracam do czytania
Eirene dbaj o siebie do brze ze jzu w domku ejstes

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy wy bierzecie zelazo?Moj lekarz mi powiedzial, ze mam barc zelazo od 22 tygodnia, ale ja jeszcze nie wykupilam.
Mam straszne zaparcia, jak zaczne brac zelazo to chyba bede chadzala do toalety raz w miesiacu
no ja tez mam brac zelazo i tak samo mam zaparcia
musze sie zaopatrzyc w duza ilosc blonnika, - kawa inka, jablka, ciemne pieczywo i tak na zmiane bede jesc ;p

a ja w pracy ostania moja sobota w tym roku a w nowym mam zamiar wrocic do pracy dopiero najesien wiec witajcei wolne weekendy, ale jednak jeszcze dizs musze sie przemeczyc a jakos marnie sie cuzje od wczoraj jakas bardozje zmecozna niz dotychczas i do tego spiaca... moze to koniec tygodnia tak dziala jutro sie wyspie
musze wybrac sie na zakupy prezentowe a wogole nei mam pozmyslu.. poza tym jakso w protfelu tez lekko wiec nie mam wiekszej motywacji
wozek przlozyli na przyszly tydz weic tez sobie nie popatrze na niego oby choc dzisiejsze zakup y sie udaly bo cos depresyjna sie robie

mam te skurcze przepowiadjace co pisalyscie ze 2 razy dizennie ale do tej pory myslalm ze to Rafcio sie przekreca i meni mocniej naciska na podbrzusze

tyje tez w oczach i do tego jestem strasznie ale to strasznei zmeczona

milego weekendu mamuski
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-11, 08:55   #1825
mora103
Raczkowanie

Cześć mamuśki.Spróbuje wysłać wam filmik mojej siostrzenicy mam nadzieje że wam sie odpali,i będziecie mogły sie pośmiać

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

i lipa nie wchodzi
mora103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-11, 09:13   #1826
iizabelaa
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny,

co tutaj tak cicho

U mnie od rana sypie śnieg, biało dookoła,
ja oczywiście sama w domku siedzę,

i źle się czuję mdli mnie od rana i zwymiotowałam śniadanie

Czekają mnie dzisiaj jeszcze chrzciny bratanka tż
nie chce mi się tam iść
Stary 2010-12-11, 09:17   #1827
Montii
Zakorzenienie

Dzień dobry

mora -
Musiałabyś wrzucić na youtube i nam podać linka.

Blackrose - dzisiaj będę robić będę musiała je głęboko schować

[LEFT]
Stary 2010-12-11, 09:20   #1828
trzyrazyi
Zadomowienie

Hejka dziewczyny..mnie chyba czeka dzisiaj wyjazd do szpitala..... wczoraj w pracy zlapal mnie bol po prawej stronie i nie moglam wstac tak bolalo....dzis o 4 nad ranem to samo...i teraz przy sniadaniu tragedia jakas boje sie zeby to wyrostek sie nie oddzywal bo jak dotykam to miejsce co boli i puszcze to jeszcze gorzej szok mowie wam z niczego...z dzidzia chyba ok bo kopie i nie krwawie nic sie nie dzieje tylko ten bol.....matko wyprostowac sie nie da ...moze miala ktoras z was tak...(
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-11, 09:25   #1829
Montii
Zakorzenienie

Wiesz co, lepiej jedź już teraz , nie ma na co czekać bo nie wiadomo co to jest

[LEFT]
Stary 2010-12-11, 09:25   #1830
Eirene1987
Zakorzenienie

witam dziewuszki taki głód mnie obudził że musiałam wstać teraz czekam aż tż łaskawie z łóżka wstanie i idziemy na śniadanko ach jak cudownie być w domku

Cytat:
tak być nie może
mi mąż porobi mamy fajny aparat robi fajne zdjęcia to coś pokombinujemy chociaż mój fotograf właśnie ze ślubu też nam proponował kiedyś ale kasy nam szkoda - wolę potem dziecku sesję zrobić

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Ja się czuje za grubo na sesję ciążową
no proszę cię , grzeszysz...

Cytat:
Hmmm fajne zawsze podobno pierwsza myśl jest najlepsza. Mnie już też powoli denerwuje że nie mamy imienia dla naszego brzdąca. Mąż tak jak pisałam wcześniej uważa że mamy jeszcze dużo czasu. Ja mam kilka typów ale jak mu je mówię to w sumie w kółko to samo i temat się urywa. Nie wiem czy mu się po prostu nie podobają czy o co chodzi...
może nie jest do końca przekonany faceci to myślą że to jeszcze tyyyle czasu a ja mojemu wytłumaczyłam że zostały 4 miesiące a dziecko do imienia musi się już w brzuszku przyzwyczaić

Cytat:

śliczna maleńka
i miałaś pobudkę z tym sąsiadem udusić takiego

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
nam się też Wiktor podoba tylko u nas w rodzinie i u znajomych dużo tych Wiktorkow, a w ogóle to ja chyba teścia też bym ubiła, no tyle nerwow co Wam przysporzył, to.... eh szkoda gadać
no dokładnie - obrzydził i tyle, a teraz imię pozna w dniu porodu

trzyrazyi jedź do szpitala nie ma żartów z bólami brzucha w ciąży

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2010-12-11 o 09:26
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości