|
|
#1801 |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Dot.: Ostatnio testowałam - cz. III
|
|
#1802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ambrę Pradową znasz? Hihi, jak nie zdążę to trudno, będę się dalej bujać w dziale popularnym
|
|
|
|
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1804 |
|
Zakorzenienie
|
J'Ose Eisenberg J'Ose- trzecie podejście w odstępie około rocznym- i wpadłam, jak sliwka w kompot.
Za pierwszym razem wydawał mi się męskawy i nieprzyjazny (na dodatek w niespecjalnym stylu), za drugim- zaskoczył słodyczą, a teraz- szalenie spodobała mi się jego gładkość i dopracowanie, lawenda, która mi przeszkadzała uparcie po tym, jak przedawkowałam Gris Clair Lutensa, teraz uwiodła mnie. Wydał mi się bardzo moim zapachem- ma w sobie, owszem, męski akcencik, ale też stonowaną, dyskretną pudrowość. Nie wyczuwam niczego ostrego, owszem, zapach z czasem robi się jakby trochę mokry, szorstki, ale wcale mi to nie przeszkadza. Przepadam za marynarkami, koniecznie wtedy buty na obcasie, więc... jak wszystko pójdzie dobrze, będzie mój. Za to Le Parfum Lalique- kicha na całej linii. Z całej głębi, którą wyczuwam na samym początku, szybko zostaje jedynie ostrawy zapach napoju kawopodobnego, mocno słodkiego, poza tym ginie, jakby był niezadowolony, że ktoś go wypuścił z butelki- niestety bardzo pięknej. Pozuje na kilera, a tyle w nim mocy, co trucizny w zapałce
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety u mnie nie ma ogona i trzyma się blisko skóry ale i tak mi się podoba
|
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękny zapach, subtelny, delikatny, szalenie elegancki. Chyba będę polować na All, może trafi się jakaś używka. |
|
|
|
|
#1808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nówki 80 ml są już od 165 zł. Ja swoją kupiłam nawet taniej
|
|
|
|
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do Prad to klasyczna nijak się ma do L'Eau Ambree. To dwa całkowicie różne zapachy. Wodę prędzej można porównać do Prady Irysowej - obie są w podobnym ciepłym, subtelnym i faktycznie ambrowym klimacie. Odradzam kupowanie Prady Amber (czyli klasyka) w ciemno. Wiele osób jej nie cierpi z powodu charakterystycznych, dość wyrazistych nut otwarcia(bergamotka, gorzka pomarańcza?) utrzymujących się praktycznie przez cały czas trwania zapachu. Tak, że najpierw przetestuj - powinna być w większych Sephorach .
|
|
|
|
|
#1811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam dziś przesyłkę od RenWier, a w środku zestaw próbasków, z które pięknie dziękuję
Dziś psik testowy Jade Durbano. Powoli przystępuję do dalszych testów. Następny - słynny Afgan. O, dzięki Ci wielkie Ren |
|
|
|
#1813 |
|
Wtajemniczenie
|
Angel TM klasyk i Innocent i zakochana już jestem po uszy
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1815 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miłych testów życzę
|
|
|
|
|
#1817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A klasyk ma po prostu na tej blaszce na flakoniku napisane Amber i tyle. A swoją drogą Prada Intense też ma to Amber na flakoniku, czyli jest jakby wariacją na temat klasyka
|
|
|
|
|
#1818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że jutro znajdę coś w Sephorze, bo do takiej raczej mniejszej się wybieram, więc nie wiem, czy będą mieli.
|
|
|
|
|
#1819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Kilka Ambr też się znajdzie
Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2012-01-03 o 21:41 |
|
|
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
Mendosito, kiedys byla to po prostu Prada Prada EdP 6529-999-Prada%20Amber-400x400.jpg
a od pewnego czasu ma na kartoniku dopisek AMBER oraz duzy napis PRADA "w tle": prada-amber-edp-vaporisateur-for-her.jpg (nie moglam znalezc lepszych zdjec) zapach jest dokladnie taki sam oprocz tego podobne wizualnie sa Prada Tendre i Prada Intense, tylko roznia sie kolorem kartonika. |
|
|
|
#1822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze wiedzieć, że teraz tak pudełeczko wygląda |
|
|
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
Escada Magnetism- to nie jest zapach zły, to jest zapach straszny!
![]() Słodki potwornie, owocowa wata cukrowa, jakby komuś, kto to wymyślał, puściły wszelkie hamulce- i dobrze! Cenię ekstrema, więc i EM, choć dla mnie nie jest zapachem osoby, tylko suchego loda (taka pianka w waflu) o aromacie malinowo- poziomkowym i nie wiadomo jakim jeszcze. Czad!
|
|
#1824 | |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
|
|
|
#1825 |
|
Zakorzenienie
|
Chloe Intense- nie jest dla mnie możliwy do rozgryzienia po dwóch testach szyjnych. Pierwszy był latem, ale poszłam do kościoła solidnie okadzonego, co zdominowało/zlało się z Chloe I.
Wczorajszy test nadgarstkowy mile mnie zaskoczył, bo Chloe edp lubię, ale tylko jej musującą fazę, ktora, niestety, nie utrzymywała się na mnie cały czas, tymczasem Chloe I. po ostrych akcentach umiejscowiło się spokojnie emanując właśnie tym musowaniem co edp klasyk. Dziś więc, wiedziona ciekawością, czy to muszmieć, zlałam się fest i dojrzałam a nawet przejrzała róża z pieprzem trwała długo, potem było jeszcze ciekawiej, bo przeobraziła się w zapach grubej, foliowej okładki na zeszyt z zamierzchłych czasów (mąż powiedział, że to chyba męski zapach i coś ma z Brutala deo), a teraz siedzi cichutko i przypomina klasyka - więc, zdaje się, kupując jedne perfumy, ma się jakby 3.Jutro ostatnie, rozstrzygające podejście.
|
#1826 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1827 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zresztą, to chya zapach mało w Twoim stylu, c'nie ![]() Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1828 |
|
BAN stały
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;31396900]No lepiej bym tego nie określił, mordo Ty moja
[/QUOTE]Dżizas! ![]() A skąd ty Pradeprade znasz?
|
|
|
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;31396900]Se wyobrażam, Meska linia byłą straszliwie słodka jak dla mnie, a damska to już pewnie wogle
![]() Zresztą, to chya zapach mało w Twoim stylu, c'nie ![]() [/QUOTE] Magnetism? No wiesz, jest tak przegięty, że kto wie...? Poza tym lubię ciepłe lody ![]() Jak będę bardzo stara, to będzie mój ![]() Będę wtedy malować powieki na błękitno i zbyt obficie używać różu ---------- Dopisano o 01:21 ---------- Poprzedni post napisano o 01:14 ---------- Na fali słodyczy- Pink Sugar Aquolina O ile w Escadzie Magnetism coś się dzieje, o tyle tutaj jest tylko tepa słodycz bez polotu, sztuczna, paskudna, prostacka, wanilina z utrwalaczami. Na dodatek pachnie (zajezdża) bardzo "tanio"- jednym słowem- SYF Dla mnie- oczywiście. ![]() Myślę, że doskonała pułapka na osy - ale kto je tam wie
Nie jestem przesądna. To przynosi nieszczęście. BRULION MALARSKI. Justyna Neyman. http://justynaneyman.blogspot.com/ Edytowane przez justynaneyman Czas edycji: 2012-01-04 o 01:43 |
|
|
|
#1830 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.

, ja ostatnio jakoś Obsession i L'eau d'Ambre Extreme L'artisan pachnę

i coś ma z Brutala deo), a teraz siedzi cichutko i przypomina klasyka - więc, zdaje się, kupując jedne perfumy, ma się jakby 3.