Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecień 2011 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-11, 13:46   #1801
iizabelaa
Zakorzenienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Cytat:
Napisane przez avikusia Pokaż wiadomość
iizabelaa no niestety nie ;/ nawet nie zdąrzyłam wstać bo w ciąży tak szybko się nie da, a te dwie dosłownie jak torpedy.. Boże, co za ludzie!!! Za 3 tyg. znów tam idę bo trzeba usg zrobić zanim babeczka pójdzie na urlop, ale nie daj Boże żebym spotkała te dwa babsztyle... taką rewolucje zrobie jak któraś wyleci przede mnie że szok! Jakbym chciała robić wczoraj to musiałabym wejść do gabinetu (tak, tak... takiego maja speeda!! ) a jakby przyszło co do czego to pewnie by się żadna "nie mogła" ruszyć :/
nie mogę, co za babsztyle

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
w ogóle to obawiam się trochę karmienia wśród ludzi, bardzo chcę karmić, i chciałabym jak najdłużej. ale miałam już dwa zabiegi bo miałąm guzki i moja i jedna i druga pierś jest z blizną nawet dość dużą
wie o tym kilka osób z domu tylko. boję się głupich pytań i tego że będą sie na te moje cycki patrzeć i zastanawiać się co mi się działo
i że będę musiała tłumaczyć każdemu o co chodzi....
mam nadzieję że nie będzie tak zle, a i tak bede unikac karmienia wsrod gości jak przyjdą czy cos takiego

ja bym nie mogła karmić wśród ludzi
dla mnie to jest bardzo osobista/intymna czynność

zresztą jestem w stanie uszanować to, że inni nie mają ochoty na to patrzeć
Stary 2011-01-11, 13:51   #1802
Eirene1987
Zakorzenienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość

Przyszła mi dzisiaj koszulka i szlafroczek - zaj........ mi się podoba
http://allegro.pl/koszulka-nocna-do-...382822197.html

http://allegro.pl/xxl-44-szlafrok-sz...389208105.html
też mam taki wygodny

Cytat:
mam nadzieję że nie będzie tak zle, a i tak bede unikac karmienia wsrod gości jak przyjdą czy cos takiego
ja na pewno nie będę karmić przy ludziach ewentualnie przy mamie chociaz to nawet nie wiem, jakos mnie to krepuje to w koncu piersi coś intymnego po co to wywalać na widok publiczny tylko dlatego ze się karmi? ja nigdy nie lubilam jak ktoś przy mnie karmił bo nie wiedziałam gdzie oczy podziać jakoś głupio tak.

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 13:53   #1803
mokra6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Ja mam dokładnie to samo. Boję się, że nie poradzę sobie przy pielęgnacji dziecka a jak pomyśłę sobie, że dziecko będzie miało sucho,najedzone a zacznie płakać to nie wiem co zrobię. Ale mam nadzieję, że będzie tak jak piszesz - włączy się instynkt. A poza tym od czego mamy Wizaż
I ja tak mam Właśnie najgorzej jest jak się spać nie może i do łba wtedy idą różne głupoty. Ja to będę się nawet bała wziąć na ręce, a już napewno nie wykąpię dziecka Mam nadzieje, ze to samo przyjdzie...
Dziś nie spałam od 1 do 5:30

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 13:59   #1804
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
ja na pewno nie będę karmić przy ludziach ewentualnie przy mamie chociaz to nawet nie wiem, jakos mnie to krepuje to w koncu piersi coś intymnego po co to wywalać na widok publiczny tylko dlatego ze się karmi? ja nigdy nie lubilam jak ktoś przy mnie karmił bo nie wiedziałam gdzie oczy podziać jakoś głupio tak.

mam podobne zdanie jak ty,

mnie tez by to krępowało,
pamiętam jak byłam nastolatką,
ciotka postanowiła nakarmić syna przy stole pełnym ludzi
wszyscy patrzyli po ścianach,
byłam wtedy w szoku,

nie rozumiem dlaczego nie wyszła do innego pokoju
Stary 2011-01-11, 14:00   #1805
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
j

ja też dziś podsumowałam i zostało mi malutko z tych większych rzeczy to wózek i niania ale za to nie płacimy a tak to jeszcze troszkę u rodzyneczek troszkę w doz i po porodzie laktator i podgrzewacz ewentualnie jak będzie trzeba ale to zobaczymy a tak to wszystko jest tylko jeszcze musze na proszek polować lovela chyba teraz te promocje w tesco ale niestety mam do tesco 50km a to co u nas to takie bidne także się nie opłaca za bardzo jechać
A masz może bliżej rossmana? Bo też jest teraz w przecenie lovela i proszek i płyn do płukania

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 14:02   #1806
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
pokaż zdjęcie bo nie kojarzę tej

taka,
jest ich dużo na allegro w rożnych kolorach

http://allegro.pl/dyskretna-koszula-...400934726.html

tutaj zdjęcie lepiej oddaje jak wygląda na żywo
http://allegro.pl/koszula-nocna-na-c...408624786.html

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2011-01-11 o 14:04
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 14:04   #1807
ego_ego
Wtajemniczenie

Exclamation Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Cytat:

dziewczyny napisąłam do kasiapruszków na gg bo miałam jej numer i odpisała wszystko w porządku tylko czasu teraz nie ma bo pokój malują i wiele innych spraw ale ok u nich
no to dobrze, ja napisałam do niej na nk

Cytat:
też mam taki wygodny
wiem, bo to Ty chyba wstawiałaś link

a i tego dyzio co wczoraj body pokazywałaś, to też kupiłam za ponad 100zł, a miałam już ciuszków nie kupować
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-11, 14:05   #1808
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Hej
Dzisiaj rano pojechałam do laboratorium zrobić wyniki i wkurzyłam się na maksa. Poczekalnia jest wielkości 2x1,5 metra a w środku jakieś 15 osób. No i co, oczywiście brzuch mi odstaje, wiec widać, że jestem w ciąży, myślicie, że ktoś powiedział "Niecha Pani usiądzie?" kompletnie nikt. Znieczulica. Stałam tak 45 minut zanim przyszła moja kolej. Już nie wspomnę, że babcie emerytki musiały siedzieć bo inaczej moherowy beret mógł spaść im z głowy. Brrr....
Trzeba było udać, że Cię brzuch boli

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
izunia, ale u mnie w laboratorium jest tak samo.......wczoraj jak byłam, to te babsztyle sie na mnie tak patrzyły, jakby oczekiwały, że ja im ustąpię miejsca i siedzącego i w kolejce.......a takiego!!!!
i tylko ciagle pod nosem burczaly, jak one długo muszą czekać......ciekawe tylko gdzie im tak spieszno było...
a te berety, tam gorąc jak diabli, a te siedzą w tych swoich berecikach-chyba żeby nikt im ich nie ukradł

Cytat:
sól fizjologiczna pewnie. ja też to kupuję
No właśnie u tego r_p77 widziałam coś takiego http://allegro.pl/nosefrida-spray-do...396389860.html lepsze to niż zwykła sól w aptece, bo jest w kroplach i ciężki maluchowi zapuścić.

Cytat:
z moherami trzeba walczyćbo traktują siebie jakby byli pępkiem świata, matki z dzieckiem w kolejce nie przepusci tylko sie morduje ta mama z nim juz nie mowiac o ciezarnej a one siedza i gderają jak im to ciezko siedziec i czekac i ze ich jeszcze nie chce nikt przepuscic a tak im sie spieszy bo domu czeka na nich brazylijski serial!!!!!
wrrrrr
Nie, "Moda na sukces"

Cytat:
w ogóle to obawiam się trochę karmienia wśród ludzi, bardzo chcę karmić, i chciałabym jak najdłużej. ale miałam już dwa zabiegi bo miałąm guzki i moja i jedna i druga pierś jest z blizną nawet dość dużą
wie o tym kilka osób z domu tylko. boję się głupich pytań i tego że będą sie na te moje cycki patrzeć i zastanawiać się co mi się działo
Spokojnie, jak przystawiasz dziecko do piersi, to po pierwsze zasłania ono pół piersi, a po drugie z wierzchu możesz przykryć pieluszką i gówno widać, chyba, że ktoś będzie na chama zaglądał.

Co do wit. to nie brałam dodatkowych, tylko przez jakiś czas magnez i potas jak gin przepisał, wyniki mam w normie. W pierwszej ciąży non stop coś brałam, bo wyniki były złe.

Spałam dziś w nocy 5 godzin, po prostu masakra, mała tak szalała i kręciła się, jakby ktoś jej amfy dał odsypiałam w dzień. Mam nadzieję, że to jednonocny wyskok bo inaczej padnę na pysk, przecież mam jeszcze szkolaczka w domu

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 14:05   #1809
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Castia co do staników do karmienia...ja właśnie zamówiłam na Allegro 2-pak (biały i czarny) ,czekam aż przyjdzie,bo ciekawa jestem,czy rozmiar dobry dobrałam?
czarna a jakie zamówiłas ??

zaba5 - witaj
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 14:14   #1810
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
trzyrazyi buraczki lubię,ale już SOKU Z BURAKÓW nie wypiję O nie,nie,nie!

Castia korzystna,korzystna Wiesz...ja też będę unikac karminie przy ludziach,bo nie będę ukrywac,że jest to dla mnie dosyc krępująca sytuacja. Nie wiem,pewnie wszystko wyjdzie w praniu... może później nie będę na to w ogóle zwracac uwagi...kto wie?

sok z burakow wlasnej roboty nie jest taki najgorszy.....serio czarna a pije sie tylko lyzke dziennie...a skora sie polepsza nie jest taka blada :P

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość

Ja tez nie bede karmic piersia w towarzystwie...sama bedac u rodziny glupio sie czulam gdzy meza siostra nagle ni z tego ni z owego ...nagle chlas cycucha wyciaga i karmi...takie to niesmaczne bylo dla mnie.....ale nie powiem 2 malych chlopczykow wiek 13,14 lat cieszyli sie jak szaleni hihih ciekawe czemu hihih
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 14:15   #1811
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:

Przyszła mi dzisiaj koszulka i szlafroczek - zaj........ mi się podoba
http://allegro.pl/koszulka-nocna-do-...382822197.html

http://allegro.pl/xxl-44-szlafrok-sz...389208105.html
tez zamówiłam taka koszulke i taki szlafroczek teraz czekam na przesyłkę

Cytat:

Castia korzystna,korzystna Wiesz...ja też będę unikac karminie przy ludziach,bo nie będę ukrywac,że jest to dla mnie dosyc krępująca sytuacja. Nie wiem,pewnie wszystko wyjdzie w praniu... może później nie będę na to w ogóle zwracac uwagi...kto wie?
czarna - mam tak samo, buraczki moge jeść codziennie, ale sok.......a fujjjj, nie wypiję!!!
co do karmienia, ja tez nie mam zamiaru wywalać cycka przy gościach, a tymbardziej przy obcych ludziach. Ale np. moja szfagierka bez oporu wywalały przy obiedzie cycka żeby dać dziecku, mnie to krępowało....ale ją chyba nie......

jejku dziewczyny, jak mnie bolą dziś plecy i żebro po prawej stronie ........

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2011-01-11 o 14:17

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-11, 14:21   #1812
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
tez zamówiłam taka koszulke i taki szlafroczek teraz czekam na przesyłkę

czarna - mam tak samo, buraczki moge jeść codziennie, ale sok.......a fujjjj, nie wypiję!!!
co do karmienia, ja tez nie mam zamiaru wywalać cycka przy gościach, a tymbardziej przy obcych ludziach. Ale np. moja szfagierka bez oporu wywalały przy obiedzie cycka żeby dać dziecku, mnie to krępowało....ale ją chyba nie......

jejku dziewczyny, jak mnie bolą dziś plecy i żebro po prawej stronie ........
Coraz wiecej bedziemy miec tych doligliwosci...mnie znowu dzis boli miednica i pachwiny jakas masakra..dobrze ze wolne dzisiaj mam to posiedze w domu i sobie odpoczne
Stary 2011-01-11, 14:40   #1813
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:

ja też tak mówiłam,ale można mieć na to sposoby.Przecież nie siedzisz z wywalonymi piersiami i nie karmisz.Jedna pierś jest na wierzchu.Można zawsze przykryć pierś pieluszką.My tak często podróżowaliśmy i zabieraliśmy ze sobą małą,że jakoś się nie wstydze.Nie razi mnie też to jak ktoś karmi np.na ławce w parku czy w knajpce na obiedzie.Byłam raz w kościele i dziecko matce dawało czadu,poszła na koniec ,usiadła koło spowiednika podłączyła małego do piersi i ok

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 14:44   #1814
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

ja dziś spałam od 2:00 do 6:00. o 6;30w wstałam
córka mi spać nie dała.
macice mam pod żebrami a może i wyżej, bo sapie jak lokomotywa. Mam straszną zgagę i też mnie zaczynają pachwiny boleć i wszystkie kości w tyłku. Myślałam, że pierwszy trymestr jest najgorszy, ale chyba zmienię zdanie.
z mojego kaszlu zrobił się katar, ciurkiem leci. chyba się wykończe ...

też czekam na szlafroczek, może jutro dojdzie.

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

mnie zawsze rozczulał widok karmiącej mamy.

ale sama nie zamierzam paradować z cyckami na wierzchu, tym bardziej, że mam dosyć duże.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 14:45   #1815
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
ja też nie znoszę, chwała temu kto wymyslił zakupy przez neta, jaka to oszczędność czasu a i pieniędzy też
no to ja też sobie zamówię....będzie z głowy

heheteż się czaję na te dwupaki, korzystna cena jest jak dla mnie
trochę się boję o rozmiar aleeee zaryzykuję

Cytat:

Cytat:

Cytat:
też mam taki wygodny

Cytat:

byłam wtedy w szoku,

Ja tez nie jestem zwolenniczka karmienia publicznie. Tz w domu to jeszcze, bo jak sie z kims mieszka ( szwagierka, tesciowa, babcia czy rodzice) to trudno, zeby sie chowac jak trzeba praktycznie caly czas sciagac czy karmic na zadanie, ale przy gosciach czy gdzies na miescie to juz przesada, bo co z tego, ze sie mama nie krepuje jak innych ludzi moze jak najbardziej krepowac, a wrecz nawet ktos moze byc zniesmaczony. Kiedys ogladalam program gdzie babeczka wciskala ludziom, ze widok matki karmiacej piersia jest taki cudowny i w ogole najlepiej jakby jeszcze przechodnie jej klaskali , a dla mnie to takie zmuszanie to podziwiania czyichs cyckow. I taka mama powinna uszanowac fakt, ze nie kazdy uwaza, ze karmienie przy ludziach to takie fajne.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 14:45   #1816
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
ja też tak mówiłam,ale można mieć na to sposoby.Przecież nie siedzisz z wywalonymi piersiami i nie karmisz.Jedna pierś jest na wierzchu.Można zawsze przykryć pierś pieluszką.My tak często podróżowaliśmy i zabieraliśmy ze sobą małą,że jakoś się nie wstydze.Nie razi mnie też to jak ktoś karmi np.na ławce w parku czy w knajpce na obiedzie.Byłam raz w kościele i dziecko matce dawało czadu,poszła na koniec ,usiadła koło spowiednika podłączyła małego do piersi i ok

no każdy może mieć swoje zdanie,
dla mnie karmienie jak obok ktoś chce zjeść obiad jest brakiem kultury
Stary 2011-01-11, 14:48   #1817
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:

byłam wtedy w szoku,

to już hardcore wyobrażam sobie jakie to musiało być krępujące dla wszystkich

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
A masz może bliżej rossmana? Bo też jest teraz w przecenie lovela i proszek i płyn do płukania
też 50km niestety na takim zad... trochę mieszkamy

Cytat:
taka,
jest ich dużo na allegro w rożnych kolorach

http://allegro.pl/dyskretna-koszula-...400934726.html

tutaj zdjęcie lepiej oddaje jak wygląda na żywo
http://allegro.pl/koszula-nocna-na-c...408624786.html
a to też miałam taką brać ładna

Cytat:
a i tego dyzio co wczoraj body pokazywałaś, to też kupiłam za ponad 100zł, a miałam już ciuszków nie kupować
hehe no ja też zawsze sobie obiecuję

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość

No właśnie u tego r_p77 widziałam coś takiego http://allegro.pl/nosefrida-spray-do...396389860.html lepsze to niż zwykła sól w aptece, bo jest w kroplach i ciężki maluchowi zapuścić.
to ja takie coś własnie kupiłam u niego

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość

Ja tez nie bede karmic piersia w towarzystwie...sama bedac u rodziny glupio sie czulam gdzy meza siostra nagle ni z tego ni z owego ...nagle chlas cycucha wyciaga i karmi...takie to niesmaczne bylo dla mnie.....ale nie powiem 2 malych chlopczykow wiek 13,14 lat cieszyli sie jak szaleni hihih ciekawe czemu hihih
no ciekawe hormony buzują

Cytat:
ja to bym po prostu poszła z dzieckiem do domu nie pochwalam tego ale co zrobić. a u nas w kościele jak jest np chrzest to się wychodzi do zachrystii po prostu nakarmić a nie tak w kościele

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 14:50   #1818
zaba5
Raczkowanie

Jak pisałam wcześniej co do wyników to przestałam się starać - tzn buraczki bardzo lubię a szczególnie w wersji ćwikła - ale soku już nie byłam w stanie przełknąć. Mobilizowanie się praktycznie przez cały dzień, bo trzeba wypić buteleczkę soczku nieeee, dość. Samopoczucie od razu lepsze a i wyniki się podniosły . Nie ma sensu zmuszać się do czegoś co się nie jest w stanie przełknąć, bo tylko można się nerwicy nabawić

Jeśli chodzi o karmienie piersią w miejscach publicznych, to jest taki wątek na mama z klasą . Bardzo zresztą mi się podobał, choć zostałam tam nazwana osobą nietolerancyjną . No, ale hipokryzja u niektórych jest po prostu zabijająca
Sama nie należę do osób, którym podoba się widok mamy karmiącej( a widuję bardzo często ) i będę stawać na głowie aby do takich sytuacji nie dopuścić w swoim przypadku, tym bardziej, że uważam to za intymne. Jakoś nie wyobrażam sobie teścia patrzącego na moje piersi podczas karmienia Antka
No ale to już decyzje każdej z nas

Ja mam Antka od samego początku ułożonego bardzo nisko - miednicowo i niestety od początku ciąży siedzę w pozycji półleżącej. Moja kość ogonowa jest już tak obita, że siedzenie na tyłku jest totalnym wyczynem tym bardziej że teraz jeszcze do tego dochodzi masa malucha W nocy aby przewrócić się na drugi bok, to najpierw przerzucam brzuch, a ja zaraz za nim , mąż to ryje ze śmiechu patrząc na moje nocne wyczyny. A tu jeszcze dwa miechy i to najgorsze
zaba5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 14:53   #1819
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tak samo, buraczki owszem nawet 3razy dziennie a soku nigdy w życiu

Cytat:

dokładnie tak, mnie to by krępowało a spotkałam się już z wieloma sytuacjami że cycka bez skrępowania dziewczyny wyjmują i karmią

Cytat:

byłam wtedy w szoku,

ja będę starała sie karmic na osobnosci, jedynie TZ moge miec przy sobie i tylko on moze sie patrzec jak corcia korzysta z moich cycuszkow

Cytat:

Nie, "Moda na sukces"

Spokojnie, jak przystawiasz dziecko do piersi, to po pierwsze zasłania ono pół piersi, a po drugie z wierzchu możesz przykryć pieluszką i gówno widać, chyba, że ktoś będzie na chama zaglądał.
to jeszcze jest?

ja jestem ogólnie wstydliwa, więc juz sie boje tego karmienia, że np. w miejscu publicznym bede musiala core karmic
ale bede sie starala tego unikac od samego poczatku.
mam nadzieje ze jakos sobie poradze
i dobry pomysl z pieluszka, skorzystam

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-01-11 o 14:56
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 14:58   #1820
n.ik.a
Zadomowienie

iweczka u mnie też na blacie w kuchni cała apteczka

Szara Myszka też biorę feminatal N, tardyferon i dodatkowo pregnium oraz duphaston i buraka w tabletkach, bo wyniki leciały na łeb na szyję. jutro ide na badanie mam nadzieję, że wyniki będą lepsze a po tym żelazie czuję się dobrze nic mi nie jest tylko mam okropne zaparcia i chyba po tych wszystkich lekach

mordka ja ostatnio też źle sypiam a dzisiejsza noc tez masakryczna. Za nim usnęłam uryczałam się jak bóbr, bo mała nie kopała i bardzo się przeraziłam bo jej poraz to tak 21-22. A tu nic. Dopiero zaczęła szaleć jak mąż przyszedł i pogadał do brzuszka. Szlaleństwa trwały do 2 w nocy. Póniej zaczął się conocny problem z rekami. Więc spacerowałam po domu a gdy udało się zasnąc to ból budził po godz. Musze powiedziec lekarzowi, bo strasznie jest to męczące.

No i w końcu przyniosłam od mamy wszystkie lumpeksowe zdobycze dla małej i troszke po chrzesnicy. Przeważa w nich kolor niebieski bo od początku myśłałam, że będzie chłopak. Niunia na pewno się nie obrazi a teraz kupuję babskie kolory czyli różowe i żółte
na fotkach m.in. śpiworek, specjalne bodziaki do spania (te z gumką na dole)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_0872.jpg (45,7 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0873.jpg (41,1 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0874.jpg (42,1 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0876.jpg (49,1 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0877.jpg (38,6 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0878.jpg (53,9 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0879.jpg (42,8 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0875.jpg (29,8 KB, 17 załadowań)

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 15:00   #1821
87czarna
Zakorzenienie

iweczka to te staniki,które zamówiłam
http://allegro.pl/2-pak-za-25-90-biu...384980859.html

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 15:14   #1822
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

nika - ale śliczności
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 15:18   #1823
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
nom ona tez juz jakis czas temu wyladowala w szpitalu mam nadzieje ze z nia wszytsko ok
Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość

ja mam jeszcze taki stary model, było kiedys takie czerwone serduszko, świetnie sie sprawdziło, mam jeszcze
jesli kupujecie lampke to raczej w ciemnej oprawie, bo inaczej światło będzie biło po oczach i dziecko wam sie rozbudzi

Cytat:

Cytat:
Cytat:
Cytat:
no każdy może mieć swoje zdanie,
dla mnie karmienie jak obok ktoś chce zjeść obiad jest brakiem kultury
no tak, ale dziecko tez chce zjeść obiad i w dodatku to jest niemowle, które chce zjeść natychmiast, a nie że mama będzie latała i szukała miejsca gdzie nie będzie ani jednej osoby. No a za przeproszeniem, moje dziecko nie będzie jadło w łazience ani w wc, bo i takie sugestie czasem padają na róznych forach .

Pierś mozna tak wyjąć, że jak dziecko weźmie sutek w usta, to nic nie będzie widać, można tez zakryć rąbkiem pieluszki, czy kocyka.

Ja karmiłam dzieci zawsze i wszędzie, szczerze mówiąc to nigdy nie spotkałam się z negatywna reakcją, może ktoś sobie cos pomyslał, ale zawsze moze odwrócić głowę.

Bez przesady, w miejscu publicznym raczej nikt nie wywala całej piersi na wierzch, poza tym dziecko jedząc zasłania pierś sobą, więc widac tylko że dziecko je, od czasu do czasu jak puści brodawke to moze byc ją widać, ale nie wariujmy, faceci chodza latem bez koszulek i nikt nie fiksuje na ten temat, że im brodawki widać poza tym wtedy mozna ja zasłonic ubraniem, czy pieluchą. To sa dosłownie chwile.

Przepraszam bardzo ale w tym momencie dziecko jest najwazniejsze i jego głód, a nie to, że ktos sie moze poczuc zniesmaczony.
Piersi są stworzone przez naturę własnie do tego by karmic, a jeśli komuś sie kojarza wyłącznie z seksem i stąd skrępowanie, czy dziwne skojarzenia, jak zobaczy sam akt karmienia, czy odrobinke brodawki no to juz jego problem nadmiernej fiksacji na seksualnej funkcji piersi.
A juz na pewno to nie jest zdrowe, jesli ktos czuje sie skrępowany, czy zniesmaczony z powodu samej świadomości, że to dziecko na kolanach mamy ssie własnie cycka, mimo, że ten człowiek dajmy na to jest dwa metry dalej i tego cycka nie widać, bo to oznacza niemal fobię na ten temat.
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2011-01-11 o 15:24
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 15:24   #1824
aja1
Zakorzenienie

Niutka najlepsze jest to, że faceci nie postrzegają kobiety karmiącej jako obiektu seksualnego. To jest podejście samych kobiet.
To taka dygresja, bo wystarczył mi wątek o karmieniu publicznym

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-01-11, 15:30   #1825
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Niutka najlepsze jest to, że faceci nie postrzegają kobiety karmiącej jako obiektu seksualnego. To jest podejście samych kobiet.
To taka dygresja, bo wystarczył mi wątek o karmieniu publicznym
Nie zaglądam nawet na takie wątki, bo nie chcę sie denerwować, a najzabawniejsze jest to, ze najczęsciej wypowiadają się w takich sytuacjach osoby, które albo same jeszcze nie mają dzieci, albo karmia butelka i nie wiedza jak to jest z cycem.
Stary 2011-01-11, 15:32   #1826
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
ja mam jeszcze taki stary model, było kiedys takie czerwone serduszko, świetnie sie sprawdziło, mam jeszcze
jesli kupujecie lampke to raczej w ciemnej oprawie, bo inaczej światło będzie biło po oczach i dziecko wam sie rozbudzi

no tak, ale dziecko tez chce zjeść obiad i w dodatku to jest niemowle, które chce zjeść natychmiast, a nie że mama będzie latała i szukała miejsca gdzie nie będzie ani jednej osoby. No a za przeproszeniem, moje dziecko nie będzie jadło w łazience ani w wc, bo i takie sugestie czasem padają na róznych forach .

Pierś mozna tak wyjąć, że jak dziecko weźmie sutek w usta, to nic nie będzie widać, można tez zakryć rąbkiem pieluszki, czy kocyka.

Ja karmiłam dzieci zawsze i wszędzie, szczerze mówiąc to nigdy nie spotkałam się z negatywna reakcją, może ktoś sobie cos pomyslał, ale zawsze moze odwrócić głowę.

Bez przesady, w miejscu publicznym raczej nikt nie wywala całej piersi na wierzch, poza tym dziecko jedząc zasłania pierś sobą, więc widac tylko że dziecko je, od czasu do czasu jak puści brodawke to moze byc ją widać, ale nie wariujmy, faceci chodza latem bez koszulek i nikt nie fiksuje na ten temat, że im brodawki widać poza tym wtedy mozna ja zasłonic ubraniem, czy pieluchą. To sa dosłownie chwile.

Przepraszam bardzo ale w tym momencie dziecko jest najwazniejsze i jego głód, a nie to, że ktos sie moze poczuc zniesmaczony.
Piersi są stworzone przez naturę własnie do tego by karmic, a jeśli komuś sie kojarza wyłącznie z seksem i stąd skrępowanie, czy dziwne skojarzenia, jak zobaczy sam akt karmienia, czy odrobinke brodawki no to juz jego problem nadmiernej fiksacji na seksualnej funkcji piersi.
A juz na pewno to nie jest zdrowe, jesli ktos czuje sie skrępowany, czy zniesmaczony z powodu samej świadomości, że to dziecko na kolanach mamy ssie własnie cycka, mimo, że ten człowiek dajmy na to jest dwa metry dalej i tego cycka nie widać, bo to oznacza niemal fobię na ten temat.

Zawsze mozna przejsc do drugiego pokoju...a nawet jak tam ktos jest to mozna przeprosic i zapytac czy moga wyjsc na chwile bo chcesz nakarmic dzidzie..... jezeli ty z tym czujesz sie dobrze i nie masz oporow karmienia przy ludziach to ok...i jezeli oni nie maja problemu z tym to fajnie...ja podalam przyklad jak meza siostra karmila a ja nie wiedzialam gdzie oczy podziac glupio mi bylo ale nie powiem przeciez wyjdz hihihihi kazdy zrobi jak chce i tyle
Stary 2011-01-11, 15:33   #1827
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zaglądam nawet na takie wątki, bo nie chcę sie denerwować, a najzabawniejsze jest to, ze najczęsciej wypowiadają się w takich sytuacjach osoby, które albo same jeszcze nie mają dzieci, albo karmia butelka i nie wiedza jak to jest z cycem.
Fakt

A tu ciekawy artykuł o rozładowywaniu złości u dzieci w różnym wieku.
http://mamdziecko.interia.pl/wychowa...c,1580920,5352

I jeszcze - pierwsze dni po narodzinach:
http://mamdziecko.interia.pl/porod/n...o,1560269,6140

i jakieś inne rzeczy http://mamdziecko.interia.pl/
- uczenie samodzielnego spania
-przyzwyczajanie do butelki
-karmienie piersią

Mój Aniołek 30.12.2016

Edytowane przez aja1
Czas edycji: 2011-01-11 o 15:41
Stary 2011-01-11, 15:42   #1828
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
iweczka to te staniki,które zamówiłam
http://allegro.pl/2-pak-za-25-90-biu...384980859.html
dzięki
nika - super ciuszki
ja musze znaleźć coś takiego, niby spioszki, ale bez stópek, takie alla ogrodniczki bawełniane czy cuś......
Stary 2011-01-11, 15:49   #1829
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Zawsze mozna przejsc do drugiego pokoju...a nawet jak tam ktos jest to mozna przeprosic i zapytac czy moga wyjsc na chwile bo chcesz nakarmic dzidzie..... jezeli ty z tym czujesz sie dobrze i nie masz oporow karmienia przy ludziach to ok...i jezeli oni nie maja problemu z tym to fajnie...ja podalam przyklad jak meza siostra karmila a ja nie wiedzialam gdzie oczy podziac glupio mi bylo ale nie powiem przeciez wyjdz hihihihi kazdy zrobi jak chce i tyle
no, nie, własnie nie zawsze, sa takie mieszkania gdzie jest tylko jeden pokój
w centrum handlowym nie będe latac po piętrach i szukac pokoju dla matki karmiącej ( który najczęsciej jest jeden i może okazac się zajęty) , a dziecko będzie mi wtedy ryczało , tylko usiąde na najbliższej ławce
jak jestem w jakimś biurze, gdzie jest tylko 1 pomieszczenie, albo jest mnóstwo pomieszczeń, ale wszędzie sa ludzie, to co, gdzie mam wyjść, do wc ?
Poza tym na logike, to własnie łatwiej jest wyjść z pokoju osobie, którą to krępuje, niż matce z płaczącym maleństwem na ręku chodzic i szukac sobie miejsca... będe może złośliwa, ale w tym momencie komfort matki i dziecka jest dla mnie najwazniejszy ( tak jak np. komfort kobiety w ciązy przeważa nad komfortem innych ) , sa po prostu rzeczy wazne i wazniejsze , dyskomfort dyskomfortem, ale nie równa sie to cierpieniu niemowlęcia płaczącego z głodu.
Stary 2011-01-11, 15:50   #1830
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
rozsądnie napisaneTe które są przeciwne zobaczycie,że zmieni wam się światopogląd jak będziecie karmiły piersią

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości