|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Cytat:
![]() Cytat:
ja bym nie mogła karmić wśród ludzi ![]() dla mnie to jest bardzo osobista/intymna czynność zresztą jestem w stanie uszanować to, że inni nie mają ochoty na to patrzeć
![]() |
#1802 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Cytat:
![]() ![]() ja na pewno nie będę karmić przy ludziach ewentualnie przy mamie chociaz to nawet nie wiem, jakos mnie to krepuje to w koncu piersi coś intymnego po co to wywalać na widok publiczny tylko dlatego ze się karmi? ja nigdy nie lubilam jak ktoś przy mnie karmił bo nie wiedziałam gdzie oczy podziać jakoś głupio tak.
![]() |
#1803 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziś nie spałam od 1 do 5:30 ![]()
![]() |
#1804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam podobne zdanie jak ty, mnie tez by to krępowało, pamiętam jak byłam nastolatką, ciotka postanowiła nakarmić syna przy stole pełnym ludzi ![]() wszyscy patrzyli po ścianach, byłam wtedy w szoku, nie rozumiem dlaczego nie wyszła do innego pokoju ![]()
![]() |
#1805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1806 |
Zakorzenienie
|
taka, jest ich dużo na allegro w rożnych kolorach http://allegro.pl/dyskretna-koszula-...400934726.html tutaj zdjęcie lepiej oddaje jak wygląda na żywo http://allegro.pl/koszula-nocna-na-c...408624786.html
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-01-11 o 14:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#1807 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
wiem, bo to Ty chyba wstawiałaś link ![]() a i tego dyzio co wczoraj body pokazywałaś, to też kupiłam za ponad 100zł, a miałam już ciuszków nie kupować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1808 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() No właśnie u tego r_p77 widziałam coś takiego http://allegro.pl/nosefrida-spray-do...396389860.html lepsze to niż zwykła sól w aptece, bo jest w kroplach i ciężki maluchowi zapuścić. Cytat:
![]() Cytat:
Co do wit. to nie brałam dodatkowych, tylko przez jakiś czas magnez i potas jak gin przepisał, wyniki mam w normie. W pierwszej ciąży non stop coś brałam, bo wyniki były złe. Spałam dziś w nocy 5 godzin, po prostu masakra, mała tak szalała i kręciła się, jakby ktoś jej amfy dał ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1809 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1810 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
sok z burakow wlasnej roboty nie jest taki najgorszy.....serio czarna a pije sie tylko lyzke dziennie...a skora sie polepsza nie jest taka blada :P ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1811 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
co do karmienia, ja tez nie mam zamiaru wywalać cycka przy gościach, a tymbardziej przy obcych ludziach. Ale np. moja szfagierka bez oporu wywalały przy obiedzie cycka żeby dać dziecku, mnie to krępowało....ale ją chyba nie...... ![]() jejku dziewczyny, jak mnie bolą dziś plecy i żebro po prawej stronie ........ ![]() Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-01-11 o 14:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1812 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1813 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1814 |
Zadomowienie
|
ja dziś spałam od 2:00 do 6:00. o 6;30w wstałam
![]() córka mi spać nie dała. macice mam pod żebrami a może i wyżej, bo sapie jak lokomotywa. Mam straszną zgagę i też mnie zaczynają pachwiny boleć i wszystkie kości w tyłku. Myślałam, że pierwszy trymestr jest najgorszy, ale chyba zmienię zdanie. z mojego kaszlu zrobił się katar, ciurkiem leci. chyba się wykończe ... ![]() też czekam na szlafroczek, może jutro dojdzie. ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- mnie zawsze rozczulał widok karmiącej mamy. ![]() ale sama nie zamierzam paradować z cyckami na wierzchu, tym bardziej, że mam dosyć duże.
#1815 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1816 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no każdy może mieć swoje zdanie, dla mnie karmienie jak obok ktoś chce zjeść obiad jest brakiem kultury
![]() |
#1817 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1818 |
Raczkowanie
|
Jak pisałam wcześniej co do wyników to przestałam się starać - tzn buraczki bardzo lubię a szczególnie w wersji ćwikła - ale soku już nie byłam w stanie przełknąć. Mobilizowanie się praktycznie przez cały dzień, bo trzeba wypić buteleczkę soczku
![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o karmienie piersią w miejscach publicznych, to jest taki wątek na mama z klasą ![]() ![]() ![]() Sama nie należę do osób, którym podoba się widok mamy karmiącej( a widuję bardzo często ) i będę stawać na głowie aby do takich sytuacji nie dopuścić w swoim przypadku, tym bardziej, że uważam to za intymne. Jakoś nie wyobrażam sobie teścia patrzącego na moje piersi podczas karmienia Antka ![]() No ale to już decyzje każdej z nas ![]() Ja mam Antka od samego początku ułożonego bardzo nisko - miednicowo i niestety od początku ciąży siedzę w pozycji półleżącej. Moja kość ogonowa jest już tak obita, że siedzenie na tyłku jest totalnym wyczynem ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1819 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja będę starała sie karmic na osobnosci, jedynie TZ moge miec przy sobie i tylko on moze sie patrzec jak corcia korzysta z moich cycu ![]() Cytat:
![]() ja jestem ogólnie wstydliwa, więc juz sie boje tego karmienia, że np. w miejscu publicznym bede musiala core karmic ![]() ale bede sie starala tego unikac od samego poczatku. mam nadzieje ze jakos sobie poradze i dobry pomysl z pieluszka, skorzystam ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-01-11 o 14:56 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1820 |
Zadomowienie
|
iweczka u mnie też na blacie w kuchni cała apteczka
![]() Szara Myszka też biorę feminatal N, tardyferon i dodatkowo pregnium oraz duphaston i buraka w tabletkach, bo wyniki leciały na łeb na szyję. jutro ide na badanie mam nadzieję, że wyniki będą lepsze ![]() mordka ja ostatnio też źle sypiam a dzisiejsza noc tez masakryczna. Za nim usnęłam uryczałam się jak bóbr, bo mała nie kopała i bardzo się przeraziłam bo jej poraz to tak 21-22. A tu nic. Dopiero zaczęła szaleć jak mąż przyszedł i pogadał do brzuszka. Szlaleństwa trwały do 2 w nocy. Póniej zaczął się conocny problem z rekami. Więc spacerowałam po domu a gdy udało się zasnąc to ból budził po godz. Musze powiedziec lekarzowi, bo strasznie jest to męczące. No i w końcu przyniosłam od mamy wszystkie lumpeksowe zdobycze dla małej i troszke po chrzesnicy. Przeważa w nich kolor niebieski bo od początku myśłałam, że będzie chłopak. Niunia na pewno się nie obrazi a teraz kupuję babskie kolory czyli różowe i żółte ![]() na fotkach m.in. śpiworek, specjalne bodziaki do spania (te z gumką na dole)
![]() |
#1821 |
Zakorzenienie
|
iweczka to te staniki,które zamówiłam
![]() http://allegro.pl/2-pak-za-25-90-biu...384980859.html
![]() |
#1822 |
Zadomowienie
|
nika - ale śliczności
![]()
#1823 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja mam jeszcze taki stary model, było kiedys takie czerwone serduszko, świetnie sie sprawdziło, mam jeszcze ![]() jesli kupujecie lampke to raczej w ciemnej oprawie, bo inaczej światło będzie biło po oczach i dziecko wam sie rozbudzi Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Pierś mozna tak wyjąć, że jak dziecko weźmie sutek w usta, to nic nie będzie widać, można tez zakryć rąbkiem pieluszki, czy kocyka. Ja karmiłam dzieci zawsze i wszędzie, szczerze mówiąc to nigdy nie spotkałam się z negatywna reakcją, może ktoś sobie cos pomyslał, ale zawsze moze odwrócić głowę. Bez przesady, w miejscu publicznym raczej nikt nie wywala całej piersi na wierzch, poza tym dziecko jedząc zasłania pierś sobą, więc widac tylko że dziecko je, od czasu do czasu jak puści brodawke to moze byc ją widać, ale nie wariujmy, faceci chodza latem bez koszulek i nikt nie fiksuje na ten temat, że im brodawki widać ![]() Przepraszam bardzo ale w tym momencie dziecko jest najwazniejsze i jego głód, a nie to, że ktos sie moze poczuc zniesmaczony. Piersi są stworzone przez naturę własnie do tego by karmic, a jeśli komuś sie kojarza wyłącznie z seksem i stąd skrępowanie, czy dziwne skojarzenia, jak zobaczy sam akt karmienia, czy odrobinke brodawki no to juz jego problem nadmiernej fiksacji na seksualnej funkcji piersi. ![]() A juz na pewno to nie jest zdrowe, jesli ktos czuje sie skrępowany, czy zniesmaczony z powodu samej świadomości, że to dziecko na kolanach mamy ssie własnie cycka, mimo, że ten człowiek dajmy na to jest dwa metry dalej i tego cycka nie widać, bo to oznacza niemal fobię na ten temat.
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-01-11 o 15:24 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1824 |
Zakorzenienie
|
Niutka najlepsze jest to, że faceci nie postrzegają kobiety karmiącej jako obiektu seksualnego. To jest podejście samych kobiet.
To taka dygresja, bo wystarczył mi wątek o karmieniu publicznym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1825 |
Wtajemniczenie
|
Nie zaglądam nawet na takie wątki, bo nie chcę sie denerwować, a najzabawniejsze jest to, ze najczęsciej wypowiadają się w takich sytuacjach osoby, które albo same jeszcze nie mają dzieci, albo karmia butelka i nie wiedza jak to jest z cycem.
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
![]() ![]() |
![]() |
#1826 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zawsze mozna przejsc do drugiego pokoju...a nawet jak tam ktos jest to mozna przeprosic i zapytac czy moga wyjsc na chwile bo chcesz nakarmic dzidzie..... jezeli ty z tym czujesz sie dobrze i nie masz oporow karmienia przy ludziach to ok...i jezeli oni nie maja problemu z tym to fajnie...ja podalam przyklad jak meza siostra karmila a ja nie wiedzialam gdzie oczy podziac glupio mi bylo ale nie powiem przeciez wyjdz hihihihi kazdy zrobi jak chce i tyle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1827 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tu ciekawy artykuł o rozładowywaniu złości u dzieci w różnym wieku. http://mamdziecko.interia.pl/wychowa...c,1580920,5352 I jeszcze - pierwsze dni po narodzinach: http://mamdziecko.interia.pl/porod/n...o,1560269,6140 i jakieś inne rzeczy http://mamdziecko.interia.pl/ - uczenie samodzielnego spania -przyzwyczajanie do butelki -karmienie piersią Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2011-01-11 o 15:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nika - super ciuszki ![]() ja musze znaleźć coś takiego, niby spioszki, ale bez stópek, takie alla ogrodniczki bawełniane czy cuś...... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1829 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() w centrum handlowym nie będe latac po piętrach i szukac pokoju dla matki karmiącej ( który najczęsciej jest jeden i może okazac się zajęty) , a dziecko będzie mi wtedy ryczało , tylko usiąde na najbliższej ławce jak jestem w jakimś biurze, gdzie jest tylko 1 pomieszczenie, albo jest mnóstwo pomieszczeń, ale wszędzie sa ludzie, to co, gdzie mam wyjść, do wc ? Poza tym na logike, to własnie łatwiej jest wyjść z pokoju osobie, którą to krępuje, niż matce z płaczącym maleństwem na ręku chodzic i szukac sobie miejsca... ![]() ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1830 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:49.