Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecień 2011 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-11, 11:52   #1771
izunia233
Zadomowienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

zaba5 Witaj

Cytat:
Napisane przez emila28101987 Pokaż wiadomość
Piszecie ze macie problemy ze snem - ja tez ostatnio
Pol nocy sie mecze zanim zasne i jeszcze 20razy wstaje na siusiu Mecza mnie mysli czy bede umiala wszystko zrobic przy dziecku - czyli skad bede wiedziala kiedy glodne, czemu placze itp Wiem ze podobno wlacza sie instynkt i duzo rzeczy samo przychodzi ale jak mi sie nie wlaczy.. wlasnie takie obawy mnie teraz mecza. Pewnie dlatego ze to juz coraz blizej..

No! to sie troche wyzalilam moze nie jestem sama w tych moich obawach

Z innej beczki Mam pytanie odnosnie aspiartora do noska bo znalazlam kilka na necie i w sumie nie wiem jak to ma wygladac Znalazlam taki co wyglada jak gruszka, drugi w formie sprayu, a trzeci to taka rurka..

Wlasnie przegladam polecanych przez Was sprzedawcow na allegro - rodzyneczki i rp77 i nie wiem na kogo sie zdecydowac rodzyneczki chyba maja wiecej..
Ja mam dokładnie to samo. Boję się, że nie poradzę sobie przy pielęgnacji dziecka a jak pomyśłę sobie, że dziecko będzie miało sucho,najedzone a zacznie płakać to nie wiem co zrobię. Ale mam nadzieję, że będzie tak jak piszesz - włączy się instynkt. A poza tym od czego mamy Wizaż
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 11:52   #1772
Tity
Zakorzenienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
ja brałam falvit mama,potem przerzuciłam się na samo żelazo i tak zostało.Nic innego już nie biorę.Nie wiem sama czy te witaminy coś dają
Ja biorę Feminatal N, wyniki mam dość dobre i w sumie nie wiem czy to za sprawą hormonów czy witamin, ale mam włosy i paznokcie mocne jak nigdy. Wcześniej przez klika lat próbowałam sobie pazury wypielęgnować, ale ciągle się rozdwajały, więc chyba jednak coś dają te witaminy

Cytat:
Z innej beczki Mam pytanie odnosnie aspiartora do noska bo znalazlam kilka na necie i w sumie nie wiem jak to ma wygladac Znalazlam taki co wyglada jak gruszka, drugi w formie sprayu, a trzeci to taka rurka..
Ja kupiłam w końcu Fridę. Mam nadzieję, że nie będzie często potrzebna, no ale w razie czego chyba więcej odciągnie niż taka mini gruszka.

izabela no to gratuluję wygranej w konkursie Czyli krzywdy zostały wynagrodzone
zaba5 witaj
emila to leż sobie leż W sumie już nam nie wiele zostało A tak na dobrą sprawę to 2 tygodnie i można rodzić
Co do opieki nad maluchem to się jakoś nie martwię póki co. Z resztą kto ma dać sobie radę jak nie matka

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2011-01-11 o 11:53
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 11:55   #1773
Szara Myszka
Raczkowanie

My wczoraj też kupiliśmy Fridę. Dawno się tak nie uśmiałam w aptece. Trafiliśmy na strasznie fajną Panią farmaceutkę, która opowiedziała nam historię jak to rodzice kombinują z tymi aspiratorami. Podobno jest jakiś tam model tego aspiratora, który można podłączyć do odkurzacza.No i klienci często o niego pytali. Jak zaczęła się rozkręcać z tymi opowieściami, to pół apteki wyło ze śmiechu.

Zapraszam na mojego bloga:
www.szafadorci.blogspot.com
Szara Myszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 11:56   #1774
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
iza zamawiam ten kocyk co ty
http://allegro.pl/kocyk-dzieciecy-ba...395883583.html
kolor ecru
bo popatrzyliśmy z tżtem a oni mają pościel z kubusiem puchatkiem którą tż chciał w sklepie za 80zł a tu za 51
http://allegro.pl/disney-posciel-do-...391186030.html ta niebieska

ach musze iść na odwyk
ojj cieszę się że ktoś jeszcze skorzystał

ja dzisiaj kupię,
ciągle się waham czy nie kupić tego drugiego bez pasków,
wczoraj przejrzałam wszystkie strony z kocykami na all, i nadal te uważam za najładniejsze i cena bardzo fajna,
ostatnio w sklepie kupiłam dla siostrzenicy tż za 35zł najzwyklejszy cienki koc z mikrofibry

słodka ta pościel z kubusiem, a tz jest jego fanem?

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
ja w sumie też się zastanawiam czy te witaminy coś dają...bo zdaje mi się że nie bardzo...
ja łykam witaminy,
teraz Elevit, wcześniej Falvit a wcześniej jeszcze inne,

mój gin powiedział, że mam sobie kupić obojętnie jakie,
wyniki mam dobre, ale nie wiem czy to zasługa witamin,
ale chociażby dla magnezu i kwasu foliowego warto je łykać,
chociaż ja łyka jeszcze dodatkowa magnez też

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2011-01-11 o 12:08
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 11:56   #1775
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
czyli to jest ta frida? http://allegro.pl/frida-aspirator-do...406517188.html
a czemu ta pani na zdjeciu ma rurke w buzi? czyli jak sie tego uzywa?
Cytat:
ja też się zastanawiam nad zakupem fridy, póki co mam tylko gruszkę. mama wciąga powietrze przez rurkę i zanieczyszczenia z noska maleństwa lądują w rurce. tylko tam jest taki filtr który blokuje - żeby zanieczyszczenia z noska malucha nie wylądowały w twojej buzi. hmmmm przynajmniej ja tak rozumie mechanizm działania. chyba dobrze nie???

hehe no raczej trzeba mieć mocne płuca do tego

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 11:57   #1776
avikusia
Zadomowienie

Ja jeszcze tak napomknę apropo tych beretów bo byłam wczoraj u gin. ale w państwowej przychodni... 2 baby bezceremonialnie wrypały mi się w kolejkę i wystartowały jak torpedy do gabinetu tylko drzwi się otwierzyły... nosz kutwa, jak wyraziłam swoje zdanie na ten temat, to na moje 'do widzenia' później nie odpowiedziała żadna z czekających, wyobraźcie sobie hiehiehie. Głupie, myślą, że jak młoda to poczeka :/ co z tego, że młoda jak w 7 miesiącu ciąży i mam swoje prawa i przywileje!!! Może i mam malutki brzuch, który na dobrą spr. nie rzucał się w oczy bo miałam tak zarzucony szal, ale jasny korek... TROCHE KULTURY! JAK KOLEJKA TO KOLEJKA! Pogięte babiszony... eh. Aż się znów zdenerwowałam.

Do bezsennych dziewuszek - dzisiaj też się melduję (6:10) ...

ur. 01.04.2011
avikusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 12:03   #1777
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
J

Co do opieki nad maluchem to się jakoś nie martwię póki co. Z resztą kto ma dać sobie radę jak nie matka

dziękuję

ja też nie mam żadnych obaw związanych z opieką,
przynajmniej do tej pory nie naszło mnie coś takiego

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
hehe no raczej trzeba mieć mocne płuca do tego
a moja siostra pryska małemu jakąś wodą do nosa,
ale jakoś nigdy się nie zapytałam o co chodzi,
czego używa

Cytat:
Napisane przez avikusia Pokaż wiadomość
Ja jeszcze tak napomknę apropo tych beretów bo byłam wczoraj u gin. ale w państwowej przychodni... 2 baby bezceremonialnie wrypały mi się w kolejkę i wystartowały jak torpedy do gabinetu tylko drzwi się otwierzyły... nosz kutwa, jak wyraziłam swoje zdanie na ten temat, to na moje 'do widzenia' później nie odpowiedziała żadna z czekających, wyobraźcie sobie hiehiehie. Głupie, myślą, że jak młoda to poczeka :/ co z tego, że młoda jak w 7 miesiącu ciąży i mam swoje prawa i przywileje!!! Może i mam malutki brzuch, który na dobrą spr. nie rzucał się w oczy bo miałam tak zarzucony szal, ale jasny korek... TROCHE KULTURY! JAK KOLEJKA TO KOLEJKA! Pogięte babiszony... eh. Aż się znów zdenerwowałam.

uwielbiam ludzi, którzy się pchają w kolejkę bez pytania, to trzeba nie mieć za grosz kultury ...

rozumiem, ze ich nie wpuściłaś i weszłaś pierwsza?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-11, 12:05   #1778
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość

a moja siostra pryska małemu jakąś wodą do nosa,
ale jakoś nigdy się nie zapytałam o co chodzi,
czego używa
sól fizjologiczna pewnie. ja też to kupuję

Stary 2011-01-11, 12:09   #1779
megi2015
Zadomowienie

a ja dziś byłam na badaniach rano w laboratorium i za mną w kolejce była taka babcia. i jak zobaczyła że krew pobiera taka młoda laska - do 30 powiedzmy - to stwierdziła z góry że źle pobierze i że będzie bolało bo nie ma doświadczenia. że te starsze to tak fajnie pobierają a ta to pewnie nie.
okazało się że bez różnicy, ale mówie wam ta babcia nie umiała tego przezyć haha
Stary 2011-01-11, 12:11   #1780
emila28101987
Rozeznanie

Cytat:
ja też się zastanawiam nad zakupem fridy, póki co mam tylko gruszkę. mama wciąga powietrze przez rurkę i zanieczyszczenia z noska maleństwa lądują w rurce. tylko tam jest taki filtr który blokuje - żeby zanieczyszczenia z noska malucha nie wylądowały w twojej buzi. hmmmm przynajmniej ja tak rozumie mechanizm działania. chyba dobrze nie???
dziękuje za oświecenie

Tity wiem ze teoretycznie 2 tyg i mozna rodzic ale wolalabym doczekac do konca lutego ewentualnie do polowy

śliczny ten kocyk w paseczki chyba tez sie w niego zaopatrze bo cena naprawde super
o nie! teraz ja wpadam w wir zakupow allegrowych dobrze ze ciszukow juz mam duzo
emila28101987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 12:11   #1781
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
CAstiaNo,no..ja to samo-codziennie kołowrotek w głowie
hmmm no to widzę że chyba naprawdę mam anemię
Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Ja biorę Feminatal N, wyniki mam dość dobre i w sumie nie wiem czy to za sprawą hormonów czy witamin, ale mam włosy i paznokcie mocne jak nigdy. Wcześniej przez klika lat próbowałam sobie pazury wypielęgnować, ale ciągle się rozdwajały, więc chyba jednak coś dają te witaminy

Ja kupiłam w końcu Fridę. Mam nadzieję, że nie będzie często potrzebna, no ale w razie czego chyba więcej odciągnie niż taka mini gruszka.

zaba5 witaj
emila to leż sobie leż W sumie już nam nie wiele zostało A tak na dobrą sprawę to 2 tygodnie i można rodzić
ja też mam dość mocne paznokcie, a jak włosy mi zgęstniały, są śliczne takie lśniące mogłyby mi juz takie zostac
mysle ze to za sprawką Feminatalu, bede go brac i w czasie karmienia zebym byla piękną mamusią

zaba5 witaj wsród nas

ja się troszkę martwię tym,że nie będę wiedziala czemu to moje dziecie placze, widze po kolezance krzyczy ta malutka i niewiadomo jak jej pomoc - nakarmiona, przewinieta, wyspana a płacze
no ale czytam sobie ebooki jak uspokajać noworodka

dziewczyny a myslicie ze na biustonosz do karmienia to jeszcze za wczesnie zeby kupic
tak sie zastanawiam bo ogladam wlasnie na all

z moherami trzeba walczyćbo traktują siebie jakby byli pępkiem świata, matki z dzieckiem w kolejce nie przepusci tylko sie morduje ta mama z nim juz nie mowiac o ciezarnej a one siedza i gderają jak im to ciezko siedziec i czekac i ze ich jeszcze nie chce nikt przepuscic a tak im sie spieszy bo domu czeka na nich brazylijski serial!!!!!
wrrrrr

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-01-11 o 12:13
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-11, 12:32   #1782
agaaga89
Zakorzenienie

Dzień dobry ciężarówki
Wczoraj skreśliliśmy 3/4 wyprawki, zrobiliśmy meeega zamówienie u rodzyneczki duży kamień już mi spadł z serca, bo chodziły za mną te pustki na liście
Też kupiłam fridę do noska

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 12:37   #1783
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

dziewczyny co do kolejek na badania.U nas pkt pobrań jest czynny 1,5 h.Pielęgniarki pobierają z dobrej woli 2-2,5 godz.Ludzi jest w pip.Bo jak się przychodzi na glukozę i trzeba czekać godz to sie nijak nie wyrobisz.Jak mi ktoś ustąpi to siadam,jak nie to mam gdzieś.Niech siedzą jak im dupa ciąży
Co do tych kołowrotków w głowie ,też może to być anemia.

Patrzę szalejecie z wyprawkami.W tesco od 13 są mega promcje.Nawet pościel będzie chyba 25-30zł tańsza

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 12:40   #1784
aguchaw1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Dzień dobry ciężarówki
Wczoraj skreśliliśmy 3/4 wyprawki, zrobiliśmy meeega zamówienie u rodzyneczki duży kamień już mi spadł z serca, bo chodziły za mną te pustki na liście

Aga masz może na komputerze tą listę, na której masz potrzebne rzeczy wypisane ?? Bo mam problem z kosmetykami i iinnymi takimi higienicznymi rzeczami, za bardzo nie wiem ile czego;// Jakbyś miała to bym była wdzięczna

aguchaw1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 12:42   #1785
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
Co do tych kołowrotków w głowie ,też może to być anemia.

Patrzę szalejecie z wyprawkami
.W tesco od 13 są mega promcje.Nawet pościel będzie chyba 25-30zł tańsza
no ja myślę że właśnie to za sprawką anemii mam te kołowrotki

szalejemy bo godzina W coraz bliżej
też się wybieram do tesco w czw i to pojadę z rańca może zebym miałą duży wybór
jak będe miała z kim
no a jak nie to z TZ o 19 dopiero
Stary 2011-01-11, 12:42   #1786
iizabelaa
Zakorzenienie

właśnie przyszła do mnie koszula,
kopertowa z Dobranocka,
jest bardzo fajna,
jestem pozytywnie zaskoczona
Stary 2011-01-11, 12:49   #1787
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:

Megi ja tez tak rozumiem działanie fridy tez ja kupiłam dla maleństwa
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 12:53   #1788
zaba5
Raczkowanie

Dziękuję za miłe przywitanie

Cytat:
Napisane przez avikusia Pokaż wiadomość

Zawsze jak widzę takie sytuacje to trafia mnie na miejscu. A niestety mogę to powiedzieć jak i ze strony personelu tak i z pacjenta . Do szału doprowadzają mnie osoby które maja wyznaczone godziny (tak funkcjonuje większość przychodni, poradni itd), a przychodzą jak im się podoba i robią awantury dlaczego muszą tyle siedzieć - oczywiście już pomijam fakt że najczęściej wpychają się bez kolejki bo przecież one .... . Dla takich (mówię za siebie) nie mam litości . Często zastanawia mnie po co była reforma, jak i tak każdy robi co chce i jak jemu odpowiada komplikując tym życie innym a przecież mogło by być tak prosto i bez nerwów. No ale chyba musi skończyć się pewne pokolenie, żeby było inaczej

Ja całą ciąże jestem na feminatalu + magnez, wyniki badań na granicy ale ostatnio stwierdziłam, że im mniej sie staram ( buraczki, soczki itd) tym lepsze mam wyniki badań - hmmm ciekawe zjawisko .
W przyszły piątek usg - zobaczymy, poczekamy ... .

Co do snów - brak, ale ja nigdy nie mam . Owszem strach jest, ale nie o to jak sobie poradzę z maluchem (10 lat temu pracowałam w szpitalu na oddziale dziecięcym i jakoś tak wychodzę z założenia, że to jak z jazdą na rowerze tego się nie zapomina) tylko o sam poród - bo tego nie znam .

Castia myślę że nie jest za wcześnie, ja jeden mam bo dostałam ale na dniach będę kupować jeszcze jeden - zresztą chyba większość rzeczy dla siebie zamówię w tym sklepie http://www.malyrys.pl/akcesoria-mamy...06f51202b69c21, ceny wydają sie dość przystępne a ja nie lubię biegać po sklepach
zaba5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 12:53   #1789
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szara Myszka Pokaż wiadomość
My wczoraj też kupiliśmy Fridę. Dawno się tak nie uśmiałam w aptece. Trafiliśmy na strasznie fajną Panią farmaceutkę, która opowiedziała nam historię jak to rodzice kombinują z tymi aspiratorami. Podobno jest jakiś tam model tego aspiratora, który można podłączyć do odkurzacza.No i klienci często o niego pytali. Jak zaczęła się rozkręcać z tymi opowieściami, to pół apteki wyło ze śmiechu.
hehehe juz sobie to wyobraziłam
ale cos mi się kojarzy, że czytałam o jakimś aspiratorze co się do odkurzacza podłącza, ale ja bym się chyba bała........no nie wiem...
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-11, 13:05   #1790
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
chyba skupiam się na 3 kolorkach wózków dla małego. wybrać oczywiście trzeba jeden haha pomóżcie kochane...proszę:

mała modyfikacja może jeszcze taki wchodzi w grę
Zdecydowanie nr 2, ale ja to jak nie niebieski to zielony Poza tym uznaje zasade, ze na ulicach jest tak szaro i ponuro, ze wozeczki dla uchachanych szkrabow powinny byc kolorowe i wesole

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Mam taki problem. Boli mnie z prawej strony na wysokośći jajnika w pachwinie a szczególnie gdy opróżnię pęcherz i nie mogę podnieść nogi do góry. Miałyśćie tak???
Mnie czasem zaboli jajnik czy nerka, ale to raczej zasluga malego diablatka

Cytat:
Napisane przez olsza30 Pokaż wiadomość
dziewczyny, dzisiaj byłam na usg, jestem w 32 tyg. ciązy wg usg 33, wszytsko jest ok, poza jednym lekarz stwierdził okresowo pojawiające się zaburzenia rytmu serca, powiedział, że żadnych wad serca nie widzi. W badaniu połówkowym z serduszkiem było wszytsko ok, biło miarowo. czy miała tak któraś z was albo słyszałyście o czymś takim, do tej pory jak lekarz badał tętno dziecka to nic nie zauważył, ani też podczas wcześniejszych usg.
Wiesz co skoro cos z sercem jest nie tak i lekarz zwrocil na to uwage to powinien dac skierowanie, lub zaproponowac wizyte u kardiologa. Ja widzisz polecialam na to echo serca z nie grozna wada, ktora sie sama naprawila, ale gine jednak wolal sie upewnic.

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Witajcie, ja wczoraj tylko poczytałam, już nie miałam siły pisać. Przyszły do mnie koszule, amarant jest trochę wściekły, szara ładniejsza na pewno. Upiorę w płynie dla małego jak przyjdzie i włożę już żeby czekały.
Mam nadzieje, że z black będzie wszystko dobrze i jeszcze chociaż kilka tygodni Julka posiedzi w brzuszku.

Ja dziś jestem przerażona od rana nie czuję Franka
Zawsze jak wstawalam kopal, a po sniadaniu z Nutella w ogóle był bardzo aktywny, a teraz nic, ani jednego kopniaka od 6stej;(
Pije teraz ciepłą herbatkę i się wsłuchuje.
macie pomysł co zrobić żeby mały się rozbrykał? Jest coś co mogę zjeść?
Poczekam 2 godziny jeszcze i chyba będę dzwonić do lekarza
Wiesz no mogl sie inaczej ulozyc, lub zaspac. Dzieciaczki z dnia na dzien staja sie tez coraz wieksze i juz tak nie dokazuja jak na poczatku, bo nie majaj miejsca. Ja czasem caly dzien nie czuje Mateo i nie panikuje tylko odpoczywam Jednak ja absolutnie nie naleze do panikar i nawet te moje ostatnie akcje nie zmusily mnie do podjechania na IP. Tak wiec jesli ma Ciebie to meczyc to jedz i z glowy

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
Dzień dobry Ja od dziś już na l4

Dziewczyny, jaka wysokość macicy macie teraz?
Ja wczoraj byłam na wizycie i lekarka powiedziała, że jakoś nisko mam brzuch...macica niecałe 3 palce nad pępkiem (28tc). Odkąd opadł tak jakby brzuch to mam te bóle pachwin i ruchy dziecka czuje bardzo nisko i są dość nieprzyjemne. Biorę Cordafen i Luteinę dodatkowo. Za tydzień kontrola i zobaczymy.
Ja juz mam bardzo nisko brzuch. Spokojnie mieszcze cala dlon pod cyckami, ale skoro zaczal mi sie saczyc ten caly czop i mam wszelkie objawy nadchodzacej godziny zero to nic mnie nie dziwi.

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Hej
Dzisiaj rano pojechałam do laboratorium zrobić wyniki i wkurzyłam się na maksa. Poczekalnia jest wielkości 2x1,5 metra a w środku jakieś 15 osób. No i co, oczywiście brzuch mi odstaje, wiec widać, że jestem w ciąży, myślicie, że ktoś powiedział "Niecha Pani usiądzie?" kompletnie nikt. Znieczulica. Stałam tak 45 minut zanim przyszła moja kolej. Już nie wspomnę, że babcie emerytki musiały siedzieć bo inaczej moherowy beret mógł spaść im z głowy. Brrr....

Dzwoniłam do swojego gin i pytałam się o ten ból w pachwinie i powiedział mi, że najprawdopodobniej zaczyna robić mi się stan zapalny i kazał brać no-spe i tabletki żurawit.

coralady no to miałaś sen, raczej horror

megi ja też jestem za 3
Cytat:
Napisane przez mokra6 Pokaż wiadomość
Ja tak miałam ostatnio w banku. Było 22 osoby przede mną i 2 kasy! Było gorąco na maksa, porozpinałam się, widać było przecież brzuch i żadna lafirynda mni nie przepuściła, a ja sie nie umiem upominać Wyszłam po godzinie tak zmęczona, ze szok. A jeszcze siku mi sie chciało, a tam nie było łazienki dla klientów

Ja kupuję rożek z usztywnieniem. Ciekawe czy ten w tesco jest usztywniony?
To jak bylam z tesciowa w aptece to sie wszyscy na mnie gapili jakbym z nieba nagle spadla i jakies takie mieli dziwne te miny. Tesciowa stala w kolejce, a ja siedzialam, ale i tak nikt sie ofc nie pofatygowal, zeby ustapic

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
coralady - ale sen!!!!!!!
ja tez jestem tak ciekawa jak wyglada moja niunia ze nie mogę się jej już doczekać!!!
co do różka-ja jeszcze nie mam, dziś siade do all i zamówię jakiś, chciuałabym jeden usztywniany i jeden zwykły.
Odebrałam badania. Kurde biorę żelazo, magnez i te inne witaminy dla ciężarówek i znowu wyniki mi spadły
ja już smaku nie mam po tym wszystkim takie mam po nich odruch
Moj gine powiedzial mi ostatnio, ze skoro spada mi morfologia to sie tylko cieszyc, bo to oznacza, ze dziecko rosnie i wyciaga ze mnie wszystkie potzrebne rzeczy, a po to biore wszelkie witaminy, zeby mu to wszystko zapewnic. No to biore

Cytat:
iweczka ja mam to samo...tak się faszeruję,a wyniki nie są zachwycające :/ Walczę z anemią :/
Ja mam bardzo zaawansowana anemie, ale w sumie nie odczuwalam jakos specjalnie jej objawow. Teraz wcinam Tardyferon i czuje sie tak samo jak do tej pory.

No i dzis zaczynamy 34tc Jeszcze rowno miesiac i moge rodzic, ale zapewne nastapi to wczesniej

A no i przyszedl moj podgrzewacz. W ogole laska jeszcze kasy nie dostala, a juz mi go wyslala i dzis sie mnie pyta czy jej zaplacilam. No szczena mi opadla. W kazdym razie podgrzewacz juz sie testuje i jest mega zajefajny.

Edytowane przez Jok3r
Czas edycji: 2011-01-11 o 13:07
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 13:11   #1791
prunelle
Wtajemniczenie

hej dziewczyny, dopiero godzinę temu wróciłam z glukozy i teraz Was nadrobiłam; dwie godziny siedzenia w przychodni, masakra, skręcało mnie z głodu ale wyniki ok, cukrzycy nie ma, tylko z tym żelazem zobaczymy, wyniki w tym tygodniu...

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
HEJ lejdis ja po uczelni, niestety jechac musialam bo bylo zaliczenie, a wyniki za tydzien, mysle,ze jest ok bo projekt mialysmy fajny

ale rewolucje zoladkowe dalej... chociaz wydaje mi się,że po prostu synus mi tak uciska.. nie moge zjesc nawet jabłka bo od razu mi sie cofa, zoladek mam chyba wielkosci piesci .. jem co godzinę , cos w stylu mandarynka.. moge zapomniec o obiedzie buuuuu !

teraz czas na kapiel i ucze sie na jutrzejsze zaliczenia...
za zaliczenia!

Cytat:
Napisane przez olsza30 Pokaż wiadomość
dziewczyny, dzisiaj byłam na usg, jestem w 32 tyg. ciązy wg usg 33, wszytsko jest ok, poza jednym lekarz stwierdził okresowo pojawiające się zaburzenia rytmu serca, powiedział, że żadnych wad serca nie widzi. W badaniu połówkowym z serduszkiem było wszytsko ok, biło miarowo. czy miała tak któraś z was albo słyszałyście o czymś takim, do tej pory jak lekarz badał tętno dziecka to nic nie zauważył, ani też podczas wcześniejszych usg.
nie wiem, co to może być niestety, ale skoro wad serca nie widzi, to może to nic groźnego?

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
wyczytałam gdzieś w gazecie,że dzieci w brzuchu reagują na pogodę nie wiem czy to prawda, ale jak patrze na to co mam za oknem... sama nawet bym stopą ani ręką nie ruszyła gdybym miała taką możliwość
hehe, to już jasne czemu mojego nawet glukoza nie ożywiła za bardzo temu to dobrze, a mamusia musiała się na tę 7 rano zwlec!

Cytat:
ahaaaaa zapomniałam napisać, że wygrałam blender w feralnym konkursie kulinarnym
przez który bym się z wizażem pożegnała
no widzisz, gratulacje

Cytat:
Napisane przez zaba5 Pokaż wiadomość
Witam mamy marcowo - kwietniowe
witaj! Antoni Marek - bardzo ładne imiona

dawno się kasiapruszkow nie odzywała, nie?

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 13:12   #1792
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

hej dziewczyny, jestem tu nowa i zastanawiam sie jak tu dostac sie na lise mamusiek marcowych ja mam termin na 14 marca bedzie chlopczyk. Zastanawiam się tez czy jest tu jakaś mamuśka z Pruszkowa lub Komorowa.
kinga2710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 13:12   #1793
avikusia
Zadomowienie

iizabelaa no niestety nie ;/ nawet nie zdąrzyłam wstać bo w ciąży tak szybko się nie da, a te dwie dosłownie jak torpedy.. Boże, co za ludzie!!! Za 3 tyg. znów tam idę bo trzeba usg zrobić zanim babeczka pójdzie na urlop, ale nie daj Boże żebym spotkała te dwa babsztyle... taką rewolucje zrobie jak któraś wyleci przede mnie że szok! Jakbym chciała robić wczoraj to musiałabym wejść do gabinetu (tak, tak... takiego maja speeda!! ) a jakby przyszło co do czego to pewnie by się żadna "nie mogła" ruszyć :/

ur. 01.04.2011
avikusia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-11, 13:19   #1794
87czarna
Zakorzenienie

Castia co do staników do karmienia...ja właśnie zamówiłam na Allegro 2-pak (biały i czarny) ,czekam aż przyjdzie,bo ciekawa jestem,czy rozmiar dobry dobrałam?

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 13:31   #1795
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguchaw1 Pokaż wiadomość
Aga masz może na komputerze tą listę, na której masz potrzebne rzeczy wypisane ?? Bo mam problem z kosmetykami i iinnymi takimi higienicznymi rzeczami, za bardzo nie wiem ile czego;// Jakbyś miała to bym była wdzięczna
Chętnie Ci spiszę i podeślę bo mam na kartce wyślij mi maila na prv

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 13:34   #1796
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
iweczka ja mam to samo...tak się faszeruję,a wyniki nie są zachwycające :/ Walczę z anemią :/
a probowalas sok z burakow????Znajoma byla z blizniakami w ciazy i pila sok z burakow i anemii nie miala przez cala ciaze i problemow z krwia :P
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 13:34   #1797
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość

dawno się kasiapruszkow nie odzywała, nie?
no właśnie miałam Wam p tym napisać ostatnio i wyleciało mi z głowy
napisze do niej na nk, chyba, że któras ma do niej tel

Cytat:
Napisane przez kinga2710 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, jestem tu nowa i zastanawiam sie jak tu dostac sie na lise mamusiek marcowych ja mam termin na 14 marca bedzie chlopczyk. Zastanawiam się tez czy jest tu jakaś mamuśka z Pruszkowa lub Komorowa.
Witaj
trzeba sie troszkę udzielac tu u nas, bo my dużo piszemy

Jok3r niezła ta laska

Przyszła mi dzisiaj koszulka i szlafroczek - zaj........ mi się podoba
http://allegro.pl/koszulka-nocna-do-...382822197.html

http://allegro.pl/xxl-44-szlafrok-sz...389208105.html
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 13:34   #1798
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zaba5 Pokaż wiadomość

Castia myślę że nie jest za wcześnie, ja jeden mam bo dostałam ale na dniach będę kupować jeszcze jeden - zresztą chyba większość rzeczy dla siebie zamówię w tym sklepie http://www.malyrys.pl/akcesoria-mamy...06f51202b69c21, ceny wydają sie dość przystępne a ja nie lubię biegać po sklepach
ja też nie znoszę, chwała temu kto wymyslił zakupy przez neta, jaka to oszczędność czasu a i pieniędzy też
no to ja też sobie zamówię....będzie z głowy

Cytat:
Castia co do staników do karmienia...ja właśnie zamówiłam na Allegro 2-pak (biały i czarny) ,czekam aż przyjdzie,bo ciekawa jestem,czy rozmiar dobry dobrałam?
heheteż się czaję na te dwupaki, korzystna cena jest jak dla mnie
trochę się boję o rozmiar aleeee zaryzykuję

w ogóle to obawiam się trochę karmienia wśród ludzi, bardzo chcę karmić, i chciałabym jak najdłużej. ale miałam już dwa zabiegi bo miałąm guzki i moja i jedna i druga pierś jest z blizną nawet dość dużą
wie o tym kilka osób z domu tylko. boję się głupich pytań i tego że będą sie na te moje cycki patrzeć i zastanawiać się co mi się działo
i że będę musiała tłumaczyć każdemu o co chodzi....
mam nadzieję że nie będzie tak zle, a i tak bede unikac karmienia wsrod gości jak przyjdą czy cos takiego
Stary 2011-01-11, 13:38   #1799
87czarna
Zakorzenienie

trzyrazyi buraczki lubię,ale już SOKU Z BURAKÓW nie wypiję O nie,nie,nie!

Castia korzystna,korzystna Wiesz...ja też będę unikac karminie przy ludziach,bo nie będę ukrywac,że jest to dla mnie dosyc krępująca sytuacja. Nie wiem,pewnie wszystko wyjdzie w praniu... może później nie będę na to w ogóle zwracac uwagi...kto wie?

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 13:39   #1800
Eirene1987
Zakorzenienie

ja staników do karmienia narazie nie kupuję bo nie wiem czy mi urosną te cycochy czy nie kupię tak w lutym gdzieś pod koniec.

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Dzień dobry ciężarówki
ja też dziś podsumowałam i zostało mi malutko z tych większych rzeczy to wózek i niania ale za to nie płacimy a tak to jeszcze troszkę u rodzyneczek troszkę w doz i po porodzie laktator i podgrzewacz ewentualnie jak będzie trzeba ale to zobaczymy a tak to wszystko jest tylko jeszcze musze na proszek polować lovela chyba teraz te promocje w tesco ale niestety mam do tesco 50km a to co u nas to takie bidne także się nie opłaca za bardzo jechać

Cytat:
właśnie przyszła do mnie koszula,
kopertowa z Dobranocka,
jest bardzo fajna,
jestem pozytywnie zaskoczona
pokaż zdjęcie bo nie kojarzę tej

Cytat:
Napisane przez kinga2710 Pokaż wiadomość
hej a imię wybrane?

dziewczyny napisąłam do kasiapruszków na gg bo miałam jej numer i odpisała wszystko w porządku tylko czasu teraz nie ma bo pokój malują i wiele innych spraw ale ok u nich

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2011-01-11 o 13:44
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości