![]() |
#1801 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1802 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 274
|
Jednak zmieni³am obiad na ziemniaki gotowane posypane szcyzpiorkiem a do tego talerzyk pomidorków koktajlowych posypanych cebulk±, jeszcze do wie¶niaka dorzucê ogórka.
![]() ![]()
#1803 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Cytat:
![]() ![]() Aj to widze ze z Toba super ! Z tymi jadlospisikami jestes moja inspiracja ! ![]()
![]() |
#1804 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 731
|
Cytat:
![]() ![]() + mo¿esz dodaæ orzechy na zdrowie ![]()
Francja/ Chorwacja/ Egipt/ Grecja Bu³garia /Hiszpania Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret Edytowane przez Tynusia Czas edycji: 2011-04-27 o 15:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1805 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 891
|
Tak s³owem wstêpu(nie wiem co mnie natchnê³o
![]() ![]() Pochwalê siê te¿, ¿e dzisiaj wyj±tkowo uda³o mi siê nic nie podjadaæ ![]() U/R ¦niadanie: Po 2 ³y¿ki p³atków - owsiane, pszenne i jêczmienne zalane na noc wrz±tkiem, plus 150g serka wiejskiego, gar¶æ rodzynek, mandarynka, ³y¿ka miodu. 2 ¦niadanie: 150g twaro¿ku 5% z orzechami, jab³ko, kilka smakowych tic taców. 40 min spaceru z psem Obiad: 300 ml zabielanej pieczarkowej z makaronem i ziemniakami, 1/2 torebki pêczaka kujawskiego z kawa³kiem gotowanej szynki z æwik³± i keczupem, duuu¿a porcja sa³atki warzywnej (sa³ata, pomidor, papryka, ogórek zielony, szczypior, rze¿ucha, olej z pestek winogron), oliwki. Podwieczorek: Kawa³ek domowego pasztetu z æwik³± (od niedzieli jem to codziennie i nie mogê przestaæ ![]() Kolacja: Sa³atka warzywna(taka jak na obiad) z 1/2 kulki mozzarelli, 1/2 puszki tuñczyka i jajkiem (jak nie bêdzie jajek to ca³y tuñczyk) |
![]() ![]() |
![]() |
#1806 |
Idiotka
Wiadomo¶ci: 12 864
|
A mog³aby która¶ z Was oceniæ mój jad³ospis (redukacja)?
![]() ¦: Musli ok 50g z mlekiem 0,5% (1,5 szklanki) II¦: Grejfrut /jab³ko O: Sma¿ona (na teflonie i ma³ej ilo¶ci oliwy z oliwek) pier¶ z kurczaka + 2 ³y¿ki warzyw na patelnie (sma¿onych podobnie to piersi) P:Jab³ko / surówka :marchew + jab³ko K: Jogurt naturalny z musli / tuñczyk + 3 plasterki pomidora
#1807 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
Edytowane przez 97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 Czas edycji: 2011-04-27 o 17:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1808 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 801
|
Cytat:
Edytowane przez Lady1000 Czas edycji: 2011-04-27 o 17:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1809 |
Idiotka
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;26572196]Ogólnie to jest s³abo, ma³o warto¶ciowo, nudno i bardzo ma³o kalorycznie (nie wiem czy bêdzie tam 1000 kcal...). Brakuje wêgli do obiadu, ma³o tu warzyw i nie widzê NNKT poza oliw±. [/QUOTE]
Dziêkujê Ci bardzo! ![]() Ma³o kalorycznie, bo zawsze wydawa³o mi siê,¿e im mniej kalorycznie tym bardziej prawdopodobne,¿e uda mi sie schudn±æ.. ![]() Z miêsem jest u mnie gorzej bo oprócz piersi z kurczaka nie jem ¿adnego innego miêsa. ![]() jak tak przegl±dam jad³ospisy na redukcji to wydaje mi siê,¿e to strasznie du¿o.. i nie wiem jakim cudem mo¿na schudn±æ je¶æ takie posi³ki.. ![]() A co do musli to robiê je sama (p³atki owsiane, otrêby, orzechy, s³onecznik) ![]() Jeszcze raz dziêkujê! ![]()
#1810 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 61
|
Moje dzisiejsze U
¦niadanie-2 kromki wieloziarnistego z serkiem topionym tost i keczupem 2 ¶niadanie-sezamka z margaryn± "Smakowita" i szynk± drobiow±+batonik papita (taki kruchy,ma³y batonik z cukierkami takimi jak lentilki na wierzchu) Obiad-gor±cy kubek serowy+porcja spaghetti (sporo cebuli-to moje dzisiejsze warzywo+makaron pe³noziarnisty+sos pomidorowy+miêso mielone z indyka+olej )-tak naprawdê to zjad³am furê sma¿onego miêska indyczego z makaronem i sosikiem ![]() ![]() Podwieczorek-cukierek trufel+jogurt z owocami danone+2 szklanki soku multiwitamina+fili¿anka napoju mlecznego Erdberre Kolacja-2 du¿e kromki orkiszowca z margaryn± "Solla" z serkiem topionym i szynk± drobiow± oraz keczupem Po-kubas kakao +1,5 l wody niegazowanej I jak dzisiaj ? Edytowane przez PoProstuIzka Czas edycji: 2011-04-27 o 17:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#1811 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() W kwestii ilo¶ci chodzi jeszcze o to, co jad³a¶ przed diet±. Je¿eli jad³a¶ niewiele wiêcej to taka ilo¶æ jest w³a¶ciwa, ale je¿eli jad³a¶ du¿o wiêcej to takim sposobem zapewnisz sobie jedynie efekt jojo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1812 |
Idiotka
|
A powiedzcie mi jeszcze czy np. mo¿na je¶æ makaron pe³noziarnisty z duszonymi pieczarkami ? Bo dzisiaj taki obiad sobie zafundowa³am i nie wiem czy nadaje siê on do redukcji.
Od jutra modyfikuje ca³kiem jad³ospis, mam nadziejê,¿e bêdzie lepszy ni¿ tera¼niejszy ![]()
#1813 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 358
|
U
ocenicie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1814 |
Idiotka
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;26572470]Nie ma za co
![]() W kwestii ilo¶ci chodzi jeszcze o to, co jad³a¶ przed diet±. Je¿eli jad³a¶ niewiele wiêcej to taka ilo¶æ jest w³a¶ciwa, ale je¿eli jad³a¶ du¿o wiêcej to takim sposobem zapewnisz sobie jedynie efekt jojo[/QUOTE] Przed diet± jad³am nie tyle du¿o, co baaardzo czêsto ma³e ilo¶ci, ¶rednio co godzine... no i s³odycze mnie gubi³y, teraz ograniczy³am s³odycze, jesli o aktywno¶æ chodzi to codziennie staram siê je¼dziæ na rowerze b±d¼ orbitreku i wykonuje æwiczenia na miê¶nie brzucha - bo tam mam najwiêcej t³uszczyku.. ![]() A jeszcze mam problem z bia³kiem.. bo wyczyta³am,¿e bia³ko a nabia³ to co¶ innego, i nie wiem w sumie co jest nabia³em a co bia³kiem.. ![]()
#1815 | |||
Konto usuniête
|
Cytat:
Zdecydowanie brakuje mi warzywi owoców. Nie ma te¿ nnkt, ma³o bia³ka i niewielkie posi³ki (oprócz obiadu) Cytat:
Bardzo dobrze, ¿e æwiczysz, ale pamiêtaj ¿e æwiczeniami na brzuch nie spalisz z niego t³uszczu. Najlepiej dzia³aj± æwiczenia aerobowe - w³a¶nie rower, bieganie, p³ywanie itp. Bia³ko znajduje siê w nabiale, ale s± 2 rodzaje bia³ka - wolno przyswajalne i ³atwo przyswajalne. Te 1 znajdziesz w serkach, mleku i jogurtach(chocia¿ w nich jest wiêcej wêglowodanów ni¿ bia³ka, wiêc ogólnie siê nie poleca na R). Te 2 s± zdecydowanie bardziej warto¶ciowe, znajduj± siê w chudym miêsie/rybach/bia³ku jajka. Z nabia³em jest te¿ taka sprawa, ¿e nie powinno siê go spo¿ywaæ wiêcej ni¿ 2x dziennie, bo utrudnia chudniêcie (jest w nim laktoza - cukier) Cytat:
Edytowane przez 97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 Czas edycji: 2011-04-27 o 17:45 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1816 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 147
|
Moim zdaniem brzuszki, to nienajlepszy pomys³, bo i tak nie bêdzie widaæ efektów, skoro mówisz, ¿e jest tam trochê t³uszczyku.
![]() Irish, po co wstawisz ciagle te same jad³ospisy... pierwsze posi³ki ujd±,ale pó¼niej to jaka¶ masakra... Po pierwsze ilo¶ciowo i podejrzewam kalorycznie strasznie ma³o, a po drugie, monotonnie... Codziennie na ¶niadanie jesz jajko na miêkko... Nie wiem, sprawia Ci przyjemno¶æ to, ¿e ka¿dy pisze, ¿e g³odzisz organizm? Mam wra¿enie, ¿e jakby ktos napisa³ " ³adnie i tre¶ciwie", kolejnego dnia zjad³aby¶ o po³owê mniej. We¼ siê kobieto za siebie.... Ps. Apelujê o przeniesienie postów Irish na KZ... |
![]() ![]() |
![]() |
#1817 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 22
|
witam wszystkie wiza¿anki, od jakiego¶ czasu próbujê przytyc, wychodzi mi to z ró¿nym efektem, rzuæcie proszê okiem na mój jad³ospis ,bêde wdziêczna za wszelkie uwagi
![]() moje P Sniadanie: owsianka( 4 ³y¿ki owsianych, szklanka mleka2%, jab³ko, cynamon0 kromka razowca z ma¶³en, serem bia³ym szczypior 2 ¶niadanie: jagurt naturalny z p³atkami zbo¿owymi, jab³ko Obiad: zupa ogórkowa, 2 go³±bki miêsno ry¿owe Podwieczorek: jagobella truskawkowa, kawa³ek mazurka Kolacja;2kromki chleba z mas³em, serem bia³ym, polêdwica drobiow±, warzywa Po: jab³ko, mleko, czekoladki... proszê oceñcie! pozdrawiam ![]() Edytowane przez blueberry5 Czas edycji: 2011-04-27 o 18:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#1818 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 620
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1819 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 683
|
Cytat:
![]()
~.~.~.~.~.~.~.~.~.~ Edytowane przez karateczka000 Czas edycji: 2011-04-27 o 18:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1820 |
Idiotka
|
Dziewczyny jeste¶cie kochane, dziêkuje za wszystkie odpowiedzi i informacje
![]()
#1821 |
Zakorzenienie
|
OK, to lecimy dzisiiejszy
U Sniadanie: Mega Mix: 1/2 awokado zmissowany z 1 mala activia naturalna, polany po: 1/2 sredniego mango 1 mala mandarynka 2 lyzki slonecznika 1 lyzka siemienia 1 lyzka suszonych zurawin 1/5 kubka granoli (dosladzana, z suszem) 1/2 kubka amarantusa "dmuchanego" herbata zielona Lunch: 2 kromki chleba mokrego zytniego z: 1 pomidorkiem 2 plastrami bekonu smazonego 1 jajem na twardo kawa z mlekiem mleczma galaretka - kubeczek (taki deser a la galaretko budyn, taka galaretka ale z mlekiem heh) odzywka bialkowa trening 1h (silowy + bieg) + 1h (joga+tai chi i pilates) Obiad: Zupa marchewkowo - soczewicowa krem - miska salatka owocowa: arbuz + truskawki (sezon na nie mamy ![]() Tym razem prosze o ocene bo wydaje mi sie sensownie. Nie za duzo/malo ? OK jest?
![]() |
#1822 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1823 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 469
|
Cytat:
P.S. masz ¶liczny brzuch ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1824 |
Zakorzenienie
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;26574254]Mam nadziejê, ¿e nie ma podwieczorku i kolacji, bo po prostu jeszcze nie zjedzone. Ogólnie jest OK, ale brakuje mi warzyw.[/QUOTE]
Nic z tego, oprocz sniadania, nie jest jeszcze zjedzone, bo u mnie poludnie haha! Nie jadam podiweczorkow i kolacji. Nigdy praktycznie nie jadam wiecej niz 2-3 posilki dziennie (chyba, ze wpadnie gainer przed treningiem), bo nie lubie, a poza tym w tym upaleinie idzie pasc i przy mojej bieganie na dokladke. Dzis to i tak duzo hehe. Co do potreningowego to wiem, ale taki mam akurat dzis obiad. Moge ew. wypic wiecej odzywki bialkowej ;-). Dzis duzo owocow to chyba starczy za witaminy i blonnik. Czy nie?
nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage ![]() Edytowane przez santos Czas edycji: 2011-04-27 o 18:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#1825 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1826 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 801
|
Utrzymanie
I. Dwie kromki chleba ¿ytniego z orkiszem i pestkami z twarogiem, makrel± wêdzon±, ogórkiem konserwowym & keczupem, jab³ko; kawa z mlekiem. II. Omlet z dwóch jajek z ³ych± mieszanki otr±b ob³o¿ony plasterkami banana i rodzynkami. III. Pier¶ kurczaka duszona w pomidorach z bak³a¿anem, cukini±, papryk± i czerwon± cebul±; porcja bia³ego ry¿u. IV. Serek wiejski z pra¿onymi pestkami dyni; jab³ko, kawa z mlekiem. V. Pe³noziarnista ciabatta: z mas³em, twarogiem, rzodkiewk± i szczypiorkiem/z mas³em, twarogiem, wêdzon± makrel±, ogórkiem konserwowym i keczupem; marchewka. ;P |
![]() ![]() |
![]() |
#1827 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Deser ok, jem bo zelatyna = na stawy Dzieki za komplement ![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Kraju Fridy Kahlo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1828 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Cytat:
![]() Edytowane przez emelie Czas edycji: 2011-04-27 o 19:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1829 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1830 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 459
|
dzisiejsze U/P Pod znakiem PoPrawy
![]() I. kromka z mas³em - czê¶æ z wêdlin± drobiow±, czê¶æ z serkiem topionym, kilka plastrów ogórka, jajko na twardo, herbata (rano nie mam apetytu na wiêcej) II. jogurt wi¶niowy 150g, banan, kakao III. zupa krem pomidorowa z grzankami (nas±czonymi ilow± i zio³ami) ze startym plastrem sera ¿ó³tego (w³asnej roboty ![]() IV. kawa³ek makowca, kostka czekolady, czarna kawa V. kromka z mas³em (grubo), ¿ó³tym serem, wêdlin± drobiow± i ogórkiem, kubek herbaty VI. kiwi, kawa³ek sernika, kostka czekolady, kakao w miêdzyczasie po kilka ³y¿eczek jogurtu naturalnego, kubu¶ bananowy, wszystkie napoje w cukrem Jest lepiej?
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:11.