Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-04-27, 15:42   #1801
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Cytat:
Napisane przez credo Poka¿ wiadomo¶æ
Moje dzisiejsze R i odzyskiwanie okresu:

I¶n: owsianka - 4 ³y¿ki p³atków owsianych, pó³ szklanki mleka, kilka rodzynek; kawa zbo¿owa z mlekiem 1,5%

II¶n: tost z dwóch kromek chleba wieloziarnistego o niskim IG z 1,5 plastrami sera ¿ó³tego 28% t³uszczu, plastrem szynki wêdzonej, dwoma plastrami cebulki i ³y¿k± ketchupu; czerwona herbata

10 min orbitrek, abs8 na brzuch

obiad: makaron pe³noziarnisty z twarogiem pó³t³ustym i cynamonem (podsma¿yæ na ³y¿ce oleju s³onecznikowego?); zielona herbata

kolacja: serek wiejski lekki 150 g z wkrojonym jajkiem na twardo; czerwona herbata

I jak?
Moim zdaniem nawet dobrze, tylko ¿e brak warzyw i owoców dorzuc je
Stary 2011-04-27, 15:45   #1802
credo
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 274

Jednak zmieni³am obiad na ziemniaki gotowane posypane szcyzpiorkiem a do tego talerzyk pomidorków koktajlowych posypanych cebulk±, jeszcze do wie¶niaka dorzucê ogórka. Dziêki za ocenê.

62-61-60-59-58-57-56-55-54-53-52

credo jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-27, 15:45   #1803
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Poka¿ wiadomo¶æ
Mi siê wydaje, ¿e lepiej, ale to chyba nadal U, skoro przekroczy³o tylko 2. Ale rozkrêcisz siê Ja to mia³am dopiero s³abe jad³a kiedy¶..

Hmm... niby ³adnie, ale podchodzi chyba pod U.
Szczerze, to ja siê nie znam. Ale jako¶ tak mi siê wydaje.

No to po¶wi±teczne Pp:
¦: bu³ka 100g z ziarnami z mas³em: z ca³ym jajcem wiejskim i sosem tatarskim; z szyn± gruba¶no ukrojon±, sa³at±, ogórem, papryk±, bazyli± i rze¿uch±. jab³ko.

II¶: musli(sporo) z jogurtem i wkrojonym bananem, kawa³ babki kakaowej z cukrem pudrem,

Ob:
Makaronowe kolanka(ogrom) z twarogiem wymieszanym z cukrem(ogrom), cynamonem i wkrojonym ananasem(ogrom) (ogromna porcja). Wyczarowa³am z niczego, bo po ¶wiêtach lodówka ¶wieci³a pustkami

P: McFlurry z daim i polew± czekoladow±; kilka ³y¿ek z lionem i polew± truskawkow± (od mamy)

K: bu³ka z ziarnami z mas³em, szynk±, pomidorem + serek wiejski z pomidorem, bazyli± i rze¿uch±.

Na pewno co¶ pominê³am, potrzebujê ogrom czasu, ¿eby przypomnieæ sobie co jad³am, w³a¶ciwie to ledwo pamiêtam Jak tak dalej pójdzie to przestanê wklejaæ jad³ospisy A to chyba duu¿y plus

ujdzie nie?
Dziekuje za odpowiedz ;P
Aj to widze ze z Toba super ! Z tymi jadlospisikami jestes moja inspiracja ! )
Stary 2011-04-27, 15:50   #1804
Tynusia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 731

Cytat:
Napisane przez Agashia Poka¿ wiadomo¶æ
Dziekuje za odpowiedz ;P
Aj to widze ze z Toba super ! Z tymi jadlospisikami jestes moja inspiracja ! )
Kalorycznie to my¶lê ,¿e ³adnie ogólnie smacznie ale wiesz to twoja waga Ci powie czy to P
+ mo¿esz dodaæ orzechy na zdrowie jako przek±ska zawsze podbij± kaloryczno¶æ s± smaczne no i zdrowe

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret

Edytowane przez Tynusia
Czas edycji: 2011-04-27 o 15:51
Tynusia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-27, 15:54   #1805
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 891

Tak s³owem wstêpu(nie wiem co mnie natchnê³o ) - ostatnio nauczy³am siê sporo luzu. Pamiêtam swoje pocz±tki, gdy bêd±c na R zawsze planowa³am co/ile i o której zjem i gdy czego¶ brakowa³o ze sk³adników to by³am niezadowolona. Teraz jedyne, co planujê to ¶niadania i 2 ¶niadania (ze wzglêdów czasowych muszê to robiæ wieczorem). Dzisiaj mam ju¿ zarys tego, co bêdê jad³a na podwieczorek i kolacjê - chyba po raz pierwszy od dawna I i tak pewnie zjem co¶ innego, ni¿ tu napiszê, ale lubiê dawaæ swoje jad³ospisy do oceny, bo czujê, ¿e kto¶ czuwa nad tym, czy jem dobrze.

Pochwalê siê te¿, ¿e dzisiaj wyj±tkowo uda³o mi siê nic nie podjadaæ Powiedzia³am sobie "do¶æ" i mam nadziejê, ¿e uda mi siê to utrzymaæ, tak dla w³asnej satysfakcji.

U/R

¦niadanie: Po 2 ³y¿ki p³atków - owsiane, pszenne i jêczmienne zalane na noc wrz±tkiem, plus 150g serka wiejskiego, gar¶æ rodzynek, mandarynka, ³y¿ka miodu.

2 ¦niadanie: 150g twaro¿ku 5% z orzechami, jab³ko, kilka smakowych tic taców.

40 min spaceru z psem

Obiad:
300 ml zabielanej pieczarkowej z makaronem i ziemniakami, 1/2 torebki pêczaka kujawskiego z kawa³kiem gotowanej szynki z æwik³± i keczupem, duuu¿a porcja sa³atki warzywnej (sa³ata, pomidor, papryka, ogórek zielony, szczypior, rze¿ucha, olej z pestek winogron), oliwki.

Podwieczorek: Kawa³ek domowego pasztetu z æwik³± (od niedzieli jem to codziennie i nie mogê przestaæ ), jakie¶ warzywa plus pewnie s³onecznik ³uskany/migda³y

Kolacja: Sa³atka warzywna(taka jak na obiad) z 1/2 kulki mozzarelli, 1/2 puszki tuñczyka i jajkiem (jak nie bêdzie jajek to ca³y tuñczyk)
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-27, 16:58   #1806
adziorek1990
Idiotka

Wiadomo¶ci: 12 864

A mog³aby która¶ z Was oceniæ mój jad³ospis (redukacja)?

¦: Musli ok 50g z mlekiem 0,5% (1,5 szklanki)
II¦: Grejfrut /jab³ko
O: Sma¿ona (na teflonie i ma³ej ilo¶ci oliwy z oliwek) pier¶ z kurczaka + 2 ³y¿ki warzyw na patelnie (sma¿onych podobnie to piersi)
P:Jab³ko / surówka :marchew + jab³ko
K: Jogurt naturalny z musli / tuñczyk + 3 plasterki pomidora

Bynajmniej ≠ Przynajmniej!
adziorek1990 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-27, 17:12   #1807
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez adziorek1990 Poka¿ wiadomo¶æ

¦: Musli ok 50g z mlekiem 0,5% (1,5 szklanki) Malutko, doda³abym owoc i jak±¶ kanapkê. Dodatkowo przeciêtne musli ma bardzo du¿o cukru i nie jest zbyt zdrowe. Lepiej zrobiæ samemu, albo u¿ywaæ p³atków owsianych.No i mleko odt³uszczone jest mocno przetworzone i mniej zdrowe.
II¦: Grejfrut /jab³ko Owoc to nie posi³ek! Do tego sa³atka z miêsem i ry¿em/kanapka/jogurt/serek wiejski
O: Sma¿ona (na teflonie i ma³ej ilo¶ci oliwy z oliwek) pier¶ z kurczaka + 2 ³y¿ki warzyw na patelnie (sma¿onych podobnie to piersi)A wêglowodany? Br±zowy ry¿/makaron pe³noziarnisty/kasza?? I tych warzyw te¿ siê ma³o wydaje.
P:Jab³ko / surówka :marchew + jab³ko Powtórzê siê - owoc to nie posi³ek. Dodatkowo owoce maj± w sobie cukier - fruktozê, dlatego nie poleca siê ich je¶æ po 14. Tutaj przyda³ by siê jaki¶ jogurt albo sa³atka warzywna.
K: Jogurt naturalny z musli / tuñczyk + 3 plasterki pomidora A pomidora nie mo¿esz zje¶æ ca³ego? Musli nie polecam na kolacjê, tuñczyk to dobra opcja, ale nie wydzielaj tak sobie warzyw Warzywa to samo zdrowie, mo¿na je je¶æ niemal¿e bez ograniczeñ (w przeciwieñstwie do owoców)
Ogólnie to jest s³abo, ma³o warto¶ciowo, nudno i bardzo ma³o kalorycznie (nie wiem czy bêdzie tam 1000 kcal...). Brakuje wêgli do obiadu, ma³o tu warzyw i nie widzê NNKT poza oliw±.

Edytowane przez 97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Czas edycji: 2011-04-27 o 17:14
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-27, 17:16   #1808
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 801

Cytat:

¦: Musli ok 50g z mlekiem 0,5% (1,5 szklanki) musli czyli? mieszanka naturalnych p³atków - owsiane, ¿ytnie, jakie¶ bakalie etc. czy s³odkie p³atki-ulepki? jak to drugie to odpada. dorzuci³abym ¶wie¿y owoc. mleko nie musi byæ 0,5%, nawet lepsze by³oby 2%
II¦: Grejfrut /jab³ko owoc nie jest posi³kiem. dodaj ¼ród³o bia³ka.
O: Sma¿ona (na teflonie i ma³ej ilo¶ci oliwy z oliwek) pier¶ z kurczaka + 2 ³y¿ki warzyw na patelnie (sma¿onych podobnie to piersi) kurczaka usma¿ na ³y¿ce, a nie odrobinie oliwy, warzyw ze 200g + jakie¶ wêgle by siê przyda³y
P:Jab³ko / surówka :marchew + jab³ko znowu - dodaj bia³ko.
K: Jogurt naturalny z musli / tuñczyk + 3 plasterki pomidora lepszy bêdzie ten tuñczyk, a pomidora da³abym wiêcej.
j.w. bardzo ma³o tego jedzenia.

Edytowane przez Lady1000
Czas edycji: 2011-04-27 o 17:24
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-27, 17:18   #1809
adziorek1990
Idiotka

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;26572196]Ogólnie to jest s³abo, ma³o warto¶ciowo, nudno i bardzo ma³o kalorycznie (nie wiem czy bêdzie tam 1000 kcal...). Brakuje wêgli do obiadu, ma³o tu warzyw i nie widzê NNKT poza oliw±. [/QUOTE]

Dziêkujê Ci bardzo!
Ma³o kalorycznie, bo zawsze wydawa³o mi siê,¿e im mniej kalorycznie tym bardziej prawdopodobne,¿e uda mi sie schudn±æ..
Z miêsem jest u mnie gorzej bo oprócz piersi z kurczaka nie jem ¿adnego innego miêsa.
jak tak przegl±dam jad³ospisy na redukcji to wydaje mi siê,¿e to strasznie du¿o.. i nie wiem jakim cudem mo¿na schudn±æ je¶æ takie posi³ki..
A co do musli to robiê je sama (p³atki owsiane, otrêby, orzechy, s³onecznik)
Jeszcze raz dziêkujê!

Stary 2011-04-27, 17:18   #1810
PoProstuIzka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 61

Moje dzisiejsze U

¦niadanie-2 kromki wieloziarnistego z serkiem topionym tost i keczupem
2 ¶niadanie-sezamka z margaryn± "Smakowita" i szynk± drobiow±+batonik papita (taki kruchy,ma³y batonik z cukierkami takimi jak lentilki na wierzchu)
Obiad-gor±cy kubek serowy+porcja spaghetti (sporo cebuli-to moje dzisiejsze warzywo+makaron pe³noziarnisty+sos pomidorowy+miêso mielone z indyka+olej )-tak naprawdê to zjad³am furê sma¿onego miêska indyczego z makaronem i sosikiem
Podwieczorek-cukierek trufel+jogurt z owocami danone+2 szklanki soku multiwitamina+fili¿anka napoju mlecznego Erdberre
Kolacja-2 du¿e kromki orkiszowca z margaryn± "Solla" z serkiem topionym i szynk± drobiow± oraz keczupem

Po-kubas kakao

+1,5 l wody niegazowanej

I jak dzisiaj ?

Edytowane przez PoProstuIzka
Czas edycji: 2011-04-27 o 17:22
PoProstuIzka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-27, 17:26   #1811
Konto usuniête

Cytat:
Dziêkujê Ci bardzo!
Ma³o kalorycznie, bo zawsze wydawa³o mi siê,¿e im mniej kalorycznie tym bardziej prawdopodobne,¿e uda mi sie schudn±æ..
Z miêsem jest u mnie gorzej bo oprócz piersi z kurczaka nie jem ¿adnego innego miêsa.
jak tak przegl±dam jad³ospisy na redukcji to wydaje mi siê,¿e to strasznie du¿o.. i nie wiem jakim cudem mo¿na schudn±æ je¶æ takie posi³ki..
A co do musli to robiê je sama (p³atki owsiane, otrêby, orzechy, s³onecznik)
Jeszcze raz dziêkujê!
Nie ma za co Powiem Ci, ¿e to siê tylko tak wydaje. Je¶li jesz za ma³o to dajesz organizmowi informacjê, ¿e nadchodz± ciê¿kie czasy i spowalnia on metabolizm i próbuje odk³adaæ wszystko, co dostaje w postaci materia³u zapasowego. Najczê¶ciej wystarczy deficyt 200-300 kcal dziennie + aktywno¶æ fizyczna i waga zaczyna lecieæ. Oprócz miêsa z piersi kurczaka mo¿esz je¶æ ryby i jajka, zawsze jakie¶ urozmaicenie.

W kwestii ilo¶ci chodzi jeszcze o to, co jad³a¶ przed diet±. Je¿eli jad³a¶ niewiele wiêcej to taka ilo¶æ jest w³a¶ciwa, ale je¿eli jad³a¶ du¿o wiêcej to takim sposobem zapewnisz sobie jedynie efekt jojo

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-27, 17:27   #1812
adziorek1990
Idiotka

A powiedzcie mi jeszcze czy np. mo¿na je¶æ makaron pe³noziarnisty z duszonymi pieczarkami ? Bo dzisiaj taki obiad sobie zafundowa³am i nie wiem czy nadaje siê on do redukcji.
Od jutra modyfikuje ca³kiem jad³ospis, mam nadziejê,¿e bêdzie lepszy ni¿ tera¼niejszy

Stary 2011-04-27, 17:28   #1813
Irish lady 28
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 358

U
  1. jajko na miêkko, kromka jasnego chleba z szynk±, pomidorem, rzodkiewkami, banan
  2. jogurt winogronowy + capuccino, 2 kostki czekolady
  3. kabanos -przek±ska
  4. kawa³ek karkówki zapiekany w folii, 2 ³y¿ki buraczków wiórków

ocenicie?
Irish lady 28 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-27, 17:30   #1814
adziorek1990
Idiotka

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;26572470]Nie ma za co Powiem Ci, ¿e to siê tylko tak wydaje. Je¶li jesz za ma³o to dajesz organizmowi informacjê, ¿e nadchodz± ciê¿kie czasy i spowalnia on metabolizm i próbuje odk³adaæ wszystko, co dostaje w postaci materia³u zapasowego. Najczê¶ciej wystarczy deficyt 200-300 kcal dziennie + aktywno¶æ fizyczna i waga zaczyna lecieæ. Oprócz miêsa z piersi kurczaka mo¿esz je¶æ ryby i jajka, zawsze jakie¶ urozmaicenie.

W kwestii ilo¶ci chodzi jeszcze o to, co jad³a¶ przed diet±. Je¿eli jad³a¶ niewiele wiêcej to taka ilo¶æ jest w³a¶ciwa, ale je¿eli jad³a¶ du¿o wiêcej to takim sposobem zapewnisz sobie jedynie efekt jojo[/QUOTE]

Przed diet± jad³am nie tyle du¿o, co baaardzo czêsto ma³e ilo¶ci, ¶rednio co godzine... no i s³odycze mnie gubi³y, teraz ograniczy³am s³odycze, jesli o aktywno¶æ chodzi to codziennie staram siê je¼dziæ na rowerze b±d¼ orbitreku i wykonuje æwiczenia na miê¶nie brzucha - bo tam mam najwiêcej t³uszczyku..

A jeszcze mam problem z bia³kiem.. bo wyczyta³am,¿e bia³ko a nabia³ to co¶ innego, i nie wiem w sumie co jest nabia³em a co bia³kiem..

Stary 2011-04-27, 17:34   #1815
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez PoProstuIzka Poka¿ wiadomo¶æ
Moje dzisiejsze U

¦niadanie-2 kromki wieloziarnistego z serkiem topionym tost i keczupem Dosyæ ma³o i brakuje warzyw i bia³ka (bo z tego serka to raczej wiele nie by³o)
2 ¶niadanie-sezamka z margaryn± "Smakowita" i szynk± drobiow±+batonik papita (taki kruchy,ma³y batonik z cukierkami takimi jak lentilki na wierzchu) + owoc/warzywo? Margarynê zamieñ na zwyk³e mas³o, bo jest niezdrowa. Wydaje mi siê, ¿e trochê ma³o.
Obiad-gor±cy kubek serowy+porcja spaghetti (sporo cebuli-to moje dzisiejsze warzywo+makaron pe³noziarnisty+sos pomidorowy+miêso mielone z indyka+olej )-tak naprawdê to zjad³am furê sma¿onego miêska indyczego z makaronem i sosikiem £adnie, podoba mi siê, moje smaki
Podwieczorek-cukierek trufel+jogurt z owocami danone+2 szklanki soku multiwitamina+fili¿anka napoju mlecznego Erdberre uwielbiam trufle! Na ¶wiêta zjad³am chyba pó³ paczki Ale posi³ek jaki¶ taki ma³o warto¶ciowy, du¿o cukrów, ma³o witamin i bia³ka. Sam serek nie jest posi³kiem na U.Przyda³y by siê te¿ NNKT
Kolacja-2 du¿e kromki orkiszowca z margaryn± "Solla" z serkiem topionym i szynk± drobiow± oraz keczupem A warzywa gdzie? O margarynie pisa³am wy¿ej, reszta jest w porz±dku.

Po-kubas kakao ok

+1,5 l wody niegazowanej

I jak dzisiaj ?

Zdecydowanie brakuje mi warzywi owoców. Nie ma te¿ nnkt, ma³o bia³ka i niewielkie posi³ki (oprócz obiadu)

Cytat:
Napisane przez adziorek1990
A powiedzcie mi jeszcze czy np. mo¿na je¶æ makaron pe³noziarnisty z duszonymi pieczarkami ? Bo dzisiaj taki obiad sobie zafundowa³am i nie wiem czy nadaje siê on do redukcji.
Od jutra modyfikuje ca³kiem jad³ospis, mam nadziejê,¿e bêdzie lepszy ni¿ tera¼niejszy

Przed diet± jad³am nie tyle du¿o, co baaardzo czêsto ma³e ilo¶ci, ¶rednio co godzine... no i s³odycze mnie gubi³y, teraz ograniczy³am s³odycze, jesli o aktywno¶æ chodzi to codziennie staram siê je¼dziæ na rowerze b±d¼ orbitreku i wykonuje æwiczenia na miê¶nie brzucha - bo tam mam najwiêcej t³uszczyku..

A jeszcze mam problem z bia³kiem.. bo wyczyta³am,¿e bia³ko a nabia³ to co¶ innego, i nie wiem w sumie co jest nabia³em a co bia³kiem..
Wydaje mi siê, ¿e mo¿na, w koñcu makaron by³ pe³noziarnisty. Ale do tego przyda³oby siê miêso, bo w posi³ku nie ma praktycznie bia³ka, a powinno byæ ono w ka¿dym posi³ku na R.

Bardzo dobrze, ¿e æwiczysz, ale pamiêtaj ¿e æwiczeniami na brzuch nie spalisz z niego t³uszczu. Najlepiej dzia³aj± æwiczenia aerobowe - w³a¶nie rower, bieganie, p³ywanie itp. Bia³ko znajduje siê w nabiale, ale s± 2 rodzaje bia³ka - wolno przyswajalne i ³atwo przyswajalne. Te 1 znajdziesz w serkach, mleku i jogurtach(chocia¿ w nich jest wiêcej wêglowodanów ni¿ bia³ka, wiêc ogólnie siê nie poleca na R). Te 2 s± zdecydowanie bardziej warto¶ciowe, znajduj± siê w chudym miêsie/rybach/bia³ku jajka. Z nabia³em jest te¿ taka sprawa, ¿e nie powinno siê go spo¿ywaæ wiêcej ni¿ 2x dziennie, bo utrudnia chudniêcie (jest w nim laktoza - cukier)

Cytat:
Napisane przez Irish Lady 28
U
  1. jajko na miêkko, kromka jasnego chleba z szynk±, pomidorem, rzodkiewkami, banan
  2. jogurt winogronowy + capuccino, 2 kostki czekolady
  3. kabanos -przek±ska
  4. kawa³ek karkówki zapiekany w folii, 2 ³y¿ki buraczków wiórków

ocenicie?
Tobie siê podoba, jak codziennie wszyscy Ci mówi±, ¿e za ma³o jesz? ¦niadanie o po³owê za ma³e, 2 ¶niadanie ma³o warto¶ciowe i malutkie. Trzeci "posi³ek" to nie posi³ek, obiad malutki, brak warzyw, brak nnkt, zdecydowanie za ma³o kcal. Ja jestem na U/R i jedz±c tyle czu³abym siê jak na g³odówce. Albo siê ogarnij albo nie wrzucaj tu jad³ospisów, bo nikogo to nie bawi.

Edytowane przez 97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Czas edycji: 2011-04-27 o 17:45

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-27, 17:39   #1816
maniulka0405
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 147

Moim zdaniem brzuszki, to nienajlepszy pomys³, bo i tak nie bêdzie widaæ efektów, skoro mówisz, ¿e jest tam trochê t³uszczyku.

Irish, po co wstawisz ciagle te same jad³ospisy... pierwsze posi³ki ujd±,ale pó¼niej to jaka¶ masakra... Po pierwsze ilo¶ciowo i podejrzewam kalorycznie strasznie ma³o, a po drugie, monotonnie... Codziennie na ¶niadanie jesz jajko na miêkko...
Nie wiem, sprawia Ci przyjemno¶æ to, ¿e ka¿dy pisze, ¿e g³odzisz organizm? Mam wra¿enie, ¿e jakby ktos napisa³ " ³adnie i tre¶ciwie", kolejnego dnia zjad³aby¶ o po³owê mniej. We¼ siê kobieto za siebie....
Ps. Apelujê o przeniesienie postów Irish na KZ...
maniulka0405 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-27, 17:43   #1817
blueberry5
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 22

witam wszystkie wiza¿anki, od jakiego¶ czasu próbujê przytyc, wychodzi mi to z ró¿nym efektem, rzuæcie proszê okiem na mój jad³ospis ,bêde wdziêczna za wszelkie uwagi
moje P

Sniadanie: owsianka( 4 ³y¿ki owsianych, szklanka mleka2%, jab³ko, cynamon0
kromka razowca z ma¶³en, serem bia³ym szczypior

2 ¶niadanie: jagurt naturalny z p³atkami zbo¿owymi, jab³ko

Obiad: zupa ogórkowa, 2 go³±bki miêsno ry¿owe

Podwieczorek: jagobella truskawkowa, kawa³ek mazurka

Kolacja;2kromki chleba z
mas³em, serem bia³ym, polêdwica drobiow±, warzywa

Po: jab³ko, mleko, czekoladki...

proszê oceñcie!
pozdrawiam

Edytowane przez blueberry5
Czas edycji: 2011-04-27 o 18:08
blueberry5 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-27, 17:53   #1818
Milka1224
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 620

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Poka¿ wiadomo¶æ
Mia³o byc P, ale wyszlo z tego mocne U, prawda?
¶n: 3 spore ³yzki sa³atki jarzynowej z majonezem + 3 plastry wedliny drobiowej [wiem, slabo, ale kompletnie nie mialam ochoty nic jesc :/ ]
II sn: kawa³ek ciasta z budyniem i galaretka
Obiad: 80g makaronu + 150g mieszanki chinskiej na patelnie [³yzka oliwy] + dwa plastry pieczonego schabu
Deser: kawa³eczek mazurka kajmakowego
Podw: Kawa³ek ciasta cappuccino
Kolacja: 3 ³yzki sa³atki [br±zowy ry¿ + tunczyk + zielony groszek + ogorek konserwowy + musztarda francuska] do tego plaster wedliny drobiowej + 2 plasterki krakowskiej podsuszanej + przenna bu³ka

po: wpadnie pewnie jakies jablko jeszcze.

£adnie prosze o ocenkê
Pobdijam. Prosze
Milka1224 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-27, 18:00   #1819
karateczka000
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 683

Cytat:
bo tak czêsto nam siê wydaje, ze jak s³yszymy nabia³ my¶limy bia³ko, ale w wielu przypadkach nabia³ ma wiêcej wêglowodanów ni¿ tego bia³ka, i tak na przyk³ad jest z jogurtami, kefirami, za to sery, twarogi, serki wiejskie maj± stosunkowo du¿o bia³ka. Do nabia³u zaliczaj± siê te¿ jaja-one s± te¿ dobrym ¼ród³em bia³ka. Jednak najlepsz± drog± jak± mo¿na to bia³ko dostarczaæ s± produkty jakie daj± nam zwierz±tka, chude miêsa-kurczak, indyk (piersi) no i ryby np tuñczyk

Edytowane przez karateczka000
Czas edycji: 2011-04-27 o 18:01
karateczka000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-27, 18:08   #1820
adziorek1990
Idiotka

Dziewczyny jeste¶cie kochane, dziêkuje za wszystkie odpowiedzi i informacje

Stary 2011-04-27, 18:24   #1821
santos
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 631
GG do santos

OK, to lecimy dzisiiejszy

U

Sniadanie:

Mega Mix:
1/2 awokado zmissowany z 1 mala activia naturalna, polany po:
1/2 sredniego mango
1 mala mandarynka
2 lyzki slonecznika
1 lyzka siemienia
1 lyzka suszonych zurawin
1/5 kubka granoli (dosladzana, z suszem)
1/2 kubka amarantusa "dmuchanego"

herbata zielona

Lunch:

2 kromki chleba mokrego zytniego z:
1 pomidorkiem
2 plastrami bekonu smazonego
1 jajem na twardo

kawa z mlekiem
mleczma galaretka - kubeczek (taki deser a la galaretko budyn, taka galaretka ale z mlekiem heh)

odzywka bialkowa
trening 1h (silowy + bieg) + 1h (joga+tai chi i pilates)

Obiad:

Zupa marchewkowo - soczewicowa krem - miska
salatka owocowa: arbuz + truskawki (sezon na nie mamy ) - wielka micha

Tym razem prosze o ocene bo wydaje mi sie sensownie. Nie za duzo/malo ? OK jest?

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-27, 18:33   #1822
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez santos Poka¿ wiadomo¶æ

U

Sniadanie:

Mega Mix:
1/2 sredniego mango
1 mala mandarynka
2 lyzki slonecznika
1 lyzka siemienia

herbata zielona £adnie i odpowiednio ilo¶ciowo + moje smaki.

Lunch:

1 pomidorkiem
1 jajem na twardo

kawa z mlekiem
mleczma galaretka - kubeczek (taki deser a la galaretko budyn, taka galaretka ale z mlekiem heh) Fajnie, ale do tego pomidora doda³abym co¶ z warzyw

odzywka bialkowa
trening 1h (silowy + bieg) + 1h (joga+tai chi i pilates) ok

Obiad:

salatka owocowa: arbuz + truskawki (sezon na nie mamy ) - wielka micha To ju¿ ca³y obiad? Sama zupa-krem to za ma³o na U, w soczewicy jest bia³ko ro¶linne, a Ty jeste¶ po wyczerpuj±cym treningu i powinna¶ zje¶æ bia³ko z miêsa/jajek. Sa³atka super - musia³a byæ pyszna

Tym razem prosze o ocene bo wydaje mi sie sensownie. Nie za duzo/malo ? OK jest?
Mam nadziejê, ¿e nie ma podwieczorku i kolacji, bo po prostu jeszcze nie zjedzone. Ogólnie jest OK, ale brakuje mi warzyw.
Stary 2011-04-27, 18:37   #1823
GreenBalance
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 469

Cytat:
U

Sniadanie:
Mega Mix:
1/2 sredniego mango
1 mala mandarynka
2 lyzki slonecznika
1 lyzka siemienia
herbata zielona
Lunch:
1 pomidorkiem
1 jajem na twardo
kawa z mlekiem
mleczma galaretka - kubeczek (taki deser a la galaretko budyn, taka galaretka ale z mlekiem heh)
odzywka bialkowa
trening 1h (silowy + bieg) + 1h (joga+tai chi i pilates)
Obiad:
salatka owocowa: arbuz + truskawki (sezon na nie mamy ) - wielka micha
Je¿eli nie jeste¶ g³odna to okej, ka¿dy organizm dzia³a inaczej i nie ka¿dy potrzebuje 5 posi³ków. ¦niadanie musia³o byæ pyszne <3 Smaczna ta galaretka?
P.S. masz ¶liczny brzuch
Stary 2011-04-27, 18:40   #1824
santos
Zakorzenienie

GG do santos

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;26574254]Mam nadziejê, ¿e nie ma podwieczorku i kolacji, bo po prostu jeszcze nie zjedzone. Ogólnie jest OK, ale brakuje mi warzyw.[/QUOTE]
Nic z tego, oprocz sniadania, nie jest jeszcze zjedzone, bo u mnie poludnie haha! Nie jadam podiweczorkow i kolacji. Nigdy praktycznie nie jadam wiecej niz 2-3 posilki dziennie (chyba, ze wpadnie gainer przed treningiem), bo nie lubie, a poza tym w tym upaleinie idzie pasc i przy mojej bieganie na dokladke. Dzis to i tak duzo hehe.
Co do potreningowego to wiem, ale taki mam akurat dzis obiad. Moge ew. wypic wiecej odzywki bialkowej ;-).
Dzis duzo owocow to chyba starczy za witaminy i blonnik. Czy nie?

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage

Edytowane przez santos
Czas edycji: 2011-04-27 o 18:42
Stary 2011-04-27, 18:44   #1825
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
Nic z tego, oprocz sniadania, nie jest jeszcze zjedzone, bo u mnie poludnie haha! Nie jadam podiweczorkow i kolacji. Nigdy praktycznie nie jadam wiecej niz 2-3 posilki dziennie (chyba, ze wpadnie gainer przed treningiem), bo nie lubie, a poza tym w tym upaleinie idzie pasc i przy mojej bieganie na dokladke. Dzis to i tak duzo hehe.
Co do potreningowego to wiem, ale taki mam akurat dzis obiad. Moge ew. wypic wiecej odzywki bialkowej ;-).
Taki OT, bo mnie zaciekawi³o - w jakim Ty ciekawym kraju mieszkasz?
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-27, 18:47   #1826
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 801

Utrzymanie

I. Dwie kromki chleba ¿ytniego z orkiszem i pestkami z twarogiem, makrel± wêdzon±, ogórkiem konserwowym & keczupem, jab³ko; kawa z mlekiem.
II. Omlet z dwóch jajek z ³ych± mieszanki otr±b ob³o¿ony plasterkami banana i rodzynkami.
III. Pier¶ kurczaka duszona w pomidorach z bak³a¿anem, cukini±, papryk± i czerwon± cebul±; porcja bia³ego ry¿u.
IV. Serek wiejski z pra¿onymi pestkami dyni; jab³ko, kawa z mlekiem.
V. Pe³noziarnista ciabatta: z mas³em, twarogiem, rzodkiewk± i szczypiorkiem/z mas³em, twarogiem, wêdzon± makrel±, ogórkiem konserwowym i keczupem; marchewka.

;P
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-27, 18:53   #1827
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez GreenBalance Poka¿ wiadomo¶æ
Je¿eli nie jeste¶ g³odna to okej, ka¿dy organizm dzia³a inaczej i nie ka¿dy potrzebuje 5 posi³ków. ¦niadanie musia³o byæ pyszne <3 Smaczna ta galaretka?
P.S. masz ¶liczny brzuch
Nie jestem. To znaczy problemem bywa dla mnie wieczor. Dzis nie, bo zjem ten obiad okolo 19.00, ale gdy wracam z pracy o 20.30-21.00 to bywam glodna, a nie moge zjesc na noc duzo, bo 1) problemy zoladkowe 2) nie idzie spac w upale z pelnym brzuchem. ROzwiazuje ten problem mixem awokado+mleko/jogurt (wychodzi to geste) + slonecznik/wiesniak etc. To takie lekkie. Ale czasem nie mam nawet sily zjesc tylko padam. Dlatego jem duze sniadania, bo wstaje zazwyczaj glodna. Ale tu tez bywa roznie, bo jak wstaje o 5.30 (czyli 4x/tyg) to ostatnie na co mam ochote to jedzenie.... Czasem zjem cos po drodze, a czasem nic do lunchu.Ale juz nie chudne wiec jest ok.
Deser ok, jem bo zelatyna = na stawy

Dzieki za komplement

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
Napisane przez emelie Poka¿ wiadomo¶æ
Taki OT, bo mnie zaciekawi³o - w jakim Ty ciekawym kraju mieszkasz?
Kraju Fridy Kahlo

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2011-04-27, 19:00   #1828
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Kraju Fridy Kahlo
Jaa, ale fajnie ^^ Swoj± drog±, uwielbiam tê malarkê

Edytowane przez emelie
Czas edycji: 2011-04-27 o 19:02
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-27, 19:06   #1829
Konto usuniête

Cytat:
Aaa to ju¿ rozumiem W takim razie, skoro siê najadasz to wszystko jest w porz±dku. Owoce na d³u¿sz± metê nie zast±pi± warzyw, ale raz na jaki¶ czas owszem
Stary 2011-04-27, 19:47   #1830
Margolcia0703181
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 459

dzisiejsze U/P Pod znakiem PoPrawy

I. kromka z mas³em - czê¶æ z wêdlin± drobiow±, czê¶æ z serkiem topionym, kilka plastrów ogórka, jajko na twardo, herbata (rano nie mam apetytu na wiêcej)

II. jogurt wi¶niowy 150g, banan, kakao

III. zupa krem pomidorowa z grzankami (nas±czonymi ilow± i zio³ami) ze startym plastrem sera ¿ó³tego (w³asnej roboty, plaster schabu ze ¶liwk± na zimno z ³y¿eczk± æwik³y

IV. kawa³ek makowca, kostka czekolady, czarna kawa

V. kromka z mas³em (grubo), ¿ó³tym serem, wêdlin± drobiow± i ogórkiem, kubek herbaty

VI. kiwi, kawa³ek sernika, kostka czekolady, kakao

w miêdzyczasie po kilka ³y¿eczek jogurtu naturalnego, kubu¶ bananowy, wszystkie napoje w cukrem

Jest lepiej?
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:11.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.