Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-04-26, 20:16   #1771
blablablablabla55555
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 44
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Dzisiejsze P :
I. owsianka (75g p³atków owsianych, pó³ szklanki mleka 2%, 2 gar¶ci rodzynek, 3 gar¶ci orzechów ziemnych)
II. jogurt 'Froop' cytrynowy z pokruszonymi mocno czekoladowymi ciasteczkami domowej roboty
III. du¿y talerz spaghetti z ementalerem
+ snickers
IV. 4 kanapki z mas³em i :
-serem, pomidorem
- serem, pomidorem, sa³at±
- szynk±, pomidorem, sa³at±
- szynk±
+ du¿a gruszka

I jak wy to oceniacie? ; )

Edytowane przez blablablablabla55555
Czas edycji: 2011-04-26 o 22:32
blablablablabla55555 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-26, 20:21   #1772
aga0603
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 25

Hej mam problem. Nieca³y rok temu zaczê³am stosowaæ siê do wszystkim zaleceñ ¿ywieniowych w tym i pokrewnych w±tkach, ¿eby ustabilizowaæ metabolizm, który mia³am maksymalnie spowolniony. I rzeczywi¶cie czu³am siê fantastycznie od¿ywiaj±c siê w ten sposób,choæ nie by³am super szczup³a(regularnie æwiczy³aM) Niestety jakie¶ dwa miesi±ce temu prze¿ywa³am tak silny stres, ¿e nie by³am w stanie je¶æ-wychodzi³o ok 3 niedu¿ych posi³ków dziennie No i waga zlecia³a mi szybciutko. I chyba nadal mam skurczony ¿o³±dek bo nie jestem w stanie zje¶æ tych 5 posi³ków-no czujê,¿e mi nie przejdzie przez gard³o. Dzisiaj natomiast w ogóle nie mia³am apetytu i zjad³am dwa razy,ale jakie¶ dwie godz ta mi siê gwa³townie zachcia³o s³odkiego, ¿e wch³onê³am pó³ paczki ciastek,kilka kawa³ków czekolady,trochê lodów i jestem tak pe³na i tak mi niedobrze. Czy od jutra zacz±æ znów tak regularnie je¶æ,ale mo¿e takie niedu¿e porcje, ¿eby stopniowo przywzyczaic brzuszek. No i obawiam siê, ¿e przez ponownie spowolniony metabolizm przytyje... I jaki jest najlepszy sposób na dzieñ po ob¿arstwie??dwa razy wiêcej æwiczeñ??
Pzepraszam, ¿e siê tak rozpisa³am, ale potrzebuje pomocy bo ju¿ sama nie wiem co robiæ.
A no i dodam, ¿e mam znacznie mniej energii i potrzebujê wiêcej snu ni¿ wcze¶niej.
Stary 2011-04-26, 20:25   #1773
polny mak
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 769

Lekkie R:

I¶: owsiane 50g z mlekiem 2% bananem, po³ówk± kiwi, kawa³kiem ciasta makowego i cynamonem

II¶: 3 kromeczki ciê¿kiego, prwdziwego chleba na zakwasie z szynk± wêdzon±, pomodorem, kie³kami, cebul±, rzodkiewk±, papryk± i ogórkiem

O: filet z indyka sma¿ony na oliwie z kasz± (jakie¶ 40g) z surówk± z pekinki

1,5 godz si³owego

od razu po- paczka sezamków bez cukru

K: tuñczyk wsw, 50g ry¿u br±zowego, mix warzyw jak do II¶ + ze 2 ³y¿ki kukurydzy

jak to siê prezentuje? nie za du¿o? nie chcê chudn±æ, pragnê rze¼by

zdrowo siê od¿ywiam

dbam o siebie i swoich bliskich

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !
polny mak jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-26, 20:37   #1774
santos
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 546
GG do santos

Cytat:
Napisane przez aga0603 Poka¿ wiadomo¶æ
Hej mam problem. Nieca³y rok temu zaczê³am stosowaæ siê do wszystkim zaleceñ ¿ywieniowych w tym i pokrewnych w±tkach, ¿eby ustabilizowaæ metabolizm, który mia³am maksymalnie spowolniony. I rzeczywi¶cie czu³am siê fantastycznie od¿ywiaj±c siê w ten sposób,choæ nie by³am super szczup³a(regularnie æwiczy³aM) Niestety jakie¶ dwa miesi±ce temu prze¿ywa³am tak silny stres, ¿e nie by³am w stanie je¶æ-wychodzi³o ok 3 niedu¿ych posi³ków dziennie No i waga zlecia³a mi szybciutko. I chyba nadal mam skurczony ¿o³±dek bo nie jestem w stanie zje¶æ tych 5 posi³ków-no czujê,¿e mi nie przejdzie przez gard³o. Dzisiaj natomiast w ogóle nie mia³am apetytu i zjad³am dwa razy,ale jakie¶ dwie godz ta mi siê gwa³townie zachcia³o s³odkiego, ¿e wch³onê³am pó³ paczki ciastek,kilka kawa³ków czekolady,trochê lodów i jestem tak pe³na i tak mi niedobrze. Czy od jutra zacz±æ znów tak regularnie je¶æ,ale mo¿e takie niedu¿e porcje, ¿eby stopniowo przywzyczaic brzuszek. No i obawiam siê, ¿e przez ponownie spowolniony metabolizm przytyje... I jaki jest najlepszy sposób na dzieñ po ob¿arstwie??dwa razy wiêcej æwiczeñ??
Pzepraszam, ¿e siê tak rozpisa³am, ale potrzebuje pomocy bo ju¿ sama nie wiem co robiæ.
A no i dodam, ¿e mam znacznie mniej energii i potrzebujê wiêcej snu ni¿ wcze¶niej.
Nie ma musu jesc piec razy dziennie, to jest troche taka sciema. Nie zrozumialam, czy dalej chudniesz czy nie i czy chcesz przytyc. Ja bym na poczatek po prostu wybrala bardziej kaloryczne opcje. Posmaruj sobie placki owsiane maslem orzechowym. Dodaj przekaski typu banan, czekolada itd. Moj niezawodny sposob na zaprzestanei chudniecia lub przytycie to duze placki owsiane z malsem orzechowym, bananem i wiesniakiem. Albo z nutella. ;-) .
Sposob po obzarstwie.... Nie wiem, napewno nie cwiczenia. Ja olewam momenty obzarstwa jesli nie sa zbyt czesto. Jesli ntomiast zdazaja sie czesto to pewnie trzeba przeanalizowac diete. Ale z takim jednym dniem obzarstwa na jakis czas to organizm sobie poradzi, spoko

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-26, 20:53   #1775
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Cytat:
Napisane przez Agashia Poka¿ wiadomo¶æ
Dzisiejsze Peee

¦. 4 (bo by³y ma³e) kromki chleba s³onecznikowego:
ka¿da z mas³em, sa³at±, pomidorem -->>
Trzy z szynk± drobiow± i serem ¿ó³tym. Jedna z serem ¿ó³tym. (cale plasterki sie nie mie¶ci³y, ale ogólnie zu¿y³am 2 plastry serka i 2 szynki)
+ big pomarañcz (300g)

II¦. kawa z mlekiem + baku¶ biszkoptowy (to wiêksze opakowanie) + du¿a gar¶c mieszanki studenckiej ale bez rodzynek, bo nie lubie

O. Szklanka pomidorowej z makaronem i miêsem z kurczaka + 2 ziemniaki z sosem + du¿o kapusty na s³odko + marchewka ugotowana du¿a + pier¶ z kurczaka z piekarnika w przyprawach

P. Serek wiejski (200g) z wkrojonym ca³ym bananem

K. <<bêd±>> 3 kromki chleba graham:
Wszystkie z mas³em, sa³ata i pomidorem.
Jedna z szynka drobiowa, druga i trzecia z serem twarogowym.

Po mo¿e bêdzie jab³ko jak dam rade.
Jest lepiej ?? Bo dwa ty¶ przekroczy³o jak nic.

Buziaki dziewczyny
Mi siê wydaje, ¿e lepiej, ale to chyba nadal U, skoro przekroczy³o tylko 2. Ale rozkrêcisz siê Ja to mia³am dopiero s³abe jad³a kiedy¶..

Cytat:
Dzisiejsze P :
I. owsianka (75g p³atków owsianych, pó³ szklanki mleka 2%, 2 gar¶ci rodzynek, 3 gar¶ci orzechów ziemnych) ³adnie
II. jogurt 'Froop' cytrynowy z pokruszonymi mocno czekoladowymi ciasteczkami domowej roboty ciasteczek sporo?;> jako¶ malutko tu. Mo¿e soczek? i owoc?
III. du¿y talerz spaghetti z ementalerem je¿eli porcja spora to ok.
+ snickers jak najbardziej wskazane
IV. 4 kanapki z mas³em i :
-serem, pomidorem
- serem, pomidorem, sa³at±
- szynk±, pomidorem, sa³at±
- szynk±
+ du¿a gruszka tu te¿ w miarê.

I jak wy to oceniacie? ; )
Hmm... niby ³adnie, ale podchodzi chyba pod U.
Szczerze, to ja siê nie znam. Ale jako¶ tak mi siê wydaje.

No to po¶wi±teczne Pp:
¦: bu³ka 100g z ziarnami z mas³em: z ca³ym jajcem wiejskim i sosem tatarskim; z szyn± gruba¶no ukrojon±, sa³at±, ogórem, papryk±, bazyli± i rze¿uch±. jab³ko.

II¶: musli(sporo) z jogurtem i wkrojonym bananem, kawa³ babki kakaowej z cukrem pudrem,

Ob:
Makaronowe kolanka(ogrom) z twarogiem wymieszanym z cukrem(ogrom), cynamonem i wkrojonym ananasem(ogrom) (ogromna porcja). Wyczarowa³am z niczego, bo po ¶wiêtach lodówka ¶wieci³a pustkami

P: McFlurry z daim i polew± czekoladow±; kilka ³y¿ek z lionem i polew± truskawkow± (od mamy)

K: bu³ka z ziarnami z mas³em, szynk±, pomidorem + serek wiejski z pomidorem, bazyli± i rze¿uch±.

Na pewno co¶ pominê³am, potrzebujê ogrom czasu, ¿eby przypomnieæ sobie co jad³am, w³a¶ciwie to ledwo pamiêtam Jak tak dalej pójdzie to przestanê wklejaæ jad³ospisy A to chyba duu¿y plus

ujdzie nie?
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-26, 21:22   #1776
Milka1224
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 620

Mia³o byc P, ale wyszlo z tego mocne U, prawda?
¶n: 3 spore ³yzki sa³atki jarzynowej z majonezem + 3 plastry wedliny drobiowej [wiem, slabo, ale kompletnie nie mialam ochoty nic jesc :/ ]
II sn: kawa³ek ciasta z budyniem i galaretka
Obiad: 80g makaronu + 150g mieszanki chinskiej na patelnie [³yzka oliwy] + dwa plastry pieczonego schabu
Deser: kawa³eczek mazurka kajmakowego
Podw: Kawa³ek ciasta cappuccino
Kolacja: 3 ³yzki sa³atki [br±zowy ry¿ + tunczyk + zielony groszek + ogorek konserwowy + musztarda francuska] do tego plaster wedliny drobiowej + 2 plasterki krakowskiej podsuszanej + przenna bu³ka

po: wpadnie pewnie jakies jablko jeszcze.

£adnie prosze o ocenkê

Edytowane przez Milka1224
Czas edycji: 2011-04-26 o 21:28
Milka1224 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-26, 21:39   #1777
zjedzmniebejbe
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 170

Tak, to znowu ja , skoro lekkie R, to oceniê lekko. Na niebiesko

Cytat:
Napisane przez polny mak Poka¿ wiadomo¶æ
Lekkie R:

I¶: owsiane 50g z mlekiem 2% bananem, po³ówk± kiwi, kawa³kiem ciasta makowego i cynamonem .. ciasto? skoro lekkie R, to oky.

II¶: 3 kromeczki ciê¿kiego, prwdziwego chleba na zakwasie z szynk± wêdzon±, pomodorem, kie³kam i, cebul±, rzodkiewk±, papryk± i ogórkiem kolejne OKY.

O: filet z indyka sma¿ony na oliwie z kasz± (jakie¶ 40g) z surówk± z pekinki -

1,5 godz si³owego

od razu po- paczka sezamków bez cukru

K: tuñczyk wsw, 50g ry¿u br±zowego, mix warzyw jak do II¶ + ze 2 ³y¿ki kukurydzy git

jak to siê prezentuje? nie za du¿o? nie chcê chudn±æ, pragnê rze¼by
Prezentuje siê racjonalnie i zdrowo, æwiczysz si³owo i energia jest potrzebna. Ja widzê bia³ko które jest strasznie wa¿ne, s± wêgle z³o¿one, warzywa. Nie mogê siê doczepiæ..
A czy du¿o? ciê¿ko stwierdziæ bo nie widzê ilo¶ci. Ale zdrowo to na pewno.

plecaczkiem: 7250 km
zjedzmniebejbe jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-26, 22:12   #1778
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

takie oto U.
1¶n -
du¿a miska twaro¿ku zmieszanego z jogurtem, gar¶ci± suszonych ¶liwek i moreli, granol± z p³atków owsianych, kokosa, mango, ananasa.
2¶n - miseczka tuñczyka z cebulk±.
3¶n - miseczka twaro¿ku naturalnego.
obiad - spora ³y¿ka duszonej wo³owiny, ma³y filet z kurczaka, dwa kawa³ki kalafiora, sa³ata z pomidorem i sosem jogurtowo-czosnkowym.
kolacja - dwa kawa³ki fileta z kurczaka.
wieczorem - dwie gar¶cie pra¿onych solonych migda³ów.

chyba co¶ ¶rednio. sama ju¿ nie wiem.
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-26, 22:15   #1779
morphine88
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 892

Zauwa¿y³am, ¿e jestem omijana no trudno, wstawiam w koñcu z nudów, a nie z ogromnej potrzeby otrzymania czyjej¶ oceny. Chocia¿ jakby kto¶ mnie zauwa¿y³, to te¿ by³oby ok .

Dzisiejsze po¶wi±teczne U:
podwieczorku brak, bo 'kolacja' zaczê³a siê wcze¶nie
1. talerzyk sa³atki jarzynowej, tostowana grahamka z szynk±;
trochê lodów ¶mietankowo-karmelowych, parê plastrów szynki, jakie¶ orzechy (czyt. nudy w domu)
2. jogurt naturalny z saszetk± fitelli czekoladowo-orzechowej i przypraw± do piernika;
3 podsma¿ony makaron (szpinakowe gniazdka i pe³noziarnisty) z twarogiem pó³t³ustym i veget± pikantn±;
4. (roz³o¿one od 18 do 20) talerzyk sa³atki selerowej, kawa³ek seromaka, pó³ jaja z majonezem, kilka plastrów szynki, (gigantyczny i 'upchany') puchar z owocami (banany i kiwi ¶wie¿e, brzoskwinie i ananas z puszki) z ga³k± lodów ¶mietankowo-karmelowych, bit± ¶mietan± (duuu¿o ) i posypk± czekoladow± - popisowy deser mamy , kawa czarna;
marchewka, herbata owocowa

dziwnie.

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
Napisane przez pozytywna-wariatka Poka¿ wiadomo¶æ
takie oto U.
1¶n -
du¿a miska twaro¿ku zmieszanego z jogurtem, gar¶ci± suszonych ¶liwek i moreli, granol± z p³atków owsianych, kokosa, mango, ananasa.
obiad - spora ³y¿ka duszonej wo³owiny, ma³y filet z kurczaka, dwa kawa³ki kalafiora, sa³ata z pomidorem i sosem jogurtowo-czosnkowym.

wed³ug mnie to takie ³adne R.

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-26, 22:18   #1780
Tynusia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 731

Cytat:
takie oto U.
1¶n -

Mnie to ci±gle co¶ w twoich jad³ospisach nie gra, racja to takie R i zero luzu.

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret
Tynusia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-26, 22:37   #1781
aga0603
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 25

Cytat:
Napisane przez santos Poka¿ wiadomo¶æ
Nie ma musu jesc piec razy dziennie, to jest troche taka sciema. Nie zrozumialam, czy dalej chudniesz czy nie i czy chcesz przytyc. Ja bym na poczatek po prostu wybrala bardziej kaloryczne opcje. Posmaruj sobie placki owsiane maslem orzechowym. Dodaj przekaski typu banan, czekolada itd. Moj niezawodny sposob na zaprzestanei chudniecia lub przytycie to duze placki owsiane z malsem orzechowym, bananem i wiesniakiem. Albo z nutella. ;-) .
Sposob po obzarstwie.... Nie wiem, napewno nie cwiczenia. Ja olewam momenty obzarstwa jesli nie sa zbyt czesto. Jesli ntomiast zdazaja sie czesto to pewnie trzeba przeanalizowac diete. Ale z takim jednym dniem obzarstwa na jakis czas to organizm sobie poradzi, spoko
Ju¿ nie chudnê,ale nie chcê przytyæ a obawiam siê, ¿e znów spowolni³ mi siê metabolizm i nie poradzi sobie organizm w³a¶nie z takimi wyskokami....
Stary 2011-04-26, 22:41   #1782
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
takie oto U.
1¶n -

Ejj! Co to jest moja droga? Co siê dzieje?

Cytat:
Napisane przez morphine88 Poka¿ wiadomo¶æ
Zauwa¿y³am, ¿e jestem omijana no trudno, wstawiam w koñcu z nudów, a nie z ogromnej potrzeby otrzymania czyjej¶ oceny. Chocia¿ jakby kto¶ mnie zauwa¿y³, to te¿ by³oby ok .

1. talerzyk sa³atki jarzynowej, tostowana grahamka z szynk±;
trochê lodów ¶mietankowo-karmelowych, parê plastrów szynki, jakie¶ orzechy (czyt. nudy w domu)
2. jogurt naturalny z saszetk± fitelli czekoladowo-orzechowej i przypraw± do piernika;
3 podsma¿ony makaron (szpinakowe gniazdka i pe³noziarnisty) z twarogiem pó³t³ustym i veget± pikantn±;
4. (roz³o¿one od 18 do 20) talerzyk sa³atki selerowej, kawa³ek seromaka, pó³ jaja z majonezem, kilka plastrów szynki, (gigantyczny i 'upchany') puchar z owocami (banany i kiwi ¶wie¿e, brzoskwinie i ananas z puszki) z ga³k± lodów ¶mietankowo-karmelowych, bit± ¶mietan± (duuu¿o ) i posypk± czekoladow± - popisowy deser mamy , kawa czarna;

dziwnie.
Je¿eli wszystkiego by³o naprawdê sporo i chodzi³a¶ najedzona, to mi siê podoba Widaæ w koñcu jakie¶ urozmaicenie. Rzeczywi¶cie trochê nietypowo, ale wiadomo jak to jest - ¶wi±teczne dojadanie resztek
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-26, 22:58   #1783
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 768

proszê o zerkniêcie.
I.4¶liwki, owsianka (5³ p³, 2³ otr±b, mleko 1,5%, jab³ko, cynamon, siemie lniane, plaster twarogu)
II.homo nat (nic innego nie mogê w szkole, ew.jogurt nat, jab³ka ani orzechów nie pogryzê, bo mnie bol± zêby i muszê sobie trzeæ na tarku)
III.dorsz na parze w przyprawach, rozgotowana kasza, sa³atka z kapuchy, marchwii i jab³ka;
inka z mlekiem
IV.jajecznica z 3jaj na ³y¿eczce oleju z pestek winogron; ogórek ¶wie¿y.

i jak ujdzie to? tak polecia³am ostatnio ¿e wróci³y wszystkie kg+1 dodatkowy na prezent ¶wi±teczny
eh

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-26, 23:04   #1784
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

emelie, tynusia, morphine dziêki za komentarz, chyba znów siê trochê pogubi³am.

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Poka¿ wiadomo¶æ
proszê o zerkniêcie.
I.4¶liwki, owsianka (5³ p³, 2³ otr±b, mleko 1,5%, jab³ko, cynamon, siemie lniane, plaster twarogu) okey, ³adnie.
II.homo nat (nic innego nie mogê w szkole, ew.jogurt nat, jab³ka ani orzechów nie pogryzê, bo mnie bol± zêby i muszê sobie trzeæ na tarku) hm, w porz±dku, a jaki¶ ogórek albo rzodkiewka chocia¿ do niego?
III.dorsz na parze w przyprawach, rozgotowana kasza, sa³atka z kapuchy, marchwii i jab³ka; okey. jaka kasza?
inka z mlekiem
IV.jajecznica z 3jaj na ³y¿eczce oleju z pestek winogron; ogórek ¶wie¿y. ³adnie.

i jak ujdzie to? tak polecia³am ostatnio ¿e wróci³y wszystkie kg+1 dodatkowy na prezent ¶wi±teczny
eh
spokojnie. ³adne r. mówi³am Ci, odchudzanie to nie mo¿e byæ ci±g³y smutek i frustracja. okey?
aha, nie ma owocu. oprócz oleju nie widzê ¿adnych nnkt. zamiast orzechów mo¿e byæ mas³o orzechowe.

Edytowane przez pozytywna-wariatka
Czas edycji: 2011-04-26 o 23:13
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-26, 23:13   #1785
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 768

Cytat:
emelie, tynusia, morphine dziêki za komentarz, chyba znów siê trochê pogubi³am.

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

spokojnie. ³adne r. mówi³am Ci, odchudzanie to nie mo¿e byæ ci±g³y smutek i frustracja. okey?
dziêki, zawsze na Ciebiê mogê liczyæ
Ja mam takie okresy-lepiej-¼le-gorzej-o wiele gorzej-lepiej-i tak ci±gle.
teraz jest o wiele gorzej.

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-27, 08:01   #1786
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emelie Poka¿ wiadomo¶æ
Ejj! Co to jest moja droga? Co siê dzieje?

Je¿eli wszystkiego by³o naprawdê sporo i chodzi³a¶ najedzona, to mi siê podoba Widaæ w koñcu jakie¶ urozmaicenie. Rzeczywi¶cie trochê nietypowo, ale wiadomo jak to jest - ¶wi±teczne dojadanie resztek
dziêki za ocenê g³odna na pewno nie chodzi³am ;-)
taaak, dojadanie resztek + go¶cie

Steven Tyler
Stary 2011-04-27, 08:25   #1787
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 800

jad³ospis godny na¶ladowania to to nie jest, ale co tam

U
I. Owsianka - po 2 ³y¿ki p³atków owsianych, orkiszowych i mieszanki otr±b - na mleku z bananem, rodzynkami, pra¿onymi migda³ami & cynamonem <3.
trochê podjedzonych lodów z pude³ka
II. Miseczka ¿urku z ziemniakami; kurczak duszony w sosie pomidorowym z bak³a¿anem, cukini±, papryk± i czerwon± cebul±.
III. 100g twarogu pó³t³ustego rozmieszanego z po³ówk± banana i pestkami dynii; ma³y kawa³ek andruta
IV. trochê chipsów, muffinka i 3 piwa.

Cytat:
[font=palatino linotype]Zauwa¿y³am, ¿e jestem omijana no trudno, wstawiam w koñcu z nudów, a nie z ogromnej potrzeby otrzymania czyjej¶ oceny. Chocia¿ jakby kto¶ mnie zauwa¿y³, to te¿ by³oby ok .

1. talerzyk sa³atki jarzynowej, tostowana grahamka z szynk±; podoba mi siê
2. jogurt naturalny z saszetk± fitelli czekoladowo-orzechowej i przypraw± do piernika; fajnie, chocia¿ w twoim jad³ospisie niewiele owoców - mo¿e do tego by¶ schrupa³a jab³ko czy co¶? :P
3 podsma¿ony makaron (szpinakowe gniazdka i pe³noziarnisty) z twarogiem pó³t³ustym i veget± pikantn±; zjad³abym to, z tym ¿e bez vegety
4. (roz³o¿one od 18 do 20) talerzyk sa³atki selerowej, kawa³ek seromaka, pó³ jaja z majonezem, kilka plastrów szynki, (gigantyczny i 'upchany') puchar z owocami (banany i kiwi ¶wie¿e, brzoskwinie i ananas z puszki) z ga³k± lodów ¶mietankowo-karmelowych, bit± ¶mietan± (duuu¿o ) i posypk± czekoladow± - popisowy deser mamy , kawa czarna; czyli typowa posiadówa przy ¶wi±tecznym stole ^^
widzê w Twoim jad³ospisie sporo luzu, i fajnie! mogê zapytaæ, czy masz ju¿ @?
chocia¿ doda³abym trochê owoców, warzywa nawet s±.

Edytowane przez Lady1000
Czas edycji: 2011-04-27 o 08:48
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-27, 09:12   #1788
polny mak
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 769

Cytat:
Napisane przez zjedzmniebejbe Poka¿ wiadomo¶æ
Tak, to znowu ja , skoro lekkie R, to oceniê lekko. Na niebiesko

Prezentuje siê racjonalnie i zdrowo, æwiczysz si³owo i energia jest potrzebna. Ja widzê bia³ko które jest strasznie wa¿ne, s± wêgle z³o¿one, warzywa. Nie mogê siê doczepiæ..
A czy du¿o? ciê¿ko stwierdziæ bo nie widzê ilo¶ci. Ale zdrowo to na pewno.
dziêkujê

porcje by³y takie w sam raz- na pewno g³odna nie by³am po ich zjedzeniu, ale te¿ nie przejedzona ...

ok,bêdê w takim razie tak je¶æ i zobaczymy co na to organizm, dziêkujê

zdrowo siê od¿ywiam

dbam o siebie i swoich bliskich

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !
polny mak jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-27, 11:59   #1789
optymissstka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 79

Proszê o ocenê mojej redukcji. Czy muszê do obiadu dodawaæ wêgle??? Wg obliczeñ i tak przekraczam ju¿ dzienne zapotrzebowanie...

¶niadanie: otrêby, p³atki owsiane, ³y¿ka syropu klonowego, pó³ szklanki mleka
II ¶niadanie: twaro¿ek naturalny, ma³y banan
obiad: pier¶ z kurczaka, fasolka zielona
podwieczorek: 50 g pistacji
kolacja: 2 jajka na miêkko, sa³atka z pomidorów i cebuli
Stary 2011-04-27, 12:19   #1790
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 281

Cytat:
Napisane przez optymissstka Poka¿ wiadomo¶æ
Proszê o ocenê mojej redukcji. Czy muszê do obiadu dodawaæ wêgle??? Wg obliczeñ i tak przekraczam ju¿ dzienne zapotrzebowanie...

¶niadanie: otrêby, p³atki owsiane, ³y¿ka syropu klonowego, pó³ szklanki mleka
II ¶niadanie: twaro¿ek naturalny, ma³y banan
obiad: pier¶ z kurczaka, fasolka zielona
podwieczorek: 50 g pistacji
kolacja: 2 jajka na miêkko, sa³atka z pomidorów i cebuli
Nie musisz, tak jest dobrze. Podoba mi siê
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-27, 12:36   #1791
optymissstka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 79

Dziêkujê serdecznie!
Stary 2011-04-27, 12:44   #1792
credo
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 274

Moje dzisiejsze R i odzyskiwanie okresu:

I¶n: owsianka - 4 ³y¿ki p³atków owsianych, pó³ szklanki mleka, kilka rodzynek; kawa zbo¿owa z mlekiem 1,5%

II¶n: tost z dwóch kromek chleba wieloziarnistego o niskim IG z 1,5 plastrami sera ¿ó³tego 28% t³uszczu, plastrem szynki wêdzonej, dwoma plastrami cebulki i ³y¿k± ketchupu; czerwona herbata

10 min orbitrek, abs8 na brzuch

obiad: makaron pe³noziarnisty z twarogiem pó³t³ustym i cynamonem (podsma¿yæ na ³y¿ce oleju s³onecznikowego?); zielona herbata

kolacja: serek wiejski lekki 150 g z wkrojonym jajkiem na twardo; czerwona herbata

I jak?

62-61-60-59-58-57-56-55-54-53-52

credo jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-27, 13:42   #1793
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lady1000 Poka¿ wiadomo¶æ
jad³ospis godny na¶ladowania to to nie jest, ale co tam

U
I. Owsianka - po 2 ³y¿ki p³atków owsianych, orkiszowych i mieszanki otr±b - na mleku z bananem, rodzynkami, pra¿onymi migda³ami & cynamonem <3. musia³o byæ pyszne!
trochê podjedzonych lodów z pude³ka o, widzê, ¿e kto¶ bierze ze mnie przyk³ad
II. Miseczka ¿urku z ziemniakami; kurczak duszony w sosie pomidorowym z bak³a¿anem, cukini±, papryk± i czerwon± cebul±. pierwsze danie ³adne, ale do drugiego mog³y wpa¶æ jakie¶ wêgle
III. 100g twarogu pó³t³ustego rozmieszanego z po³ówk± banana i pestkami dynii; ma³y kawa³ek andruta andruta tego s³odkiego w formie op³atka czy tego jak wafelek? lubiê andruty ^^ ogólnie ok
IV. trochê chipsów, muffinka i 3 piwa. hmm, no nie jest to zbyt warto¶ciowa kolacja, ale rozumiem, ¿e by³o jakie¶ spotkanie/impreza i nie by³o mo¿liwo¶ci na jakie¶ wie¶niaki, twarogi czy mega urozmaicone kanapki z warzywami

widzê w Twoim jad³ospisie sporo luzu, i fajnie! mogê zapytaæ, czy masz ju¿ @?
chocia¿ doda³abym trochê owoców, warzywa nawet s±.
Dziêki za ocenê . Co do owoców - przecie¿ wieczorm by³ ca³y puchar
A Twój jad³ospis mi siê tam podoba.
PW

Steven Tyler

Edytowane przez morphine88
Czas edycji: 2011-04-27 o 13:54
Stary 2011-04-27, 13:47   #1794
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 800

Cytat:
Dziêki za ocenê . Co do owoców - przecie¿ wieczorm by³ ca³y puchar
A Twój jad³ospis mi siê tam podoba.
PW
andrut - mam na my¶li wafelek przek³adany mas±. przynajmniej u mnie siê tak mówi

no tak, owoce w lodach mi jako¶ umknê³y ^^
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-27, 13:54   #1795
because of You
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 140

Witam bardzo proszê o ocenê Mam nadziejê ¿e to R

I. Jogurt naturalny + 1³ otr±b + mandarynka
II. Dwie kromki ciemnego pieczywa na to serek wiejski + pomidor + ogórek
III. Kawa³ek piersi z kurczaka, gotowana na parze z marchewk±, broku³em i kalafiorem
IV. Sa³atka ( sa³atka pekiñska + pomidor + ogórek + rzodkiewka + szczypiorek + sos czosnkowy na bazie jogurtu naturalnego)
V. Grejpfrut
+1,5l wody mineralnej
Stary 2011-04-27, 13:54   #1796
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez credo Poka¿ wiadomo¶æ
Moje dzisiejsze R i odzyskiwanie okresu:

I¶n: owsianka - 4 ³y¿ki p³atków owsianych, pó³ szklanki mleka, kilka rodzynek; kawa zbo¿owa z mlekiem 1,5%

II¶n: tost z dwóch kromek chleba wieloziarnistego o niskim IG z 1,5 plastrami sera ¿ó³tego 28% t³uszczu, plastrem szynki wêdzonej, dwoma plastrami cebulki i ³y¿k± ketchupu; czerwona herbata

10 min orbitrek, abs8 na brzuch

obiad: makaron pe³noziarnisty z twarogiem pó³t³ustym i cynamonem (podsma¿yæ na ³y¿ce oleju s³onecznikowego?); zielona herbata

kolacja: serek wiejski lekki 150 g z wkrojonym jajkiem na twardo; czerwona herbata

I jak?
Czyta³am gdzie¶ tutaj, ¿e na R nie mo¿na odzyskaæ okresu... w tym w±tku nawet
to jak to jest? mo¿liwe?

Steven Tyler
Stary 2011-04-27, 14:46   #1797
iza_wiosenna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 914
GG do iza_wiosenna

zale¿y, z jakich przyczyn zanik³ okres.
Ale je¶li chodzi o statystyki tego w±tku, to wiêkszo¶æ u¿ytkowniczek nie doczeka siê powrotu miesi±czki na redukcji. czê¶æ nawet na swoich redukcyjnych P czy U siê nie doczeka.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-27, 15:19   #1798
credo
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 274

morphine88 - nie mam pojêcia, czy siê da, czy siê nie da, ale i schudn±c musze i odzyskaæ okres te¿, wiêc staram siê to jako¶ po³±czyæ i pogodziæ. I dalej prosze o ocenê.

62-61-60-59-58-57-56-55-54-53-52

credo jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-27, 16:39   #1799
Dekas
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 651
GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Poka¿ wiadomo¶æ
zale¿y, z jakich przyczyn zanik³ okres.
Ale je¶li chodzi o statystyki tego w±tku, to wiêkszo¶æ u¿ytkowniczek nie doczeka siê powrotu miesi±czki na redukcji. czê¶æ nawet na swoich redukcyjnych P czy U siê nie doczeka.
why?
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Ciê ¿ycie!
Dekas jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-27, 16:41   #1800
Tynusia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 731

Bez jakich kolwiek badañ to ¿adna siê nie dowie na czym stoi.
Ja zaczê³am je¶æ du¿o t³uszczy ale i tak by z tego wysz³a d.pa blada bo okaza³o siê ,¿e mam hormonów estrogen itp. zaledwie 5p (tyle co noworodek) a powinno siê mieæ ok.120p.
I teraz biorê leki po ,których czuje siê koszmarnie.'Cudowna dieta , cudowna g³upota'
Tak¿e dziewczyny , nie zapominajcie o t³uszczach itp.

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret

Edytowane przez Tynusia
Czas edycji: 2011-04-27 o 16:42
Tynusia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.