|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 19,35% |
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
2 | 3,23% |
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
0 | 0% |
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
27 | 43,55% |
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
0 | 0% |
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
3 | 4,84% |
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
3 | 4,84% |
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
1 | 1,61% |
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
14 | 22,58% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
![]() uf uf Kochane sama sie chwilami zastanawiam jak ja daje rade tyle sprzatac!!! ale maly strasznie napiera na pecherz i co chwila latam zrobic 2 kropelki, tez tak macie ![]() mimbi a gdzie te Twoje pikene wloski mozna poogladac, bo nie widze zadnych fotek ![]()
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2011-04-09 o 10:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1802 |
Moderatoreska
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Jej jakiego mam lenia
![]() Przegoniło mnie dzisiaj jak i wczoraj, na szczęście jak na razie raz dziennie mnie tak goni ja rodzic jeszcze nie chcę :P Brzuchol dziś mi sie już tak nie stawia, chyba dzięki magnezowi, łykam wiekszą dawke niż do tej pory ![]() Monika co do sutków to mam taki sam problem, jakos specjalnie się nie powiększyły, nie wiem czy dzieciaczki dadzą radę się do ssać , nakładki w razie czego też posiadam, przy synku jako tako dawały radę bo miałam podobnie, a jak nie to zakupie laktator i będe ściagać jeśli będzie pokarm. Princi tez tak mam, napierają strasznie na dól lecę do wc a tam prawie nic. Odpoczywaj więcej bo ja jeszcze dwa tygodnie temu nie miałam rozwarcia a teraz już jest i właśnie zauwazyłam że zrobiło się wtedy gdy maluch zaczął bardziej napierać na dół. Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-04-09 o 10:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#1803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1804 |
Zakorzenienie
|
eweska jak tu odpoczywac, kto posprzata, sama mialas remont to wiesz jak to jest
![]() ![]() Dziewczyny pijecie kawke? wiem, ze kawa wyplukuje magnez, ale tak mis ie chceee, pije codziennie espresso, ale teraz sie zastanawiam czy tak mozna...tiaa na koniec ciazy myslawki mnie zaczely lapac ![]()
#1805 |
Zakorzenienie
|
ja pije kawe jedna dziennie
ale tez nie zawsze zalezy od samopoczucia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1806 |
Rozeznanie
|
jak kawke pije 2 razy dziennie rozpuszczalna, pół na pół z mlekiem ,albo inke,róznie.....
Grazin gdzieś tam u Ciebie dziecko(chyba 5 letnie,jak dobrze usłyszałam w radiu) wypiło rozpuszczalnik i walczy w szpitalu o zycie ![]() ![]()
#1807 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u nas w oswiecimiu?? masakra... swoja droga niezły twardziel z tego dzieciaka ze to łyknął... ja jak przechodze koło zamknietej butelki rozpuszczalnika to mnie cofa... wróciąłam z zakupów, zjadłąm drugie śniadanko... wędzony łosoś i świeżusi chlebek ![]() teraz dychne chwile, wypiję kawusię i musze się wziaść za porządki... jutro chyba jedna siostra tż (ta co mi ostatnio tak nagadała) ze swoim facetem zostaną u nas na noc ![]() wiecie jak sie ciesze prawda?
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1808 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajne buciki ![]() mimbi ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Piję zawsze jedną, rozpuszczalną do śniadanka ![]() A ja dzisiaj skończyłam 29 tydzień, ostatni z 2 na przodzie, od jutra 30 !! ![]() ![]() Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-04-09 o 11:46 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1809 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Od kilku dni jestem z postami na bieżąco ale jak długo nie wiadomo ![]() Byłam na wizycie i mój dzidziuś na pewno jest chłopcem bo doskonale było wszystko widać, już teraz nie mam żadnych złudzeń. ![]() Waży 1,9 kg także jestem z tego zadowolona, jutro zaczynam 32 tydzień. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny zbliżające się do finału życzę Wam powodzenia i szybkich porodów. ![]()
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-04-09 o 12:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#1810 |
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Ale paskudna pogoda ![]() Któraś z Was (przepraszam,że nie pamiętam ![]() A ja dziś zaczynam..uwaga... 36 tc! czyli 9 miesiąc... Mówię Tżtowi,że jeszcze 2 tyg. i Synek będzie z nami :P (bo tak czuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1811 |
Zakorzenienie
|
mam lenia
![]() nie chce mi się sprzątać ![]() do tego dopadł mnie jakis wilczy apetyt
#1812 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry raz jeszcze
![]() W koncu zasnelam i wstalam godzine temu ![]() Ide kupic prezent, bo ide na urodziny do pary i ... nie wiem co kupic cos do domu??? ![]() I bardzo chcialam Wam jeszcze raz podziekowac, ze moj brzuch jest na swoim miejscu...gdyby nie Wy to bym pewnie gryzla paluchy i w lozku lezala caly czas ![]() Cytat:
Gratuluje nowego tygodnia ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja tez ![]() Monika21121984 to jeszcze nic nie jest powiedziane, ze nie bedziesz piersia karmic. Musisz sprobowac i sie nie zniechecaj. Oczywiscie jesli tego pragniesz. Moze lekarz ma racje, ale Ty nie przekonasz sie do poki nie sprobujesz ![]() Mary... tamponem? ![]() ![]() Ewesko mnie to sie na wspomnienia zebralo... ![]() ![]() a Twoj byl jeszcze dobry post jak sie dowiedzialas, ze sa dwa serduszka ![]() ![]() ![]() Aga_pe ![]() ![]() Mimbi ![]() ![]() Anulka reklamuj! Ta dziurka moze sie powiekszyc! Princi Guess'y mistrzowskie ![]()
![]() |
#1813 |
Rozeznanie
|
dziewczynki gratuluje kolejnych tygodni
![]() ![]() grazin tak mówili o oświęcimiu,biedny dzieciak ![]() mamaoptymistka czemu tak mało do nas zagladasz?? ![]()
#1814 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() btw. gratuluje nowego tygodnia ![]()
![]() |
#1815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra. przestroga dla nas zeby zadnych substancji żrących nie trzymać tam gdzie dostep maja dzieci... ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- dobra... ide... ech ech ech ależ mi się chce!!! łoj łoj ![]()
![]() |
#1816 |
Moderatoreska
|
Rodzice zajrzeli ale właśnie pojechali, zaraz idę obiad gotować, a popołudniu ciacho drożdżowe z truskawami :P
Mężula dzisiaj znowu niechcący nastraszyłam :P Jak zwykle po 12 ma sjestę choć w soboty nie zawsze i puścił mi sygnalek o 12:19, ale gadałam z mamą i nie słyszałam, później zadzwoniła siostra i dobre 20 minut rozmawiałyśmy i dopiero wtedy słyszałam pikanie że ktoś się dobija, ale ja mam zajety telefon, pomyślałam mężul no to napiszę mu sms-ka jak skończę gadać. Po rozmowie z siostrą patrzę na telefon a tam nieodebrane połączenie o 12:19 pierwszy raz, później 4 sms że dany numer próbował się ze mną połączyć, oczywiście numer tż-ta, patrzę na zegarek a juz była 13 i dopiero się do niego odezwałam tzn. napisałam sms :P Ale go pewnie nastraszyłam, wieczorem będzie dzwonił to pogadamy. Aaaaa zgaga mnie pali jak ch.....a, trza po migdały do kuchni iść :P Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-04-09 o 12:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#1817 |
Zadomowienie
|
Najpierw byłam prawie m-c nad morzem gdzie miałam ograniczony internet mocno. Potem syn się rozchorował no ale główna przyczyna chyba to to że trudno nadrobić i też trudno nie nadrabiając być na bieżąco. Czytam od kilku dni, nie zawsze wiem co napisać.
![]()
#1818 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry brzuchatki
![]() Mi dzisiaj znowu brzuchol szaleje ze skurczami ![]() Mój Tż miał dzisiaj jakąs akcje w nocy z lunatykowaniem, obudziło mnie otwieranie drzwi na balkon, pytam go gdzie idzie, a on, że musi cos zobaczyc, wszedł na balkon i wyszedł - a dzisiaj rano nic nie pamiętał ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to ja zaczelam 38 i moze to byc lada moment a mezul mnie wkurza i mowi, jeszcze 2 tygodnie ![]() specjalnie mnie denerwuje hehe chociaz wie i jest przygotowany zer to moze byc dzis ![]() okien nie pozwolil mi myc ![]() to ja poscieralam wszystki kurz w pokojach, kuchnie wysprzatalam, wymylam lazienke, umylam parawan ( szklany bo tych okien mi brakowalo hehe) 2 ogromne lustra i zostalo mi prasowanko a wieczorem pojedziemy do media markta do kalisza a o 21 do siostry tz pomoc w czyms tam a tam takie dziury sa ![]() moze sie ruszy haha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1820 | |
Zakorzenienie
|
Gratuluje nowych tygodni
![]() ![]() mamaoptymistka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1821 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie przysiadlam uf uf chyba sie zdrzemne, bo ileaz mozna harowac
![]() Wiecie co odnosnie tej kawy, to widze ze Wy rozpuszczalna pijace w ja espresso czyli ta moja kawa jest mocniejsza, rano robie sobie z mlekiem, no wiec powiedzmy ze jest prawie jak rozpuszczalna, ale czasem takie male wypijam, to juz jest mocne...sama nie wiem Wloszki pija normlanie kawe w ciazy i nie slyszalam zeby szkodzila, oczywisice nie nalezy przesadzac Grazin a to w ciazy mozna jesc wedzonego lososia?? wydawalo mi sie, ze nie... eweska a kiedy Twoj maz przyjezdza, na Wielkanoc???
#1822 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1823 |
Rozeznanie
|
http://allegro.pl/rowerek-dzieciecy-...531933170.html
eweska patrz jaki czadzior ![]()
![]() |
#1824 |
Zakorzenienie
|
monika21121984 ale fajny ten rowerek!!!
Kurcze Kochane jestem troche przejeta, bo polozylam sie i tak mi maly napiera na pecherz, po czym jakby w macicy mnie cos kuje, tez tak ma ktoras z Was ![]()
#1825 |
Rozeznanie
|
ten rowerek dla eve tez by pasował ,dla Olka i Maji (nie wiem jak sie odmienia to imie
![]() ![]()
#1826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1827 |
Zakorzenienie
|
Mamuśki
![]() Podczytuje Was czasami, mam termin co prawda dopiero na lipiec, ale Wy jesteście już tak do przodu, że zastanawiam się nad tym, czy któraś z Was miała tak, że gin mówił że dziewczyna a okazał się siusiaczek? Jak tak to w którym tyg pokazał się ten siusiak? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1828 |
Zadomowienie
|
principessina ja piję i to różnie, inke, anatola, rozpuszczalną i parzuche też, tylko te dwie ostatnie to takie słabsze trochę i więcej mleka niż przed ciążą.
Grazin na wilczy apetyt mam szarlotkę - na tiramisu jakoś przeszła mi ochota i w końcu poszły jabłka w ruch bo się marnowały w koszyczku ![]() martynka89 z pęcherzem i odczuciami na siku mam dokładnie tak samo. |
![]() ![]() |
![]() |
#1829 |
Rozeznanie
|
żanetaa88 ja do 6 miesiaca myslałam ze nosze dziewczynke ale gin nie był pewien na 100%.........
a potem poszłam do innego sie dowiedziec bo wszystkie na forum juz wiedziały ![]() ![]() na dowód dostałam 3 zdjecia siusiaka ![]()
#1830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi gin powiedziała że niby córcia, ale też nie jest pewna 100% i coś gdzieś mi mówi, że jednak będzie miała też siusiaka, muszę czekać na wizytę która mam dopiero 21 IV ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.