|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
Cytat:
![]() Cytat:
Kiedys zawsze myślałam,ze dziecko tzreba jak najdłużej- nawet ponad rok,że tonajlepsze i w ogole i w szczególe.Potem własnie mialam studia i zajecia z immunów - o siarze i mleku zwierząt (o człowieku tez nam czesto wspominali). W kazdym badz razie- pewnie nie wiecie, że np- jak cielaczek nie napije się siary po porodzie to umrze, ze źrebiatkiem jest juz lepiej,ale tez lepiej szukać tzw. mamki, jak z klaczą cos jest nie tak i nie moze karmić, świnie, miesożerne i człowiek- obojętne- z siarą czy bez przeżyją. Chodzi tu o barierę łożyskowa i przechodzenie przez nie przeciwciał- u krów nie przechodzai cielaczki dostają z siarą, u ludzi przechodzą, wieć w siarze jest ich niewiele. No i tym moim cudownym wywodem chcialam pokazac jak natura to sobie wymyslila i urzadzila. Oczywiscie robi sie badania ze jak kobiety karmia dlugo piersia to dzieci są madrzejsze, inteligentniejsze, zdrowsze i w ogole i w szczegole. A kurcze ile z nas ma znajomych karmionych długo piersia i co- barany Nie dajmy sie z tym zwariować. Jak ktoras nie bedzie mogla karmic piersia to trudno. To nasz wybor- tak i tak bedzie dobrze Cytat:
---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
![]() Albo smska po pracy
Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-05-11 o 12:07 Powód: literówka |
||||
|
|
|
#1802 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
zjadłam pierogi z kapucha i grzybami
|
|
|
|
#1803 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm no właśnie mnie martwią te twardsze części, jutro ide na połówkowe to chyba odrazu zapytam mojego gina o zdanie skoro Wy tego nie macie.
|
#1804 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę jestem taka śpiąca, że szok, za półtorej godziny musze być na chodzie :P eh może chociaż chwilkę sie zdrzemnę ;0
|
|
#1805 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() O tak, cepan to jest stara, zepsuta, smażona cebula, bleeeee ![]() Cytat:
. Jak mnie małż dorwie rano (tzn. chce mu się wstać przed budzikiem), to jest super, bo wieczorem mowy nie ma![]() A za wizytę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś były naciski na karmienie butelką, że zdrowsze, teraz, że piersią. Nawet się zdarza, że mówią, że jak kobieta piersią nie karmi to jest złą matką Przesada według mnie. Każdy zrobi jak uważa, jak mu jest lepiej. No i przecież nie zawsze ma się ten pokarm. Osobiście chcę karmić piersią, ale jak nie da rady no to trudno, teraz te mleka modyfikowane mają wszystko co potrzebne dziecku
|
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1808 | |
|
Zakorzenienie
|
Milcz kobieto
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1809 |
|
Zadomowienie
|
Już obiad
, czy to może drugie śniadanie ?Archinta, zgadza się z Tobą. Każda z nas ma wybór, na który nie powinny wpłynąć żadne naciski z zewnątrz .
|
|
|
|
#1810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę,ze większość znas zakłada naturalne karmienie piersią, ale właśnie te mity, przesądy, oszczerstwa jak ktos nie karmi (z różnych powodów) mnie wkurzaja i tak jakos pozwoliłam sobie na mini wykładzik |
|
|
|
|
#1811 |
|
Zakorzenienie
|
Caltea jaki obiad jakie drugie sniadanie-to mój pierwsz posiłek
ale sie rozkrecam i jak byłam w barze po te z kapuchą to widziałam ze sa dziś w ofercie pierogi z truskawkami i mysle czy potem sobie ich nie zjejsć![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- a ja jak bedzie butelka to nawet sie bede cieszyc bo męzus też bedzie mogł dawac maluszkowi papu ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- a w ogóle to wiecie co mój maz cały czas mówi? ze to nie jest tak ze oba cycki dla dziecka jeden jest jego a drugi dzidziusia szkoda ze nie pomyslał ze to tak naprawde moje piersi i co to za dysponowanie nimi he he he
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1812 |
|
Zadomowienie
|
Któraś pisała o wielorazowych majtkach poporodowych. Mam zamiar się zaopatrzyć w takie siateczkowe
A butelkę TT też kupię, może niekoniecznie od razu antykolkową, ale w razie czego taką 150ml z serii "closer to nature" chcę mieć. Przekonują mnie w nich smoczki |
|
|
|
#1813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
odlecieć można ale niestety to jest główny argument podobno często słyszany od położnych uczących laktacji. Ja bardzo chcę karmić piersią a czy to sie uda to czas pokaże
|
|
#1814 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i podziwiam determinację |
|
|
|
|
#1815 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to zatrucie kofeinowe. Czym to się objawia?
|
|
|
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
ja już po wizycie. wyniki w porządku, macica w porządku, tylko waga nie w porządku (ale to już moja osobista ocena... wszystko przez te Święta... trzeba się teraz bardziej pilnować...).
|
|
|
|
#1817 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama odczuwałam potworny nacisk otoczenia na karmienie piersią i nie mogłam sie pogodzić, gdy 3 miesięczną Marysię musialam przestawić na butelkę, bo tak mi od urodzenia przez cały czas. A ja się oczywiście zamartwiałam, że to z winy mojego wybrakowanego pokarmu. Okazało się, że pomimo zmiany pokarmu mała aż do końca 9 mies. życia, bo najprawdopodobniej miała niezdiagnozowany refluks albo jakieś inne dziadostwo (przybierała na wadze, więc nikt nas nie odsyłał do dziecięcego gastrologa )Cytat:
![]() A co do cyca, to z jednego maluch, a z drugiego mleczko do kawy dla męża ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() A waga za duża, czy za mała ?
|
||||
|
|
|
#1818 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1819 |
|
Zakorzenienie
|
Caltea zeby on chciał do kawy he he ale on chce pociamkać jak on to mówi-ciekawe czy bedzie taki mądry jak juz to mleczko będzie
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1821 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1822 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
będę sobie po woli uzupełniać, jak mi się coś w necie spodoba
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
|
#1823 |
|
Rozeznanie
|
ja też po wizycie wczorajszej co prawda, ale nie chciało mi sie już pisać tyle miałam zabawy - wózek i łóżeczko przyszło
najpierw napisze o wizycie - wszystko dobrze szyjka długa ( a się bałam, bo mnie kuło w pochwie, a okazało się ze to naciąganie wiązadeł) acha no i moja waga
|
#1824 |
|
Zakorzenienie
|
A zdradzisz ile przybyło? Mi niby 5 i już tragedia. A wydawało mi się że to nie aż tak dużo
|
|
|
|
#1825 | |||
|
Zakorzenienie
|
Palpitacją serca, drżenie rak przy ogólnej słabości, mdłości, wymioty.
To tak po krótce. Cytat:
![]() No nieźłe plany ma ten Twój mąż Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1826 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1827 | |
|
Zakorzenienie
|
Co wy z tymi wózkami wszystkie
Pierw wszyscy pisali że wózek na koniec bo gwarancja itp a zaraz tylko ja bez wózka tu zostanę ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
masakra.
|
|
|
|
|
#1828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zapominaj ze ja też zostane bez wózka-w taczce bede wozić ![]() a o ciuszkach nie wspomne juz nic ze cierpie na niedobór
|
|
|
|
|
#1829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1830 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja tam już w pewnym momencie przestałam chcieć, choć lekarka mnie namawiała, żebym absolutnie nie rezygnowała z naturalnego karmienia. A mnie już po prostu zabrakło siły... To był trudny okres dla nas wszystkich. Małż oceniał mój stan psychiczny na podstawie ilości zarzyganych pieluch, które czekały na niego po powrocie z pracy ... Szkoda gadać...
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

Był rzeczoznawca dzisiaj, ciekawe co tam wymyślą.
na ktore godziny sobie zamawiasz przypominanie?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Przesada według mnie. Każdy zrobi jak uważa, jak mu jest lepiej. No i przecież nie zawsze ma się ten pokarm. 

, czy to może drugie śniadanie

)

17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię