|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
bzyczka- pieluchy różnych firm, tak jak ciuszki, nie są sobie równe. Musiałabys znaleźć 3 mniejszą od tych co masz.
#1802 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Dzień Dobry Mamuśki
![]() Coś nie mogę się ostatnio zebrać do odpisania ![]() Cieszę się ogromnie, że do Łodzi chcecie zawitać ![]() Matall, mary jakieś fajne miejsce pod Łodzią też może być choć trochę się boję gdzieś dalej jechać bo Iga w aucie ryczy, nie wygodnie jej chyba w foteliku ![]() A we wrześniu to pewnie Częstochowa żeby z anulą się spotkać ![]() anula sukienka przecudowna ![]() ![]() mamaoptymistka obie kiecki super ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() aga_pe my mamy to samo, zostawiliśmy Igunię z babcią w weekend na 5 godzin. Super wypad, kiedyś co weekend tak wychodziliśmy na jakieś jedzonko dobre + kino. Czuliśmy się trochę jak na pierwszej randce z tym, że zamiast rozmawiać o " ![]() ![]() ![]() Nasza córa w czasie pełni przeszła chyba jakiś skok rozwojowy. Obudziła się o 4 i tak nawijała, normalnie nie podnosiliśy jej na jedzenie tylko słuchaliśmy jak "rozmawia" sama ze sobą. Do tego w ciągu dnia jak zwykle po zmianie pieluchy przerzucam ją na brzuszek i ta moja niechętna córka głowę tak wysoko zadarła i trzyma ![]() ![]() ![]() Acha i my też raczej nie odnotowaliśmy żadnych typowych skoków. Iga ma raz dobry dzień, raz kiepski i tak jak andziotka pisała, od rana - po nocnym śnie ma super humor, który ulatnia się w miarę upływu dnia i wieczorem lubi sobie pokrzyczeć ot tak ![]()
![]() |
#1803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Teraz Tymi leży w wózku, oczy mu się kleją, ziewa ale usnąć nie raczy. Oczywiście przy piersi od razu jest spanie ale jak odkładam to oczy jak pięć złotych ![]()
![]() |
#1804 |
Wtajemniczenie
|
Sico, mam tak samo. Z prawej doję 2 x więcej niż z lewej. Ale to zasługa położnych i ordynator noworodków ze szpitala, które zmasakrowały mi lewą pierś chcąc udowodnić, że mam pokarm i mogę karmić
![]() Zasiłek opiekuńczy wypłaca zus. Jeśli firma zatrudnia ponad 20 pracowników robi to w imieniu zusu, a potem się z nim rozlicza ( pomniejsza należne składki o wypłacone zasiłki). |
![]() ![]() |
![]() |
#1805 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam!
U nas nocka..hmmm dziwnie, ale nawet wyspana jestem mala zasnela ok 21:30 i obudzily ja pierdki o 00:30 i postekala, wiec stwierdzilam ze odczekam z karmieneim poprzytulalam 2 razy smoka dalam i zasnela i spala do 3:40!!! zjadla i o 5:40 znowu pobudka stekajaca, poprzytulalismy z TZtem i dospala do 7-mej , zjadla i pospala jeszcze do 8:40, pobawila sie zaczela miauczec wiec o 9:20 dalam jej U ale zjadla 7 minut, odbilo sie i nie chciala wiecej a teraz sama z siebie zasypia... o co kaman?!?! [QUOTE=amarcia;28238188]Jestem 7 tyg po i od rana dostałam @ dlatego pytałam jak to u Was wygląda./QUOTE] Ja dostalam jak mala miala wlasnie 6 tygodni, a teraz dostaje drugi chyba bo brzuch boli... Cytat:
ja biore tabletki cerazette. Cytat:
Cytat:
Cytat:
a co do podrozy z dziecmi, my z Zosia jak miala 2 tygodnie bylismy na lotnisku, na wyjazdach roznych, i wydaje mi sie ze sie latwiej z nia jeszcze podrozowalo niz teraz, a w piatek jedziemy 500 km od Oslo w piekne rejony na tydzien! sie okaze jak sie dziecko sprawdzi ![]() dziekuje i wspolczuje skazy.. ide sie myc, bo jedziemy do outletu 100 kilosow stad coby mi kupic kurtke przeciwdeszczowa na wyjazd, wiadomo, Norwegia trzeba byc gotowym na wszystko ![]() matall wstawie zdjecie wieczorkiem ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1806 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zosia jeszcze nie pyta "dlaczego" (na szczęście ![]() na topie jest teraz "mamo patrz" Cytat:
![]() a skąd wiedzą że na basenie złapał ???? ja wczoraj też doznałam szoku, bo na spacerze już był ryk więc odwróciłam na brzuszek a Gabulek tak głowę zadarł że na prostych rękach się trzymała i wyglądała zza budki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1807 |
Zakorzenienie
|
moria No jak dla mnie może być też Łódź, skoro Iga łobuzuje w foteliku
![]() ![]() Mi wszystko jedno czy weekend, czy w tygodniu, byle nie 6-7 sierpnia, bo wtedy (cały czas mam nadzieję) będziemy na ślubie znajomych. Co prawda tak daleko nie jechałam jeszcze, ale to będzie próba przed wrześniem ![]()
![]() |
#1808 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z ciekawości zajrzałam ile to Twoje dziecię ma i jestem w szoku jest 3 tyg starszy od mojego i nadal tak słabo z tym spaniem ![]() MoniaK my się wykończymy z tymi żarłokami. Ja coraz częściej zwłaszcza w nocy łapię się na tym że jestem w amoku, czasem cyc mam na wierzchu jak się budzę itd. Na szczęście dziecka bez pieluchy jeszcze nie zostawiłam więc jeszcze tak źle nie jest. A tak szczerze to staram się dosypiać i jakoś zaakceptować to co mam, zwłaszcza po przedwczorajszym 2h płaczu stwierdziłam że inni mają gorzej bo mają znienawidzone przeze mnie kolki.
![]() |
#1809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo nagle jej się odwidzi i będzie chciała więcej i mi się będzie co godzinę budzić w nocy na jedzenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1810 |
Zakorzenienie
|
anula Edzik nigdy nie je dłużej niż 10 minut. Najczęściej ok. 5...
Czekam na foty ![]() moria, andziot Ja też się wybieram na basen z Edzikiem ![]() ![]() A jakbym patrzyła na zasadzie "bo komuś coś się przytrafiło", to bym z domu nie wychodziła, bo wszędzie można coś złapać albo może mnie samochód potrącić, nie mówiąc o tym, że w domu też nie, bo przecież może się zawalić, być pożar albo cokolwiek innego. Ok, jeśliby 1 na 2 dzieci coś łapało, to jest powód, żeby nie iść. Ale woda jest czyszczona i to raczej nie jest zbyt częste ![]()
![]() |
#1811 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1812 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mala caly czas ma gazy. Odstawie ten infacol w takim razie i sproboje GW. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1813 | ||||||
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() Ale mialysmy dzien sukienkowy wczoraj ![]() A dzis mamy usg bioderek (o 13.45), wiec trzymajcie kciuki prosze, bo troche sie tym stresuje ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale za to pospala dluzej niz zwykle, tzn pomarudzila troche ok. 3.30 przez gazy ale w koncu poszla spac dalej, przespala sniadanko o 5tej ![]() ![]() Widze, ze u was tez nocka lepsza, jak to milo troche sie wyspac, nie? A Twoja sukienka sliczna, czekamy na fotki ![]() Nie lubie Huggisow ![]() U nas Pampers rulez ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To tak jak ze mna i czerwona herbata, ktora mi zalatywala stara wedzona ryba ![]() Cytat:
![]() (Chociaz za pomaranczowym ogolnie nie przepadam...) Cytat:
![]() No na razie tylko takie praktyczne wchodza w gre. Weredka, zazdroszcze gorskiego wypadu! 82anusia, wspolczuje skazy bialkowej ![]() Edytowane przez Camomile Czas edycji: 2011-07-20 o 10:03 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1814 |
Zadomowienie
|
82anusia myślałaś może żeby to skonsultować czy to na pewno skaza. U nas położna jak była i zapytałam ją o buźkę Frania od razu powiedziała mi to na skazę wygląda ale obserwować, myślałam że ją
![]() Skaza podobno dotyczy maleńkiej grupy dzieci.
#1815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1816 |
Zakorzenienie
|
hej Mamunie !
od dziś pewnie częściej bede zaglądac bo a) pogoda taka sobie b) mami do pracy wróciła. My rekordy w spaniu bijemy Malutka jadła o 4,30 i 8,30 i nadal śpi !! Ja dzis do 10,35 pospałam od 23 - więc jestem baaaardzo wyspana. Wczoraj byłam na piwku oczywiście bezalkoholowym z koleżankami wiec sie zrelaksowałam ![]() Kończe jeść owsiankę i doczytam co u Was ![]() upps Maluszka sie chyba budzi, w złą godzine powiedziałam ![]()
#1817 | |
Zakorzenienie
|
dobry, dobry
![]() Wczoraj Was czytałam, ale moja wiercidupka nie dała mi odpisać ![]() Wieczór mieliśmy koszmarny, mała tak strasznie płakała, można nawet powiedzieć krzyczała, że miałam świeczki w oczach. O 24.30 zasnęła. W nocy ładnie spała ( z przerwami co dwie godziny na jedzonko ![]() Ale od 6.30 znów alarm. Chyba ją brzuszek boli ![]() andziot ![]() TheXanthippe ![]() agus ![]() Moja skończyła dzisiaj 2 tygodnie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zapomniałam Wam napisać, że kapaliśmy ją w wiaderku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1818 |
Wtajemniczenie
|
pisze jedna reka
![]() musze sie podzielic pewnym spostrzezeniem... nie wiem, czy pisalam wam, ze Lola ma problemy z aktywnym ssaniem. w nocy dziewczyna zasysa i ciagnie az furczy, najada sie bez zadnej przerwy i natychmiast zasypia. w dzien zupelnie inaczej.po 5 pociagnieciach nawet przy mega głodzie zasypia... gada... wyciaga z buzi i znów kładzie, ale najczesciej spi i zadne budzenie nie pomaga w ssaniu. po wyjeciu U budzi sie za 3 min i wrzeszczy bo głodna. takim sposobem potrafie godzine lub wiecej karmic, bo mała chce przy cycu lezec i zaspokaja tylko delikatnie głog ale sie nie najada. wczoraj przyszedł laktator. wieczorem sciagnełam, podałam butelka, zasneła o 21.30 i obudziła sie o 5.12 ooo... |
![]() ![]() |
![]() |
#1819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tymi mi ryczy już pół godziny i nie wiem co mam robić, nic nie pomaga ![]() ![]()
![]() |
#1820 |
Wtajemniczenie
|
ogladalam fotki u matall... jeju... slicznie wygladałyscie mamusie...
ja tez chce! |
![]() ![]() |
![]() |
#1821 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale sobie mogę tylko pozazdrościć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1822 |
Zadomowienie
|
a na spacer próbowałaś mój zasypia w wózku
#1823 | |
Wtajemniczenie
|
Lekarze tak stwierdzili gdy po tych akcjach poszczepiennych przebadali małego i wykryli jaka to bakteria. Od razu padło pytanie czy dziecko na basenie było. No na 100% to pewnie nigdy nie wiadomo czy to basen
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Naczytałam się w internecie jakie wymogi powinien spełniać basen aby było dla dziecka najbezpieczniej i jeśli u nas jest tak jak być powinno ![]() ![]() ![]() gusia Nadia w kąpieli super! My też wiadromaniaczki ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Gusia a w której części Niemiec mieszkasz? ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-07-20 o 11:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1824 |
Zakorzenienie
|
Mój ślicznie śpi na dworze i na spacerkach ale mieszkam na 4 piętrze i jestem uzależniona od męża aż wróci z pracy i nas eksportuje na dół
![]() ![]()
#1825 |
Zakorzenienie
|
gusia
![]() amarcia to ci pospała córa ![]() Zosia i Gabrysia na macie ![]() obiad ugotowany - kalafiorowa zupka (nie wiem czy Gabi to zniesie, ale taką ochotę miałam, że nie umiałam się powstrzymać ) duchota straszna ![]() nie ma czym oddychać !!!!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1826 |
Wtajemniczenie
|
Ale u nas burza
![]() Musiałam okna pozamykać, bo tak zacinało po parapetach. Pepe zaczyna gaworzyć ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1827 |
Zakorzenienie
|
anusia A na jakiej podstawie lekarz stwierdził skazę?? Robili jakieś badania?
zosiaaa, Camomile A ja lubię czerwoną, ale trochę to trwało zanim nauczyłam się ją lubić ![]() Gusia Już 2 tygodnie? No, duża już, dorosła babka ![]() ![]() amarcia Ja też jedną ręką ![]() MoniaK U nas też mega ryk. Teraz zasnął, ale boję się go odłożyć... ![]() moria No to wiadomo, że w grę wchodzi tylko basen przystosowany dla niemowlaków ![]() A nad takim kostiumem właśnie myślę. ![]()
![]() |
#1828 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() ja tak na szybko bo maruderek zasnął ![]() nocka spokojna aczkolwiek budził sie co 2 godziny na jedzenie... ale jadł szybko i na spiocha, więc za bardzo nie odczułam tego, ze budził sie częściej... mam nadzieje, że pospi teraz trochę, bo muszę chałupkę ogarnąc... juz dwa dni nie mogę skończyć.. wczoraj małz przyszedł i pomył te naczynia w zlewie i pranie powiesił i kolację zrobił... ![]() wiem dziewczyny, że mama za bardzo się wtrąca... ale i tak robię po swojemu.. ona sobie może pogadać... chyba nie zajmuje się małym źle jak ona to uważa skoro lekarka mnie ostatnio pochwaliła... a jest dla mnie troszkę większym autorytetem w kwestii dzieci niestety ![]() wybaczcie ale na razie znowu nie odpisze na wszystko, bo chce ogarnąć tą kuwetę ![]() jak mały pozwoli to zajrzę później ![]()
#1829 |
Zakorzenienie
|
andziot Zazdroszczę obiadu
![]() Ja ostatnio znów na kanapkach, bo jestem sama, a Edzik ma gorsze dni ![]() A Ty o kalafiorowej ![]()
![]() |
#1830 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie szukam przepisu na krem z dyni ![]() moria mam ten sam dylemat. Dzieci w wodzie maja tyle frajdy ale te bakterie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.