Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-19, 20:15   #1771
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
Ja sie zaliczam do mam ktore nie zauwazyly skoku.

Wszystkiego najlepszego dla Olenki, ale ten czas leci.

Nawet jak sie nie uda Gabi zabrac ze sobą to i tak dawaj znac, ze wybierasz sie do Wawy, poznasz nasze maluchy no i nas

Widze ze tylko na mojego jakos ten wczorajszy spacer bardzo nie podzialal, w nocy tradycyjnie co 2 godzinki pobudka, ale to pewnie dlatego ze zamiast ogladac drzewka to wiekszosc czasu kimal
A co do spotkanka w Czestochowie, czy Lodzi to ja chetna, do Wrocka juz mniej, ale nie mowie ze nie.

Dzis bylismy na szczepieniu, Igor troszke poplakal, ale ogolnie byl dzielny (i ja tez), dostalismy skierowanie do neurologa bo cos głowka nam na prawo ucieka i troszke sie wygina na tą strone, mam nadzieje ze to nic strasznego.
No i moje dziecko bardzo ladnie tyje, wazy juz troszke ponad 5300.
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
1. tak
2. nie, niczym nie grozi, niektórzy w ogóle nie podają i dzieci żyją, wit. K podaje się aby uniknąć krwawienia, wit D żeby kości dobrze się rozwijały
3. może potówki, może trądzik ... trudno powiedzieć
4. może być ciemieniucha, ciężko powiedzieć jak się nie widzi
5. linomag to nie oliwka, a czemu bardziej czerwone - nie wiem
6. Gabrysi drży bródka jak je cyca, to normalne

antropia ja pije zaparzony koperek z Herbapolu i mam wrażenie że Gabulek lepiej pryka

ułomnych ludzi jedzących trawę ????? dobry tekst

agus mam nadzieję, że Oleńce pomogą te specyfiki

Camomile gratuluję zakupów na pewno pogoda dopiesze i będziesz śmigać w nowej kiecuszce !

Paulizia mój staniczek jest piękny no i karmiłam ją dziś w starym jeszcze, bo nowy wisi wyprany i się suszy w sumie to chciałabym, żeby to tylko stanik był, bo bym wypieprz... do kosza i by było gicior już a tak musimy się obie męczyć

różnica 10kg w wadze ???????? to dziwne, któraś musi być zepsuta !!!! mam nadzieję, że to ta z tesco

zytus za dzielność dla mamusi i Igorka, główką się nie przejmuj, sporo dzieciaczków u nas ma troszkę asymetrii

dziewczynki śpią,
Gabrysia spała na spacerze całe 10min, więc była padnięta,
wieczorne karmienie było przyjemnością -- jadła spokojniutko (i kto mi to wytłumaczy ???? ) i wyssała wszystko, mogłam przystawiać do UU ile chciałam i ładnie łapała i jadła ...

zaraz idę sobie zjeść malinki z jogurtem greckim
cały dzień za mną chodzą
dziekujemy
Stary 2011-07-19, 21:09   #1772
anula_81
Zakorzenienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Zoska najedzona wydoila moje UU i dalam jej mm ale nie chciala bo tylko 15 ml wypila, wiec chyba jej jednak wystarcza moje mleczko??
potem sie rozbudzila, ale po 20 minutach usypiania spi!! ciekawe jak dlugo
anulinka mnie tez sie ta kiecka podoba strasznie widze ze mamy umiejetnosc wszystkie robienia 3 rzeczy na raz czlowiek sie robi elastyczny przy dziecku co? hiihih
multitask!
zosiaa ty mnie nawet nie strasz, ze faceci zapominaja takie doswiadczenia, ja mam nadzieje, ze moj sie cos nauczyl i zrozumie ze czasami padam na przyslowiowy pysk..
a sukienka jest meeega krotka, ma tiul pod spodem i jest genialna, boje sie czy mam nogi wystarczajaco zgrabne...

eweska mojej Zosi sie tez ulewa w nocy i to w sumie oboje slyszymy z TZtem, bo jak spi twardo to jak Zosce sie ulewa i sie zakrztusi w nocy to oboje na rowne nogi stajemy. dziekuje za komplement sukienkowy

andziotku moja tez wieczornie teraz po kapieli wykarmiona na spokojnie....o co kaman? widze ze tez masz juz czasem chwile zwatpienia przy karmieniu jak mala sie rzuca? moja do tego prezenia wyje czasem niestety.... ale damy rade...tylko jak dlugo jeszcze?!!?!
a wiesz tez myslalam, ze one moze nie chca tak duzo jesc? potem ze gazy, potem ze glodna, no sama nie mam pojecia...

camomile ja tez wlasnie kilka razy probowalam dopajac, ale max 30 ml zje, a lekarka powiedziala, ze to znaczy ze mala nie jest glodna, plus powiedziala, ze jesli dziecko jest w stanie w nocy przespac pod rzad 4-5 godzin to znaczy ze sie najadlo..
A wczoraj pewnie byla marudkowa pelnia...oby dzisiejsze noce nam byly dane sie wyspac

mamaoptymistka
a, sukienka piekna pomaranczowa, tez musisz byc chudy szczypior skoro taka olowkowa wybierasz i nie wierze w zadne hipopotamy!
b. ha tez daje czasem rumianek, podobno dobry dla malej ale jej srednio smakuje...

1.moja Zosia miala troszke ciemieniuchy i zaczelo sie zaczerwienieniem
2. staram sie regularnie ale tylko dla tego ze ja jestem organizacyjny freak
3.tez Zosia miewala, lekarka mowila ze hormonalne albo ze potowki, zniknely same..
4.nie mam pojecia...
5..nie wiem co to linomag..u nas ni ma
6. musze moja Zosie przyobserwowac...

ide spac bo padam po tych zakupach...

co do kiecunki
zakochana w niej jestem, ma taki cuuudny tiul pod spodem, ale krotka mega, wymyslilam, ze kupie do niej takie grubsze rajstopy mega roz albo mega fiolet tak jak kolor na sukience i czarne buty, mam podobne rajtki w domu i dzisiaj juz przymierzalam i wyglada super ale sie zastanawiam czy jestem wystarczajaco proporcjonalna i chuda do takiej kiecy, chyba wam jutro fotke strzele cobyscie mi SZCZERZE powiedzialy,...

zycze udanej nocki wszystkim

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 21:20   #1773
matallewar
Zakorzenienie

anula A kiedy będą foty i z kiecką i z Tobą równocześnie?

Nikt nie chce Huggiesów? Za darmo oddam. DOPŁACĘ

Poddałam się i włączyłam suszarkę. Po godzinie noszenia. Ryk nieziemski. Nie wiem, co się dziś stało. Od kilku dni wieczory były spokojne, a dziś brzuch zwariował i znów to samo Cały dzień stękanie, marudzenie, prężenie i ryk. Na zmianę... A wieczorem mega cyrk przy UU i ryk przez godzinę
Ale suszarka, smok i pielucha robią swoje - dziecię leży, oczy zamknięte, jeszcze ciumka smoka.

Idę robić brzuszki, ale zabijcie mnie jeśli mam na to siłę. Powtarzam sobie jak mantrę: DAM RADĘ, DAM RADE!!

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

mamaoptymistka
1) czy ciemieniucha może mieć zaczerwienienie bo F ma na główce - tak, zwykle od tego się zaczyna, potem łuszczenie, potem strupy.
2) czy podajecie witaminy regularnie, mi się czasem zapomni, czym to grozi???? - Staram się regularnie, ale kilka razy pewnie zapomniałam.... Ogólnie jak 1-2 nie podasz, to niczym. Gorzej jeśli bardzo często zapominasz.
3) F ma krosteczki czerwone na dekolcie??? Co to może być??? Edzik też ma, u nas potówki
4) mam wrażenie że żółta łuska w okolicach brwi się nie zmniejsza??? czy to jest ciemieniucha???? Podejrzewam, że może się zaczynać. U nas pomogła oliwka (15 min przed kąpielą), mycie dokładne przy kąpieli, przeczesanie szczotką i tak kilka dni
5) posmarowałam główkę i brwi linomagiem zielonym i mam wrażenie że główka jest bardziej zaczerwieniona??? dlaczego??? myślałam że ma podobne działanie do oliwki. Może zbyt delikatna skóra tam jest? Lepiej oliwka. Jakby było gorzej, to do pediatry, to może coś przepisze
6) często Franiowi drży bródka??? dlaczego??? boje się patrzeć w google. Wiem ze to nie z zimna. Jak nie z zimna, to chyba może tak po prostu. Pytałam położnej, bo Edzik tak miał (teraz rzadziej). Powiedziała, że o tak sobie robi. Znaczy, że on to tak jakby specjalnie robi. Ale to podczas jedzenia. Teraz czasem Edzikowi tak drga, jak się denerwuje

Dobra, idę ćwiczyć.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 21:32   #1774
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Nikt nie chce Huggiesów? Za darmo oddam. DOPŁACĘ
Ja chce, adres masz A duzo ich masz? Jaki rozmiar? I w ogole o co chodzi bo nie jestem w temacie?

Eeeej dziewczyny przyjechal nowy modem, mam internet jak ta lala, jutro sprobuje doczytac i dopisac - mam tu dwie kuzynki 10letnie, ktore sa zachwycone zywa lalka w postaci mojej corki, wiec ja glownie siedze i pije kawe, a one sobie wyrywaja wozek.
Luzik.
No to ide ogarnac siebie i chalupe, a jutro sie zamelduje. Rzuce sie tylko do klubiku na szybciora i zmykam. Bajbaj.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 21:43   #1775
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Ja chce, adres masz A duzo ich masz? Jaki rozmiar? I w ogole o co chodzi bo nie jestem w temacie?
Napisałam Ci na PW

Jeszcze hh. Mam nadzieję, że się nie przewrócę kręcąc
A potem zęby, czerwony Eveline i SPAAAAAAAĆ!

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-19, 21:54   #1776
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość

nie skończę pisać teraz bo mały mi bardzo niespokojnie śpi a ja chciałabym chociaż skończyć te naczynia zmyć (albo chociaż wybić połowę, żeby w zlewie tyle brudów nie leżało)
Ja dziś myłam gary z trzech dni. Już powoli nie było w czym robić kawy...

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Napisałam Ci na PW

Jeszcze hh. Mam nadzieję, że się nie przewrócę kręcąc
A potem zęby, czerwony Eveline i SPAAAAAAAĆ!
Podziwiam... Ja nie mam tyle samozaparcia, żeby cokolwiek robić.

A my dziś mamy zaliczony z Zuzanką pierwszy górski wypad. Co prawda nie szaleliśmy, ale wiem, że moje dziecko grzecznie kima w chuście, więc można spokojnie z nią iść w góry... A reakcje ludzi jakie fajne Ostatnio się mało odzywam, bo maluję klatkę schodową. Będziemy mieć piękne ściany w kolorze jesiennego krokusa. Zabezpieczamy się przed pomazaniem klatki przez brudne dziecięce łapki, bo u nas w domu już powoli małe przedszkole
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 22:08   #1777
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość
Martynka, nie jest powiedziane, ze Infacol w ogole zadziala...
Taki urok kolek.
Mozesz tez wyprobowac dentinox, gripe water i Colief (tylko ten ostatni u nas sie troche sprawdzil plus czopki viburcol, sa na eBayu).
Musze sie zaopatrzyc w te czopki. Wlasnie u nas po infacolu zero poprawy wiec juz chyba nie pomoze.

Cytat:
Napisane przez Ważka Pokaż wiadomość
martynka 89 infakol powinien dzialac prawie od razu, u mnie sie nie sprawdzil-mala nie chciala go nawet polykac,polecam za to wode koperkowa Gripe Water(od 1-go miesiaca) ,dzieki niej zapomnialysmy o problemach brzuszkowych
Kupilam dzis Gripe Water ale musze z nia do poniedzialku poczekac bo mala skonczy w poniedzialek 4 tygodnie. Mam nadzieje ze pomoze.

Czy mozna stosowac infacol i gripe water jednoczesnie? Bo sklad jest inny a nigdzie nie moge znalezc informacji na ten temat.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-19, 22:15   #1778
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Musze sie zaopatrzyc w te czopki. Wlasnie u nas po infacolu zero poprawy wiec juz chyba nie pomoze.

Kupilam dzis Gripe Water ale musze z nia do poniedzialku poczekac bo mala skonczy w poniedzialek 4 tygodnie. Mam nadzieje ze pomoze.

Czy mozna stosowac infacol i gripe water jednoczesnie? Bo sklad jest inny a nigdzie nie moge znalezc informacji na ten temat.
Jak dawałaś Infacol, to Gripe Water też możesz dać. A kilka dni nic nie zmieni... Infacol tez jest po 1 m-cu.

Wydaje mi się, że można, bo Infacol zdaje się powinien nie doprowadzać do powstawania gazów, a Gripe Water raczej do odgazowania, jak już są. Ale jeśli Infacol nie działa, to ja bym odstawiła i sprawdziła sam GW.

U nas np. Infacol nie działał, a Sab Simplex i Bobotic owszem. Moja teoria jest taka: Infacolu na dawkę daje się 20mg simetikonu, a Sab Simplexu prawie 35mg. Infacol 4 razy dziennie, a Sab Simplex przy każdym jedzeniu. Chyba jasne, czemu SS działa, a I nie...

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Dobra, olewam hh dziś. Edzik zapewnił mi cały dzień aeroby Łącznie z ćwiczeniem brzucha, nóg i rąk
Idę spać, bo zaraz zasnę na klawiaturze.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-19, 22:35   #1779
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

antropia, widzę, że miałaś ostrą wymianę zdań z mamą. Mamie na pewno obraza przejdzie, dobrze by było jednak by dała Ci swobodnie wychowywać własne dziecko, ona już swoje wychowała.

mamaoptymistka, odpowiem na to co wiem 2. Mnie czasem się zdarza nie podać, myślę, że dziecku nic się nie stanie jak raz na tydzień nie weźmie witaminy.
3. może potówki
To tyle jeszcze co do bródki się wypowiem, że u nas też drży, jakoś nie pomyślałam o tym, że coś jest nie tak. Jakoś często się to nie zdarza i jest chwilowe.

martynka89, współczuję Ci bardzo tych kolek, by były tylko chwilowe.

andziot, jaki staniczek zamówiłaś ?? Może się Gabrysia naprawiła Adaś też czasem zje ładnie, a czasem to tragedia co robi. Mówisz malinki mniam

Zytus, by wszystko z Igorkiem było ok, pewnie da wam kilka rad jak stymulowac go na lewą stronę, może jakieś ćwiczenia zleci, na pewno będzie dobrze.

anula_81, czyli zakupy udane, a i Zosia dziś grzeczniejsza. Sukienka

matallewar, bardzo mi was szkoda, tyle czasu te kolki męczą Edzika, niech już się skończą. Adaś od kilku dni mi się pręży, płacze i stęka a ja mam dość.

mimbi, w końcu pojechałaś wypocząć, więc wypoczywasz. Fajnie, że masz taką pomoc.

Ja dziś pojechałam z Adasiem do lekarza z tą jego wysypką i łzawiącym oczkiem. Okazało się, że to skaza białkowa, także odstawiam od dziś nabiał (a tak bym zjadała loda). Nasze problemy z jedzeniem UU prawdopodobnie też przez skazę, która powoduje ból brzuszka. Na razie mam przejść na dietę, a jak to nie poskutkuje, to pediatra mówiła, że pomyślimy nad jakimiś lekami. Na wysypkę dostała jakiś krem, mamy smarować 2 razy dziennie.
Oczko najprawdopodobniej łzawi, bo może być przytkany kanalik łzowy. Mamy masować worek spojówkowy, jeśli znów pojawi się ropa zakrapiać solą fizjologiczną.
Zbieram się do spania. Dobranoc

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 06:20   #1780
asiak1981
Rozeznanie

weredka- podziwiam! A wysoko weszliście? Na jaką górę?

Matall- współczuję,oby z dnia na dzień było lepiej

zosiaa-największe przeceny były w rozm.110-164, np.kupiłam dla Kasi spodnie dresowe za 15 zł, bluzkę za 12 zł, bolerko z długim rękawem za 17 zł, sukienkę za 9 zł (przeceniona z 89 zł!), a dla Wojtka kupiłam dresik rozm.80 za 57 zł. Fajna była kurtka z odpinaną podszewką za 83 zł i bluzeczki za 19 zł ale nie kupiłam.

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 06:52   #1781
matallewar
Zakorzenienie

Dzień dobry.

Pogoda paskuda, chce mi się przez nią spać. W nocy budziła mnie burza, Edzik wstawał o 2, 5 i 7.
No i muszę jechać po pieluchy, bo zostało mi tylko kilka Także dziś objadę całe miasto w poszukiwaniu Dada 3...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-20, 06:57   #1782
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

U nas kolejna boska nocka Pepe zjadł przed 20, zasnął około 21 i spał do 3.45 Teraz po 7 dostał następną butlę.
Czyżby nam się dziecko regulowało?? ( tfu, tfu - aby nie zapeszyć )

Weredka, gdzie wędrowaliście?? podziwiam, ja leniuch jednak jestem

Mój kolega mnie ostatnio zaszokował. Córka urodziła mu się 9 czerwca, a oni już zdążyli być na wycieczce w kopalni w Wieliczce ( pod ziemią ), razem z małą oczywiście

Miłego dnia dziewczyny
Ciśnienie spada Trza ratować się kawą.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 07:23   #1783
amarcia
Wtajemniczenie

Ałaaaaaaaaaaa...
Mamusie karmiace UU - kiedy miałyście pierwszy okres?
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 07:27   #1784
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
Ałaaaaaaaaaaa...
Ja wprawdzie nie karmiąca, ale odciągając, ale to chyba to samo
Jeszcze nie miałam, ale ostatnio mnie tak podejrzanie brzuch pobolewał, więc może jest bliziutko
Stary 2011-07-20, 07:30   #1785
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Ałaaaaaaaaaaa...
Jeszcze nie miałam
Ale od 2 tyg. brzuch mnie boli jak na @
Nawet kupiłam już tampony, bo ani jednego w domu nie miałam

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-20, 07:33   #1786
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Pepe właśnie skończył 10 tygodni ( urodził się o 8.30 )
Stary 2011-07-20, 07:34   #1787
bzyczka1
Zakorzenienie

Amarcia ja rodziłam 17 maja, a okres chyba dostałam właśnie dzisiaj

U nas też paskudna pogoda, zimno, szaro i kropi cały czas.
Ja Was cały czas czytam, ale jakoś nie mam weny do pisania.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 07:43   #1788
matallewar
Zakorzenienie

amarcia A jednak nie jeszcze nie. Właśnie dostałam @.
A rodziłam 5 maja. Czyli 2,5 m-ca bez okresu.
Więc bzyczko witaj w klubie

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-20, 07:50   #1789
dorkabl
Zadomowienie

Hej dziewczynki. Paskudna pogoda - paskudnie sie czuje...Teściowa poszła do pracy bo jakies sprawozdanie czy cos...jutro zostaje w domu...

Jesli bedzie zlot w Łodzi albo okolicy a mój samochód nie zawiedzie to i my postaramy sie być
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-20, 07:56   #1790
bzyczka1
Zakorzenienie

Z tych trzech podanych miast to "najbliżej" mam do Wrocławia, ale ciągle daleko jak dla mnie (150km), wiem że inne dziewczyny mają więcej, ale taka podróż to nie dla mnie

nie ma to jak pierdy z rana mała się napina i pierdzi mi pod nosem a potem się śmieje...już nie wspomnę o tym że to już będzie 3 zmiana pieluszki od 5 rano..a później cały dzień nic.

Nasz skarb

Edytowane przez bzyczka1
Czas edycji: 2011-07-20 o 07:58
Stary 2011-07-20, 08:08   #1791
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

moniqac ale szymon sobie zrobil maraton bez spania, a tzta za tekst ze nic nie robisz - , dobrze ze pzeprosil

agus
za 3 miechy
camomile

norbi 80% czasu spi na brzusiu i nie siedze obok niego, ale tez nie zostawiam go na kanapie tylko lozeczko, ewentualnie wozek
Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Nie no świetny jest
Ja mojego też ułożyłam ostatnio na brzuszku w wózku, ale właśnie też tak robił i bałam się, że jak wjadę do dziury, to on uderzy głową o podłoże i będzie ryk, więc go obróciłam na plecy. Agnieszka, ty już jesteś doświadczona w tej pozycji ... jak to jest jak jedziecie po nierównym podłożu?

Agnieszka_pe wszystkiego najlepszego dla Dominika Nie było mnie na forum kilka dni, więc życzenia spóźnione niestety
agnieszko za zyczonka
po mega nieownym podlozu niejezdzilam, ale po takim lekko tak i bylo ok, bo gondola gleboka, w spacerowce bym go tak nie wozila

asiakale super nauczyl sie twoj wojtus!
to teraz juz normalnie bawic sie mozecie w rozne minki

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Nie ma to jak bujac noga, jesc zupe i pisac na wizazu
Zaczynam sie organizowac

Camomile zalatwiasz paszport dla Nadii? Ja juz zupelnie nie wiem jak to jest z tymi formalnosciami i z tym pierwszym paszportem

niezla organizacja

my piewszy wyrabialismy w konsulacie na 3 miesiace,(czekalo sie tez ze 2-3mce) i bralam zgode tz tam podpisywana ze zgadza sie na wyrobienie paszpotu normalnego w pl. bo u nas takie glupie przepisy ze trzeba obydwoch rodzicow prz wyrabianiu

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
a zaczęło się od tego, ze mama dała małemu herbaty bez mojej wiedzy ....
u mnie raz byla taka akcja.... zaczelam mu dawac ochydny nutramgen a mama poila go pyszna slodziutka herbatka bez mojej wiedzy a potem dziecko jesc nic nie chcialo
alez sie wscieklam

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
za 10 tyg

co za dzien byl wczoraj!
mlody szczesliwy,
ja z kina prosto na paznokietki
potem poszlysmy na piwko
a ze ja tego trunku nie pijam wiec skonczylo sie bombka po jednym

dzien byl super ale juz m sie tesknilo za norbim
Stary 2011-07-20, 08:22   #1792
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
matall , mamo optymistko http://thechiccode.com/index.php?mai..._image&pID=638
oto moja kiecunia, boska co??
mamooptymistko ja zauwazam i nawet zamierzam odpisac jak poloze Zosie bo teraz pisze lewa reka bo mi przy smoku przysypia
Boska

Cytat:
Ja wprawdzie nie karmiąca, ale odciągając, ale to chyba to samo
Jeszcze nie miałam, ale ostatnio mnie tak podejrzanie brzuch pobolewał, więc może jest bliziutko
Anulinko jak często ściągasz mleczko? I z obu piersi leci Ci tak samo? Bo ja z prawej wydoje spokojne 100 ml (czasem więcej), a z lewej masakra. Ledwo 50 ml

Cytat:

My chyba się przejdziemy do przychodni, bo mi się blizna po szczepionce nie podoba (tej co dostała w szpitalu) jakby ropą podchodziła

Mam tez pytanie. Moj M. był na mnie na opiece tydzen czasu. I jak wrócił dostał do wypełnienia wniosek o zasiłek opiekuńczy, myśleliśmy ze może nie dostnie do wypłaty tylko zus odda. Ale nie na pasku ma pieniądze.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 08:29   #1793
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Andziot dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi, swoją drogą zawsze można na Ciebie liczyć mam wrażenie że jako jedna z niewielu osób zauważasz mnie na forum
halo halo, ja Cię zauważam i nieśmiało przypominam że kilka razy też nie odpisałaś na moje wywody do Ciebie ale tak to już jest, że teraz mamy mało czasu Też czuję się tu czasami niewidzialna ale co poradzić, nie każda ma czas na odpisywanie wszystkim.

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
matall , mamo optymistko http://thechiccode.com/index.php?mai..._image&pID=638
oto moja kiecunia, boska co??
fajowa ale dla mnie za krótka bo zawsze miałam kompleksy na punkcie nóg

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Ja myślę nad taką :
http://moda.allegro.pl/sukienka-poma...713962395.html
i ta też mi się widzi
http://moda.allegro.pl/hm-rozowo-pom...718775531.html
do tego szpile na platformach i wysoki obcas coś takiego : http://moda.allegro.pl/hit-high-14cm...703860908.html żeby te moje krąglutkie nogi wysmuklić

Mam jedną sukienkę którą kupiłam w 4 m-cu ciąży wtedy się dopięłam a teraz nie
pierwsza bardzo mi się podoba, bo uwielbiam takie wąskie kiecki

Cytat:
Ałaaaaaaaaaaa...
ja jeszcze nie a rodziłam 22 maja

Antropia, mamusia zdecydowanie za dużo sobie pozwala

Mattal, czemu Huggiesy Ci nie pasują? Ja mam jakieś new baby nr 2 i są wporzo
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-20, 08:30   #1794
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
My chyba się przejdziemy do przychodni, bo mi się blizna po szczepionce nie podoba (tej co dostała w szpitalu) jakby ropą podchodziła
Ma prawo się paprać. Wygoi się samo
Nam mówili w szpitalu, żeby iść do lekarza, jakby bardzo napuchło, pękało etc.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-20, 08:41   #1795
asiak1981
Rozeznanie

amarcia- ja z Kasią dostałam 10 m-cy po porodzie (karmiłam UU ponad rok i nie brałam tabletek antykonc) a teraz jeszcze nie dostalam i się nie spodziewam (tym razem mam tabletki-Azalię)

A mamy karmiące UU - jak Wy się zabezpieczacie?

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 08:46   #1796
bzyczka1
Zakorzenienie

Asiak my póki co używamy prezerwatyw.

Założyłam małej na próbę pampersa 3...i co...kupa aż na skarpetce, a dwojki już małe są

Nasz skarb
Stary 2011-07-20, 08:51   #1797
andziot
Zakorzenienie

Dzień dobry !!!!

mężul siedzi w słuchawkach na uszach
bo Zosia CIĄGLE gada
uszy więdną

nocka standard,
sen 19:30,
pobudka 3:40
(tylko jakoś mi zasnąć nie chciała po jedzeniu
ale brzuszek pomógł jak zwykle )

teraz śpi,
sama zasnęła,
a ja ją fik na brzuszek żeby dłużej pospała
no i znów rano zjadła tylko jednego cyca

rano padało,
a teraz świeci słońce

anulinka impreza dla Piotrusia za 10tyg

co do okresu to ja jeszcze nie miałam, ale jakoś 2tyg temu brzuch mnie bolała ale nic nie poleciało ...

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 08:53   #1798
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

nic sie nie przejmuj, taki czop ropny sie robi i to norma
niewolno zduszac tego itd, najlepiej niedotykac, samo sie wygoi chociaz troche to trwa

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
Dzień dobry !!!!

mężul siedzi w słuchawkach na uszach
bo Zosia CIĄGLE gada
uszy więdną

u nas tez glosno i mlody ciagle gada, ja sie wylaczam (wkoncu sie nauczylam)
Stary 2011-07-20, 08:56   #1799
amarcia
Wtajemniczenie

Jestem 7 tyg po i od rana dostałam @ dlatego pytałam jak to u Was wygląda. Masakra albo to reakcja nerwowa, bo byliśmy na szczepieniu dziś.
Lola waży 4550g czyli przytyła równo kilogram i 58cm czyli 4cm do przodu

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

ale ale... jaki zlot? Ja to w końcu doczytać muszę... 2 dni mnie nie było i już się poumawiały
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 08:58   #1800
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 82anusia Pokaż wiadomość
[B]antropia,
mamaoptymistka, odpowiem na to co wiem 2. Mnie czasem się zdarza nie podać, myślę, że dziecku nic się nie stanie jak raz na tydzień nie weźmie witaminy.
3. może potówki
To tyle jeszcze co do bródki się wypowiem, że u nas też drży, jakoś nie pomyślałam o tym, że coś jest nie tak. Jakoś często się to nie zdarza i jest chwilowe.
dziękuję

Cytat:
Napisane przez asiak1981 Pokaż wiadomość
zosiaa-największe przeceny były w rozm.110-164, np.kupiłam dla Kasi spodnie dresowe za 15 zł, bluzkę za 12 zł, bolerko z długim rękawem za 17 zł, sukienkę za 9 zł (przeceniona z 89 zł!), a dla Wojtka kupiłam dresik rozm.80 za 57 zł. Fajna była kurtka z odpinaną podszewką za 83 zł i bluzeczki za 19 zł ale nie kupiłam.
czy chodzi o Smyka???? czy Cocodrillo????

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Z tych trzech podanych miast to "najbliżej" mam do Wrocławia,
Mi też najbardziej pasuje Wrocław ok. 120 km

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
halo halo, ja Cię zauważam i nieśmiało przypominam że kilka razy też nie odpisałaś na moje wywody do Ciebie
Oj to nieładnie z mojej strony a to raczej z niedopatrzenia albo z braku umiejętności wielocytowania, już potrafię więc się poprawię

Hej

U nas pobudki co 2h a od 5 tej koniec spania.
Czy ktoś wie jaki wgrać program dzidziusiowi żeby spał dłużej

Mąż mi strzelił wieczorem masę komplementów ale miło było to usłyszeć.
Wsmarowałam wieczorem Eveline fioletowy modelujący brzuch i pośladki i jak skończyło mnie piec zjadłam Milky Way i Kinder Beueno.

Ktoś pytał czy możliwe przytyć 10kg karmiąc, możliwe ja poprzednio 4kg przytyłam bo codziennie na spacerku batonik i Kubuś.
Teraz chciałam schudnąć a jak to zrobić jak słodkie mnie ciągnie i to najbardziej wieczorem

Andziot, aga pe pocieszę Was że jeszcze chwilę (aga pewnie już tak ma) będzie tysiąc pytań na które nie zawsze zna się odpowiedź. A jedno pytanie pociąga za sobą 10 innych. Mąż już stara się odpowiadać przewidując pytania następne ale mały i tak zawsze czymś go zagina (główka pracuje) Ja żeby nie wyjść na tempaka zawsze goggluje żeby odpowiedzieć. Potem z przyjemnością słyszę "mama skąd Ty to wszystko wiesz"

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-07-20 o 09:09
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości