|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1772 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Zoska najedzona wydoila moje UU i dalam jej mm ale nie chciala bo tylko 15 ml wypila, wiec chyba jej jednak wystarcza moje mleczko??
![]() potem sie rozbudzila, ale po 20 minutach usypiania spi!! ciekawe jak dlugo anulinka mnie tez sie ta kiecka podoba strasznie ![]() ![]() multitask! zosiaa ty mnie nawet nie strasz, ze faceci zapominaja takie doswiadczenia, ja mam nadzieje, ze moj sie cos nauczyl i zrozumie ze czasami padam na przyslowiowy pysk.. a sukienka jest meeega krotka, ma tiul pod spodem i jest genialna, ![]() eweska mojej Zosi sie tez ulewa w nocy i to w sumie oboje slyszymy z TZtem, bo jak spi twardo to jak Zosce sie ulewa i sie zakrztusi w nocy to oboje na rowne nogi stajemy. dziekuje za komplement sukienkowy ![]() andziotku moja tez wieczornie teraz po kapieli wykarmiona na spokojnie....o co kaman? widze ze tez masz juz czasem chwile zwatpienia przy karmieniu jak mala sie rzuca? moja do tego prezenia wyje czasem niestety.... ale damy rade...tylko jak dlugo jeszcze?!!?! a wiesz tez myslalam, ze one moze nie chca tak duzo jesc? potem ze gazy, potem ze glodna, no sama nie mam pojecia... camomile ja tez wlasnie kilka razy probowalam dopajac, ale max 30 ml zje, a lekarka powiedziala, ze to znaczy ze mala nie jest glodna, plus powiedziala, ze jesli dziecko jest w stanie w nocy przespac pod rzad 4-5 godzin to znaczy ze sie najadlo.. A wczoraj pewnie byla marudkowa pelnia...oby dzisiejsze noce nam byly dane sie wyspac ![]() mamaoptymistka a, sukienka piekna pomaranczowa, tez musisz byc chudy szczypior skoro taka olowkowa wybierasz i nie wierze w zadne hipopotamy! b. ha tez daje czasem rumianek, podobno dobry dla malej ale jej srednio smakuje... 1.moja Zosia miala troszke ciemieniuchy i zaczelo sie zaczerwienieniem 2. staram sie regularnie ale tylko dla tego ze ja jestem organizacyjny freak ![]() 3.tez Zosia miewala, lekarka mowila ze hormonalne albo ze potowki, zniknely same.. 4.nie mam pojecia... 5..nie wiem co to linomag..u nas ni ma ![]() 6. musze moja Zosie przyobserwowac... ide spac bo padam po tych zakupach... co do kiecunki ![]() zakochana w niej jestem, ma taki cuuudny tiul pod spodem, ale krotka mega, wymyslilam, ze kupie do niej takie grubsze rajstopy mega roz albo mega fiolet tak jak kolor na sukience i czarne buty, mam podobne rajtki w domu i dzisiaj juz przymierzalam i wyglada super ale sie zastanawiam czy jestem wystarczajaco proporcjonalna i chuda do takiej kiecy, chyba wam jutro fotke strzele cobyscie mi SZCZERZE powiedzialy,... zycze udanej nocki wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1773 |
Zakorzenienie
|
anula A kiedy będą foty i z kiecką i z Tobą równocześnie?
![]() Nikt nie chce Huggiesów? Za darmo oddam. DOPŁACĘ ![]() Poddałam się i włączyłam suszarkę. Po godzinie noszenia. Ryk nieziemski. Nie wiem, co się dziś stało. Od kilku dni wieczory były spokojne, a dziś brzuch zwariował i znów to samo ![]() ![]() Ale suszarka, smok i pielucha robią swoje - dziecię leży, oczy zamknięte, jeszcze ciumka smoka. Idę robić brzuszki, ale zabijcie mnie jeśli mam na to siłę. Powtarzam sobie jak mantrę: DAM RADĘ, DAM RADE!! ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- mamaoptymistka 1) czy ciemieniucha może mieć zaczerwienienie bo F ma na główce - tak, zwykle od tego się zaczyna, potem łuszczenie, potem strupy. 2) czy podajecie witaminy regularnie, mi się czasem zapomni, czym to grozi???? - Staram się regularnie, ale kilka razy pewnie zapomniałam.... Ogólnie jak 1-2 nie podasz, to niczym. Gorzej jeśli bardzo często zapominasz. 3) F ma krosteczki czerwone na dekolcie??? Co to może być??? Edzik też ma, u nas potówki 4) mam wrażenie że żółta łuska w okolicach brwi się nie zmniejsza??? czy to jest ciemieniucha???? Podejrzewam, że może się zaczynać. U nas pomogła oliwka (15 min przed kąpielą), mycie dokładne przy kąpieli, przeczesanie szczotką i tak kilka dni 5) posmarowałam główkę i brwi linomagiem zielonym i mam wrażenie że główka jest bardziej zaczerwieniona??? dlaczego??? myślałam że ma podobne działanie do oliwki. Może zbyt delikatna skóra tam jest? Lepiej oliwka. Jakby było gorzej, to do pediatry, to może coś przepisze ![]() 6) często Franiowi drży bródka??? dlaczego??? boje się patrzeć w google. Wiem ze to nie z zimna. Jak nie z zimna, to chyba może tak po prostu. Pytałam położnej, bo Edzik tak miał (teraz rzadziej). Powiedziała, że o tak sobie robi. Znaczy, że on to tak jakby specjalnie robi. Ale to podczas jedzenia. Teraz czasem Edzikowi tak drga, jak się denerwuje Dobra, idę ćwiczyć.
![]() |
#1774 |
Zakorzenienie
|
Ja chce, adres masz
![]() Eeeej dziewczyny przyjechal nowy modem, mam internet jak ta lala, jutro sprobuje doczytac i dopisac - mam tu dwie kuzynki 10letnie, ktore sa zachwycone zywa lalka w postaci mojej corki, wiec ja glownie siedze i pije kawe, a one sobie wyrywaja wozek. Luzik. No to ide ogarnac siebie i chalupe, a jutro sie zamelduje. Rzuce sie tylko do klubiku na szybciora i zmykam. Bajbaj. |
![]() ![]() |
![]() |
#1775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze hh. Mam nadzieję, że się nie przewrócę kręcąc ![]() A potem zęby, czerwony Eveline i SPAAAAAAAĆ! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1776 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A my dziś mamy zaliczony z Zuzanką pierwszy górski wypad. Co prawda nie szaleliśmy, ale wiem, że moje dziecko grzecznie kima w chuście, więc można spokojnie z nią iść w góry... A reakcje ludzi jakie fajne ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1777 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czy mozna stosowac infacol i gripe water jednoczesnie? Bo sklad jest inny a nigdzie nie moge znalezc informacji na ten temat. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że można, bo Infacol zdaje się powinien nie doprowadzać do powstawania gazów, a Gripe Water raczej do odgazowania, jak już są. Ale jeśli Infacol nie działa, to ja bym odstawiła i sprawdziła sam GW. U nas np. Infacol nie działał, a Sab Simplex i Bobotic owszem. Moja teoria jest taka: Infacolu na dawkę daje się 20mg simetikonu, a Sab Simplexu prawie 35mg. Infacol 4 razy dziennie, a Sab Simplex przy każdym jedzeniu. Chyba jasne, czemu SS działa, a I nie... ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Dobra, olewam hh dziś. Edzik zapewnił mi cały dzień aeroby ![]() ![]() Idę spać, bo zaraz zasnę na klawiaturze.
![]() ![]() |
![]() |
#1779 |
Zadomowienie
|
antropia, widzę, że miałaś ostrą wymianę zdań z mamą. Mamie na pewno obraza przejdzie, dobrze by było jednak by dała Ci swobodnie wychowywać własne dziecko, ona już swoje wychowała.
mamaoptymistka, odpowiem na to co wiem ![]() 3. może potówki To tyle ![]() martynka89, współczuję Ci bardzo tych kolek, ![]() andziot, jaki staniczek zamówiłaś ?? Może się Gabrysia naprawiła ![]() ![]() Zytus, ![]() anula_81, czyli zakupy udane, a i Zosia dziś grzeczniejsza. Sukienka ![]() matallewar, bardzo mi was szkoda, tyle czasu te kolki męczą Edzika, niech już się skończą. Adaś od kilku dni mi się pręży, płacze i stęka a ja mam dość. mimbi, w końcu pojechałaś wypocząć, więc wypoczywasz. Fajnie, że masz taką pomoc. Ja dziś pojechałam z Adasiem do lekarza z tą jego wysypką i łzawiącym oczkiem. Okazało się, że to skaza białkowa, także odstawiam od dziś nabiał (a tak bym zjadała loda). Nasze problemy z jedzeniem UU prawdopodobnie też przez skazę, która powoduje ból brzuszka. Na razie mam przejść na dietę, a jak to nie poskutkuje, to pediatra mówiła, że pomyślimy nad jakimiś lekami. Na wysypkę dostała jakiś krem, mamy smarować 2 razy dziennie. Oczko najprawdopodobniej łzawi, bo może być przytkany kanalik łzowy. Mamy masować worek spojówkowy, jeśli znów pojawi się ropa zakrapiać solą fizjologiczną. Zbieram się do spania. Dobranoc |
![]() ![]() |
![]() |
#1780 |
Rozeznanie
|
weredka- podziwiam! A wysoko weszliście? Na jaką górę?
Matall- współczuję,oby z dnia na dzień było lepiej zosiaa-największe przeceny były w rozm.110-164, np.kupiłam dla Kasi spodnie dresowe za 15 zł, bluzkę za 12 zł, bolerko z długim rękawem za 17 zł, sukienkę za 9 zł (przeceniona z 89 zł!), a dla Wojtka kupiłam dresik rozm.80 za 57 zł. Fajna była kurtka z odpinaną podszewką za 83 zł i bluzeczki za 19 zł ale nie kupiłam.
#1781 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Pogoda paskuda, chce mi się przez nią spać. W nocy budziła mnie burza, Edzik wstawał o 2, 5 i 7. No i muszę jechać po pieluchy, bo zostało mi tylko kilka ![]()
![]() |
#1782 |
Wtajemniczenie
|
![]() U nas kolejna boska nocka ![]() ![]() Czyżby nam się dziecko regulowało?? ( tfu, tfu - aby nie zapeszyć ![]() Weredka, gdzie wędrowaliście?? podziwiam, ja leniuch jednak jestem ![]() Mój kolega mnie ostatnio zaszokował. Córka urodziła mu się 9 czerwca, a oni już zdążyli być na wycieczce w kopalni w Wieliczce ( pod ziemią ), razem z małą oczywiście ![]() Miłego dnia dziewczyny ![]() Ciśnienie spada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1783 |
Wtajemniczenie
|
Ałaaaaaaaaaaa...
Mamusie karmiace UU - kiedy miałyście pierwszy okres? |
![]() ![]() |
![]() |
#1784 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeszcze nie miałam, ale ostatnio mnie tak podejrzanie brzuch pobolewał, więc może jest bliziutko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale od 2 tyg. brzuch mnie boli jak na @ ![]() Nawet kupiłam już tampony, bo ani jednego w domu nie miałam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1786 |
Wtajemniczenie
|
Pepe właśnie skończył 10 tygodni
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1787 |
Zakorzenienie
|
Amarcia ja rodziłam 17 maja, a okres chyba dostałam właśnie dzisiaj
![]() U nas też paskudna pogoda, zimno, szaro i kropi cały czas. Ja Was cały czas czytam, ale jakoś nie mam weny do pisania.
![]() |
#1788 |
Zakorzenienie
|
amarcia A jednak nie jeszcze nie. Właśnie dostałam @.
![]() A rodziłam 5 maja. Czyli 2,5 m-ca bez okresu. Więc bzyczko witaj w klubie ![]()
![]() |
#1789 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki. Paskudna pogoda - paskudnie sie czuje...Teściowa poszła do pracy bo jakies sprawozdanie czy cos...jutro zostaje w domu...
Jesli bedzie zlot w Łodzi albo okolicy a mój samochód nie zawiedzie to i my postaramy sie być ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1790 |
Zakorzenienie
|
Z tych trzech podanych miast to "najbliżej" mam do Wrocławia, ale ciągle daleko jak dla mnie (150km), wiem że inne dziewczyny mają więcej, ale taka podróż to nie dla mnie
![]() nie ma to jak pierdy z rana ![]()
Nasz skarb ![]() Edytowane przez bzyczka1 Czas edycji: 2011-07-20 o 07:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1791 | |||
Wtajemniczenie
|
moniqac ale szymon sobie zrobil maraton bez spania, a tzta za tekst ze nic nie robisz -
![]() ![]() agus ![]() camomile ![]() norbi 80% czasu spi na brzusiu i nie siedze obok niego, ale tez nie zostawiam go na kanapie ![]() Cytat:
![]() po mega nieownym podlozu niejezdzilam, ale po takim lekko tak i bylo ok, bo gondola gleboka, w spacerowce bym go tak nie wozila asiakale super nauczyl sie twoj wojtus! to teraz juz normalnie bawic sie mozecie w rozne minki ![]() Cytat:
![]() niezla organizacja ![]() my piewszy wyrabialismy w konsulacie na 3 miesiace,(czekalo sie tez ze 2-3mce) i bralam zgode tz tam podpisywana ze zgadza sie na wyrobienie paszpotu normalnego w pl. bo u nas takie glupie przepisy ze trzeba obydwoch rodzicow prz wyrabianiu Cytat:
![]() alez sie wscieklam ![]() co za dzien byl wczoraj! mlody szczesliwy, ja z kina prosto na paznokietki potem poszlysmy na piwko ![]() a ze ja tego trunku nie pijam wiec skonczylo sie bombka po jednym ![]() dzien byl super ale juz m sie tesknilo za norbim ![]()
![]() |
#1792 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() My chyba się przejdziemy do przychodni, bo mi się blizna po szczepionce nie podoba (tej co dostała w szpitalu) jakby ropą podchodziła ![]() Mam tez pytanie. Moj M. był na mnie na opiece tydzen czasu. I jak wrócił dostał do wypełnienia wniosek o zasiłek opiekuńczy, myśleliśmy ze może nie dostnie do wypłaty tylko zus odda. Ale nie na pasku ma pieniądze. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1793 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Antropia, mamusia zdecydowanie za dużo sobie pozwala ![]() Mattal, czemu Huggiesy Ci nie pasują? Ja mam jakieś new baby nr 2 i są wporzo ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nam mówili w szpitalu, żeby iść do lekarza, jakby bardzo napuchło, pękało etc.
![]() ![]() |
![]() |
#1795 |
Rozeznanie
|
amarcia- ja z Kasią dostałam 10 m-cy po porodzie (karmiłam UU ponad rok i nie brałam tabletek antykonc) a teraz jeszcze nie dostalam i się nie spodziewam (tym razem mam tabletki-Azalię)
A mamy karmiące UU - jak Wy się zabezpieczacie?
#1796 |
Zakorzenienie
|
Asiak my póki co używamy prezerwatyw.
Założyłam małej na próbę pampersa 3...i co...kupa aż na skarpetce, a dwojki już małe są ![]()
![]() |
#1797 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry !!!!
mężul siedzi w słuchawkach na uszach ![]() bo Zosia CIĄGLE gada ![]() ![]() uszy więdną ![]() nocka standard, sen 19:30, pobudka 3:40 (tylko jakoś mi zasnąć nie chciała po jedzeniu ![]() ale brzuszek pomógł jak zwykle ![]() teraz śpi, sama zasnęła, a ja ją fik na brzuszek żeby dłużej pospała ![]() no i znów rano zjadła tylko jednego cyca rano padało, a teraz świeci słońce anulinka impreza dla Piotrusia za 10tyg co do okresu to ja jeszcze nie miałam, ale jakoś 2tyg temu brzuch mnie bolała ale nic nie poleciało ... |
![]() ![]() |
![]() |
#1798 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niewolno zduszac tego itd, najlepiej niedotykac, samo sie wygoi chociaz troche to trwa ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
![]() u nas tez glosno i mlody ciagle gada, ja sie wylaczam (wkoncu sie nauczylam)
![]() |
#1799 |
Wtajemniczenie
|
Jestem 7 tyg po i od rana dostałam @ dlatego pytałam jak to u Was wygląda. Masakra
![]() Lola waży 4550g czyli przytyła równo kilogram i 58cm czyli 4cm do przodu ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- ale ale... jaki zlot? Ja to w końcu doczytać muszę... 2 dni mnie nie było i już się poumawiały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1800 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mi też najbardziej pasuje Wrocław ok. 120 km Cytat:
![]() Hej U nas pobudki co 2h a od 5 tej koniec spania. Czy ktoś wie jaki wgrać program dzidziusiowi żeby spał dłużej ![]() Mąż mi strzelił wieczorem masę komplementów ale miło było to usłyszeć. Wsmarowałam wieczorem Eveline fioletowy modelujący brzuch i pośladki i jak skończyło mnie piec zjadłam Milky Way i Kinder Beueno. ![]() ![]() ![]() Ktoś pytał czy możliwe przytyć 10kg karmiąc, możliwe ja poprzednio 4kg przytyłam bo codziennie na spacerku batonik i Kubuś. Teraz chciałam schudnąć a jak to zrobić jak słodkie mnie ciągnie i to najbardziej wieczorem ![]() ![]() Andziot, aga pe pocieszę Was że jeszcze chwilę (aga pewnie już tak ma) będzie tysiąc ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-07-20 o 09:09 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.