|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VI :)
Patisia świetnie, że jesteście w domu
Razem byliście i jesteście bardzo dzielni i a Filipek to prześliczny chłopaczek ![]() Dzisiaj musiałam wziąć urlop na żądanie bo niania nam się rozchorowała. Za jakiś czas wpakuję Małego do auta i pojedziemy do firmy żeby dać papiery komu trzeba bo na dzisiaj miałam kilka ważnych spraw i wracamy do domu Właściwie dobrze się stało - takie małe przedłużenie weekendu ![]() Poza tym nadal nie wierzę, że jestem w ciązy - nic się nie dzieje ale może to i lepiej
|
|
|
|
#1802 |
|
Wtajemniczenie
|
Patisia Witaj
![]() Cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze się skończyło , no i TŻ Jestem godna podziwu ![]() Trzymaj sie tam z malutkim i bądź dzielna
|
|
|
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuski
bylam juz dzisiaj na uczelni, a na 11:00 musze znowu jechac, kurcze tak mi sie nie chce, bo od wczoraj ciagle mi niedobrze, chyba skonczy sie to ![]() zabcia moze tylko na mdlosciach sie skonczy za to moja kuzynka ani razu nie wymiotowala, pare razy ja tylko zemdlilo... |
|
|
|
#1804 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Muffinko a lekarz nie kierował Cię do szpitala przez te wymioty? Teraz na wątku maj/czerwiec są dziewczyny, które jak dwa dni pod rząd to lekarz wysyła je do szpitala choćby na kroplówki żeby się nie odwodniły. Generalnie częste wymioty są nieobre i dla mamy i dla dzidzi
|
|
|
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
No ja mu mowilam, ze wymiotuje tyle i ze schudlam prawie 5 kilo przez to, ale mialam co wizyte usg i wyniki wszystkie bardzo dobre, pytal jak moja mama przechodzila ciaze, a ona miala to samo i ze mna i z bratem, wiec stwierdzil, ze jak wszystko jest ok to taka moja uroda niestety i w kazdej kolejnej ciazy czeka mnie to samo
![]() pamietam, ze mialam takie dni, ze po dziesiatym chyba z kolei przytulaniu kibla siedzialam i ryczalam, bo nie mialam sily podniesc sie z podlogi, tz to mial taka mine, ze nic mi nie moze pomoc i pytal czy jeszcze kiedys bede chciala miec dzieci... |
|
|
|
#1806 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kochane
Mały nie dał mi dzisiaj pospać. Aktualnie muszę się sprężyć i odciągnąć trochę mleka póki śpi.. a sama zjeść coś i ogarnąć się. Ból krocza to masakra, szwy ciągną cholernie, musiałam karmić małego na stojąco. Przepraszam że Wam nie odpisuję i piszę tylk0 o sobie, ale aktualnie docieramy się z małym i na prawdę nie mam na to czasu Jak wszysko się unormuje obiecuję że będę więcej się udzielać.Na weekend idziemy z Filipkiem spać do tż-ta, odpocznę sobie trochę Jak wrócę na pewno się odezwę. Buziaki |
|
|
|
#1807 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana nie przejmuj sie, kazda z nas rozumie, ze musicie sie z maluszkiem zgrac
![]() Milego weekendu zycze i szybkiego powrotu do formsy |
|
|
|
#1808 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Wam
http://www.garnier.pl/_pl/_pl/our_products/shades-haircolor.aspx?tpcode=OUR _PRODUCTS^PRD_HAIRCOLOR^N UTRISSE^NUTRISSE_DISCOVER &prdcode=P53001&varcode=3 600540963376&back=1 Jak mam zrobić,żeby nie pojawiał się cały link tylko był pod nazwą : klik. jestem bardzo zachwycona tymi farbami! Cytat:
a Ty kochana odpoczywaj jak najwięcej! u ja mam jakiś dzień na NIE!
|
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
Oki, jakby cos mi sie zamarzylo, to taka sobie wezme, bo naprawde fajnie wyglada
![]() a z tym linkiem to trzeba go skopiowac, zaznaczyc slowo jakies, nacisnac prawym i na dole listy powinno byc cos w stylu: wstaw hiperlacze, to nacisnij i tam powinna wyskoczyc tabelka czy cos zeby ten link wkleic. Mam nadzieje, ze dobrze napisalam, bo ja mam Chroma i tak nie idzie, ale na Firefoxie powinno byc
|
|
|
|
#1810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dalej nie wiem co z tym linkiem, nie umiem tego zrobić ![]()
|
|
#1811 |
|
Zadomowienie
|
Agnes, tak mnie wzięłaś zmotywowałaś z tym farbowaniem że aż kupiłam farbę
dwie w sumie blond i jakiś brąz najpierw zrobię blond i zobaczymy co mi wyjdzie
|
#1812 |
|
Wtajemniczenie
|
Ooo włosy farbujecie
Ja sie na czas ciąży wstrzymałam, moja mama farbowała włosy w ciąży i urodziła rude dziecko, siostra jest ruda Ponoć to przez to, ale to wieku temu było, kiedy farby były takie jakie były
|
|
|
|
#1813 |
|
Zakorzenienie
|
zoska daj spokoj takim zabobonom, jakis rudy gen sie zaplatal i tyle, a nie przez farbowanie wlosow czy sklad farby
|
|
|
|
#1814 |
|
Wtajemniczenie
|
A to jest zabobon? Widzę, że sie lepiej w tych zabobonach orientujesz, ja tam nie wiem, tym sie nie interesuje.
Z reszta nie pierwszy raz o tym słyszę. Ah te geny
|
|
|
|
#1815 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w ciąży schodziłam z czarnego do blondu. Moje włosy były w tak świetnej kondycji,że postanowiłam to wykorzystać i udało się ![]() nie słuchaj takich głupot! farba nie ma nic wspólnego z tym jaki kolor włosów będzie miało dziecko, także każdego kto będzie Ci mówił żebyś nie farbowała włosów w ciąży goń kijem! ![]() Cytat:
jakie farby kupiłaś? pokaż, pokaż Ja właśnie skończyłam porządki w szafie schowałam rzeczy w które się nie mieszczę i letnie. trochę się tego nazbierało... zaraz idę zjeść zupkę ogórkową, później pierożki z cebulka a pod wieczór wezmę się za pranie moje i Oliwki. Muszę nowe rzeczy przepłukać dzisiaj cały dzień ciągnie mnie brzuch jak na @ ...
|
|
#1816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
zoska gen odpowiedzialny za rudy kolor wlosow jest recesywny, dlatego ujawnia sie dosc rzadko, po prostu tak sie zlozylo, ze u twojej siostry sie ujawnil, moze gdzies kiedys ze strony twojej mamy czy taty ktos byl rudy i tak wyszlo
jak ci nie przeszkadza zapach farby to smialo sie farbuj, na dziecko to nie wplywa na pewno. agnesuk ja tez dzisiaj ledwo chodze mam takie skorcze, az w pachwinach sciska przy okazji i ciezko oddychac, ale musze do wtorku wytrzymac, na rzesach stane, ale zalatwie to, tylko nie moge urodzic zabciu ciesze sie, ze lepiej sie juz czujesz ![]() zaszlam dzisiaj do lumpka z angielskimi ciuchami, bo juz sie zbieralam dluzszy czas, no lup pokazny bo ze 100m2 powierzchni, wieszakami zastawiony, ze ciezko przejsc, ale spodziewalam sie lepszych jakosciowo ciuchow, jak na to ze tam sa tylko next, george(czy jakos tak) i disneya, do tego np dzieciece tak pomieszane, ze bodziak na 50 wisi kolo koszulki na siedmiolatka no ale wygrzebalam dwie pary ogrodniczek na pol roku, swietne byly, tylko ze tam dostawy sa w srodku tyg i najtaniej jest w pon-wt i mi kasy zabraklo ale nie odpuszecze poleze tam jutro chociaz daleko jak cholera i mam nadzieje, ze beda
Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-10-21 o 18:13 |
|
|
|
#1818 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
źle mi się siedzi, oddycha, nic nie mogę zrobić, bo wszystko boli... tak bardzo bym chciała żeby już było po i żebym w końcu mogła odetchnąć Oliwka w ogóle nie słucha moim próśb mówię do Niej, proszę żeby już wyszła, bo mamusia jest zmęczona, a ona jak na złość wypycha mi wtedy nogę, albo pupkę Ja też ostatnio chodziłam po lumpach z mamą w celu znalezienia jakiegoś ciekawego swetra na jesień, ale jak zobaczyłam w jakim są stanie i za jaką cene to stwierdziłam,że nie warto. też oglądałam ciuchy z nexta, georga, river... ale to była jedna, wielka porażka. kupiłam w lumpie buciki dla Małej na zimę za 4 zł jutro wstawię zdjęcie ehh.. wybaczcie,że tak marudzę. pewnie Was to denerwuje i męczy, ale wiem,że nikt inny mnie nie zrozumie tak dobrze jak WY
|
|
#1819 |
|
Zakorzenienie
|
agnesuk wiem dokladnie co czujesz, tez mam dosc, ale MUSZE wytrzymac te pare dni, tylko mam stracha, ze nie da sie, mam dzisiaj od rana twardy brzuch i skurcze, tyle dobrego, ze nieregularne, ale bolace cholery i krzyz i pachwiny... mam nadzieje, ze po kapieli troche przejdzie...
to ja tez pomarudzilam ![]() a co do lumpkow, to u mnie (w sensie u rodzicow) jest taki, ze babka ma angielskie ciuchy, tyle ze powyceniane i one sa w stanie idealnym, bo to z wyprzedazy a nie uzywane, wiec sie czegos takiego dzisiaj spotkalam. W takim to sobie mozna fajnych ciuchow kupic, wlasnie takie swetry i bluzy duze tam kupilam, i nie dosc ze tanio to jeszcze wyprzedawala towar i bylo 30% znizki
|
|
|
|
#1820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi brzuch też co jakiś czas twardnieje, ale nie odczuwam w ogóle bólu w krzyżu, w pachwinach nie wiem czy to dobry znak, czy nie... przed porodem powinnam czuć jakieś bóle, a ja nie czuję nic. no, do takiego lumpka to też bym z chęcia poszła ![]()
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
widzę, że Filipek wreszcie z nami
Pati, ale jesteś dzielna jeszcze odrobinkę i Wy też dziewczyny będziecie ze swoimi maleństwami |
|
|
|
#1822 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja wreszcie zamówiłam sobie kurtke zimową na ciążę i po. Stwierdziła, że kolejne dziecko zaplanujemy tak, żeby najpóźniej urodziło się we wrześniu. |
|||
|
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
haha, siacha planowamie sobie a rzeczywistosc sobie, ale zycze ci, zeby tak sie udalo
![]() agnes nie zamierzam rodzic przynajmnie do poznego popoludnia we wtorek zreszta masz pierwszenstwo
|
|
|
|
#1824 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gdzie zamawiałaś kurtkę, pokaż ![]() muffinko - możemy urodzić razem
Edytowane przez agnesuk Czas edycji: 2011-10-21 o 21:08 |
|
|
|
|
#1825 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
wlasnie zjadlam andrut z dzemem truskawkowym pyyychotka ![]() a na obiad robie placki ziemniaczane .. przynajmniej na mieso nie musze patrzec ![]() Dzwonila o ubezpieczenie .. dalej nie ma odp mam dzwonic w poniedzialek a wizyta juz niedlugo ..
|
|
#1826 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma sprawy, byle po wtorku
znajac zycie teraz mnie mecza skurcze, a jak juz wszystko zalatwie i bede mogla rodzic to wszystko przejdzie
|
|
|
|
#1827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na allegro |
|
|
|
|
#1829 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
współczuje z tym ubezpieczeniem... Cytat:
ja mam wtedy ktg i się okaże co i jak Ty masz skurcze, a ja nic fajna, fajna
|
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:25.

Razem byliście i jesteście bardzo dzielni i a Filipek to prześliczny chłopaczek 

Mały nie dał mi dzisiaj pospać. Aktualnie muszę się sprężyć i odciągnąć trochę mleka póki śpi.. a sama zjeść coś i ogarnąć się. Ból krocza to masakra, szwy ciągną cholernie, musiałam karmić małego na stojąco. Przepraszam że Wam nie odpisuję i piszę tylk0 o sobie, ale aktualnie docieramy się z małym i na prawdę nie mam na to czasu
Jak wszysko się unormuje obiecuję że będę więcej się udzielać.
Jak wrócę na pewno się odezwę. Buziaki 

zaraz idę zjeść zupkę ogórkową, później pierożki z cebulka a pod wieczór wezmę się za pranie moje i Oliwki. Muszę nowe rzeczy przepłukać
źle mi się siedzi, oddycha, nic nie mogę zrobić, bo wszystko boli... tak bardzo bym chciała żeby już było po i żebym w końcu mogła odetchnąć 
a wizyta juz niedlugo ..