Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VI :) - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-21, 07:12   #1801
martita_891
Zadomowienie

Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VI :)

Patisia świetnie, że jesteście w domu Strasznie się cieszę, że Twój TŻ był przy porodzie i teraz z takim zaangażowaniem opiekuje się synkiem Razem byliście i jesteście bardzo dzielni i a Filipek to prześliczny chłopaczek a ile ma już włosków

Dzisiaj musiałam wziąć urlop na żądanie bo niania nam się rozchorowała. Za jakiś czas wpakuję Małego do auta i pojedziemy do firmy żeby dać papiery komu trzeba bo na dzisiaj miałam kilka ważnych spraw i wracamy do domu Właściwie dobrze się stało - takie małe przedłużenie weekendu

Poza tym nadal nie wierzę, że jestem w ciązy - nic się nie dzieje ale może to i lepiej

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
martita_891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 08:25   #1802
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Patisia Witaj

Cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze się skończyło , no i TŻ Jestem godna podziwu

Trzymaj sie tam z malutkim i bądź dzielna
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 08:48   #1803
muffinka90
Zakorzenienie

hej mamuski

bylam juz dzisiaj na uczelni, a na 11:00 musze znowu jechac, kurcze tak mi sie nie chce, bo od wczoraj ciagle mi niedobrze, chyba skonczy sie to

zabcia moze tylko na mdlosciach sie skonczy ja wymiotowalam dzien i noc do 12tc, (jakos kolo wielkanocy to wypadlo ) potem zaczelo sie poprawiac, ale jeszcze do maja co dzien -dwa wymiotowalam, w czerwcu w upaly tez, w sierpniu sie zdarzylo... no ale ja to jestem jakas inna, wiec sie nie sugeruj tym
za to moja kuzynka ani razu nie wymiotowala, pare razy ja tylko zemdlilo...

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 09:13   #1804
martita_891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
hej mamuski

bylam juz dzisiaj na uczelni, a na 11:00 musze znowu jechac, kurcze tak mi sie nie chce, bo od wczoraj ciagle mi niedobrze, chyba skonczy sie to

zabcia moze tylko na mdlosciach sie skonczy ja wymiotowalam dzien i noc do 12tc, (jakos kolo wielkanocy to wypadlo ) potem zaczelo sie poprawiac, ale jeszcze do maja co dzien -dwa wymiotowalam, w czerwcu w upaly tez, w sierpniu sie zdarzylo... no ale ja to jestem jakas inna, wiec sie nie sugeruj tym
Mi tak się jakoś upiekło, że z Miłoszem nie wymiotowałam, mam nadzieję, że teraz też się obędzie bez
Muffinko a lekarz nie kierował Cię do szpitala przez te wymioty? Teraz na wątku maj/czerwiec są dziewczyny, które jak dwa dni pod rząd to lekarz wysyła je do szpitala choćby na kroplówki żeby się nie odwodniły. Generalnie częste wymioty są nieobre i dla mamy i dla dzidzi

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
martita_891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 09:22   #1805
muffinka90
Zakorzenienie

No ja mu mowilam, ze wymiotuje tyle i ze schudlam prawie 5 kilo przez to, ale mialam co wizyte usg i wyniki wszystkie bardzo dobre, pytal jak moja mama przechodzila ciaze, a ona miala to samo i ze mna i z bratem, wiec stwierdzil, ze jak wszystko jest ok to taka moja uroda niestety i w kazdej kolejnej ciazy czeka mnie to samo

pamietam, ze mialam takie dni, ze po dziesiatym chyba z kolei przytulaniu kibla siedzialam i ryczalam, bo nie mialam sily podniesc sie z podlogi, tz to mial taka mine, ze nic mi nie moze pomoc i pytal czy jeszcze kiedys bede chciala miec dzieci...

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-10-21, 11:40   #1806
Patiisia
Wtajemniczenie

Hej kochane Mały nie dał mi dzisiaj pospać. Aktualnie muszę się sprężyć i odciągnąć trochę mleka póki śpi.. a sama zjeść coś i ogarnąć się. Ból krocza to masakra, szwy ciągną cholernie, musiałam karmić małego na stojąco. Przepraszam że Wam nie odpisuję i piszę tylk0 o sobie, ale aktualnie docieramy się z małym i na prawdę nie mam na to czasu Jak wszysko się unormuje obiecuję że będę więcej się udzielać.

Na weekend idziemy z Filipkiem spać do tż-ta, odpocznę sobie trochę Jak wrócę na pewno się odezwę. Buziaki
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 12:39   #1807
muffinka90
Zakorzenienie

Kochana nie przejmuj sie, kazda z nas rozumie, ze musicie sie z maluszkiem zgrac
Milego weekendu zycze i szybkiego powrotu do formsy

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-10-21, 12:43   #1808
agnesuk
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do agnesuk

Hej Wam

Cytat:
A wlosy fajnie wyszly, bardzo naturalnie, co to za farba?-
http://www.garnier.pl/_pl/_pl/our_products/shades-haircolor.aspx?tpcode=OUR _PRODUCTS^PRD_HAIRCOLOR^N UTRISSE^NUTRISSE_DISCOVER &prdcode=P53001&varcode=3 600540963376&back=1
Jak mam zrobić,żeby nie pojawiał się cały link tylko był pod nazwą : klik.
jestem bardzo zachwycona tymi farbami!

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
Hej kochane Mały nie dał mi dzisiaj pospać. Aktualnie muszę się sprężyć i odciągnąć trochę mleka póki śpi.. a sama zjeść coś i ogarnąć się. Ból krocza to masakra, szwy ciągną cholernie, musiałam karmić małego na stojąco. Przepraszam że Wam nie odpisuję i piszę tylk0 o sobie, ale aktualnie docieramy się z małym i na prawdę nie mam na to czasu Jak wszysko się unormuje obiecuję że będę więcej się udzielać.

Na weekend idziemy z Filipkiem spać do tż-ta, odpocznę sobie trochę Jak wrócę na pewno się odezwę. Buziaki
Kochana super,że już jesteś! jestem naprawdę pod wrażeniem zachowania Tża. Oby tak było już zawsze!
a Ty kochana odpoczywaj jak najwięcej! ucałuj Filipka i wrzuć nam jakieś zdjęcia!

u ja mam jakiś dzień na NIE!

agnesuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 13:10   #1809
muffinka90
Zakorzenienie

Oki, jakby cos mi sie zamarzylo, to taka sobie wezme, bo naprawde fajnie wyglada

a z tym linkiem to trzeba go skopiowac, zaznaczyc slowo jakies, nacisnac prawym i na dole listy powinno byc cos w stylu: wstaw hiperlacze, to nacisnij i tam powinna wyskoczyc tabelka czy cos zeby ten link wkleic. Mam nadzieje, ze dobrze napisalam, bo ja mam Chroma i tak nie idzie, ale na Firefoxie powinno byc

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-10-21, 13:34   #1810
agnesuk
Wtajemniczenie

Cytat:
Oki, jakby cos mi sie zamarzylo, to taka sobie wezme, bo naprawde fajnie wyglada

a z tym linkiem to trzeba go skopiowac, zaznaczyc slowo jakies, nacisnac prawym i na dole listy powinno byc cos w stylu: wstaw hiperlacze, to nacisnij i tam powinna wyskoczyc tabelka czy cos zeby ten link wkleic. Mam nadzieje, ze dobrze napisalam, bo ja mam Chroma i tak nie idzie, ale na Firefoxie powinno byc
jest bardzo fajna, długo się utrzymuje, nie niszczy włosów polecam!

dalej nie wiem co z tym linkiem, nie umiem tego zrobić

Stary 2011-10-21, 16:13   #1811
aguu00
Zadomowienie

Agnes, tak mnie wzięłaś zmotywowałaś z tym farbowaniem że aż kupiłam farbę dwie w sumie blond i jakiś brąz najpierw zrobię blond i zobaczymy co mi wyjdzie
Stary 2011-10-21, 16:37   #1812
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Ooo włosy farbujecie Ja sie na czas ciąży wstrzymałam, moja mama farbowała włosy w ciąży i urodziła rude dziecko, siostra jest ruda Ponoć to przez to, ale to wieku temu było, kiedy farby były takie jakie były
Stary 2011-10-21, 16:46   #1813
muffinka90
Zakorzenienie

zoska daj spokoj takim zabobonom, jakis rudy gen sie zaplatal i tyle, a nie przez farbowanie wlosow czy sklad farby

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-10-21, 16:51   #1814
zoskasamoska
Wtajemniczenie

A to jest zabobon? Widzę, że sie lepiej w tych zabobonach orientujesz, ja tam nie wiem, tym sie nie interesuje.

Z reszta nie pierwszy raz o tym słyszę. Ah te geny
Stary 2011-10-21, 17:08   #1815
agnesuk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Ooo włosy farbujecie Ja sie na czas ciąży wstrzymałam, moja mama farbowała włosy w ciąży i urodziła rude dziecko, siostra jest ruda Ponoć to przez to, ale to wieku temu było, kiedy farby były takie jakie były
jakbym miała wierzyć w te zabobony, to dalej miałabym czarne włosy w ciąży schodziłam z czarnego do blondu. Moje włosy były w tak świetnej kondycji,że postanowiłam to wykorzystać i udało się
nie słuchaj takich głupot! farba nie ma nic wspólnego z tym jaki kolor włosów będzie miało dziecko, także każdego kto będzie Ci mówił żebyś nie farbowała włosów w ciąży goń kijem!

Cytat:
Napisane przez aguu00 Pokaż wiadomość
Agnes, tak mnie wzięłaś zmotywowałaś z tym farbowaniem że aż kupiłam farbę dwie w sumie blond i jakiś brąz najpierw zrobię blond i zobaczymy co mi wyjdzie
najpierw rozjaśniasz? jakie farby kupiłaś? pokaż, pokaż

Ja właśnie skończyłam porządki w szafie schowałam rzeczy w które się nie mieszczę i letnie. trochę się tego nazbierało... zaraz idę zjeść zupkę ogórkową, później pierożki z cebulka a pod wieczór wezmę się za pranie moje i Oliwki. Muszę nowe rzeczy przepłukać

dzisiaj cały dzień ciągnie mnie brzuch jak na @ ...

Stary 2011-10-21, 17:16   #1816
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
miejmy taka nadzieje .. dzisiaj sie juz lepiej czuje .. zaraz mam jechac z mama na zakupy moze jak wyjde na swieze powietrze bedzie mi lepiej

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 18:11   #1817
muffinka90
Zakorzenienie

zoska gen odpowiedzialny za rudy kolor wlosow jest recesywny, dlatego ujawnia sie dosc rzadko, po prostu tak sie zlozylo, ze u twojej siostry sie ujawnil, moze gdzies kiedys ze strony twojej mamy czy taty ktos byl rudy i tak wyszlo
jak ci nie przeszkadza zapach farby to smialo sie farbuj, na dziecko to nie wplywa na pewno.

agnesuk ja tez dzisiaj ledwo chodze mam takie skorcze, az w pachwinach sciska przy okazji i ciezko oddychac, ale musze do wtorku wytrzymac, na rzesach stane, ale zalatwie to, tylko nie moge urodzic

zabciu ciesze sie, ze lepiej sie juz czujesz

zaszlam dzisiaj do lumpka z angielskimi ciuchami, bo juz sie zbieralam dluzszy czas, no lup pokazny bo ze 100m2 powierzchni, wieszakami zastawiony, ze ciezko przejsc, ale spodziewalam sie lepszych jakosciowo ciuchow, jak na to ze tam sa tylko next, george(czy jakos tak) i disneya, do tego np dzieciece tak pomieszane, ze bodziak na 50 wisi kolo koszulki na siedmiolatka no ale wygrzebalam dwie pary ogrodniczek na pol roku, swietne byly, tylko ze tam dostawy sa w srodku tyg i najtaniej jest w pon-wt i mi kasy zabraklo ale nie odpuszecze poleze tam jutro chociaz daleko jak cholera i mam nadzieje, ze beda

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2011-10-21 o 18:13
Stary 2011-10-21, 19:17   #1818
agnesuk
Wtajemniczenie

Cytat:
agnesuk ja tez dzisiaj ledwo chodze mam takie skorcze, az w pachwinach sciska przy okazji i ciezko oddychac, ale musze do wtorku wytrzymac, na rzesach stane, ale zalatwie to, tylko nie moge urodzic

zaszlam dzisiaj do lumpka z angielskimi ciuchami, bo juz sie zbieralam dluzszy czas, no lup pokazny bo ze 100m2 powierzchni, wieszakami zastawiony, ze ciezko przejsc, ale spodziewalam sie lepszych jakosciowo ciuchow, jak na to ze tam sa tylko next, george(czy jakos tak) i disneya, do tego np dzieciece tak pomieszane, ze bodziak na 50 wisi kolo koszulki na siedmiolatka no ale wygrzebalam dwie pary ogrodniczek na pol roku, swietne byly, tylko ze tam dostawy sa w srodku tyg i najtaniej jest w pon-wt i mi kasy zabraklo ale nie odpuszecze poleze tam jutro chociaz daleko jak cholera i mam nadzieje, ze beda
ja się czuję okropnie pod wieczór! chcę mi się ryczeć! źle mi się siedzi, oddycha, nic nie mogę zrobić, bo wszystko boli... tak bardzo bym chciała żeby już było po i żebym w końcu mogła odetchnąć
Oliwka w ogóle nie słucha moim próśb mówię do Niej, proszę żeby już wyszła, bo mamusia jest zmęczona, a ona jak na złość wypycha mi wtedy nogę, albo pupkę

Ja też ostatnio chodziłam po lumpach z mamą w celu znalezienia jakiegoś ciekawego swetra na jesień, ale jak zobaczyłam w jakim są stanie i za jaką cene to stwierdziłam,że nie warto. też oglądałam ciuchy z nexta, georga, river... ale to była jedna, wielka porażka.
kupiłam w lumpie buciki dla Małej na zimę za 4 zł jutro wstawię zdjęcie

ehh.. wybaczcie,że tak marudzę. pewnie Was to denerwuje i męczy, ale wiem,że nikt inny mnie nie zrozumie tak dobrze jak WY

Stary 2011-10-21, 19:51   #1819
muffinka90
Zakorzenienie

agnesuk wiem dokladnie co czujesz, tez mam dosc, ale MUSZE wytrzymac te pare dni, tylko mam stracha, ze nie da sie, mam dzisiaj od rana twardy brzuch i skurcze, tyle dobrego, ze nieregularne, ale bolace cholery i krzyz i pachwiny... mam nadzieje, ze po kapieli troche przejdzie...

to ja tez pomarudzilam

a co do lumpkow, to u mnie (w sensie u rodzicow) jest taki, ze babka ma angielskie ciuchy, tyle ze powyceniane i one sa w stanie idealnym, bo to z wyprzedazy a nie uzywane, wiec sie czegos takiego dzisiaj spotkalam. W takim to sobie mozna fajnych ciuchow kupic, wlasnie takie swetry i bluzy duze tam kupilam, i nie dosc ze tanio to jeszcze wyprzedawala towar i bylo 30% znizki

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-10-21, 20:04   #1820
agnesuk
Wtajemniczenie

Cytat:
agnesuk wiem dokladnie co czujesz, tez mam dosc, ale MUSZE wytrzymac te pare dni, tylko mam stracha, ze nie da sie, mam dzisiaj od rana twardy brzuch i skurcze, tyle dobrego, ze nieregularne, ale bolace cholery i krzyz i pachwiny... mam nadzieje, ze po kapieli troche przejdzie...

to ja tez pomarudzilam

a co do lumpkow, to u mnie (w sensie u rodzicow) jest taki, ze babka ma angielskie ciuchy, tyle ze powyceniane i one sa w stanie idealnym, bo to z wyprzedazy a nie uzywane, wiec sie czegos takiego dzisiaj spotkalam. W takim to sobie mozna fajnych ciuchow kupic, wlasnie takie swetry i bluzy duze tam kupilam, i nie dosc ze tanio to jeszcze wyprzedawala towar i bylo 30% znizki
kurczę, bo jeszcze Nam tu urodzisz!! mi brzuch też co jakiś czas twardnieje, ale nie odczuwam w ogóle bólu w krzyżu, w pachwinach nie wiem czy to dobry znak, czy nie... przed porodem powinnam czuć jakieś bóle, a ja nie czuję nic.

no, do takiego lumpka to też bym z chęcia poszła

Stary 2011-10-21, 20:05   #1821
ZacpanaRapem
Zakorzenienie

widzę, że Filipek wreszcie z nami
Pati, ale jesteś dzielna

jeszcze odrobinkę i Wy też dziewczyny będziecie ze swoimi maleństwami

ZacpanaRapem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 20:41   #1822
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
muffinka ciaza tak mi sie dluzyla, jak by trwala wieki ale jak juz sie mala urodzila to rosla w oczach i to doslownie.

Zdarza mi sie tesknic za ta moja malenka, nieporadna coreczka ale teraz jest taka kochana. Juz wie, kto jest jej mama, zaczyna lapac grzechotki, reaguje na swoje imie. Potrafi juz tyle rzeczy. Fajnie jest obserwowac jak dziecko z dnia na dzien potrafi coraz wiecej.
To musi być bardzo fajne uczucie

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
Hej Kochane Jesteśmy od jakoś 13 w domku Mały grzeczniutki, tylko muszę go wybudzać na karmienie. Ogółem jestem jeszcze obolała, dziś muszę koniecznie odciągnąć pokarm bo moje piersi mają już dość

1 faza porodu trwała u mnie 7h 50min, druga zaś, czyli w sumie ta właściwa 1h 15min Mam wpisane w książeczce małego, stąd wiem dokładnie

Ogółem poród wspominam średnio, bolało jak cholera, ale na szczęście tż był przy mnie. Gdyby nie on, nie dałabym sobie z tym chyba rady. Jego wsparcie strasznie mi wówczas pomogło.

Coś więcej napiszę wieczorkiem, idę się teraz położyć i odpocząć póki mały śpi. Mam nadzieję, że uda mi się Was nadrobić w najbliższym czasie. Buziaki
Cześć, jak fajnie, że jesteście już w domku. Gratuluję

Cytat:
zoska gen odpowiedzialny za rudy kolor wlosow jest recesywny, dlatego ujawnia sie dosc rzadko, po prostu tak sie zlozylo, ze u twojej siostry sie ujawnil, moze gdzies kiedys ze strony twojej mamy czy taty ktos byl rudy i tak wyszlo
jak ci nie przeszkadza zapach farby to smialo sie farbuj, na dziecko to nie wplywa na pewno.

Wydaję mi się, że w lumpach to więcej ciekawych rzeczy można znaleźć dla dzieci.

Ja wreszcie zamówiłam sobie kurtke zimową na ciążę i po.
Stwierdziła, że kolejne dziecko zaplanujemy tak, żeby najpóźniej urodziło się we wrześniu.

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 21:04   #1823
muffinka90
Zakorzenienie

haha, siacha planowamie sobie a rzeczywistosc sobie, ale zycze ci, zeby tak sie udalo

agnes nie zamierzam rodzic przynajmnie do poznego popoludnia we wtorekzreszta masz pierwszenstwo

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-10-21, 21:06   #1824
agnesuk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość
Wydaję mi się, że w lumpach to więcej ciekawych rzeczy można znaleźć dla dzieci.

Ja wreszcie zamówiłam sobie kurtke zimową na ciążę i po.
Stwierdziła, że kolejne dziecko zaplanujemy tak, żeby najpóźniej urodziło się we wrześniu.
to racja, można znaleźć dużo fajnych rzeczy dla dzieci

gdzie zamawiałaś kurtkę, pokaż

muffinko - możemy urodzić razem

Edytowane przez agnesuk
Czas edycji: 2011-10-21 o 21:08
Stary 2011-10-21, 21:25   #1825
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje

wlasnie zjadlam andrut z dzemem truskawkowym pyyychotka

a na obiad robie placki ziemniaczane .. przynajmniej na mieso nie musze patrzec

Dzwonila o ubezpieczenie .. dalej nie ma odp mam dzwonic w poniedzialek a wizyta juz niedlugo ..

Olivia 2.07.2014
Stary 2011-10-21, 21:26   #1826
muffinka90
Zakorzenienie

nie ma sprawy, byle po wtorku znajac zycie teraz mnie mecza skurcze, a jak juz wszystko zalatwie i bede mogla rodzic to wszystko przejdzie

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-10-21, 21:30   #1827
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
haha, siacha planowamie sobie a rzeczywistosc sobie, ale zycze ci, zeby tak sie udalo

agnes nie zamierzam rodzic przynajmnie do poznego popoludnia we wtorekzreszta masz pierwszenstwo
Wiem, że tak jest

Cytat:
Napisane przez agnesuk Pokaż wiadomość
to racja, można znaleźć dużo fajnych rzeczy dla dzieci

gdzie zamawiałaś kurtkę, pokaż

muffinko - możemy urodzić razem
Na allegro
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg szafa307d.jpg (48,9 KB, 23 załadowań)

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 21:40   #1828
muffinka90
Zakorzenienie

fajna kurtka a na kiedy masz termin? zmiesci sie brzucho? do konca zimy?

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-10-21, 21:41   #1829
agnesuk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
wlasnie zjadlam andrut z dzemem truskawkowym pyyychotka

Dzwonila o ubezpieczenie .. dalej nie ma odp mam dzwonic w poniedzialek a wizyta juz niedlugo ..
mmm brzmi pysznie!
współczuje z tym ubezpieczeniem... mam jednak nadzieje,że wszystko uda Ci się załatwić bez większych problemów
Cytat:
nie ma sprawy, byle po wtorku znajac zycie teraz mnie mecza skurcze, a jak juz wszystko zalatwie i bede mogla rodzic to wszystko przejdzie
hehe ok, no to masz czas do wtorku ja mam wtedy ktg i się okaże co i jak
Ty masz skurcze, a ja nic
Cytat:
Na allegro
fajna, fajna

Stary 2011-10-21, 21:42   #1830
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Na allegro
swietna kurtka
tez musze sie za jakas rozgladnac

Olivia 2.07.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości