|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- A co do wychodzenia na spacer to niezależnie od tego czy moje dziecko dopiero co zjadło, czy nie wiem jak senne by było w chwili kiedy ubieram mu kurtkę lub kombinezon i czapkę na głowę to jest wielki ryk że on jest głodny i nie ma opcji, żeby nie dostał chociaż 10 ml mleka. W innym wypadku potrafi się drzeć przez cały spacer ![]()
![]() |
#1802 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
![]() ![]() Zuziak jeszcze nie śpi. Kuba miał dzisiaj pasowanie na przedszkolaka i byliśmy z nią. Cały wieczór jest rozbita. Youyou nadal miewamy kolki ![]() Hurtowo: Zdrówka dziewczyny! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1803 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1804 |
Zakorzenienie
|
Jacieee u mnie już od jakiegoś czasu chlapie wodą Emi, dzisiaj jak kładłam ją na brzuszek w wanience to nóżkami robiła tak jakby chciała pływać. Mój D jak ją kapie to robi jej kulu-lulu - tak to nazywamy, że lekko ją pochyla na boczek a ona przekręca się na brzuszek, a potem znowu z brzuszka na drugi boczek i mogłaby tak w nieskończoność
![]() Dziubek a przy jakim świetle siedzicie o tej 18stej? moja też jest zmęczona i ma tak, że je o 16/16:30 do 17stej jest aktywna a o 18stej ma drzemkę. Ta drzemka nie jest taka raz dwa, bo już bardziej zmęczona jest.Wtedy ją noszę do usypiania zazwyczaj max 15 min, ale przy tym marudzi, stęka, popłakuje, ale zasypia. Kładę ją do łóżeczka i śpi do 1h.O 18stej już jest ciemno i dziecko chyba się jeszcze wiesz nie umie raz dwa dostosować.Boję się tej godziny do tyłu ![]() Zgubiłam gdzieś rurkę od Fridy ![]() Wrr. Emi śpi więc Ja też idę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1805 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ad 1. Łączę się w bólu ![]() ![]() I tak z minuty na minutę było coraz gorzej, a nie miałam żadnego APAPu ani nic i jak po kilku godzinach dotarłam do domu, to już sie ledwo na nogach trzymałam ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1806 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1807 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mama mi dziś powiedziała, że tak samo miałam - płakałam zawsze przy ubieraniu tych wierzchnich okryć ![]() ![]()
![]() |
#1808 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
To i ja hurtowo odpowiadam - dziękuje wam. Idę się położyć. Dobranoc. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1809 |
Zakorzenienie
|
NATKA - POMÓŻ!!!
Kiedyś pokazywałaś taki śpiworek, który kupiłaś dla Domka, który ma jakieś wycięcie czy coś, że można go do fotelika używać... Co to było dokładnie? Masz jakiś link? Bo nie mogę znaleźć tego posta ![]()
#1810 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a poza tym uważm jak brumek, moja Lilka też się wierci i czasem płacze przy ubieraniu ale tylko poczuje ruch to się uspokaja Cytat:
![]() ![]() właśnie to jest plus domu... moje dzieciaki bardzo dużo przebywają na świeżym powietrzu
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-10-18 o 21:34 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1811 |
Wtajemniczenie
|
Aleeeee mam nadrabiania od piątku
![]() mam nadzieje że teskniłyście ![]() Poki co doczytałam że jakieś choroby was dopadają wiec tule wsszystkich przeziębniaczków ![]() do jutra pewnie nadrobie to napisze co u nas ![]()
![]() |
#1812 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() bo w końcu to ze mną najwięcej siedzi i się bawi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1813 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1814 |
Zadomowienie
|
witam wieczorowa pora, wlasnie po dwoch dniach znow udalo mi sie zagladnac na chwilke do kompa (moja dwulatka tak daje popalic, ze pierwszy raz w zyciu mam ochote ja wyslac gdzies na kilka dni, byle daleko stad... wiem, nieladnie tak, wyrodna matka ze mnie)
wpisuje sie do klubu cherlawych mam - od kaszlania bola mnie miesnie brzucha juz bardziej niz samo gardlo, ech.. ![]() Kolezankom zdrowka zycze ![]() Babonik - teraz jeszcze dzieciaki male, ale jak troszke podrosna, to sie z dzika rozkosza spotkam, bo ja sie czesto w drodze do/z Sacza (do tesciow) o Bochnie ocieram ![]() ciemieniucha - mojej Blanie tez sie zaczyna robic. I juz sie boje, bo u pierwszej cory nie zwalczylam tego do dzis (2 lata). Dostala w 3 mies na brwiach i czole, potem zniknelo (znaczy zdrapalam ciii ![]() ![]() ![]() AgaG - kciuki za zdrowko Antosia, oby sie okazalo ze wsio OK ![]() Zmalowana - no niestety tego sie pewnie spodziewalas.. przytulam ![]() mamad1 - nie obnizaj sobie poczucia wlasnej wartosci z TAKIEGO powodu ![]() ![]() ![]() brumek - ja jeszcze Blany nie szczepilam. Jakos nie mialam weny, nie spieszy mi sie z tym i nie widze w tym nic zlego. Pojde mysle w przyszlym tygodniu. Przy drugim dziecku czlowiek do wielu spraw inaczej (spokojniej) podchodzi ![]() pieleszka - za szczepienie ![]() madziaranew - ja przy pierwszej corce to chyba rekord pobilam, bo wchodzilam na wysokosc 5 pietra (3p w kamienicy) z wozkiem, ciezkim dzieckiem, zakupami... i do tego stara baba ze mnie he he. Teraz mam winde co mnie uszczesliwia, choc 9 schodow do wyjscia tez stanowi niejaki problem ![]() ![]() ![]() oby do ... wrzesnia, wtedy pierwsza Mloda pojdzie do przedszkola ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1815 |
Wtajemniczenie
|
właśnie dlatego mam taką a nie inną różnicę w wieku maluchów
![]()
![]() |
#1816 | |||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() pierwsza jestem? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do ubierania, to u nas podobnie - ubieram - krzyk i wierzganie nogami z miną pt "A co, myślałaś że ci łatwo pójdzie?" ![]() ![]() Cytat:
no pewnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1817 |
Zakorzenienie
|
Hej laski.
U nas noc okropna, było 9488477 pobudek... ledwo patrzę na oczy. Oczywiście cały czas ja wstawałam, bo M. przecież musi się wyspać do pracy. Idę, bo znów się młody drze. Miłego!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#1818 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() gdybym nie byla juz taka wiekowa tez bym dluzej zaczekala ze starankami o drugie dziecko, ale po pierwsze wiek (1. cora - 33l) a po drugie o pierworodna staralam sie cale dlugie dwa lata wiec na wszelki wypadek trzeba bylo sie pospieszyc. Niestety dwa lata roznicy to sajgon jak starsze nie chodzi do zlobka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1819 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() podobno nie można zdrapywać. Ja moczyłam patyczek w parafinie i lekko zdrapywałam, ale teraz znowu się pojawiła. Myślałam że to g*** samo zginie ![]() Skoro to się utrzymuje do 13 r.ż to chyba problem leży gdzie indziej? może nie ciemieniucha a związane to z jakimś innym schorzeniem? Cytat:
![]() ![]() to Ty się nie kładłaś chyba. No i idzie do mnie choroba od Was wirtualnie ![]() W nocy o 1 obudziłam się z zatkanym nosem. Zażyłam polopirynę i cerutin, jakoś żyję. Trzeba uzupełnić domowa apteczkę bo nie ma nic oprócz tego wyżej. Pobudek z 5, próbowałam ją udobruchać i wzięłam do sypialni ale nic z tego, od 6,30 walcowała do teraz. Biorę to na klatę, już przyzwyczaiłam się do wstawania tyle razy. Aha. po nakarmieniu Sary 2 godziny nie mogłam spać, rozmyślałam o tym i siamtym... Chcę mieć chrzciny za sobą!!! ![]() Zamówiłam jednak ubranko http://allegro.pl/show_item.php?item=1882956990 Dziewczyny które robiły chrzciny w domu: jakie menu? co z przystawek i gorących dań? Myślałam o rosole+ kurczak, ziemniaki surówka, flaki, bigos- 3 gorąc wystarczą? czy coś jeszcze? z przystawek: wędliny, jakieś 2 sałatki (jakie?) i co jeszcze? Brunetka jak to u Ciebie wyglądało? wogóle ktoś Ci pomagał to przygotować? Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-10-19 o 08:17 |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1820 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane... znowu nie nadrobie, wybaczcie... Widzę, że mamy zbiorową grypę na wątku? ja póki co odpukać zdrowa, Lila też
![]() Wczoraj bylyśmy do szczepienia, tak że mamy nastepne z głowy. Patik jak wprawdzie nie Brunetka, ale też robiłam w domu. My mielismy chrzest o 16.00, trwał 10min, o 16.15 już byliśmy w domu, na obiad był rosół, schabowy/pierś z kurczaka/kotlet szwajcarski/stripsy, ziemniaki, 2 surówki. a na stół poźniej trochę ciasta/ciastek, wędliny, faszerowane jajka, 2 sałatki: jarzynowa i druga z żółtym serem. No i wiadomo... tort, kawa, herbata, wino, wódka, napoje. Osób było ok 20 i wszystkiego duuużo zostało.... aaa no i jako drugie ciepłe danie był gulasz meksykański - ale zupełnie zbędny bo w sumie na siłe go jedliśmy...niby nie było tego tak wiele, a jednak dużo za dużo ![]() Dziewczyny mam kilka pytań: (Lila kończy dziś 11 tyg ![]() - czy Wasze dzieciaczki też się tak niemiłosiernie ślinią? i piłują wszystko co mają pod ręką? - czy Wasze dzieciaczki też się już ciągną do siadania? - Martwi mnie to jej spanie - choć oczywiście się ciesze.... wczoraj zasnęła o 20.00, butle zjadła o 6 rano i co? dalej spi! wprawdzie w dzień w ogóle nie spi, ale czy to normalne że takie małe dziecko przesypia całe noce bez najmniejszej pobudki? ![]() - pomijam fakt, że waży 6800g ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1821 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
Meszsares- ani mi nie mów,że ta cholerna ciemieniucha może się trzymać tak długo ![]() ![]() ![]() Patik -ja robie chrzciny w domu.Mamy 30października.Tylko,że ja mam dość późno bo dopiero o 16:10 po mszy popołudniowej,więc obiadu nie robię.Tzn robię strogonofa, do tego tort,muffinki, sernik i jeszcze jeden jakiś placek.Ze dwa rodzaje sałatek-jeszcze nie wiem jakie,faszerowane jajka.Do tego galaretę z kurczaka i chyba tyle... w zasadzie nadal nie wiem do końca co zrobić??ale może starczy to co zaplanowałam. ![]() Edytowane przez BABONIK Czas edycji: 2011-10-19 o 08:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1822 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też się bałam, ale jak wyczułam że ona jest taka że się poddaje i trzymam ją tak jak mi pasuje i ona się nie burzy.Uwielbia się kąpać i aż się śmieje jak zacznie nóżkami chlapać.Nawet jak zamoczy sobie uszka to nie protestuje, czasem mam wrażenie, że mogłaby zanurkować ![]() No wariatka. Cytat:
Moja jak poszła spać o 20stej to wstała o 21wszej, jakby się nie obudziła, zrobiłabym to za nią, wykąpałam, nakarmiłam i ponownie poszła spać i spała do 4. Cytat:
---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Patik Ja zamówiłam caternig : -rosół -kotlet schabowy -rolada wieprzowa -rolada wolowa -pierś z brokułą -pierś ala szyszka - jakiś szaszłyk -devolay -surówki : czerwona kapusta -modra, pekinksa i salatka grecka, z pory chyba jeszcze byla. - napoje woda i soki - tort i ciastka - zamówiłam. Nie podawałam zimnje płyty itd nie było alkoholu. Msze miałam o 14stej o 15:30 jedliśmy o 18 czy 19stej goście się zmyli ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do chustowania to nie chustuję, bo nie wiem jak ubierać, na kurtkę jakoś wydaje mi się że nie wygodnie. Odpuściłam póki co. W sumie zastanawiam się czy nie sprzedać.. Sądzicie, że pójdzie mi chusta ? A co do tych poduszek, to pewnie dlatego mi się nie podobają, że dzień w dzień musiałam patrzeć na te kwiatki w pracy i miałam ich dość ![]()
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-10-19 o 08:57 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1824 |
Zakorzenienie
|
HELP
Dziewczyny powiedzcie mi jakie sa objawy nietolerancji laktozy??????? I czy to możliwe, że moje dziecko może to mieć po zmianie mleka z Bebilonu Comfort na zwykły Bebilon????? Nie poznaje jej całymi dniami kwili, albo płacze, nie chce jeść, dzisiaj w nocy wstawała 10 razy, charczy jej nadal w tym nosie, ma takie maluteńkie krosteczki na brwiach. Już nie wiem jestem wykończona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1825 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry.
Mój dzieciaczek śpi i korystając z okazji nadrobiłam Was w sporej cześci ![]() ![]() Moja mała rybka ma potworne odparzenia na wargach sromowych ![]() Też miałyście takie zalecenia?? Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2011-10-19 o 09:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#1826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co pamiętam to Comfort to właśnie na problemy brzuszkowe nie?a Bebilon normalny , więc pewnie przez zmianę mleka się kwili ( w ogóle co to znaczy ![]() Nietolerancja laktozy - zobacz na pierwszej stronie. Krostki jak są suche to posmaruj jakimś tłustym kremem bo to może być ciemieniucha która się zaczyna od brwi... Zmieniałaś mleko tak pratyjnie ? Cyz od razu dałaś Bebilon? Zmalowana lekko sprzedasz. Ja sprzedałam, bo nie używałam jej w ogóle ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1827 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() O Kubę się nie musiałam starać - mieliśmy zacząć w styczniu a zaszłam we wrześniu ![]() ![]() ![]() Podziwiam Was: Youyou, Meszsares, Babonik, Blondynka i Nerola (chyba nie zapomniałam o nikim ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wietrz jej teraz te wargi,bo to szczypie cholernie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1829 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
Przede wszystkim życzę dużo zdrówka dla wszystkich przeziębionych! ![]() U Nas dzisiaj pobudki o 0.40, 3.15, 5, 6.30 ![]() Przyjechała do mnie mama także wykorzystuję okazję i idę dzisiaj na 13.30 do stomatologa, a ją w tym czasie wyprawię na spacer z Szymkiem ![]() Kupiłam wczoraj małemu na all ten przyrząd gimnastyczny z Playskool - może to go przekona do leżenia na brzuszku ![]()
#1830 |
Zakorzenienie
|
u nas różnica 2,5 roku, miało być mniej, ale zaszłam dopiero w 7. cyklu
celowaliśmy w dziewczynkę, obliczenia, kombinacje, ale udało się
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:52.