Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku?
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII 3 4,35%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII 7 10,14%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII 11 15,94%
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 3 4,35%
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 23 33,33%
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 9 13,04%
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 1 1,45%
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 2 2,90%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-07, 09:59   #1801
Michalowa79
Raczkowanie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
No to pewnie bedzie podobnie, moj w 31 wazyl neicale 2, zobaczymy pj co ma byc to bedzie, damy rade!

nic mi gin nie mowil, bo on mowi, ze usg nie ejst miaroajne, bedzie mi pewnie kazal probowac rodzic samodzielnie, wiec wole urodzic przedwczesnie za tydzien, dwa niz przenosic;/ tak po 20styk wietnia byloby dobrze.z tym, ze nie wiem... czy to mozliwe ze przez rowniutki miesiac przybral z 2 do 3.5 kilo czyli na miesiac 1.5 kilo... Jak go ponosze jeszcze z miesiac i kilo mu przybedzie to bedzie ok 4.5?!;/

CO DO Okresu po porodzie bardzo chcialabym by rodzina sie nie wtracala, tz bedzie z miesiac mial wolnego i chcialabaym by babcia zza sciany nie przychodzila dwadziescia razy dziennie, mysle ze tz bedzie dla mnie wsparciem i damy rade we dwojke oczywiscie odwiedziny ok, ale wolalabym by byly zapowiedziane
Mój ważył w 30 tc 1830 - i USG pokazywało że to już 31 tc
więc teraz tak patrzę że to jakiś gigant ten mój synuś.

A co do rodzinki po porodzie to ja mam to samo - potrzebuję intymności i odrobinę schronienia przed rodziną radami i pouczaniem.
Na szczęście mój TŻ to rozumie i mamy zamiar się zabarykadować do czasu kiedy sami nie postanowimy że można przyjmować gości.

W każdym razie biorę pod uwagę jeszcze etap hormonów po porodzie więc wolę mieć zapas przestrzeni
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 10:04   #1802
kism
Wtajemniczenie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Dzień dobry!

ania rzeczywiście chwilę już się nie odzywa... Pisała nam kiedyś, że ma jakiś gorszy okres i nastrój i nie będzie się odzywać przez jakiś czas... Potem tylko podawała nam informacje od Perse. Mam nadzieję, że odezwałaby się, gdyby coś się u niej działo

Ja też mam, Gabi, Twój nr zapisany, bo Ty do mnie pisałaś i anulki, więc pewnie jakby co, to będę do Was pisać Chociaż z anulką to mamy terminy w odstępie 4 dni, to różnie może być. Poza tym mam raczej na bieżąco dostęp do neta przez tel, więc możliwe, że ja też sama co nieco będę Wam relacjonować

Ja dziś od rana kiepsko się czuję, nie wspominając o tym, że wczoraj doliczyłam się ok. 25 skurczy... przynajmniej, bo już się wieczorem pogubiłam w liczeniu, jak ich tak sporo było właśnie wieczorem. Pewnie jakby nie Fenek, to by różnie mogło być, ale na razie myślę, że z jego pomocą te dwa tyg. jeszcze wytrzymam i jakoś nie martwię się tym na razie tylko po prostu więcej odpoczywam, jak brzuchol zaczyna szaleć. A raczej odpoczywałam też wczoraj, choć zabrałam się też za prasowanie pieluszek, ale na spokojnie powolutku, na siedząco... Ale jednak to przerwałam w końcu, zostawiłam wszystko tak jak leżało i poszłam spać... Noc miałam wyjątkowo też kiepską jak na mnie, masa głupot mi się śniła - sen typu - milion miejsc, ludzi i wątków... W tym np. śniło mi się, że kapukat jest na wątku, pisze do nas ze szpitala, że już urodziła i opisuje nam szczegółowo drogę, którą jechała do szpitala
I od 6ej rano, jak się przebudzałam, to zaglądałam na wizaż, czekając na wieści od kapukat Mam nadzieję, że wszystko dobrze u niej i Adasia i już się tulą, i odpoczywają!
Dziś mi jakoś słabo dalej, skurcze na razie 2, więc siedzę grzecznie w łóżeczku pomimo Wielkiej Soboty, porządki nie zając nie uciekną Z koszyczkiem pójdziemy po południu.

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
tez mialam nadzieje, ze jakies info od kapukat dostaniemy

nie ukrywam, ze az mi sie ciezko spalo - to wogole niewiarygodne ze czlowiek potrafi tak zzyc sie z ludzmi w swiecie wirtualnym,
Właśnie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
No właśnie mój się ściąga identycznie i zastanawiałam się czy tę grykę mozna prać w pralce??
Hm... Wydawało mi się, że jak tak piszą, że pokrowiec zdejmowany, to ta gryka jest jakoś zabezpieczona i można Muszę poczytać o tym

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Hmm.. To moje tez juz powinno dojść, a jeszcze nie ma.
Powiem Ci, że wieczorami najczęściej właśnie mały daje mi taki wycisk i tak się wierci, że brzuch nie ma ani chwili spokoju i cały czas twardy, ja nie wiem czy on się tam wściekł czy wiosna go tak pobudza, ale masakra, do tego te kłucia w miejscu intymnym W nocy za to ani drgnie, tylko żeby mamusia na wznak leżała (czego nienawidzę). Za to chyba mleko go uspokaja, bo wieczorem zjadłam ogromny jogurt i był cichutko, póxniej chrupnęłam garść orzeszków w skorupkach i było szaleństwo, po czym michę płatków kukurydzianych z mlekiem i znów cisza, aż do pójścia spać. Ogólnie juz sama nie wiem co robić, żeby było dobrze i do tego czkawki ma 2-3 razy dzienne
A dostałaś takie potwierdzenie, że przekazali zamówienie do realizacji do magazynu czy jakoś tak? I kiedy złożyłaś zamówienie?
Czkawki maleństwu pomagają ćwiczyć płuca, nie szkodzą mu To te twardnienia mówisz, że są jak mały szaleje? Ale cały brzuch masz równomiernie twardy wtedy? A może tu pupcia tylko z jednej strony sie wypycha? Ja w momencie takiego skurczu nie czuję raczej, żeby Kaj się ruszał, a np. tuż przed czy po skurczu się zdarza.

Poza tym taki licznik skurczów znalazłam - http://www.contractionmaster.com/#
Wrzucić Wam na pierwszą stronę?
Jest też wersja na telefony z systemem Android.

Cytat:
Napisane przez olla83 Pokaż wiadomość
mam pytanie o taki kosz na zużyte pieluchy. miała/ma któraś z Was to? przyda się? warto kupić? jak nie, to w jaki sposób utylizować te pieluchy, żeby nie smierdziało w całym domu.
Planuję wyrzucać śmieci tyle razy dziennie, ile trzeba będzie

Ależ mnie dziś gadulstwo znowu dopadło

Edytowane przez kism
Czas edycji: 2012-04-07 o 10:08
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 10:11   #1803
andzya
Zakorzenienie

no to ja po porodzie na 2,3 tygodnie zostanę u swoich rodziców, widzę, że inaczej niż ma w planach większość z Was
Mój mąż nie wiadomo kiedy dostanie urlop, a ja nie wiem jak się będę czuła, więc pomoc mamy bardzo mi się przyda. Zresztą mam z nią rewelacyjny kontakt i jest moją najlepszą przyjaciółką, więc nie uważam, żebym źle robiła
Stary 2012-04-07, 10:21   #1804
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
nic mi gin nie mowil, bo on mowi, ze usg nie ejst miaroajne, bedzie mi pewnie kazal probowac rodzic samodzielnie, wiec wole urodzic przedwczesnie za tydzien, dwa niz przenosic;/ tak po 20styk wietnia byloby dobrze.z tym, ze nie wiem... czy to mozliwe ze przez rowniutki miesiac przybral z 2 do 3.5 kilo czyli na miesiac 1.5 kilo... Jak go ponosze jeszcze z miesiac i kilo mu przybedzie to bedzie ok 4.5?!;/
Tak, z usg to jest trochę jak z loterią. Nie wiemy, czy akurat ten lekarz ma naprawdę dobry sprzęt i doświadczenie czy nie... A może na poprzednim usg trochę się zaniżyła waga, a na tym zawyżyła i stąd aż taki wzrost 1,5 kg W takich wątpliwych sytuacjach uważam, że dobrze jest kiedy przynajmniej dwóch lekarzy zrobi usg. Ja jak pisałam jestem ogólnie przeciwna cesarkom, ale jeśli lekarze twierdzą, że u pierworódki waga powyżej 4 kg jest wskazaniem do cesarki, to można o tym pomyśleć, choć też z góry nie obstawiać, że nie dasz rady urodzić. Trzeba nastawiać się pozytywnie Choć np. jeśli minie Ci 38 i 39 tc i nic się nie będzie działo, to w 40 tc zrobiłabym usg

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
no to ja po porodzie na 2,3 tygodnie zostanę u swoich rodziców, widzę, że inaczej niż ma w planach większość z Was
Mój mąż nie wiadomo kiedy dostanie urlop, a ja nie wiem jak się będę czuła, więc pomoc mamy bardzo mi się przyda. Zresztą mam z nią rewelacyjny kontakt i jest moją najlepszą przyjaciółką, więc nie uważam, żebym źle robiła
Pewnie, nie ma jednego dobrego rozwiązania dla wszystkich Jeśli Tobie i tż to odpowiada, to czemu nie.
Stary 2012-04-07, 10:27   #1805
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Byłam w kościele wczoraj i całą mszę stałam! Nikt nie ustąpił mi miejsca... berety pozajmowały wszystkie ławki, młodsi też nic z tego sobie nie robili, że koło nich stoi kobieta w 8 ms ciąży w pewnym momencie myślałam, że już naprawdę nie dam rady, kręgosłup wysiadał i stopy strasznie piekły, ale okazało się, że jeszcze komunia i koniec...ale prosto po komunii wymaszerowałam z kościoła chociaż spotkaliśmy teściową i ona powiedziała, że zaraz koniec i żebym wytrzymała.
O matko, ja bym na pewno nie wytrzymała Teraz na Triduum to chodzę pół godziny wcześniej, zajmuję jakieś wygodne miejsce i siedzę. Jak przychodzą babcie to wypinam brzuch, żeby go było wyraźnie widać i siedzę dalej, a inni nich się przesuwają czy ustępują

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
nie ukrywam, ze az mi sie ciezko spalo - to wogole niewiarygodne ze czlowiek potrafi tak zzyc sie z ludzmi w swiecie wirtualnym,
Nooo... Ja też się nocy parę razy budziłam i zastanawiałam się jak tam Kapukat

Cytat:
Dla mnie super ja ogólnie uwielbiam flanelkę bo ona taka mięciutka i przyjemna w dotyku, ale to raczej na zimę/jesień zakupię. teraz zwykłą bawełnianą.

Co do kościoła to ja sobie odpuściłam całe triduum. W niedzielę pójdę do kościoła. A co do uprzejmości w stosunku do kobiet w ciaży to ja się nie wypowiadam, bo nie mówię, że mają mnie na rękach nośić i płatki rozy sypać, ale czasami chamstwo ludzi przekracza wszelkie granice. ostatnio miałam spięcie z moherem w przychodni. Babeczka za mną mówi, a czemu pani tak stoi w takiej wysokiej ciaży- proszę bez kolejki podejść a moher przede mną - ta pani nie jest w ciaz tylko dobrze wygląda. Nosz kufffa musiałbyście mnie widzieć. Miała szczęście, że bylo mega dużo ludzi i nie poleciały niecenzuralne, ale co jej nawtykalam to moje - łacznie z tekstem, że nie muszę jej pokazywać zaświadczenia od lekarza. Uuuuu, aż mi teraz się ciśnienie podniosło.
Ja też lubię flanelę, ale rzeczywiście jest lepsza na zimę, bo na lato trochę za gruba

A z tą babą to masakra - co za bezczelność!!! Trzeba było jej odpowiedzieć w ten sam deseń, że wcale nie jest stara, tylko staro wygląda

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Poza tym mam raczej na bieżąco dostęp do neta przez tel, więc możliwe, że ja też sama co nieco będę Wam relacjonować
Kism, ja mam Twój numer zapisany jakby co

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
Ja spróbuję sobie możliwe we wszystkim sama poradzić (tzn. z mężem), ale jakby coś to mama jest pod ręką i też liczę na jej pomoc, albo chociaż towarzystwo, zawsze to raźniej, bo ma doświadczenie
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 10:27   #1806
justysd
Zadomowienie

GG do justysd

Dzień dobry Właśnie wróciłam ze święcenia i biorę się za ostateczne, leniwe porządki.
Od wczoraj próbuję Was nadrobić . Wieczorkiem doczytam

Życzę Wam spokojnych, radosnych Świąt Wielkiej Nocy, spędzonych w miłej, rodzinnej atmosferze
justysd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 10:33   #1807
rinco
Wtajemniczenie

Seba dzisiaj od rana był strasznie spokojny, aż zaczęłam się martwić, ale jak tylko siadłam przy kompie to się zaczęło Ewidentnie to na niego działa, tylko nie wiem czy klikanie, czy moja pozycja (półleżąca na fotelu), bo ile razy siadam przy kompie to zaczyna swoje manewry Kopniaków już mi praktycznie nie serwuje, ale za to przeciąga się na wszystkie strony albo łaskocze od środka nóziami

I zawsze jak mąż przykłada rękę do brzucha to jest cisza... Czasami trzyma tak parę minut i nic, a jak tylko weźmie rękę to znowu się zaczynają manewry

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

I jeszcze żebym nie zapomniała to od nas też WESOŁYCH ŚWIĄT

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-07, 10:44   #1808
mar2sia
Raczkowanie

Info od Kapukat :

Urodziła o 6.45, poród szybki, mały waży 3560
mar2sia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 10:47   #1809
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mar2sia Pokaż wiadomość
Info od Kapukat :

Huuuuraaaaaaaaa!!!!!
Kapukat, Kochana, gratulacjeeeeeeee!
Stary 2012-04-07, 10:47   #1810
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Seba dzisiaj od rana był strasznie spokojny, aż zaczęłam się martwić, ale jak tylko siadłam przy kompie to się zaczęło Ewidentnie to na niego działa, tylko nie wiem czy klikanie, czy moja pozycja (półleżąca na fotelu), bo ile razy siadam przy kompie to zaczyna swoje manewry Kopniaków już mi praktycznie nie serwuje, ale za to przeciąga się na wszystkie strony albo łaskocze od środka nóziami

I zawsze jak mąż przykłada rękę do brzucha to jest cisza... Czasami trzyma tak parę minut i nic, a jak tylko weźmie rękę to znowu się zaczynają manewry

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

I jeszcze żebym nie zapomniała to od nas też WESOŁYCH ŚWIĄT
Mój Synek robi dokładnie tak samo

Cytat:
Info od Kapukat :

Wooooow ale super
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 10:53   #1811
libretka
Raczkowanie

Cytat:
Info od Kapukat :

wielkie gratulacje !!!!

no to mamy pierwszą rozpakowaną
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-07, 10:54   #1812
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Info od Kapukat :

O jaaaaaa!!! Ale super!!! Gratulacje!!!
Taka radosna wiadomość na święta

PS. No to się zaczęło...
PS. No to mogę iść sprzątać
Stary 2012-04-07, 10:55   #1813
libretka
Raczkowanie

Z okazji świąt wielkanocnych wszystkiego co najlepsze, dużo zdrowia i szybkich porodów
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 10:56   #1814
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
Info od Kapukat :

Gratuluje

Korzystając z okazji, zycze spokojnych, radosnych świąt Wielkanocnych.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 11:02   #1815
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Kism, ja mam Twój numer zapisany jakby co
Ups, zapomniałam Przecież ja też Twój mam To już wiem, że spokojnie mam do kogo pisać

Czytam o tych materacach... Wkurzyłam się trochę i żałuję, że się pospieszyłam. Zła jestem na siebie, że nie chciało mi się dokładnie poczytać wcześniej Ale już się tyle naczytałam i nawybierałam tych rzeczy, że jakoś do materaca już nie miałam siły. Proponowałam nawet tż, żeby on coś w końcu sobie poczytał i wybrał, ale nie chciał, bo w ogóle uważa, że to niepotrzebne do łóżeczka turystycznego Więc ja poczytałam coś na szybko, zobaczyłam, że najczęściej jest polecany pianka, gryka, kokos (lateks też owszem, ale takiego wydatku już nie brałam pod uwagę...), przeglądnęłam trochę aukcji patrząc, żeby było napisane "zdejmowany pokrowiec" i zakupiłam...
A teraz znalazłam jeszcze aukcje, gdzie wkład z gryką jest oddzielny, a osobno pokrowiec, który się pierze Sa trochę droższe, ale różnica niewielka moim zdaniem. Np.:
http://allegro.pl/fiki-miki-materac-...222508948.html
http://allegro.pl/show_item.php?item...117b3b4cdce0d1

aga, czytałam też o praniu takich pokrowców z gryką... Najwięcej opinii typu "nie pierzcie!! bo przebarwia i zostają zacieki", część opinii po prostu "wyprałam i jest ok"... Więc ja pewnie się zdecyduję na wypranie, bo to nie o to chodzi moim zdaniem, żeby materac był bialuteńki (i tak kładę na nim ochraniacz i prześcieradło), tylko żeby był czysty przecież Ewentualnie zastanowię się jeszcze nad odesłaniem, choć tu bym niestety straciła ok. 30 zł na kosztach przesyłki (tzn. 13 zł oni do mnie i mam nadzieję, że jakoś w tych pieniądzach udałoby mi się go odesłać...)

Zabieram się za przekształcenie listy

Edytowane przez kism
Czas edycji: 2012-04-07 o 11:04
Stary 2012-04-07, 11:13   #1816
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Info od Kapukat :

Huraaaaaa gratulacje

Ale sie podjarałam,pierwsza rozpakowana na naszym wątku

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

ja mam numer Kism zapisany ale jeszcze wezme sobie jakiś zapisze bo co będzie jak my razem w szpitalu będziemy

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 11:14   #1817
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Info od Kapukat :

Kapukat gratulacje!!

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 11:19   #1818
8ewus8
Zadomowienie

Kapukat gratulacje!!! Cieszę się, że poród szybki! Ale ma prezencik na święta
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 11:36   #1819
ladybird_1987
Rozeznanie

Kapukat! Gratulujemy z całego serduszka!
Jest króliczek na święta. Ale fajnie!
Idę dalej gotować i sprzątać!

Życzę wszystkim Wesołych Świąt, rodzinnych i ciepłych. Smacznego jajka!!!
Stary 2012-04-07, 11:38   #1820
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Info od Kapukat :

przeogromne gartulacje!!!!! ale fajnie

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 11:44   #1821
kaśka k
Raczkowanie

witam

dziękuję wszystkim za miłe słowa otuchy...

też nie rozumiem lekarza, ale skoro mam dalej leżeć, to będę. zaczynam 6 tydzień leżenia, czekają mnie jeszcze dwa. chyba że wcześniej urodzę

WESOŁYCH ŚWIĄT DLA WAS
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0791.jpg (84,7 KB, 37 załadowań)

kaśka k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 11:53   #1822
pola_m
Wtajemniczenie

Witajcie świątecznie

Pochwaliłam się ostatnio, że chelatowany magnez tak super na mnie działa, a dzisiaj w nocy przeżyłam horror. Złapały mnie takie skurcze jak nigdy w życiu (a temat jest mi znany ) w łydkach i w ogóle nie mogłam odgiąć stóp. A kiedy w końcu się udało (mężowi), to mnie załapało cholerstwo w tych mięśniach przy piszczelach. Potem poszło w stopy i uda. Masakra... A najgorsze, że każda próba rozruszania tego, kończyła się jakimś nowym... Powyginało mi nogi jak paralitykowi W końcu udało mi się rozchodzić, ale jak już się położyłam, czułam się jakbym całe godziny ćwiczyła. A dzisiaj zakwasy

I tak sobie przypomniałam, że moja mama miałą taką akcję przy porodzie mojego brata, że ją złapały takie skurcze, że jednej nogi w ogóle nie czuła... Mam nadzieję, że u mnie nie będzie podobnie...

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

Próbowałam przebrnąć przez forum na wizazu, ale jakoś ciężko mi to idzie.
Skorzystam z Twoich rad
A mogłabyś jeszcze napisać (wkleić linki, zdjęcia) jakie Ty pieluszki wybrałaś i w jakiej ilości?
to na wizażu jakoś mnie nie powaliło szczerze mówiąc. Zdecydowanie więcej dowiedziałam się z tego chustowego. ( i ten dział pieluszkarni).

Na początku planowałam iść w same kieszonki, ale dziewczyny mi odradziły, bo różne rzeczy są potrzebne i zwłaszcza przy noworodku sprawdzają się lepiej inne rozwiązania.
Więc, na razie zgromadziłam (na część jeszcze czekam )
dużo tetry
10 prefoldów takich w rozmiarze infant (do otulaczy, podobno fajnie się też sprawdzają jako wkłądy do kieszonek)
2 formowanki bambusowe one size - one podobno są bardzo chłonne

i szyte ręcznie (stąd i stąd):
4 otulacze PUL, najmniejsze
4 formowanki najmniejsze
2 otulacze wełniane one size
10 wkłądów "sucha pupa"

i dwie kieszonki one size ze zbiorowego zamówienia na ebau (wychodzi mniej więcej po 17zł/sztuka)

A potem planuję dokupić trochę kieszonek (bo one mi się wydają najwygodniejsze) - kilka firmówek, kilka z ebaya i kilka ręcznie szytych i może jakieś otulacze one size.

Zobaczymy, jak to wyjdzie wszystko

Cytat:

Co do kościoła to ja sobie odpuściłam całe triduum. W niedzielę pójdę do kościoła. A co do uprzejmości w stosunku do kobiet w ciaży to ja się nie wypowiadam, bo nie mówię, że mają mnie na rękach nośić i płatki rozy sypać, ale czasami chamstwo ludzi przekracza wszelkie granice. ostatnio miałam spięcie z moherem w przychodni. Babeczka za mną mówi, a czemu pani tak stoi w takiej wysokiej ciaży- proszę bez kolejki podejść a moher przede mną - ta pani nie jest w ciaz tylko dobrze wygląda. Nosz kufffa musiałbyście mnie widzieć. Miała szczęście, że bylo mega dużo ludzi i nie poleciały niecenzuralne, ale co jej nawtykalam to moje - łacznie z tekstem, że nie muszę jej pokazywać zaświadczenia od lekarza. Uuuuu, aż mi teraz się ciśnienie podniosło.
niezła ta baba...

Cytat:
Mężowe czy może takie do święconki???

Cytat:

Ja dziś od rana kiepsko się czuję, nie wspominając o tym, że wczoraj doliczyłam się ok. 25 skurczy... przynajmniej, bo już się wieczorem pogubiłam w liczeniu, jak ich tak sporo było właśnie wieczorem. Pewnie jakby nie Fenek, to by różnie mogło być, ale na razie myślę, że z jego pomocą te dwa tyg. jeszcze wytrzymam i jakoś nie martwię się tym na razie tylko po prostu więcej odpoczywam, jak brzuchol zaczyna szaleć. A raczej odpoczywałam też wczoraj, choć zabrałam się też za prasowanie pieluszek, ale na spokojnie powolutku, na siedząco... Ale jednak to przerwałam w końcu, zostawiłam wszystko tak jak leżało i poszłam spać... Noc miałam wyjątkowo też kiepską jak na mnie, masa głupot mi się śniła - sen typu - milion miejsc, ludzi i wątków... W tym np. śniło mi się, że kapukat jest na wątku, pisze do nas ze szpitala, że już urodziła i opisuje nam szczegółowo drogę, którą jechała do szpitala

wypoczywaj kism
Na szczęście już bliżej niż dalej i niedługo skurcze będą jak najbardziej wskazane

Cytat:
Info od Kapukat :

O kurczę aż mi łzy stanęły w oczach! Super, Gratulacje!!!!!

Dziewczyny, i ja życzę wszystkim spokojnych i radosnych Świąt! Wszystkiego dobrego!!
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 11:58   #1823
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Info od Kapukat :

agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 12:08   #1824
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
to na wizażu jakoś mnie nie powaliło szczerze mówiąc. Zdecydowanie więcej dowiedziałam się z tego chustowego. ( i ten dział pieluszkarni).

Na początku planowałam iść w same kieszonki, ale dziewczyny mi odradziły, bo różne rzeczy są potrzebne i zwłaszcza przy noworodku sprawdzają się lepiej inne rozwiązania.
Więc, na razie zgromadziłam (na część jeszcze czekam )
dużo tetry
10 prefoldów takich w rozmiarze infant (do otulaczy, podobno fajnie się też sprawdzają jako wkłądy do kieszonek)
2 formowanki bambusowe one size - one podobno są bardzo chłonne

i szyte ręcznie (stąd i stąd):
4 otulacze PUL, najmniejsze
4 formowanki najmniejsze
2 otulacze wełniane one size
10 wkłądów "sucha pupa"

i dwie kieszonki one size ze zbiorowego zamówienia na ebau (wychodzi mniej więcej po 17zł/sztuka)

A potem planuję dokupić trochę kieszonek (bo one mi się wydają najwygodniejsze) - kilka firmówek, kilka z ebaya i kilka ręcznie szytych i może jakieś otulacze one size.

Zobaczymy, jak to wyjdzie wszystko

niezła ta baba...

wypoczywaj kism
Na szczęście już bliżej niż dalej i niedługo skurcze będą jak najbardziej wskazane
A dziękuję Owszem niedługo już skurcze będą wskazane Za te 2 tyg. już muszę być gotowa z ubrankami i pokoikiem
Od rana odpoczywam, ale dziś tylko 3 skurcze na razie, więc idę powolutku przygotować chrzan świąteczny i koszyczek.

Post o pieluszkach moim zdaniem wart wrzucenia na pierwszą stronę co niniejszym czynię.
Stary 2012-04-07, 12:14   #1825
doris888
Rozeznanie

Cytat:
Huuuuraaaaaaaaa!!!!!
Kapukat, Kochana, gratulacjeeeeeeee!

wow! Gratulacje dla mamusi i synka !!!!

Teraz mozna zając się porządkami bo od rana co chwila na wizaż czy jest info od kapukat

Wesołych i Spokojnych Świąt Kochane !!!
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 12:23   #1826
GaTTa
Raczkowanie

Cytat:
Info od Kapukat :

Wielkie Gratulacje No to mamy pierwszą rozpakowaną

Teraz to tylko kwestia czasu która następna

kaśka k świetna fotka Kto ma taki talent do rysowania

Witam
My już po święceniu.
Wczoraj skończyliśmy porządki po remoncie, ledwo żyje.... Za bardzo wzięłam się do pracy i później padłam...
Ale sypialnia skończona i miejsce dla małej przygotowane. Komoda skręcona i tylko tyle. Po świętach musimy zamówić łóżeczko i wózek żeby później nie było zaskoczenia
Wczoraj mi mąż powiedział żebym już spakowała torbę. Zrobię to po świętach bo muszę jeszcze parę rzeczy dokupić.

WESOŁYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 12:39   #1827
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Info od Kapukat :

cudownie!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez kaśka k Pokaż wiadomość
witam

dziękuję wszystkim za miłe słowa otuchy...

też nie rozumiem lekarza, ale skoro mam dalej leżeć, to będę. zaczynam 6 tydzień leżenia, czekają mnie jeszcze dwa. chyba że wcześniej urodzę

WESOŁYCH ŚWIĄT DLA WAS
super brzuszek i malunek
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 12:40   #1828
anulka4771
Wtajemniczenie

i mnie ogarnęło zmęczenie,wczoraj cały dzień na nogach i dzisiaj też.Kręgosłup tak mnie nawala,że nie mogę się wyprostować do tego cały brzuch mnie boli.W nocy spać nie mogłam,żeby się przekręcić muszę się podnieść.Z młodym tak nie miałam a był wagowo cięższy.

Filip wypatruję zajączka wielkanocnego

Kism dobra robota na pierwszej stronie

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-04-07, 12:40   #1829
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Witam. ja sie rozlozylam. mam zapalenie oskrzeli, leze i paskudnie pisze mi sie z tel. wiec bede tylko czytac. Kapukat gratuluje kochana

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 12:50   #1830
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Witam. ja sie rozlozylam. mam zapalenie oskrzeli, leze i paskudnie pisze mi sie z tel. wiec bede tylko czytac. Kapukat gratuluje kochana
trzymam kciuki żebyś szybciutko wyzdrowiała.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości