|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,35% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
7 | 10,14% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
11 | 15,94% |
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
3 | 4,35% |
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
23 | 33,33% |
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
9 | 13,04% |
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
1 | 1,45% |
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
2 | 2,90% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
No własnie... też to widziałam... a ja nigdy nie zrozumiem, dlaczego po przejściu przez nas na mleko sztuczne, u mojego dziecka NATYCHMIAST skończyły się wszystkie problemy z brzuszkiem...
#1772 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
wlasnie przeczytalam newsa na onecie
![]() niestety ja dalej sie emocjonuje tym tematem (moze dlaego ze u mnie w regionie) - sprawa Madzi - znalezli Katarzyne W. w parku Kosciuszki w Kato prawdopodobnie po probie samobojczej |
![]() ![]() |
![]() |
#1773 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kapukat...myślałam, że spanikuję jak już któraś zacznie rodzić, a ja się cieszę. Trzymam kciuki za nią żeby poszło szybko. Dziewczyny, chciałabym bardzo rodzić w prywatnym szpitalu w Warszawie i w sumie nie ma żadnych przeszkód poza jednym. Jak ja mam wracać 7 godzin autem z 5 dniowym dzieckiem??? Przecież nie wsadzę ją na tyle godzin do fotelika??? Macie jakiś pomysł, wyobrażenie jak to może wyglądać??? Chyba będę musiała zrezygnować ![]() A do mnie jutro rodzinka się zjeżdża z tym, że od razu powiedziałam, że każdy sam się obsługuje bo ja mam leżeć ![]() Szmaragdowykotku, przypomnij mi jeszcze raz gdzie Ty będziesz rodziła. Mogę zapytać ile kosztuje Twój poród??? Edytowane przez Ewunia_1984 Czas edycji: 2012-04-06 o 22:34 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1774 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Kaśka spoko loko ![]() ---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- No.... ba.... ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1776 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() od tego tygodnia już w większości obowiązków wyręcza mnie tż. Ale wiecie jak to jest.... on pracuje, wraca dość poźno, wychodzi rano dość wcześnie, no to jak chce mieć świeże bułeczki to raczej sama sobie muszę po nie iść, bo mnie to nie męczy, a i przy okazji zaczerpnę świeżego powietrza. Tymczasem - WESOŁYCH ŚWIĄT LASECZKI ,A DLA KAPUKAT PODWÓJNIE WESOŁYCH ![]() ![]() Edytowane przez _millena Czas edycji: 2012-04-06 o 23:53 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1777 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak tam Kapukat, czy już ma Adasia na rękach
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1778 |
Raczkowanie
|
Udało mi się Was doczytać. Bardzo się zmartwiłam Perse i Dawidkiem [*] aż brakuje mi słów. Kapukat zaczęła się rozpakowywać trzymam kciuki żeby miała już swoje Dziecię z tej strony brzucha
![]() Mam nadzieję że teraz będę mieć więcej czasu na pisanie z Wami chociaż na święta jedziemy do mojej Mamy więc zaś zniknę na kilka dni. Wesołych Świąt póki co i Miłej nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1779 | ||||||||||||
Zadomowienie
|
Kolejna bezsenna noc... tym razem z mojej głupoty i obżarstwa i to jeszcze w ścisły post
![]() ![]() Byłam w kościele wczoraj i całą mszę stałam! Nikt nie ustąpił mi miejsca... berety pozajmowały wszystkie ławki, młodsi też nic z tego sobie nie robili, że koło nich stoi kobieta w 8 ms ciąży ![]() Potem pojechaliśmy na zakupy. Ludzi multum, półki puste, wszystko wybrane... Jak wróciliśmy od razu padłam na twarz uprzednio zjadając czekoladę... i od 2 godz się męczę...takiej zgagi jeszcze nie miałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może Antoś będzie trenował skok o tyczce ![]() ---------- Dopisano o 05:09 ---------- Poprzedni post napisano o 04:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja jakoś nie jestem przekonana, pomacaliśmy raz w sklepie takową i oboje rzuciliśmy od razu, że nie chcielibyśmy pod czymś takim spać, jakieś nieprzyjemne to mi się wydało... ale wiadomo jak kto lubi. Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1780 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Witam Świątecznie w Wielką Sobotę
![]() Zapowiada się dzisiaj niezła pogoda...przynajmniej tak zapowiadają ![]() Wchodzę z rana na forum, z nadzieją, że są jakieś wiadomości od kapukat. No cóż, czekamy dalej ![]() Cytat:
Skorzystam z Twoich rad ![]() A mogłabyś jeszcze napisać (wkleić linki, zdjęcia) jakie Ty pieluszki wybrałaś i w jakiej ilości? Cytat:
![]() Cytat:
![]() My też zastanawiamy się nad Tutek Grander, ale nie wiem gdzie możemy go obejrzeć ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() W nocy kilka razy się budziłam i nie zarejestrowałam żadnego kopnięcia. Za to miałam jeden skurcz macicy ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1781 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Biegiem otworzyłam lapka ledwo oczy otworzyłam żeby zobaczyć co z Kapukat a tu cisza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1782 |
Wtajemniczenie
|
witam w ten "piekny i sloneczny" dzien
![]() tez mialam nadzieje, ze jakies info od kapukat dostaniemy ![]() nie ukrywam, ze az mi sie ciezko spalo - to wogole niewiarygodne ze czlowiek potrafi tak zzyc sie z ludzmi w swiecie wirtualnym, nie przezywalam tak porodow i innych spraw moich kolezanek w realu, no po prostu szly do szpitala i tyle ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- wiesz co, w Bedzinie jest jakis super sklep z wozkami - podpytam kolezanki na jakiej ulicy dokladnie - moze tam bedzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1783 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do kościoła to ja sobie odpuściłam całe triduum. W niedzielę pójdę do kościoła. A co do uprzejmości w stosunku do kobiet w ciaży to ja się nie wypowiadam, bo nie mówię, że mają mnie na rękach nośić i płatki rozy sypać, ale czasami chamstwo ludzi przekracza wszelkie granice. ostatnio miałam spięcie z moherem w przychodni. Babeczka za mną mówi, a czemu pani tak stoi w takiej wysokiej ciaży- proszę bez kolejki podejść a moher przede mną - ta pani nie jest w ciaz tylko dobrze wygląda. Nosz kufffa musiałbyście mnie widzieć. Miała szczęście, że bylo mega dużo ludzi i nie poleciały niecenzuralne, ale co jej nawtykalam to moje - łacznie z tekstem, że nie muszę jej pokazywać zaświadczenia od lekarza. Uuuuu, aż mi teraz się ciśnienie podniosło.
![]() |
#1784 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to sa wlasnie te najbardziej "kosciolkowe" - modla sie pod figura a diabla maja za skora - ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1785 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1786 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1787 |
Rozeznanie
|
mam pytanie o taki kosz na zużyte pieluchy. miała/ma któraś z Was to? przyda się? warto kupić? jak nie, to w jaki sposób utylizować te pieluchy, żeby nie smierdziało w całym domu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1788 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() maluję jajca ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1789 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mój uspokaja się wyłącznie jak go proszę żeby kopnął ciocię albo kogoś kto koniecznie musi zobaczyć jak to jest jak się rusza ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1790 |
Rozeznanie
|
Mężowe czy może takie do święconki???
![]()
#1791 | |
Rozeznanie
|
Witam! Ja też ledwie otworzyłam oczy i już jestem tu żeby zobaczyć co u kapukat. Mam nadzieję że maluszek już po drugiej stronie.
![]() Cytat:
![]() Ja też inaczej czułam ostatnio ruchy. Jak byłam u lekarza to on powiedział, że mała jest ułożona główką w dół, ale "patrzy" na moje plecy. Mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi. ![]() ![]()
![]() |
#1792 | ||||
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziękuję ![]() ![]() ![]() no właśnie ![]() Cytat:
![]() kto go tam wie? ![]() ![]() I jak tam, wiadomo co z kapukat? kurczę, zazdoszczę jej ![]() Ja się zabieram za drobne porządki i lecę święcić jaja ![]() ![]() Wesołych Świąt kochane, ostatnie takie nasze w końcu w życiu ![]() ![]()
![]() |
#1793 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Andzya masz rację najpierw napisałam,pózniej pomyślałam że to co napisałam nie trzyma się kupy ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1794 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wzięliśmy się z P za ogarnięcie mieszkania ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1795 |
Rozeznanie
|
Witam Was w Wielka Sobotę
![]() żadnych wieści od kapukat?? mam nadzieję że szybko im poszło i że Adaś już na świecie ![]() ja biegnę szykować święconkę i jedziemy do kościoła. moja córcia też bardzo spokojna, nie wiem co to kopanie po żebrach. jej ruchy są bardzo delikatne i nigdy mnie nie zabolały, raczej takie smeranie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1796 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja myślałam początkowo, że to co mi się dzieje to twardnienie brzucha, ale potem doszłam do wniosku, że zbyt często łączy się to z momentami kiedy on się wypycha. I stwierdzam, że to nie twardnienie macicy, tylko mały się tak rozciąga, przechodzi mi np na jedną połowę, albo wypycha się do przodu i wówczas czuję takie mega napięcie, ale to chyba jest związane z naciąganiem się brzucha po prostu ... a nie stawianiem macicy. Zresztą, na tyle leków co ja łykam, to ona NA PRAWDĘ nie powinna sie juz stawiać..... Cytat:
![]() Mój synek tak samo jest ułożony, o ile dobrze pamiętam. Lekarz mi powiedział, że powinien się obrócić kręgosłupem o 180stopni, bo tak się łatwiej rodzi. Dlatego sądzę, że to co wypina tak często to właśnie pupa ![]() ![]() ![]() Edytowane przez _millena Czas edycji: 2012-04-07 o 09:12 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1797 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1798 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mąż rozkłada szafkę. koszyczek przygotowany. Dziewczyny życzę Wesołych, spokojnych i rodzinnych Świąt Wielkanocnych!!! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1799 | |
Raczkowanie
|
8ewus8 zielony forest. tylko zastanawiam sie czy do spacerowki (ta kladka na jasniejszy odcien zieleni) nie beda latem leciec muszki ,ale wsumie ciezko teraz dostac inny kolor z tego starszego modelu i ten mi sie najbardziej podoba jak dla dziewczynki
---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
Zdrowych,Spokojnych i Wesołych Świąt
http://www.przewodnikmp.pl/img-070820090320.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8ribsvfkg7yb.png Edytowane przez loksa Czas edycji: 2012-04-07 o 09:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1800 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Nie bylo mnie wczoraj caly dzien, wkidze ze Kapukat sie rpzpakowywuje, super! zycze szybkiego porodu, choc juz pewnie po porodzie :P Wczoraj z tz caly dzien gotowalismy i sprzatalismy, zreszta bardzo ejsytem jakos zmeczona, moglabym dlugo spac... no i sutki tez mnie bardzo czesto bola, bo ktos mial ten problem. Bol ejst bardzo silny, sutki gorace jakby mialy goraczke i pomarszczone. Najgorzej jest jak przyjde np ze spaceru a jest zimno i do cieplego mieszkania. CO DO Okresu po porodzie bardzo chcialabym by rodzina sie nie wtracala, tz bedzie z miesiac mial wolnego i chcialabaym by babcia zza sciany nie przychodzila dwadziescia razy dziennie, mysle ze tz bedzie dla mnie wsparciem i damy rade we dwojke ![]() TRZYMAJCIE SIE DZIEWUSZKI, ZYCZE WAM WESOLYCH I SZCZESLIWYCH SWIAT! ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-04-07 o 09:46 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.