|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1802 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Aguska kciuki za Filipka aby to byl tylko jednorazowy krwiomocz.
Mala - do zdrowia wracaj jak najszybciej!! gkatarzynka - o dzieki nie wiedzialam ze kosciol katolicki akceptuje chrzest w kosciele anglikanskim, w sumie to byl jeden kosciol chyba kiedys. Dziewczyny ogladalam transmisje meczu Ukraina-Francja, jaka tam na Ukrainie burza sie straszna rozpetala - to mecz sie zakonczyl chyba po kilku minutach, pioruny takie walily...jak z horroru...ja tak o tym, bo ja mam fobie burzowa, dzis kilka razy zagrzmialo u nas - a ja Tz nie chcialam do pracy po obiedzie wypuscic - bo balam sie zostac sama, zawsze to pod koldre sie chowalam, ale z dzieckiem malutkim to troche dziwnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1803 |
Zakorzenienie
|
No właśnie a ja się zastanawiam czemu meczu nie ma tylko jakaś gadanina
![]() ![]()
#1804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1805 | |
Wtajemniczenie
|
czy Wasze Maluszki tez maja czerwone policzki? bo Hania ma od kilku dni no i slini sie tak ze szok
![]() ![]() a czytalam ze czerwone policzki to tez oznaka zabkowania, bo temp nie ma, a wczesniej za bardzo obu policzkow czerwonych nie miala, bo jeden czasami to tak jak cycka ciagnela. zasnela mi znowu sama w lozeczku, juz placzu bylo mniej niz wczoraj....moze uda mi sie kiedys ze i w nocy bedzie spala w lozeczku, bo juz nadzieje tracilam. o rany to jak te nadzerki takie niebezpieczne i po porodzie sie robia tez (moja mama tez ma), to ja sie zarejestruje do polskiego gina na poczatku lipca. ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() a samolotem jak lecialam ostatni raz z moja mama, to dobrze ze ona ze mna byla to za reke ja trzymalam ja caly lot bo tak pioruny walily ze brak slow i turbulencje byly takie ze az ludzie bladzi byli....ja to piszczalam i sie darlam....a moja mama leciala pierwszy raz i sie smiala - bo myslala ze takie turbulencje to normalne sa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1806 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Ja jeszcze nie mysle kiedy,wyjdzie w praniu,moze po skonczeniu pol roczku,a moze wczesniej jesli Eryczek bedzie tego potrzebowal.Tez zaczne od maechwi,jabluszka,mowia tez ze po troszeczku glutenu trzeba wprowadzac,wiec i to,jakis kleik.
![]() |
#1807 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy znacie albo macie przypadki ze dziecko odmawia butli ( a zawsze od pierwszych dni pilo)?to jak pozniej przestac karmic cycem?jak Hanka butli nie chce w ogole.probuje codziennie, moze musze jej dac jak bedzie po dluzszej drzemce glodna. tak sie cieszylam, ze dla niej bylo bez roznicy, aby mleczko lecialo....a ta mi taki numer wywinela i przestala butle lubic (??)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1808 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() NO tospoty chłopczyk z Mofreuszka ![]() Aż jestem ciekawa ile Kaja waży, pewnie też koło 5 kg ![]() Przykro mi że Morfeuszek płakał! A jak się potem czuł? oo już przeczytałam, że miał leciutko podwyższoną temp.. To super, że nic się nie działo.. My dopiero w lipcu będziemy mieli to drugie szczepienie.. aż się boję jak to będzie z Kają jak piszecie o tym.. ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Mała współczuję choroby.. też byłam przeziębiona, chodziłam w maseczce i tęskniłam za przytulasami do córy.. Zdrówka życzę! ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Aguśka, mam nadzieję, że z Filipka posiew wyjdzie dobrze, może jednak to od jedzenia, coś odbarwiło mocz.. Nie martw się Kochana ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-06-15 o 18:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1809 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do burz, to w pl coraz gorsze, nie zapomne jednej nocy tak waliło ze myslalam ze juz po nas. Straszne te rozladowania są. Co do policzkow, Szymon nie ma czerwonych. Cytat:
Bo wczoraj jak wyrwalam sie z domu na godzine czasu, to mama musiala mu dac mleko moje odmrozone z butli to podobno niechetnie ale jednak wypił całą butle ![]() A czemu Hania butli nie chce? Moze za szybko jej leci? Moze smoczek ma za duza dziurke, bo rozne t smoczki są. ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
![]() Najwazniejsze, ze mocz przybral juz prawidlowy kolor. Tylko ciagle mysle skad taki kolor, bo na pewno nic nie jadł takiego co mogloby zabarwic mocz na różowo, ale po badaniu wiem, ze krwinek czerwonych tyle co u kazdego czlowieka, wiec to nie krew byla. ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- lenka pieknie Kajunia podnosi głowke w pozycji na brzuszku ![]() A jak te krosteczki?
![]() |
#1810 |
Zakorzenienie
|
Aguśka nadal są, no ale cierpliwie czekam..
Wczoraj ugotowałam krochmal i mi się gluty zrobiły.. Chyba za dużo tej mąki dałam? Dziękuję, raz podnosi takjak na zdjęciu, raz w ogóle nie chce, no ale i tak zrobiła super postępy ![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-06-15 o 19:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1811 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Moj Eryk tez ostatnio nie chcial butli,a plakal z glodi i cycka szukal.A ja daje sporadycznie,ale zawsze pil z butli.Najwyzej na kubek po cycku przejdziesz,to nawet lepiej.Moja Wiki tez nie chciala z butelki pic.Eryka zamierzam szybko uczyc z kubeczka.
![]() |
#1812 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1813 | |
Wtajemniczenie
|
Hania miala raz dziennie butle od urodzenia, aby umiala pic i z cyca i butli, smoczek tez lubila, ale jak odstawilam nakladki to i butla i smoczek przestaly sie podobac. a ten sam smoczek i butelke ze smoczkiem jej daje a ona nie chce, nawet juz z plynem nie myje - bo myslalam ze moze to jej nie pasuje, ale nie.
---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
![]() ..Hanka lata samolotem przed snem, patrzy sie w sufit i bulgocze nadmiarem sliny....bziiii gziiii itd. ale smiesznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1814 |
Zadomowienie
|
A moja Hania dziś zasypiała przez godzinę... podczas karmienia Jej się przysypiało, ale potem szybko się budziła... więc w końcu odłożyłam Ją do łóżeczka i siedziałam w pobliżu... no i przez godzinę się wierciła, skrzeczała, popiskiwała i ogólnie wydawała różne dźwięki... aż w końcu nagle znieruchomiała....ja patrzę, a Ona spi
![]() świetne to było.... Lena, krochmal to tak jak kisielek się gotuje... i rzeczywiście lepiej zagotować w większej ilości wody, wtedy się ładnie rozprowadza w wanience... A co do tych krosteczek, to ja pytałam pani doktor przy szczepieniu i powiedziała, że to nie jest uczuleniowe ani to nie są potówki... i jak powiedziałam, że kąpię krochmalu i wtedy zanikają... to kazała mi kąpać Hanię w emolium "bo inaczej nigdy nie dojdziemy ładu" - dokładnie tak powiedziała... a ja Jej nie ufam - w emolium wykąpałam raz i Hania miała potem strasznie suchą skórkę. Teraz kąpię w hippie (ostatnio nie mam czasu ugotować krochmalu) i też mam wrażenie, że te krosteczki znikają... więc może to po prostu kwestia czasu |
![]() ![]() |
![]() |
#1815 |
Zadomowienie
|
No dobra to dzięki radom Aguśki kupiłam Aphtin na te pleśniawki za całe 1,50
![]() Lenka szkoda mi Morficzka było bo to aż trzy wkłucia jako że szczepiłam tymi refundowanymi...narazie pneumo mu odpuściłam...zaszczepię od tej 2 dawki chyba jak będzie miał pół roku... No przybral sporo ale i tak kto go widzi to mówi że on chudziutki, bo fakt że póki co to tylko mu w długość idzie.. ![]() Mała ja mam w planach do 6 miesiąca tylko piersią karmić a dopiero potem wprowadzać inne rzeczy no ale zobaczymy jak wyjdzie w praniu.. Monia biednaś Ty z tą niechęcią Hanulki do butli....mój narazie lubi smoczki (Lovi, Canpol) i butlę (TT) a każdy ma innej firmy i mam nadzieję że mu się nie odmieni... |
![]() ![]() |
![]() |
#1816 |
Zakorzenienie
|
DObry wieczór
![]() Ewelinki bioderka są super prawidłowe, jest po USG ![]()
#1817 | ||||
Zakorzenienie
|
Karinio i ankaya Witajcie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dzięki Aguska za info odnośnie nadżerki ![]() ![]() Na ogólnym odchowalniowym jest ten wątek o patologii... znajdziesz bez problemu ![]() Cziqua fajnie że się odezwałaś ![]() A my dziś większość czasu na dworze spędziliśmy ![]() Potem o 19 kąpiel i Oskar znów płacz i ręce ( a były 3 dni gdzie ładnie w łóżeczku sam zasypiał). Płakał jakby był głodny ale cyca nie chciał do 20.30 spał na rękach potem zaczął języczek wysuwać i tak jakby cyca ssać więc mu dałam pojadł ładnie i zasnął ![]() Dziewczyny strasznie dużo piszecie ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1818 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1819 |
Gang Iren
|
Eryk pil z tej butelki i smoczek mu pasowal.a ostatnio nie i koniec,chcial cycka nie butle.
#1820 |
Zakorzenienie
|
Mam chwilkę więc rzuciłam okiem na maila. A tam coraz większe i coraz piękniejsze pociechy
![]() ![]() Też dodałam kilka zdjęć ![]()
#1821 |
Zakorzenienie
|
Życzę stosunkowo udanej nocki
![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1822 |
Zadomowienie
|
Auguśka biedny Filipek oby już nie wróciło.
Karola super że z bioderkami wszystko w porządku Monia my od urodzenia mamy smoczki avent i czasem się wykręca od jedzenia ale po jakimś czasie znów jej dam i ładnie je. Może poprostu nie jest bardzo głodna. My byliśmy 6 czerwca na szczepieniu i mała już 5.8 kg waży. Dostałam termin na ten implant dopiero 16 sierpnia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1823 |
Zadomowienie
|
hej
![]() ja dzisiaj zaliczylam z TZ dentyste i jestesmy o 500 zl lżejsi ![]() Mateuszek jak wczoraj poszedl spac o 19 , tak przebudzil sie o 2-30 , zasnal odrazu po jedzeniu, pozniej o 6 pobawilismy sie pol godzinki i zasnal do 10, takze wyspalam sie ![]() dzis cały dzien tez duzo spi i tearz juz usnal na nocke , taka mam nadzieje ![]() ja swojego mleczka nie probowalam, ale stwierdzam ze jest słodki po tym jak sie klei ![]() co do czapek to ja zakładam zawsze ,boje sie o uszy , tesciowa mnie powaznie nastraszyla ![]() Jolka, Emigra u nas z jedzeniem tez jest ciezko wyczuc Mateuszka, tzn czasem jest tak ze zjada (najczesciej przed snem) 180- 200 ml , do tego jeszcze w niewielkim odstepie czasu herbatke ze 100 ml, a czasem (najczesciej w nocy) robie butle 120 a on zjada max 90 i badz tu madra, najczesciej robie troche i dorabiam ,zeby za kazdym razem nie wylewac, troche to meczące ,ale co zrobic. Aaga ja nie jestem w temacie, ale trzymam kciuki ![]() Balbinka ja zauwazylam ze Mateusz cały czas spogląda na swoje stopki i probuje je zlapac, smiesznie to wyglada , bo tak zezuje na dól. UWielbiam jak moje dziecko mnie zaczepia jak widzi ze nic do niego ( celowo ) nie mówie ![]() Dziewczyny ja daje polizac Mateuszkowi lizaka jak jem, nic mu se nie dzieje, widac ze jest zaciekawiony nowym smakiem. ja usypiam Mateusza albo w lezaczku, bujajac go, albo kłade go sobie na podusie , przytulam do siebie i kołysze, bez kołysania ciężko ,zeby usnął, jak go odkładam do łozeczka to czasem sie lekko przebudzi wtedy go jeszcze bujam w rozku ![]() ja tez jestem straszna matka , bo czesto ogladamy z MAteuszkiem TV, czesto tez lezy w bujaczku i jedna noga go bujam i spogladam na forum ![]() moje dziecko nigdy do żłobka nie pojdzie, bo moja tesciowa mieszka dwa pietra nizej, jest emerytka i uwielbia swojego wnuczka ![]() cziqa pytala o te straszne, wybudzajace bąki, ja napisze od siebie, ze u nas mineły same, my sobie z nimi nie radzilismy, i MAteuszek stekał ,plakal, kazdy bak to byl pisk-masakra, teraz inne dziecko, spi , nie placze, nie prezy sie -chyba ze zbliza sie kupa, ja nie wierze w dzialanie zadnych kropelek, to chyba musi samo minac. Tikki mój maly tez tak pcha palce do buzi , ze sie dławi, nie wiem co robic.. Aguska to ja teraz juz sama nie wiem co z ta moja niby nadzerka, bo jeden lekarz stwierdzil ze mam, a ten moj ze nie i teraz nie wiem czy isc do 3 lekarza,ale chyba bede musiala... TRoszke nadrobilam , lece sie myc i spac , bo niewiadomo jaka nocka mnie czeka. dobranoc ![]() witam nowe mamuski ![]()
![]() |
#1824 |
Zadomowienie
|
Ale jestem wkurzona
![]() ![]() Właśnie mój Mąz zadzwonił i powiedział, że teściowie będą jutro przed południem.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bo przecież trzeba będzie coś na obiad zrobić i jakąś kolację wymyśleć... a jeszcze mojego Męża nie ma cały weekend... no i mi powiedział, żebym nabrała do tego dystansu...ciekawe jaki On będzie miał dystans jak Go zostawię na tydzień z Małą i niech sobie ma dystans... i jeszcze Mu mojej rodziny naspraszam i znajomych... bo na niedzielę się z kolegą umówił.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak do mnie przyjeżdża teściowa to kuchnia jest do jej dyspozycji. Ona wtedy gotuje, ja posprzątam. Ale jak gościa potraktuję ![]()
![]() |
#1826 |
Zadomowienie
|
Niuńka zjadła 210 i śpi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1827 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak do mnie ostatnio kolezanka na weekend przyjechala, Hania miala skok ja na nic czasu nie mialam, wiec kolezanka robila sobie wszystko sama a i dla nas tez obiad zrobila i kawe albo herbate....wiedziala w co sie pakuje jadac tutaj...moja Hanka nie jest zbyt latwa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1828 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1829 |
Wtajemniczenie
|
wow
![]() tez tak chce...ale u mnie cycki chyba w orbite by wylecialy po takiej przerwie 10 godzinnej ![]() nie moge narzekac - bo Hania zasnela sama w lozeczku o 21 uwaga...bez placzu ![]() ![]() Kolorowych snow!!! Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-06-15 o 21:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ewelinka nie gorsza i zasnęła sama około 21.30. Pokręciła się, powierciła i zasnęła. Jestem w szoku, bo zasypiała zazwyczaj o 23. Wieczór spędziłam na Wizażu ![]() Karmienie pewnie o 2-3 potem około 6-7 i wstanie około 9-10 Jak prześpi mi do 3 to będzie 6 godzin przerwy, zobaczymy. Bo na cycusiu długo nie wisiała ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:16.