Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz. 5. - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-08, 16:39   #1801
WhiteCherry
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.

Cytat:
Napisane przez Mother Hedgehog Pokaż wiadomość

Btw, kiedy i gdzie to leci? Już od dawna chcę obejrzeć ale jakoś mi się nie trafiło nigdy
A jaka waszym zdaniem jest najlepsza biografia Hitlera (książka, film)? Też od dawna chcę jakąś przeczytać ale tyle tego na rynku, że nie wiem co będzie najmniejszą fikcją.
nie wiem ja zawsze trafiam przypadkiem przy przerzucaniu kanałów sprawdź w necie.
co do biografii Hitlera to też w sumie nie wiem, ale często lecą programy na jego temat. Ostatni odcinek o III Rzeszy, który oglądałam, był o obaleniu Hitlera i zastanawiali się, czy faktycznie popełnił samobójstwo czy może uciekł.

Cytat:
Napisane przez funk_you Pokaż wiadomość
Jeśli wzruszają cię takie historie polecam poczytać nawet w internecie historię Romeo i Julii z Auschwitz.
poszukam!
Stary 2012-09-08, 16:50   #1802
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
nie wiem ja zawsze trafiam przypadkiem przy przerzucaniu kanałów sprawdź w necie.
co do biografii Hitlera to też w sumie nie wiem, ale często lecą programy na jego temat. Ostatni odcinek o III Rzeszy, który oglądałam, był o obaleniu Hitlera i zastanawiali się, czy faktycznie popełnił samobójstwo czy może uciekł.

poszukam!
Fajny był odcinek o rodzinie Hitlera, jak jego bratanek się lansował w dojczlandii na nazwisku Hitler a potem spieprzył do USA i zmienił nazwisko na Hilder czy jakoś tak .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 17:31   #1803
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
chyba po to, żeby zwrócić na siebie uwagę, ech
Nie znam historii ale może chciała wyłudzić odszkodowanie?
Mother Hedgehog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 17:33   #1804
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Fajny był odcinek o rodzinie Hitlera, jak jego bratanek się lansował w dojczlandii na nazwisku Hitler a potem spieprzył do USA i zmienił nazwisko na Hilder czy jakoś tak .
współczuję jego rodzinie, zwłaszcza jeśli nie podzielali jego poglądów myślę, że wszyscy zmienili nazwisko

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2012-09-08 o 17:34
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 18:47   #1805
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
współczuję jego rodzinie, zwłaszcza jeśli nie podzielali jego poglądów myślę, że wszyscy zmienili nazwisko
Ci, których przytaczali w programie, za rządów Hitlera, lansowali się na jego nazwisku. Wiesz, to był przywilej być w rodzinie fuhrera. Najsmutniejsza była historia jego siostrzenicy, która się w nim zadurzyła i z nim zamieszkała. On ją nieustannie inwigilował i zabraniał kontaktu z nieznanymi sobie ludźmi. Skutek był taki, że dziewczyna popełniła samobójstwo. Do dziś się uważa, że utrzymywali stosunki seksualne.

A najlepsze było, jak pokazali wiochę w Austrii, z której Adolf pochodził. W tej wiosce mieszkała znaczna część jego rodziny. Tam było na porządku dziennym zawieranie kazirodczych związków. Z resztą jego rodzice byli ze sobą blisko spokrewnieni. Jego matka była nadopiekuńcza a ojciec był nienormalny i go bił za cokolwiek.

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2012-09-08 o 18:49
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 20:49   #1806
visionAM
Zakorzenienie

dziwią mnie takie wątki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=643180
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 21:50   #1807
dudipopka
kobieta za ladą

a mnie dziwi fakt ze są na swiecie kobiety które nie wiedzą kto..jest ojcem ich dziecka
sama osobiście znam laskę ktora miała trzy typy tatusia
jeden sie wnerwił i zrobił test dna gdzie sie okazało ze to nie on i kazał jej sie delikatnie odpierdoczyć
drugi (żonaty dzieciaty ) właśnie wyjechał za żoną za granicę zostaną tam na stałe(ich dzieci też)--nawet adresu nie zostawił ,szukaj wiatru w polu ale na 99,999% to nie on
trzeci ...ma w nosie i nawet sie nie odezwie do niej

a laska 23 lata i dwoje dzieci (samotna matka bo mąż rozwodnik i dzieciaty zdradził ja pół roku po slubie do czego sie nie przyznawał aż wyszlo na jaw ze kochanka jest w ciązy)

no brazylijski serial na własne zyczenie

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę

Edytowane przez dudipopka
Czas edycji: 2012-09-08 o 21:51
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-08, 22:00   #1808
Mother Hedgehog
BAN stały

Pisałyśmy chyba tutaj o bajkach na jakich chcemy wychowywać nasze dzieci (np. Muminki, Smerfy).
Teraz tak przypomniałam sobie, że ja sie potwornie boję starych czarno-białych bajek Disneya, nawet niektóre kolorowe mnie przerażają (choć kolorowe w dzieciństwie uwielbiałam). Nie wiem co jest ze mną ale ta kreska mnie przeraża, Betty Bop, pierwsza Myszka Miki i tak dalej. Ciekawe czy Muminki będą straszyły moje dzieci?

Też macie taką dziwną reakcję jak ja? Jestem chyba jakimś ewenementem.
Stary 2012-09-08, 22:52   #1809
--Olka--
Zakorzenienie

A propos Tanii Head (tej kobiety, która udawała, że narzeczony zginął w atakach na WTC) - nie chcę, żeby to wyglądało na "tanią" psychoanalizę, ale moim zdaniem dziewczyna musiała mieć jakieś problemy z psychiką, zaniżoną samoocenę, mnóstwo kompleksów, itd. Wymyśliła narzeczonego (którego pewnie nigdy nie miała, a chciała mieć), pracę, całą historię, oszukała wszystkich, bo chciała poczuć się ważna, wyjątkowa, itd.
Nie mówię oczywiście, że ją to usprawiedliwia, ale ja na przykład nie czuję się na siłach, żeby ją osądzać.
Stary 2012-09-08, 22:53   #1810
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Pisałyśmy chyba tutaj o bajkach na jakich chcemy wychowywać nasze dzieci (np. Muminki, Smerfy).
Teraz tak przypomniałam sobie, że ja sie potwornie boję starych czarno-białych bajek Disneya, nawet niektóre kolorowe mnie przerażają (choć kolorowe w dzieciństwie uwielbiałam). Nie wiem co jest ze mną ale ta kreska mnie przeraża, Betty Bop, pierwsza Myszka Miki i tak dalej. Ciekawe czy Muminki będą straszyły moje dzieci?

ja nie mam, mi się wręcz bardzo podobają te najstarsze wersje Disney'a
Stary 2012-09-08, 22:58   #1811
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Rozwalił mnie pewien artykuł na snobka.pl(jeden z najnowszych, "wisi" na górze ). Artykuł jest o grzybobraniu(co już samo w sobie na stronie modowej śmieśznie wygląda ), a na stronie głównej ten artykuł jest ilustrowany zdjęciem... muchomora Powiedzcie mi, czy ze mną jest na serio coś nie tak, że mnie to strasznie bawi
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-08, 23:03   #1812
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez --Olka-- Pokaż wiadomość
A propos Tanii Head (tej kobiety, która udawała, że narzeczony zginął w atakach na WTC) - nie chcę, żeby to wyglądało na "tanią" psychoanalizę, ale moim zdaniem dziewczyna musiała mieć jakieś problemy z psychiką, zaniżoną samoocenę, mnóstwo kompleksów, itd. Wymyśliła narzeczonego (którego pewnie nigdy nie miała, a chciała mieć), pracę, całą historię, oszukała wszystkich, bo chciała poczuć się ważna, wyjątkowa, itd.
Nie mówię oczywiście, że ją to usprawiedliwia, ale ja na przykład nie czuję się na siłach, żeby ją osądzać.
Też to oglądałam... I byłam w lekkim szoku, normalni ludzie tak nie robią
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 00:14   #1813
happyswallow
Raczkowanie

Cytat:

Czytałaś może creepypastę "suicidemouse"? Mnie te kreskówki właśnie po przeczytaniu tej creepypasty przerażają, wcześniej mnie nie ruszały.
Stary 2012-09-09, 05:18   #1814
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem co jest ze mną ale ta kreska mnie przeraża, Betty Bop, pierwsza Myszka Miki i tak dalej. Ciekawe czy Muminki będą straszyły moje dzieci?
Kreska z "disneyowskich" kreskówek bardzo mi się podoba. Natomiast przeraża mnie w nich sama treść. Jakieś wyjątkowo krwawo - sadystyczno - okrutne, pełne przemocy te opowieści. Trucizny, morderstwa, dręczenie zwierząt. Morze łez wylałam. Nie mam porównania do współczesnych kreskówek dla dzieci. Nie oglądam, bo mnie przerażają właśnie swoją "kreską".
A opowieści o Muminkach lubię do dziś.
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 08:45   #1815
misiadelko
BAN stały

Dziwi mnie wstawanie o 5 rano na wakacjach tylko po to by zająć leżak nad basenem. W tym roku byłam dwa razy na wakacjach- w Turcji w 5* w lipcu i w Egipcie 4* w sierpniu. Zawsze wstaję ok. 6 rano i idę biegać. I zawsze część leżaków już była pozajmowana. Część ludzi właśnie wychodziła jak zombie żeby rzucić na "swój" leżak ręcznik. Po czym o 7 rano na śniadaniu było mało osób- tamte dalej szły spać czy jak?? Dodam, że w Turcji robili to Niemcy, w Egipcie Włosi, więc nie jest to jakaś cecha narodowa. I też to nie wynikało z tego, że leżaków było bardzo mało, w jednym hotelu były 3 baseny, w drugim 4... Nie wiem o co chodzi.

Edytowane przez misiadelko
Czas edycji: 2012-09-09 o 08:48
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 09:09   #1816
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez happyswallow Pokaż wiadomość
Czytałaś może creepypastę "suicidemouse"? Mnie te kreskówki właśnie po przeczytaniu tej creepypasty przerażają, wcześniej mnie nie ruszały.
O losie, nie słyszałam o tym (choć brzmi śmiesznie ) ale ja podobnie reaguję na zwykłe stare bajki Disneya - obrzydzeniem, przerażeniem. Nie ma mowy bym obejrzała to rzekomo oryginalne nagranie.
http://www.creepypasts.pun.pl/viewtopic.php?id=317
Jestem przykładem dziwnego zachowania
Stary 2012-09-09, 09:10   #1817
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:

W dzieciństwie czasami się bałam oglądając muminki

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
ja nie mam, mi się wręcz bardzo podobają te najstarsze wersje Disney'a
Też uwielbiam stare wersje bajek Disney'a
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Edytowane przez Lady in Blue
Czas edycji: 2012-09-09 o 09:13
Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 09:14   #1818
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
Dziwi mnie wstawanie o 5 rano na wakacjach tylko po to by zająć leżak nad basenem. W tym roku byłam dwa razy na wakacjach- w Turcji w 5* w lipcu i w Egipcie 4* w sierpniu. Zawsze wstaję ok. 6 rano i idę biegać. I zawsze część leżaków już była pozajmowana. Część ludzi właśnie wychodziła jak zombie żeby rzucić na "swój" leżak ręcznik. Po czym o 7 rano na śniadaniu było mało osób- tamte dalej szły spać czy jak?? Dodam, że w Turcji robili to Niemcy, w Egipcie Włosi, więc nie jest to jakaś cecha narodowa. I też to nie wynikało z tego, że leżaków było bardzo mało, w jednym hotelu były 3 baseny, w drugim 4... Nie wiem o co chodzi.
A może oni wracali z imprezy i jedyne na co mieli siłę to położyć się na leżakach zamiast w pokoju na entym piętrze?

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
W dzieciństwie czasami się bałam oglądając muminki

Też uwielbiam stare wersje bajek Disney'a
A te czarno-białe? Już nawet nie tylko Disney, bo inne wytwórnie chyba robiły Betty Bop czy królika Rogera.
Stary 2012-09-09, 09:36   #1819
visionAM
Zakorzenienie

Betty Bop nie oglądałam, Królika Rogera też nie... ale najstarsze Disney'owskie bajki były super Pamiętam jeszcze świąteczną serię z Mikołajem i fabryką zabawek, gdzie pracowały krasnoludki i było pokazane jak zabawki się robią taśmowo, super odcinek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-09, 10:08   #1820
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez happyswallow Pokaż wiadomość
O matko. Czytałam, nie widziałam. Tak samo squidward's suicide nie widziałam Boje sie takich rzeczy

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 10:17   #1821
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Kreska z "disneyowskich" kreskówek bardzo mi się podoba. Natomiast przeraża mnie w nich sama treść. Jakieś wyjątkowo krwawo - sadystyczno - okrutne, pełne przemocy te opowieści. Trucizny, morderstwa, dręczenie zwierząt. Morze łez wylałam. Nie mam porównania do współczesnych kreskówek dla dzieci. Nie oglądam, bo mnie przerażają właśnie swoją "kreską".
A opowieści o Muminkach lubię do dziś.
ja lubiłam tego typu bajki pod względem treści, np. Baśnie Braci Grimm (chociaż nie są dla dzieci), to oglądałam
Muminki lubiłam bardzo.
pisałam wcześniej o książce, którą miałam - "Baśnie Narodów ZSRR", momentami też przerażająca treść
Stary 2012-09-09, 10:28   #1822
myszka197
BAN stały

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
mnie wogóle dziwi cała ta idea "wakacje All excluziwe" z szwedzkimi stołami z podeschnietym jedzeniem na podgrzewaczach i dzieciakami ganiającymi po "restauracji" i posiłkami na godzinę oraz z laskami na sniadaniu o 7 rano wymalowanymi jak na dyskotekę - byłam raz - dziękuję . Na wakacjacj to ja chcę się wyspać do 11, a nie wstawać na śniadanie o 7, a wieczorem to chcę zjeść dobry posiłek w postaci lokalnych przysmaków ( np. owoców morza) w klimatycznej knajpce z widokiem na morze,
myszka197 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 11:26   #1823
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
poszukam!
Polecam jeszcze miniserial "Z kroniki Auschwitz", tam też jest o Mali i Edku

Jeżeli kogoś interesuje historia obozu, to warto też poczytać o jego podobozach, vide: http://pl.wikipedia.org/wiki/Masakra_w_Budach

A jeszcze co do tematu - dziwi mnie i irytuje nie traktowanie kobiet poważnie "bo hormony". Masz okres/PMS/jesteś w ciąży to Twoje zdanie jest nieistotne i głupie, bo to tylko hormony i generalnie spadaj i wróć dopiero jak Ci przejdzie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-09, 11:31   #1824
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Fela Von Helvete Pokaż wiadomość
Polecam jeszcze miniserial "Z kroniki Auschwitz", tam też jest o Mali i Edku

Jeżeli kogoś interesuje historia obozu, to warto też poczytać o jego podobozach, vide: http://pl.wikipedia.org/wiki/Masakra_w_Budach

A jeszcze co do tematu - dziwi mnie i irytuje nie traktowanie kobiet poważnie "bo hormony". Masz okres/PMS/jesteś w ciąży to Twoje zdanie jest nieistotne i głupie, bo to tylko hormony i generalnie spadaj i wróć dopiero jak Ci przejdzie
Oj też bardzo tego nie lubię. Albo wszelki zły nastrój czy cokolwiek tłumacz\one od razu jest hormonami. Serio one tak nami sterują?
Stary 2012-09-09, 11:34   #1825
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Fela Von Helvete Pokaż wiadomość
Zgadzam się. Mnie też to dziwi. I irytuje.
Jeszcze bardziej mnie dziwi to, że niektórzy uważają, że wszystkie kobiety są bardzo emocjonalne i wszystkimi kobietami rządzą hormony Dodatkowo, często jest to uzasadniane tym, że u kobiet się zmienia poziom hormonów w trakcie cyklu. A jakoś rzadko kto zauważa wtedy, że u mężczyzn występują dobowe wahania poziomu testosteronu…
Stary 2012-09-09, 11:51   #1826
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
O losie, nie słyszałam o tym (choć brzmi śmiesznie ) ale ja podobnie reaguję na zwykłe stare bajki Disneya - obrzydzeniem, przerażeniem. Nie ma mowy bym obejrzała to rzekomo oryginalne nagranie.
http://www.creepypasts.pun.pl/viewtopic.php?id=317
Jestem przykładem dziwnego zachowania
Mother

http://images2.fanpop.com/images/pho...53-610-487.jpg

http://i.ytimg.com/vi/Vyq1sBZii7Y/0.jpg
Stary 2012-09-09, 11:54   #1827
invisible_01
Zakorzeniona

Dziwi mnie, kiedy ktoś decyduje się na dziecko, a nie chce mu dać tego co najlepsze - i to nie w kontekście pieniędzy. Znajomy spodziewa się z żoną dziecka, dziecko zaplanowane. I w rozmowie wyszło, że on czytał dziecku nie będzie (jemu nie czytali i żyje), zabawek edukacyjnych nie kupi (on się kamieniami i patykami bawił i dało radę), czasu z nim za bardzo spędzał nie będzie (jak on był dzieckiem to rodzice go samopas puszczali i jakoś nie ma urazu), w razie problemów w nauce nie da na korepetycje (on sobie musiał sam radzić) i tak dalej. Naprawdę, dziwi mnie podejście pt. "ja sobie dałem radę, miałem tak czy siak, więc moje dziecko nie będzie miało lepiej".
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 12:03   #1828
Mother Hedgehog
BAN stały

Boję otworzyć te linki ;(

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Dziwi mnie, kiedy ktoś decyduje się na dziecko, a nie chce mu dać tego co najlepsze - i to nie w kontekście pieniędzy. Znajomy spodziewa się z żoną dziecka, dziecko zaplanowane. I w rozmowie wyszło, że on czytał dziecku nie będzie (jemu nie czytali i żyje), zabawek edukacyjnych nie kupi (on się kamieniami i patykami bawił i dało radę), czasu z nim za bardzo spędzał nie będzie (jak on był dzieckiem to rodzice go samopas puszczali i jakoś nie ma urazu), w razie problemów w nauce nie da na korepetycje (on sobie musiał sam radzić) i tak dalej. Naprawdę, dziwi mnie podejście pt. "ja sobie dałem radę, miałem tak czy siak, więc moje dziecko nie będzie miało lepiej".
Mój tata był w wojsku za młodu i dął radę. I co? Mnie też tam wyśle?
Chociaż może by mi się przydało skoro nawet głupich bajek panicznie się boję.

Edytowane przez Mother Hedgehog
Czas edycji: 2012-09-09 o 12:05
Stary 2012-09-09, 12:07   #1829
dudipopka
kobieta za ladą

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
wiesz mówić to on sobie może za przeproszeniem

5000 razy mu sie odmienia wiesz może dziecku korepetycje skoro nawet sie jeszcze nie urodziło
tylko że mnie z koleji dziwi ze jak mam dziecko to MUSZE całe 100% poświęcić dziecku
i wiesz co wole żeby moje dziecko bawiło sie patyczkami niż dostało edukacyjną zabawke za grube tysiaki gdzie nie ma pola do popisu a wiesz ile fajnych rzeczy można zbudować z patyczków??
albo szkiełko i kwiatek i zabawa w widoczki

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 12:09   #1830
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Boję otworzyć te linki ;(

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Mój tata był w wojsku za młodu i dął radę. I co? Mnie też tam wyśle?
Chociaż może by mi się przydało skoro nawet głupich bajek panicznie się boję.
pierwszy otwórz, drugi wiąże się z creepypastą, a przynajmniej taki obrazek pokazała mi google grafika

http://3.bp.blogspot.com/-RBNG6wRHyi...e+original.jpg to jest całkiem spoko.

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2012-09-09 o 12:11
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości