|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Oto moje słoneczko:
|
#1802 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Sojka cudowny śmieszek
![]() Czy wasze dzieci też sie pocą w trakcie ssania cyca? I czy którejś z Was dziecko robi zielone kupki? I czy doszłyście od czego? Moja niunia niby okaz zdrowia, ale te zielone kupy mi sie nie podobają. Lekarka proponowała zrezygnować z produktów mlecznych więc przechodze na diete... ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Jest słoodziutka!
|
|
|
|
#1803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja bardzo się cieszę, że rodziłam sn . Wręcz dumna z siebie jestem . Uwierz mi, że ja na prawdę bólu już nie pamiętam, wiem tyle, że bolało, pamiętam tylko makabryczne zmęczenie.---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Słodka
|
|
|
|
|
#1804 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam odrętwienie w okolicach blizny. Takie wkurzające uczucie jak się dotyka, na granicy z lekkim bólem. W ogóle boli trochę jeszcze czasami
![]() Anesh - fajny opis Maggie - co Ci ten mąż powiedział okropny??? Bardzo mi przykro kochana... Ja tak samo jak Anusia postaram się, wychować synka na dobrego, szanującego kobiety faceta. Zresztą nie napracuję się przy tym dużo, bo wystarczy że będzie miał za przykład swojego tatę i dziadków i już jestem pewna, że będzie super mężem ![]() Patrząc na nasz wątek, to strasznie dużo porodów kończy się cesarką jednak, co? |
|
|
|
#1805 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny Kraven lada dzień nam się rozpakuje może czas pomyśleć o tytule wątku na odchowalni
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Cały dzień spędziłam ze znajomymi, bo TŻ w pracy do jutra a ja już w glowe dostaje. U mnie wszystko się zatrzymało. Nawet już skurczy przepowiadających nie odczuwam ![]() Mam nadzieje, że jeszcze cos się samo ruszy bo jak nie to w poniedziałek zaczynamy indukcje. Dziewczyny słodziaki z Waszych dzieciatek. Dearlie Antoś to prawdziwy przystojniak. Maggie mam nadzieje, że wszystko da sie na spokojnie wyjasnić i nie trzeba bedzie podejmowac radykalnych kroków Weronika a czy ta wysypka jest szorstka? Czy karmisz piersią?
|
#1809 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
I nie potrafiłabym tego bóli do niczego przyrównać, ale nie że taki straszny, tylko po wszystkim trudno go przywołać z powrotem. Dużo gorzej od porodu wspominam te dni w szpitalu.A poniżej moja Maja z babcią
|
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1811 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie jest szorstka
i ma też takie suche na małżowinach usznych wszystko mi wskazuje na skazę ![]() Karmię piersią oraz mm Bebilon
|
#1812 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bidulek...Cytat:
Maggie trzymam kciuki żeby się wszystko ułożyło.
|
|
#1813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
Weronika to może być skaza białkowa albo zmieniłaś krem, którym smarujesz piersi.
|
#1815 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że ma też na główce, a moja mama jak podejrzewałam u Mai skazę to powiedziała, że skaza jest też przeważnie na główce (Maja nie miała nic), ale nie wiem czy to reguła.
|
#1816 |
|
Zadomowienie
|
anesh,agnus,sojka sliczne dziewczynki wasze.i takie fajne wloski maja,bo moja łysolek
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lewek herbatki na laktacje nie piję od dawna więc to nie to. Poczytałam więcej o tych zielonych kupkach i ponieważ nie ma innych niepokojących objawów i ładnie przybiera to nie ma się czym przejmować. ![]() Nisia z brązowymi kupkami raczej poszłabym do pediatry. A co do tego śluzu to kurcze jak taki śluz wygląda w kupce bo nie wiem, może u nas też jest... Na dzisiaj kończe. Aleńka śpi to i ja się położę. Dobranoc
|
|
|
|
|
#1819 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli lekarz chciał się posunąć do użycia kleszczy to chyba długo to trwało a jak było z tętnem? Cytat:
![]() Zielone kupy?pewnie tamlin będzie wiedziała mój robi ciemno żółte a dziś były jasne i bardziej wodniste i też widoczny śluzCytat:
![]() Jak patrze na Wasze córeńki małe to tak baaaardzo marze o córci Nie wiem co się z nim stało ![]() ostat nio często się kłócimy,a nie chce wychowywać dzieci w takiej atmosferze Mam go dość i czasem myśle,że lepiej jak bym je sama wychowywała.Jak przeczytałam opis gda o wzorze taty i dziadka dla Henia to się załamałam jeszcze bardziej![]() On nie jest zły,ma dobre serce,tylko jego natura choleryka zwycięża i mu odwala
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry . My oczywiście jak co rano walczymy z kupa . GDA a jak dziś u Was?
Ale ja wcale jakoś bardzo dużo nabiału nie jem tyle tylko co ser biały od czasu do czasu jogurt mleko do kawy zbożowej . Od dzis i z tego zrezygnuje i zobaczymy co się będzie działo . Tak czy siak w pon udam się do pediatry bo strasznie mnie ta wysypka niepokoi . Mały jest taki niespokojny ... pewnie go swedzi
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju my już 3 razy od wieczora odtykaliśmy małego termometrem.., to przynosi mu ulgę na jakiś czas (zanim kolejna porcja kupki i gazów nie będzie próbowała się wydostać). Ale podobno nie powinno się za często używać takiej metody i mam dylemat - ulżyć dziecku czy się wstrzymywać i czekać nawet kilka godzin, żeby sam się wypróżnił
Od wczoraj wieczorem jest masakra...Katee - my też się kłócimy, nie ma idealnych par (i dobrze!), ale szybko dochodzimy do porozumienia. Mój mąż jest z tych humorzastych, ale na szczęście on zdaje sobie z tego sprawę, więc wie kiedy przystopować
|
|
|
|
#1822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w końcu to męczące jest pewnie .A tak ogólnie to dzień dobry .U Nas dzisiaj pochmurno... Widzę,że sporo z Was ma problemy z kupką. U Nas kupka nie jest codziennie,ale mały nie ma problemów z jej zrobieniem. Jest taka rzadka to może dlatego . Fabianek śpi,więc zmykam ogarnąć mieszkanko bo sprzątanie mu potrzebne
|
|
|
|
|
#1824 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Mój Boczuś ma okropny katar, a dziś sobota i nasza lekarka nie przyjmuje. Gluty przezroczyste, nie kaszle, nie gorączkuje. zakropiłam mu moim mlekiem, zobaczymy... Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1825 |
|
Raczkowanie
|
Szymek miał też krostki nawet na uszkach przy pierwszej wysypce. Czerwone byly tylko na buzi a na uszkach i czole w kolorze skory. Jak się dotknęło tego to wrażenie jakby to był Grysik,kasza manna.Potem mnie olśniło ze piłam przez tydzień co drugi dzień swojskie krowie mleko i to mu zaszkodziło. Odstawilam i przeszło.
teraz jak go coś uczula to tylko wtedy gdy alergenu zjem za dużo. Mogę juz nawet herbatę z cytryna pic,jeść słodycze itp ale wszystko w malutkich ilościach lub co parę dni i jest ok
Szymonek ur.16.09. CC 3400g 57cm miłości Edytowane przez justyna12345 Czas edycji: 2012-11-03 o 10:22 |
|
|
|
#1826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale jak widać ból dziecka, to co innego robić... Ale już rano się powstrzymaliśmy i ponosiliśmy go brzuszkiem w dół, to troszkę popierdział.
|
||
|
|
|
#1827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedny Henio męczy się, ale trzeba patrzeć przyszłościowo aby kłopotów nie narobić. Może warto byłoby mleko jakieś sztuczne choć raz dawać takie specjalne na problemy z kupą. |
|
|
|
|
#1828 |
|
Zadomowienie
|
Gda wiem że cierpienie dziecka to najgorsza rzecz jaka może być tymbardziej kiedy można łatwo mu pomóc ale niestety nie tędy droga...
![]() Musisz przestać używać termometru. Ja w ubiegłym tyg dwa dni pod rząd pomagałam Zośce czopkiem ale po drugim razie powiedziałam sobie koniec.. kwiczała, stękała, popłakiwała ale niestety nie podałam i już. Następneo dnia rano w mękach wystękała kupke, od tamtej pory robi codziennie jedną o tej samej porze
|
#1829 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1830 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki!
Mój małżonek zabawił się wczoraj w ginekologa i wyciągnął mi z krocza 2 szwy!!!masakra jakaś... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:29.

. Uwierz mi, że ja na prawdę bólu już nie pamiętam, wiem tyle, że bolało, pamiętam tylko makabryczne zmęczenie.

ostat nio często się kłócimy,a nie chce wychowywać dzieci w takiej atmosferze