|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
|
|
|
|
|
#1773 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
Witamy Kochana
|
|
|
|
|
#1774 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dearlie- wielkie gratulacje! Śliczny synek
.---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
.
|
||
|
|
|
#1775 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1776 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam takie dziwne uczucie jak dotykam to miejsce, tak jakby to byla jakas nie moja partia ciala
faktycznie moglabym powiedziec ze nie ma czucia ale tak jak iwoncia, ze samej rany. śliczny kochana gratulacje jeszcze raz wowo slicznotka!!! co za oczka Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-11-02 o 16:04 |
|
|
|
#1777 |
|
Wtajemniczenie
|
Jutro będziemy mieć pierwszy spacerek, trochę się zagapiliśmy z werandowaniem, dlatego nie dzisiaj, no ale już trudno.
Byłam dzisiaj w przychodni, ale się spóźniłam do porani dla dzieci zdrowych, więc pójdę w poniedziałek. Nie wiem, czy już o tym pisałam, ale Kinga 1-2 na dobę wymiotuje tj. ma takie chlustające, obfite ulewanie i chce to skonsultować z pediatrą, bo się niepokoję
|
|
|
|
#1778 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
tyle stron nie nadrobię niestety.Dearlie witaj kochana i gratulacje. Jak przeczytałam opis porodu i po to horror normalnie. Dzielna jesteś. Moja Malutka złapała katarek niestety. Na razie udaje mi się go gruszką wyciągnąć ![]() Wczoraj była u nas ciotka męża. Położna z 30 letnim stażem, od 20 lat pracująca w Niemczech w szpitalu. I ona poleciła mi na: ropiejące oczko katar odparzenia pupy mleko matki. Przemywać albo zakraplać. A to ciekawostka. Trzeba oczywiście stosować kilka dni. Spróbuję z tym katarem.
|
#1779 |
|
Zakorzenienie
|
Majeczka
|
|
|
|
#1780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja odespałam dopiero w dzień... Ale i tak szczęśliwa jestem, że ten mały aniołek już z nami jest .---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Majeczkę tak strasznie wysypało na buźce, nic nowego raczej nie jadłam... na czole to chyba potówki... ale ma jeszcze pod oczkami takie czerwone krostki, położna mówi, że to być może od tego, że jak jest na piersi i się spoci i to od tego... sama nie wiem... |
|
|
|
|
#1781 |
|
Zakorzenienie
|
łojej jaka cudna
mój robi duże oczy, ale Twoja córa to naprawdę ma wielkie piękne oczęta No takie jakby mniejsze to czucie... |
|
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
To chyba moja masc babciowa dxiala cuda
bo ja wszystko czyje i mam miekkie a po Zuzance to nawet rok czasu mialam odretwiale to miejsce...
|
|
|
|
#1783 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1784 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzwoniłam do pediatry, mówi żeby nawilżać śluzówkę, czyli psikać Afrinem dla niemowląt albo wodą morską i przejdzie. Cytat:
Cytat:
!!! Antoś jest b. przystojny! ![]() Strasznie Ci współczuję traumy w szpitalu - sama przeszłam swoją. Też chodził o zbytni spadek wagi, straszono mnie kroplówką, nie potrafiono mi pomóc jeszcze tysiące głupich tekstów usłyszałam, którymi nie powinnam się przejmować, a jednak... np. jedna położna - przypał powiedziała mi, że mam płaskie brodawki i z karmienia nic nie będzie a ja myślałam, że mam normalne. Nie możesz sobie zarzucać, że przeszłaś na mm bo ja musiałam zrobić to samo, i zrobiłabym jeszcze raz. Natomiast jeśli masz jeszcze możliwość spróbować karmić piersią - zrób to koniecznie! My z Zochą miałyśmy długą drogę okupioną brakiem mojego snu i jej wściekłością, ale dałyśmy radę, tak więc nie poddawaj się, jeśli możesz! Cytat:
ja smaruję małej paluszki bo przez zadziorki z paznokci zrobiła jej się ropa ![]() Zaliczyłyśmy dziś godzinny spacer
|
||||
|
|
|
#1785 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Wpadam tu jak po ogień ale moja mała spała dzisiaj 15 min ![]() Któraś pytała po ile są u nas pampersy...u nas w rossmanie mąż kupuje po 53 zł 108 szt. więc całkiem tanio wychodzą... Mam takie dziwne uczucie jak dotykam rany takie bleee...ja w ogóle brzydzę się takich ran fuuuj... kilka tyg po porodzie zanim rana się całkiem nie zagoiła to tżt mył mi tę ranę bo się brzydziłam jej dotknąć Słodkie Dearlie nie zazdroszczę przeżyć i trudnej decyzji ale Antoś śliczny i lepiej, że się najada i rośnie niż jakby by był głodny i tracił na wadze więc nie miej wyrzutów ![]() A i jeszcze miałam napisać jeżeli któraś poszukuje tego słodkiego skunksika to ja znalazłam tutaj http://tulandia.pl/maly-skunks-zawieszka-p-1068.html i wysyłka jest tania bo 7 zł a nie jak w innych sklepach internetowych skunksik kosztuje 26 a wysyłka 19,90 Edytowane przez monarika Czas edycji: 2012-11-02 o 17:10 |
|
|
|
#1786 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę - oto mój opis porodu.
W poniedziałek 22.10. byłam na wizycie u swojej pani ginekolog, która od razu po wizycie skierowała mnie do szpitala, bo miałam za wysokie ciśnienie. W szpitalu o dziwo się unormowało i przez kilka dni się utrzymywało w normie. W poniedziałek w nocy cały czas męczyły mnie skurcze... dość odczuwalne, takie, że mimo, że mocno nie bolało (w porównaniu do tych przy porodzie) to spać przez nie mogłam. Za każdym razem na ktg skurcze wychodziły, dość mocne (według skali), ja je ledwo czułam, były jednak nieregularne i rozwarcia też nie było. W czwartek miałam wyjść do domu – bo ciśnienie w normie, rozwarcia brak, skurcze – najprawdopodobniej „przepowiadacze”. Razem z koleżanką, która była ze mną w pokoju (nota bene urodzila 30.10. małego Gabrysia) myślałyśmy, że wychodzimy na następny dzień w związku z czym, żeby mimo spędzić wieczorek miałyśmy obejrzeć sobie komedię romantyczną „Miłość na wybiegu”. No więc przed filmem chciałam iść jeszcze siusiu, żeby później nie latać:P i wtedy właśnie odeszły mi wody, dokładnie o 21:50. Idąc do łazienki czułam jak leci mi po nogach… Poszłam na początku do mojej współlokatorki cała się trzęsąc,powiedziałam że chyba się zaczęło… Później do dyżurki mówiąc, że odeszły mi wody. Położna mnie zbadała – rozwarcie na 1 cm, skurczy brak… Na ktg bardzo delikatne… przez następną godzinę… W trakcie ktg po cichaczu napisałam do tżta, że wody mi odeszły, a ten natychmiast przyjechał, razem z moim wujkiem:P. Położna ich opieprzyła, że to nie godzina odwiedzin i to, że odeszły mi wody to nie znak, że rodzę ![]() ![]() . Spytała się, który to mąż, mój tż oczywiście jak zawsze musiał coś palnąć:P, powiedział – ja to mąż, a kolega to ojciec, przyjechaliśmy razem, bo taniej… Coś tam jeszcze popsioczyła, ale ja niewiele pamiętam, bo już bolało… tż musiał wyjść, ja leżałam dalej na patologii… bolało, moja biedna współlokatorka nalewała mi wodę, próbowała rozmawiać ze mną. Swoją drogą dla mnie to bezsens, że wtedy jeszcze leżałam na patologii… już wtedy powinnam być z tżtem na porodówce i on powinien te wszystkie czynności robić, a nie koleżanka z pokoju. Później jeszcze kilka razy poszłam do tej położnej, ona mnie badała. Raz poszła do niej koleżanka z pokoju, że ja już naprawdę z bólu nie mogę… Położna przyszła i mnie opieprzyła, że wszystko u mnie nie tak hehehh, że najpierw mi wody odeszły,zamiast skurczy, że męża wcześniej wezwałam i zapytała, czy ja w ogóle coś czytałam i czy na szkołę rodzenia chodziłam. Ja jej tylko byłam w stanie odpowiedzieć: Chodziłam i czytałam! Z tego co pamiętam o 3:30 miałam 3 cm rozwarcia i ona do mnie mówi: Dobra niech się dzieje co chce, biorę panią na porodówkę. Poszła ze mną do pokoju, kazała wziąć tel., wodę, z porodówki już zadzwoniłam do męża (dokładnie o 3:55). Mąż za chwilę był już ze mną i bardzo mi pomagał… Masował, mówił do mnie, rozśmieszał… chociaż do mnie i tak niewiele docierało… bo już tak bolało… W czasie skurczu kwiczałam – to akurat pamiętam… Za jakiś czas dostałam jakiś zastrzyk w tyłek i kroplówkę w rękę. Zaraz było 5 cm, 7 cm, a za chwilę parłam… Mój mąż oczywiście wszystkich rozśmieszał… Z jednej położnej nagle zrobiło się pełno ludzi… lekarz, nawet nie wiem kiedy, wszyscy byli bardzo mili i mi pomagali… ale ja i tak nie miałam już siły, żeby Majeczkę wypchnąć, pomiędzy skurczami jakby zasypiałam z wycieńczenia… starałam się słuchac co mówią do mnie, ale to wszystko było jak za mgłą… parłam z całej siły, ale część powietrza szła do buzi, zamiast tam na dół:P. W końcu podszedł lekarz, który dotąd trzymał się z daleka i powiedział, że mam ostatnią szansę i jak nie wypchnę jej teraz to użyją kleszczy… ja się tylko wydarłam, że nie! No to położna wzięła nożyczki, a ja poczułam ulgę, że ją kleszczami wyciągać nie będą, lekarz podszedł do brzucha i mi na niego nacisnął w momencie jak ja parłam, dwa razy i główka była na zewnątrz, później barki i całe ciałko, dokładnie 0 5:45. Patrzyłam tak na nią i nie byłam w stanie nic powiedzieć, płakałam ze szczęścia, że ją w końcu mam. Położyli mi ją na brzuchu, a ja ją tylko tak delikatnie dotknęłam, bo wydawała mi się taka delikatna… lezała tyłem do mnie, tzn. pleckami i tak miała nóżki wyprostowane… cudne uczucie. Później łożysko i lekarz mnie zszył, ale to już pikuś. Mała grzała się leżąc naprzeciwko mnie, tż był z nami, gadał do niej, robił zdjęcia i mi pokazywałJ. Ta położna, która była od początku ze mną coś tam pisała, z małą tez był pediatra. Ja leżałam na tym łóżku, jakaś inna położna przyniosła mi baaaaardzo słodką herbatę, kazała wypić, coś mi w kroplówce jeszcze podali, umyli, przebrali, a jak mnie wieźli na salę to czułam się jakbym pijana była, chyba ze dwa razy jak podniosłam głowę, żeby na Majkę spojrzeć to straciłam przytomność… Bólu nie pamiętam w ogóle, nie umiem go do niczego porównać, jedyne co pamiętam to meeega wycieńczenie, kompletny brak siły. Majeczka za chwilę była ze mną. Opieka położnych i lekarzy była super, naprawdę, bałam się rodzić w tym szpitalu, ale nie żałuję, że trafiłam akurat tam. Pomogli przy karmieniu piersią, małą przebierali jak trzeba było, co chwile chodzili, pytali czy w czymś pomóc, czy dobrze się czuję. Za kilka godzin już śmigałam, co prawda umyć się z siostrą, która mnie ubierała, bo nachylić się za bardzo nie mogłam, ale z każdym dniem coraz lepiejJ. Jak się wszystko pozrasta robimy sobie synka , heheh:P.
|
|
|
|
#1787 |
|
Zakorzenienie
|
Cudeńko malutkie Agnus piękna Twoja księżniczka Dearlie ale z Antosia przystojniaczek.
|
#1788 |
|
Raczkowanie
|
po porodzie miałam uczucie takiej jakby martwicy w tym miejscu i też się bałam ze to zostanie ale juz przeszło
|
#1789 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet nie waż się myśleć, że jesteś wyrodną matką. Bezmyślny personel pozbawił Cię możliwości karmienia Twego maleństwa (BTW za to normalnie powinny być kary!). Jesteś dla Antosia najlepsza na świecie i nawet nie myśl inaczej Cytat:
Cytat:
dla mnie aborcja to morderstwo. i to na całkowicie bezbronnym człowieczku piękności Moja Córunia ukochana dziś kończy już 11 tygodni a mi strasznie smutno... chciałabym, żeby w swym życiu była szczęśliwsza ode mnie... Mam nadzieję, że nigdy od nikogo nie usłyszy tego, co ja dziś od mojego męża usłyszałam. Że nigdy przez nikogo płakać nie będzie. A jeśli jakiś facet sprawi, że będzie płakała, to zabiję... godziny mojego małżeństwa są policzone....
|
|
|
#1790 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż łezka mi się w oku zakręciła,cudny opis Cytat:
Zuzia ma katarek,dostałam krople do noska i mam obserwować by nie przemienił się w gęsty ale ogólnie ją zbadała i jestem spokojniejsza. Aha i moja kochana córeczka spała od 12 do 17 a ja razem z nią ![]() Mam nadzieję że w nocy też da mamie pospać,moje złotko I nie pochwaliłam się moja Zuzia uśmiecha się do mnie świadomie nie ma nic piękniejszego na świecie Maggie co się stało że Twój mężul tak się zachowuje? Bardzo mi przykro bo choć nie znam Cię osobiście wydajesz mi się tak ciepłą i dobrą osóbką i smutno jak piszesz takie rzeczy.
|
|
#1791 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tamlin no ten twoj były to baran jakiś ![]() Sojka trzymam kciuki za Zośkę, oby majtasy nie były potrzebne. Też się tego boję ![]() Katee też byłam u takiego lekarza. Wypalił fajkę i nie umył rąk a dziecko prawie że przez biurko mi zbadał. A taki polecany specjalista niby ![]() Kąpiele - mi asystuje mąż, ale sama w razie konieczności też dam radę. Póki co wyrabiamy rytuały. Używam tylko mydła i oliwki. Na razie skóra cudna i ciemieniuchy też brak. Moje dziecko już trzeci raz z rzędu usypia jak w Rebel tv Metallica leci Więcej na razie nie nadrobię ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
![]() Maggie co ten twój mąż ci nagadał? Jak oczywiście można wiedzieć
|
|
#1792 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie kiedy dzieciątka zaczynają interesować sie grzechotkami,zabawkami?
---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Idę sobie zrobić coś do jedzenia bo przez moje spanie nic dzisiaj oprócz jednej bułki nie jadlam. A moja niunia dalej poszła spać ![]() Próbowałam ją zabawiać ale gdzie tam ma matkę w nosie,woli spanie
|
#1793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Piękny
![]() Cytat:
a już nie raz sie cieszyłam,że już po krwawieniu ale ja też jestem 2 tyg po porodzie wiec chyba sobie jeszcze poczekam![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1794 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To straszne, kiedy okazuje się, że zawarliśmy związek małżeński z kimś kto nie potrafi Ciebie uszanować. Ja też często myślę o tym, że kiedyś moja córeczka będzie miała faceta (to straszne jak dla mnie Ja na bliźnie też nic nie czuje, ale i tak już jest dużo lepiej, bo wcześniej nawet okolice były bez czucia. A smarujecie czymś bliznę jeszcze? Moja sie już zagoiła, ale wiem że blizny się czymś smaruje żeby z czasem były mało widoczne. Anesh piękny opis i jak wspaniale zachowywał się Twój mąż. Pochwały dla Ciebie i dla niego.
|
|
|
|
|
#1795 |
|
Zadomowienie
|
Maggie kurze, az tak źle?? Mam nadzieję że to przejściowe problemy.. trzymam kciuki żeby ten dupek poszedł po rozum do głowy...
Dearlie witajcie w domku i szczerze współczuje takich przeżyć.. ale najważniejsze że już jesteście razem.Aga piękny opis porodu Fajnie że mąż starał się rozładować jakoś atmosfere co do odrętwienia w okolicach blizny to nadal je mam. po 1 cięciu trwało to pół roku że nie miałam czucia. a tu chwale się naszą śmieszką jak gada z tatą
|
#1796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale kochana śmieszka Muszę iść umyć głowę a tak mi się nie chce
|
|
#1797 |
|
Zakorzenienie
|
Anesh optymistyczny opis porodu
a najlepszy tekst Twojego męża po przyjeździeSojka widziałam już uśmiech na fb cudownyja sie ciesze,że mam dwóch synków jednak a nie córke,tylko musze sie postarać wychować ich tak aby własnie żadnej kobiety nie skrzywdzili i umieli okazać szacunek,bo .Niestety nie którzy faceci nie umieją okazywać szacunku,bałabym sie,że nie uchronie córki przed tym... ale Wasze córcie będą wiedziały jakich cymbałów omijać
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek Gracjanek Fabianek Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2012-11-02 o 18:49 |
|
|
|
#1798 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cześć Kochane!!!
U nas dziś było przyjemnie ciepło,słoneczko i nie wiało tak jak wczoraj,więc z Kubą byliśmy 2x na spacerku.Zauważyłam,że jak jest w domu b.marudny i nic nie pomaga,ubieram siebie i jego i wychodzimy na dwór.Tylko zazwyczaj śpi podczas jazdy a jak jesteśmy pod domem to chyba to wyczuwa i zaraz się budzi.Dziś przyszły mi zamówione zaproszenia na chrzest,więc od razu z Kubusiem poroznosiliśmy a reszte wysłałam poleconym.I podobały się zaproszonym Cytat:
Śliczny chłopczyk,taki czarnulek(mówie o włoskach )Współczuje przeżyć z porodem i karmieniem.Co za lekarz kazał Ci przeć przy 4cm rozwarciu bieda ctwoCytat:
![]() Cytat:
śliczna kruszynka Cytat:
tak samo jak z otwartą buzią u dentysty![]() Dobrze,że kroplówka podziałała szybko,ale kurcze Cię postraszyli miałaś motywacje
|
|
#1799 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
np. Ja: - podaj mi wodę On: - proszę, rocznik bieżący... Wszyscy oczywiście w śmiech:P Wiele takich tekstów było, ale ja teraz nie pamiętam ![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
TAK, rożek .Motywacja była i wtedy na prawdę myślałam, że już dam radę,a jednak nie dałam, nie miałam siły, ale jak zobaczyłam te nożyczki, które bierze położna to mi na prawdę ulżyło... wiedziałam, że już wtedy będzie ok, że nie będą jej kleszczami wyciągać .
|
||
|
|
|
#1800 | |||
|
Raczkowanie
|
Ja mam zdretwiale
![]() Faktycznie ma piekne wielkie oczeta slodka Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:55.

2 zdjęcie świetne!Oliwka też tak gałki wywala jakby wiecznie zdziwiona była

.

nie nadrobię niestety.

Moja chrześnica a ja mam taką małą wiedzę o niej. Wstyd. No ale nie mieszka tutaj, a jej mama to ta moja kuzynka od niewiernego męża więc nawet nie chciałam jej tyłka zawracać aby podpytać.