Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy. - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-19, 22:27   #1801
deszczowypies
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.

Cytat:
Napisane przez dotka95 Pokaż wiadomość
Ale Ty masz słodkie te kręcioły

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
wow!!
a te liście miłorzębu są dobre w smaku? coś jak pokrzywa ? chyba je wypróbuję.
dzięki hmm, trochę inny smak, pokrzywa jest gorzka, miłorząb bardziej słodki jak dla mnie... raczej w stronę melisy tani dosyć, warto spróbować.

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
Jak zawsze pięknie
Szkoda, że nie masz siebie w Avatarze, wiesz? Bridżit się może przy Tobie schować.
ojejej, dziękuję myślałam o tym, ale czasem udzielam się na Intymnym i wtedy Bridget ma taki adekwatny wyraz twarzy

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 05:23   #1802
XminorXlosX
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
to nie faszeruj się chemią tylko kup sobie yerbę mate albo liście miłorzębu i pij napar, mi bardzo pomaga na koncentrację

położyłam wczoraj nową odżywkę na włosy, zależało mi na czymś bardzo lekkim, bo muszą wytrzymać ładne do jutrzejszego wieczora, wzięłam jakąś ziołową firmy ATW... dziewczyny, ale objętość i skręt nawet po nocy zdjęcie mega mega słabe, bo po powrocie do domu w korytarzu (mamę złapałam tuż przed snem ), ale chyba pokocham tę odżywkę a może po prostu spałam na dobrym boku
Ale trafiłaś z miłorzębem, wczoraj oglądałam program o tym jak go trzeba przygotowywać, bo silnie trujący jest Myślę , że może mi coś dać, bo kawy nie piję (tylko w baaardzo podbramkowych sytuacjach ) więc może ta dawka kofeiny da mi Good Brain Day http://www.youtube.com/watch?v=LedcUsaHzk8

Co to za cudo ?

Cytat:
Napisane przez usmiechnieteoczy Pokaż wiadomość
mi sesja nie dała kompletnie nic
To jeszcze może efekt placebo mnie uratuje ?

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 07:08   #1803
Inspire
Kuźnia inspiracji

Cytat:
Umowa stoi

Kurczę, mam trzy maski proteinowe i się nie mogę odnaleźć Może ktoś jeszcze chce odlewkę rosyjskiej jajecznej?
Jeśli nie wymieniłaś się z sheep_zonz, to chętnie zgarnę
Cytat:
Napisane przez karcia334 Pokaż wiadomość
Włosy po niej sa jakies takie ,tępe?u mnie efekt prostych włosów.Ogólnie bardzo niewydajna no i 7 zł za 100 ml .Wydawało mi sie ze będzie wiekszym cudem a tu jednak sredniak
dziękuję za opinię

WYMIANA
Inspire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 07:15   #1804
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość
Ale trafiłaś z miłorzębem, wczoraj oglądałam program o tym jak go trzeba przygotowywać, bo silnie trujący jest Myślę , że może mi coś dać, bo kawy nie piję (tylko w baaardzo podbramkowych sytuacjach ) więc może ta dawka kofeiny da mi Good Brain Day http://www.youtube.com/watch?v=LedcUsaHzk8

Co to za cudo ?
hahaha, to szkoda, że ja po prostu te liście zalewam wrzątkiem ale tak piję raz na kilka miesięcy po kilka kubków i żyję

to teoretycznie to, ale moja ma białe opakowanie i jakiś taki bogatszy skład... ale nie powiem Ci, skąd ją wzięłam, mama przyniosła
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...m-aztekow.html

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 07:59   #1805
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Cytat:
Napisane przez Inspire Pokaż wiadomość
Jeśli nie wymieniłaś się z sheep_zonz, to chętnie zgarnę

dziękuję za opinię
Tobie też mogę wysłać
Stary 2013-03-20, 08:18   #1806
santi santi
Raczkowanie

ahoooj, pamięta mnie tu ktoś jeszcze? (deszczowej nie pytam, bo sama mnie zmotywowała do ponownego wejścia na wizaż )

Przyznaję, że ostatnio w ogóle nie miałam czasu na nic - szkoła, która jednak sobie coraz bardziej olewam, praca w dzikich godzinach i jeszcze jakieś życie towarzyskie mało sprzyjały uzależnieniu od forum. Niestety trochę to widać po włosach, bo końcówki miałam w tak paskudnym stanie, że musiałam ściąć okolo 5cm :<

dlatego teraz zaczynam kurację uderzeniową na porost - pokrzywa, CP, drożdże i któraś ze wcierek. Tutaj mam pytanie - kozieradka, oprócz genialnego wpływu na wypadanie, pomaga włosom szybciej rosnąć? zauważyłyście coś takiego, czy lepiej wrócić do jantara/rzepki?

Oczywiście po wyjściu od fryzjera uznałam, że pora zmienić coś w życiu Od 2 dni znów nie jem slodyczy, wróciłam do Chodakowskiej i staram się żywić lepiej niż starymi kanapkami z coffeeheaven (chociaż niektóre uwieelbiam)
Naprawdę nie wiem, jak to działa, że zmiany na głowie tak motywują do samodoskonalenia

Zaraz powinnam się wziąć za nadrobienie przynajmniej kilku ostatnich stron, bo jestem kompleeetnie poza tematem. Widziałam tylko, że miały miejsce jakieś 'zazwiązkowania' - gratulacje i przybijam piątkę, bo u mnie podobnie

aaaa, zdjęcia włosów niestety nie mam, bo jestem sierotką autoportretową

Jedna santi wystarczy
santi santi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 08:24   #1807
miranda122
Zakorzenienie

Dziewczyny wyrzućcie mnie z łóżka, bo o 11.30 mam rekolekcje, a w łóżeczku jest tak cieplutko i fajnie ;<
Miałam umyć włosy dziś rano ale mi się nie chce, a nie są jeszcze najgorsze

DZISIAJ MIĘDZYNARODOWY DZIEŃ SZCZĘŚCIA <3

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-20, 08:27   #1808
201607231719
Konto usunięte

Bilobil jest dobry, yerba też Polecam, Oliwia

Mam argana, ale jakoś żal mi go na włosy dać
201607231719 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 08:34   #1809
kwrobel2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wyrzućcie mnie z łóżka, bo o 11.30 mam rekolekcje, a w łóżeczku jest tak cieplutko i fajnie ;<
Miałam umyć włosy dziś rano ale mi się nie chce, a nie są jeszcze najgorsze
Zostań w domu... Ja nigdy nie chodziłam na rekolekcje ze szkoły... w łóżku jest zdecydowanie przyjemniej, szczególnie w taką pogodę
ilość porażek: 12
2016

kwrobel2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 08:38   #1810
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwrobel2 Pokaż wiadomość
Zostań w domu... Ja nigdy nie chodziłam na rekolekcje ze szkoły... w łóżku jest zdecydowanie przyjemniej, szczególnie w taką pogodę
Niestety muszę iść, bo niedługo mam bierzmowanie i pewnie będę musiała mieć podpis ;(

Blog

Stary 2013-03-20, 08:55   #1811
kwrobel2
Wtajemniczenie

Cytat:
Niestety muszę iść, bo niedługo mam bierzmowanie i pewnie będę musiała mieć podpis ;(
OMG! bierzmowanie... kiedy to było...
Jaka Ty młodziutka jesteś... Myślałam, że jesteś już przynajmniej w liceum...
ilość porażek: 12
2016

kwrobel2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 08:58   #1812
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze ostatnie miesiące gimnazjum : )

Blog

Stary 2013-03-20, 08:59   #1813
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Właśnie poczułam się staro i się zaczęłam zastanawiać, czemu się nie zmieniam:brzydal :
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 09:13   #1814
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
myślałam o tym, ale czasem udzielam się na Intymnym i wtedy Bridget ma taki adekwatny wyraz twarzy

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
Właśnie poczułam się staro i się zaczęłam zastanawiać, czemu się nie zmieniam:brzydal :
C'nie, ja często myślę, że powinnam się zachowywać "stosownie" i "dojrzale" a nie pitolić o zapuszczaniu włosów, ciuchach, odchudzaniu i robić fotki włosów jak jakaś nastolatka. Nie umiem się starzeć z godnością

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 09:29   #1815
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
DZISIAJ MIĘDZYNARODOWY DZIEŃ SZCZĘŚCIA <3
o nie!

Cytat:
Cytat:
Jeżeli ja nie pamiętam swojego bierzmowania to znaczy, że jestem już stara?

Pamiętam za to bierzmowanie koleżanki z klasy. Byłam na zakupach w markecie, zadzwonił telefon, a z telefonu głos:
- Masz jakiegoś grzecha?
- ...
- mój świadek złapał gumę, nie zdąży, będziesz moim świadkiem?
- no.
- to bądź za 20 minut pod kościołem.

Taaak, nikomu nie życzę bycia świadkiem z przypadku.

Jak mi Stapiz włosy wygładził to mi się teraz żadna gumka na włosach nie trzyma, kurde.

Edytowane przez Scarrabeo
Czas edycji: 2013-03-20 o 09:31
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 10:06   #1816
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
o nie!

Jeżeli ja nie pamiętam swojego bierzmowania to znaczy, że jestem już stara?

Pamiętam za to bierzmowanie koleżanki z klasy. Byłam na zakupach w markecie, zadzwonił telefon, a z telefonu głos:
- Masz jakiegoś grzecha?
- ...
- mój świadek złapał gumę, nie zdąży, będziesz moim świadkiem?
- no.
- to bądź za 20 minut pod kościołem.

Taaak, nikomu nie życzę bycia świadkiem z przypadku.

Jak mi Stapiz włosy wygładził to mi się teraz żadna gumka na włosach nie trzyma, kurde.

Jak zjeżdża gumka to też nie dobrze, jak za mocno trzyma i ściska to też źle... Z gumkami to zawsze jest problem
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 10:12   #1817
201607231719
Konto usunięte

Nic nie mówcie o dojrzałym zachowaniu. Mam 20 lat i cały czas wrażenie, że zajmuje się pierdołami, zamiast czymś pożytecznym.

Wczoraj BD pod żel lniany, potem balsam Mrs Potters z aloesem. A dziś macerat lawendowy.
Stary 2013-03-20, 10:19   #1818
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tisiphone Pokaż wiadomość
Nic nie mówcie o dojrzałym zachowaniu. Mam 20 lat i cały czas wrażenie, że zajmuje się pierdołami, zamiast czymś pożytecznym.
dziewczyno, 20 lat?! Ja mówię o starych, nie młódkach, ty paskudo

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość

C'nie, ja często myślę, że powinnam się zachowywać "stosownie" i "dojrzale" a nie pitolić o zapuszczaniu włosów, ciuchach, odchudzaniu i robić fotki włosów jak jakaś nastolatka. Nie umiem się starzeć z godnością
Otóż to.

Ale wiesz, ja duchem czuję się młoda (ciałem też niezbyt stara, zmarszczki mimiczne i jedna poprzeczna na czole się nie liczy), choć tak ogólnie to mam dojrzałe podejście do życia, no ale po co być na co dzień dojrzałym, poważnym i sobie komplikować zycie, nie>?

btw dzisiaj kolejny Lutens dotarł
Stary 2013-03-20, 10:20   #1819
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

ja mam 26 i jakoś absolutnie nie czuję się staro, dojrzało, czy inne pierdoły i mam nadzieję, że mi to zostanie na zawsze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-20, 10:25   #1820
201607231719
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
ja mam 26 i jakoś absolutnie nie czuję się staro, dojrzało, czy inne pierdoły i mam nadzieję, że mi to zostanie na zawsze
Mam nadzieję, że uda mi się dostać na studia, zacząć samodzielne życie, może jakaś praca.
Wiadomo, że nie siedzę jak babcia w domu i zamykam się na ludzi. Ale chciałabym się sprawdzić w zupełnie samodzielnym życiu, poczuć odpowiedzialność, wiedzieć, że sobie poradzę.

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
dziewczyno, 20 lat?! Ja mówię o starych, nie młódkach, ty paskudo
Ale wiesz, ja duchem czuję się młoda (ciałem też niezbyt stara, zmarszczki mimiczne i jedna poprzeczna na czole się nie liczy), choć tak ogólnie to mam dojrzałe podejście do życia, no ale po co być na co dzień dojrzałym, poważnym i sobie komplikować zycie, nie>?

btw dzisiaj kolejny Lutens dotarł
Oj, oj. tu chodzi o poczucie

Zazdraszczam szalenie Lutensa Gdzie można je zwąchać stacjonarnie? W jakich drogeriach? Czy tylko internetowo.
Stary 2013-03-20, 10:30   #1821
201607040946
Konto usunięte

Cytat:

Oj, oj. tu chodzi o poczucie

Zazdraszczam szalenie Lutensa Gdzie można je zwąchać stacjonarnie? W jakich drogeriach? Czy tylko internetowo.
Wiesz, ja mając 19 lat czułam się staro. Potem zaczęłam żyć i wszystko się zmieniło

Ja wszystkie Lutensy brałam w ciemno. A wczoraj była listonoszka, ale bardzo wcześnie, spałam jeszcze i nie słyszałam, więc będę musiała sama iść na pocztę po Borneo. Na ten zapach czekałam jak szalona, a tu proszę
Stary 2013-03-20, 10:32   #1822
201607231719
Konto usunięte

Cytat:
Wiesz, ja mając 19 lat czułam się staro. Potem zaczęłam żyć i wszystko się zmieniło

Ja wszystkie Lutensy brałam w ciemno. A wczoraj była listonoszka, ale bardzo wcześnie, spałam jeszcze i nie słyszałam, więc będę musiała sama iść na pocztę po Borneo. Na ten zapach czekałam jak szalona, a tu proszę
O, to pocieszające. Może ze mną też tak będzie. Albo to jak z poczuciem wyobcowania i samotności, przewrażliwienia - z czasem mija.

Tak mnie kuszą Lutensy... Zacznę na jednego oszczędzać
Stary 2013-03-20, 10:36   #1823
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
O, to pocieszające. Może ze mną też tak będzie. Albo to jak z poczuciem wyobcowania i samotności, przewrażliwienia - z czasem mija.

Tak mnie kuszą Lutensy... Zacznę na jednego oszczędzać
Borneo to mój numer jeden 4eva Jest nawet lepszy niż perfumy Markiza de Sade Histoires de parfums! bo kiedyś uwielbiałam Markiza, ale potem pojawiło się Borneo

Ja zawsze jestem przewrażliwiona, a już zwłaszcza jeśli chodzi o bliskie mi osoby. Jestem uzależniona od nich (w sensie emocjonalnym), nastroje mi się zmieniają jak w kalejdoskopie, potrafię z rana się popłakać, a po kilku minutach już lecę imprezować
Stary 2013-03-20, 10:36   #1824
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Taa, ja też czuję się młoda, ubieram trochę jak nastolatka i zainteresowania też mam mało poważne, ale właśnie czasami się martwię czy się nie ośmieszam

Cytat:
Tak trzymać

Cytat:
W Douglasach mają, Marrionaudzie też.

Stary 2013-03-20, 10:37   #1825
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Taa, ja też czuję się młoda, ubieram trochę jak nastolatka i zainteresowania też mam mało poważne, ale właśnie czasami się martwię czy się nie ośmieszam
Jak patrzę na swoje zdjęcia w infantylnych punkowych spódniczkach:haha ha:
Stary 2013-03-20, 10:39   #1826
201607231719
Konto usunięte

Cytat:

W Douglasach mają, Marrionaudzie też.
Dzięki, wybiorę się zobaczyć. Tyle razy byłam w Dugach w Bydgoszczy i nie widziałam
Stary 2013-03-20, 10:43   #1827
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Jak patrzę na swoje zdjęcia w infantylnych punkowych spódniczkach:haha ha:
Ja już swoje mini w kratkę wyrzuciłam ale skórzane spodnie, kurtki z ćwiekami czy buty wojskowe twardo trzymam i noszę

Stary 2013-03-20, 10:44   #1828
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość
Od dzisiaj testuję coś niewłosowego tabletki Sesja ciekawe, czy wreszcie nie będę zasypiać o 21 ...
W tyłek można je sobie wsadzić, na mnie nie działały.
Cytat:
Ale teraz już jakoś nie chciałoby mi się czekać aż odrosną i mieć naturalne. Ciągle potrzebuję jakichś zmian, kiedyś w takiej sytuacji ścinałam włosy, ale teraz, jak zapuszczam, to nie mogę sobie pozwolić
Ja właśnie czekam aż moje odrosną. Chcę swoje loki w naturalnym, trupim kolorze
Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
a ja się wam pochwalę moimi włoskami po balei, takie gładkie tylko troche się na dole poelektrywozały, ale to dlatego ze czesałam je do foty
Karmazynko, są przepiękne!
Cytat:
Bilobil jest dobry, yerba też Polecam, Oliwia

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
Mnie zawsze gumki zjeżdżają. Oddam choć trochę miękkości i gładkości włosów

Na razie potwierdzam swoją chęć udziału w zlocie śląskich włosowych czarownic w Bytomiu, o ile Scarrabeo nie zrezygnowała z brania mnie na swe barki

Wczoraj spędziłam pół dnia w ligocie, tylko po to, żeby dowiedzieć się, że czeka mnie kolejna kolonoskopia (na którą i tak nie pójdę, mogą mnie pocałować we dupę) i przeżyć szok, jak bardzo lekarze mi się przyglądają; przy badaniu guzów onkolog zauważył, że mam podrażnioną skórę od sweterka, mięciutkiego sweterka. W piątek znów muszę się zameldować u chirurga
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 11:09   #1829
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lils121 Pokaż wiadomość
Hej. Długo mnie tu nie było. Kupiłam sobie dziś kozieradke i planuje wcierac napar. Dobrze von nawet miałam pytać o proporcje ale temat na tapecie. Co myślicie o dodaniu paru krople olejku rozmarymowego do naparu ? Można ?
Kiedyś już mówiłam, że nie jestem zwolennikiem mieszania kozieradki z czymkolwiek ze względu na jej hormonogenny skład
Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość

Wolne sobie dziś zrobiłam. Aż mnie głowa bolała na myśl ile rzeczy miałam załatwić i ile kilosów przejść w tym wiatrzysku i śniegu...
W końcu spałam do 12.00. i obudził mnie listonosz z paczką z Vipery doszło wszystko co miało, uff, jak się gość z domu wyniesie to zabieram się za malowanie

Cytat:
jest sens naciapać coś na olej jak chcę go zmyć jutro dopiero, czy lepiej poczekać do jutra?
Jest sens, jeśli naciapiesz na długość, nie na skórę i jeśli nie będziesz trzymać pod folią, tylko na wolnym powietrzu
Cytat:
W załaczniku sa wszystkie produkty które posiadam (oprócz olejku kokosowego któego raczej nie uzywam)Brakuje tam rowniez olei:z pestek winogron,lnianego,rycynow ego,maceratu z pokrzywy,oliwy z oliwek oraz siemienia lnianego .Włosy myje co 3 ni ,nie susze nie kręcę nie prostuje.przed myciem nakładam olej na 2 godz potem myje szamponem metoda kubeczkowa(czasem omo ) nastepnie nakłądam maske na pol godziny potem płukanka octowa ,siemie lub inna płukanka i zabezpieczam.Włosy z avka moje
Cytat:
hmmm...wydaje mi sie ze niezawsze wszystko po kolei alby nie ciagnac włosów zbyt.Czesze sie TT
TT ma za gęste ząbki do czesania fal. Spraw sobie grzebień z szeroko rozstawionymi zębami i popróbuj.

Uważam też, że brakuje Ci stylizatora i stylizacji. Ja mam prawdzie rasowe loki (Ty może też, ale potencjał trzeba dopiero znaleźć), może czymś się zainspirujesz: KLIK!

Jakbyś miała jakieś pytania, to postaram Ci się jeszcze pomóc

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Spróbuje z żelem ,zobaczymy co wyjdzie .mam nadzieje ze nie obciąży mi to zbyt włosów O efektach napisze jutro lub w czwartek .zastanawia mnie tylko,czy takie włosy wytrzymają noc?
Po prostu zostaw sucharki na noc
Cytat:
Napisane przez sheep_zonz Pokaż wiadomość
Karmazynko.. ale one gładkie.. na takie sypkie, lejące wyglądają Oddaj trochę

łaaa, dziewczyny, w tym tygodniu olejuję oliwką BD metodą na odżywkę. W związku z tym, że jest to moje pierwsze podejście tym sposobem, kompletnie nie wiem na jaką odżywkę olejek nałożyć.
1 - odżywka, ale jaka?
2 - na odżywkę olejek (może być na 9h?)
3 - mycie BD
4 - balsam Pottersowy z kolagenem i lotosem
Mam ten balsam z kolagenem i lotosem, z arniką i kompleksem wit. H, kilka sztuk odżywki niby-oliwkowej, o której kiedyś pisałam.. (myślałam, żeby właśnie ją nałożyć), no i maski: Natural Vital niebieska i zielona, Bioetika nawilżająca, Biovax z keratyną i jedwabiem.. I nie wiem co jeszcze Co wybrać, macie jakąś propozycję?
Myślałam o balsamie z kolagenem i lotosem, ale jak bym go używała zarówno przed i po myciu, to 2 tygodnie i już bym go nie miała.
1. Miło by było, gdyby była bez silikonów.
2. może być nawet na 40h
Wybierz którą chcesz - Biovax ma silikon.
Cytat:
Napisane przez Krrem Pokaż wiadomość
HotPink Skin79 i Clearing HolikaHolika
Miałam kupować ale nie mają płatności za pobraniem więc odpuściłam.
Potem może sie zdecyduję na Lili Lolo bo mam całkiem niedaleko do odbioru z Costasy czy jak to się nazywa. Ale na te bb mam potrzebę

A propos. W nich sa filtry. Teraz się kwasze. Jak je w końcu dostanę to bd mogła używac tylko tych bb kremów czy też bd musiala filtra?
A nasz napisane na opakowaniu, ze to filtr SPF 50+? Jeśli nie, to używaj filtra.
Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
mam takie pytanie do Kascysko chciałabyś mnie nakierować na jakiś sensowny i wiarygodny artykuł na temat parabenów? wiem, że sama nie jesteś ich przeciwnikiem, ja raczej też nie lubię takich teori 'straszaków', jednak już sama się w tym wszystkim gubię i chciałabym się jednak upewnić
tak samo mam wątpliwości na temat tego składnika: Ethylhexyl methoxycinnamate - niby to filtr wnikający , mogący zrobić krzywdę itp... a jednak go stosują.
Na PubMed znajdziesz pierdyliard artykułów na ten temat, sama przeczytałam chyba ze 12 najnowszych

To filtr chemiczny - dość szybko się rozkłada, nawet wnikając (i to w nieszczególnie dużej ilości, bo jego cząsteczka mała nie jest) to i tak szlaban go trafi dość szybko Poza tym jego dopuszczalne stężenie jest bardzo duże, więc... bez stresu. Teraz wszystko bada się po pierdyliard razy.

Nagonkę na parabeny wyprodukowała prawdopodobnie "konkurencja":brzydal :

Cytat:
Czytałyście post Anwen o gorzkiej soli na włosy? Tak się waham pomiędzy nią a spiruliną i nie wiem... co ma bardziej wartościowy skład?
Wypowiedziałam się już na ten temat w innym wątku:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=306

Mnie nie podnieca
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 11:17   #1830
justusia16
Wtajemniczenie

Ja po nocy z kokosem i z bananowym Sandiciem iii kolor mi sie wyplukuje coraz bardziej, porobily mi sie zlotawe refleksy

I teraz myslr jasne czy ciemne wlosy...
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości