|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 20.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jejku nie pamiętam kiedy o tej porze wstałam, a położyłam się o 1,30-2 bo nie mogłam zasnąć i pół wieczoru przepłakałam. Chyba w końcówce ciąży i mnie dopada burza hormonów bo nie mogę sobie sama z sobą poradzić, czuję się źle psychicznie sama z sobą, jakoś nagle ciąży mi siedzenie w domu, zrobiłam się strasznie zazdrosna o tz i zaczynamy się przez to kłócić. Niech już mały się urodzi
|
|
#1802 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 20.
Stokrotko głowa do góry!
Popatrz jak jest pięknie Już niedługo synek będzie z Wami! Trzymaj się! Co do mieszkania/domku. Ja jestem za domem. ![]() Nie musi być duży, może być bliźniak albo szeregowiec, choć najchętniej wolno stojący, ale dom ![]() Bika bardzo mi się podobają te domki które wkleiłaś. Gdyby coś takiego było dostępne w moich okolicach a przede wszystkim w tej cenie - brałabym bez zastanowienia ![]() Dzisiaj mnie nie będzie. Zresztą przez najbliższy czas raczej średnio będę obecna. Musze pracę nadgonić, a się strasznie rozpraszam ostatnio Ale będę Was podczytywać i postaram się zaglądać wieczorami!
|
#1803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to zaglądaj do nas w miarę możliwości ja jak zawsze byłam śpiochem to teraz na prawdę niewiele snu mi potrzeba, nawet po 4 h normalnie funkcjonuje, gdzie kiedyś to nemo byłam. Chyba organizm szykuje się do nocnego wstawania
"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie" Edytowane przez stokrotka24 Czas edycji: 2013-07-10 o 08:01 |
|
|
|
|
#1804 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za moment Mały będzie z Wami i wszystkie te trudności ostatnich tygodni miną ![]() Cytat:
Ale leń siedzi na ramieniu...
|
|
#1805 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwne, domy się niszczą, a mieszkania nie ![]() No pewnie, że jest, tylko, że u nas to cena minimum 2x wyższa od tego bliźniaka który pokazałam...... i też w stanie deweloperskim, czyli jeszcze wykończyć trzeba, a metraże to ok 50mkw...... to ja dziękuję ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Cytat:
Tak jak pisałam, u nas większość mieszkań jest w stanie deweloperskim, a 90mkw to znowu nie tak dużo jak na dom...... i tak bym tam miała mało miejsca, bo np teraz wszystkie swoje pomoce dydaktyczne, książki itp mam w szkole wolałabym to mieć w "domu" żeby po pracy jechać do dziecka a nie w szkole szukać tego co mi potrzebne na następny dzień ![]() ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Oczywiście że tak ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
a kosiłam już chyba do 7 roku życia.......
|
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
hej
straszna noc za mną nie dość, że muszę spać na lewym boku-więc biodro mnie tak boli, że dajcie spokój to jeszcze miałam zgagę i jak w nocy wstałam to czułam taki kwas w gardle bleee jakby mi się coś wylewało dosłownie ![]() no też tak myślałam, ale padłam jak mucha ![]() popieram to co napisała Aaby ja też marudzę, bo znowu całe życie w bloku i mimo, że 2 lata mieszkam w domku to nie podoba mi się wolałabym mieszkanie, ale co mam narzekać- dom mamy za free więc i tak jesteśmy w nielicznej grupie ludków, którzy nie mają kredytu na 30 lat u Was Bika też chyba kredyt malutki więc ciesz się tym co masz
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem jak to jest, ale w mojej rodzinie, WSZYSCY mieszkają w domach, stary, młody, po ślubie, przed, każdy buduje i ma...... nie wiem co ze mną jest nie tegez......... jeszcze wczoraj byłam u rodziców i przyjechał kuzyn taty z córką - jechali do niej na budowę, no laska chyba z 5 lat młodsza ode mnie, ślub dopiero co wzięła...... no skąd oni wszyscy na to kasę mają........ O rodzinę tż nie pytajcie, bo on prawie nie ma rodziny.
|
|
#1808 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pod patronatem już w ogóle nie muszę pracować, musiałabym jeszcze zrobić roczne praktyki budowlane - a tego się boję cholernie ![]() Butter, nie mam żadnych planów na przyszłość, jeśli mam być szczera. Stokrotko, przytulam Odnośnie domu - mieszkamy w komunistycznej kostce. Nie powiem Wam, jak nas wszystkich koszty wynoszą, ale np. tydzień temu postanowiliśmy ocieplić stropodach wdmuchiwaną celulozą. Koszt, bagatela, to 4 tys. Nie mówiąc już o tym, że za chwilę trzeba będzie ekogroszek kupić na zimę...
|
||
|
|
|
#1809 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To już spadam..... zbieram Pannę i idziemy na ćwiczenia, a z racji, ze idziemy, to zajmie nam to trochę czasu...... ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
nie wytrzymałam, wyprowadziliśmy się......... i co, mój ojciec wymienił okna a teraz codziennie robią podteksty żebyśmy wrócili ALE na górę, bo oni po schodach nie bedą chodzić - mam ochotę ich czasami przełożyć przez kolano i zlać
|
|
#1810 |
|
Zadomowienie
|
Cześć.
Może znajdę czas poczytać Was dzisiaj. Piszecie o domkach. Ja się czasami boję w mieszkaniu sama być, a co dopiero w domku pod lasem. Nie ma tam na razie sąsiadów, dopiero się budują, najwcześniej za 2 lata będą się wprowadzać. Już się boję, ale zapowiedziałam siostrze że jak nie będzie mojego męża to będzie musiała do mnie przyjeżdżać Ja całe życie mieszkałam w 4 dorosłe osoby w mieszkaniach o metrażu nie większym niż 50m, powiedziałam że nigdy więcej...
|
#1811 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie lubię prac ogrodowych zbytnio Cytat:
![]() No to co za problem, żeby zrobić te praktyki? Rób. Nie chciałabyś otworzyć czegoś swojego? Cytat:
Jak przez chwilę mieliśmy tę opcję z mężem, że będziemy mieszkać w mieszkaniu, to serio, mega się cieszyłam. Piękny balkonik, kwiaty, stoliczek, miły czas na powietrzu, a nie grabienie, zamiatanie, koszenie. Bikuś, masz rację, tak samo, jak niszczy się dom, niszczy się mieszkanie... ale w domu jest zdecydowanie więcej rzeczy, które mogą się zniszczyć. W bloku w dzikiej większości przypadków dzwonisz do spółdzielni i masz to w tyłku...a ja nie zadzwonię nigdzie - chyba, że do banku, po kredyt. U nas np. w tym roku wyjazd wakacyjny jest po znakiem zapytania, bo.... bo trzeba było naprawić płot, trzeba zrobić rynny, odświeżyć pom. gosp. na ogrodzie...klatkę schodową pomalować. Nie piszę tego, żeby kogoś zniechęcać tylko trzeba mieć tę świadomość, że tak naprawdę mieszkanie w domu nie ma aż tylu zalet, ile by się wydawało!Nie mówię o kosztach comiesięcznych....szczegó lnie w starszych domach (my np. mamy nieocieplony dom )To się rozpisałam.... |
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak to zawsze sąsiedzi na około
|
|
#1813 | |||
|
Zakorzenienie
|
1 sierpnia
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
Bika, my mieszkamy właśnie na górze, mamy wspólne wejście, ale osobną klatkę schodową - choć dopiero po remoncie tak jest. Zrobiliśmy remont piętra (nie mamy poddasza), co nas wyniosło ponad 100 tys.
A oprócz łazienki, gdzie mamy naprawdę drogie płytki, resztę robiliśmy w zupełnie średnim standardzie. I dodam, że bez kuchni - kuchnię zrobiliśmy wcześniej. Mamy ok. 80 m2
|
|
|
|
#1815 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mi sie podobaja malutkie domki parterowe ![]() Tak, ale mieszkajac w bloku interesuje Cie tylko walsne mieszkanie, w srodku Nie remontujesz tynku, dachu itp itp....to zdecydowanie obniza koszta...heh...to juz znasz odpowiedz... Co do ceny to wszystko zalezy od miasta i okolicy...u mnie w okolicy mozna za ta cene kupic gotowy dom z działka, moze nie taki nowy jak pokazałas, ale wykonczony. Czesc ![]() ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Cytat:
A kto zostanie z Nataszka? Zorganizowaliscie sie juz? Stokrotko za pierogi
|
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
Butter, ja wiem, że to dla innych jest oczywiste: rób praktyki, zdaj egzamin i otwieraj swoją firmę
Nie widzę dla siebie żadnej przyszłości w żadnym zawodzie i nawet mnie to specjalnie nie dołuje - po prostu wegetuję z dnia na dzień.Także określenie "wariatka" jest idealnie na miejscu
|
|
|
|
#1817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1818 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak czysto teoretycznie - gdybyście się wtedy dogadali - chcielibyście tam zostać? My byliśmy w podobnej sytuacji, ale z mieszkaniem teściów...ale to Wam pewnie pisałam.. Cytat:
My, jak wiesz, mieszkamy w takiej samej konfiguracji. My na górze, rodzice na dole...wejście wspólne. Też remontowaliśmy całą górę, ale dla odmiany bez łazienki... Ale nie mam zielonego pojęcia ile to kosztowało My mamy ok. 110 m2.
|
||
|
|
|
#1819 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem architektem, na razie bez uprawnień.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Budowa domu jest dla naprawde wytrwałych osób :/
|
|
#1821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może gdybyś podjęła jakieś kroki, to wtedy byś nabrała wiatru w skrzydła? Już się nie przywiązuj to tej 'wariatki' tak ![]() Stokrotko, jak robisz ciasto na pierogi?
|
|
|
|
|
#1822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
ja też to nawet lubie ale wkurza mnie ze ona tak szybko rośnie !!!! kosiłąm 2 tyg temu i juz jest wysoka!
|
#1824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Butter, wiesz, że u mnie rzeczy, które dla innych nie stwarzają problemów, są nie do przeskoczenia ![]()
|
|
|
|
|
#1825 |
|
Zakorzenienie
|
ONYKS a dlaczego niekorzystasz? nie chcesz? czy nie możesz?
ja nie miałąbym z kim Ewy zostawić, wiec po rodzicieskim i tak ide na wychowawczy ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- ONYKS dziś mija pół roku od kąd mamy nasze księżniczki z sobą ale ten czas zapycha
|
#1826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale 400 tys za kafle? no to musieli być bardzo wybredni... niektórzy ludzie chcą mieć po prostu wszystko z kategorii lux to nic dziwnego, ze wydaję taką kasę... zresztą mam koleżankę, które wzięła mieszkanie na kredyt, z tymże na kredyt jeszcze większy, aby właśnie najważniejsze rzeczy powykańczać - i starczyło jej tylko na zrobienie właśnie kafli w łazience i holu bodajże... już nie pamiętam jaka cena tych kafli była, ale pamiętam że reszta koleżanek się śmiała, że ona mieszkanie po królewsku robi - no wtedy to nie dziwota ![]() Zresztą mam nadzieje, że u nas za jakiś czas wejdzie temat kafli, podłóg to Wam zdam relacje osobistą Na tą chwilę uważam, że jeżeli ktoś bardzo chce własny domek i postawi go w metrażu w takim w jakim kupiłby mieszkanie (które byłoby również do całkowitego remontu, z wymianą instalacji, gładziami itp.) to koszta wyjdą podobne (pomijając kupno działki o raz dodatkowe koszta związane z ogrodzeniem, zagospodarowaniem terenu, jakimś drzewkami, krzaczkami itp.). A co do dalszego życia w domu, to myślę że tu również koszty zależą od tego życia... m.in. od tego gdzie dom jest sytuowany - ile wydamy na dojazdy... my np. budowaliśmy z cegiełki i ominą nas koszta związane z odświeżaniem elewacji, gdzie koszta są wielkieee - a tynk bardzo się brudzi... no i wydanie pieniążków często jest jednorazowe, a nie rozłożone w czasie - jak np. ogrzewanie - gdzie trzeba jednorazowo wydać powiedzmy 4tys. na rok (zależy od metrażu), gdzie w mieszkaniu płaci się kilkaset zł na miesiąc. Mówię z doświadczenia, bo 16 lat mieszkałam w mieszkaniu, od 8 lat mieszkam w domu ![]() Cześć! ![]() Wczorajszy dzień zaliczyłam do udanych Fajnie było spotkać się z koleżanka, nie widziałyśmy się 2 lata ![]()
|
||
|
|
|
#1827 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny, nie, że się dopierdzielam, czy jestem złośliwa, ale wiecie o tym, że z kafli to się piece buduje, a na podłogi i ściany, to kładzie się płytki
|
||
|
|
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
Dobryyy, lece troche nadrobic!
Kolejny piekny, sloneczny dzien
|
|
|
|
#1829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O np. leci Ci woda z kaloryfera, w mieszkaniu przyjdą i naprawią, a tu??? martw się i zastanawiaj dlaczego kapie i kogo wołać |
|
|
|
|
#1830 | ||
|
Zakorzenienie
|
swietnie
![]() Cytat:
![]() Z kaflami 400 tys, a nie za za 400 ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.

Ale leń siedzi na ramieniu...

wolałabym to mieć w "domu" żeby po pracy jechać do dziecka a nie w szkole szukać tego co mi potrzebne na następny dzień 
a metraż ma jakoś 140m
straszna noc za mną
nie dość, że muszę spać na lewym boku-więc biodro mnie tak boli, że dajcie spokój 

ALE na górę, bo oni po schodach nie bedą chodzić - mam ochotę ich czasami przełożyć przez kolano i zlać 

za pierogi