![]() |
#1801 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Cytat:
![]() ja też mam wszystkie swoje ósemki, górne są bardzo krzywe, ale ogólnie również nigdy nie leczone a zdrowe ![]() no u Nas tak samo, jak my nieraz coś jemy, to i Małej się skapnie, a ciasteczka z Alnaturki wcina?? ![]()
![]() |
#1802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja swojej dawałam czasem czekolady jak sama jadłam, ostatnio nie mogła zrobić kupy , tak ciskała aż się zapowietrzała, takze ona czeko już nie dostanie. Ale czasem dostanie mleczną kanapkę, albo lubisia. Wiem że jej nie upasę bo i tak mało je ![]() eninka, a czemu akurat kły? ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Mnie znowu gardło pobolewa, brałam 4 dni regularnie ten psikacz go gardła. Jak wrócę do domu muszę iść do lekarza. ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Mała wczoraj dobrała się do pomidorów które stały w wiaderku w kuchni - mama przyniosła z działki. I zjadła pół pomidora ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1803 |
Zadomowienie
|
bo wszyscy móie ze one najbardziej bolą jak wychodzą, A ma juz 4 jedynki, 4 dwójki wiec wydaje mi sie ze włąsnie kły teraz sie pojawią....i paluszki jak sobie przygryza to włąsnie w miejscu tych trójek. I wygląda jakby mu jednoczesnie 4 wychodziły!!!
#1804 |
Zakorzenienie
|
Czwórki też mocno bolą.. Iga od 3 mc ma kły napuchnięte i z tego co wiem, Jaś Ph też miał takie spchnięte od dawna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1805 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1806 |
Raczkowanie
|
Blueberry właśnie kiedyś było inaczej, on ogólnie z przyjemnością spedza z nią czas, ale nie umie bawic sie w sposób taki żeby ją uczyc przy tym, owszem w taki ogólny to chetnie..karmił ja nawet w nocy, ale teraz ona ma problemy z grzecznym jedzeniem i już widac że mu sie nie chce;p pieluche zmienia rano, najwiekszy problem ma jak mała sie zarobi;p wiesz ja rozumeim że czasem mu sie nie chce, ale mi też sie czasem nie chce;p zresztą on ciągle zmeczony, miał w grudniu problemy żołądkowe aż w szpitalu wylądowaliśmy, a on sie nie chce badac... tym bardziej że jego ojciec miał raka właśnie jelita chyba, ale mu inteligenta pani doktor powiedziała że on jest na to za młody... a widze że czasami łapie sie za brzuch, masuje go, ale on mi nie powie że go coś boli bo wie że bede goniła go do szpitala:/ to nie ciekawie z tą szyją, powiem ci że ja kiedyś źle sie wykreciłam i mi szyja sie przesuneła i miałam ją pod kontem śmiesznie, ale po ok dniu sie "ustawiła" i było ok, a normalnie ruszyc nie mogłam nią.
Nicki ja nie daje słodyczy i też na mnei wkurzają sie:/ że nie chce jej dac danonka, delicji, cukierków ze śliwkami, jak ide na lody to ona je wafelka, ale loda daje czasem polizac, jadła ciasteczko z nestle chyba ![]() Nadalka pewnie sie wyżyna?? nie zawsze sie wyrywa, ja miałam już 2 ósemki leczone, jedną mam do leczenia i jedna sie wyżyna. mi doktorka mówiła że jak jest troszke do leczenia to nie warto wyrywac. Dziewczyny a dostane gdzieś japonki dla takiego malucha?
![]() |
#1807 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Hej
U nas noc beznadziejna. Mała poszła spać wcześnie bo po 20 więc obudziła się o 2.30 wyspana ![]() Po godzinie czy dwoch poszła spać ale spała niespokojnie... Jeśli chodzi o słodycze to u nas zazwyczaj nie ma żadnych w domu. Mała więc nie je. Jej preferencje smakowe wciąż mnie zaskakują. Ostatni rzucała się na oscypek! Oczywiście niewiele udało jej się zjeść bo to ciężko się je. Lubi wyraziste smaki. Ale to teraz, a pewnie jeszcze tysiąc razy jej się zmieni. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1808 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1809 |
Zadomowienie
|
![]() Aga398 - malutkie japonki można dostać od Havaianas, my mamy takie w rozmiarze 17/18 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1810 |
Wtajemniczenie
|
czyli jestem wyjątkowa
![]() ja właśnie głównie podjadam dlatego, iż mało słodyczy jem i jak jej daję, to i siebie raczę ![]()
#1811 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Mojemu synkowi coś sie przestawilo i wstał po 7 ![]() ![]() Wczoraj miałam wene na sprzątanie ale jeszcze duzo przede mną ![]() Nie moge sie przecież przez ludźmi mieszkaniem wstydzić ![]()
#1812 |
Zakorzenienie
|
U nas w domu nie ma słodyczy. Czasem daję mu coś spróbować jak choćby loda ale zazwyczaj bez szału
![]() ![]()
#1813 |
Rozeznanie
|
Mała ma dalej tą wysypkę
![]() ![]() Zastanawiam się czy ją znów coś nie uczuliło, ostatnio zaczełam dodawać płynu do płukania dla dzieci...a wysypka w miejscach gdzie ma body. Ani buzia ani ręce i nogi nie są obsypane. Zwariuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1814 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chociaż nie do końca, ja Zosi podjadam wafle ryżowe, które uwielbiam ![]() A słodyczy u nas w domu też nie ma, wprowadziłam taką zasadę, jak w pierwszych miesiącach po ciąży nie chudlam i myślałam, że to może przez nie (teraz myślę, że mi się wtedy po prostu gospodarka hormonalna jeszcze nie uregulowała). Za to u teściów to jest raj!! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1815 |
Zakorzenienie
|
Malwina biedna ta Twoja corcia
![]()
#1816 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Szkarlatyna faktycznie ostatnio panuje moja bratanica miała z miesiąc temu i prawie w ogóle wysypki nie miała ani żadnych objawów poza gorączką przez pierwsze dni a potem wyglądała jak okaz zdrowia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1817 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Blueberry dzięki ![]() ![]() Słodko to musiało wyglądać ![]() Oby przyczyna została szybko odnaleziona i wyeliminowana ![]() ![]() Dla męża też kciuki ![]() P. też zwykle śpi w bodziaku z krótkim rękawkiem albo w podkoszulce i pampersie, nie jest przykryty, a jak śpi z nami to i tak się odkopuje, choć ostatnio my też nieprzykryci śpimy ![]() Aga u nas na szczęście nie było takiego problemu, Pawełkowi się to podobało, naprawdę miał frajdę ![]() Fajnie z tym misiem ![]() Nicki fajnie z tą działką ![]() ![]() Dla Sary ![]() Co do słodyczy... Sporadycznie dostaje biszkopty czy chrupki kukurydziane albo takie wafle do chrupania, czasem od nas kęsa jak coś jemy, wafelki ryżowe kupiłam raz i raz owocowy batonik chyba z hippa, a ostatnio jak byliśmy u bratowej męża dostał lubisia, bo oczywiście jej córa się zajada, u nas jedzenie słodyczy nie jest normą ![]() Dobrze robisz i nie słuchaj, ja też podobne rzeczy słyszę, a najbardziej chyba o niedosalanie obiadu i picie wody ![]() Nadalka gratulacje ![]() Co do sandałków kupiliśmy zwykłe w deichmanie chyba, ale zadowoleni z nich jesteśmy, rozmiar 20 mamy ![]() Hehe super musi brzmieć to "ato" ![]() ![]() Mi też się podoba jak P. próbuje coś założyć ![]() Phdwao P. ciekawią reklamy ![]() ![]() Trzymam kciuki za dzieciaki, żeby ząbki powychodziły szybko i nie męczyły bardzo! ![]() ![]() Linka a to ciekawe ma te smaki ![]() ![]() Malwina zdrówka, oby wysypka zniknęła ![]()
http://fajnamama.pl/suwaczki/yz5msxz.png http://s2.pierwszezabki.pl/050/050009970.png Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-07-31 o 12:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#1818 |
Zakorzenienie
|
malwina ja bym poszła do lekarza innego, przecież lekarzy naewno jets więcej
|
![]() ![]() |
![]() |
#1819 | |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() ja już wróciłam. Niestety ![]() ![]() ![]() Wszystkiego najlepszego dla wątkowych Jubilatów - 100 lat dzieciaczki ![]() A ja wracam nadrabiać... gaduły jedne ![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
![]() Wydawało mi się, że z dzieckiem to już taki spontan się nie uda. Jak dobrze, że się myliłam ![]() Wanilka, co do powrotu do pracy - rozumiem Cię lepiej niż Ci się wydaje. Miałam dokładnie te same uczucia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1820 |
Zakorzenienie
|
#1821 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny macie takie sytuacje że dziecko odmawia wam obiadu?
Po prostu wypluwa ucieka płacze - nie chce? A wiecie że jest głodne. Co wtedy robicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1822 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a w temacie słodyczy u nas jest tylko gorzka czekolada, Młody nie dostaje żadnych słodyczy, dziadkom się to nie podoba ale też nie dają Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-07-31 o 20:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1823 |
Zakorzenienie
|
no pewnie u nas jest więcej takich dni, w zasadzie prawie codziennie, co robie? przede wszystkim się martwię dlaczego tak robi, ale ogólnie robie tak ż epróbuje go zahceci, potem daje cos do raczki do zabawy, jak mimo tego nie chce to go wyciągam z krzeslka i za pol godziny probuje ponownie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1824 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Płacze bo ją gonię a ona nie chce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1825 |
Rozeznanie
|
zawsze mam awaryjnie gotowy słoiczek z obiadkiem który lubi (na co dzień gotuję) i w takich sytuacjach próbuje podać właśnie ten słoiczek. Jeśli nadal nie chce, próbuję znowu za godzinę (czasami może nam się wydawać że wiemy lepiej czy dziecko jest głodne) jeśli nadal nie chce to daję cyca albo kanapkę albo coś co zje samodzielnie łapkami. Jeśli brak apetytu trwa jeden dzień to się nie przejmuję,
|
![]() ![]() |
![]() |
#1826 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Co do pogrybionego to dokłądnie tak jest. Kraje w których można nie szczepić notują teraz spory odsetek zachorowań na właśnie odrę czy różyczkę. Był na ten temat kiedyś artykuł w Rzeczpospolitej, polecam. Ja oczywiście, że boję się szczepienia ale będę szczepić. Cytat:
A z hitów u nas do picia jest butelka po Kubusiu Water - ona jest niekapiąca i młody uwielbia z niej pić. Wszystkie kubeczki niekapki poszły w odstawkę ![]() ![]() A co do słodyczy - ja nie daję ale nie rzucam się z pazurami jak ktoś mu chce dać. Ale i nie zdarzyło się aby dostał coś i mi o tym nie powiedziano. Na urlopie teraz odkrył żelki Haribo - dzieci jadły i mu dały. Był szał i wrzask z radości ![]() No i mój młody woli owoce - każde i warzywa - najchętniej Maniusiową marchewkę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1827 |
Zadomowienie
|
Ja tak mam od jakiegoś czasu non stop... Robię podobnie do Phdwao, zachęcam, jak nie to za jakiś czas znowu... Wczoraj zjadł trochę przy trzecim podejściu... Raz zje chętnie, raz wcale nie ruszy...
A miałam Wam pisać... Jakiś czas temu mieliśmy problemy z jedzeniem czy raczej nie jedzeniem, Pawełek jadł niewiele i wtedy dostawał mleko zamiast, w zasadzie to chyba tylko czekał aż dam mu spokój i dam butelkę... Jak tylko widzi to się aż wyrywa do niej... Jeszcze do niedawna odciągałam mleko 5 razy dziennie, jednak po wizycie u pediatry odciągam 3 razy, czasem tylko 2 razy (tyle powinno być). Jej zdaniem lepiej nawet przegłodzić, żeby zaczął jeść normalnie... Powiem, że mnie zdołowała wtedy trochę... Staram się jak mogę zachęcać go do innych rzeczy. WVictoria fantastycznie! Trochę jechaliście, mieliśmy podobnie ![]() P. też lubi wodę, byliśmy dwa razy nad zalewem, był w swoim żywiole ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1828 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1829 |
Zadomowienie
|
Matko co za dzień... obstawiam trzecią czwórkę, dzisiaj S. miała dwa ataki takiej histerii że hej, jak to eninka opisała trafnie płacz-krzyk-pisk... i dwa razy w domu nie byłam tylko wracałam, raz na szczęście autem a raz, 20 min od domu darła mi się do ucha bo ona na ręku u mnie a ja tachałam wózek z ciężką torbą na rączce, a ludzie się na mnie patrzą jakbym ją maltretowała, a tu nic nie pomagało na jej płacz. Później przy usypianiu mi się godzinę zanosiła jeszcze, dostała przeciwbólowy i dopiero usnęła... masakra. Już się cieszyłam że jeszcze tylko dwie 4, a tu mówicie że kły gorzej idą wrrr... jeszcze żeby było mało tego tyłek jej się dzisiaj odparzył i to nawet nie wiem kiedy, bo miedzy jednym a drugim zmienianiem pampka mały odcinek czasu a taki czerwony...
Nadalka, ja mam też 8 jeszcze na swoim miejsciu ale czesto mialam z nimi problem a raczej z dziasłami koło nich i miałam je wyciąć, ale właśnie fakt wycinania a nie wyrywania jakoś mnie ostrasza że jeszcze nic z nimi nie zrobiłam.. Na działke zapraszam pewnie, tylko nic na niej nie ma ![]() ![]() Moja Sara by jadła cały czas, na szczęście płacze że chce np. jabłka więc jej nie żałuje. U mnie zawsze jakieś owoce/warzywa leżą o tyle dobrze bo jakbym miała słodycze w domu to pewnie by płakała że chce czekolade ![]() ![]() A obiad je sama, co prawda pies się przy niej naje, ale nie ingeruje. NIech się dziewczyna uczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1830 |
Zakorzenienie
|
Możecie podacie mi link do siatek centylowych who?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.