Początkujące włosomaniaczki :) - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-23, 19:47   #1801
barylka666
Zadomowienie

Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Napisane przez kropelkaa Pokaż wiadomość
o matko to jest blond według niej? a to dobre chociaż podejrzewam, że wtedy nie było Ci do śmiechu

Noo nie zabardzo

barylka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 20:09   #1802
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez susuanne Pokaż wiadomość
Przez dwa tygodnie przed planowanym farbowaniem nie oczyszczam ich prostym szamponem i codziennie kładę maski na dłuższy czas niż 30 min, codziennie kładę serum z silikonami i pryskam mgiełką też z silikonami. Może dziewczyny tak narzekają na niektóre farby bo same nie używają odżywek, tylko szampon. Nie wyobrażam sobie nałożenia farby na takie "gołe" włosy.
Eee...Jak ja bym miała tak robić, to moje włosy wyglądałyby paskudnie.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 20:56   #1803
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ephee Pokaż wiadomość
Ja dziś nic nie mam na włosach tylko takiego luźnego koka ;D muszę sobie robić luźne fryzury na drugi dzień po myciu, jutro spróbuję metody OMO

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja dziś spróbuje

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Eee...Jak ja bym miała tak robić, to moje włosy wyglądałyby paskudnie.
Nie było źle, ale przyznaje, że o 18 następnego dnia włosy były już do umycia
susuanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 21:14   #1804
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez susuanne Pokaż wiadomość
Ja dziś spróbuje

Nie było źle, ale przyznaje, że o 18 następnego dnia włosy były już do umycia
Tyle, że skoro ja farbuję co 4 tygodnie, to przez dwa chodziłabym ze strąkami.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 22:13   #1805
Blondyna66
Zadomowienie

A ja właśnie czuprynę skąpałam w szamponie z Alterry, nalożyłam odżywkę również z Alterry, na koniec zrobiłam płukankę cytrynową a przed chwilą musiałam niestety szybko zmyć odżywkę Eveline z paznokci..ech ;/
Stary 2013-08-23, 22:16   #1806
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Tyle, że skoro ja farbuję co 4 tygodnie, to przez dwa chodziłabym ze strąkami.
Moje się nie "strączkują" po tym
susuanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 11:14   #1807
i_luv_smile
Przyczajenie

Hej Kupiłam jeszcze pokrzywę i na opakowaniu jest napisane, że mam pić dwa razy dziennie Mam naście lat i nie wiem czy pić ją raz czy dwa razy dziennie ? :P
i_luv_smile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 11:15   #1808
emciu
Wtajemniczenie

Ja dzisiaj skromnie. Wczoraj na noc Vatika kokosowa na dlugosc, dzis na skalp olejek opianowy, mycie Baby Dreamem, maska treatment wax na 20 minut i zabezpieczenie koncówek biosilkiem (zlo ale chce wykonczyc )

Cytat:
Napisane przez Blondyna66 Pokaż wiadomość
A ja właśnie czuprynę skąpałam w szamponie z Alterry, nalożyłam odżywkę również z Alterry, na koniec zrobiłam płukankę cytrynową a przed chwilą musiałam niestety szybko zmyć odżywkę Eveline z paznokci..ech ;/
Co sie stalo?
while you were busy collecting stones.
emciu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 11:33   #1809
Ephee
Raczkowanie

Odp: Początkujące włosomaniaczki :)

A ja już z olejem alterry na włosach witajcie!

Stary 2013-08-24, 11:35   #1810
Jace
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez i_luv_smile Pokaż wiadomość
Hej Kupiłam jeszcze pokrzywę i na opakowaniu jest napisane, że mam pić dwa razy dziennie Mam naście lat i nie wiem czy pić ją raz czy dwa razy dziennie ? :P
Jak chcesz. Można raz, a można dwa razy dziennie, chociaż na początek polecam jednak raz. Najwyżej potem zwiększysz dawkę do dwóch kubków dziennie
Stary 2013-08-24, 12:05   #1811
CrystalNatasha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jace Pokaż wiadomość
Jak chcesz. Można raz, a można dwa razy dziennie, chociaż na początek polecam jednak raz. Najwyżej potem zwiększysz dawkę do dwóch kubków dziennie
Ja właśnie myślę nad zwiększeniem dawki i chyba tak zrobię Jak myślicie,będą jakieś lepsze efekty?

Tak w ogóle to nie mogę patrzeć na mój ogromny odrost,chyba ciapnę sobie szamponetkę jakąś
Stary 2013-08-24, 12:10   #1812
Jace
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CrystalNatasha Pokaż wiadomość
Ja właśnie myślę nad zwiększeniem dawki i chyba tak zrobię Jak myślicie,będą jakieś lepsze efekty?

Tak w ogóle to nie mogę patrzeć na mój ogromny odrost,chyba ciapnę sobie szamponetkę jakąś
A jak długo pijesz?
Stary 2013-08-24, 12:18   #1813
siiesta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez i_luv_smile Pokaż wiadomość
Cytat:
Cytat:

Musisz się jednak liczyć z tym, że kuracja skrzypem lub pokrzywą daje efekty dopiero po miesiącu picia. Niektóre włosomaniaczki nawet wspominały, że dopiero po 3 miesiącach widziały efekty na włosach. Po piciu 2 kubków dziennie codziennie po około tygodniu zazwyczaj wysypuje twarz krostkami bardzo specyficznymi- ja miałam tak jakby małe krosteczki z mlecznym płynem w środku. Czekałam, aż same zaczną znikać ale po 2 tyg bez zmian wszystkie musiałam wycisnąć. Wolno się goiły ale bez blizn.
Jeśli pijesz pokrzywę nie stosuj żadnych innych suplementów typu tabletki. Możesz dostać hiperwitaminozy (zazwyczaj jest to nadmiar wit K ).
Likwidujemy naczynka
siiesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 12:25   #1814
mandarynka882
Rozeznanie

hejka

mój małż przyniósł mi wczoraj z pracy całą maske Bingo masło shea i 5 alg!! juuupiii
kupili 2 op przez pomyłkę (Bingo ma 2 rodzaje masek z algami) i jedno mi skapnęło, a jak zostanie po badaniach to inne mi przypadną hehe

cieszyłam się jak dziecko bo myślałam o tej

dziś wypróbuje
mandarynka882 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 12:29   #1815
mir mur
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez barylka666 Pokaż wiadomość
Dziś był tylko suchy szampon Isany, jutro dopiero będzie mycie
Jak oceniasz ten szampon? Sama się na niego dość długo czaje
mir mur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 12:48   #1816
kejti94
Przyczajenie

Ją się trochę boję suchych szamponów, że włosy bd wyglądać źle :c
kejti94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 12:57   #1817
barylka666
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mir mur Pokaż wiadomość
Jak oceniasz ten szampon? Sama się na niego dość długo czaje
Dla mnie bomba, ładnie pachnie i zapach zostaje na włosach, przedłuża mi świeżośc włosów o dobre 7-8h, ja mam jasne włosy i u mnie nie bieli włosów, nie wiem jak na ciemnych.. Ja szczerze polecam

barylka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 13:07   #1818
_ruDzik
Raczkowanie

Nie poszalałam dzisiaj. Musiałam wstać o 5.00, strasznie się spieszyłam i zdążyłam tylko umyć włosy szamponem jajecznym - nawet nie nałożyłam maski i wyglądam okrutnie. Do tego wyjątkowo dochodzi suszenie gorącym nawiewem. Dopiero przed chwilą posmarowałam końcówki serum arganowym ale to niczego nie zmienia - przyklap i susza jak nie wiem co

Pani filolog

Edytowane przez _ruDzik
Czas edycji: 2013-08-24 o 13:10
_ruDzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 13:57   #1819
CrystalNatasha
Rozeznanie

Cytat:
A jak długo pijesz?
Od roku

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Napisane przez kejti94 Pokaż wiadomość
Ją się trochę boję suchych szamponów, że włosy bd wyglądać źle :c
Ja kupiłam ostatnio suchy szampon z Radical,ale jeszcze nie miałam okazji wypróbować. Wątpię w sumie,żeby się sprawdził na moich włosach,bo one się naprawdę mocno przetłuszczają na następny dzień... To raczej opcja dla dziewczyn,które sobie mogą pozwolić na mycie włosów co 2-3 dni i chcą po prostu odświeżyć nieco fryzurę na następny dzień... :c
Stary 2013-08-24, 14:04   #1820
Blondyna66
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emciu Pokaż wiadomość

Ja dzisiaj skromnie. Wczoraj na noc Vatika kokosowa na dlugosc, dzis na skalp olejek opianowy, mycie Baby Dreamem, maska treatment wax na 20 minut i zabezpieczenie koncówek biosilkiem (zlo ale chce wykonczyc )

Co sie stalo?
Pomalowałam paznokcie tą diamentową odżywką (dwie warstwy) no i po chwili zaczęły mnie strasznie boleć. Niektóre tylko, ale ból okropny. Obawiam się, że jakbym ją dalej stosowała to nie byłoby ciekawie. Tylko dziwi mnie to, że wcześniej stosowałam ją według zaleceń po jednej warstwie każdego dnia i nic się nie działo. Długo jej nie stosuję. Wczoraj pomalowąłam nia paznokcie 3 raz. No, ale cóż. Będę ratowac paznokcię czymś innym.

Cytat:
Napisane przez _ruDzik Pokaż wiadomość
Nie poszalałam dzisiaj. Musiałam wstać o 5.00, strasznie się spieszyłam i zdążyłam tylko umyć włosy szamponem jajecznym - nawet nie nałożyłam maski i wyglądam okrutnie. Do tego wyjątkowo dochodzi suszenie gorącym nawiewem. Dopiero przed chwilą posmarowałam końcówki serum arganowym ale to niczego nie zmienia - przyklap i susza jak nie wiem co
Ja rano włosów nigdy nie myję (chyba, że jakas ogromna potrzeba jest), bo już wgl bym nie miałą czasu na nakłądanie odżywek
Stary 2013-08-24, 14:13   #1821
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez barylka666 Pokaż wiadomość
"Moja fryzjerka" dwa dni przed studniówka mojego TŻ zrobiła mi bigosowy kolor, miał być jasny blond więc nie rozumiem jak jej wyszło TAKIE COŚ?! I te pocieniowane włosy od połowy długości które wyglądały jak piórka... Zdjęcie jest sprzed około 1,5 roku...

NIGDY WIĘCEJ NIE DAM SOBIE POCIENIOWAĆ WŁOSÓW
Ja mam włosy koloru Twoich farbowanych końcówek Ale cieniowanie rzeczywiście nie wyglądało dobrze.

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Napisane przez beastlyessence Pokaż wiadomość
Tak, ja kupowałam w biedronce, zapłacilam 15 zł za litr. Naczytalam się, że spektakularnych efektów po nim nie ma, ale chcę skończyć cały i sama ocenić
Niektórym osobom lepiej służy mieszanka olei.

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Mahdab Pokaż wiadomość
Możecie mi doradzić, czy łamiące się końcówki powinnam ściąć? Czasami złamanie jest 2 cm od końca, myśle, że gdy obetne to problem nie zniknie....
Możesz ściąć. Nie będą się łamać przy odpowiedniej pielęgnacji.

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
A ja mam 10,5 cm W zeszłym roku wypadło mi pełno włosów :c
Co ja czytam?
Kucyk powyżej 10 cm to gruby kucyk Trzeba się cieszyć z tego,co się ma, a masz przecież włosy gęste

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Wiecie co? Ja lubię podcinać włosy, bo wtedy pod nożyce idą moje różnej długości końcówki, które wyglądają jak u choinki. Jeszcze z 15 cm i będzie po problemie.

Próbowałam myć połowę włosów samą pianą i chyba przez to przestały się błyszczeć (?).
Amalia1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 14:21   #1822
cpp
Rozeznanie

Cześć, można się do was dołączyć? Włosomaniaczką się jeszcze nie nazwę, ale podjęłam decyzję, że zaczynam porządnie dbać o włosy i, jak to ja, zaczęłam od porządnego zagłębienia się w temat Przekopuję więc wizaż, w tym ten wątek, nie wszystko na razie ogarniam, ale mam nadzieję, że do czasu jak skończę obecny szampon, będę już wiedziała, jaki mam wybrać następny i co do niego dokupić.
cpp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 14:23   #1823
beastlyessence
Raczkowanie

Odp: Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Napisane przez cpp Pokaż wiadomość
Cześć, można się do was dołączyć? Włosomaniaczką się jeszcze nie nazwę, ale podjęłam decyzję, że zaczynam porządnie dbać o włosy i, jak to ja, zaczęłam od porządnego zagłębienia się w temat Przekopuję więc wizaż, w tym ten wątek, nie wszystko na razie ogarniam, ale mam nadzieję, że do czasu jak skończę obecny szampon, będę już wiedziała, jaki mam wybrać następny i co do niego dokupić.
Mądra decyzja, życzę wytrwałości

sesje zdjęciowe
piękne,lśniące włosy do bioder
beastlyessence jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-24, 14:31   #1824
cpp
Rozeznanie

Dziękuję, przyda się, bo często mam problem ze słomianym zapałem
cpp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 14:59   #1825
Blondyna66
Zadomowienie

Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Napisane przez cpp Pokaż wiadomość
Witaj Bardzo dobrze, że chcesz dbać o włosy i je pielęgnować. Wątki umieszczone na Wizażu są skarbnicą wiedzy, umieszczoną przez Wizażanki - Włosomaniaczki W razie pytań pisz, a ktoś na pewno posłuży pomoca Powodzenia.
Stary 2013-08-24, 15:12   #1826
CrystalNatasha
Rozeznanie

Cytat:
Pomalowałam paznokcie tą diamentową odżywką (dwie warstwy) no i po chwili zaczęły mnie strasznie boleć. Niektóre tylko, ale ból okropny. Obawiam się, że jakbym ją dalej stosowała to nie byłoby ciekawie. Tylko dziwi mnie to, że wcześniej stosowałam ją według zaleceń po jednej warstwie każdego dnia i nic się nie działo. Długo jej nie stosuję. Wczoraj pomalowąłam nia paznokcie 3 raz. No, ale cóż. Będę ratowac paznokcię czymś innym.

Ja rano włosów nigdy nie myję (chyba, że jakas ogromna potrzeba jest), bo już wgl bym nie miałą czasu na nakłądanie odżywek
Co do tej odżywki z Eveline,to one w ogóle nie cieszą się dobrą sławą.. Też kiedyś rozważałam jej kupno,ale po tym co przeczytałam to dałam sobie spokój. Postawiłam na naturalną pielęgnację i od niecałych dwóch tygodni wcieram dwa razy dziennie oliwę z oliwek. Może to tylko moje złudzenie,ale paznokcie już są w o wiele lepszej kondycji

Ja w te wakacje myłam włosy rano,ale szkoła mi się za tydzień zaczyna i nie będę miała czasu No i dochodzi jeszcze do tego,że nie wyjdę ze świeżo umytymi włosami na te mrozy,które się powoli zbliżają
Stary 2013-08-24, 15:23   #1827
Ephee
Raczkowanie

A ja siedzę z kallosem na głowie znowu Nie umyłam włosów odzywką, bo obawiałam się, że nie zmyje olejów. Za to mama kupiła mi dzisiaj granatowy szampon alterry i już ma u mnie plusa, bo nie splątał mi włosów

Blondyna66, może to dlatego, że pomalowałaś dwie warstwy naraz? Wg zaleceń producenta jedna warstwa codziennie, potem zmywanie i od nowa Ja mam jedną warstwę diamentowej od kilku dni i ładnie spokojnie rosną, a po paznokciach hybrydowych, które sobie zafundowałam dwukrotnie (bo w pracy strasznie mi lakier odpryskiwał) były w opłakanym stanie

CrystalNatasha, też mam podobny problem, bo mi się studia zaczynają za miesiąc i podejrzewam, że też będę miała trochę zajęć od rana, a moje włosy mega długo schną... A nie mam suszarki z chłodnym nawiewem :P

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-24, 15:33   #1828
kropelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Co do tej odżywki z Eveline,to one w ogóle nie cieszą się dobrą sławą.. Też kiedyś rozważałam jej kupno,ale po tym co przeczytałam to dałam sobie spokój. Postawiłam na naturalną pielęgnację i od niecałych dwóch tygodni wcieram dwa razy dziennie oliwę z oliwek. Może to tylko moje złudzenie,ale paznokcie już są w o wiele lepszej kondycji

Ja w te wakacje myłam włosy rano,ale szkoła mi się za tydzień zaczyna i nie będę miała czasu No i dochodzi jeszcze do tego,że nie wyjdę ze świeżo umytymi włosami na te mrozy,które się powoli zbliżają
chyba każdy musi wypróbowac na sobie te odżywki mnie np uratowały paznokcie nigdy nie używałam lepszej

ja nawet nie chce myśleć, że praktycznie za chwilę znów będą tak niesprzyjające warunki dla naszych włosów potem mróz i noszenie czapki
kropelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 15:54   #1829
Blondyna66
Zadomowienie

Cytat:

Może i ja spróbuję jakieś olejki wcierać ;> Na mrozy lepiej nie wychodzić ze swieżo umytymi włosami. Niby są wysuszone, ale jest ryzyko zaziębienia bądź czegoś gorszego. Ja podziwiałam moją koleżankę z ławki. Ona nieraz mi się chwaliła, że umyła włosy rano przed szkołą. A ja tylko popatrzyłam za ten ziąb i mróz za oknem i ją pokrzyczałam :P Brrr...

Cytat:
Napisane przez Ephee Pokaż wiadomość
A ja siedzę z kallosem na głowie znowu Nie umyłam włosów odzywką, bo obawiałam się, że nie zmyje olejów. Za to mama kupiła mi dzisiaj granatowy szampon alterry i już ma u mnie plusa, bo nie splątał mi włosów

Blondyna66, może to dlatego, że pomalowałaś dwie warstwy naraz? Wg zaleceń producenta jedna warstwa codziennie, potem zmywanie i od nowa Ja mam jedną warstwę diamentowej od kilku dni i ładnie spokojnie rosną, a po paznokciach hybrydowych, które sobie zafundowałam dwukrotnie (bo w pracy strasznie mi lakier odpryskiwał) były w opłakanym stanie

CrystalNatasha, też mam podobny problem, bo mi się studia zaczynają za miesiąc i podejrzewam, że też będę miała trochę zajęć od rana, a moje włosy mega długo schną... A nie mam suszarki z chłodnym nawiewem :P
Mi również nie plącze granatowa Alterra włosów ; ) Wczoraj umyłąm nim pierwszy raz wlosy i pozytywnie mnie zaskoczył : ) A jeśli chodzi o odżywkę..być może, że dwie warstwy od razu to za dużo. Dam jej szansę jeszcze, chociaż boję się tego co może stać się później. Najpierw jest ok, wszystko cacy, paznokcie urosną, będa mocne, a jak urosną do wymarzonej długości okaże się, że trzeba będzie je ściąć, bo odżywka źle zadziałała. Sama nie wiem

Cytat:
Napisane przez kropelkaa Pokaż wiadomość
chyba każdy musi wypróbowac na sobie te odżywki mnie np uratowały paznokcie nigdy nie używałam lepszej

ja nawet nie chce myśleć, że praktycznie za chwilę znów będą tak niesprzyjające warunki dla naszych włosów potem mróz i noszenie czapki
Tak, każdy musi się przekonać czy odżywka działa pozytywnie czy negatywnie..u mnie na razie jest 1;1..zobaczymy co będzie dalej. Ech...wgl jakoś tego lata nie odczułam..niedawno był gorący lipiec, a teraz..szarobure pola, chłodny wiatr i koniec sierpnia..ech na wrzesien nie narzekam, bo do szkoly nie ide i mam urodziny w tym miesiacu..ale potem..zima..szale, chusty, grube swetry..i czapki przytłaczające włosy...bleh ;/

Edytowane przez Blondyna66
Czas edycji: 2013-08-24 o 15:58
Blondyna66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 15:58   #1830
_ruDzik
Raczkowanie

Cytat:

Też zastanawiałam się nad tą odżywką ale naczytałam się o formaldehydzie i naoglądałam zdjęć pazurków po tym specyfiku. Przestraszyłam się i postanowiłam traktować paznokcie olejem rycynowym na noc

A co do mycia włosów, to ja zawsze wstaję wcześniej, żeby się oporządzić, bo jak umyję wieczorem to przez moje nocne wiercenie się rano nie mogę ich opanować - nijak się nie układają, są przyklapnięte i każdy sterczy w inną stronę, a świeżo po umyciu są bardzo podatne na układanie. Ba, nawet samo suszenie z głową w dół daje dobry efekt Dzisiaj mi po prostu zabrakło czasu na "dopieszczenie" ich i wyglądam jakbym miała łeb pokryty strzechą

Pani filolog
_ruDzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości