|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
Noo nie zabardzo
|
|
#1802 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1803 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1804 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1805 |
|
Zadomowienie
|
A ja właśnie czuprynę skąpałam w szamponie z Alterry, nalożyłam odżywkę również z Alterry, na koniec zrobiłam płukankę cytrynową a przed chwilą musiałam niestety szybko zmyć odżywkę Eveline z paznokci..ech ;/
|
#1806 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1807 |
|
Przyczajenie
|
Hej
Kupiłam jeszcze pokrzywę i na opakowaniu jest napisane, że mam pić dwa razy dziennie Mam naście lat i nie wiem czy pić ją raz czy dwa razy dziennie ? :P
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1808 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj skromnie. Wczoraj na noc Vatika kokosowa na dlugosc, dzis na skalp olejek opianowy, mycie Baby Dreamem, maska treatment wax na 20 minut i zabezpieczenie koncówek biosilkiem (zlo ale chce wykonczyc ) ![]() Cytat:
|
|
|
#1809 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
A ja już z olejem alterry na włosach
witajcie! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1811 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak w ogóle to nie mogę patrzeć na mój ogromny odrost,chyba ciapnę sobie szamponetkę jakąś
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1812 |
|
Wtajemniczenie
|
A jak długo pijesz?
|
#1813 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeśli pijesz pokrzywę nie stosuj żadnych innych suplementów typu tabletki. Możesz dostać hiperwitaminozy (zazwyczaj jest to nadmiar wit K ).
|
|
#1814 |
|
Rozeznanie
|
hejka
mój małż przyniósł mi wczoraj z pracy całą maske Bingo masło shea i 5 alg!! juuupiii kupili 2 op przez pomyłkę (Bingo ma 2 rodzaje masek z algami) i jedno mi skapnęło, a jak zostanie po badaniach to inne mi przypadną hehe cieszyłam się jak dziecko bo myślałam o tej ![]() dziś wypróbuje
|
|
|
|
#1815 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1816 |
|
Przyczajenie
|
Ją się trochę boję suchych szamponów, że włosy bd wyglądać źle :c
|
|
|
|
#1817 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie bomba, ładnie pachnie i zapach zostaje na włosach, przedłuża mi świeżośc włosów o dobre 7-8h, ja mam jasne włosy i u mnie nie bieli włosów, nie wiem jak na ciemnych.. Ja szczerze polecam
|
#1818 |
|
Raczkowanie
|
Nie poszalałam dzisiaj. Musiałam wstać o 5.00, strasznie się spieszyłam i zdążyłam tylko umyć włosy szamponem jajecznym - nawet nie nałożyłam maski i wyglądam okrutnie. Do tego wyjątkowo dochodzi suszenie gorącym nawiewem.
Dopiero przed chwilą posmarowałam końcówki serum arganowym ale to niczego nie zmienia - przyklap i susza jak nie wiem co
Dbam o włosy. Dbam o cerę. Pani filolog Edytowane przez _ruDzik Czas edycji: 2013-08-24 o 13:10 |
|
|
|
#1819 |
|
Rozeznanie
|
Od roku
![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Ja kupiłam ostatnio suchy szampon z Radical,ale jeszcze nie miałam okazji wypróbować. Wątpię w sumie,żeby się sprawdził na moich włosach,bo one się naprawdę mocno przetłuszczają na następny dzień... To raczej opcja dla dziewczyn,które sobie mogą pozwolić na mycie włosów co 2-3 dni i chcą po prostu odświeżyć nieco fryzurę na następny dzień... :c
|
#1820 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1821 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale cieniowanie rzeczywiście nie wyglądało dobrze.---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Wiecie co? Ja lubię podcinać włosy, bo wtedy pod nożyce idą moje różnej długości końcówki, które wyglądają jak u choinki. Jeszcze z 15 cm i będzie po problemie. Próbowałam myć połowę włosów samą pianą i chyba przez to przestały się błyszczeć (?). |
||||
|
|
|
#1822 |
|
Rozeznanie
|
Cześć, można się do was dołączyć?
Włosomaniaczką się jeszcze nie nazwę, ale podjęłam decyzję, że zaczynam porządnie dbać o włosy i, jak to ja, zaczęłam od porządnego zagłębienia się w temat Przekopuję więc wizaż, w tym ten wątek, nie wszystko na razie ogarniam, ale mam nadzieję, że do czasu jak skończę obecny szampon, będę już wiedziała, jaki mam wybrać następny i co do niego dokupić.
|
|
|
|
#1823 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1824 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję, przyda się, bo często mam problem ze słomianym zapałem
|
|
|
|
#1825 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
Bardzo dobrze, że chcesz dbać o włosy i je pielęgnować. Wątki umieszczone na Wizażu są skarbnicą wiedzy, umieszczoną przez Wizażanki - Włosomaniaczki W razie pytań pisz, a ktoś na pewno posłuży pomoca Powodzenia.
|
|
#1826 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja w te wakacje myłam włosy rano,ale szkoła mi się za tydzień zaczyna i nie będę miała czasu No i dochodzi jeszcze do tego,że nie wyjdę ze świeżo umytymi włosami na te mrozy,które się powoli zbliżają
|
|
#1827 |
|
Raczkowanie
|
A ja siedzę z kallosem na głowie znowu
Nie umyłam włosów odzywką, bo obawiałam się, że nie zmyje olejów. Za to mama kupiła mi dzisiaj granatowy szampon alterry i już ma u mnie plusa, bo nie splątał mi włosów ![]() Blondyna66, może to dlatego, że pomalowałaś dwie warstwy naraz? Wg zaleceń producenta jedna warstwa codziennie, potem zmywanie i od nowa Ja mam jedną warstwę diamentowej od kilku dni i ładnie spokojnie rosną, a po paznokciach hybrydowych, które sobie zafundowałam dwukrotnie (bo w pracy strasznie mi lakier odpryskiwał) były w opłakanym stanie ![]() CrystalNatasha, też mam podobny problem, bo mi się studia zaczynają za miesiąc i podejrzewam, że też będę miała trochę zajęć od rana, a moje włosy mega długo schną... A nie mam suszarki z chłodnym nawiewem :P
|
|
#1828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nigdy nie używałam lepszej ![]() ja nawet nie chce myśleć, że praktycznie za chwilę znów będą tak niesprzyjające warunki dla naszych włosów potem mróz i noszenie czapki
|
|
|
|
|
#1829 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak, każdy musi się przekonać czy odżywka działa pozytywnie czy negatywnie..u mnie na razie jest 1;1..zobaczymy co będzie dalej. Ech...wgl jakoś tego lata nie odczułam..niedawno był gorący lipiec, a teraz..szarobure pola, chłodny wiatr i koniec sierpnia..ech na wrzesien nie narzekam, bo do szkoly nie ide i mam urodziny w tym miesiacu..ale potem..zima..szale, chusty, grube swetry..i czapki przytłaczające włosy...bleh ;/
Podcięcie 03.11.2016r. Włosomaniactwo od 21.08.2013r. Edytowane przez Blondyna66 Czas edycji: 2013-08-24 o 15:58 |
||
|
|
|
#1830 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do mycia włosów, to ja zawsze wstaję wcześniej, żeby się oporządzić, bo jak umyję wieczorem to przez moje nocne wiercenie się rano nie mogę ich opanować - nijak się nie układają, są przyklapnięte i każdy sterczy w inną stronę, a świeżo po umyciu są bardzo podatne na układanie. Ba, nawet samo suszenie z głową w dół daje dobry efekt Dzisiaj mi po prostu zabrakło czasu na "dopieszczenie" ich i wyglądam jakbym miała łeb pokryty strzechą
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:58.

chociaż podejrzewam, że wtedy nie było Ci do śmiechu 

)
Dopiero przed chwilą posmarowałam końcówki serum arganowym ale to niczego nie zmienia - przyklap i susza jak nie wiem co 
W zeszłym roku wypadło mi pełno włosów :c