|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Ja chyba tez się zdrzemnę bo obiadem się obżarłam i poprawiłam 3 kawałkami ciasta drożdżowego i chyba pęknę.
#1802 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]()
![]() |
#1803 |
Konto usunięte
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Roxi wielkie gratulacje
![]() Artur waży 3020 :O:O:O Mamy Debridat na ulewanie i płacz z powodu brzuszka i skierowanie na rehabilitację z powodu napięcia mięśniowego. A tak poza tym to wszystko w porządeczku, moich cycków od wiecznego odciągania takich ilości, jakie narobiły te 3 kilo będę szukać między kolanami, ale nie będę miała z tym problemu - wszak niedługo kręgosłup pęknie mi w pół przy tym klocku, to sięgnę ![]() Ale nie zamieniłabym tych dolegliwości na nic innego ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1804 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tak na Rydygiera, karta założona, wywiad zebrany. Jakby Igora pociągło wcześniej to mi skierowanie dali, więc tu już wszystko dopieszczone ![]() No to by wyglądało na to że już wszystko mam spakowane, jedynie waham się co naszykować na wyjście ze szpitala dla siebie bo dla młodego też już mam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1805 |
Wtajemniczenie
|
witam sie z wami serdecznie....my dzis wybralismy sie na zakupy wyprawkowe i po dzisiejszym ataku na Tesco zostalo nam na liscie tylko:
szczotka do wlosow frida do noska masc na brodawki i wit D wiec juz prawie gotowi ![]() dzis prasowanie i ostateczne pakowanie - a potem to juz odliczanie
#1806 |
Zakorzenienie
|
bardzo przyjemna lektura
i wydaje mi sie ze calkiem przyjemny porod ![]() a Twój cud- cudowny! |
![]() ![]() |
![]() |
#1807 |
Wtajemniczenie
|
Jestem po wizycie i jestem mega zadowolona
![]() Pessar zdjęty ![]() Adaś waży między 3200 a 3500 g ![]() Pięknie się moje Dziecię obróciło i jest główką w dół ![]() ![]() ![]() Koniec oszczędzania się i mam zielone światło do porodu ![]() ![]() ![]() Łożysko ok, wód płodowych jeszcze sporo ![]() W ciągu 4 tygodni przytyłam tylko 2 kg co przy moim wciaganiu wszystkiego co jadalne w mega ilościach i obżeraniu sie na maksa jest super wynikiem ![]() Kolejna wizyta 6.08., choć chciałabym już do tego czasu urodzić ![]() Jestem tak szczęśliwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1808 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Dziekuje kochane za zyczenia ![]() ![]() ![]() Nadaje z domu. Jednak zadecydowali ze jeszcze sobie pobede w ciąży i tak szczerze to się ciesze ![]() Mialam robione KTG i USG na Żelaznej i tak zapis KTG jest super, jakies delikatne skurczyki się rysowaly a z USG niunia wychodzi z waga ok 3900 i oczywiście jakiś tam dopuszczalny blad pomiarowy ale nie zobaczyłam ile było napisane. Wskazaniem do cc jest 4 cm roznica miedzy obwodem glowki a brzuszka i u mojego lekarza prowadzącego było prawie 4 cm a tam tak ponad 3,5 cm. To sa dosłownie maleńkie roznice i dalej jestem na liscie ewentualnej cc ale lekarz powiedział ze jeszcze damy mi szanse urodzić normalnie a decyzje o cc można podjąć w każdej chwili jesli akcja porodowa by się zaczela i cos byłoby nie tak. Jeśli nie urodze przez najbliższy tydzień mam się zglosic w dniu terminu czyli 31 lipca. I tak szczerze to jestem na chwile obecna szczesliwa bo mamy jednak szanse żeby urodzić sn ![]() ![]() ![]() Nadrobie wieczorkiem niedawno wstałam z drzemki bo po powrocie ległam niezywa. Do niunia rano przyjechala moja mama i jak wstal o 5 to już nie mogl usnąć tak przezywal ![]() A zaraz jade na urodzinki mojej siostrzenicy bo Mateusz już tam od południa przesiaduje a mi pozwolili troszkę odpocząć. Papa ![]() ![]()
#1809 | ||||
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41936443]Roxi wielkie gratulacje
![]() Artur waży 3020 :O:O:O Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja idę na spacer do apteki po globulki ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1810 |
Zakorzenienie
|
Magolina- waga Adaśka akurat do rodzenia, super
![]() Katerine- super wiadomości! Trzymam kciuki zeby udało się sn, a w razie czego wiesz, że jesteś w dobrych rękach! ![]() Perse- no Arturek to już niezły kawał klocuszka ![]() ![]() Wzięłam dobrze wyczułam moment i poszłam robić mu jedzenie, a on się obudził ![]() Wzięłam gagatka na ręce, zaniosłam na przewijak i odrywałam mu wręcz od tyłka wielką kupę, po czym rzucił się na butlę i... padł ![]() Teraz śpi na naszym łóżku jak nieżywy. Do mnie natomiast wpadnie mama z tartą z wiśniami, bitą śmietaną i serkiem mascarpone ![]() ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
![]() ![]() |
![]() |
#1811 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1812 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Pocytowalam i poszlo sie wszystko w las :banghead:
Tweed- ja mialam takie przemyslenia po porodzie. Jak takie cielsko mi sie tam pomotalo w brzuchu i sie zmiescilo ![]() Perse- no chlopiszcze Ci rosnie ![]() Adriana- kochane malenstwo ![]() En- pukne Cie zaraz za robienie smaka ![]() Ja jem wlasnie pierogi z jagodami A Hanka wlasnie sobie spi na brzuszku. Zauwazylam ze jak ja nosi i nie umie zasnac to hops na brzuch i jest odlot. Tak wczoraj u mamusi w lozku oczywiscie zasnela ![]() Jutro tz ma wolne wiec na bank nocka bedzie spokojna,zeby tatus nie mial co robic ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1813 |
Zakorzenienie
|
Enleve błagam cię spisz od mamy przepis na tą tartę.
#1814 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1815 |
Zakorzenienie
|
Znowu mnie łapie, kurcze co to moze byc ... wolalabym zeby juz sie konkretnie zaczelo, bo meczy mnie to.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1816 |
Wtajemniczenie
|
Roxi gratulacje
![]() Ja juz po wizycie ![]() ![]() - od poniedziałku mam chodzić na ktg - kolejna wizyta juz 5.08 - Maja zdrowa - lozysko wciąż dość młode bo 2 stopnia - ilośc wód w normie - przytylam pól kg - moja córeńka tez pięknie podrosla i wazy około 3700 ![]() - czopa nie ma - rozwarcie na 1 cm Jeśli nie urodze do wizyty to 6.08 szpital a 8.08 moj gin ma dyżur i rodzimy ![]() Ok, jestem przerażona ![]() ![]()
![]() |
#1817 | ||
Zakorzenienie
|
Karolajn- pierogi tez dzisiaj jadłam, tylko ruskie..
![]() ![]() Mela- nie ma sprawy, spiszę przepis i później wrzucę ![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1818 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41936443] Artur waży 3020 :O:O:O Mamy Debridat na ulewanie i płacz z powodu brzuszka i skierowanie na rehabilitację z powodu napięcia mięśniowego. A tak poza tym to wszystko w porządeczku, moich cycków od wiecznego odciągania takich ilości, jakie narobiły te 3 kilo będę szukać między kolanami, ale nie będę miała z tym problemu - wszak niedługo kręgosłup pęknie mi w pół przy tym klocku, to sięgnę ![]() Ale nie zamieniłabym tych dolegliwości na nic innego ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Za piękną wage Artusia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Misiaczka brawa za wizytę ![]() ![]() Edytowane przez magolina Czas edycji: 2013-07-24 o 16:22 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1819 |
Konto usunięte
|
Karolajn - ma podejrzenie wzmożonego napięcia mięśniowego
![]() Tzn. ma za silne mięśnie w stosunku do swojego wieku i mu to przeszkadza - wygina się jak nie powinien, aż go to męczy, podnosi za wysoko główkę jak leży na brzuszku ![]() Ponoć to można skorygować lub nawet samo przechodzi, ale wiesz, patrzeć jak dziecko się męczy to najgorsza kara :/ A terminy na rehabilitację na październik :O Jutro się muszę porządnie wziąć za szukanie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1820 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41936443]Roxi wielkie gratulacje ![]() Artur waży 3020 :O:O:O Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak ja kocham wiśnie, bardziej niż truskawki i czereśnie ![]() Cytat:
![]() Kurcze, same dobre, miłe wiadomości ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1821 |
Zakorzenienie
|
No przydalby się porodzik do pełni szczescia. A dokładnie to mój by się przydał bo jak jutro wpadne do gina...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1822 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny kp - co jecie na obiady? Bo ja już nie mam pomysłu, a najgorszy jest ten brak warzyw
![]() Jem bardzo często pierogi, naleśniki i takie tam, oprócz tego kurczaka lub schabowy, jak mama przyjdzie i zrobi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1823 | ||||
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41936443]Artur waży 3020 :O:O:O
[/QUOTE] ![]() ![]() Cytat:
![]() Super, że Adaśko zdecydował się na obrót i pozwoli mamie na sprawdzenie na własnej skórze, co to bóle porodowe ![]() I brawa za wagę, fajny facecik już z niego ![]() Cytat:
![]() ![]() Aż się nie mogę doczekac, kiedy i ja będę streszczała tego typu sytuacje ![]() A tartą też bym nie pogardziła ![]() ![]() Cytat:
![]() Twoja niunia też już nieźle waży ![]() Trzymam kciuki, żeby jednak akcja sama ruszyła ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do pyz - my też nie jadamy mrożonek i to żadnych - to była nasza pierwsza ![]() ![]() Dzisiaj wsunął na obiad chyba z 11 ![]() ![]() W ogóle jak zaczęła obiad robic tak mnie nagle głowa rozbolała, że nie wiedziałam na jakim świecie jestem. Zaczęło mi się kręcic w głowie, doszły mroczki i praktycznie nie widziałam na lewe oko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1824 | |
Zakorzenienie
|
Dokładnie :P
Cytat:
Mnie na zakupach łapały skurczyki, ale teraz nic. Mąż był u mnie w pracy, wziął receptę i widział się na chwilę z dr i ten mu powiedział, że "jeeeeeszcze"... także ten.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1825 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Jestem na moment, za chwilkę wybywamy na zakupy. Wreszcie ruszyłam się z domu i jakoś mi lepiej
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1826 |
Zakorzenienie
|
Domcia jak tam?
Ja byłam w rossmanie, kupiłam sobie tusz do rzęs, bo mój już na wykończeniu i ziajka mama przeciw rozstępom, ale też podobno działa na te, które powstały, więc będę się na razie tym smarować. ładne pachnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1827 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1828 |
Wtajemniczenie
|
ROXI KOCHANA GRATULACJE!!!!
![]() Gusia ![]() A ja się chwalę, że spakowałam torby do szpitala ![]()
#1829 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41937798]Karolajn - ma podejrzenie wzmożonego napięcia mięśniowego
![]() Tzn. ma za silne mięśnie w stosunku do swojego wieku i mu to przeszkadza - wygina się jak nie powinien, aż go to męczy, podnosi za wysoko główkę jak leży na brzuszku ![]() Ponoć to można skorygować lub nawet samo przechodzi, ale wiesz, patrzeć jak dziecko się męczy to najgorsza kara :/ A terminy na rehabilitację na październik :O Jutro się muszę porządnie wziąć za szukanie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Mozesz poszukac prywatnie rehabilitanta, tylko to wiaze sie z kosztami. O ile dobrze wiem to godzina moze kosztowac nawet 60-80zł. A mozesz zapisac sie na nfz, w miedzyczasie prywatnie i czekac az dojdzie kolejka na nfz. Ale zycze Ci zebys znalazla na nfz. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1830 |
Zakorzenienie
|
ja jak zwykle wpadam..powiedzcie mi czy do becikowego jest potrzebny pesel dziecka?
czyli jak tak to moge skladac o becikowe dopiero za ok 30 dni ...nie? czy dochody do becikowego sa liczone na gospodarstwo domowe czy tylko na mnie i na mala?(gosp.dom to bylo by ja moi rodzice i mala...?) swiadczenia z pracy to moga byc te swistki co sie dostaje z pracy czy co? tz przyniosl papiery z urzedu i glowa mala jak sie to wypelnia to dajcie spokoj eh... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:24.