|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]() Poza tym będzie mógł robić fajne imprezki urodzinowe, bo w lecie, a ja nie będę musiała mu kupować cukierków do szkoły No chyba, że tak bezczelnie przenoszę
|
|
#1772 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Shestiger lepiej sie nie wychylaj z dodatkowymi rzeczami dla dziedzi skoro o tym nie piszą bo jeszcze szpital będzie korzystać z Twoich zasobów
![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- tweemoj tz stwierdził ze bez sensu ze w lipcu urodziłam bo dupeczki nie bedą składały Tomkowi życzeń w szkole
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#1773 |
|
Zadomowienie
|
roxi gratulacje
|
#1774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).A co do małego, to nie wywołuj Beza z lasu ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
|
|
#1775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
u wrzesniowek juz maja dzieciaczka
|
|
|
|
#1777 |
|
Zakorzenienie
|
twee ja stwierdziłem ze piernicze teścia i wlozylam górę od stroju, która jest właśnie bez ramiaczek
|
|
|
|
#1778 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1779 |
|
Zakorzenienie
|
widziałam:/
ale mam nadzieję, że na długi czas będzie spokój - bo nie liczę sierpniówek, które się tam zaaklimatyzowały ![]() Mam dzisiaj znowu dzień refleksji ![]() Tak się zastanawiam, gdzie w tym moim brzuchu mieście się 3kg Alka ![]() Serio, mam wrażenie, że mam spory brzuch (chociaż to może wynikać z faktu, że jestem niska), ale nie potrafię sobie wyobrazić tam takiego poskładanego w kulkę Kluska Zwłaszcza że przez ostatni miesiąc jakoś wybitnie mi brzuch nie urósł, a ten szatan spasł się ładnie
|
#1780 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No tak, na urodziny grilla się rozpali gdzieś w ogródku i impreza jak się patrzy ![]() Cytat:
Dobra zmykam teraz na serio coś porobić
|
||
|
|
|
#1781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
En ![]() Lepiej schować wstyd do kieszeni i mieć fajną opaleniznę, a nie taką jak ja, czyli wieśniacką ![]() Uwierz, że gdybym była już z Pimpikiem na zewnątrz też wylegiwałabym się jak foka na słońcu Korzystaj skoro już możesz!A teść zresztą chyba nie zrobił sobie z ciebie obiektu westchnień To nie masz co się przejmować
|
|
#1782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powinnam coś porobić, chciałam szafkę w łazience umyć i powyrzucać z niej rzeczy niepotrzebne, ale od rana mnie mdliło to się przespałam, teraz jem obiadek i jakoś tak zebrać się nie mogę. A na obiadek mam schabika, ogórka kiszonego i ziemniaczki młode z masełkiem i koperkiem. No ziemniaczki to niebo w gębie! Później Małgosia chce robić ciasteczka, zobaczymy.
|
|
#1783 |
|
Zakorzenienie
|
Mela, ale mnie natchnęłaś, ja nie lubię kiszonych, ale już sałateczkę z kiszonych z cebulką to bym wciągnęła
![]() U mnie dzisiaj na obiad lidlowskie pyzy z mięsem z masełkiem i cebulką + mizeria, bo nie miałam weny na stanie przy garach
|
#1784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1786 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie miałam weny na stanie przy garach. ugotowałam tylko ziemniaki, schaboszczaki przywiózł wczoraj dziadek męża więc tylko odgrzałam, do tego ogórki.
Chyba się przejadłam.
|
#1787 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1788 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak Tatuś wychodzi do pracy to Młody dostaje buziaka na do widzenia... A kiedyś dostawała Mama Cytat:
![]() ![]() Cytat:
My używamy Dady 2 od 3 tygodni? Jedynki używaliśmy tylko przy kikucie![]() I mamy jedną paczkę pampersów- dostaliśmy w prezencie i nam nie służą, na Mojej Ulubionej Dupce robią się przy nich małe odparzenia- więc My preferujemy Dadę i nasze ulubione Wielorazuweczki )Krwawienie ustaje ![]() Na wizytę u gina po 6 tygodniu ![]() Miałam więcej pocytowane Muszę iść do Klubu Maluchy pooglądać chociaż mała Zu w realku i tak ładniejsza ![]() Tweed... ja patrze na Gluciątko i też zastanawiam się jak ono mogło być w tym moim brzuchu... Teraz jest fajniejsze
|
|
#1789 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamusie Mój Pan i Władca, zasnął po trzecim przebieranku dzisiaj. Od rana mi sie już zdążył ulać obsikać i obkupczyć ![]() Ma dziś dzień na przbieranki ![]() A więc opis porodu ![]() W piątek 19stego miałam II termin, byłam u mojego Gin który powiedział, że szyjka prawie zgładzona ale rozwarcie na opuszek i niby może zacząć się w każdej chwili ale możliwe, że jednak dotrzyma do czwartku 25ego(wtedy miałam się zgłosić na wywołanie). Polecił pooprzytulać się z mężem, na co ja ,że no obecnie to nie możliwe niestety bo mąż wyjechał a on mi się pyta czy sąsiada nie mam jakiego co by podał pomocną "dłoń" Mi tam wcale do żartów nie było ostatni miesiąc miałam mega ciężki, bo tata znów w szpitalu , tż nie ma i juz miałam tej ciąży po wyżej uszu ![]() No to cóż dokupiłam w aptece jeszcze listek oleju z wiesiołka i torebkę liści malin i pojechałam do domku. W sumie to od rana mnie brzuch pobolewał jak na okres ale jakoś się przestałam łudzić po wizycie. Późnym popołudniem szwagierka zapytała czy pojadę z nią do koleżanki, no to zażartowałam, że mogę ale się przejść(ok 2km).No to ona że idziemy bo może coś "wychodzę", najlepsze,że tej koleżanki nie było i za chwilę trasa z powrotem ![]() Jak wracałyśmy to już brzuch bolał mocniej i jeszcze coś w kapie kuło. Wieczorem zaparzyłam sobie tych malin, w łóżku pokręciłam trochę sutki a później zaoglądałam się w jakiś program, koło 11 wyłączyłam tv i leże i czuje że w brzuchu ciągle boli, od 11. 30 zaczełam liczyć skurcze bo ostrawo(tak mi się wtedy wydawało )Przed 3 obudziłam teściową żeby mnie zawiozła, koło czwartej byłysmy na miejscu. Na izbie przywitała mnie Pani doktor z moich koszmarów.(jak leżałam a maju w szpitalu, nie chciała zrobić dziewczynie cesarki chociaż było wskazanie i skończyło się na 28szwach No to szybka konsultacja z teściową, że ona ze mną zostanie. Byłam tak wystraszona, że już mi nie zależało.Wjechałyśmy na porodówkę a tam zonk Młody , przystojny i bardzo miły Pan doktor(tu przydało się wcześniejsze gruntowne ogarnięcie ), baba z koszmaru wróciła na IP bo okazało się że miała jakiś dyżur a teściowa została.Podłączyli mnie do KTG skurcze się rysowały ale bez szału , o szóstej wysłałam teściowa do domu. O siódmej doktor stwierdził że wieje nudą odłączył i kazał spacerować i kręcić pupą i tak mi zeszło do dziewiątej. Znowu KTG, bez zmian. O dziesiątej lekarz zdecydował o kroplówce, w między czasie żartował sobie i jak się dowiedział że rodzę z teściową to zaczął sypać dowcipami o teściowych .O 10.45 odeszły mi wody no i się zaczęło ![]() Zadzwoniłam po teściową, jak przyjechała to juz było ciekawie bo zaczynało na prawdę boleć. Te skurcze to jakiś hardkor W pewnym momencie jak teściowa do mnie po raz 100000000 oddychaj odychaj to ja do niej prawie wrzaskiem CZY JA CI WYGLĄDAM JAK BYM NIE ODDYCHAŁA!!!??Mina położnej bezcenna No ale nastawiłam się na naprawdę najgorsze, więc koło 14 jak były już co jakieś 2 minuty albo i mniej to ja myślałam no teraz to się zacznie rzeźnia i czekałam że te skurcze bedą JESZCZE gorsze ale o dziwo przyszła położna, i mówi że zaprzemy na próbę, jak to usłyszałam to tez trochę zwątpiłam bo rano dziewczyna rodziła trzecie dziecko i parła godzinę Ledwo dwa razy zaparłam a ona po lekarza że rodzimy po chyba 5 partych lekarz stwierdził że będą potrzebne kleszcze, ale mnie to już chyba zwisało i było mi obojętne marzyłam tylko żeby szybko się skończyło po następnych trzech czy czterech partych i nacięciu wyskoczył mój synuś najukochańszy, brudne i wrzeszczące 3kg i 800 gram szczęścia Położyli mi go na brzuchu ale tylko na trochę bo po porodzie zabiegowym powiedzieli że muszą go zabrać. Miał na buzi szramkę od kleszczy ale w dniu wypisu już nic nie było widać. Mi założyli 5 szwów, trochę ciągną ale da się żyć. W sumie dobrze że ta teściowa ze mną została bo momentami była pomocna po to chociaż żeby mi wody podać bo jak 27 lat żyję tak NIGDY!!!! w życiu nie chciało mi się pić, chyba to od tego oddychania ![]() Ogólnie nie było najgorzej, biorąc pod uwagę że byłam nastawiona na masakrę. Wiadomo. bolało jak jasna ch.o.l.e.r.a ale było warto Jak patrzę teraz na to moje serce to nie mogę uwierzyć że ja taki zwykły człowiek mogłam dostać TAKI CUD Rozpisałam się trochę ale nie umiałam tego krócej zebrać ![]() Gratuluję wszystkim nowym mamom ![]() I trzymam kciuki za wszystkie mamusie które tego potrzebują
|
|
#1790 |
|
Zakorzenienie
|
Hm... Młody śpi to chyba pójdę zjeść kolację
|
#1791 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do przebieranek to u nas 3x dziennie to minimum
|
|
#1793 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Margosia__;41935834]
My używamy Dady 2 od 3 tygodni? Jedynki używaliśmy tylko przy kikucie![]() I mamy jedną paczkę pampersów- dostaliśmy w prezencie i nam nie służą, na Mojej Ulubionej Dupce robią się przy nich małe odparzenia- więc My preferujemy Dadę i nasze ulubione Wielorazuweczki )/ A jakie wielorazówki używasz? Sprawdzałaś już kilka? nie ukrywam ze bardzo mnie ten temat na przyszłość ciekawi. |
|
|
|
#1794 |
|
Zakorzenienie
|
Adriana, boski opis
![]() ![]() I ten poród z teściową ![]() A KAcperek jest prześliczny, wcale się nie dziwie, że tak się nim zachwycasz
|
#1795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje! Dobre z tym oddychaniem Słodziaczek Twój synek! I widać poród kleszczowy nie taki straszny... ufff
|
|
|
|
|
#1796 |
|
Zadomowienie
|
Adriana - super opis
cudowny ten Twój maluszek ![]() obiad zjedzony to czas na drzemkę ![]() miłego popołudnia |
|
|
|
#1797 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też idę się kimnąć, bo mnie zmuliło spanie :P
|
|
|
|
#1798 |
|
Zakorzenienie
|
adriana fajny opis, a tekstem teściowej bomba
![]() No i śliczny synek ![]() Moje dziecko dalej śpi.. pewnie znowu da niezle w d*pe w nocy, a jakże
|
|
|
|
#1799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mamy wszystkie one size, a Młody ma cieniutkie nóżki i jak śpi na boku to czasem przeciekają (troszkę za duże:P) więc zakładamy "tylko po domu", ale nie narzekamy
|
|
#1800 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wrzucam foto przewijaka - już na łóżeczku ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:43.

to aż do niego nie podobne

Zwłaszcza że przez ostatni miesiąc jakoś wybitnie mi brzuch nie urósł, a ten szatan spasł się ładnie