Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20! - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-24, 14:10   #1771
tweedledee
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Tweed ale nasze wakacyjne dzieci będą tak doładowane słońcem, że przegonią wszystkie inne z pozostałych miesięcy
Też tak myślę
Poza tym będzie mógł robić fajne imprezki urodzinowe, bo w lecie, a ja nie będę musiała mu kupować cukierków do szkoły
No chyba, że tak bezczelnie przenoszę
Stary 2013-07-24, 14:11   #1772
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Shestiger lepiej sie nie wychylaj z dodatkowymi rzeczami dla dziedzi skoro o tym nie piszą bo jeszcze szpital będzie korzystać z Twoich zasobów

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

tweemoj tz stwierdził ze bez sensu ze w lipcu urodziłam bo dupeczki nie bedą składały Tomkowi życzeń w szkole
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:11   #1773
sarna405
Zadomowienie

roxi gratulacje
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:12   #1774
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Sa sa sa robię sie na czarnulke :cokolwiek: a mojemu synowi chyba tak blogo na świeżym wiejskim powietrzu ze sie nie drze o jedzenie mimo ze 3h minęły to aż do niego nie podobne
Myślisz, że tylko Ty, En? Wiesz jak się podczas dzisiejszych wojaży opaliłam? Szkoda tylko, że mam tak chamską opaleniznę z odbitymi ramiączkami (nie cierpię tego ).

A co do małego, to nie wywołuj Beza z lasu

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
tweemoj tz stwierdził ze bez sensu ze w lipcu urodziłam bo dupeczki nie bedą składały Tomkowi życzeń w szkole
hahahahah, no raczej, bo te dupeczki będą bawiły się na jego imprezie!
Stary 2013-07-24, 14:12   #1775
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
hejo, Roxi gratuluje
Ja dziś już padam na pyszczek... kończę pakowanie torby do szpitala i tu mam pytanie do Rozpakowanych.
Pakować gaziki, sól fizjologiczną, gruszkę, oliwkę?
Bo na kartce od szpitala jedynie do dziecka pisze o maści na pupę i na brodawki więc się waham czy brać coś więcej czy nie?
Przydały się wam te podkłady na łóżko?
Laseczki po cc, co jeszcze niezbędnego spakować co się przyda?
Pomęczę was pytaniami :P
ee po co ci oliwka?? gruszka?? sól fizjologiczna??
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:13   #1776
iwona335
Zakorzenienie

u wrzesniowek juz maja dzieciaczka
Stary 2013-07-24, 14:14   #1777
enlevee
Zakorzenienie

twee ja stwierdziłem ze piernicze teścia i wlozylam górę od stroju, która jest właśnie bez ramiaczek

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-24, 14:14   #1778
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
kejt
Już zeszłam :P ale wiedz, że mi gorzej

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:15   #1779
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
u wrzesniowek juz maja dzieciaczka
widziałam:/
ale mam nadzieję, że na długi czas będzie spokój - bo nie liczę sierpniówek, które się tam zaaklimatyzowały

Mam dzisiaj znowu dzień refleksji
Tak się zastanawiam, gdzie w tym moim brzuchu mieście się 3kg Alka
Serio, mam wrażenie, że mam spory brzuch (chociaż to może wynikać z faktu, że jestem niska), ale nie potrafię sobie wyobrazić tam takiego poskładanego w kulkę Kluska Zwłaszcza że przez ostatni miesiąc jakoś wybitnie mi brzuch nie urósł, a ten szatan spasł się ładnie
Stary 2013-07-24, 14:16   #1780
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Poza tym będzie mógł robić fajne imprezki urodzinowe, bo w lecie, a ja nie będę musiała mu kupować cukierków do szkoły
No chyba, że tak bezczelnie przenoszę

No tak, na urodziny grilla się rozpali gdzieś w ogródku i impreza jak się patrzy

Cytat:

Dobra zmykam teraz na serio coś porobić
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:17   #1781
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
twee ja stwierdziłem ze piernicze teścia i wlozylam górę od stroju, która jest właśnie bez ramiaczek
En
Lepiej schować wstyd do kieszeni i mieć fajną opaleniznę, a nie taką jak ja, czyli wieśniacką
Uwierz, że gdybym była już z Pimpikiem na zewnątrz też wylegiwałabym się jak foka na słońcu Korzystaj skoro już możesz!
A teść zresztą chyba nie zrobił sobie z ciebie obiektu westchnień To nie masz co się przejmować

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-24, 14:18   #1782
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy super pogodę, prawda Mela ??? na poród w sam raz bez słońca, z chmurkami, wietrzykiem, a na termometrze za oknem 24 st ale odczuwalna chyba jest troszkę niższa
No ja nie narzekam, ale Małgoś tak bo nie może w basenie się wykąpać. Ale na weekend zapowiadają upały i coś czuję, ze mnie dopadnie porodówka!

Powinnam coś porobić, chciałam szafkę w łazience umyć i powyrzucać z niej rzeczy niepotrzebne, ale od rana mnie mdliło to się przespałam, teraz jem obiadek i jakoś tak zebrać się nie mogę. A na obiadek mam schabika, ogórka kiszonego i ziemniaczki młode z masełkiem i koperkiem. No ziemniaczki to niebo w gębie! Później Małgosia chce robić ciasteczka, zobaczymy.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:20   #1783
tweedledee
Zakorzenienie

Mela, ale mnie natchnęłaś, ja nie lubię kiszonych, ale już sałateczkę z kiszonych z cebulką to bym wciągnęła
U mnie dzisiaj na obiad lidlowskie pyzy z mięsem z masełkiem i cebulką + mizeria, bo nie miałam weny na stanie przy garach
Stary 2013-07-24, 14:25   #1784
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Mela, ale mnie natchnęłaś, ja nie lubię kiszonych, ale już sałateczkę z kiszonych z cebulką to bym wciągnęła
U mnie dzisiaj na obiad lidlowskie pyzy z mięsem z masełkiem i cebulką + mizeria, bo nie miałam weny na stanie przy garach
te pyzy to jakeis mrozone czy nie?? jak wygladaja bo piszecie o nich ze juz mam smaka
Stary 2013-07-24, 14:30   #1785
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
te pyzy to jakeis mrozone czy nie?? jak wygladaja bo piszecie o nich ze juz mam smaka
Tak, mrożone, zmięskiem wieprzowym w środku. Skład mają całkiem fajny, cena zabójcza bo 5zł, a są naprawdę pyszne
Stary 2013-07-24, 14:30   #1786
mela1234
Zakorzenienie

Ja też nie miałam weny na stanie przy garach. ugotowałam tylko ziemniaki, schaboszczaki przywiózł wczoraj dziadek męża więc tylko odgrzałam, do tego ogórki.

Chyba się przejadłam.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:30   #1787
kiss12550
Zadomowienie

Cytat:
Najlepsze jest to, ze sobie gratulujemy odejścia czopów, a potem cieszymy się, że normalnie sikamy

Kiss
to na dowód prosimy na wieczór foto spakowanej torby

osz kurde...to się wpakowałam załatwiłaś mnie teraz
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:32   #1788
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
ach dziękuję! żeby Twoje kciukasy pomogły

Wiesz ja bym chociaż chciała, żeby mnie zwyczajnie po ludzku mąż przytulił..tylko tyle..a nie wmawiał mi, że to ze mną jest coś nie tak.. ja się zastanawiam czy on naprawdę nie wie co to są hormony? czy głupa rżnie czy co? i sobie myślę, że jakbym miała jakąś deprechę poporodową, to też by nie zakumał i dobił całkiem .. tylko wtedy już by nie było tak wesoło
Będzie gorzej
Jak Tatuś wychodzi do pracy to Młody dostaje buziaka na do widzenia... A kiedyś dostawała Mama
Cytat:
Mam wieści z frontu, jak to nasza Roxi ujęła:

Weroniczka urodziła się o 9.20, dostała 10pkt (+2 za urodę, jak to powiedział lekarz), waży 3020g i mierzy 53cm

Malutka na razie jest na noworodkach, więc pamiątkowych zdjęć póki co nie będzie, a Roxi powolutku dochodzi do siebie

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość

w załączniku już dawno obiecane

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Mam pytania do rozpakowanych już mamuś.
1) Używacie pieluch Dada 1? Jak się u Was sprawują? Nie przeciekają? Bo ja ciągle muszę małą przebierać bo na pleckach powyżej pieluszki ciągle ma mokro Dziś mi łóżko nawet zamoczyła I zastanawiam się czy nie wrócić znów do Pampersów

2) Mamusie, które mają już 1 miesiąc po porodzie za sobą powiedzcie czy krwawienie Wam już ustaje? Bo u mnie chyba już się kończy bo zrobiło się koloru żółtawego i jest go dość mało.

3) Kiedy umawiacie się do gina na wizytę po połogu?
Milenka z dnia na dzień będzie bardziej komunikatywna i Tobie będzie łatwiej
My używamy Dady 2 od 3 tygodni? Jedynki używaliśmy tylko przy kikucie
I mamy jedną paczkę pampersów- dostaliśmy w prezencie i nam nie służą, na Mojej Ulubionej Dupce robią się przy nich małe odparzenia- więc My preferujemy Dadę i nasze ulubione Wielorazuweczki )

Krwawienie ustaje

Na wizytę u gina po 6 tygodniu

Miałam więcej pocytowane

Muszę iść do Klubu Maluchy pooglądać chociaż mała Zu w realku i tak ładniejsza

Tweed... ja patrze na Gluciątko i też zastanawiam się jak ono mogło być w tym moim brzuchu...
Teraz jest fajniejsze

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:32   #1789
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07

Hej mamusie
Mój Pan i Władca, zasnął po trzecim przebieranku dzisiaj. Od rana mi sie już zdążył ulać obsikać i obkupczyć Ma dziś dzień na przbieranki

A więc opis porodu

W piątek 19stego miałam II termin, byłam u mojego Gin który powiedział, że szyjka prawie zgładzona ale rozwarcie na opuszek i niby może zacząć się w każdej chwili ale możliwe, że jednak dotrzyma do czwartku 25ego(wtedy miałam się zgłosić na wywołanie).
Polecił pooprzytulać się z mężem, na co ja ,że no obecnie to nie możliwe niestety bo mąż wyjechał a on mi się pyta czy sąsiada nie mam jakiego co by podał pomocną "dłoń":brzyda l:
Mi tam wcale do żartów nie było ostatni miesiąc miałam mega ciężki, bo tata znów w szpitalu , tż nie ma i juz miałam tej ciąży po wyżej uszu
No to cóż dokupiłam w aptece jeszcze listek oleju z wiesiołka i torebkę liści malin i pojechałam do domku.
W sumie to od rana mnie brzuch pobolewał jak na okres ale jakoś się przestałam łudzić po wizycie.
Późnym popołudniem szwagierka zapytała czy pojadę z nią do koleżanki, no to zażartowałam, że mogę ale się przejść(ok 2km).No to ona że idziemy bo może coś "wychodzę", najlepsze,że tej koleżanki nie było i za chwilę trasa z powrotem
Jak wracałyśmy to już brzuch bolał mocniej i jeszcze coś w kapie kuło.
Wieczorem zaparzyłam sobie tych malin, w łóżku pokręciłam trochę sutki a później zaoglądałam się w jakiś program, koło 11 wyłączyłam tv i leże i czuje że w brzuchu ciągle boli, od 11. 30 zaczełam liczyć skurcze bo ostrawo(tak mi się wtedy wydawało) mnie ścisneło. Do ok pierwszej skurcze (a raczej skurczyki ) były co jakies 15 minut, poszłam do ubikacji a tu krew na papierze, to się wykąpałam, ogoliłam nogi, umyłam włos( jak się później okazało słusznie żem w miarę ogarnięta)
Przed 3 obudziłam teściową żeby mnie zawiozła, koło czwartej byłysmy na miejscu. Na izbie przywitała mnie Pani doktor z moich koszmarów.(jak leżałam a maju w szpitalu, nie chciała zrobić dziewczynie cesarki chociaż było wskazanie i skończyło się na 28szwach) Straszna baba. opryskliwa i baaaardzo nie miła. No ja juz zesrana, że mam przerąbane No to szybka konsultacja z teściową, że ona ze mną zostanie. Byłam tak wystraszona, że już mi nie zależało.
Wjechałyśmy na porodówkę a tam zonk Młody , przystojny i bardzo miły Pan doktor(tu przydało się wcześniejsze gruntowne ogarnięcie), baba z koszmaru wróciła na IP bo okazało się że miała jakiś dyżur a teściowa została.
Podłączyli mnie do KTG skurcze się rysowały ale bez szału , o szóstej wysłałam teściowa do domu. O siódmej doktor stwierdził że wieje nudą odłączył i kazał spacerować i kręcić pupą i tak mi zeszło do dziewiątej. Znowu KTG, bez zmian. O dziesiątej lekarz zdecydował o kroplówce, w między czasie żartował sobie i jak się dowiedział że rodzę z teściową to zaczął sypać dowcipami o teściowych.
O 10.45 odeszły mi wody no i się zaczęło
Zadzwoniłam po teściową, jak przyjechała to juz było ciekawie bo zaczynało na prawdę boleć. Te skurcze to jakiś hardkor W pewnym momencie jak teściowa do mnie po raz 100000000 oddychaj odychaj to ja do niej prawie wrzaskiem CZY JA CI WYGLĄDAM JAK BYM NIE ODDYCHAŁA!!!??Mina położnej bezcenna No ale nastawiłam się na naprawdę najgorsze, więc koło 14 jak były już co jakieś 2 minuty albo i mniej to ja myślałam no teraz to się zacznie rzeźnia i czekałam że te skurcze bedą JESZCZE gorsze ale o dziwo przyszła położna, i mówi że zaprzemy na próbę, jak to usłyszałam to tez trochę zwątpiłam bo rano dziewczyna rodziła trzecie dziecko i parła godzinę Ledwo dwa razy zaparłam a ona po lekarza że rodzimy po chyba 5 partych lekarz stwierdził że będą potrzebne kleszcze, ale mnie to już chyba zwisało i było mi obojętne marzyłam tylko żeby szybko się skończyło po następnych trzech czy czterech partych i nacięciu wyskoczył mój synuś najukochańszy, brudne i wrzeszczące 3kg i 800 gram szczęścia .
Położyli mi go na brzuchu ale tylko na trochę bo po porodzie zabiegowym powiedzieli że muszą go zabrać.
Miał na buzi szramkę od kleszczy ale w dniu wypisu już nic nie było widać. Mi założyli 5 szwów, trochę ciągną ale da się żyć.
W sumie dobrze że ta teściowa ze mną została bo momentami była pomocna po to chociaż żeby mi wody podać bo jak 27 lat żyję tak NIGDY!!!! w życiu nie chciało mi się pić, chyba to od tego oddychania
Ogólnie nie było najgorzej, biorąc pod uwagę że byłam nastawiona na masakrę. Wiadomo. bolało jak jasna ch.o.l.e.r.a ale było warto
Jak patrzę teraz na to moje serce to nie mogę uwierzyć że ja taki zwykły człowiek mogłam dostać TAKI CUD:lov e:

Rozpisałam się trochę ale nie umiałam tego krócej zebrać

Gratuluję wszystkim nowym mamom
I trzymam kciuki za wszystkie mamusie które tego potrzebują
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010410l_274233.jpg (60,8 KB, 84 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010411__888279.jpg (89,9 KB, 109 załadowań)

Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia.
Adriana07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:33   #1790
Margosia__
Zakorzenienie

Hm... Młody śpi to chyba pójdę zjeść kolację

Mały
Stary 2013-07-24, 14:34   #1791
kiss12550
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
No ja nie narzekam, ale Małgoś tak bo nie może w basenie się wykąpać. Ale na weekend zapowiadają upały i coś czuję, ze mnie dopadnie porodówka!

Powinnam coś porobić, chciałam szafkę w łazience umyć i powyrzucać z niej rzeczy niepotrzebne, ale od rana mnie mdliło to się przespałam, teraz jem obiadek i jakoś tak zebrać się nie mogę. A na obiadek mam schabika, ogórka kiszonego i ziemniaczki młode z masełkiem i koperkiem. No ziemniaczki to niebo w gębie! Później Małgosia chce robić ciasteczka, zobaczymy.
uwielbiam takie ziemniaczki, teraz jak są to co chwile molestuje nimi rodzinke
Stary 2013-07-24, 14:36   #1792
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość

Hej mamusie
Mój Pan i Władca, zasnął po trzecim przebieranku dzisiaj. Od rana mi sie już zdążył ulać obsikać i obkupczyć Ma dziś dzień na przbieranki

A więc opis porodu

Ojejku jaki Malutki Kochany Słodziak

A co do przebieranek to u nas 3x dziennie to minimum

Mały
Stary 2013-07-24, 14:37   #1793
AgaPlast
Zadomowienie

[QUOTE=Margosia__;41935834]
My używamy Dady 2 od 3 tygodni? Jedynki używaliśmy tylko przy kikucie
I mamy jedną paczkę pampersów- dostaliśmy w prezencie i nam nie służą, na Mojej Ulubionej Dupce robią się przy nich małe odparzenia- więc My preferujemy Dadę i nasze ulubione Wielorazuweczki )

/
A jakie wielorazówki używasz? Sprawdzałaś już kilka? nie ukrywam ze bardzo mnie ten temat na przyszłość ciekawi.
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:40   #1794
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
A więc opis porodu
Adriana, boski opis

I ten poród z teściową

A KAcperek jest prześliczny, wcale się nie dziwie, że tak się nim zachwycasz
Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Hm... Młody śpi to chyba pójdę zjeść kolację
Stary 2013-07-24, 14:40   #1795
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:

Hej mamusie

A więc opis porodu

W piątek 19stego miałam II termin, byłam u mojego Gin który powiedział, że szyjka prawie zgładzona ale rozwarcie na opuszek i niby może zacząć się w każdej chwili ale możliwe, że jednak dotrzyma do czwartku 25ego(wtedy miałam się zgłosić na wywołanie).
Polecił pooprzytulać się z mężem, na co ja ,że no obecnie to nie możliwe niestety bo mąż wyjechał a on mi się pyta czy sąsiada nie mam jakiego co by podał pomocną "dłoń":brzyda l:
Mi tam wcale do żartów nie było ostatni miesiąc miałam mega ciężki, bo tata znów w szpitalu , tż nie ma i juz miałam tej ciąży po wyżej uszu
No to cóż dokupiłam w aptece jeszcze listek oleju z wiesiołka i torebkę liści malin i pojechałam do domku.
W sumie to od rana mnie brzuch pobolewał jak na okres ale jakoś się przestałam łudzić po wizycie.
Późnym popołudniem szwagierka zapytała czy pojadę z nią do koleżanki, no to zażartowałam, że mogę ale się przejść(ok 2km).No to ona że idziemy bo może coś "wychodzę", najlepsze,że tej koleżanki nie było i za chwilę trasa z powrotem
Jak wracałyśmy to już brzuch bolał mocniej i jeszcze coś w kapie kuło.
Wieczorem zaparzyłam sobie tych malin, w łóżku pokręciłam trochę sutki a później zaoglądałam się w jakiś program, koło 11 wyłączyłam tv i leże i czuje że w brzuchu ciągle boli, od 11. 30 zaczełam liczyć skurcze bo ostrawo(tak mi się wtedy wydawało) mnie ścisneło. Do ok pierwszej skurcze (a raczej skurczyki ) były co jakies 15 minut, poszłam do ubikacji a tu krew na papierze, to się wykąpałam, ogoliłam nogi, umyłam włos( jak się później okazało słusznie żem w miarę ogarnięta)
Przed 3 obudziłam teściową żeby mnie zawiozła, koło czwartej byłysmy na miejscu. Na izbie przywitała mnie Pani doktor z moich koszmarów.(jak leżałam a maju w szpitalu, nie chciała zrobić dziewczynie cesarki chociaż było wskazanie i skończyło się na 28szwach) Straszna baba. opryskliwa i baaaardzo nie miła. No ja juz zesrana, że mam przerąbane No to szybka konsultacja z teściową, że ona ze mną zostanie. Byłam tak wystraszona, że już mi nie zależało.
Wjechałyśmy na porodówkę a tam zonk Młody , przystojny i bardzo miły Pan doktor(tu przydało się wcześniejsze gruntowne ogarnięcie), baba z koszmaru wróciła na IP bo okazało się że miała jakiś dyżur a teściowa została.
Podłączyli mnie do KTG skurcze się rysowały ale bez szału , o szóstej wysłałam teściowa do domu. O siódmej doktor stwierdził że wieje nudą odłączył i kazał spacerować i kręcić pupą i tak mi zeszło do dziewiątej. Znowu KTG, bez zmian. O dziesiątej lekarz zdecydował o kroplówce, w między czasie żartował sobie i jak się dowiedział że rodzę z teściową to zaczął sypać dowcipami o teściowych.
O 10.45 odeszły mi wody no i się zaczęło
Zadzwoniłam po teściową, jak przyjechała to juz było ciekawie bo zaczynało na prawdę boleć. Te skurcze to jakiś hardkor W pewnym momencie jak teściowa do mnie po raz 100000000 oddychaj odychaj to ja do niej prawie wrzaskiem CZY JA CI WYGLĄDAM JAK BYM NIE ODDYCHAŁA!!!??Mina położnej bezcenna No ale nastawiłam się na naprawdę najgorsze, więc koło 14 jak były już co jakieś 2 minuty albo i mniej to ja myślałam no teraz to się zacznie rzeźnia i czekałam że te skurcze bedą JESZCZE gorsze ale o dziwo przyszła położna, i mówi że zaprzemy na próbę, jak to usłyszałam to tez trochę zwątpiłam bo rano dziewczyna rodziła trzecie dziecko i parła godzinę Ledwo dwa razy zaparłam a ona po lekarza że rodzimy po chyba 5 partych lekarz stwierdził że będą potrzebne kleszcze, ale mnie to już chyba zwisało i było mi obojętne marzyłam tylko żeby szybko się skończyło po następnych trzech czy czterech partych i nacięciu wyskoczył mój synuś najukochańszy, brudne i wrzeszczące 3kg i 800 gram szczęścia .
Położyli mi go na brzuchu ale tylko na trochę bo po porodzie zabiegowym powiedzieli że muszą go zabrać.
Miał na buzi szramkę od kleszczy ale w dniu wypisu już nic nie było widać. Mi założyli 5 szwów, trochę ciągną ale da się żyć.
W sumie dobrze że ta teściowa ze mną została bo momentami była pomocna po to chociaż żeby mi wody podać bo jak 27 lat żyję tak NIGDY!!!! w życiu nie chciało mi się pić, chyba to od tego oddychania
Ogólnie nie było najgorzej, biorąc pod uwagę że byłam nastawiona na masakrę. Wiadomo. bolało jak jasna ch.o.l.e.r.a ale było warto
Jak patrzę teraz na to moje serce to nie mogę uwierzyć że ja taki zwykły człowiek mogłam dostać TAKI CUD:lov e:

Rozpisałam się trochę ale nie umiałam tego krócej zebrać

Gratulacje! Dobre z tym oddychaniem Słodziaczek Twój synek! I widać poród kleszczowy nie taki straszny... ufff

Filipiśko

Stary 2013-07-24, 14:41   #1796
kiss12550
Zadomowienie

Adriana - super opis
cudowny ten Twój maluszek

obiad zjedzony to czas na drzemkę
miłego popołudnia
Stary 2013-07-24, 14:45   #1797
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Adriana - super opis
cudowny ten Twój maluszek

obiad zjedzony to czas na drzemkę
miłego popołudnia
Ja też idę się kimnąć, bo mnie zmuliło spanie :P

Filipiśko

Stary 2013-07-24, 14:47   #1798
enlevee
Zakorzenienie

adriana fajny opis, a tekstem teściowej bomba
No i śliczny synek

Moje dziecko dalej śpi.. pewnie znowu da niezle w d*pe w nocy, a jakże

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-24, 14:50   #1799
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
A jakie wielorazówki używasz? Sprawdzałaś już kilka? nie ukrywam ze bardzo mnie ten temat na przyszłość ciekawi.
Używamy i używać będziemy tylko kieszonki
Mamy wszystkie one size, a Młody ma cieniutkie nóżki i jak śpi na boku to czasem przeciekają (troszkę za duże:P) więc zakładamy "tylko po domu", ale nie narzekamy

Mały
Stary 2013-07-24, 14:52   #1800
Asiunia1230
Raczkowanie

Cytat:
Asiunia1230 – a tak z ciekawości kiedy zamówiłaś przewijak? Ja swój w poniedziałek wieczorem i po cichu liczyłam że może dzisiaj już go przywiozą ,ale jak na razie cisza
Zamówiłam w sobotę, wysłali mi w poniedziałek. We wtorek rano już był u mnie. Jak kurierem powinnaś mieć następnego dnia, najpóźniej dwa dni. Więc może jutro będziesz miała? Zależy kiedy wysłał sprzedawca?

Wrzucam foto przewijaka - już na łóżeczku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1060.jpg (81,4 KB, 39 załadowań)
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości