W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-28, 09:40   #1801
ula2689
Wtajemniczenie

Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Lilka a gdzie w Bydgoszczy?

Jasiowi idą ząbki i dostał gorączki
Bidulek

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Tamlin za sprzedaż

ja musze wystawić fotelik na sprzedaż i mate edukacyjną bo Fabianek wcale już się nią nie interesuje.
I ubranka też zdało by się posegregować
Ja też muszę foteliki wystawić i książki bo mi się nie mieszczą na półce mąż tylko krzywo patrzy jak kolejne znosze do domu
Dziewczyny czytające co robicie z przeczytanymi książkami?

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
jeśli dzisiaj są imieniny którejś z moich imienniczek, to wszystkiego dobrego

bardzo jestem ciekawa dlaczego nie wolno?

u mnie w rodzinie wszyscy logicznie myslący, więc nie znam się na przesądach
Wszystkiego najlepszego
A z wloskami to słyszałam taki zabobon że się ucina rozum

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
O właśnie mój TŻ dziś znowu wspomniał o tym, żeby Miśkowi obciąć włosy. Ma takie średniej długości, nie przeszkadzają mu w niczym jeszcze. Ale ja nie chcę mu obcinać, i nie dlatego że jest jakiś przesąd, tylko uważam że to jeszcze taki maluszek który cudnie wygląda z taką nieułożoną fryzurką gdzie sterczy sobie co chce i gdzie chce A ten mi tu, że chłopak powinien wyglądać schludnie... No nie wiem jak długo utrzymam swoją pozycję
Jeśli mu nie przeszkadzają,nie włażą do oczu itp. to ja bym nie obcinała.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Zuzania od kilku dni robi kupkę na nocnik.
wczoraj była fajna sytuacja. bawiła się z M. no i zaczęła puszczać bączki. paluszkiem pokazywała na przedpokój. M. zapytał, czy chce na nocnik. pokiwała główką i pięknie zrobiła, co miała zrobić. Mądralina moja wiecie jaka jestem z niej dumna, bo widać, że rozumie wszystko, co się do niej mówi

od kilku dni zabieram się za segregację i mi się nie chce lenistwo.
czy jeszcze jakiś maluch jeździ w pierwszym fotelik, czy tylko Zuzinka?
ciągle tych9 kg nie ma i bez problemu mieści się w tym foteliku. więc jeszcze ze 3 tygodnie poczekamy z zakupem. w końcu niby w takim najbezpieczniej, skoro z niego nie wystaje
Jaka mądrala malutka
Oliwia też nie ma 9 kg ale już od miesiąca jeździ w wiekszym foteliku bo z tamtego nogi jej wystawały poza tym widziałam że jej niewygodnie.

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Dziękuję. Ja jestem świętująca dzisiaj, chyba jedyna z nas- Monik, dość licznych na wątku.
Wszystkiego najlepszego
Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Ula pokaż fotki tych tortów z pampersów,które dostały bliźniaki na roczekostatnio znalazłam coś podobnego w okolicy,jakaś babka robi i to taka tandeta(w jej wykonaniu),że szkoda złotówki
Kochana pokaże,tylko nie ma mojej karty pamięci bo dałam bratu żeby mi zdjęcia z urodzin zgrał.
Te które ja dostałam robiła Adama siostrzenica 17 letnia,ona ma uzdolnienia w tym kierunku coś jak nasza Kaczuszka. Jest 3 piętrowy z wierzchu bibuła i wstążkami owinieta każda warstwa,na szczycie siedzi pluszowy królik.W środku pampersy pozwijane w ruloniki ściśle i owinietę gumkami recepturkami,można schowac prezent(u nas były ukryte małe słoiczki z gerbera i body ze śmiesznymi napisami).

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Dostałam klasę którą chciałam: ładną, jasną, ciepłą, z tablicą interaktywną, roletami, kolorową....no właśnie chciałąm ją głównie dlatego, ze przez 3 lata była tam babka co jest plastyczką i miała kl1-3, więc mnóstwo fajnych dekoracji narobiła, byłam pewna, że mi to zostawi niestety, weszłam do klasy a tam PUSTO nie ma nic...jeszcze firanki ma zabrać wiec czekają mnie gigantyczne wydatki....kwiatki, doniczki, jakieś plakaty, no i najprawdopodobniej firanki świetnie

Mój tata wczoraj z dwójką siedział, należą mu się o dziwo nic nie narzekał dzisiaj powtórka, choć po 12ej zamierzam zwiać
A nie ma w budżecie szkoły jakichś pieniędzy na ten cel?Może z komitetu rodzicielskiego?Dlaczego masz wydawać na to swoje pieniądze?

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
kupiliśmy wczoraj małej nową zabawkę ślimak smakosz klocków - normalnie dziecka nie ma
Ten z fp czy inny?

Dzień dobry tak w ogóle
Dziś w ramach prezentu urodzinowego wybieram się do kosmetyczki na mikrodermabrazjęWszyscy mi piszą od rana że stara już dupa z ciebie to się idę odmłodzić
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 09:42   #1802
monarika
Wtajemniczenie

Hej

U nas noc standardowa 5 pobudek z czego jedna bez cyca więc nie było źle

tamlin111 gratulacje udanej transakcji u nas jak narazie wszystkie za małe rzeczy i niepotrzebne zabawki lądują na górze... niezły składzik już się tam zrobił

Dearlie nie mamy problemu z włosami bo mała włosy na tylko na czubku głowy wygląda jak Lolek z Bolka i Lolka i minie jeszcze trochę czasu zanim zaczną jej do oczu wchodzić

ula2689 poka buty Ja dla małej muszę jeszcze kieckę na wesele kupić może coś upoluję w smyku...dzięki za info

kraven jak Jasiu po nocce?

m_moni, DearlieSpóźnione życzenia dla Was dziewczyny

Ja też Monika ale 4 maja świętuję

A fotelik na rower koleżanka ma bardzo podbny tylko jej mała ma już ponad półtora roku

Cytat:
Ech... współczuję. Wiem co czujesz, wprawdzie mój śpi w dzień, ale tak poza tym też jest marudny i płaczliwy, nie ma mowy abym zrobiła coś dłużej niż 10 min, bo już do mnie przyłazi i chce na ręce albo żeby z nim posiedzieć. Na spacerach nawet mu się nudzi szybko. W nocy często cyc. Jestem zmęczona...

Cytat:
Kate, no to gratulacje dla męża!

Tamlin, skoro tak dobrze Ci poszło, to kuj żelazo póki gorące i wystawiaj!
BTW gratuluję nocniczkowania!
Zuzania od kilku dni robi kupkę na nocnik.
wczoraj była fajna sytuacja. bawiła się z M. no i zaczęła puszczać bączki. paluszkiem pokazywała na przedpokój. M. zapytał, czy chce na nocnik. pokiwała główką i pięknie zrobiła, co miała zrobić. Mądralina moja wiecie jaka jestem z niej dumna, bo widać, że rozumie wszystko, co się do niej mówi

od kilku dni zabieram się za segregację i mi się nie chce lenistwo.
czy jeszcze jakiś maluch jeździ w pierwszym fotelik, czy tylko Zuzinka?
ciągle tych9 kg nie ma i bez problemu mieści się w tym foteliku. więc jeszcze ze 3 tygodnie poczekamy z zakupem. w końcu niby w takim najbezpieczniej, skoro z niego nie wystaje
Brawo dla Zuzi My musimy w końcu kupić ten nocnik
A jaki nocnik macie? Zwykły czy bajerancki?

Otylka też już jeździ w normalnym foteliku jakieś 2 miesiące może mimo, że nie ma jeszcze 9 kg... jej jazda w nosidełku to była tragedia myśleliśmy, że w foteliku coś się poprawi ale niestety nie lubi jeździć i już trochę się poprawiło jak przeniosłam raz fotelik na przednie siedzenie, bo jeździłyśmy tylko we dwie na rehabilitacje i jak siedziała sama z tyłu to było straszne...ale jej maksymalna długość jazdy bez marudzenia to jakieś 30 min

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
e
cześć
ja na chwilę, bo zaraz się muszę do szkoły szykowaćPo wczorajszej radzie nie mogłam dojść do siebie z tym bólem głowy, koszmar...przeszło mi dopiero koło 18ej, więc pojechałam na basen
Co do mojego planu - hmmm niby teraz wygląda w miarę fajnie, ale zaraz dojdą karciane i nauczanie indywidualne i wyjdzie kończenie codziennie przed 15stą
Dostałam klasę którą chciałam: ładną, jasną, ciepłą, z tablicą interaktywną, roletami, kolorową....no właśnie chciałąm ją głównie dlatego, ze przez 3 lata była tam babka co jest plastyczką i miała kl1-3, więc mnóstwo fajnych dekoracji narobiła, byłam pewna, że mi to zostawi niestety, weszłam do klasy a tam PUSTO nie ma nic...jeszcze firanki ma zabrać wiec czekają mnie gigantyczne wydatki....kwiatki, doniczki, jakieś plakaty, no i najprawdopodobniej firanki świetnie

Mój tata wczoraj z dwójką siedział, należą mu się o dziwo nic nie narzekał dzisiaj powtórka, choć po 12ej zamierzam zwiać
O kurcze to jeszcze musisz sama nawet firanki kupić

no i dla taty

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Witam sie pprannie pierwszy raz od nie pamiętam kiedy
Noc była straszna, chyba żeby idą,bo Jagoda od 5do 7jadla cyca jak zabieralam to był taki płacz jakby ją wrzatkiem oblewali nawet zabranie do nas do sypialni nie pomogło. Po 7zasnela i pospala pół godziny...teraz sie bawi w najlepsze a ja pół przytomna pije kawe.

W ogóle wczoraj wieczorem walczylam z nią do 23 by zasnela bez cyca. Znów porażka... Później już takiej histerii dostała, ze nawet go nie chciała i myśleliśmy, ze na pogotowie zadzwonimy,bo nie szło jej uspokoić...koszmar jakiś...w końcu go wzięła i przez godzinę ciumkala aż sie zanosząc. Rozmawialiśmy z m do chyba 1w nocy co tu zrobić i nie wiemy. Zastanawiamy sie nad żłobkiem na kilka godzin w tyg. Na początku bym chodziła z nią co by ją oswoić,bo robi sie coraz bardziej do mnie wklejona i cyca. Czym go chce ograniczyć,tym jest gorzej. Nie wiem co to będzie jak pójdę do szkoły. Mąż przerażony. Ja tez,bo chciałabym tez o pracy pomyśleć,bo ileż można w domu siedzieć, a kasa by sie przydała. Od 2 września maz ma urlop i mamy zamiar podjwchac do żłobków w naszym mieście i sie dowiedzieć czy jest możliwość na kilka godz w tyg tylko zapisać dziecko. Jak jest u Was w mieście?
Jest jeszcze opcja teściowa...

A co do włosów to jak wiecie my Jagodzie obcielismy grzywke jakieś 2mc temu przez moja głupotę i chyba u niej grzywka poszła razem z rozumem
O kurcze ale u nas będzie to samo zaczyna już się powoli szarpanie bluzki, rozpinanie guzików...jestem przerażona
Aaaaaaaa muszę się w końc za to zabrać, tylko kurdęęęęę przydałby się tżt a ten ma prawie co drugi dzień na nocki a u mnie bez cyca nie zaśnie

: hahaha: padłam

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Noc tragedia,taki płacz nie do uspokojenia,od 1 do 4 na rękach,potem zasnęła na 2 godziny i wstała zadowolona.

W nocy poszedł w ruch panadol,dentinox,podejrze wam zęby jedna dwójka na dole się przebiła jedynki górne jeszcze w natarciu

Idę sobie kawę zrobić.

Do tego całą noc mi się śniło że L jeżdżę
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 09:50   #1803
angel166
Zakorzenienie

Ula wszystkiego najlepsszego kochana!!!

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 09:51   #1804
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
szczerze Tamlin, to ja bym Zuzię już dawno rpzesadziła do większego, bo każda jazda samochodem to dramat dla nas obu. jest wycie, wiercenie się i moje nerwy. ale mąż sie uparł jak stary osioł i czeka do odpowiedniej wagi (bo niby od czegoś te wytyczne są). no niby tak. tylko, że Zu już od pół roku siedzi i wierzę, że mimo, że ciasno nie ma, bo kruszynka z niej, to może być niewygodnie w tym foteliku. teraz całe szczęście jedyne "wyjazdy" to po za kupy do sklepu więc stosunkowo blisko.
U nas był ten sam problem bałam się, ze mała nie ma jeszcze 9 kg i fotelik będzie za duży ale poszliśmy do sklepu i posadziłam małą w kilku fotelikach i się okazało, że są ok i mała wcale w nich nie "lata"

Ale nie licz, że Zuzia po masakrze w nosidełku pokocha jazdę w foteliku (tzn życzę Ci tego z całego serca, ale u nas pierwsza jazda w normalnym foteliku była w miarę spokojna a później już standardowy płacz i wyrywanie się )

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość

Dzień dobry tak w ogóle
Dziś w ramach prezentu urodzinowego wybieram się do kosmetyczki na mikrodermabrazjęWszyscy mi piszą od rana że stara już dupa z ciebie to się idę odmłodzić
Ja swego czasu miałam założony wątek wymiankowy na wizażu ale tylko raz się wymieniłam

Masz dzisiaj urodziny

STO LAT w takim razie
Stary 2013-08-28, 09:51   #1805
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
tutaj mozesz sprawdzic ktory sklep stacjonarny je ma. http://www.emel.com.pl/s_sklepy.php
nie opłaca sie ze strony producenta, drożej, nie wiem czemu. sa tez na allegro,ja tam kupila nasze pierwsze.

ja kupiłam na tej aukcji http://allegro.pl/12-18m-r-20-21-pap...473868554.html

dam znac jeszcze ich nie widzialam, wysłałam je do rodziców.

ja Giulii włosów za nic nie obetnę grzywki nie chce zeby miala bo mi sie nie podoba wiec zapuszczamy, juz prawie jej nie ma
teściowie caly miesiac mi tutaj truli zebym obciela

Jutro wracamy do POlski tak sie rozleniwiłam, ze ciezko bedzie powrocic do rzeczywistosci i innej pogody i tz do pracy
Kurcze, tego sklepu, gdzie ja widziałam butki Emel nie ma wymienionego, a 2 miesiące temu jeszcze były tam na pewno . Chyba aż dzisiaj podejdę z ciekawości, jak pójdę na spacer Fajne te paputki, może też nich pomyślę, ale z drugiej strony ile temu mojemu maleństwu jest butów potrzebnych? Muszę się trochę ograniczyć
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 09:54   #1806
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

lilka pytalas o klocki Henia, to byly te http://www.dadum.pl/piramida-klockow...mis-vilac.html zapisalam sobie link co gda wstawiala

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Kurcze, tego sklepu, gdzie ja widziałam butki Emel nie ma wymienionego, a 2 miesiące temu jeszcze były tam na pewno . Chyba aż dzisiaj podejdę z ciekawości, jak pójdę na spacer Fajne te paputki, może też nich pomyślę, ale z drugiej strony ile temu mojemu maleństwu jest butów potrzebnych? Muszę się trochę ograniczyć

moze nie ma wszystkich wymieniowych ja nie szaleje z butami,te paputki,trzewiki na jesien w jakim neutralnym kolorze co by pasowaly do wszystkiego i kozaki chce z geox.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 10:00   #1807
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
B
Ten z fp czy inny?

Dzień dobry tak w ogóle
tak z fp, wcześniej dałam link

wszystkiego naj Ula

kasiam dziękuje za linka chyba je kupie strasznie mi się podobają

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-28, 10:00   #1808
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
ula2689 poka buty Ja dla małej muszę jeszcze kieckę na wesele kupić może coś upoluję w smyku...dzięki za info

Brawo dla Zuzi My musimy w końcu kupić ten nocnik
Pokaże wszystko jak tylko będę miała kartę pamięci
Z takich sukieneczek balowych widziałam białe ale na 80cm lub 86cm albo granatowe jakieś ale się im nie przygladałam i bolerka biale ładne.
Podpinam się do pytania o nocnik czas jakiś kupić może ten z fp ze spłuczką(Oliwka dostała 100zł od chrzestnego trzeba spozytkować.)

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Ula wszystkiego najlepsszego kochana!!!
Dziękuję

Cytat:

Masz dzisiaj urodziny

STO LAT w takim razie
Dziękuję
Maggie a Zuzi nie wystaje głowa ani nóżki z tego fotelika?Bo to też ważne.
Niegrzeczna dziękuję

Edytowane przez ula2689
Czas edycji: 2013-08-28 o 10:09
Stary 2013-08-28, 10:07   #1809
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
lilka pytalas o klocki Henia, to byly te http://www.dadum.pl/piramida-klockow...mis-vilac.html zapisalam sobie link co gda wstawiala

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

moze nie ma wszystkich wymieniowych ja nie szaleje z butami,te paputki,trzewiki na jesien w jakim neutralnym kolorze co by pasowaly do wszystkiego i kozaki chce z geox.
Dzięki za linka do klocków, zamawiam od razu, wygladaja jeszcze fajniej niż zapamiętałam, a Kinga nie jest wielbicielka zabawek grajaco-świecacych, może to jej się spodoba, bo uwielbia obrazki w ksiażeczkach
Stary 2013-08-28, 10:16   #1810
Dearlie
Zakorzenienie

Dziękuję Wam wszystkim za życzenia imieninowe!

A my mamy dzisiaj drugie święto, bo Antek dzisiaj skończył 10 miesięcy!

Ula wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Co do książek, to niestety nie pomogę, bo choć sporo czytam, to głównie książki wypożyczone z biblioteki.
Stary 2013-08-28, 10:32   #1811
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana dla Ciebie i Antka wszystkiego najpiękniejszego

Ula wszystkiego dobrego z okazji urodzin,miłości,szczęścia ,pociechy z dzieciaczków i tż,spełnienia marzeń

Robię dzisiaj na obiad penne ze szpinakiem w sosie śmietanowym,myślicie że mogę dać Zuzi

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-28, 10:56   #1812
lilka00
Wtajemniczenie

Ula 100 lat!!
Stary 2013-08-28, 11:08   #1813
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:

Robię dzisiaj na obiad penne ze szpinakiem w sosie śmietanowym,myślicie że mogę dać Zuzi
Dziękujemy. Ja bym dała.
Stary 2013-08-28, 11:14   #1814
tamlin111
Zakorzenienie

Uleńko jeszcze raz tutaj składam: wszystkiego naj

Cytat:
szczerze Tamlin, to ja bym Zuzię już dawno rpzesadziła do większego, bo każda jazda samochodem to dramat dla nas obu. jest wycie, wiercenie się i moje nerwy. ale mąż sie uparł jak stary osioł i czeka do odpowiedniej wagi (bo niby od czegoś te wytyczne są). no niby tak. tylko, że Zu już od pół roku siedzi i wierzę, że mimo, że ciasno nie ma, bo kruszynka z niej, to może być niewygodnie w tym foteliku. teraz całe szczęście jedyne "wyjazdy" to po za kupy do sklepu więc stosunkowo blisko.
Nakłam mu że ma ponad 9 kilo, przecież dziecko się męczy.

Cytat:
Ja odkładam na półkę

Cytat:
Ja też Monika ale 4 maja świętuję
Ja też 4-tego maja
My mamy zwykły nocnik, dla Pauli mieliśmy grający ale od razu trzeba było rozłączać bo szału dostawała, dlatego teraz od razu zwykły kupiliśmy.

Cytat:
Najlepszego dla Anciorka
Stary 2013-08-28, 12:36   #1815
Katee27
Zadomowienie

Cześć
U nas w nocy znowu pobudka z płaczem1,5godzi ny kręcił się po łóżku i nie mógł zasnąć.Tuliliśmy go,głaskaliśmy,uspokajali śmy i nic.Myślicie,że to na zęby tak,czy odreagowuje brak cycka?

Właśnie wstał z 2,5godz.drzemki-nadrobił nocną pobudkę.
Idziemy na obiadek.

tamlin nie byliśmy na pobraniu krwi,więc i do dr nie idziemy.Nie złapałam rano siuśków.

Ula 100 lat,100lat niech żyje,żyje nam:cmo k:

Miłego popołudnia kochane

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 13:09   #1816
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Ula wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Co do książek, to niestety nie pomogę, bo choć sporo czytam, to głównie książki wypożyczone z biblioteki.
Cytat:
Ula wszystkiego dobrego z okazji urodzin,miłości,szczęścia ,pociechy z dzieciaczków i tż,spełnienia marzeń
Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Ula 100 lat!!
Dziękuję dziewczynki
Marta ja bym dała takiego obiadku

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Uleńko jeszcze raz tutaj składam: wszystkiego naj

Nakłam mu że ma ponad 9 kilo, przecież dziecko się męczy.

Ja odkładam na półkę

Tez tak robię tylko że półka się skończyła ha ha ha

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Cześć
U nas w nocy znowu pobudka z płaczem1,5godzi ny kręcił się po łóżku i nie mógł zasnąć.Tuliliśmy go,głaskaliśmy,uspokajali śmy i nic.Myślicie,że to na zęby tak,czy odreagowuje brak cycka?

Właśnie wstał z 2,5godz.drzemki-nadrobił nocną pobudkę.
Idziemy na obiadek.

tamlin nie byliśmy na pobraniu krwi,więc i do dr nie idziemy.Nie złapałam rano siuśków.

Ula 100 lat,100lat niech żyje,żyje nam:cmo k:

Miłego popołudnia kochane
Myślę że odreagowuje cyca
Dziękuję

Właśnie wstawiłam do piekarnika urodzinowe drożdżowe ze sliwkami i kruszonką
Stary 2013-08-28, 13:53   #1817
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:

Tez tak robię tylko że półka się skończyła ha ha ha
Trzeba regał kupić
Stary 2013-08-28, 14:19   #1818
angel166
Zakorzenienie

Cytat:

wszystkiego naj dla Antosia

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:

ja bym dała

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Odstawiłam też małego od piersi. Łatwo nie było, ale się udało. W ostatnim czasie bardzo przyzyczaił się do cycusia i trochę to męcząc było. Nie mogłam go z nikim zostawić, bo owszem zjadł mleko z butelki, ale szukał piersi i strasznie marudził. Więc najpierw ograniczyłam mu trochę cyca, dawałam tak ze 3 razy dziennie, nie więcej, żeby pokarmu trochę mniej się produkowało. No i 20 sierpnia stwierdziłam, że nadszedł ten moment, żeby skończyć całkiem. No i już nie dawałam. Po 2 dniach mały zapomniał co to cycuś. Pierwsza noc była tragiczna, budził się co 2 godziny z płaczem. Mąż pomógł, teraz to on karmi w nocy butelką.
Mam nadzieję, że wkrótce przestanie wstawać w nocy

Gratuluje wszystkim maluszkom roczku i życze wszystkiego najlepszego dla nich. Ten czas biednie jak szalony.
super, że tak szybko i bezproblemowo udało Ci się odstawic Bartoszka. Gratuluję!

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
Dzień Dobry

Noc tragedia,taki płacz nie do uspokojenia,od 1 do 4 na rękach,potem zasnęła na 2 godziny i wstała zadowolona.

W nocy poszedł w ruch panadol,dentinox,podejrze wam zęby jedna dwójka na dole się przebiła jedynki górne jeszcze w natarciu

Idę sobie kawę zrobić
oj współczuję to na pewno zęby!
oby i u nas zęby były winowajcom naszych nieprzespanych nocy

Jagódka
Stary 2013-08-28, 15:32   #1819
Lewek
Zakorzenienie

Witajcie Dziewczynki
Jestem po wizycie u ginka, i mogę już oficjalnie potwierdzić, że jestem w 8 tygodniu ciąży serducho pięknie bije i wszystko jest ok Fajnie było do niego wrócić, znaczy do gina, bo lubię gościa mówi: usg dokładnie pokrywa się z OM więc już wiadomo, która impreza i który facet (znaczy kto sprawcą jest )

Zaraz poczytam co tam u Was.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-28, 15:41   #1820
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie Dziewczynki
Jestem po wizycie u ginka, i mogę już oficjalnie potwierdzić, że jestem w 8 tygodniu ciąży serducho pięknie bije i wszystko jest ok Fajnie było do niego wrócić, znaczy do gina, bo lubię gościa mówi: usg dokładnie pokrywa się z OM więc już wiadomo, która impreza i który facet (znaczy kto sprawcą jest )

Ale super i serduszko bije extra
Stary 2013-08-28, 15:43   #1821
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie Dziewczynki

Super wieści
Stary 2013-08-28, 15:47   #1822
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie Dziewczynki

Wow super! Gratulacje! (nie wiedziałam, że się staraliście )

Dearlie 100 lat dla Antka
Stary 2013-08-28, 16:15   #1823
aga_ton
Wtajemniczenie

hej dziewczyny

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość

bardzo jestem ciekawa dlaczego nie wolno?

u mnie w rodzinie wszyscy logicznie myslący, więc nie znam się na przesądach
moni, tego niestety już mi teściowa nie powiedziała bo sama nie wie

Cytat:

Około 1,5 roku dziecko zaczyna panować nad zwieraczami. Teraz zaczęłam przyzwyczajać, aby wiedział że siusiu tam się robi i kupkę. Biję mu brawo i on się cieszy jak zrobi, a robi siku za każdym razem jak go posadzę. Chodzi o to żeby wiedział na później że nocnik to siku, kupa. Paulę tak sadzałam około roczku, pięknie robiła, później była przerwa bo zachorowała i nie chciała. Jak miała rok i 8 miesięcy była już bez pieluchy. Teraz chcę przez zimę sadzać po 3-4 razy dziennie a jak tylko zacznie się robić ciepło pieluchy odstawiamy.
to teraz już wszystko rozumiem

Cytat:

dla Antka

Cytat:
Witajcie Dziewczynki

jeszcze raz gratuluję

Ula, 100 lat

ma mam mnóstwo przeczytanych książek i w większości przypadków lądują one na półce albo w karton i do schowka
jeśli jesteś chętna to chętnie się wymienię
może na klubie założymy osobny wątek?
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 16:21   #1824
Dearlie
Zakorzenienie

Dziękujemy Wam bardzo!

Cytat:
Witajcie Dziewczynki

Kochana aż się wzruszyłam i mam łzy w oczach. To teraz już oficjalnie gratuluję i cieszę się, że będziemy mogły ponownie towarzyszyć Ci w tym pięknym czasie, jakim jest ciąża.

To na kiedy mniej więcej termin?
Stary 2013-08-28, 16:28   #1825
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
ma mam mnóstwo przeczytanych książek i w większości przypadków lądują one na półce albo w karton i do schowka
jeśli jesteś chętna to chętnie się wymienię
może na klubie założymy osobny wątek?
Super pomysł Jestem również chętna na wymiany
Stary 2013-08-28, 16:48   #1826
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie Dziewczynki

gratulacje jeszcze raz kochana

Dzisiaj psychicznie wysiadam,nie mam sił,kiedy te zęby się w końcu przebiją,tylko rączki i płacz

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 16:56   #1827
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

O kurcze ale u nas będzie to samo zaczyna już się powoli szarpanie bluzki, rozpinanie guzików...jestem przerażona
Aaaaaaaa muszę się w końc za to zabrać, tylko kurdęęęęę przydałby się tżt a ten ma prawie co drugi dzień na nocki a u mnie bez cyca nie zaśnie

Mój też szarpie mnie za bluzkę jak wpadnie w płacz, ale w dzień to ja jestem twarda i nie zamierzam już ustąpić. Na wieczór na szczęście pomaga mi TŻ i z nim mały zasypia o wiele szybciej i ciszej, ze mną też zaśnie ale płacze i trochę to trwa.

Cytat:

Ja bym dała

Cytat:

Właśnie wstawiłam do piekarnika urodzinowe drożdżowe ze sliwkami i kruszonką

Cytat:
Wow super! Gratulacje! (nie wiedziałam, że się staraliście )
My też nie A tak naprawdę to rozmawialiśmy o rodzeństwie dla Miśka, ale tak nie zobowiązująco, trochę nie uważaliśmy i wyszło raz dwa

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
gratulacje jeszcze raz kochana
Cytat:
Dziękujemy Wam bardzo!

Kochana aż się wzruszyłam i mam łzy w oczach. To teraz już oficjalnie gratuluję i cieszę się, że będziemy mogły ponownie towarzyszyć Ci w tym pięknym czasie, jakim jest ciąża.

To na kiedy mniej więcej termin?
Cytat:
Super wieści
Cytat:
Ale super i serduszko bije extra
Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

jeszcze raz gratuluję
Dziękuję Dziewczynki

Termin na 16 kwietnia
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-28, 17:30   #1828
lourose
Wtajemniczenie

Ula, spełnienia marzeń

Lewek, aż mnie dreszcze przeszły uwielbiałam podglądać Zosię kiedy była w brzuchu, to było coś niesamowitego, nawet jak była małą kropką
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 17:35   #1829
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:

Wszystkiego co Najlepsze

Cytat:
Witajcie Dziewczynki

Jeszcze raz gratuluje! Cudowne wieści!

Ja coś mam dzisiaj mam kiepski dzień,jakaś taka przybita chodze

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 17:37   #1830
angel166
Zakorzenienie

Lewek no super wiadomosci

Jagódka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości