|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dziś miała wychodne kupiłam w kóncu buty na wesele i dla Lilianki ubranko do chrztu.W Smyku jest wyprzedaż letnich ubranek -70 % ładne rzeczy sąA i nowy aparat cyfrowy kupiła!Bo za naprawę starego zażyczyli 120zł!To pół nowego
Edytowane przez ula2689 Czas edycji: 2013-08-27 o 17:24 |
||
|
|
|
#1772 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kinga w domu chodzi na boso, na dwój przeważnie w skarpetach, chyba, że idziemy trochę na plac zabaw pobujać się i pobawić w piaskownicy, to wtedy buty niezbędne
|
|
|
|
|
#1773 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka a gdzie w Bydgoszczy?
Jasiowi idą ząbki i dostał gorączki
|
#1774 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1775 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin
za sprzedaż ![]() ja musze wystawić fotelik na sprzedaż i mate edukacyjną bo Fabianek wcale już się nią nie interesuje. I ubranka też zdało by się posegregować
|
|
|
|
#1776 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Współczuję bólu głowy Cytat:
Cytat:
![]() Ja też zakładałam Zuzi butki jak były chłodniejsze dni, żeby stópki nie marzły A w domu do tej pory śmigała na bosaka, jednak teraz już u nas chłodniej i płytki mamy bardzo zimne więc zakładam skarpetki z antypoślizgami. angel ja też się zastanawiam kiedy zakupić buty do chodzenia ale chyba na jesień będziemy póki co zakładać takie miękkie adidaski żeby ciepło w nóżki było a jak już faktycznie zacznie chodzić to wtedy porządne buty dopiero kupię ![]() chociaż w sklepie obuwniczym też mi pani mówiła, że skoro Zuzia zaczyna chodzić to już powinna przyzwyczajać się do butów ![]() no i nie wiem ![]() kasiam daj znać jak te paputki się sprawdzą bo wyglądają całkiem fajnie , wydają się takie mięciutkie i może nadałyby się jako papcie po domu lub do żłobka ![]() Cytat:
A u nas gdzie można dostać te buty emel?
|
||||
|
|
|
#1777 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bardzo kiepski. już prędzej dałabym jak Ty sok z kartonu chyba jutro spróbuję ![]() Cytat:
Lence już od dawna obcinam grzywkę. oczywiście wcześniej nasłuchałam się od teściowej, że do roczku nie wolno ale w głupoty nie wierzę a co do nocnika to też się zdziwiłam, że tak szybko sadzacie dzieci. pamiętam, że jeszcze niedawno przekonywałyście, że najlepsza pora to 1,5 roku
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-08-27 o 19:49 |
||
|
|
|
#1778 | |||
|
Zadomowienie
|
jeśli dzisiaj są imieniny którejś z moich imienniczek, to wszystkiego dobrego
![]() już Wam odpisuję, bo na tym telefonie to mało co widać nie, teraz jechała w nosidle tula na plecach tatusia i zasnęła nawetale na wakacjach jeździła już w foteliku Cytat:
http://allegro.pl/fotelik-rowerowy-t...476194087.html on jest od 12 mies. Cytat:
![]() bagheera sympatyczna z Was rodzinka ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
![]() u mnie w rodzinie wszyscy logicznie myslący, więc nie znam się na przesądach
|
|
#1779 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
A ten mi tu, że chłopak powinien wyglądać schludnie... No nie wiem jak długo utrzymam swoją pozycję
|
||
|
|
|
#1780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kate, no to gratulacje dla męża!
Cytat:
BTW gratuluję nocniczkowania! Zuzania od kilku dni robi kupkę na nocnik. wczoraj była fajna sytuacja. bawiła się z M. no i zaczęła puszczać bączki. paluszkiem pokazywała na przedpokój. M. zapytał, czy chce na nocnik. pokiwała główką i pięknie zrobiła, co miała zrobić. Mądralina moja wiecie jaka jestem z niej dumna, bo widać, że rozumie wszystko, co się do niej mówibiedniutki Jasieniek Cytat:
czy jeszcze jakiś maluch jeździ w pierwszym fotelik, czy tylko Zuzinka? ciągle tych9 kg nie ma i bez problemu mieści się w tym foteliku. więc jeszcze ze 3 tygodnie poczekamy z zakupem. w końcu niby w takim najbezpieczniej, skoro z niego nie wystaje
|
|
|
#1781 |
|
Zakorzenienie
|
Fabianek ma już dłuższą grzywkę ale jeszcze mu nie ścinam,a Dandusiowi też w najbliższym czasie nie mam zamiaru
![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Maggie,my już używamy ten większy fotelik ![]() chłopcy już spią więc i ja wystawie fotelik ide ![]() do jutra |
|
|
|
#1782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1784 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Ale będziesz bogata jak wszystko się sprzeda! ![]() Biedny Jaś. Oby ząbki szybko się wybiły. Cytat:
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2013-08-27 o 21:56 |
||
|
|
|
#1785 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1786 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Wszystkiego dobrego dla świetujacych dziewcząt
![]() Maggie ale masz zdolniache
|
|
|
|
#1787 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Witam.
W nocy był dziki szał.Obudził się,płakał,nie wiem,czy coś mu się przyśniło,bo nawet cycka nie chciał ![]() Cytat:
Cytat:
I dziękuję Wam wszystkim za słowa wsparcia! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A te kapcie to też są w NaturzeCytat:
moja mama z tych zabobonnych to wiem podobno ucinasz dziecku rozumCytat:
a waży 11kg-biedny... jak sardynki w puszce... Ula pokaż fotki tych tortów z pampersów,które dostały bliźniaki na roczek ostatnio znalazłam coś podobnego w okolicy,jakaś babka robi i to taka tandeta(w jej wykonaniu),że szkoda złotówkibaghera synek podobny do taty.I już wiem kogo mi przypomina Twój tż Liberakraven biedny Jaś.Bardzo wysoko gorączkuje?U nas ostatnio to 39stopni było od ząbkowania.Jutro idziemy znowu na pobranie krwi i z moczem kontrolnie,a potem z wynikami do drDearlie buziaki imieninowe i dla Ciebie ![]() Coś jeszcze chciałam napisać,ale nie pamiętam. Dobrej nocy Przypomniałam sobie ![]() Anusia super,że synuś cały i zdrowy
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-08-27 o 23:54 |
|||||||
|
|
|
#1788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cześć ![]() ja na chwilę, bo zaraz się muszę do szkoły szykować Po wczorajszej radzie nie mogłam dojść do siebie z tym bólem głowy, koszmar...przeszło mi dopiero koło 18ej, więc pojechałam na basen![]() Co do mojego planu - hmmm niby teraz wygląda w miarę fajnie, ale zaraz dojdą karciane i nauczanie indywidualne i wyjdzie kończenie codziennie przed 15stą ![]() Dostałam klasę którą chciałam: ładną, jasną, ciepłą, z tablicą interaktywną, roletami, kolorową....no właśnie chciałąm ją głównie dlatego, ze przez 3 lata była tam babka co jest plastyczką i miała kl1-3, więc mnóstwo fajnych dekoracji narobiła, byłam pewna, że mi to zostawi niestety, weszłam do klasy a tam PUSTO nie ma nic...jeszcze firanki ma zabrać świetnie![]() Mój tata wczoraj z dwójką siedział, należą mu się o dziwo nic nie narzekał dzisiaj powtórka, choć po 12ej zamierzam zwiać
|
|
#1789 | |
|
Wtajemniczenie
|
na rynku na przeciwko wejścia do ratusza, jest sklep zdrowa stopa
albo też też firmy butki są na krótkiej wrocławskiej obok skwerku tam jest odzież dziecięca i buty![]() Cytat:
kupiliśmy wczoraj małej nową zabawkę ślimak smakosz klocków - normalnie dziecka nie ma
|
|
|
|
|
#1790 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie pprannie pierwszy raz od nie pamiętam kiedy
![]() Noc była straszna, chyba żeby idą,bo Jagoda od 5do 7jadla cyca a ja pół przytomna pije kawe.W ogóle wczoraj wieczorem walczylam z nią do 23 by zasnela bez cyca. Znów porażka... Później już takiej histerii dostała, ze nawet go nie chciała i myśleliśmy, ze na pogotowie zadzwonimy,bo nie szło jej uspokoić...koszmar jakiś...w końcu go wzięła i przez godzinę ciumkala aż sie zanosząc. Rozmawialiśmy z m do chyba 1w nocy co tu zrobić i nie wiemy. Zastanawiamy sie nad żłobkiem na kilka godzin w tyg. Na początku bym chodziła z nią co by ją oswoić,bo robi sie coraz bardziej do mnie wklejona i cyca. Czym go chce ograniczyć,tym jest gorzej. Nie wiem co to będzie jak pójdę do szkoły. Mąż przerażony. Ja tez,bo chciałabym tez o pracy pomyśleć,bo ileż można w domu siedzieć, a kasa by sie przydała. Od 2 września maz ma urlop i mamy zamiar podjwchac do żłobków w naszym mieście i sie dowiedzieć czy jest możliwość na kilka godz w tyg tylko zapisać dziecko. Jak jest u Was w mieście? Jest jeszcze opcja teściowa... ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Baoabek oj masakra z ta klasą, szkoda, ze wszystko pozbierala poprzedniczka Twoja. No i dla taty, ze tak super sie spisał!---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- A co do włosów to jak wiecie my Jagodzie obcielismy grzywke jakieś 2mc temu przez moja głupotę i chyba u niej grzywka poszła razem z rozumem
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2013-08-28 o 08:35 |
|
|
|
#1791 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Noc tragedia,taki płacz nie do uspokojenia,od 1 do 4 na rękach,potem zasnęła na 2 godziny i wstała zadowolona. W nocy poszedł w ruch panadol,dentinox,podejrze wam zęby jedna dwójka na dole się przebiła jedynki górne jeszcze w natarciu ![]() Idę sobie kawę zrobić. Do tego całą noc mi się śniło że L jeżdżę
|
#1792 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Noc względna, Matinuch się budził co chwila na pić, ale szybko zaraz odlatywał. Biedny, oby szybko się wybiły Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A w foteliku już dawno jeździmy większym. Kochana nie obraź sie, ale myślisz że małej jest w nim wygodnie, jak siedzi taka wygięta. Co innego maluszek, ale Zu ma rok, jej plecki powinny być pionizowane a nie wygięte w łuk. Po co czekać do 9-ciu kilo? Tylko można szkody narobić. Cytat:
Cytat:
dla męża.Daj znać jakie wyniki. I tak, miałam licytację od 1zł, ale dałam cenę minimalną 100zł. Cytat:
Rzucisz linkiem? Bo szukam coś dla Mateuszka na roczek. |
||||||
|
|
|
#1793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raz mu podcięłam końcówki ![]() Dzień dobry Noc jak zwykle . Fabianek wstał o 1 na mleczko i później o 7.30 .Teraz się bawi z bratem a ja popijam kawke .Ja Fabianka na nocniczek jeszcze nie uczę. Poczekam jeszcze troszkę. Gracjanek całkowice przestał korzystać z pieluszek jak miał rok i 9 miesięcy i mam nadzieje,że z Fabiankiem uda się tak samo ![]() Maggie,Fabiś teraz wazy 9100 a w foteliku już troszkę jeździ Niegrzeczna a co to za ślimaczek? |
|
|
|
|
#1794 |
|
Wtajemniczenie
|
Co o nocnika to chyba najważniejsze, żeby do niczego nie zmuszać, ja Kingę próbowałam posadzić z ciekawości i widzę, że w ogóle nie jest gotowa, posadzę za jakiś czas znowu, spróbuję wytłumaczyć, kiedyś załapie, nie ma ciśnienia
![]() My też już dawno jeździmy w dużym foteliku, nie wyobrażam sobie wsadzić Kingi do tego malutkiego nosidełka, no ale Kinga jest duża dziewczynka jak na swój wiek, niektóre z Was pisały, że dzieci tona w maxi cosi priori, a ona bynajmniej, już za chwilę trzeba będzie pasy do środkowych dziurek przełożyć Muszę nosidełko (maxi cosi cabrio fix) wystawić na tablicy, jest w idealnym stanie, jeszcze rok gwarancji, bezwypadkowe, za 170 zł spróbuję.
|
|
|
|
#1795 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny.
Wpadłam pochwalić się, że mój Bartosz chodzi Zaczął jak byliśmy nad morzem, niepewne pierwsze kroczki. No i teraz śmiga w najlepsze. Komicznie to wygląda jak taki maluszek śmiga. Co do nocnika też kupiłam, sadzam, ale narazie bez rezutlatów. Posiedzi kilka minut, zejdzie z nocniczka, schowa się za fotelem i zrobi co ma zrobić ![]() Odstawiłam też małego od piersi. Łatwo nie było, ale się udało. W ostatnim czasie bardzo przyzyczaił się do cycusia i trochę to męcząc było. Nie mogłam go z nikim zostawić, bo owszem zjadł mleko z butelki, ale szukał piersi i strasznie marudził. Więc najpierw ograniczyłam mu trochę cyca, dawałam tak ze 3 razy dziennie, nie więcej, żeby pokarmu trochę mniej się produkowało. No i 20 sierpnia stwierdziłam, że nadszedł ten moment, żeby skończyć całkiem. No i już nie dawałam. Po 2 dniach mały zapomniał co to cycuś. Pierwsza noc była tragiczna, budził się co 2 godziny z płaczem. Mąż pomógł, teraz to on karmi w nocy butelką. Mam nadzieję, że wkrótce przestanie wstawać w nocy ![]() Gratuluje wszystkim maluszkom roczku i życze wszystkiego najlepszego dla nich. Ten czas biednie jak szalony.
|
#1796 |
|
Wtajemniczenie
|
proszę
http://allegro.pl/fisher-price-slima...479097269.html też jeszcze myślę , co by na roczek Idze kupić i nie mam pomysłu |
|
|
|
#1797 | |||
|
Raczkowanie
|
Witajcie
Zuzia dzisiaj drugi dzień w żłobku na 4 godziny... Przykro mi będzie jak będę musiała ją w przyszłym tygodniu już na 7-8h zostawić ale na szczęście będą dni gdzie będę mogła ją odbierać szybciej Tylko teraz jest trochę gorzej bo więcej dzieci zapisano :/ jak chodziłyśmy na początku sierpnia to było 5-7 dzieciaczków więc byłam zadowolona a teraz do 11 dochodzi nawet Myślałam, że w prywatnym będzie mniejsze obłożenie a jednak też jest duże zainteresowanie. Ech cały czas myślę co robi moja Zuzinka Cytat:
Ja naszej Zuzi jeszcze nie sadzałam na nocnik. Teraz wystarczy, że ma dużo wrażeń związanych z pójściem do żłobka, ale za jakiś czas spróbujemy ![]() A co do fotelika to Zuza też waży 8150g a od 1,5 miesiąca jeździ w większym foteliku. Myślę, że jest jej tam już dużo wygodniej i więcej widzi W tamtym foteliku też się mieściła tylko nóżki jej już mocno wystawały a poza tym pożyczyliśmy go męża siostrze, która spodziewa się dzidziusia żeby nie musieli kupować ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1798 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
U nas jest taka możliwość ze żłobkiem. Można zostawić dziecko nawet raz lub 2 razy w tygodniu i ilość godzin również do ustalenia. Ogólnie są bardzo otwarci na oczekiwania rodziców i starają się dostosować. Może dlatego tak dużo dzieci teraz jest ![]() Ale sporo jest na krótki czas tak jak Zuzia na 4 godzinki póki co. Zobaczymy co będzie we wrześniu. Ja bym chciała żeby mi się teściowa zajęła ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1799 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie opłaca sie ze strony producenta, drożej, nie wiem czemu. sa tez na allegro,ja tam kupila nasze pierwsze. Cytat:
Cytat:
dam znac jeszcze ich nie widzialam, wysłałam je do rodziców. ja Giulii włosów za nic nie obetnę teściowie caly miesiac mi tutaj truli zebym obciela Jutro wracamy do POlski tak sie rozleniwiłam, ze ciezko bedzie powrocic do rzeczywistosci i innej pogody i tz do pracyEdytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2013-08-28 o 10:40 |
|||
|
|
|
#1800 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:20.

Niby jest przesąd, żeby nie obcinać włosów przed ukończeniem roczku, ale wierzycie w to? 

za sprzedaż

i w ogóle jest marudna, jęcząca, cały czas chce na ręce, jak jest na rękach chce na podłogę 

nie dam rady nadrobic...
ostatnio znalazłam coś podobnego w okolicy,jakaś babka robi i to taka tandeta(w jej wykonaniu),że szkoda złotówki

tak sie rozleniwiłam, ze ciezko bedzie powrocic do rzeczywistosci i innej pogody i tz do pracy