Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 2,56%
Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile 6 15,38%
Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy 3 7,69%
Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy 19 48,72%
Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie 5 12,82%
Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi 1 2,56%
Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę 4 10,26%
Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-02, 21:35   #1801
rusałka_1
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

W ogóle zapomniałam prosić o kciuki bo jechaliśmy na wizytę do kardio bo nasza pediatra słyszała jakiś szum w serduszku. Zrobili Miłoszowi usg i echo i wszystko jest dobrze Dr długo go badała i parę razy oglądała każdą komorę z osobna. Kamień z serca. Teraz oby jeszcze ta hemoglobina podrosła bo ostatnio nam trochę spadła i zmieniliśmy lek (mały wymiotował syropem).

to super
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja się tylko pytam, co jeść w takim razie?
Warzyw surowych i owoców nie, wzdymających nie, nic z nabiału, nic z serwatką... Wołowina i cielęcina nie...

Zostaje kurczak, indyk, wieprzowe duszone, chleb najlepiej domowej roboty, woda, herbata.
Nie no, spoko, jak ktoś lubi się zajeżdżać. Ale tak się nie da kilka miesięcy jeść i nie tracić na tym. Mi już non stop słabo, nie mam siły rano wstać z łóżka, a na razie tylko eliminuję, bo cokolwiek nie dodam, to gorsze problemy
Od 5 dni nie jem nabiału, a ona nadal ma plamy, typowe dla skazy właśnie. I nie tylko na buzi
nie dziwię ci się kochana
ale trzymam za was kciuki.

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 21:35   #1802
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Encia ostatnio ma całe dnie takie.
Poważnie myślę o zakończeniu kp...
Całą buzię ma w plamach alergicznych...
Ty myślisz, żeby zakończyć, a ja się modlę o każdą kroplę...

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 21:47   #1803
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Ja mogę Ci oddać.
Po co mi tyle tego mleka, skoro moje dzieci nie mogą go jeść?

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 21:48   #1804
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Kąpię w Musteli obecnie, smaruję allerco.
Widzisz poprawę? Plamy są teraz takie suche?

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
to super

Cytat:
Masz mało pokarmu?
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 21:52   #1805
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Jest lepiej
Smaruję allerco nawilżającym 3 razy dziennie, przemywam wcześniej wodą. Ale i tak kiepsko to wygląda...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-11-02, 21:55   #1806
ladanseuse14
Zakorzenienie

pewnie zostane zlinczowana publicznie ale matall moim zdaniem nie ma co meczyc i Ciebie i dziecka. rozumiem, ze jest teraz propagowanie KP , jest najlepsze itp itd ale po co sie biczowac?

ja jade na 2 dni do Wawy, zaplacze sie

Edytowane przez ladanseuse14
Czas edycji: 2013-11-02 o 21:56
ladanseuse14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 22:01   #1807
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Jest lepiej
Smaruję allerco nawilżającym 3 razy dziennie, przemywam wcześniej wodą. Ale i tak kiepsko to wygląda...
Wiem jak takie plamy wyglądają, Zuzia miała.
Matal a może problem jest w proszku/płynie do prania?(Zuzia do tej pory nie toleruje płynu do płukania a proszek to albo lovela albo ariel). Albo kosmetykach. Używałaś od samego początku tej musteli?
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 22:24   #1808
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Matal ja tam jestem za KP ale w twojej sytuacji też bym myślała o przejściu na MM. Po 1. przy dwójce siła konieczna a po 2 zajedziesz się.
To siła wyższa.

Ja myślę czy nie zacząć dokarmiać= tzn dopychać np 30ml bo niestety mój Pan grubiutki jest wiecznie nienajedzony, wiecznie na cycu by spał. Jak nie spi to szuka cyca a jak nie szuka to jestem w szoku. Przybiera ładnie, ale co z tego jak pociumka i śpi. Budzę , pobudzam i nic. A nie mogę karmić po 5 godzin bo obok drugie dziecko, które wymaga uwagi i zaczyna mocno świrować jak widzi że mama by tylko siedziała z "dzidzi" ... ciężkie to wszystko
Jakby nie mogło być tak, że dziecko się szybko najada i nie ma kolek, wysypek i innych takich

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 23:17   #1809
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
pewnie zostane zlinczowana publicznie ale matall moim zdaniem nie ma co meczyc i Ciebie i dziecka. rozumiem, ze jest teraz propagowanie KP , jest najlepsze itp itd ale po co sie biczowac?

ja jade na 2 dni do Wawy, zaplacze sie
Powaznie nad tym mysle. Nadal walcze tylko dlatego, ze jest duzo lepiej niz z Eda... i tak polubilam kp samo w sobie jest przyjemne, mala sie tak slodko uspokaja... tylko ten brzuszek i wysypka.

Dasz rade!

Cytat:
Wiem jak takie plamy wyglądają, Zuzia miała.
Matal a może problem jest w proszku/płynie do prania?(Zuzia do tej pory nie toleruje płynu do płukania a proszek to albo lovela albo ariel). Albo kosmetykach. Używałaś od samego początku tej musteli?
Plamy ma od wypicia kawy z mlekiem, a proszku nie zmienialam. Musteli zaczelam uzywac kilka dni po pojawieniu się plam

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

Aha, nie śpimy, mala marudzi, pluje smokiem i spac nie chce chociaz w dzien malo spala. Po kazdym baku jest wybuch placzu... odkurzacz, smok, karuzela, tetra i kolyska g... pomagaja. Usnela na cycku, to obudzila sie jak wstawalam odlozyc

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

Dodam, ze czuje sie beznadziejnie, albo mam tak trudne dzieci, albo totalnie nie radze sobie jako matka. Chce mi sie wyc. A jeszcze dzis od cioci uslyszalam: "a ona tak caly czas na rekach? Ja moich dzieci nie nosilam". A tz zamiast mi pomoc i wesprzec, to jeszcze na mnie sie irytuje. Wiec siedze i rycze.

A on jutro na nie wiadomo jak dlugo idzie do szpitala

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-11-03, 00:20   #1810
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Powaznie nad tym mysle. Nadal walcze tylko dlatego, ze jest duzo lepiej niz z Eda... i tak polubilam kp samo w sobie jest przyjemne, mala sie tak slodko uspokaja... tylko ten brzuszek i wysypka.

Dasz rade!

Plamy ma od wypicia kawy z mlekiem, a proszku nie zmienialam. Musteli zaczelam uzywac kilka dni po pojawieniu się plam

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

Aha, nie śpimy, mala marudzi, pluje smokiem i spac nie chce chociaz w dzien malo spala. Po kazdym baku jest wybuch placzu... odkurzacz, smok, karuzela, tetra i kolyska g... pomagaja. Usnela na cycku, to obudzila sie jak wstawalam odlozyc

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

Dodam, ze czuje sie beznadziejnie, albo mam tak trudne dzieci, albo totalnie nie radze sobie jako matka. Chce mi sie wyc. A jeszcze dzis od cioci uslyszalam: "a ona tak caly czas na rekach? Ja moich dzieci nie nosilam". A tz zamiast mi pomoc i wesprzec, to jeszcze na mnie sie irytuje. Wiec siedze i rycze.

Ehh matal nie wiem co ci doradzić. Strasznie się męczysz i wiem ze kp samo w sobie fajne ale ty tez musisz jakoś żyć wiec jak nic nie pomaga to nie rób sobie wyrzutów tylko przejdź na mm. Szkoda zdrowia twojego - szczęśliwa mama najważniejsza.
I nie plec głupot ze nie radzisz sobie jako mama. Mama jesteś świetna!

PomoZe Ci ktoś jak tz będzie w szpitalu?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 02:10   #1811
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

Masz mało pokarmu?
no mam mało, szczególnie w jednej piersi. 3 razy dziennie robie system 753, do tego mały je co 2 godziny, tylko w nocy trochę gorzej, bo on sie budzi co 5.
Cytat:

Dasz rade!

Ty nie jesteś beznadziejna. Ty jesteś super dzielną babką. Kochana ja bym chciała miec tyle siły co Ty.

buziaki od naszej dwójki.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-03, 03:27   #1812
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja się tylko pytam, co jeść w takim razie?
Warzyw surowych i owoców nie, wzdymających nie, nic z nabiału, nic z serwatką... Wołowina i cielęcina nie...

Zostaje kurczak, indyk, wieprzowe duszone, chleb najlepiej domowej roboty, woda, herbata.
Nie no, spoko, jak ktoś lubi się zajeżdżać. Ale tak się nie da kilka miesięcy jeść i nie tracić na tym. Mi już non stop słabo, nie mam siły rano wstać z łóżka, a na razie tylko eliminuję, bo cokolwiek nie dodam, to gorsze problemy
Od 5 dni nie jem nabiału, a ona nadal ma plamy, typowe dla skazy właśnie. I nie tylko na buzi
Wiec wlasnie to jest jakis horror ta dieta. Ja bym odpuscila kp w takiej sytuacji. Zwlaszcza, ze ja jem w duzej mierze nabial, bo go uwielbiam. Nie dalabym rade na diecie przy skazie...bo rzeczy dozwolone dla mnie nie do przelkniecia...pomijajac juz, ze wapn trzeba suplementowac i chyba bym calkiem zmarniala. Tez sie martwie troche, bo adas ma jakies krostki wciaz na buzi. Pytalam juz lekarza, ale w srode pojde jeszcze raz do innego.

Stary 2013-11-03, 03:55   #1813
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Wiec wlasnie to jest jakis horror ta dieta. Ja bym odpuscila kp w takiej sytuacji. Zwlaszcza, ze ja jem w duzej mierze nabial, bo go uwielbiam. Nie dalabym rade na diecie przy skazie...bo rzeczy dozwolone dla mnie nie do przelkniecia...pomijajac juz, ze wapn trzeba suplementowac i chyba bym calkiem zmarniala. Tez sie martwie troche, bo adas ma jakies krostki wciaz na buzi. Pytalam juz lekarza, ale w srode pojde jeszcze raz do innego.

Dokładnie - to już nawet nie jest dieta a Głodówka prawie.. My narazie jedziemy tylko kp i jest dobrze ale moja dieta surowa i powoli wprowadzam nowe rzeczy. No i to dopiero 2 tyg niecałe..

Dziś wykapalismy młoda na lekkiego głoda i jak w wannie spokojna to po wyjęciu ryk na całe miasto. Aż mi serce pekalo. Cieszę się ze tz i moja mama bardziej opanowani bo ja w takich momentach pękam.
A teraz pojedzone i chill out jak na zdjęciu. Idziemy spac i mam nadzieje ze Pola da mi choć ze 4 godzinki..
ImageUploadedByWizaz Forum1383450937.639322.jpg

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 04:16   #1814
kaska87
Zakorzenienie

moje dziecko jak zjadło o 21:30 i poszło w kime tak dopiero teraz wstało pospałam a jeszcze wieczorem byłam mega słaba i mówię "Myszko pośpij chociaż 5h " a ten zaszalał i pospał 7,5 mogłoby tak zostać

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 04:36   #1815
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
moje dziecko jak zjadło o 21:30 i poszło w kime tak dopiero teraz wstało pospałam a jeszcze wieczorem byłam mega słaba i mówię "Myszko pośpij chociaż 5h " a ten zaszalał i pospał 7,5 mogłoby tak zostać
Moj ostatnio przesypia ciagiem ponad 7h, wiec moze Miki tez sie przestawi...tylki matka spac nie moze. Zastanawiam sie, czy to nie ma cos wspolnego z euthyroxem, ktory nadal biore...niby tsh bylo juz w normie, ale mocno przy dolnej granicy i biore nadal 50 przez 3 m-ce.

Stary 2013-11-03, 04:55   #1816
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ehh matal nie wiem co ci doradzić. Strasznie się męczysz i wiem ze kp samo w sobie fajne ale ty tez musisz jakoś żyć wiec jak nic nie pomaga to nie rób sobie wyrzutów tylko przejdź na mm. Szkoda zdrowia twojego - szczęśliwa mama najważniejsza.
I nie plec głupot ze nie radzisz sobie jako mama. Mama jesteś świetna!

PomoZe Ci ktoś jak tz będzie w szpitalu?

Po pracy moja mama, siostra. Ale to koło 18 codziennie.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-11-03, 05:31   #1817
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Dokładnie - to już nawet nie jest dieta a Głodówka prawie.. My narazie jedziemy tylko kp i jest dobrze ale moja dieta surowa i powoli wprowadzam nowe rzeczy. No i to dopiero 2 tyg niecałe..

Dziś wykapalismy młoda na lekkiego głoda i jak w wannie spokojna to po wyjęciu ryk na całe miasto. Aż mi serce pekalo. Cieszę się ze tz i moja mama bardziej opanowani bo ja w takich momentach pękam.
A teraz pojedzone i chill out jak na zdjęciu. Idziemy spac i mam nadzieje ze Pola da mi choć ze 4 godzinki..
Załącznik 5466017

Stary 2013-11-03, 06:54   #1818
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
mój też laskawy jak kimnął o 20. 20 tak do 3... i potem do 7, nie jest to chyba dobre dla mojej laktacji.

Stary 2013-11-03, 07:04   #1819
bojatoja
Zakorzenienie

hej
Cytat:
a o co chodzi z tą wodą?
ja mam czarnego kota, który mi przebiega drogę z 10x dziennie
Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
a co to jest przelewanie wody? tak z ciekawości pytam
W czarnego kota też nie wierze
A o wodzie nie będę pisać bo będziecie miały klimat ze mnie, że w takie rzeczy wierze
Cytat:
Mój przesikuje mi pampersa i ubranka ok. 3 razy dziennie
Ja naprawdę dokładnie zwracam uwagę na założenie pampersa i ułożenie siusiaka, nie wiem co mogę jeszcze poradzic
Mój Filip na początku też miał cały czas przesikanego pampersa. Myślałam, że źle go nakładam. Ale po jakimś czasie było już lepiej. I teraz to już w ogóle mu się to nie zdarza
Cytat:
W ogóle zapomniałam prosić o kciuki bo jechaliśmy na wizytę do kardio bo nasza pediatra słyszała jakiś szum w serduszku. Zrobili Miłoszowi usg i echo i wszystko jest dobrze Dr długo go badała i parę razy oglądała każdą komorę z osobna. Kamień z serca. Teraz oby jeszcze ta hemoglobina podrosła bo ostatnio nam trochę spadła i zmieniliśmy lek (mały wymiotował syropem).
Super
Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Też tak uważam
Cytat:
Też tak chce

Mojego męczy katarek i brzuszek
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-03, 07:14   #1820
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
wypiłam ciemne piwo, może mi się laktacja poprawi.
Cudem je tu znalazłam.

aniołku ale masz klocuszka. My jutro zważymy dzięciołka naszego.

W ogóle wykąpaliśmy małego, ubrałam mu nowe ubranko z hm z napisem "mum +dad=me" a ta glizdka mała zasikała po kapaniu tak pampersa, że przeleciało na portki i bodziaka.
Karmi u mnie się sprawdziło, faktycznie coś w tym jest
Nie wkręcaj sobie, że masz problem z laktacją. Kornelek jest jeszcze maluteńki, na samym początku potrzebuje bardzo niewiele mleka żeby się najeść. Ostatnio przeglądałam broszurki o kp i było rozrysowane kółeczko obrazujące objętość mleka jakie je jedno-i dziesięcio-dniowy noworodek. Było aż nie do wiary malutkie.

Ciekawe ile małemu stuknie na wadze Ja się jaram tymi wskazaniami na maksa, odczuwam taką wewnętrzną satysfakcję, że to "dzięki mnie", no i że moja ciężka robota z tym całym kp na coś się przydaje a mały jest zdrowy.

Ten komplecik oczywiście też mam

A tż kochany, niesamowicie czuły

Cytat:
mam nadzieję, że to chwilowy kryzys a długo jesteś z TZ?
Ponad trzy lata.

Cytat:
Na pewno nie będzie sumo Myślę, że po prostu taka jego uroda. Mój bratanek ma 6 i pół miesiąca a waży 9.5kg I nie jest jakąś pyzą. Fakt jest spory i dobrze zbudowany, ale po prostu duży a nie grubasek Także nie masz się co martwić, Juluś na pewno będzie smukłym przystojniakiem

A z tymi TZtami Wam strasznie współczuję. Ja na mojego nie mogę narzekać. W domu pomaga, sprząta, kąpie małą, trzyma po jedzeniu do odbicia. Pomaga ile się da, choć czasem się opiera i nie chce czegoś robić ale to bardziej dlatego, że boi się że nie umie. Poza tym jest super tatą, a meżem jeszcze lepszym. Czuje się naprawdę jakbym wygrała w totka ostatnio dzięki niemu i Poli
Ja mam 180cm, tż 186 - Juluś ma spore szanse być dryblasem

Twoja Pola przesłodka! I ma super imię - jeden z moich typów na dziewczynkę

Mój tż ogólnie też bardzo pomaga, "nie boi się dziecka". To ja mam większe strachy np. przed kąpaniem, on to zrobi bez mrugnięcia okiem (tylko masowania oliwką nie ogarnia ). W domu też ogarnie zmywanie, pranie itd.

Nie gra mi to, że mocno ma w sobie zakorzenione cechy swojej durnej rodzinki. No, niestety wyrastał w tym przez blisko 30 lat i przesiąkł niektórymi rzeczami, które mnie osobiście skręcają i nie wyobrażam sobie w tym funkcjonować na gruncie rodzinnym

Już przez te 3 lata dość mocno go wychowałam, teście i szwagierki patrzą z szeroko otwartymi oczami na to, jak ich dotychczasowy król domu mnie słucha (i walą tekstami, że jest pantoflarzem). A jestem 5 lat młodsza od niego. To taki typ faceta, że to naprawdę mu mocno potrzebne, bo gdybyśmy mieli być zdani na jego pomysły i egoizm, to nie byłoby zdrowo.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

podoba mu sie juz karuzelka, a najbardziej pszczolka na niej
tz mowi ze maciek patrzy na ta pszczolke jakby mu byla dyche winna

Mój Julek patrzy na kręcące się misie raczej z zainteresowaniem a nie z interesownością

Cytat:

Jaki koksik mały Masz pożywane mleczko to Juluś tak pięknie rośnie
Właściwie nie trzymam żadnej diety kp. Nie jem tylko produktów mocno wzdymających (kapusta, groch) oraz napojów gazowanych. Poszczęściło się nam obojgu w tym względzie

Cytat:

Takie ciotki i teściówki to chyba żyją tylko po to żeby wkurzać I nie rycz, nie daj się

Radzisz sobie cudownie! Dla wielu z nas jesteś wzorem Super Matki!

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2013-11-03 o 07:34
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 07:16   #1821
kaska87
Zakorzenienie

hejo
mój Miki śpi
Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Moj ostatnio przesypia ciagiem ponad 7h, wiec moze Miki tez sie przestawi...tylki matka spac nie moze. Zastanawiam sie, czy to nie ma cos wspolnego z euthyroxem, ktory nadal biore...niby tsh bylo juz w normie, ale mocno przy dolnej granicy i biore nadal 50 przez 3 m-ce.
jejku, ale super niech tak zostanie
ja nie wiem, bo ja się na tarczycę przed ciążą leczyłam jeszcze po ciąży w nadczynność mi poszło i zmniejszyła mi dawkę na 50

Cytat:
mój też laskawy jak kimnął o 20. 20 tak do 3... i potem do 7, nie jest to chyba dobre dla mojej laktacji.
nie wiem, ale chyba laktacja się do dziecka "dopasowuje"

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
W czarnego kota też nie wierze
A o wodzie nie będę pisać bo będziecie miały klimat ze mnie, że w takie rzeczy wierze
ej! weź będę musiała w google szukać

Cytat:
Mojego męczy katarek i brzuszek
mój też ma katarek, ale tylko po nocy pewnie od tego głupiego ogrzewania- nienawidzę sezonu grzewczego mamy nawilżacz na kaloryferze, ale chyba trzeba kupić coś lepszego, polecacie coś?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 07:41   #1822
misia332
Zakorzenienie

wiecie kto odpadł ostatnio w Bitwie o Dom ??

Stary 2013-11-03, 07:50   #1823
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

misia powonnas tego tz sklonowac

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 07:51   #1824
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny
Jakos malo czasu mam, podczytuje was a napisac nie ma kiedy.
Papuga Duzo sily dla Ciebie.
Ja sie martwie o mojego Malucha, ma jakies ruchome gulki za uszami a wizyte u lekarza mam dopiero w srode... Ach zobaczymy, oby to nic groznego. Poza tym odstawilam Dentinox, od tamtej pory Bartek jest spokojny, a tak to po kazdym karmieniu marudzil i nie spal, a dzis caly dzien drzemie a jak nie spi to lezy spokojnie w bujaczku.
A to zdjecie mojej Halloweenowej Dyniuchy
przeurocza ta Twoja Dynia

matal - mega współczuję problemów z kp i szczerze mówiąc na Twoim miejscu też bym się chyba zastanawiała nad przejściem na mm. Jakąkolwiek decyzję podejmiesz, pamiętaj że jesteś dla swoich dzieci najlepszą mamą na całym świecie

U nas noc ładna, tylko dwie pobudki TŻ zadowolony, bo trochę pospał. Od wczoraj podczas karmienia robimy kilka przerw na odbijanie i ilość ulewanego mleka zmniejszyła się Mam nadzieję, że odbije się to na wadze.
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 08:09   #1825
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:

ej! weź będę musiała w google szukać
No dobra w googlach pewnie nie znalazłabyś
Czy zdarzyło się Wam, że dziecko po wizycie kogoś u Was w domu (lub po Waszych odwiedzinach) zanosi się płaczem, czy jest marudne, itp.? Jeśli tak, to u nas przelewa się wodę, czy przypadkiem dziecko nie zostało 'urzeknięte'.
Do szklanki wlewa się trzy łyżki wody. I z tej szklanki znów odmierza się trzy łyżki do następnej szklanki. Jeżeli wyjdą trzy łyżki to jest ok. Natomiast gdy wyjdą cztery to znaczy, że dziecko jest urzeknięte I tą wodą moczysz dziecku np.czółko, rączki etc. (Mam nadzieję, że zrozumiale napisałam)
I po tym wszystkim dziecko staje się inne (na sobie też to czasem wykonuje). Serio u nas to działa
A teraz się pośmiejcie (tak jak np. z tej czerwonej kokardki)
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 08:19   #1826
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
misia powonnas tego tz sklonowac

i sprzedawać ?? W sumie może dobry interes zrobie :P
Cytat:
Czy zdarzyło się Wam, że dziecko po wizycie kogoś u Was w domu (lub po Waszych odwiedzinach) zanosi się płaczem, czy jest marudne, itp.? Jeśli tak, to u nas przelewa się wodę, czy przypadkiem dziecko nie zostało 'urzeknięte'.
Do szklanki wlewa się trzy łyżki wody. I z tej szklanki znów odmierza się trzy łyżki do następnej szklanki. Jeżeli wyjdą trzy łyżki to jest ok. Natomiast gdy wyjdą cztery to znaczy, że dziecko jest urzeknięte I tą wodą moczysz dziecku np.czółko, rączki etc. (Mam nadzieję, że zrozumiale napisałam)
I po tym wszystkim dziecko staje się inne (na sobie też to czasem wykonuje). Serio u nas to działa
ale działa ?? Muszę spróbować po wizycie u T. :P

Stary 2013-11-03, 08:26   #1827
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie mam czerwonej kokardki mam czerwony rzemyk przypięty mam nadzieje że się liczy... przypięłam bo moja babcia mi marudziła jak na spacerze spotkałyśmy sąsiadkę i mi zaczęła wciskać że urzekła mi Igora to leciałam przypinać
sposób z wodą musze sprawdzić

mam pytanie czy jeszcze któraś będzie szczepić na pneumo po 6 miesiącu ? (poza Matal )
bo się zastanawiam czy szczepić teraz czy po 6

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-03, 08:31   #1828
niebede
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny
Chciałam zameldować, że żyjemy, ale nie odzywałam się, ponieważ miałam dużo problemów. A dokładnie jeden problem, którego się już pozbyłam... Napiszę Wam w Klubie za chwilę.

Poza tym Erneścik rośnie, ale ma kolki non stop. Niestety z powodu stresu straciłam pokarm i dostaje mm i to Bebico Comfort. Do tego ciągle kropelki. Ale mimo wszystko jest najsłodszy na świecie.

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 08:32   #1829
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny
Jakos malo czasu mam, podczytuje was a napisac nie ma kiedy.
Papuga Duzo sily dla Ciebie.
Ja sie martwie o mojego Malucha, ma jakies ruchome gulki za uszami a wizyte u lekarza mam dopiero w srode... Ach zobaczymy, oby to nic groznego. Poza tym odstawilam Dentinox, od tamtej pory Bartek jest spokojny, a tak to po kazdym karmieniu marudzil i nie spal, a dzis caly dzien drzemie a jak nie spi to lezy spokojnie w bujaczku.
A to zdjecie mojej Halloweenowej Dyniuchy
moj starszak ma taka gulke z tylu to lekarz powiedzial ze mam sie nie martwic bo to oznacza ze system odpornosciowy dziala i sie broni ale faktycznie lepiej to sprawdzic.

Sent from my GT-I9000 using Wizaz Forum mobile app

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 08:38   #1830
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Chciałam zameldować, że żyjemy, ale nie odzywałam się, ponieważ miałam dużo problemów. A dokładnie jeden problem, którego się już pozbyłam... Napiszę Wam w Klubie za chwilę.

Poza tym Erneścik rośnie, ale ma kolki non stop. Niestety z powodu stresu straciłam pokarm i dostaje mm i to Bebico Comfort. Do tego ciągle kropelki. Ale mimo wszystko jest najsłodszy na świecie.

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości