|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
0 | 0% |
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
1 | 1,75% |
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
0 | 0% |
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
16 | 28,07% |
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
1 | 1,75% |
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
29 | 50,88% |
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
1 | 1,75% |
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
8 | 14,04% |
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
1 | 1,75% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
![]() a mieszkanko już przypomina Wasze wymarzone gniazdko czy jeszcze jest trochę pracy do zrobienia? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1802 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1803 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki!!!
Dzisiaj nie jestem w stanie nadrobić ale doczytałam że mamy tutaj kolejną mamusię ![]() Piszę dzisiaj już jako mężatka ![]() ![]() Impreza rodzinna też super wyszła. Wszyscy zadowoleni, najedzeni i wytańczeni ![]() Za to dzisiaj na zmianę śpimy i świętujemy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1804 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo dobrze mu powiedziałaś! Oni sobie sprawy nie zdają, jaka jeszcze 40-50 lat temu była śmiertelność noworodków i ciąż... Że jak zapytasz jakąś starszą babcię, ile ma rodzeństwa to powie: W domu nas 5 było, ale mama była w ciąży 9 razy". No bo kobiety o siebie nie dbały, a nawet, jeśli dbały, to nie było takich sprzętów i leków jak teraz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1805 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1806 |
Rozeznanie
|
Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz
Staram się dziewczyny naprawdę żeby piotrek nie odczuł.ale ta przepychanka z jego strony trwa już kilka lat i on wszem u wobec powiedział że robi mi na złość.a mi najbardziej szkoda piotrka.potrafi czekać na niego bo mu powiedział że przyjedzie a nie przyjeżdża i nawet nie zadzwoni.cieszy mnie to że mój tz kocha piotrusia jaj swoje a piotruś jego ci widać...
A wiecie od kilku dni puszczam małemu muzykę przez słuchawki na brzuszku i zauważyłam że sue zawsze uspokaja jakby słuchał...i chyba lubi też jak gram na pianinie bi też się wyjątkowo uspokaja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1807 | |
Zakorzenienie
|
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1808 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Aaaa miałam jeszcze pytać, ma któraś jakiś przepis na danie z surowych pomidorów poza leczo oczywiście? Mama mi tu zostawiła w mieszkaniu ze 2 kg, wiadomo, że ja sama tego nie zjem to pomyślałam, żeby z tego jakieś danie upichcić, akurat dam rodzicom na obiad ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1809 |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII
|
![]() ![]() |
![]() |
#1810 |
Zadomowienie
|
Hej, wróciliśmy z poprawin. Na weselu wybawiłam się jakbym w ciąży nie była
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1811 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1812 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1813 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na skanie w 6tc powiedzieli że 24 listopada.
![]() |
#1814 | ||
Zakorzenienie
|
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...
Cytat:
![]() Zazdroszcze imprezki . Ja bylam w zyciu na dwoch weselach I kolejne chyba mojego dziecka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1815 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13..
Cytat:
![]()
![]() |
#1816 |
Zadomowienie
|
Czyli nikt nie urodził przez weekend? Bo już się próbuje dokopać, ale chyba źle zasugerowałam się wypowiedzią Margot. Trele odpisała, na pierwszej stronie trzeciej mamuśki nie widzę, w postach też raczej gratulacji brak. Chyba mogę iść spać spokojnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1817 |
Zakorzenienie
|
Nos mam dzisiaj zatkany na amen...
Idę wykonać mission impossible (prysznic) i spać.... Dobranocka ![]()
#1818 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ciężki dzień za mną. Byliśmy z mężem na chrzcinach (siostra i szwagier chrzcili córę). Wróciłam tak padnięta, a jeszcze musiałam wskakiwać do wanny na golenie - jutro wizyta. Zaraz się kładę. Mąż oczywiście już śpi, zaraz go obudzę, bo usnął w ubraniu ![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Stanęłam dziś na wagę i jest około 50 kg, czyli od początku ciąży jakieś 8 kg na plusie, nie jest źle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1820 | ||||||
Zakorzenienie
|
Hejka...miałam nie wchodzić na forum :/ tylko iść się zając tżtem bo ma dzisiaj urodziny a ja myślałam że 22 dopiero jutro.Ani prezentu,ani przygotowania
![]() Ale jestem trochę usprawiedliwiona bo stwierdził że on prezentów nie potrzebuje,że ja jestem jego największym darem od losu. ![]() Widzę że ogląda film więc na chwilkę wpadam póki nie woła ![]() Cytat:
![]() Dawaj czadu i pokaż nam później! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cudne zające ![]() Cytat:
![]() Dobrze że nie dużo czytanka ![]() ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- Cytat:
![]() Bliżej porodu to chyba mało co zobaczysz ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1821 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Cytat:
![]() Masz tak jak moja przyjaciółka,mówi że ją biodra bardzo bolą i cierpną.Nie może sobie miejsca znaleźć. ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Cytat:
A czytałaś Camillę Lackberg? Też ma świetne kryminały ![]() ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Cytat:
Nasturcja Moje dziecko też dzisiaj mało aktywne,teraz dopiero daje czadu .ale sobie przepływa glizda mała ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1822 | ||
Zakorzenienie
|
aha
![]() Chcialam porownac jak oni sie tu stawiaja do tych dwoch dat ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wypilbysmy za Twoje zdrowie , ale chyba sam rozumiesz ![]() ![]() ![]() ![]() Jakby Nasrurcja byla , to by na szybko jakas wiazanke strzelila ![]() Chyba ide spac , bo widze ze tu cisza .. Dzis nic nie boli ![]()
![]() |
#1823 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tylko taki komentarz zastosuję bo dziewczyny już wszystko napisały. Nieodpowiedzialny tatuś ![]() Cytat:
![]() No nie mów że fiknęła,jutro sie upewnisz.Nie martw się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- Cytat:
![]() He he rozumie i pije za swoje i Wasze zdrówko ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1824 |
Rozeznanie
|
Hej. Ja już od pół godz spać nie moge bo tż pojechał w delegacje a ja normalnie się zryczalam, nadal nie mogę się pozbierać tak mi przykro i smutno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1825 | |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII
Cytat:
![]() ![]() Ja z kolei sie budze co chwila.. najpierw zdawalo mi sie, ze cos za mokro mam ( ale to tylko sluz ), teraz mi jedna mleczarnia robi na pelnych obrotach i musialam sie przebierac, bo caaala zalana bylam ![]() ![]()
![]() |
#1826 | |||||||
Zakorzenienie
|
jakie wyraźne
![]() Cytat:
![]() niestety nie mogłam tego znaleźć tego artykułu a przeszukałam google w dłuż i w szerz ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() bo ja na ostatniej wizycie miałam 12,7kg na plusie ale nigdzie nie przytyłam tylko własnie brzuszek mi rośnie Cytat:
![]() ![]() ja nie byłam szczuplutka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() gdzie tak mam się ubierać? w domu? w tym brudzie i kurzu? ![]() Cytat:
![]() hejka! ale lało ![]() ![]() i w ogóle wywaliliśmy nie potrzebnie 600 zł na naprawę samochodu ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1827 | |
Raczkowanie
|
Jaka cisza... normalnie już by się wątek rozkręcał ;p Ja się witam z rana i padam z powrotem na wyro... Obudziłam się z uczuciem w gardle jakby mi się węzły chłonne powiększyły:/:/ Czekam czy to uczucie minie.
Muszę jechać zawieźć papiery na uczelnię, bo do jutra jest termin, a tak mi się strasznie nie chce. Zimno na dworze jak nie wiem i taki okropny wiatr. Brrrr... I jeszcze zaczęłam się stresować, bo jutro jedziemy do chirurga na konsultacje w sprawie tych moich pięknych blizn. Dowiemy się czy mogę rodzić sn. Jak mi powie, że nie to się zaryczę ![]() Potwierdzam ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1828 |
Zakorzenienie
|
jak ja się cieszę że mój TŻ ma taką pracę że nie jeździ w delegacje
![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1829 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Czemu niepotrzebnie 6 stówek na naprawę wyrzuciliście? ;p
![]() |
#1830 |
Rozeznanie
|
Co do wyjazdow tz'ow nawet nic nie mowcie,ja zostaje slomiana wdowa od srody,naszczescie na 2 dni.Widze,ze wyjatkowo i jemu nie chce sie jechac,cos przebakiwal,ze nie chce mnie juz tak na koncowce zostawiac...ale nie ma co panikowac,czuje sie dobrze,nic sie nie wydarzy,po prostu malo przyjemnie
Co do ksiazek,ja tez uwielbiam czytac,mialam fazy czytania,a wlasciwie pochlaniania,ale ze dwa miesiace juz cos sie stalo i jakos brak mi zaciecia,a zreszta usypiam czytajac,wiec szkoda zaczynac jak mam nie skanczyc,a sobie kiedys myslalam,ze jak w ciazy bede to sie naczytam,ze hoho Ech...a pogoda za oknem nie nastraja mnie dzis za specjalnie,jeszce glupie,ciezkie sny (ze bylismy totalnie bez kasy i maz w tajemnicy pozyczyl od ojca bratowej 9tys.,pozniej sie okazalao,ze to w dolarach pozyczyl,a przedemna udawal,ze wszystko jest ok-we snie bylam zalamana i wsciekla)glupoty,wiem,ale czlowiek jakis taki wstaje do kitu Milego dnia dziewczynki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:23.