|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 40,98% |
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
3 | 4,92% |
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
2 | 3,28% |
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
15 | 24,59% |
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
0 | 0% |
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
16 | 26,23% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() - Też kiedyś kupiłam pojemnik na proszej i co? Pojemnik posłużył mi na żwirek dla fretek, bo używam płynu do prania,a nie proszku. Mam drugi proszek BiałyJeleń do kocyków, ale on jest w takim kartonowym pudełeczku, małym, a te pojemniki to na 5 kilo proszków chyba ![]() -Będę szczera. Jak nie dajesz rady psychicznie, to pomyśl rozumem, nie sercem. Życzę Ci wszystkiego najlepszego i mam nadzieję, że się dogadacie, ale jak piszesz o swoim TŻ to mnie ręce opadają. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() W ogóle dziewczyny widzę, że u Was nie za wesoło, więc wysyłam Wam moc pozytywnej energii ![]() Byłam właśnie w sklepie i tak zaskoczyła mnie dzisiaj ładna pogoda, że jestem naładowana ![]() ![]() ![]() ![]() OT! Tyle mam pozytywnej energii w sobie ![]()
![]() |
#1802 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
niezapominajka mam kolezanke z wizażu, z mamuś listopadowych 2012, której wyszlo przeziernosc ponad 3 ..Mały urodził się całkiem zdrowy i ladnie się rozwija. Nie martw sie!!!!
Nadzwyczajna ojj wspolczuje sytuacji i nerwow, ja mailam z moim eksem takie rozne przeboje tyle ze on byl wyjątkowym przypadkiem. NIe wiem co Ci doradzic, bo widze ze rozmowy mało dają .. MY uzywalismy wszystkich możliwych pieluch, teraz używam pampers sleep and play 5, ale z racji ceny. Moj synuś ma taką dupke ze nic nie odparza, Dady lubiklam mielismy dlugo, ale pozniej cos zaczely byc felerne paczki i siuśki przelatywaly. Pampers premium care dostalismy i ok, ale bez reelacji, pampers active fajne ale śmierdzą ![]() Happy mielismy w szpitalu , troche sztywne, Babydream najgorsze bo sztywne wlasnie. Chusteczki-nie lubilam i nie lubie huggiesów, bo się rwą w rekach jak się wyciąga, chyba ze ja mam złą łapę ![]() dada fajne, pampers troche sliskie, ale ok, reszta fajne, najgorsze te huggiesy, mielismy tez johnson i teraz mamy i super, choc mialam opory, Gaga wiem ze mi nie podpasowały chusteczki nei pamietam czemu :p z Lidla mielismy i tez cos sredniawo bo sie pupa czerwona robila, Tip nie mailam ja przez pierwsz dwa miesiąca zycia Tymka wogole chusteczek nie uzywalam , przemywalam wacikiem nasączonym wodą, bralam miseczke i jechalam |
![]() ![]() |
![]() |
#1803 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja się nie daje ponieść, pomimo iż to moje pierwsze dziecko. Jakbym miała dużo kasy, to pewnie bym i kupiła specjalny wózek, specjalny fotelik, a tak to kupię jakąś gondolę używaną tanią, a później jakiś tani wózek spacerowy. Moja siostra miała wózek za 500zł i mi np. dobrze się go prowadziło. Lubiłam wozić siostrzeńców w nim. A dupę też właśnie zamierzam w domu pod wodą myć ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1804 | |
Zakorzenienie
|
Lewek i mamusie podwojne z małą roznicą wieku-doradzicie coś w kwetii wozka?????plisss
ja chce podwojny ale kurde sie nei znam ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1805 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1806 | |||
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też chyba wózek na allegro jakiś tani 2w1 kupię i nie będę wydziwiać, a fotelik oddzielnie - zwłaszcza po tym linku który wkleiła izabla się przekonałam. Co więcej znalazłam tam też informację o tym, że ten bujaczek dla dzidziusia nie jest zbyt bezpieczny dla malucha, a szwagierka strasznie mnie na niego namawia, bo on żałowała że czegoś takiego nie kupili. A ja już na pewno tego nie kupię - mam nadzieję że nie wpadnie na głupi pomysł żeby kupić w prezencie bo nie będę używała po tym co się naczytałam - no chyba że na 10 min raz w tygodniu. Jakby się komuś nie chciało szukać to wklejam bezpośredni link http://www.oczekujac.pl/2012/09/fote...ek-zdanie.html |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1808 | |
Zakorzenienie
|
Czarnamadonna, poniżej wklejam mój post z wczoraj.
Cytat:
![]() |
#1809 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1810 | ||
Moderator
|
Pominęłam dwa posty:
Cytat:
![]() Pampers uważam za luksus stereotypowo - na ogół jak się ma kupić dobre pampersy np. na prezent to zawsze są to oryginalne Pampersy - Huggies, Happy i inne na ogół są uważane za tanie i badziewne podróby (również lecę tu stereotypem). Co więcej - ja do tego stopnia w to uwierzyłam, że trochę się wstydzę zabrać np. Dadę do szpitala, żeby ktoś nie pomyślał że nie dbam o dziecko ![]() ![]() Co do chusteczek - to ja będę ich pewnie z lenistwa używać, bo wygodniej sięgnąć po gotową chustkę niż szykować wodę i waciki - ale również chciałabym żeby to były chusteczki przystępne cenowo, a nie super premium sensitive które jak widać z sensitive nic wspólnego nie mają. TIP wydaje się być ciekawą alternatywą dla wody i wacika. Cytat:
![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-10-10 o 13:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1811 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1812 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja już jeden ręczniczek z kapturkiem mam. Kupiony z lumpeksu za niecałe 2 zł ![]() ![]() Ale finansowo to masakra z takim dzieckiem. Ale ja też sknera jestem. Ostatnio teściowa chciała wnusiowi kupić kombinezon taki cieplutki, to ja jej na to, że rodzę w marcu to może go ledwie dwa razy użyję ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1813 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1814 | |||||
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Dzięki temu, że dziecko śpi mi już 2h mogłam Was nadrobić ![]() Maggie, dzięki za info o wózku. A co do Twojego męża... To może faktycznie potrzebny mu taki wstrząs jak Twoja wyprowadzka... Może i on się martwi o Was, ale powinien Cię wysłuchać i starać zrozumieć, tym bardziej, że z tego co mówisz, niewiele Ci pomaga w pracach domowych, więc co mu w sumie przeszkadza w tym, że chodzisz do pracy, skoro w domu i tak jest wszystko zrobione (swoją drogą jak Ty to ogarniasz ![]() Jakbym miała taką pracą, którą uwielbiałabym tak jak Ty też bym tak prędko z niej nie zrezygnowała. Sama znalazłam się już w takim momencie, że chętnie na kilka godzin zmieniłabym swoje otoczenie. No ale nie było sensu wracać na te kilka miesięcy do pracy, tym bardziej że wzięłam wychowawczy do końca roku. Nadzwyczajna, jak tak czytam o Was to mam wrażenie, że zbyt szybko chciałabyś aby Twój TŻ się zmienił... Skoro jesteście tak krótko ze sobą, to daj mu szansę na te zmiany. Tym bardziej, że tak się kochacie i w sumie jest Wam ze sobą dobrze. Ciężko jest znaleźć ideał. Jak widać jego była jak też jego mamusia miały na niego niezbyt dobry wpływ, więc trudno facetowi nagle zmienić się tak o 180 stopni. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() W ogóle gdybym nie czytała tego wątku, pełnego podekscytowanych mamuś to jakoś słabo bym przeżywała tą ciążę, a tak to mi się trochę udziela ![]() Boziu, moje dziecko śpi już trzecia godzinę ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z proszkami tez nie bede widziwiac. Uzywam proszkow, plynow do prania ekologicznych na codzien, wiec tego samego uzywalam i bede uzywac dla maluszka. Prowadze dom w stylu eko i nie zamierzam tego zmieniac. Kazda musi sobie sama rozwazyc na co moze sobie pozwolic i co potrzebuje i jakie ma priorytety. Pewnie tez kazda bedzie robic inaczej. Fotelika uzywalam do jazdy samochodem tylko i wylacznie. Fotelik byl zawsze na tylnej kanapie posrodku (troche niewygodnie bylo mi wyjmowac itp) lub po stronie przeciwnej do kierownicy, tak ze mialam go na oku. Dopiero w tym miesiacu moj czteroletni syn przesiadl sie na przedni fotel, ale to i tak okazyjnie tylko. Zazwyczaj chodzimy i tak. Fotelik na przednim siedzeniu to juz samemu trzeba rozwazyc, trzeba miec poduszki powietrzne wylaczone, aby w razie stluczki sie nie wlaczyly i nie zrobily krzywdy dziecku. Foteliki wszystkie mam z atestem, nie chce ryzykowac, nie bede tez nowych kupowac. Gondole musze kupic, wiem, jaka mi sie marzy i jaka potrzebuje, ale czy kasy mi starczy, to juz inna sprawa. Warunkiem sa duze pompowane kola, bo inacej na tych moich gorkach ducha wyzione i sie tylko upoce, a spacer nie bedzie przyjemnoscia. Dla mnie duzy kosz na zakupy tez jest istotny. Nie mam nic przeciwko trzem kolom, sama mam spacerowke trzykolowa, z ogromnymi kolami i to najbardziej pewny, stabilny wozek, jaki mialam. Waciki sa bardzo fajne do przemywania pupy ![]() Moje dziecko duzo czasu lezalo na macie, na ziemi, fotelik tez mialam, ale wibracji nie uzywalam. Bardzo go lubilam, bo moglam np gotowac w kuchni czy sprzatac w sypialni, a maluszek byl tam ze mna, mialam go na oku i byl przypiety. Nie spedzal jednak w nim wiele czasu, ale bylo mi znim wygodnie, bo przeciez dziecko nie spi zawsze akurat wtedy, kiedy bysmy chcieli aby spalo, a w domu trzeba posprzatac, obiad ugotowac itp. Zrezygnowac z niego nie zamierzam. Spal zawsze w koszyku wiklinowym czy w lozeczku.
![]() |
#1816 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() bo wydalam o wiele za duzo pieniedzy bez sensu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1817 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jakiś czas temu pytałam was o zdanie na temat zaadoptowania kotka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1818 |
Raczkowanie
|
Jak widać szybciutko posiadł umiejętność siusiania na nocnik-może nauczy moja córcię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1819 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A dla mnie ważniejsze jest uczucie, bycie razem i wspieranie sie. Gdy jest milosc ze wszystkim mozna sobie poradzic. Dalas mi do myslenia. Bo ja go naprawde kocham. Jeszcze wczoraj rano napisalam mu ze jest moim rycerzem z bajki. A potem wyniknela kłótnia. My mowimy ze uratowalismy siebie oboje. Ja jego i on mnie. I pod wzgledem uczuc jest najlepszy ze wszystkich ktorych spotkalam. On mi obiecuje ze sie zmieni ze sie uczy ode mnie i ze wlasnie kocha mnie za to jaka jestem. I blaga mnie o szanse. Ale ja sie tak boje. Wiem ze za wczesnie jest ta ciaza. Bo my nie zdążyliśmy sie poznac, ułożyć wielu spraw, zamieszkac razem. Ja tak kocham to malenstwo ale nie chce by przyszlo na swiat w haosie. Myslicie ze warto dac mu szanse na wykazanie sie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1820 | |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy ale chciałabym być już po tym drugim usg. Zapisana jestem na 20.30 dopiero. Przepisałam się z jutra bo spać bym nie mogła.
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1821 |
Zakorzenienie
|
Powiem Wam, że jeśli chodzi o chusteczki to ja też nie czytałam nigdy składów... Na szczęście widzę, że używałam tych w miarę dobrych (czytam teraz ten artykuł sroczki) czyli m.in. dady i huggisa. A wiecie gdzie można kupić te tip-y? bo ja nigdy ich nie widziałam, pewnie w jakimś markecie którego nie ma w moim mieście...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Niutka słodki kociuś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1824 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1825 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Co do chusteczek: ja przez długi czas używałam wacików namaczanych w wodzie. Tylko na wyjazdy brałam chusteczki (penatena-jak się okazało, nie najgorzej, ale mogło być lepiej...) uważam, że waciki z wodą są najzdrowsze, najbezpieczniejsze a przy okazji najtańsze... Przy drugim dzieciątku tez zamierzam używać wacików z wodą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1826 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, wpadam na chwilę, bo u nas glut i zęby idą, więc SIĘ DZIEJE...
![]() Widzę, że temat chusteczek nawilżanych - nam najlepiej sprawdziła się ciepła woda i waciki (sa takie większe, kwadratowe dla dzieci własnie) Zdecydowanie taniej, dla skóry dziecka moim zdaniem tez lepiej - bez chemii kolejnej (ja do wody dodawałam często parę kropel mojego mleka) - i Antoś zawsze miał piękną skórę na pupie, nieważne upały, ząbkowanie czy cokolwiek, no i moim zdaniem skuteczniej się to domywało wszystko, zwłaszcza początkowe kupy ![]() Oczywiście na wyjścia chusteczki ![]() I jeszcze odnośnie ręczników - moim zdaniem te z kapturkiem są fajne, od razu wkłąda się tam głowę dzieciakowi, jak ma dużo włosków na początku to ważne jest żeby główkę szybko wysuszyć. My kupiliśmy dwa w Ikei, i używamy ich do tej pory ![]() Edytowane przez pola_m Czas edycji: 2013-10-10 o 14:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#1827 |
Rozeznanie
|
Z tego wszystkiego boli mnie brzuch i zle sie czuje. Jest mi niedobrze.
Wypilam melise ale chyba powinnam wypic wiadro. Polezalam troszke w wannie bo zawsze mnie to uspokajalo. Mam nadzieje ze maluszkowi nic sie nie stanie. Ja jestem taka nerwowa. |
![]() ![]() |
![]() |
#1828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Warto ![]() krotko jestescie razem i nie mieliscie szans nadotarcie sie, a tu takie wielkie wydarzenie - dziecko zycze wam powodzenia ![]() latwo sie radzi przez internet- odejsc, porzucic, ale to ty potem zostaniesz sama z dzieckiem, co wcale nie jest takie proste daj mu szanse, kochacie sie, jest dobrym czlowiekiem macie spore szanse, aby wam sie udalo ![]()
![]() |
#1829 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
A może pójdziesz z nim robić remont? Podasz piwko/herbatkę? Nie wiem na jakim etapie jesteście z remontem, ale zawsze możesz coś podać. Pędzel, szufelkę. Jak coś jest do załatwienia to powiedz "wtedy, a wtedy idziemy to załatwić" i już ![]()
![]() |
#1830 |
Rozeznanie
|
Nadzwyczajna, uwazam ze Ela 87 ma super pomysł. Ja bym na tyłku nie usiedziala wiedzac ze tz remontuje nasze mieszkanie. Oczywiscie zależy co remontujecie. Jeżeli ściany się sypia i wszedzie jest kurz i cement w powietrzu to bym jednak odpuscila
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.