|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 40,98% |
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
3 | 4,92% |
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
2 | 3,28% |
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
15 | 24,59% |
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
0 | 0% |
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
16 | 26,23% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1772 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
rozmowy rozmowami... tysiące za nami. u męża w domu nie ma takiego modelu, że ojciec zarabia. od kilku lat teść pracuje za granicą z przerwami nawet do 2 lat, więc raczej domem średnio się interesuje, ale jak jest, to jak najbardziej sprząta, gotuje.
teściowa - pielęgniarka z zawodu od 13 lat nie pracuje, bo zajmuje się najmłodszą córką, która ma duży niedosłuch, nosi aparaty. teraz jest w 1klasie ginmazjum a nadal jest odprowadzana do szkoły, którą mają dosłownie pod blokiem. no i teściowa jest wiecznie zajęta nie mając na nic czasu... wiem na pewno, że nie dam się zaszufladkować i zamknąć w domu bo się uduszę we własnym sosie. może rozwód to zbyt drastyczne, ale wyprowadzka z domu jako ostateczność, jak najbardziej... Cytat:
wczoraj włączyłam córci piseneczki np. ogórek, mydło wszystko umyje, kolorowe kredki - normalnie czasy mojego dzieciństwa. i taka refleksja mnie nawiedziła, gdy patrzyłam na "teledyk" do piosenki o mydełku. 4 dzieci siedzi w wannie i myje sobie wzajemnie plecki. są w majteczkach, ale gdzieś tam się zsuwają.. teraz od razu byłby to filmik dla pedofilów... w latach 80tych dzieciństwo było dużo spokojniejsze. i zgadzam się z tym tekstem, który Któraś z Was (niestety nie pamiętam kto) wkleiła. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
najlepiej w ocenie pod względem składu wychodzą właśnie huggiesy i dady bawełniane, które co jakiś czas (aktualnie np.) są w promocji. Zwykłe dady dostępne na codzień to już badziew. pampersy, nivea, clinic to też niezbyt składowo. Cytat:
![]() swoją drogą, przekazują taką informację i mówią, żeby się nie martwić. ja bym chyba oszalała ze strachu, domysłów... Cytat:
![]() |
#1773 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Maggie Bardzo mi przykro, że mimo tego ile masz obowiązków domowych i w pracy, jeszcze dodatkowo mąż przyspaża Ci takich ogromnych stresów. Nie mam wiele więcej do powiedzenia niż to co napisały dziewczyny: może to jest jedyny sposób - wstrząsnąć nim... ![]() Chusteczki ponoć bardzo dobre są najtańsze z reala - skład mają suuuuuper prościutki, a to i wilgotność chyba najwazniejsze ![]() Ja od pewnego czasu mam manię czytania składów i to chyba tym będę się najczęściej kierować przy wyborze kosmetyków dla Ulki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1774 |
Raczkowanie
|
TeQiba Monika 25 lat
Oo to fajnie że jest któraś z bliska ja jestem z okolic bytomia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1775 |
Zadomowienie
|
No i chyba Sroka od analiz będzie moją dobrą przyjaciółką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1776 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1777 |
Raczkowanie
|
Maggie123 mocno trzymam kciuki żebyście się.jakoś dogadali z twoja 2 połówka
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1778 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1779 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1780 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Kto by pomyslal ze chusteczki TIPowskie sa lepsze od Pampersa ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1781 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1782 |
Rozeznanie
|
Właśnie wróciłam z usg gen. i jestem podłamana. Przezierność karkowa wyszła 2,4 czyli górna granica normy. Jeszcze dziś idę zrobić to badanie u lekarza z certyfikatem i ewentualnie test Pappa. Ciągle ryczę i nie potrafię się pozbierać. Chcę wierzyć, że będzie dobrze ale martwi mnie ta górna granica- norma jest do 2,5. Z tego co się pytałam lekarza to pacjentki zazwyczaj maja 1,2-1,6.
![]() |
#1783 |
Rozeznanie
|
Sprawa majteczek zamknieta. Zglosila sie monkaa321.
I jej wyśle majteczki. Fajnie sie dzielic. ![]() ![]() Kupilam kosz na pranie bo byl dzis w intermarche w promocji i dwa pojemniki na proszek. Jeden bedzie na proszek dla nas a drugi na dziecinny. Chociaz moze niepotrzebnie kupuje bo wcale tam nie zamieszkam. Moj chyba dzos stracił prace ![]() Malo tego. Mialam dzis jechac do pracy i pomoc dziewczynom ale on mial mi przywiezc auto ale nie przywiózl bo niby zaspal do pracy. Naprawde go zabije. Chyba sie rozstaniemy. Ja nie dam rady. |
![]() ![]() |
![]() |
#1784 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
![]() Ale cos odwalil czy redukcja etatow? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1785 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1786 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja prz Adasiu kupowalam pieluchy wcześniej jeszcze w ciąży na promocjach ale tylko pampersa właśnie i problem był później jak go chciałam przerzucić na inne więc teraz od razu albo dada albo z rosmana bo też mi się sobrze sprawowały Ogólnie to tak witam po małej przerwie wczoraj nadrobiłam ale juz nie miałam siły pisać u nas spokój bo teściowa wyjechała ale robimy remont żeby nie jęczała że ona musi patrzeć na ten bałagan i coraz częściej myślimy o kupnie dla niej kawalerki najwyżej się zapożyczymy po za tym dostało mi się dzisiaj od c=dzieciaczka po jajnikach znaczy jajniku prawym masakra
![]() |
#1787 |
Zakorzenienie
|
Niezapominajko - chciałabym Cię teraz pocieszyć, ale sama mam stresa, co tam w tym moim Pappa powychodziło.
mogę jedynie trzymać kciuki za nas obie ![]() Nadzwyczajna - Ty to masz z tym chłopem, aż się wierzyć nie chce, że on ma 37 lat... ja też ze Śląska, spod Gliwic, a małż mój pracuje w Bytomiu ![]() poryczałam się mojej mamie, która przyszła się z Ewcią pobawić. potem wyszłam na piechotę (bo auto u mechanika), na zakupy, musiałam głowę przewietrzyć. z tego wszystkiego wyszłam bez wytuszowania rzęs, co mi się raczej nie zdarza. mam ogromną ochotę natychmiast zadzwonić do małża, ale wiem, że tylko bym go niepotrzebnie zestresowała, a jest w pracy i nie nie może wyjść wcześniej, dziś mają trudny dzień. napisałam mu tylko, że musimy zmienić plany wyjazdowe na jutro, że jak wróci to mu wyjaśnię. chyba musze się przyjaciółce wygadać...
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2013-10-10 o 11:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1788 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1789 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1790 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Uwielbiałam zabawy lalkami ahh ta dziecięca wyobraźnia z czego to Ja lalkom ubranek nie robiłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja ostatnio stwierdziłam że mam dosyć tego remontu którego On wcale nie robi i powiedziałam, że ma czas do tego i tego później wynajmuje ekipe bo mam dosyć ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1791 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nadzwyczajna, przykro mi ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- ====================== Owsianka na problemy ![]() 1 litr wody 2 lyzki siemienia lnianego 10 suszonych sliwek 10 suszonych moreli 4 lyzki otrebow 250 g platkow owsianych 1 lyzka soli Suszone owoce zalac woda na noc. Rano dodac siemie lniane i sol, gotowac, od czasu do czasu mieszajac, przez 30 minut. Dodac platki owsiane i otreby, gotowac kolejne 15 minut. Owsianke mozna poporcjowac i zamrozic. Jesc co drugi dzien.
![]() |
#1792 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny powiem wam jedno. Ja chusteczek nie będę używać, kupię jedną paczkę bo poza domem są one super praktyczne ale w domu zwykla letnia woda i waciki. Większość moich znajomych tak robi i z uczuleniami na pupie nie ma żadnych problemów. A do ciałka zamiast oliwek super rozreklamowanych firm, ślicznie pachnących zawierających ogromne ilości chemii bedzie oliwa z oliwek. Przynajmniej na pierwsze miesiące życia bobaska, kiedy skóra jest jeszcze bardzo wrażliwa i delikatna.
Naprawdę współczuję wam problemów z Tztami...mój jest po prostu idealny o każdej porze dnia i nocy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png Edytowane przez filupka Czas edycji: 2013-10-10 o 12:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#1793 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w początkowych miesiącach w domu faktycznie korzystałam z letniej przegotowanej wody i wacików ![]()
![]() |
#1794 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny. Ja jeszcze nie wiem co odwalil. No czekam az przyjedzie. Niby sie bal mi powiedziec rano zeby mnie nie denerwowac po wczorajszym i chcial mi powiedziec wieczorem. I tym samym oklamywac mnie caly dzien.
To ja nie pojechalam do pracy chociaz mialam pomoc a on sobie smaczniutko spal. Powiem wam ze ja naprawde juz noe wiem co robic. Boje sie podejmowac pochopnej decyzji w ciazy. Ale ja nie wiem czy mam na to nerwy. Boje sie o dziecko. Ja jest klebkiem nerwow. A dziecko to chyba tak mi jeździ biedne w brzuchu. |
![]() ![]() |
![]() |
#1795 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() PS. Jeśli Cię to pocieszy to moja koleżanka miała 2,3 i dzidzia urodziła się zdrowa jak ryba ![]()
![]() |
#1796 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1797 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1798 |
Zakorzenienie
|
niezapomnijkaa nie martw się, nie ma norm co do przezierności karkowe, tylko się przyjmuje ze prawidłowa jest do 3, pamiętaj że to nie jest wyrok dla maluszka bo może być zdrowy jak rybka a teraz bardzo się stresuje razem z Tobą
![]() ![]() margo80 Ty również się nie martw niczym bo to tylko lekko podniesiony wskaźnik prawdopodobieństwa czy jakoś tak. Wygadaj się, ulży Tobie i dziecku a jutro się wszystko wyjaśni... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1799 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Trzeba sprawdzać wszystkiego składy, ubranka kupować pod warunkiem, że nie mają rakotwórczych substancji, wózki muszą być bezpieczne, czterokołowe, z dużą gondolą, fajną spacerówką. Nie wspomnę już o foteliku samochodowym, fakt ważne jest bezpieczeństwo, ale w takim razie kto wypuszcza na rynek foteliki bez atestów ![]() A zamiast tych chusteczek nie można dziecku przemywać tylka wacikami nasączonymi przegotowaną wodą? Jak ktoś nadgorliwy to tam też może dodać aloes lub glicerynę ![]() I po cholerę dziecku ręczniczki z kapturkami? Nie można kupić zwykłego miękkiego ręcznika i nim wycierać? Na pewno taki przyda się i na później. Albo nawet używany już ręcznik porządnie wyprać w dziecięcym proszku i używać? Przepraszam dziewczyny, ale frustruje mnie to wszystko. Starałam się o dziecko 9 cykli, a teraz okazuje się, że nie mam o niczym pojęcia ![]() Nie odbierajcie tego tak, że mi nie zależy na zdrowiu maluszka. Po prostu przerasta mnie to. Cytat:
![]() Tak szybko pojawia wam się siara? To normalne? A jak to wygląda? Tzn wiem, że to ciecz, ale tego jest chyba mało nie? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój tż też ma od kilku miesiecy taki "nacisk" na zarabianie pieniędzy. Ciągle się tym stresuje, a ja nie wiem jak mu pomóc ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Groźba czasami najlepsza ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1800 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja go kocham. On jest ciepły i okazuje mi duzo milosci. Mowi ze przy mnie nareszcie jest szczesliwy. W lozku jest nam idealnie. W zasadzie on jest pierwszym mezczyzna z ktorym jest mi dobrze w tych sprawach. Jakby czytal w moich myslach. Duzo mnie przytula itd. Czuje sie przy nim kobieco i atrakcyjnie. Ale zyciowo mam wrażenie ze nie umiemy byc razem. Bo ciagle sie mijamy. Dla mnie to trudny moment zycia. I ta relacja jest taka w sumie świeża. I ta teściowa sie wpierdziela i ta cala jego ex ciagle wisi nad glowa. Nie dzwigam. Nie mieszkamy jeszcze razem i ja w zasadzie nic nie wiem. Nie mam spokoju oczekiwania na dziecko. I zastanawiam sie czy lepiej teraz to skonczyc i wiedziec ze moge liczyc tylko na siebie niz spróbować i wierzyc ze facet 37 lat czegos sie nauczy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:15.