Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-29, 10:09   #1801
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Czemu ona tak wyje?

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 10:11   #1802
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Czemu ona tak wyje?
Może jest pełnia
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 10:13   #1803
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Logoasia najlepiej pojsc do zysu i od reki wystawia ci swistek o skladkach

Rusalko ja bym poszla jeszxze sprawdzila co powie inny lekarz
Najwazniejze to nie zalamuj
Najwazniejsze zdrowie dziecka
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 10:23   #1804
ladanseuse14
Zakorzenienie

dziewczyny pomocy! chyba zaraziłam swoje dziecko
gorączki nie ma, markotna też nie jest ale pokasłuje mi, katarek ma i chrząka... co robić, co podać, co kupić? psikam wodą morską, odciągam fridą i smaruję maścią majerankową
Stary 2013-11-29, 10:34   #1805
Madziuchna27
Zakorzenienie

Elo!

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
przepraszam ze dopiero teraz

tak mam ten laktator
kolezanka moja ma medele mini electric i porownywalysmy
sa identyczne
tak samo glosbe, tak samo sie je uzywa
jak juz wydawac kase to bym.chyba na swinga wolala wydac

poza tym w tych artykulach jest pare rozwiazan

ja teraz duzo sciagam.bo 3razy na dobe
Maciej chyba zaczal zabkowac
nie wiem jeszcze napewno ale to ci przechodze od.wczoraj to jest sajgon jakis wiec mam duzo nienadrobionych wiadomosci

jestem zmeczona i wkurzoba a maciek nie spi
przez miniona dobe przespal jakies 5-6godz w sumie
oczywisocr posiekane w 20minutowe kawalki

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

madziuchna dopiero.teraz.wyczytalam. co.u ciebie

i u mnie dokladnie to samo
tzn.
mlody swiruje przy cycu, szarpie sie, drze, oklada mie piastkami, drapie i ryczy
nie spi, zasypia bo widze ze zmeczony i po 20minutach oczy jak talary i sie lampi
co jakis cza surzadza akcje jakby byl glodny, wiec go karmie, wiec sie rzuca, i dostaje butle
dlateo staram.sie duzo odciagac zeby miecpokarm dla.niego
wydawalo mi sie pocatkowo ze to wina tego ze za wolno leci, byc moze tak, ale pokarm mam
wieczorem zjadl 320ml plus dwa.cycki po 5 minut kazdy

dzis jedyne co mi pomaalo to nie dopuszczanie do tego zeby zglodnial wiec przystawialam go.do cyca co godzine

padam.na.pysk.ale z tego zmeczenia zasnac nie moge
od wczoraj od godz 21 moje dziecko nie.spi
karmilam go cala noc praktycznie bez przerwy
caly.dzien co.godzine
a ten sie slini i laduje lapki do buzi
i placze
podejrzewam zabkowanie bo z opisow internetowych by sie zgadzalo ale pewnosci nie mam

albo urok ktos mi na dziecko rzucil

Cytat:
dzien dibry
ja pospalam te 6godz
i chyba moje wczorajsze karmienie co godz przynioslo efekty bo bluzka cala mokra
pierwszy raz odkad karmie to zawory puscily
nakarmilam macka i lece na laktatorze zeby sie tego pozbyc

Witaj w klubie

Kupiłam wczoraj tą Medelę, ale w nocy i rano odciągałam ręcznym, bo jeszcze Medeli nie wygotowałam, ale zaraz to zrobię Położna kazała dobrze opróżniać piersi, a ponoć to tylko elektrycznym

Maciek też taki głodomorek? Bo patrzę, że 320 ml zjadł, a mój wczoraj 300 mm
A tej mokrej bluzki Ci zazdroszczę Mam nadzieję, że u mnie Julek plus Medela sprawią wkrótce to samo, bo dokarmianie mm rozrywa me serce

Z tymi ząbkami to u nas też coś się zaczyna dziać

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
A ja mam od wczoraj guzka w prawej piersi przykładam ciepłe okłady przed karmieniem i nic o 11 ma być położna może coś pomoże
Oprócz gorących okładów moja położna poleciła... ugotować jajko na twardo i takim bardzo ciepłym w trakcie karmienia masować obolałe miejsce

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
madziuchna a konsultowaliście te nietolerancje laktozy z lekarzem? synek mojej siostry mial to samo i wybawil ich nutramigen

Trafiliśmy do pani profesor w środę. Opisywałam już, co poradziła

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Dziś będzie o mnie,z góry przepraszam.

Po wczorajszej wizycie u pediatry jestem podłamana.
Niestety jego zdaniem jest to co podejrzewałam, czyli alergia a nie trądzik niemowlęcy Skóra mojego dziecka na twarzy to już istny armagedeon w ciągu tygodnia z pryszczy zrobiły sie ogromne suche, czerwone i zaognione placki z dnia na dzień jest ich więcej. a na bóle brzuszka, wzdęcia nic nie pomaga.

Ja juz od prawie 2 tyg. nie jem nabiału od tyg. nie jem jajek. Lekarz podejrzewa to o czym pisała niedawno madziuchna czyli nietolerancję laktozy, co wyklucza kp. Zalecił karmienie nutramigenem i odstawienie piersi całkowicie
Oczywiście chcę dla mojego dziecka jak najlepiej, tylko nie jestem w 100% pewna że odstawienie kp to dobry wybór. Muszę znaleźć chyba jakiegoś dobrego alergologa i to skonsultować zanim się zdecyduje. Chyba że mój syn z dnia na dzień będzie się czuł coraz gorzej.
dodatkowo wg jego pomiarów, mój syn znajduje się w 25 centylu (a przecież w ciązy, czy tuż po porodzie był raczej większym dzieckiem) więc obawiam się czy na moim mleku przybiera właściwie
przepraszam że tak tylko o sobie, ale jakoś zalamała mnie ta wczorajasza wizyta, bardzo zależało mi na kp - oczywiście ze względu na dobro mojego synka.
Każde dziecko ma nietolerancje laktozy mniejszą lub większą, bo to wynika z wieku i niedojrzałości układu pokarmowego. Tak twierdzi nasza lekarka. U nas test wyszedł pozytywnie, a KP mogę i kontynuuję

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 10:41   #1806
kaska87
Zakorzenienie

u mnie też powrócił mokre koszulki w nocy dobrze, że mnie kot obudził, za chwilę Miki wstał, bo tak mnie piersi bolały, że masakra

mój mm to zje max 150ml przeważnie 90ml

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 10:53   #1807
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
gorączki nie ma, markotna też nie jest ale pokasłuje mi, katarek ma i chrząka... co robić, co podać, co kupić? psikam wodą morską, odciągam fridą i smaruję maścią majerankową
Właściwie nic tu już nie możesz poradzić.Zakraplaj odciągaj i wsio.

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Ja mam jakiś zły dzień.Spałam 9 godz ciągiem i dalej mi się spać chce i boli mnie głowa.Jakieś ciśnienie dzisiaj niskie czy co.

Aha, wczoraj byłam na zaje**** spacerze po zmroku i we mgle, ale super. A jak się fajnie oddychało takim wilgotnym powietrzem.
Niemcy już choinki w domach mają.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-29, 11:09   #1808
tigaaa814
Raczkowanie

Cytat:
Na przeziebienie moj syn dostal: acerola plus- 2 tabletki dziennie rozpuscic w wodzie i poczekac az sie rozpusci. Do tego argentin-t psikac do buzi 2 razy dziennie
tigaaa814 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 11:18   #1809
ladanseuse14
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny
jeszcze jedno pytanko:
polecacie zestaw miseczka + łyżeczka (chowana w pokrywie) czy lepiej taki zestawik miseczka talerzyk łyżeczka widelec? chciałabym coś z tego podarować Julce na Święta, bo 30.12 skończy 4 m-ce więc zaczniemy podawać jej jakieś inne jedzenie i sądzę, że takie coś się przyda tylko nie wiem co najlepsze
Stary 2013-11-29, 11:22   #1810
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki dziewczyny
jeszcze jedno pytanko:
polecacie zestaw miseczka + łyżeczka (chowana w pokrywie) czy lepiej taki zestawik miseczka talerzyk łyżeczka widelec? chciałabym coś z tego podarować Julce na Święta, bo 30.12 skończy 4 m-ce więc zaczniemy podawać jej jakieś inne jedzenie i sądzę, że takie coś się przyda tylko nie wiem co najlepsze
nie mam doswiadczenia ale dostalam od siostry tz taki zestaw miseczka plus lyzeczka gdzie do jednej warstwy miseczki wlewa sie goraca wode i dzieki temu jedzenie dluzej jest cieple
co moze byc przydatne szczegolnie na pocatku kiedy to karmienie moze trwac i trwac
tak mysle ze to funkcjonalne jest ale nie wiem

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 11:23   #1811
tigaaa814
Raczkowanie

Aaa i na przeziebienie lekarz poradzil robic saune w lazience. Garnek gotujacej sie wody wstawiasz do lazienki> wchodzisz tam z dzieckiem na kilka minut. Fluczki mu splywaja> pozniej kladziesz na brzuszek i lekko klepiesz w plecki . Dziecko ruszajac glowka i szorujac po pieluszce wyciera nochal;]
tigaaa814 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-29, 11:25   #1812
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
1. u mnie akurat to prawda. no i jak zaczelam sciagac laktatorem (powrot do pracy) to rzeczywiscie mniej bylo pokarmu niz jak tylko z cyca pila
2. ja podawalam jak skonczyl sie okres podawania wit k. wtedy cebion multi wlasnie.w nim tez jest wit d
3. z tym startym jablkiem to chyba stara szkola. kiedys wlasnie od tego sie zaczynalo. z tego co pamietam to teraz raczej ziemniak czy dynia, bo jablko jednak moze lekka biegunke zrobic (no i kwasne, pryskane...)
aha czyli z witaminkami jednak dobrze mówiła
dzięki za info

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
ja swojemu kupiła koncert na dvd i książkę.

Moja mama ma zwichniętą nogę w 3 miejscach i ma zwolnienie lekarskie do wyjazdu do Polski.

Byłam dzisiaj z nią w przychodni, potem w aptece, a potem upiekłam ciasto. A młody marudny od rana. I dokarmiałam go dzisiaj 3 razy mm, po zaczął ulewać mocno.
oo a co się mamie stało? w pracy jakiś wypadek?
a jaki koncert kupiłaś tż? mój uwielbia koncerty na dvd ma ich pare, może to był by dobry pomysł mu taki sprawić na mikołaja

Cytat:
chyba mu kupię majty z TH
w sumie ma deficyt, coś tam wspominał o nowych a na prezent taki 5-o pak fajny chyba http://allegro.pl/slipki-slipy-meskie-tommy-hilfiger-5-par-m-32-34-i3728837245.html
(2 czarne, 2 szare, 1 białe)
bokserki też dobry pomysł dla mojego tż, jakoś mniej ma ich ostatnio

Cytat:
papalinka, Laryska -muszę przyznać, że wasze córeczki mają śliczne imiona hie hie
tak, Olu wiemy

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Zgadzam sie

Cytat:
dzięki za link, pooglądałam sobie foty co do gatek to wolę mu jedne kupić ale jakieś na wypasie, bo mój D. to lanser lubi być
fajne te... foty
Stary 2013-11-29, 11:27   #1813
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam doswiadczenia ale dostalam od siostry tz taki zestaw miseczka plus lyzeczka gdzie do jednej warstwy miseczki wlewa sie goraca wode i dzieki temu jedzenie dluzej jest cieple
co moze byc przydatne szczegolnie na pocatku kiedy to karmienie moze trwac i trwac

wydaje się być fajne ale ja też się nie znam

Cytat:
Napisane przez tigaaa814 Pokaż wiadomość
Aaa i na przeziebienie lekarz poradzil robic saune w lazience. Garnek gotujacej sie wody wstawiasz do lazienki> wchodzisz tam z dzieckiem na kilka minut. Fluczki mu splywaja> pozniej kladziesz na brzuszek i lekko klepiesz w plecki . Dziecko ruszajac glowka i szorujac po pieluszce wyciera nochal;]
spróbuję
Stary 2013-11-29, 11:31   #1814
83monia
Zakorzenienie

ladan - ja ta choeana lyzeczke polecam. Bo mozna to nawet na spacer zabrac (tyle ze pokrywka przecieka ale np. Jablko pokrojone mozna jak bedzie starsza)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 11:35   #1815
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:

Niestety jego zdaniem jest to co podejrzewałam, czyli alergia a nie trądzik niemowlęcy Skóra mojego dziecka na twarzy to już istny armagedeon w ciągu tygodnia z pryszczy zrobiły sie ogromne suche, czerwone i zaognione placki z dnia na dzień jest ich więcej. a na bóle brzuszka, wzdęcia nic nie pomaga.

Ja juz od prawie 2 tyg. nie jem nabiału od tyg. nie jem jajek. Lekarz podejrzewa to o czym pisała niedawno madziuchna czyli nietolerancję laktozy, co wyklucza kp. Zalecił karmienie nutramigenem i odstawienie piersi całkowicie
Oczywiście chcę dla mojego dziecka jak najlepiej, tylko nie jestem w 100% pewna że odstawienie kp to dobry wybór. Muszę znaleźć chyba jakiegoś dobrego alergologa i to skonsultować zanim się zdecyduje. Chyba że mój syn z dnia na dzień będzie się czuł coraz gorzej.
dodatkowo wg jego pomiarów, mój syn znajduje się w 25 centylu (a przecież w ciązy, czy tuż po porodzie był raczej większym dzieckiem) więc obawiam się czy na moim mleku przybiera właściwie
przepraszam że tak tylko o sobie, ale jakoś zalamała mnie ta wczorajasza wizyta, bardzo zależało mi na kp - oczywiście ze względu na dobro mojego synka.
może to jakiś składnik Twojego jedzenia go uczula a nie jest to nietolerancja laktozy, kurcze nie wiem, tak jak Inwersja napisała to chyba coś innego niż u Madziuchny.
Rzeczywiście może dobrym wyjściem byłoby skonsultowanie się z kimś jeszcze odnośnie tego
Stary 2013-11-29, 11:39   #1816
bojatoja
Zakorzenienie

Hej, ale jestem niewyspana
Chyba zacznę sypiać z Filipem w łóżku to prędzej się wyśpie. Tak to cały czas wstaje do niego w nocy do łóżeczka. I zmęczenie daje się we znaki.
Z rana byłam odwiedzić tżta w szpitalu.

Cytat:

Mojemu Filipowi tak gdzieś w 5-6 tygodniu życia wyszedł trądzik (przypuszczalnie) i później właśnie powychodziły mu takie suche placki a później czerwone zaognione placki (na policzku). Jak chcesz to mogę wysłać Ci zdjęcie Filipa na maila jak wyglądał- tak dla porównania. Poszłam do apteki i kupiłam krem oilatum i mu przeszło w kilka dni
Teraz ma ładną buźkę.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 11:40   #1817
Larysa88
Zakorzenienie

logoasia, tak jak lola napisała w zusie dostaniesz takie zaświadczenie, ja tak miałam w 2011 że nie pracowałam i to mi potwierdzili w zusie na świstku

Ladan zdrówka dla Ciebie i Juleczki
Stary 2013-11-29, 11:42   #1818
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
fajne te... foty
No i przynajmniej nie mają wypchanych tych bokserek tak jak np. beckham
29.12.2016 [9tc]
Stary 2013-11-29, 11:43   #1819
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ladan - ja ta choeana lyzeczke polecam. Bo mozna to nawet na spacer zabrac (tyle ze pokrywka przecieka ale np. Jablko pokrojone mozna jak bedzie starsza)
http://allegro.pl/canpol-miseczka-ly...722876378.html
http://allegro.pl/babyono-miska-mise...742754414.html

?
Stary 2013-11-29, 11:50   #1820
badzia987
Wtajemniczenie

Szybkie pytanie:

zielona kupa+ krew w postaci niteczek/ziarenek piasku...któraś miała z tym do czynienia?

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 11:51   #1821
rusałka_1
Zakorzenienie

dziekuję dziewczyny za wsparcie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Może faktycznie spróbuj jeszcze skonsultować z innym lekarzem. Może jakbyś odciągała to początkowe mleko, w którym jest najwięcej laktozy, to by pomogło? Byłoby z tym trochę zabawy, ale jeśli Ci zależy bardzo na kp, to może byłoby wyjście?
Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość

Rusałko, ale jeśli synek ma wysypę, to obawiam się, że ma coś więcej niż Julek u Madziuchny.
Wysypka to alergia, a nie nietolerancja.

Aleee, zapytam jeszcze czy mały ma jakieś objawy poza tą wysypką i wzdęciami, tzn. głownie chodzi o wygląd jego kupek?
Wiesz, dzieci w tym "wieku" mają wzdęcia, a wysypka to może być zwyczajna alergia kontaktowa.

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Kochanie, olej pediatrów zwykłych, oni się nie znają.
Idź do pediatry-alergologa. Jeśli to "tylko" wysypka, to może mały ma uczelnie np. na któryś z Twoich kosmetyków
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Rusałko, ja bym obstawiała jakiś kosmetyk/proszek. Czego używacie?

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
Rusalko ja bym poszla jeszxze sprawdzila co powie inny lekarz
Najwazniejze to nie zalamuj
Najwazniejsze zdrowie dziecka
Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Każde dziecko ma nietolerancje laktozy mniejszą lub większą, bo to wynika z wieku i niedojrzałości układu pokarmowego. Tak twierdzi nasza lekarka. U nas test wyszedł pozytywnie, a KP mogę i kontynuuję
Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
może to jakiś składnik Twojego jedzenia go uczula a nie jest to nietolerancja laktozy, kurcze nie wiem, tak jak Inwersja napisała to chyba coś innego niż u Madziuchny.
Rzeczywiście może dobrym wyjściem byłoby skonsultowanie się z kimś jeszcze odnośnie tego
oczywiście będę szukać jeszcze innego specjalisty zanim podejmę jakieś kroki. w pon, idziemy do innego pediatry, oprócz tego chce znaleźć jeszcze jakiegoś alergologa.

Oprócz problemów ze skórą i wzdęć, mały pręży się i płacze przez sen przy kazdym bączku. Robi strzeliste kupy i częste bączki z kleksem.Robi ok. 2,3 kupki dziennie (musztardowe z grudkami, z lekkim śluzem). Ogólnie wydaje mi się mało spokojny, płaczliwy, jakby często męczył go ten brzuszek. Uspokaja się tylko na rączkach. Przez 5t i 2 d przybrał ok. 980 g to też nie jakoś bardzo dużo.
nie uśmiecha się jeszcze
Oczywiście szukam czy we Wrocławiu można gdzieś zrobić ten test Kerrego, ale nic nie ma

Najważniejsze zdrowie mojego synka i dlatego chce się upwenić przed jakąkolwiek decyzją, dziękuję wam za wsparcie

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 11:54   #1822
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Szybkie pytanie:

zielona kupa+ krew w postaci niteczek/ziarenek piasku...któraś miała z tym do czynienia?
Nie,ale brzmi źle.Pojechałabym na IP.
Stary 2013-11-29, 11:58   #1823
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Nie,ale brzmi źle.Pojechałabym na IP.
Byłam wczoraj u lekarza z tym ale baba nie przekonała mnie. Że niby Mała miała problem kupę zrobić i jej żyłka pierdząca pękła.

Nie wiem czy może inwersja nie miała czegoś takiego.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 11:59   #1824
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Chyba zacznę sypiać z Filipem w łóżku to prędzej się wyśpie. Tak to cały czas wstaje do niego w nocy do łóżeczka. I zmęczenie daje się we znaki.

Mojemu Filipowi tak gdzieś w 5-6 tygodniu życia wyszedł trądzik (przypuszczalnie) i później właśnie powychodziły mu takie suche placki a później czerwone zaognione placki (na policzku). Jak chcesz to mogę wysłać Ci zdjęcie Filipa na maila jak wyglądał- tak dla porównania. Poszłam do apteki i kupiłam krem oilatum i mu przeszło w kilka dni
Teraz ma ładną buźkę.
i jak mąż po operacji???

bede ci wdzieczna
oilatum tez kupiłam smaruje 3 dzien, poki co poprawy nie ma.

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 12:06   #1825
83monia
Zakorzenienie

chyba lepsza ta antyposlizgowa. spotkalam sie ze stoliczkiem do jedzienia gdzie nie mozna przyssac miseczki. ja mam taka http://mnz.pl/wp-content/uploads/201...ol-Babies.jpeg

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 12:14   #1826
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
i jak mąż po operacji???

bede ci wdzieczna
oilatum tez kupiłam smaruje 3 dzien, poki co poprawy nie ma.
Wysłałam Ci na maila zdjęcie. Maila ukradłam z K
U nas ten trądzik i te czerwone placki dość szybko zniknęły. W sumie miał może z 2 tygodnie. Też się długo zastanawiałam od czego to może być. Czytałam, że dzieci w tym okresie często mają takie wysypki.
Napisz czy wygląda to podobnie Edit: już wiem, że nie

A mąż bidulek cierpi teraz bo okrutnie boli go ta noga. Jutro będzie miał zmieniany opatrunek i usuwane dreny. Dzisiaj już była u niego rehabilitantka i coś tam próbowali ćwiczyć. Ale tż mówi, że ciężko mu to idzie bo ból straszny. Jedzie na razie na tabletach przeciwbólowych.
Nie wiem ile będzie tam leżał, mam nadzieję że w następnym tygodniu wyjdzie. 10 tygodni nie będzie mógł w ogóle zgiąć nogi. No i czeka go dłuuga rehabilitacja.
29.12.2016 [9tc]

Edytowane przez bojatoja
Czas edycji: 2013-11-29 o 12:15
Stary 2013-11-29, 12:19   #1827
butterfly20
Zakorzenienie

Czeeeść

A ja byłam z mamą na zakupach dla Tusi

Cytat:
spoko D. załatwił mi pigwówkę od teścia więc jedzie po nią po pracy i zrobi mi gorącą herbatkę z miodem, cytryną i pigwówką a piwka nie piję, jak już to winiacz

dzięki za link, pooglądałam sobie foty co do gatek to wolę mu jedne kupić ale jakieś na wypasie, bo mój D. to lanser lubi być
Haha ten pan z aukcji ma małego filutka

Mój małż nosi tylko szerokie bokserki, nie lubię obcisłych ani slipków. No ale też jemu by takie nie pasowały, bo ma masywne uda (przez lata jeżdżenia w klubie narciarskim).

A w ogóle to pytanie-czy macie plany,żeby Wasze dzieci uprawiały jakieś sporty?Mój mąż jest bardzo wysportowany,szczególnie uwielbia sporty zimowe I jak byliśmy w Decathlonie to już oglądał sprzęt narciarski dla dzieci i łyżwy Na pewno będziemy Natalkę uczyć w sezonie,kiedy skończy 3 lata

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Kuszą mnie ciuchy ale kasy mi trochę szkoda

Zgadzam się! U mnie też stoi a ćwiczę od 6.11 Wagę sprzed ciąży mam ale ja chciałam ze 3-4kg mniej.
Też tak mam. Najpierw poleciało kilka kg, potem stało, potem znowu poleciało i teraz prawie stoi, a raczej woooolnooo spada. Mam -1kg sprzed ciąży, jeszcze jakieś 4 kg

Cytat:
Ja nie wiem, czy spalam dłużej jak pół godziny... Masakra!

Naprawdę?Bardzo Ci współczuję
Natalka ostatnie dwie noce miała takie,że szła spać jakoś o 20.30 lub 21, wstawała o 1, o 5 i o 8...Już przy tym jestem niewyspana, a co dopiero ty

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
ja nie mam kilku guzków, tylko jeden wielki jakby w środku. Jak się ściśnie pierś to można go wyczuć czuć go jeszcze po wewnętrznej stronie koło brodawki, a przed przyłożeniem ciepłego okładu był wypukły

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Próbowałam, nic nie dało i bolało jak cholera. Zobaczymy co powie, lub zrobi położna. Na wszelki wypadek przychodzi mama, bo weźmie Emilkę do innego pokoju jakbym się darła
Mam nadzieję,że położna pomogła

Cytat:
Encia się przekręciła z brzuszka na plecy 3 razy pod rząd i to w 2 strony
aż się zdziwiłam,że nikt Ci nie napisał,że to przypadek:P
Ja przyglądam się swojemu dziecku i wiem,że to nie przypadek. Natomiast z plecków na brzuszek jeszcze nie rozkminiła.

Cytat:

Kochana tak jak już pisały dziewczyny-inny lekarz to dobry pomysł.Nawet jeśli nietolerancja to popatrz,że Madziuchna może kp.

Widzę,że ma jakieś bóle brzuszka itp. ale to może nie jest od razu nietolerancja lub alergia.

Zmieniałaś proszek?Moja Tusia jak kupiłam proszek z Loveli dostała wysypki i ciemieniuchy. Potem na buzi miała właśnie takie ślady jak Jasiu, takie to było plackowate i chropowate. Teraz wróciłam do żelu z Jelpa i jest super, buźka jak malowana.

Cytat:
Maść majerankowa jest od 6 mż więc ostrożnie. Ja nie wiem, ale co pójdę do apteki to nie chce mi nikt sprzedać nic na katar typu maść pod nos czy na plecki,,bo wszyscy ostrzegają,że za mała A moja pediatra powiedziała,że tylko Cebion podawać i odciągać gilki. Więc nie wiem,czy można coś więcej, trzeba ostrożnie.

Cytat:

ooo pokażesz to to?

Cytat:

Teraz ma ładną buźkę
.
Nam pediatra też poleciła kupić kremik z którejś z tych firm i kupiłam z oilatum. Uwielbiam go, buźka szybko się poprawiła i teraz ciągle jest śliczna

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 12:22   #1828
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
masz inhalator? mi kazala inhalowac czesto, potem oklepac i dopiero wyciagac gile

Cytat:
dzięki dziewczyny
jeszcze jedno pytanko:
to 1, bo widelec dopiero po roku chyba, na poczatku to raczej papki

Cytat:

Teraz ma ładną buźkę.
ja tez obstawialabym tradzik, czy jak wychodzisz na dwor, to bledna te krostki? a np jak sie wkurzy to robia sie bardziej czerwone? ja tez z tradzikiem poszlam a myslalam ze to skaza. moze to sa poprostu bole brzuszka i tradzik? polecam sab simplex
p.s u nas tradzik tez byl suchy strasznie, mimo smarowania trwal ok 2 tyg, na poczatku byly krostki na skroniach, zeszly na policzki, potem szyja i kolejno czerwone sie robily te obszary

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

ladan, zdecydowanie bierz z przyssawka, zeby dziecko Ci nie wywalalo jezdenia
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 12:25   #1829
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Szybkie pytanie:

My niestety nie

hej kobitki ,czy moglybyscie jeszce raz wkleic linka do tej ,,bezpiecznej,,maty piankowej?Bede bardzo wdzięcznaJak dobrze pamiętam to Natala go podawała.

Edytowane przez policzanka
Czas edycji: 2013-11-29 o 16:13
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 12:30   #1830
butterfly20
Zakorzenienie

Byłyśmy z Mamą w największym CH u nas w mieście i ogólnie szału nie ma z ciuszkami i tyłka nie urywa.
W Wójciku mieli same takie kiecki typu olbrzymie tiule

Psioczyłam troszkę na kolor wstążki przy kiecce, bo chciałam jeszcze ciemniejszy fiolet, ale w Cubusie znalazłam sweterek w idealnym odcieniu fioletu, więc już jestem happy, a Natalka go dłużej ponosi
Na zdjęciu wyszedł jakoś inaczej, nie wiem czemu bo kolory są identyczne

W Kappahl są piękne rzeczy Kupiłam tam body z długim rękawem pod kieckę,nie śnieżnobiałe tylko w takiej naturalnej bieli.

Dziewczyny mają tam czadowe ciuszki- widziałam ładne sukieneczki nadające się na chrzest i super ciuszki też dla chłopców, w tym takie body z muszką i zakładkami, coś podobnego do tego z H&M. UROCZE
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0615.jpg (71,6 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0616.jpg (108,5 KB, 45 załadowań)

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości