|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
![]() ![]() Sytuacja z Synkiem słodka! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() I zgadzam się co do pogrubionego ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1802 |
Wtajemniczenie
|
I w koncu w domku ależ u nas zimno auto moje chodzi przez ten mroz jak ciągnik ;-).
Milych snow Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
#1803 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1804 | ||
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
![]() Gratki za 2 trymestr ![]() Cytat:
![]() I pytanie do mamuski11, kochana czy w UK takze potrzebujecie skierowania na takie prywatne skany, mam na mysli wlasnie anomaly scan czy gender scan? Bede wdzieczna za odpowiedz ![]() Z innej beczki, robimy z Tz pizze. W sumie 4 raz w tej ciazy haha Niestety, kiepsko sie czuje, kaszel mnie nie opuszczal i wczoraj poszlam wreszcie do lekarza. Okazalo sie, ze mam infekcje klatki piersiowej, nie podobalo jej sie osluchowo, i dostalam antybiotyk. Mam nadzieje, ze zacznie szybko dzialac ![]() Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2014-01-25 o 21:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1805 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do postu na pierwszej stronie to prosiłam aktualizację, ale chyba zostało to przeoczone ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Wiem, że u mnie w firmie nie jest to przestrzegane, ale chyba żadna dziewczyna o to nie powalczyła.. zastanawiam się czy powinnam porozmawiać o tym z szefem.. mam teraz straszne bóle kręgosłupa, ale chciałam pracować do końca marca, żeby mieć później wyższe chorobowe/macierzyńskie. Jest ono wyliczane z ostatnich 12 miesięcy, chyba, że poprzednia podstawa była wyliczana niecałe 3 miesiące temu.. i właśnie przez to moja podstawa chorobowego jest niższa (bo starsza), bo ostatnio co niecałe 3 miesiące chorowałam ![]() ![]() Dziś powiedzieliśmy moim Rodzicom o dzidzi ![]() Czyli i moi Rodzice i Teściowie i Szef - wiedzą ![]() ![]()
Edytowane przez asix86 Czas edycji: 2014-01-25 o 21:47 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1806 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1807 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dlaczego tylko mój post Cię tak wkurzył? a zapytania o zaproszenie nie wysłałam ponieważ regularnie czytam wątek i widziałam jak jednej dziewczynie w tej sprawie odpisałaś ![]() że to Wy wysyłacie zaproszenie i trzeba na nie czekać, bo musicie wiedzieć czy ktoś jest godny zaufania. Zresztą denerwowanie się taką błahostką jest ostatnią rzeczą, na którą teraz powinniśmy się narażać ![]() Ja do klubu i tak nie będę należeć więc problem z głowy.
![]() ![]() |
![]() |
#1808 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Asix86, i jaka byla reakcja rodzicow i tesciow? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1809 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Na wizycie u gina usłyszałam że za 3 tyg bez usg będzie można posłuchać serduszka w gabinecie ![]() ![]() ![]() I dowiedzialam sie ze do podmywania w razie potrzeby mozna Wagosan. U dentysty mozna lignokaine, zawsze to cos bo czeka mnie leczenie 8mki ![]() Dostałam skierowanie na "usg ciąży" i wskazany termin w jakim mam je zrobić. Nie wiem czy to wystarczy żeby było genetyczne, czy będzie możliwość dostania zdjęć/filmu nagrania czy przełączenia na chwilę na 3d/4d i czy warto przełączac w ogóle. Nie zapytałam. On nie robi usg w przychodni.Nie wiem czy dzwonic do niego na komórkę i pytac o takie "pierdoły" ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1810 |
Zadomowienie
|
ojejeju jak wy ładnie piszecie
![]() Optymistka zapytaj przy następnej wizycie może ![]() Dziewczynki co wy tak do tego klubu ![]() ![]() ![]() Klub jest klubem ale i tak wszystkie jesteśmy tutaj ![]() Dziś dwa egzaminy..musi iść dobrze i bezstresowo ![]() ![]()
![]() |
#1811 | |
Zadomowienie
|
Hej
Jadę dzisiaj na uczelnię ,ale tak strasznie mi się nie chce jest strasznie zimno ![]() ![]() Jedyny pozytyw to taki ,że umówiłam się przy okazji z koleżanką ![]() ![]() Cytat:
Ale ja nie widzę ,żeby ktoś miał tutaj pretensje ![]() ![]() Fakt ja nie zgłaszałam chęci dostania się do klubu bo w sumie nie udzielam się zbyt długo i prawdę powiedziawszy jakoś szczególnie mi na tym nie zależy ![]() I tutaj raczej nie chodziło o to , że nie mamy dostępu do klubu ![]() Zresztą ja się już nie mieszam bo widzę ,że za chwilę zamiast dyskusji wyniknie z tego niezła awantura ![]() Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-01-26 o 06:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1812 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Takie są realia… |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1813 |
Wtajemniczenie
|
To jakaś masakra z Waszym szefostwem. Albo to z zazdrości albo po złości. Ja naszczescie mam ludzka szefowa ktora każe mi iść już na L4 bo jednak praca po 11-12 godz to juz za dużo. A z tego co czytalam kobieta w ciąży moze pracowac max 3 godz na stojaco u tylko 8 godz a nie jak ja caly dzien wiec chyba od lutego pojde na wolne.
Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
#1814 | ||||
Rozeznanie
|
Witam w niedzielny ranek
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1815 |
Zadomowienie
|
Anaforko ja też bym chciała takie standardowe mebelki by później nie trzeba było nowe kupować ( a bo to inny kolorek lub za dziecinne) a białe to do wszystkiego pasuję także jestem tego samego gustu co ty
![]() Właśnie zakończyłam dziś kolejny semestr..został mi jeszcze tylko jeden i koniec szkoły... jestem tak zmęczona i senna po szkole że nic mi się nie chce, a trza obiad zrobić i ogarnąć mieszkanko a tu brak chęci. W ogóle to nawet ta zima mnie przeszkadza.. w zasadzie u mnie słoneczko ładnie świeci ale to nie daję niestety żadnego ciepła tylko piękny widok a mróz to już nic nie piszę bo nie cierpie zimy..
![]() |
#1816 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1817 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak, tylko że Irlandia Północna jest pod rządami Królowej tak jak Wielka Brytania. U nas wszystko jest tak jak w Wielkiej Brytanii. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1818 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Jak dobrze ze juz po sobocie! Przezylam te okropne egzaminy,alez ile tez stresu sie najadlam ![]() Czytalam,ze poruszony zostal temat porodu. Ja jestem nastawiona na porod SN, w ogole nie mysle o cesarce- boje sie operacji..dowiedzialam sie ze u mnie w szpitalu nie ma ZZO i troche sie przerazilam..da sie urodzic bez tego?:p Co do klubu to rozumiem oby dwie strony..i dziewczyny ktore sa juz w klubie i chca by byl on milym,zaufanym miejscem wiec ostroznie dobieraja czlonkinie klubu,oraz rozumiem dziewczyny ktore szanuja swoja prywatnosc i nie chca za duzo tutaj o sobie pisac ale chca sie wkupic do klubu ![]() ![]() Kochane chcialam zapytac , jestescie aktywne w ciazy? Ja przed ciaza uprawialam regularnie sport i przyznam ze strasznie mi tego brakuje.. pytalam gin to niestety zbyt meczaca aktywnosc odpada..postanowilam ze bede cwiczyc w domu ale spokojnie i z pulsometrem:p do teraz balam sie cwiczyc bo podobno te pierwsze 12 tyg musza byc spokojne,ale juz mnie roznosi w domu,takze od nowego tyg po malu wprowadzam aktywnosc spowrotem w zycie ![]() Ale sie rozpisalam:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1819 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1820 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie , teraz zmieniam sie w lenia, nic nie cwicze nie liczac zabawy z corka i codziennych spacerow. Teraz natomiast jak codzien ulewne deszcze, ciezko wycyrklowac ze spacerem ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1821 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Do tego nie ukrywam, nie chce za bardzo sie przerazic latem jak zaloze krotkie spodenki:d Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ooo wlasnie nabralam ochoty na basen,musze sie wybrac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1822 | |||
Wtajemniczenie
|
Wszyscy się ucieszyli ale nie omieszkali zauważyć, że długo siedzieliśmy cicho
![]() Cytat:
Teraz obecnie zapisałam się na 4-spotkaniowe zajęcia "joga w ciąży", a później zamierzam chodzić na zajęcia "joga łagodna 50+/ciąża" ![]() Cytat:
Cytat:
Czy któraś z Was mając pracę przy komputerze, wykonuje ją przez te "ustawowe 4h" ?
Edytowane przez asix86 Czas edycji: 2014-01-26 o 13:20 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1823 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale ja się zastanawiam, dlaczego nie wszystkie macie to w standardzie? ![]() Badanie trwa ok. 20-30 minut, dokładnie ogląda się części ciała dziecka -kość nosową, przezierność; ocenia się wygląd narządów wewn., kończyn itp ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Byliśmy na spacerze z Krzysiem w parku. Nieodśnieżone alejki, wózek nie dawał rady, więc TŻ niósł Krzysia, a ja ciągnęłam wózek ![]() ![]()
![]() |
#1824 |
Wtajemniczenie
|
Oj mi by się tez przydał ruch typu joga ale jak wracam z pracy i mam wolny dzien to mysle tylko o lenistwie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1825 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po porodzie (i teraz ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do zwolnienia - a to nie jest tak, że po prostu wystarczy przynieść zwolnienie z kodem ciąży i masz 100%? Zaświadczenie nie jest obowiązkowe, z tego, co wiem (ale mogę się mylić ![]()
![]() |
#1826 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1827 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1828 | |
Zadomowienie
|
Hej wróciłam właśnie z Krakowa z uczelni ale się wkurzyłam bo nic nie załatwiłam
![]() ![]() Cytat:
![]() No ja na razie aktywna nie jestem przez tego krwiaka i poprzednią ciążę poroniłam więc muszę się oszczędzać ![]() ![]() Iii chętnie poszłabym na basen ![]() ![]() Czekamy teraz z mężem na znajomych bo mają wpaść na kawkę a wieczór pewnie spędzimy pod kocem z herbatką oglądając jakiś film ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1829 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1830 |
Zadomowienie
|
88natka dziekuje śliczne za gratulacje.
Pisalyscie o sporcie.. hm no ja w zasadzie malo aktywna jestem..kiedys tam probowalam biegac ale tez cos nie wyszlo..ale przyznaje sie teraz ze kiedy jestem w ciazy to czuje sie taka az za bardzo leniwa.. mozna stwierdzic ze czuje sie jak taka babulka hehe ktora na codzien nie robi nic innego jak oglada wenezuelskie seriale robiac na drutach, bo tak wlasnie jest. Z tego co mi wiadomo to przyszle mamusie w 2 trymestrze moga a nawet wrecz powinne cos ze swoim cialkiem zrobic, tzn z ruchem. Zamierzam wtedy jakies moze cwiczenia dla kobiet w ciazy bo chyba to bedzie najleosze by uwazac na malenstwo i byc tez zadowolonym z takiego ruchu tego typu cwiczen. O porodzie w zasadzie jeszcze nie podjelam decyzji.. moje pierwsze dziecko.. naturalne? Czy dam rade? Oczywiscie ze chcialabym prywatnie z jakimis ulgami, typu moze znieczulenie albo cos.. nie wiem co mam w tym temacie wam tu napisac bo sama tego nie wiem , bardziej juz myslalam by porod odebral raczej moj lekarz badz moja polozna ktora sobie wybiore, napewno wtedy czulabym sie lepiejniz w srod jakis nieznajomych twarzy i niewiadomo z jakim podejscie bo to roznie bywa ze poloznenp. Dbaja o nas a nie ktore za przeproszeniem maja nas w dupie. Wiele sie naczytalam na ten temat wiec tym bardziej sie przejmuje jak to bedzie. Bo jak ktos mnie wkurzy przy porodzie to ze zlosci moge nawet kopnac noga.hihi
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.