Panny Młode 2015 cz. 10 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-01, 10:38   #1801
Bacardi_
Wtajemniczenie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 10

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
goście jak goście jeszcze jako tako da rade to zrobić ale PM? Chyba o 5 bym musiała wstać a o 19 na weselu zasnęłabym pod stołem
No tak, podejrzewam fryzjer o 7, kąpiel o 8:30 i make-up o 9 bo o 10:30 pewnie już pan młody był u niej

Czekamy na Ciebie

Bacardi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 10:39   #1802
Aniaa_89
Zakorzenienie

Cytat:
goście jak goście jeszcze jako tako da rade to zrobić ale PM? Chyba o 5 bym musiała wstać a o 19 na weselu zasnęłabym pod stołem
ja to się obawiam, że przed ślubem w ogóle spać nie będę mogła całą noc no ale ja tak mam, że jak coś przeżywam,czy się czymś stresuje to spać nie mogę także nie wiem, w dniu ślubu, po nieprzespanej nocy może być ciężko

chyba noc przed ślubem będę się musiała wspomóc jakąś flachą, żebym usnęła
Aniaa_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 10:41   #1803
magda_mjt
Zakorzenienie

Tez sie martwię tym, ze spac nie bede mogła. Ale z drugiej strony, myśle ze ostatni tydzien przed bedzie maksymalnie na wysokich obrotach, a po obecnym tygodniu na wysokich obrotach widze, ze w nocy jestem tak zmeczona, ze mega szybko zasypiam .

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-12-01, 10:44   #1804
Bacardi_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Tez sie martwię tym, ze spac nie bede mogła. Ale z drugiej strony, myśle ze ostatni tydzien przed bedzie maksymalnie na wysokich obrotach, a po obecnym tygodniu na wysokich obrotach widze, ze w nocy jestem tak zmeczona, ze mega szybko zasypiam .

Dokładnie tak, myślę, że jednak zaśniemy
Ja mówię ostatnio do mojej mamy, że ze względu na to, że robimy swojskie wesele będziemy musieli dużo pracować na sali i np. w piątek nie damy rady pojechać po kwiaty na giełdę, a ona "coo? wy na sali? na pewno nie, od tego będzie masa innych ludzi żeby robić, a nie wy"

Czekamy na Ciebie

Stary 2013-12-01, 10:45   #1805
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniaa_89 Pokaż wiadomość
o widzę, że Twoja mama kieruję się taką logiką jak ja ja zawsze przed jakimś weselem jem tylko rano jakieś lekkie śniadanie a potem czekam już do wesela i na żarcie weselne jak ślub jest o 16 to spoko, jak np o 18-19 to już gorzej
no mama bardzo lubi jeść a chuda tak jak ja więc liczę na jej geny w przyszłości ona zawsze, na każdą imprezę się cieszy bo się naje dobrych rzeczy
Cytat:
ja to się obawiam, że przed ślubem w ogóle spać nie będę mogła całą noc no ale ja tak mam, że jak coś przeżywam,czy się czymś stresuje to spać nie mogę także nie wiem, w dniu ślubu, po nieprzespanej nocy może być ciężko

ja mam nadzieję, że będę bardzo zmęczona bo też nie mogę spać jak się stresuję ale jak jestem padnięta w końcu zasypiam
Stary 2013-12-01, 10:46   #1806
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bacardi_ Pokaż wiadomość
Dokładnie tak, myślę, że jednak zaśniemy
Ja mówię ostatnio do mojej mamy, że ze względu na to, że robimy swojskie wesele będziemy musieli dużo pracować na sali i np. w piątek nie damy rady pojechać po kwiaty na giełdę, a ona "coo? wy na sali? na pewno nie, od tego będzie masa innych ludzi żeby robić, a nie wy"
Hehehe a ja tez juz momentami sie zastanawiam czy warto az tak sie wysilać z własnymi przygotowaniami :/. Jakaś mam taka niemoc i za duzo rzeczy na mnie wpływa :/.

Stary 2013-12-01, 10:48   #1807
Bacardi_
Wtajemniczenie

Cytat:
no mama bardzo lubi jeść a chuda tak jak ja więc liczę na jej geny w przyszłości ona zawsze, na każdą imprezę się cieszy bo się naje dobrych rzeczy
Na imprezach są zawsze dobre rzeczy, a na weselach to już wyjątkowo wszystko smakuje

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Hehehe a ja tez juz momentami sie zastanawiam czy warto az tak sie wysilać z własnymi przygotowaniami :/. Jakaś mam taka niemoc i za duzo rzeczy na mnie wpływa :/.

ale ile przyjemności z tych przygotować płynie.. i ta myśl, że zrobiło się to samodzielnie

Czekamy na Ciebie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-01, 10:50   #1808
Aniaa_89
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam nadzieję, że będę bardzo zmęczona bo też nie mogę spać jak się stresuję ale jak jestem padnięta w końcu zasypiam
no ja nawet jak jestem mega zmęczona, to jak się stresuje to i tak nie usnę wtedy tylko % mnie ratują

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
ale ile przyjemności z tych przygotować płynie.. i ta myśl, że zrobiło się to samodzielnie
ja tam będę miała przyjemność z tego, że sala zrobi za mnie wszystko, tak jak ja chcę, a ja się nie muszę o nic martwić
Stary 2013-12-01, 10:52   #1809
Bacardi_
Wtajemniczenie

Wracając do wiadomości o śmierci Paula Walkera widziałyście jak bardzo było roztrzaskane auto? Nieźle musieli mieć na liczniku

Czekamy na Ciebie

Stary 2013-12-01, 10:52   #1810
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Na imprezach są zawsze dobre rzeczy, a na weselach to już wyjątkowo wszystko smakuje

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Ja wiem, ja wiem... tylko ostatnio mam wrazenie, ze wszystko jest przeciw mnie i mojej radości z własnoręcznego robienia roznych spraw. I az sama mam wątpliwości czy nie wole po prostu wydać te 2zl i miec super zaproszenia bez ruszenia palcem... :/

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
no ja nawet jak jestem mega zmęczona, to jak się stresuje to i tak nie usnę wtedy tylko % mnie ratują

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

ja tam będę miała przyjemność z tego, że sala zrobi za mnie wszystko, tak jak ja chcę, a ja się nie muszę o nic martwić
Ja tam w sali za wiele sama nie planuje robic . Głownie ja mam na mysli zaproszenia, winietki itp. A tego sala za mnie nie zrobi

Stary 2013-12-01, 10:56   #1811
Aniaa_89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tam w sali za wiele sama nie planuje robic . Głownie ja mam na mysli zaproszenia, winietki itp. A tego sala za mnie nie zrobi
u nas winietek nie będzie. A zaproszenia kupię
ja to generalnie idę na łatwiznę
Stary 2013-12-01, 10:57   #1812
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
no u nas się przy wyjściu nie daje i to mnie cieszy bo kurde drugie tyle na sam alkohol wydać by mi się nie uśmiechało ale no nasi też ostro dają w palnik więc wódka pójdzieee a jak nie to pójdzie podczas oglądania zdjęć/filmu z wesela mój dziadziuś był dobry jak gadaliśmy o tym i mówi, że jak zostanie to nie ma się o co martwić i taka minka i w ogóle, że po co teraz wódkę będziesz kupować? zobaczysz jeszcze pójdą w dół ceny bo ludzie kupować nie będą jak podrożeje. Ja mówię, że no zaoszczędzić chciałam, że ktoś tam wyliczał, że można nawet 600zł zaoszczędzić a ten na mnie macha ręką i "co to jest 600zł" no i taka rozmowa...nie pogadam sobie, nie ma opcji a ja do tych 600zł bym dołożyła 100 i mam auto wynajęte no ale może ma racje w sumie, mój tż mówi to samo że bez sensu się spieszyć z wódką więc ja się nie wtrącam póki co próbujemy na imprezach
Mój Pan G też twierdzi że wódka stanieje w 2015 :P to będzie jak z cukrem... było wielkie bum oże cukier pójdzie w góre, ludzie kupowali zapasy, faktycznie, cena poszła mocno w górę, ale w tym momencie znowu jest normalna jak dawniej :P
Cytat:
Dziewczyny proszę o radę, szykuję się na malowanie pokoju, mam jedną ścianę szarą, którą chcę zostawić w tym kolorze, reszta jest zielona (mam dość tego koloru ). Chcę rozjaśnić pokój, nie mogę sobie jakoś wyobrazić czy szary + kremowy do siebie pasują?
jak przeczytałam szary tood razu w głowie miałam taki jasny żółty kolor sama bym sobie taki zrobiło
Cytat:
my pewnie będziemy mieć jakiś koszyk z cukierkami

no śmiałam się wczoraj, że na imprezie w sukni ślubnej to 150% do lansu to będę się bawić dłużej ale jak ja zaczęłam ostro imprezować w wieku 14 lat to już się wypaliłam teraz wolę w kapciach siedzieć na kanapie nie no ja lubię imprezy ale już po prostu nie tak długie jak kiedyś
ja też już tak wcześnie imprezowałam i teraz też średnio lubię imprezy :P ale na weselach wytrzymuje długo no na prawie wszystkich
Cytat:
oj dla mnie to za wcześnie by było jak ślub jest o 16 to dla mnie już trochę za wcześnie, a wesele od tej godz to masakra, ja bym potem chyba nie wytrzymała do 4/5 rano
Ja byłam w tym roku na weselach o 12 i o 13 godzinie :P to o 12 średnio.. wgl miałam przed nim tydzień sesji mega intensywnej, po2 egzaminy nawet dziennie i padłam umarłam wcześnie :P ale na tymo13 bawiliśmy się do 5 rano spokojnie, a na drugi dzień były poprawiny

Nasze wesele będzie o 14 i jest to najlepsza godzina
Po co mam tracić czas skoro wydaje 50 tysięcy zł.. chcę się jak najdłużej bawić skoro to zabawa jednodniowa :P
Cytat:
u nas o 16 to baardzo późno, średnio jest o 14 (i tak planujemy ) i spokojnie goście wytrzymują do 4/5/6 nad ranem choć wiadome, że nie wszyscy
Dokładnie
Cytat:
ano właśnie
my ostatnio na weselu dostaliśmy oprócz ciasta taką małą domową naleweczkę na odchodne myślałam o czymś takim ale porzuciłam ten pomysł, nie chce mi się bo w naszych okolicach tego nie praktykują więc mi szkoda zachodu
Ja o takim czymś myślałam.. ale stwierdziłam że szkoda kasy.. bo jednak same buteleczki kosztują.. spirytus też wcale tani nie jest.. więc ograniczę się do nalewki na stoliku :P
Cytat:
moja mama ubolewa, że zaklepałam 16 i żebym zmieniła na 15 bo ona będzie głodna mama jest super! ale ja nie zmienię kupię jej pizzę najwyżej
Ej hahaha !!ostatnio jak był ślub o 13 to nie jedliśmy obiadu.. ale msza się opóźniła, zanim dojechaliśmy na salę, zanim podali obiad.. MATKO!! Dobrze że mieliśmy banana w samochodzie bo umierałam z głodu xD
Stary 2013-12-01, 11:01   #1813
Bacardi_
Wtajemniczenie

Cytat:

U nas panuje zdanie, że wesele z kateringiem to nie wesele, nawet jak znajomi pytają to na -"to na weselu macie kucharkę czy katering", -"kucharka", "a no to suuper".. chociaż każdy był na weselu z kateringiem i to różnym to wszyscy uważają, że kucharka to jednak coś lepszego. Nie chcę uogólniać, że każdy tak mówi zawsze chcieliśmy takie wesele i takie będzie chociaż wiadome, że jest więcej załatwień, ale podołamy bo sami z tym nie jesteśmy

Cytat:
Ja wiem, ja wiem... tylko ostatnio mam wrazenie, ze wszystko jest przeciw mnie i mojej radości z własnoręcznego robienia roznych spraw. I az sama mam wątpliwości czy nie wole po prostu wydać te 2zl i miec super zaproszenia bez ruszenia palcem... :/

To na pewno przejściowe

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
jak przeczytałam szary tood razu w głowie miałam taki jasny żółty kolor sama bym sobie taki zrobiło
Kurde no nie wiem, miałam już pomarańcz zielony i żółty.. myślałam bardziej nad czymś takim, że gdy dodam np. turkusowe dodatki to będzie grało i buczało, a jak będzie żółty no to już chyba nie bardzo no nie wiem

Czekamy na Ciebie

Stary 2013-12-01, 11:02   #1814
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Wracając do wiadomości o śmierci Paula Walkera widziałyście jak bardzo było roztrzaskane auto? Nieźle musieli mieć na liczniku
Widziałam.. ale skoro mieli testować najnowszy model auta.. no cóż.. tym razem film przeniósł się w realia..
Na Polskich drogach też zdarzają się takie wypadki, giną ludzie. i wgl przez ten wypadek też do mnie wróciły kolejny raz wspomnienia z mojej tragedii.
Stary 2013-12-01, 11:03   #1815
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Jak pisałam u nas wódkę potrzeba tylko na stoły, ewentualne bramy (ale tez- wódkę tutaj damy tylko "starszym", jak wyskocza dzieciaki to albo kasa albo słodycze i koniec), Moze kilka konkursów (za duzo sie nie spodziewamy), no i na koniec tylko dla usługodawców. Na odchodnym sie u nas nie daje, wiec my tez nie planujemy. No i wesele 1 dniowe. I oczywiscie ile teraz nie kupimy, to i tak przed samym weselem jeszcze cos dokupimy, bo nie ma opcji, ze miałoby zabraknąć. Chodzi teraz jedynie o ta ilosc pewna.

to u nas podobnie

postanowiliśmy liczyć 0,7 na dwie osoby... Też mi się wydaje, że ludzie już tak nie piją...

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-01, 11:06   #1816
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde no nie wiem, miałam już pomarańcz zielony i żółty.. myślałam bardziej nad czymś takim, że gdy dodam np. turkusowe dodatki to będzie grało i buczało, a jak będzie żółty no to już chyba nie bardzo no nie wiem
Myślałam o takim łago0dnym pastelowym żółtym :P coś ala ten YE23

Stary 2013-12-01, 11:13   #1817
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:

O ja o ja o ja ja chce zielony jak ten intensywny lg46 . Mam teraz pastelowy zielony i zolty (zolty taki dokładnie jak ten ye23), juz tak jestem znudzona tymi kolorami, ze nie wiem . Mega bym chciała pokój w kolorze mocnej soczystej zieleni, szary i biały . Planuje to juz od dłuższego czasu, ale nie mam czasu :/, a znowu Rodzice mowia, ze jak juz jakiegoś artystę malarza zwołamy do domu to wypada tez i resztę domu odświeżyć, a nie wiadomo co kto by chciał w pokojach :/. I tak o dupę rozbić takie malowanie .

Stary 2013-12-01, 11:16   #1818
Bacardi_
Wtajemniczenie

Cytat:

a byłabym bardziej za tymi dwoma pierwszymi

Czekamy na Ciebie

Stary 2013-12-01, 11:20   #1819
asiaczek87
Zakorzenienie

Witajcie
Paul Walker (*) ale najgorsze że sam był pasażerem

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 11:23   #1820
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
O ja o ja o ja ja chce zielony jak ten intensywny lg46 . Mam teraz pastelowy zielony i zolty (zolty taki dokładnie jak ten ye23), juz tak jestem znudzona tymi kolorami, ze nie wiem . Mega bym chciała pokój w kolorze mocnej soczystej zieleni, szary i biały . Planuje to juz od dłuższego czasu, ale nie mam czasu :/, a znowu Rodzice mowia, ze jak juz jakiegoś artystę malarza zwołamy do domu to wypada tez i resztę domu odświeżyć, a nie wiadomo co kto by chciał w pokojach :/. I tak o dupę rozbić takie malowanie .
Hehe :P ja teraz mam taki coś ala ten żółty z dołu zg ileś tam ale też mi się już powoli nudzi.. A tak jak Ty mówisz to hm..nie wiem.. taki zielopny i popiel.. zależyjaki odcień szarego :P czy ciemny czy jasny :P do jasnego by mi pasował ale do ciemnego średnio chyba :P nie mam aż takiej wyobraźni chyba
Cytat:
Hm.. to wg mnie prędzej ten drugi :P
Stary 2013-12-01, 11:26   #1821
existence
Zakorzenienie

Cytat:
też mi się podobają te 2 pierwsze
Stary 2013-12-01, 11:27   #1822
Bacardi_
Wtajemniczenie

Cytat:
Hm.. to wg mnie prędzej ten drugi :P
No tak bo ten pierwszy to chyba lekko pod żółty

Czekamy na Ciebie

Stary 2013-12-01, 11:29   #1823
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
No tak bo ten pierwszy to chyba lekko pod żółty
Mi się z łososiem ten pierwszy tak trochę kojarzy :P
A jaki odcień szarego planujesz?
Stary 2013-12-01, 11:34   #1824
Bacardi_
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi się z łososiem ten pierwszy tak trochę kojarzy :P
A jaki odcień szarego planujesz?
Mój szary to taki 3 od lewej w tej palecie szarości, ale myślę, czy nie przyciemnić do 4
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg barwa_03.jpg (15,2 KB, 0 załadowań)

Czekamy na Ciebie

Stary 2013-12-01, 11:42   #1825
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez okaro Pokaż wiadomość
ja zmykam stad na jakis czas.. jak sie okaze ze faktycznie bede PM 2015 to wroce...

Cytat:
Dziewczyny proszę o radę, szykuję się na malowanie pokoju, mam jedną ścianę szarą, którą chcę zostawić w tym kolorze, reszta jest zielona (mam dość tego koloru ). Chcę rozjaśnić pokój, nie mogę sobie jakoś wyobrazić czy szary + kremowy do siebie pasują?
My planujemy pomalować salon na szary + piaskowy
Choć jeszcze szary + pastelowa zieleń lub szary + fiolet wchodzi w grę
Mam nawet inspiracje zapisane, tyle, że nie na tym komputerze.
Stary 2013-12-01, 11:55   #1826
iixi
Zakorzenienie

no i maluszek pojechał już do nowego domku. z jednej strony się cieszę bo wiem, że będzie miał dobrze (super dziewczyna z super podejściem do zwierzaków) no ale też mi tak smutno trochę..

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 12:00   #1827
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Mój szary to taki 3 od lewej w tej palecie szarości, ale myślę, czy nie przyciemnić do 4
ten 3 wg mnie jest ok.. sama taki sobie wyobrażałam :P
Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość

My planujemy pomalować salon na szary + piaskowy
Choć jeszcze szary + pastelowa zieleń lub szary + fiolet wchodzi w grę
Mam nawet inspiracje zapisane, tyle, że nie na tym komputerze.
ooo własnie piaskowy heh
Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
no i maluszek pojechał już do nowego domku. z jednej strony się cieszę bo wiem, że będzie miał dobrze (super dziewczyna z super podejściem do zwierzaków) no ale też mi tak smutno trochę..
A to pierwszy raz jak opuszczają was maluszki? Mogłaś sobie zastrzec możliwość odwiedzin jako prawowita matka :P

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-01, 12:02   #1828
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
A to pierwszy raz jak opuszczają was maluszki? Mogłaś sobie zastrzec możliwość odwiedzin jako prawowita matka :P
na pewno się będę kontaktować z tą dziewczyną więc będę wiedziała co u małej. no i mi zdjęcia obiecała wysyłac

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 12:36   #1829
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość

A co tam bedziesz szukala?
Moja mama bardziej patrzyła sobie pod zatowarowanie do kwiaciarni, ja chciałam kupić wstążki, ale okazuje się, że nie umiem znaleźć takiego koloru jak jest na zaproszeniu w projekt ślub, wszystlo takie różowe kolory ciemniejsze, jaśniejsze, a ten taki typowy pudrowy róż. W końcu znalazłyśmy jedną, jedyną szpulkę koloru najbradziej zbliżonego do tego z zaproszenia, kupiłam i teraz będę starała się szukać wg podanego tam numer. Oprócz tego w hurtowniach ze szkłem widziałam takie fajne szklane paterki z przykrywką, które chciałam do słodkiego stołu. (takie jak na załączniku) i to jest koszt w granicach 20-25zł więc mniej niż się spodziewałam oczywiście są takie mega drogie i piękne, ale mi wystarczą zdecydowanie takie jak na zdjęciu. Nie kupowałam, bo na to mam jeszcze czas, ale taki zestaw szkieł wyjdzie mnie 100-120zł.
Cytat:
nie no u mnie się tak wcześnie ślubów nie robi choć wiem, że to różnie bywa, w różnych regionach, słyszałam nawet o ślubach o 12, no ale dla mnie to przesada choć pewnie też kwestia przyzwyczajenia
no cóż... u nas 11 i 12 to norma tak jak w niedzielę idzie się do kościoła
Cytat:

ja mam obawy, że zaśpię na własny ślub będzie:"mamo, jeeeeszcze pięęęęęęęęęć minuuuuut"

Cytat:
a ciemny szary (taka ta 4) i do tego baaaaardzo jasny szary ? :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 599896_537761986264446_1532108176_n.jpg (50,1 KB, 10 załadowań)

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Na biurku Oli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 13:01   #1830
existence
Zakorzenienie

Kevin na Polsacie

Wysłano z Windows Phone 8S by HTC.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości