|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy przegrałaś życie? | |||
| Przegrałam |
|
85 | 72,03% |
| Tak |
|
33 | 27,97% |
| Głosujący: 118. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Wredny kotecek
|
Dot.: Jestem stara i przegrałam życie
Aj szkoda gadać. Powiem może tylko że nie warto się chyba leczyć państwowo, jakaś masakra
ci lekarze nic nie potrafią już nie raz się przekonałam o tym i niby nauczona doświadczeniem a znowu dałam się nabrać ) i będę musiała iść znowu ale już za nią zapłacić :/ no i ten poniedziałkowy tego nie widział, nie zauważył kolejnego guzka a na moją prośbę o usg bo mam silne bóle w podbrzuszu, odmówił i przepisał no spę
Edytowane przez GrumpyCat Czas edycji: 2014-02-07 o 21:33 |
|
|
|
|
#1802 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie dziwię się wkurzenia. Chociaż ja mam czasem wrażenie że żyję w innej Polsce bo rzadko trafiam na takich partaczy, chociaż zanim pójdę do jakiegoś lekarza to najpierw wypytuję moją lekarkę rodzinną bo mam do niej zaufanie a ona wszystkich zna
|
|
#1803 |
|
Wtajemniczenie
|
Uwielbiam to przepisywnie nospy, którą teraz można kupić normalnie bez recepty...
|
|
|
#1804 | |
|
.
|
Cytat:
|
|
|
#1805 |
|
Wredny kotecek
|
|
|
|
|
|
#1806 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo wydawało mi sie ze gdzieś czytałam jak sie złe o tej ustawie wypowiadałas i zrozumiałam, ze osobiscie cie ona dotyczy. Mnie dotyczy, bo w związku z nowa interpretacja moge iść na medycyne. Teraz tylko zastanawiam sie, czy ja nie jestem na to za stara juz i czy podołam....oraz czy to w porządku siedzieć rodzicom jeszcze 6 lat na głowie. W ogóle to w wawie jest pięknie. Czuć wiosnę! ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
u nas niestety leczy sie tabletkami i nie robi najcześciej porządnych badań.
|
|
|
#1807 |
|
.
|
ja bym się najpierw martwiła dostaniem na studia, a później utrzymaniem na nich
wyszłam z założenia, że będę wyjeżdżać za granicę, żeby dorobić na swoje utrzymanie + może uda mi się znaleźć coś dorywczego na miejscu. albo znajdę bogatego męża, który będzie mnie utrzymywał :P
|
|
#1808 |
|
Wtajemniczenie
|
skazana_na_bluesa, a co teraz studiujesz i na co jeszcze chcesz iść ?
|
|
#1809 |
|
.
|
weterynarię, a iść na medycynę.
|
|
#1810 |
|
Wtajemniczenie
|
W Rzeszowie od tego roku ma się pojawić medycyna... ciekawi mnie jak z rekrutacją będzie, bo... to zadupie to raz, ale nowe miejsce, to wszyscy zapasowo złożą, pewnie w tym roku będzie niski próg, a od przyszłych lat polecą tak jak wszędzie
tak jak było 5-6 lat na wojskowej w Łodzi...
|
|
#1811 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1812 | |
|
.
|
Cytat:
|
|
|
#1813 |
|
Konto usunięte
|
Ja tak na szybko znalazłam: http://rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,3..._medycyne.html
czyli że od 2015. Ale właśnie też od nie wiadomo kiedy słyszę, że otwierają i ciągle nic
|
|
|
|
|
#1814 |
|
.
|
http://rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,3..._medycyne.html
"najprawdopodobniej w 2015", czyli też niekoniecznie wtedy im się uda. ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- haha, koreczka, byłaś szybsza :P
|
|
#1815 |
|
Konto usunięte
|
Na stronie urz w letniej rekrutacji (2014/2015) nie ma medycyny. Zainteresował mnie ten temat, bo o tej medycynie w Rzeszowie to słyszę i słyszę, że otwierają, a otworzyć nie mogą
|
|
|
|
|
#1816 |
|
.
|
no mówię, olsztyn mniej gadał, zbudował co trzeba, zorganizował. i w tym roku mają pierwszych absolwentów :P
|
|
#1817 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A ty skazana myślałaś, żeby studiować w Rzeszowie jeśli by się faktycznie otworzyli? Tam faktycznie na początku może być się nieco łatwiej dostać , a słyszałam, że progi na medycynę są dość mocno wywindowane.
|
|
|
|
|
|
#1818 |
|
.
|
nie po to uciekam z olsztyna, żeby później się przenosić do rzeszowa :P
a tak serio to chcę skończyć weterynarię, więc nie mam zbyt dużego pola manewru z uczelniami.
|
|
#1819 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Więc dziewczyny zdawajcie na medycynę coby było u kogo sensownego się leczyć
|
|
|
|
#1820 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tam nie słyszałam wcześniej że mają otwierać, a słyszałam to od lekarzy i osób w to zaangażowanych ze względu na brak warunków, więc...
![]() Sama się na to nie wybieram, więc generalnie mi to lata, ale jestem ciekawa trochę jak to wyjdzie w praniu, bo moi koledzy którzy się w PL nie dostali powyjeżdżali do Lwowa bo tam łatwiej się dostać
|
|
#1821 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skazana, czy weta to faktycznie taki katorżniczy kierunek? Nie masz czasu na nic, nie ogladasz tv, serialu, nic nie czytasz poza książkami ze studiów? Takie historię sa o leku... Ale z drugiej strony takie same ploty o prawie na UW słyszałam, a moim zdaniem to pełen lajcik.
!Me encanta espanol! Edytowane przez ama Czas edycji: 2014-02-09 o 01:31 |
|
|
|
|
|
#1822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1823 | ||
|
.
|
Cytat:
w tym roku bym chciała zacząć lekarski. trochę się przywiesiłam na studiach ze względu na urlopy zdrowotne.ja jestem jedną z tych "zdolna, ale leniwa" :P bardzo szybko się uczę, ale muszę się zwyczajnie zmobilizować, żeby otworzyć książkę. na najcięższym roku studiów uczyłam się jakieś 5-6 razy w tygodniu po kilka godzin (łącznie ze zrobieniem notatek na wejściówki z każdego przedmiotu). w jednym mieście, w którym studiowałam wetę ludzie podchodzili bardziej na luzie do studiów i nie było problemu z wyjściem na piwo/imprezę. teraz jak jestem w innym mieście to widzę taki wyścig szczurów, a namówienie grupy na wyjście gdzieś jest niemożliwe. fakt faktem, że mało czytałam książek nie związanych ze studiami, bo nie miałam na to siły. no chyba, że jakieś cudo dorwałam to zazwyczaj w tramwaju czytałam. jak ktoś potrafi sobie zorganizować czas i go nie marnuje to przeżyje. Cytat:
|
|
|
#1824 |
|
Zakorzenienie
|
w zawodzie? czy jako rep?
|
|
#1825 |
|
Wtajemniczenie
|
W sumie widze siebie po medycynie. Mam tez o tyle dobra sytuacje ze moi rodzice przyjaznia sie z kilkoma lekarzami wiec ktos mi by pewnie pomogl na poczatku. No i ja chcialabym byc anestezjologiem ale wcale nie musze. Moimnzdaniem rodzinna jesrt ciekawa, badania naukowe tez. Skazana, rocznik 89 rulez
|
|
#1826 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Przez Was wpadnę w kompleksy.
To ja się zastanawiam, czy iść na jeszcze jedne studia (kontynuacja poprzednich), bom stara, wszyscy z mojego rocznika już pokończyli i w ogóle już szanse przekreślone, bo z takim lagiem to co ja chcę świat podbijać. A tutaj medycyna od początku. Dziewczyny, normalnie podziw i szacunek. |
|
|
|
|
#1827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się jest starszym, to widać, że człowiek się za bardzo przejmował takimi bzdurami, że będzie najstarszy w grupie, że wszyscy znajomi już pracują, a ty nie. Tak naprawdę to wszystko nie ma żadnego znaczenia
|
|
|
#1828 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(jak ja)A potem się człowiek zastanawia co chce robić w życiu i czy to na pewno to. Jasne, że obecnie świat jest taki a nie inny i trzeba potrafiś się przekwalifikować co jakiś czas, ale nie zmienia to faktu, że dobrze by było zacząć od początku, żeby się nie męczyć, widzieć w tym sens i w ogóle. Ja w listopadzie skończe 25 lat, ze średnim wykształceniem i brakiem pomysłu co dalej. Teoretycznie pomysł mam, ale czy wypali? Mnie się kiedyś marzyła weterynaria. Ale i tak nie mam na to szans, bo ani matury z biol i chem, ani czasu i pieniędzy na to już.
Lubię czytać Edytowane przez Farisss Czas edycji: 2014-02-09 o 13:30 |
|
|
|
|
|
#1829 | |
|
.
|
w zawodzie jako lekarz jeżdżący w karetce.
Cytat:
|
|
|
#1830 |
|
Raczkowanie
|
Boru, znalazłam temat dla mnie!! Dzień dobry!
Co do zmarnowania życia to tak od razu to wstyd mi się przyznać do wszystkiego (ale i tak za wszystko winię depresję, a nie siebie samą, więc postęp lol), ale wystarczy chyba, że powiem iż mam w tym miesiącu 24 lata i zaczynam dopiero drugi semestr studiów, a no i faceta brak. Ale kot mnie kocha! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:19.

ci lekarze nic nie potrafią już nie raz się przekonałam o tym i niby nauczona doświadczeniem a znowu dałam się nabrać

bo wydawało mi sie ze gdzieś czytałam jak sie złe o tej ustawie wypowiadałas i zrozumiałam, ze osobiscie cie ona dotyczy. Mnie dotyczy, bo w związku z nowa interpretacja moge iść na medycyne. Teraz tylko zastanawiam sie, czy ja nie jestem na to za stara juz i czy podołam....oraz czy to w porządku siedzieć rodzicom jeszcze 6 lat na głowie.
u nas niestety leczy sie tabletkami i nie robi najcześciej porządnych badań.
wyszłam z założenia, że będę wyjeżdżać za granicę, żeby dorobić na swoje utrzymanie + może uda mi się znaleźć coś dorywczego na miejscu. albo znajdę bogatego męża, który będzie mnie utrzymywał :P