Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-30, 20:27   #1801
BERBIE
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
co do ruchów w 20 tc powiedziałam mojej gin, że chyba czuję- ona mnie wyśmiała i powiedziała, że mam na ruchy jeszcze czas i będę czuć po 22 tc ( świetna kobieta- bo chociaż wiem, że to co czułam to były ruchy to konkretniejsze pojawiły się faktycznie po 22tc)
dlatego na razie nie daje się zwariować temu, że na razie "wydaje mi się", że czuję ruchy. maluch pewnie po mamie jest leniuchem. a na dodatek mama ma warstwę sadełka
Stary 2014-01-30, 20:28   #1802
zebrawpaski
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI

czy Holle mleczne są tylko z bananem, z orkiszem i z jaglanką?
muszę spróbować zamówić jakąś zbożową bo owocowe u nas nie przejdą...

czy któraś z Was farbowała włosy w domu w I trymestrze?
w ogóle jestem laik w tych sprawach bo zawsze chodziłam farcić się do fryzjera...
odrosty mam na pół głowy- wyglądam bardzo źle...macie jakieś pomysły jak się poratować? ostatnio miałam rozjaśniane włosy więc kontrast jest okropny- jeszcze trochę i będzie piękne ombre

Maga- a te jaglankę kupujesz jakąś bio czy to normalnie w tesco można dostać (nie wiem...nigdy nie kupowałam)

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2014-01-30 o 20:30
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 20:47   #1803
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Monika- - samych radości!
Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Monia wszystkiego najlepszego
dziękuję

_______

dziewczyny, która robiła tort tiramisu? jak??

albo inaczej, pilnie potrzebuję przepis na jakiś prosty torcik, który J. będzie mógł skubnąć... niestety przy nim już nic nie da się zjeść...

przy okazji polecam przepis http://smakuje.blox.pl/2014/01/Czeko...arantusem.html to takie pseudo ciasto, smakuje jak budyń na herbatnikach ale dobra przekąska, w sam raz jak człowiek MUSI coś słodkiego zjeść. Jakubowi bardzo smakowało...........

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
a te jaglankę kupujesz jakąś bio czy to normalnie w tesco można dostać (nie wiem...nigdy nie kupowałam)
kaszę jaglaną bio można kupić i w tesco i w stokrotce, na stoikach ze zdrową żywnością. inna sprawa to jakie to jest to eko tak na prawdę.. (za dużo ostatnio słyszałam o "eko"). ja do zupy jak dawałam J. to sypałam najzwyklejszą, marketową, nie bio.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 21:23   #1804
Maga83
Zakorzenienie

Zeberkaja kupuje akurat jaglana eko chociaż tak jak Monika pisze, nie wiadomo ile w tym eko...
Holle są różne nie tylko z owocami

Monika a ten amarantus to jak się przyrządza? Fajny ten przepis na ciacho ale u nas nie przejdzie ze względu na mleko

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 21:34   #1805
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
.
Holle są różne nie tylko z owocami
ale w większości bezmleczne?

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 22:00   #1806
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi

Esia wszamał mięsko ze smakiem. On woli konkrety niż owoce... Ale z Zosi się pośmiałam Złodziejka ogórków

Fiol, właśnie zmieniam mu owoce, raz jest banan, raz morelki, raz jabłuszko, dziś zmieniłam w trakcie karmienia - nic już nie chce...

A ja mam na tej jaglanej Holle napisane, że trzeba tylko zalać Może źle doczytałam...

Jana, z czego takie wysokie CRP?
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 22:15   #1807
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
a jakos to tłumaczył? bo wg mojej wiedzy przebiega to tak owulacja czyli jajnik uwalnia dojrzałą komórke jajową i to powoduje wyrzut progesteronu a temperatura wyższa jest efektem działania progesteronu. O ile mogę się zgodzić ze skok jest po owulacji a tyle przed owulacją skok jest wg mojej wiedzy niemożliwy (nie ma progesteronu nie może być wzrostu temperatury). Może lekarz powiedział Ci tak bys się tak mocno na owu nie skupiała?
dokładnie tak

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
nie tłumaczył tak pow przeglądając moje wykresy...i pow że mierzenie temp ma sens przy cyklach 28 dniowych...

ale on był dziwny więc może mnie wypuścił z tym ...
długość cykli nie ma znaczenia - miarodajne obserwacje i tak są dopiero po ok. 10 cyklach chyba. Może lekarz z przymrużeniem oka traktuje NPR (bo i tak się zdarza) dlatego tak po prostu zbył

Cytat:
Napisane przez jana Pokaż wiadomość
Cholera crp 11 !:mur
jana, to chyba jeszcze nie takie wysokie. Chociaż norma jest chyba do 5. Idziesz do lekarza?

Cytat:
w ogóle jestem laik w tych sprawach bo zawsze chodziłam farcić się do fryzjera...
odrosty mam na pół głowy- wyglądam bardzo źle...macie jakieś pomysły jak się poratować? ostatnio miałam rozjaśniane włosy więc kontrast jest okropny- jeszcze trochę i będzie piękne ombre
chyba można tylko farbą bez amoniaku a z tego co sprawdzałam, to każda chyba ma amoniak

Edytowane przez Wika28
Czas edycji: 2014-01-30 o 22:18
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-30, 23:11   #1808
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Monika a ten amarantus to jak się przyrządza? Fajny ten przepis na ciacho ale u nas nie przejdzie ze względu na mleko
amarantus ekspandowany jest gotowy do jedzenia, tylko się go dosypuje do czegoś: płatki, jogurt, kaszka, owoce...
tego, który się gotuje nie miałam.

ja to ciacho robiłam dla nas, tyle, że ja nie karmię już, ale J. nie odpuścił. trochę się bałam mu dać bo mleko, kakao... ale poskubał i nic mu nie było.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44899136]A ja mam na tej jaglanej Holle napisane, że trzeba tylko zalać Może źle doczytałam...[/QUOTE]

holle tylko zalać wcześniej pisałyśmy o gotowaniu zwykłej kaszy jaglanej, nie o kaszkach ekspresowych.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 23:15   #1809
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Hej babeczki.
Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Za mną drugi nie było źle, chociaż wydawało mi się że trwa to wieki (chyba dużo powietrza było). Najgorzej się wbić. I bolało bardziej niż wczoraj. No ale do przeżycia.
Na szczęście skurczu nie dostałam

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

ja juz długo ruchy czuje, a dalej to dla mnie coś niesamowitego i czekam na nie z utęsknieniem jak kilka godzin nie puka.Powiedziałam dzisiaj mężowi że za tym będe najbardziej tęsknić po porodzie. A on: no i pewnie dlatego zrobimy sobie drugie

Już potrafi tak kopnąć, że jak leże na boku z udami do brzucha przyciśniętymi to czuje kopniaki na udzie
woow, to cudownie! Bardzo wczesnie czujesz, ale to piekny dar szczegolnie dla Ciebie:-*
Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Ja dużo czytałam o tej Jerzak, pomocnej w beznadziejnych przypadkach. Ta gin, do której jeżdżę, też jest w Wa-wie. Wierzę głęboko, że mi pomoże. Ale też dobrze wiedzieć, że jest jeszcze ktoś, kto mógłby być dla mnie "ostatnią deską ratunku"..
Tez ja mam w pamieci ale zycze Ci, zebys juz,dalej nie musiala szukac:-*
Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Ja pracuję jako przedszkolanka. Miałam wrócić do moich maluszków, ale się pozmieniało i wracam do starszaków, więc jak coś to do wakacji dociągnę i nie będzie mi szkoda dzieci, bo pójdą do szkoły.
Pikaso, to dobrze ze padlo takie rozwiazanie. Staracie sie juz Asiu?
Cytat:
dziecko mi śpi na parterze a ja jak w czasch pierwszej ciąży leżę w łóżko z laptopem...
kochana obys miala takiej laby tyle ile potrzebujesz:-* buziaki

Monia wszystkiego dobrego na kazdy dzien!!!
Duzo,zdrowka I niech wszystko Ci sie uklada po Twojej mysli.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2014-01-30 o 23:18
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 03:18   #1810
Kubek29
Zadomowienie

Pani, jestem, jestem, tylko (nie wiem czemu) jakas bez humoru...

Przedwczoraj mieliśmy kolkę (juz wiem, ze wczesniej to wcale nie były żadne kołki )
Teraz nic, dosłownie nic nie było go w stanie uspokoić. Dopiero po ok 3 godz padł () w wózku (poerwszy raz wozek w domu użyłam) i od tamtej pory (odpukac) wszystko gra. A jak w czasie tego płaczu i szału, przez oczy pełne łez, zobaczył moja twarz to sie uśmiechnął... W momencie sie poryczalam. To niesamowite było.

Dźisiaj dziecko zrobiło mi niespodziankę. Skończyłam karmic o 20:20 a wstał dopiero o 3:45. Szok i niedowierzanie. Ostatnie noce budził sie po 3 razy na karmienia... Zaczynałam juz walić głowa (swoją, zeby nie było ) w ścianę

Jaglana, niby bio, jest tez w rossmanie.

A odnośnie spacerów, moja mama by i przy minus 15 była skłonna wyjść a babcia (przez tel) rozpaczą za każdym razem jak usłyszy, ze na spacerze byliśmy.
Słyszała w TV () ze przy minusowej temp nie wolno. Lol.
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 06:50   #1811
Hosenka*
Zakorzenienie

Dla zainteresowanych - wkładki laktacyjne J&J są teraz w promocji w Rossmannie - niecałe 13 zł z kartą Rossnę. W promocji są też pieluchy - np. 1 kosztują 9,90 i fajnie, bo Kacprowi służą (ostatnio zakładaliśmy mu białe Pampersy i niestety pupkę ma po nich zaczerwienioną, poza tym czuje nawet minimalną ilość kupki i płacze).

Wczoraj przyszła paczka z Gemini, a w niej m.in. laktator el. (co za ulga dla rąk ) i wkładki laktacyjne Tommee Tippe.

Idziemy z Kacprem na pobranie krwi i z siuśkami - założyliśmy mu na noc woreczek a tu zonk, w woreczku 2 kropelki. Albo się wylało, albo nie sikał

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2014-01-31 o 06:53
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 07:52   #1812
wadera4
Wtajemniczenie

Monisiu to i ode mnie jeszcze wszystkiego dobrego

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
Tez ja mam w pamieci ale zycze Ci, zebys juz,dalej nie musiala szukac:-*
Dziękuję

Rena śniłaś mi się dzisiaj w tym śnie wyśniłam Ci, że zaszłaś w ciążę uważaj tam na tej studniówce, nie szalej za bardzo, bo może sny w snach się spełniają

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 07:52   #1813
Konto usunięte

Hosenko ja zakładam woreczek rano, szybko ściągam pieluchę, zakładam woreczek, okrywam kocykiem, Mały leży chwilę i siusia. Ściągnięcie pieluchy z zaskoczenia jest tu kluczowym elementem :P
Dzięki za info o promocji.

Kubku współczuję kolek My też czasami bujaliśmy się w wózku po domu. A sytuacja z tym, że Cię zobaczył... wzruszająca Dziś ładnie pospał Tymuś. Jak Twoja dieta? Dalej taka okrojona?
Mogę tylko z jednym pytankiem - czy wg Ciebie HGB 8,9 to bardzo mało? Bo ja od wczoraj szukam i czytam internety...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 07:58   #1814
pikaso
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość

Pikaso, to dobrze ze padlo takie rozwiazanie. Staracie sie juz Asiu?
kochana obys miala takiej laby tyle ile potrzebujesz:-* buziaki
Jeszcze się nie staramy. Dopiero 5 marca mam wizytę u dentysty. Jeden ząb do zrobienia i ósemka do usunięcia. Chciałabym najpierw to ogarnąć, a potem hulaj dusza.
Co tam słychać u ciebie?
Doczytałam, że robisz badania. Powodzenia.
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 08:24   #1815
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Przedwczoraj mieliśmy kolkę (juz wiem, ze wczesniej to wcale nie były żadne kołki )
Teraz nic, dosłownie nic nie było go w stanie uspokoić.
biduuulllll... a w jakich godzinach? (może to miejska legenda, ale ja miałam klasyczne "arszenikowe godziny").
Wśród znajomych mam Lenkę z 18 listopada (jak piszesz o Tymku to widzę Lenkę, jak widzę Lenkę to porównuję do Tymka ) i jej mama wczoraj pisała, że się z kolkami bujają... że kolki, kolki, klki i jeszcze raz kolki, że cały czas ją nosi na rękach a ona cały czas płacze... ale w nocy ładnie śpi (2-3 pobudki)

Cytat:
a babcia (przez tel) rozpaczą za każdym razem jak usłyszy, ze na spacerze byliśmy.
Słyszała w TV () ze przy minusowej temp nie wolno. Lol.
hehe. babcie wiedzą swoje na serio naiwnie myślałam, że Ciebie ominą wszelkie rady, ubolewania i lamenty

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Idziemy z Kacprem na pobranie krwi i z siuśkami - założyliśmy mu na noc woreczek a tu zonk, w woreczku 2 kropelki. Albo się wylało, albo nie sikał
hmmm...
u nas szybko szło, choć zawsze się nastawiałam jak na wojnę. zakładałam, chwilę leżał z gołym tyłkiem i byl sik

i co? cichy laktator?

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Rena śniłaś mi się dzisiaj w tym śnie wyśniłam Ci, że zaszłaś w ciążę
piękny sen
a mnie dziś się Hosenka śniła - przepraszała, że teraz mało pisze, ale musi Kacperka karmić

Cytat:
Chciałabym najpierw to ogarnąć, a potem hulaj dusza.
słusznie. ósemki współczuję

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2014-01-31 o 08:26
pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 08:27   #1816
agatkaa1
Zakorzenienie

Witam się z bólem brzucha...niech ta @ się już rozkręci bo qrwicy dostanę!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 08:33   #1817
Kubek29
Zadomowienie

Perse- bardzo mało nie, ale mało.
Mam nadzieje, ze po żelazie Wam podskoczy.
Ile tego aciferolu ma Artur brac?
Jakby mu po miesiącu nie wzrosła to bym faktycznie to hematologa skoczyła. Moze bedzie wskazanie do Erytropoetyny.
Ale do tego ocena innych parametrów ważna jest, poziom żelaza, ferrytyna, TIBC i retikulocyty. I wywiad.
Ale poki co sie nie martw, bo duża szansa ze bo witaminach krwiotwórczych (kw. Foliowy, b6) i żelazie bedzie lepiej.
Stary 2014-01-31, 08:45   #1818
Konto usunięte

Dziękuję za odpowiedź.
Jedną saszetkę 30 mg na dzień, do tego pół tabletki kw. fol. i pół B6 (mieszam je, choć nie wiem, czy można...) i 5 kropel Cebionu.

Nie mamy chyba tych badań, bo ja zrobiłam zwykłą morfologię z OB (4, a pozostałe rzeczy - chyba OK, tzn. czerwone i białe krwiniki w normach, a ta cała reszta różnie, ale na kartce mam podane normy dla dorosłej osoby), a teraz mam zrobić morfologię z rozmazem.

Poza tym Artur jest pogodny, roześmiany, ruchliwy, przybiera (słabo, ok. 10 g na dzień, ale do przodu).

Ale co ja wczoraj wyczytałam? Że nieleczona anemia może prowadzić do tej choroby na b. i pół dnia nad tym dumałam, ale to chyba nieprawda. Ale boję się tych chorób krwi, już raz się stresowałam, jak miał te wybroczyny - czy nie ma małopłytkowości.
Ja miałam problemy z krwią jako dziecko, a moja babcia umarła na jakąś formę białaczki. Dlatego nie powiem, stresuje mnie ta sytuacja
Stary 2014-01-31, 08:55   #1819
Kubek29
Zadomowienie

Pani, godziny zupełnie od czapy. Od ok 9 do południa.
Na całe szczęście od tamtej pory z brzuszkiem jest idealnie.

Wiekszosc osób rad nie daje.
Przoduje w radach i dziwnych obserwacjach babcia. Na rozmowy z nią mam aktualnie alergie.
Ulubione jej tekst to o słabym mleku ( taaak, patrzac na Tymka widać niedożywienie )
Ostatnio, rozmawiałam z nią karmiąc i mały cos zapiszczal a babcia juz z tekstem "Oooo, pewnie mleko mu nie leci"
Gdybym nie była tak pewna swoich cycków i 'wydolności' (ze sie DA) kp w ogole... To po tych dobrych radach pewnie bym zwątpila.
Nie dziwie sie ze tak mało kobiet karmi, jak ma takie 'wsparcie' w swoich rodzinach

Perse- diete rozszerzam, bo nie widze zwiazku. Żadnego.
Jem juz dodatkowo indyka, buraki, amarantusa i powidła śliwkowe.
Czaje sie na brokula, ale to za jakies dwa dni.

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Perse, ja nie znam tej korelacji, chociaz moze faktycznie cos byc na rzeczy?
Ale sama napisałas ze NIELECZONA a wy leczycie. I wyleczycie

Ładna dawkę żelaza macie a i actiferol to najlepsza opcja. Bedzie ok.

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

A dzisiaj jadłam "kaszkę" (jak niemowlak ) ugotowana na mleku opisanym z płatkami jaglanymi i płatkami z amarantusa. Wiecie jakie to dobre?
Chyba, ze taka wygłodniała jestem ; ) bo to tez możliwe.

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2014-01-31 o 08:56
Stary 2014-01-31, 08:56   #1820
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Jeszcze się nie staramy. Dopiero 5 marca mam wizytę u dentysty. Jeden ząb do zrobienia i ósemka do usunięcia. Chciałabym najpierw to ogarnąć, a potem hulaj dusza.
Co tam słychać u ciebie?
Doczytałam, że robisz badania. Powodzenia.
ja tez musze zeby zrobic - jeszcze 2 mi zostały, kończe 5 marca
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 08:57   #1821
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:

Ja farbowałam.
Cytat:

Teraz nic, dosłownie nic nie było go w stanie uspokoić. Dopiero po ok 3 godz padł () w wózku (poerwszy raz wozek w domu użyłam) i od tamtej pory (odpukac) wszystko gra. A jak w czasie tego płaczu i szału, przez oczy pełne łez, zobaczył moja twarz to sie uśmiechnął... W momencie sie poryczalam. To niesamowite było.

Dźisiaj dziecko zrobiło mi niespodziankę. Skończyłam karmic o 20:20 a wstał dopiero o 3:45. Szok i niedowierzanie. Ostatnie noce budził sie po 3 razy na karmienia... Zaczynałam juz walić głowa (swoją, zeby nie było ) w ścianę
Współczuje kolek

U nas są w tej chwili dwie pobudki nocne.Wczoraj poszedł spać o 22:30 wstał o 2:00 i potem 5:15.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 09:03   #1822
agatkaa1
Zakorzenienie

Zeberka są farby bez amoniaku podobno bezpieczne jest np ta CASTING! i chyba te w piance są bez amoniaku !!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 09:06   #1823
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Pani, godziny zupełnie od czapy. Od ok 9 do południa.
Na całe szczęście od tamtej pory z brzuszkiem jest idealnie.
faktycznie od czapy - ani arszenikowe, ani klasycznie kolkowe
dobrze, że już nie wraca

Cytat:
Wiekszosc osób rad nie daje.
Przoduje w radach i dziwnych obserwacjach babcia. Na rozmowy z nią mam aktualnie alergie.
, witaj Siostro!!!!

Cytat:
Ulubione jej tekst to o słabym mleku ( taaak, patrzac na Tymka widać niedożywienie )
tak jak po Torresie. a wciąż to słyszę (sic) jak mi t. wyjeżdża słabiutkim głosikiem: "a leci Ci tam coś jeszcze? mleko masz?"... to mnie mdli (specjalistka od kp...).
a Tymek jeszcze ładniej przybiera niż mój ładnie przybierający syn

u mnie jeszcze jest kwestia, że młody mało śpi w dzień, często budzi się w nocy - od początku to argument t. do tego że cycek to zUoooo... że słaby... przykre to strasznie. i masz rację. gdyby nie to że mam w nosie takie uwagi, to miałabym problem z karmieniem.

jesteś wygłodniała... heh. jasne, że jesteś....
cieszę się że rozszerzasz dietę!!!!

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
ja tez musze zeby zrobic - jeszcze 2 mi zostały, kończe 5 marca

też obserwuję uważnie Twoje cyferki w podpisie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Zeberka są farby bez amoniaku podobno bezpieczne jest np ta CASTING! i chyba te w piance są bez amoniaku !!

a jak się lękasz, to może jakieś ziołowe płukanki? choć nie mam pojęcia czy są jakieś blond

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 09:08   #1824
Konto usunięte

Kubek to teraz jeszcze bardziej się boję Oby ten Actiferol pomógł...

Co do wsparcia, ja akurat miałam ogromne, zwłaszcza od strony mojej mamy. Ale żeby nie było zbyt różowo, to teraz ciągle tylko słyszę, że pewnie jem za mało mięsa i sama mam za mało żelaza...
Ale kto jak kto, ale Ty to się akurat kalorycznością Twojego mleka nie musisz przejmować

A co do brokuła, ja dość szybko zaczęłam go jeść. Bałam się wydymających, ale brokuł był bardzo OK. Za to Artur bardzo nie lubi brokułów, raz mi je zwymiotował :/
Stary 2014-01-31, 09:18   #1825
Kubek29
Zadomowienie

Ejjjj. Nie tak to miało brzmieć.
Ja nic o tym nie wiem.
Sie tak tylko głośno zastanowiłam z tym "?"... To bardziej do samej siebie było, ze y zgłębić temat.
Poczytam. Z nadzieje, ze to co Ty wyczytałas to bzdura.

Jesli juz miałoby cos byc to napewno poważna anemia i długo nieleczona.
A Wasza taka nie jest i nie bedzie. Nie świruj! Plissss.

Ok. Mleczny potwór przysnal przy cycku. Ide go odłożyć, moze sie uda
Stary 2014-01-31, 09:46   #1826
Konto usunięte

My od wczoraj już poważnie jemy, mięso to nie przelewki
Na razie znowu z dynią i ziemniaczkami z Hippa.
Tylko znowu jak zawsze musi być problem - u mnie wciąż marchew nie jest ponownie wprowadzona, a większość jarzynówek z mięsem ją zawiera...
No nic, być może w nd mama przyjedzie do Małego, to wyruszę na poszukiwanie słoiczków idealnych do sklepu..
Stary 2014-01-31, 10:14   #1827
ciociami
Raczkowanie

Hej

Od kilku dni mam problem z internetem a teraz jeszcze nie moge sie zawsze zalogowac.
I strona mi sie dziwnie otwiera.

Jakie mialam sny... wczoraj mi sie snilo ze bylam w ciazy I jak na ten tydzien co byl to nie czułam ruchow. Wy wszystkie czułyscie a ja nie. Dotykalyscie swoich a moj sie wogole nie ruszal.
A dzis snilo mi sie ze mialam takie cieżkie dziecko ze nie moglam go uniesc.
Dziwne te sny.

Perse trzymam kciuki zeby Artusiowi szybko wyniki sie poprawily.
I zebys Ty sie nie stresowała.
Dobrze ze Artus pogodny I wesoly moze I Tobie sie troszke udzieli. Jestes super mamusia I trzymasz reke na pulsie bedzie ok.

Monia wszystkiego najlepszego, lubie czytac Twojego bloga tak lekko piszesz.

Waderko ja tez mam jeszcze choinke.
Życze udanych szaleństw.

Edytte jak sie czujesz?

Zeberko fajne objawy uspokajająco-ciażowe.

Izka jak Ty sie czujesz jak Dominik?

Wszystkie pozdrawiam
ciociami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 10:16   #1828
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
faktycznie od czapy - ani arszenikowe, ani klasycznie kolkowe
dobrze, że już nie wraca

, witaj Siostro!!!!

tak jak po Torresie. a wciąż to słyszę (sic) jak mi t. wyjeżdża słabiutkim głosikiem: "a leci Ci tam coś jeszcze? mleko masz?"... to mnie mdli (specjalistka od kp...).
a Tymek jeszcze ładniej przybiera niż mój ładnie przybierający syn

u mnie jeszcze jest kwestia, że młody mało śpi w dzień, często budzi się w nocy - od początku to argument t. do tego że cycek to zUoooo... że słaby... przykre to strasznie. i masz rację. gdyby nie to że mam w nosie takie uwagi, to miałabym problem z karmieniem.

jesteś wygłodniała... heh. jasne, że jesteś....
cieszę się że rozszerzasz dietę!!!!

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

też obserwuję uważnie Twoje cyferki w podpisie

a jak się lękasz, to może jakieś ziołowe płukanki? choć nie mam pojęcia czy są jakieś blond
dziękuje kochana....
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 10:18   #1829
ciociami
Raczkowanie

Kubeczku oby juz takie przejscia sie nie pojawiły.
A babcia daje czadu.
Fajnie ze sie tym nie przejmujesz.
ciociami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 10:35   #1830
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciociami Pokaż wiadomość
Hej

Od kilku dni mam problem z internetem a teraz jeszcze nie moge sie zawsze zalogowac.
I strona mi sie dziwnie otwiera.

Jakie mialam sny... wczoraj mi sie snilo ze bylam w ciazy I jak na ten tydzien co byl to nie czułam ruchow. Wy wszystkie czułyscie a ja nie. Dotykalyscie swoich a moj sie wogole nie ruszal.
A dzis snilo mi sie ze mialam takie cieżkie dziecko ze nie moglam go uniesc.
Dziwne te sny.

Izka jak Ty sie czujesz jak Dominik?

Wszystkie pozdrawiam
Współczuje snów

U nas wszystko dobrzeRadzimy sobie

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości