|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Cytat:
![]()
![]() |
#1802 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
czy Holle mleczne są tylko z bananem, z orkiszem i z jaglanką?
muszę spróbować zamówić jakąś zbożową bo owocowe u nas nie przejdą... czy któraś z Was farbowała włosy w domu w I trymestrze? w ogóle jestem laik w tych sprawach bo zawsze chodziłam farcić się do fryzjera... odrosty mam na pół głowy- wyglądam bardzo źle...macie jakieś pomysły jak się poratować? ostatnio miałam rozjaśniane włosy więc kontrast jest okropny- jeszcze trochę i będzie piękne ombre Maga- a te jaglankę kupujesz jakąś bio czy to normalnie w tesco można dostać (nie wiem...nigdy nie kupowałam)
![]() ![]() JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-01-30 o 20:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1803 |
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() _______ dziewczyny, która robiła tort tiramisu? jak?? albo inaczej, pilnie potrzebuję przepis na jakiś prosty torcik, który J. będzie mógł skubnąć... niestety przy nim już nic nie da się zjeść... przy okazji polecam przepis http://smakuje.blox.pl/2014/01/Czeko...arantusem.html to takie pseudo ciasto, smakuje jak budyń na herbatnikach ale dobra przekąska, w sam raz jak człowiek MUSI coś słodkiego zjeść. Jakubowi bardzo smakowało........... ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- kaszę jaglaną bio można kupić i w tesco i w stokrotce, na stoikach ze zdrową żywnością. inna sprawa to jakie to jest to eko tak na prawdę.. (za dużo ostatnio słyszałam o "eko"). ja do zupy jak dawałam J. to sypałam najzwyklejszą, marketową, nie bio. |
![]() ![]() |
![]() |
#1804 |
Zakorzenienie
|
Zeberkaja kupuje akurat jaglana eko chociaż tak jak Monika pisze, nie wiadomo ile w tym eko...
Holle są różne nie tylko z owocami Monika a ten amarantus to jak się przyrządza? Fajny ten przepis na ciacho ale u nas nie przejdzie ze względu na mleko
#1805 |
Zakorzenienie
|
#1806 |
Konto usunięte
|
Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi
![]() Esia wszamał mięsko ze smakiem. On woli konkrety niż owoce... Ale z Zosi się pośmiałam ![]() ![]() Fiol, właśnie zmieniam mu owoce, raz jest banan, raz morelki, raz jabłuszko, dziś zmieniłam w trakcie karmienia - nic już nie chce... A ja mam na tej jaglanej Holle napisane, że trzeba tylko zalać ![]() Jana, z czego takie wysokie CRP? |
![]() ![]() |
![]() |
#1807 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jana, to chyba jeszcze nie takie wysokie. Chociaż norma jest chyba do 5. Idziesz do lekarza? Cytat:
![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 Edytowane przez Wika28 Czas edycji: 2014-01-30 o 22:18 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tego, który się gotuje nie miałam. ja to ciacho robiłam dla nas, tyle, że ja nie karmię już, ale J. nie odpuścił. trochę się bałam mu dać bo mleko, kakao... ale poskubał i nic mu nie było. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44899136]A ja mam na tej jaglanej Holle napisane, że trzeba tylko zalać ![]() holle tylko zalać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1809 | ||||
Wtajemniczenie
|
Hej babeczki.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Monia wszystkiego dobrego na kazdy dzien!!! Duzo,zdrowka I niech wszystko Ci sie uklada po Twojej mysli. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2014-01-30 o 23:18 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1810 |
Zadomowienie
|
Pani, jestem, jestem, tylko (nie wiem czemu) jakas bez humoru...
![]() Przedwczoraj mieliśmy kolkę (juz wiem, ze wczesniej to wcale nie były żadne kołki ![]() Teraz nic, dosłownie nic nie było go w stanie uspokoić. Dopiero po ok 3 godz padł ( ![]() Dźisiaj dziecko zrobiło mi niespodziankę. Skończyłam karmic o 20:20 a wstał dopiero o 3:45. Szok i niedowierzanie. Ostatnie noce budził sie po 3 razy na karmienia... Zaczynałam juz walić głowa (swoją, zeby nie było ![]() ![]() Jaglana, niby bio, jest tez w rossmanie. A odnośnie spacerów, moja mama by i przy minus 15 była skłonna wyjść a babcia (przez tel) rozpaczą za każdym razem jak usłyszy, ze na spacerze byliśmy. Słyszała w TV ( ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1811 |
Zakorzenienie
|
Dla zainteresowanych - wkładki laktacyjne J&J są teraz w promocji w Rossmannie - niecałe 13 zł z kartą Rossnę. W promocji są też pieluchy - np. 1 kosztują 9,90 i fajnie, bo Kacprowi służą (ostatnio zakładaliśmy mu białe Pampersy i niestety pupkę ma po nich zaczerwienioną, poza tym czuje nawet minimalną ilość kupki i płacze).
Wczoraj przyszła paczka z Gemini, a w niej m.in. laktator el. (co za ulga dla rąk ![]() Idziemy z Kacprem na pobranie krwi i z siuśkami - założyliśmy mu na noc woreczek a tu zonk, w woreczku 2 kropelki. Albo się wylało, albo nie sikał ![]()
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-01-31 o 06:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1812 |
Wtajemniczenie
|
Monisiu to i ode mnie jeszcze wszystkiego dobrego
![]() Dziękuję ![]() Rena śniłaś mi się dzisiaj ![]() ![]() ![]()
#1813 |
Konto usunięte
|
Hosenko ja zakładam woreczek rano, szybko ściągam pieluchę, zakładam woreczek, okrywam kocykiem, Mały leży chwilę i siusia. Ściągnięcie pieluchy z zaskoczenia jest tu kluczowym elementem :P
Dzięki za info o promocji. Kubku współczuję kolek ![]() ![]() Mogę tylko z jednym pytankiem - czy wg Ciebie HGB 8,9 to bardzo mało? Bo ja od wczoraj szukam i czytam internety... |
![]() ![]() |
![]() |
#1814 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co tam słychać u ciebie? Doczytałam, że robisz badania. Powodzenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1815 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wśród znajomych mam Lenkę z 18 listopada (jak piszesz o Tymku to widzę Lenkę, jak widzę Lenkę to porównuję do Tymka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
u nas szybko szło, choć zawsze się nastawiałam jak na wojnę. zakładałam, chwilę leżał z gołym tyłkiem i byl sik ![]() i co? cichy laktator? piękny sen ![]() a mnie dziś się Hosenka śniła - przepraszała, że teraz mało pisze, ale musi Kacperka karmić ![]() słusznie. ósemki współczuję ![]()
![]() ![]() Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2014-01-31 o 08:26 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1816 |
Zakorzenienie
|
Witam się
![]() ![]()
#1817 |
Zadomowienie
|
Perse- bardzo mało nie, ale mało.
Mam nadzieje, ze po żelazie Wam podskoczy. Ile tego aciferolu ma Artur brac? Jakby mu po miesiącu nie wzrosła to bym faktycznie to hematologa skoczyła. Moze bedzie wskazanie do Erytropoetyny. Ale do tego ocena innych parametrów ważna jest, poziom żelaza, ferrytyna, TIBC i retikulocyty. I wywiad. Ale poki co sie nie martw, bo duża szansa ze bo witaminach krwiotwórczych (kw. Foliowy, b6) i żelazie bedzie lepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
#1818 |
Konto usunięte
|
Dziękuję za odpowiedź.
Jedną saszetkę 30 mg na dzień, do tego pół tabletki kw. fol. i pół B6 (mieszam je, choć nie wiem, czy można...) i 5 kropel Cebionu. Nie mamy chyba tych badań, bo ja zrobiłam zwykłą morfologię z OB (4, a pozostałe rzeczy - chyba OK, tzn. czerwone i białe krwiniki w normach, a ta cała reszta różnie, ale na kartce mam podane normy dla dorosłej osoby), a teraz mam zrobić morfologię z rozmazem. Poza tym Artur jest pogodny, roześmiany, ruchliwy, przybiera (słabo, ok. 10 g na dzień, ale do przodu). Ale co ja wczoraj wyczytałam? Że nieleczona anemia może prowadzić do tej choroby na b. ![]() Ja miałam problemy z krwią jako dziecko, a moja babcia umarła na jakąś formę białaczki. Dlatego nie powiem, stresuje mnie ta sytuacja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1819 |
Zadomowienie
|
Pani, godziny zupełnie od czapy. Od ok 9 do południa.
Na całe szczęście od tamtej pory z brzuszkiem jest idealnie. Wiekszosc osób rad nie daje. ![]() Przoduje w radach i dziwnych obserwacjach babcia. Na rozmowy z nią mam aktualnie alergie. Ulubione jej tekst to o słabym mleku ( taaak, patrzac na Tymka widać niedożywienie ![]() Ostatnio, rozmawiałam z nią karmiąc i mały cos zapiszczal a babcia juz z tekstem "Oooo, pewnie mleko mu nie leci" ![]() Gdybym nie była tak pewna swoich cycków i 'wydolności' (ze sie DA) kp w ogole... To po tych dobrych radach pewnie bym zwątpila. Nie dziwie sie ze tak mało kobiet karmi, jak ma takie 'wsparcie' w swoich rodzinach ![]() Perse- diete rozszerzam, bo nie widze zwiazku. Żadnego. Jem juz dodatkowo indyka, buraki, amarantusa i powidła śliwkowe. Czaje sie na brokula, ale to za jakies dwa dni. ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Perse, ja nie znam tej korelacji, chociaz moze faktycznie cos byc na rzeczy? Ale sama napisałas ze NIELECZONA a wy leczycie. I wyleczycie ![]() Ładna dawkę żelaza macie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- A dzisiaj jadłam "kaszkę" (jak niemowlak ![]() ![]() Chyba, ze taka wygłodniała jestem ; ) bo to tez możliwe. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-01-31 o 08:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1820 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1821 | ||
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Cytat:
![]() U nas są w tej chwili dwie pobudki nocne.Wczoraj poszedł spać o 22:30 wstał o 2:00 i potem 5:15.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1822 |
Zakorzenienie
|
Zeberka są farby bez amoniaku podobno bezpieczne jest np ta CASTING! i chyba te w piance są bez amoniaku !!
#1823 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dobrze, że już nie wraca ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a Tymek jeszcze ładniej przybiera niż mój ładnie przybierający syn ![]() u mnie jeszcze jest kwestia, że młody mało śpi w dzień, często budzi się w nocy - od początku to argument t. do tego że cycek to zUoooo... że słaby... przykre to strasznie. i masz rację. gdyby nie to że mam w nosie takie uwagi, to miałabym problem z karmieniem. jesteś wygłodniała... heh. jasne, że jesteś.... cieszę się że rozszerzasz dietę!!!! ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- ![]() ![]() też obserwuję uważnie Twoje cyferki w podpisie ![]() ![]() Cytat:
![]() a jak się lękasz, to może jakieś ziołowe płukanki? choć nie mam pojęcia czy są jakieś blond ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1824 |
Konto usunięte
|
Kubek to teraz jeszcze bardziej się boję
![]() Co do wsparcia, ja akurat miałam ogromne, zwłaszcza od strony mojej mamy. Ale żeby nie było zbyt różowo, to teraz ciągle tylko słyszę, że pewnie jem za mało mięsa i sama mam za mało żelaza... ![]() Ale kto jak kto, ale Ty to się akurat kalorycznością Twojego mleka nie musisz przejmować ![]() A co do brokuła, ja dość szybko zaczęłam go jeść. Bałam się wydymających, ale brokuł był bardzo OK. Za to Artur bardzo nie lubi brokułów, raz mi je zwymiotował :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1825 |
Zadomowienie
|
Ejjjj. Nie tak to miało brzmieć.
Ja nic o tym nie wiem. Sie tak tylko głośno zastanowiłam z tym "?"... To bardziej do samej siebie było, ze y zgłębić temat. Poczytam. Z nadzieje, ze to co Ty wyczytałas to bzdura. Jesli juz miałoby cos byc to napewno poważna anemia i długo nieleczona. A Wasza taka nie jest i nie bedzie. Nie świruj! Plissss. ![]() Ok. Mleczny potwór przysnal przy cycku. Ide go odłożyć, moze sie uda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1826 |
Konto usunięte
|
My od wczoraj już poważnie jemy, mięso to nie przelewki
![]() Na razie znowu z dynią i ziemniaczkami z Hippa. Tylko znowu jak zawsze musi być problem - u mnie wciąż marchew nie jest ponownie wprowadzona, a większość jarzynówek z mięsem ją zawiera... No nic, być może w nd mama przyjedzie do Małego, to wyruszę na poszukiwanie słoiczków idealnych do sklepu.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1827 |
Raczkowanie
|
Hej
Od kilku dni mam problem z internetem a teraz jeszcze nie moge sie zawsze zalogowac. I strona mi sie dziwnie otwiera. Jakie mialam sny... wczoraj mi sie snilo ze bylam w ciazy I jak na ten tydzien co byl to nie czułam ruchow. Wy wszystkie czułyscie a ja nie. Dotykalyscie swoich a moj sie wogole nie ruszal. A dzis snilo mi sie ze mialam takie cieżkie dziecko ze nie moglam go uniesc. Dziwne te sny. Perse trzymam kciuki zeby Artusiowi szybko wyniki sie poprawily. I zebys Ty sie nie stresowała. Dobrze ze Artus pogodny I wesoly moze I Tobie sie troszke udzieli. Jestes super mamusia I trzymasz reke na pulsie bedzie ok. Monia wszystkiego najlepszego, lubie czytac Twojego bloga tak lekko piszesz. Waderko ja tez mam jeszcze choinke. Życze udanych szaleństw. Edytte jak sie czujesz? Zeberko fajne objawy uspokajająco-ciażowe. Izka jak Ty sie czujesz jak Dominik? Wszystkie pozdrawiam
#1828 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1829 |
Raczkowanie
|
Kubeczku oby juz takie przejscia sie nie pojawiły.
A babcia daje czadu. Fajnie ze sie tym nie przejmujesz.
#1830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas wszystko dobrze ![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.