Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz. IX - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-27, 09:50   #1801
cebulova
Zadomowienie

Dot.: Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
Nie robiliśmy nic... Po prostu któregoś pięknego dnia stwierdziliśmy ze przestajemy się zabezpieczać...i od tego dnia minęło już trochę czasu i dalej nic.
Witaj Basiu, bo jeszcze Cię nie przywitałam. Moja skromna rada - duuużo seksu w dobrej atmosferze i sporo luzu. Na razie jeszcze krótka wasza droga, więc nie denerwuj się. A kwas foliowy łykaj koniecznie. Powodzenia

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Rano mama przyniosła pączusie
U mnie mąż rano zakupił po 2.

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Jeszcze jedno. Alergolog kazała podać Igorowi gluten. Chyba mogę mu dać taką zwykłą kaszę manną? Nie spotkałam się u nas w sklepach z kaszą manną dla dzieci. hmmm
Może być zwykła, proponuję na noc do butli, więcej się naje i będzie lepiej spał.

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
Hej babki,
Punkcja jednak jutro, więc proszę o
Wielgachne Czekamy na wieści jutro ile komórek udało się pobrać.

Witam,
Noc mieliśmy dziś fajną. Antek po kąpieli i karmieniu zasnął o 21:30 i obudził się o 2:00, potem spał jeszcze od 3 do 6. O 6 pojadł i dał jeszcze pospać od 7-8. Mogę więc rzec, że wyspana jestem. Rano miałam lekką jazdę dwugodzinną. Co go odłożyłam to ryk. Chciał tylko na rękach, nie wiem co mu odbiło. No ale przysnął w końcu w naszym łóżku, więc już go nie ruszam, niech pośpi. Jak się obudzi to pójdziemy na spacerek.

No i kolejne pytanie mam - jaką matę edukacyjną polecacie?

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 10:01   #1802
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz

W pierwszej kolejności;
Eluś kochana serdeczne gratulacje!!! Niech mały się chowa zdrowo a Ty żebyś się spełniała w roli mamusi

Isiu mignęło mi, że odpisałaś, że @ może się uregulować dopiero po karmieniu??;/ to liptonki... Ja wczoraj dostałam @ spóźniła się 5 dni, leje się ze mnie tak, że masakra... Czy się staramy?? Jako tak nacisku nie ma,ale ja bym się bardzo cieszyła.... Jesteśmy zdania na razie, że co ma być, to będzie.

Ja pączusie będę
miała dopiero koło 16

Witam nową koleżankę. Będę nadrabiać powolutku, ale mała pewnie zaraz się zbudzi, noc masakra...Płacze, bo jej zeby chyba idą, bo ma zaczerwienione na górnych jedynkach.... nie spała 2 h. Muszę poszukać info, jak Marcelo kocurka
Stary 2014-02-27, 10:09   #1803
IsiaG
Zadomowienie

Kwicia - Trzymam kciuki. MOCNOOOOoooooo.

Cytat:

My już jedliśmy pączki domowej roboty Babcia Małża robi najlepsze na świecie

Jeszcze jedno. Alergolog kazała podać Igorowi gluten. Chyba mogę mu dać taką zwykłą kaszę manną? Nie spotkałam się u nas w sklepach z kaszą manną dla dzieci. hmmm

Daj mu zwykłą mannę ale pamiętaj, że na początek pół łyżeczki tylko. Możesz ją dodać do obiadku, deserku, mleka. Obojętnie. Ja też dawałam do obiadku, bo wtedy mniej jest wyczuwalna. I zaobserwuj przez kilka dni czy nic mu nie wyskakuje nowego.

Ja zjadłam też już 2 pączki

Za to na obiad robię buraczkową co by te słodkości wyrównać.

Cebulka ja miała fp rainforest. O, taką
http://img02.allegroimg.pl/photos/40.../37/4013413732
ale już ją sprzedałam za 80 zł.

Kocurku, właśnie jak Marcel?

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

Edytowane przez IsiaG
Czas edycji: 2014-02-27 o 10:11
IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 10:16   #1804
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Hej babki,

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 10:24   #1805
Linka1984
Zakorzenienie

kwiteczko trzymam mocno mocno ksiukasy!!!!

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 10:30   #1806
teorema
Wtajemniczenie

Hej. Kto już wciął pączka? Ja dziś dopiero za godzinke wyjde z domu, oby były dobre i świeże jeszcze .
Cytat:
U nas, czyli na południu, koło Żywca

Oj fajnie się oczekuje takiego bobaska

Mam ochotę na pączka... jutro tłusty czwartek...

Kurde... zamówiłam sobie na allegro krzesła do kuchni w niedzielę... nikt nie odbiera telefonów, ani nie odpisują na maile... grrr... jak nie dojdą do końca tygodnia, to muszę to zgłosić do allegro i na policję... buuu...
Na południu, ehh, daleko
Może ten ktoś od mebli jest na feriach?? Choć to byłoby nieuczciwe, nie odpowiadać na próby kontaktu..
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Hej.
a jak to smakuje? Jak murzynek? Bo murzynka nie lubię

Phi! mi 3,9kg a nikt o żadnej granicy nie wspominał

nadrabiam dalej
Odpowiem tak, przeklejając odpowiedź z bloga http://smakocie.blogspot.com/2012/08...brownies.html:

Brownies i murzynek to zupełnie dwa różne wypieki. Murzynek to pieczone przez nasze mamy i babcie ciasto bazujące na gorzkim kakao. Receptura brownies natomiast pochodzi z USA i przewiduje użycie dwóch, czasem trzech tabliczek czekolady. Wspomniane cista znacznie różnią się konsystencją i smakiem, ciężko więc postawić między nimi znak równości i stosować ich nazwy zamiennie.

Od siebie: murzynek to suche, puszyste, trudne do przełknięcia ciasto (wg mnie), brownie ma być wilgotne, mokre, odurzajace w smaku (to od tych tabliczek prawdziwej czekolady), robi się je zazwyczaj na wysokość ok. 2 cm, nie więcej. Dla mnie to faktycznie dwa rozne ciasta.
Tutaj ładne widać:
http://whiteplate.blogspot.com/2010/...e-brownie.html

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Teorema i Ty i Bajka macie racje. Życie przy dziecku się zmienia i jak można o tym nie myśleć? no myśli się, ale w ciąży. Poźniej życie pochłania i nie ma na to czasu. Serio. Dopiero gdy was czytam dociera do mnie że ja przez całą zimę prawie siedziałam w domu (spacery po 2h) i wierz mi, nie nudziłam się, a chciałabym czasem
Jednak kompletnie nie uważam się za niewolnicę! W lecie nie siedzę w domu wcale. Zresztą takie życie ŚWIADOMIE wybrałam.

I trochę drażni mnie też druga storna medalu, czyli ciężarne mówiące czego to one nie zrobią. Podejścia są różne owszem, ale dzieci też. I to że ja mam obiad, fryzurę i makijaż nie znaczy że jestem lepsza od tej w dresach z tłustymi włosami. Może ona ma płaczka, marudę co nie pozwala jej na nic?
może skonczmy oceniać. Każda zobaczy jaki ból ma ona (swój osobisty) przy porodzie, czy jest w stanie karmić piersią, chodzić do kina, czy wyjechać na wakacje itd. Wyjdzie w praniu.
Chyba nikt tu nikogo nie oceniał Sama piszę tylko o sobie, o swoich przemyśleniach i wątpliwościach. Nie wiem, co będe mogła robić, mając dziecko, ale chyba nastawiam sie na razie, że NIC Najwyżej się przyjemnie "rozczaruję".
Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
Wiesz co, jesteście chyba pierwszą parą o której słyszę, że śpi w pokoju dziecka I to jest bombowe rozwiązanie! Wy się przenosicie do siebie, a dziecko zostaje w znanym miejscu. Super

O matko...ale ja jestem mam dziury w mózgu chyba i tyle....
Jesli niektórzy tak mogą, to faktycznie niezły pomysł.
Ale ostatecznie nie dla nas znowóż. To po prostu niemożliwe, dziecko jest najważniejsze na świecie, ale jednak - niestety - mąż ma taką pracę, że po prostu nie naraże go na wstawanie w nocy co godzinę lub dwie. To by ostatecznie tylko godziło w pracę, a ja wiem, jak on się czuje, jak w pracy są problemy. Będzie tylko w domu zdenerwowany, a to się przeniesie na całą rodzinę.
Szczerze? Wolę w tygodniu się sama w nocy przemęczyć, a TZ niech "odrabia" swoje wieczorami i w weekendy, wtedy ja będę mogła zając się sobą lub organizacją nam jakiejś rozrywki.
Kurcze, mam chyba jakieś niepopularne opinie .
Cytat:
i znowu nic z tego znowu wredna @ przyszła a taką miałam nadzieje że może wreszcie... mój TŻ ma pecha wybrał sobie żonę z defektem
Nie gadaj glupot. W tych czasach większość z nas musi sie uzbroić w cierpliwość, aby zajść w ciążę.
Cytat:
Napisane przez czarna_mala Pokaż wiadomość
Jak mi się nie uda w tym cs, to maluję włosy na blond tak na pocieszenie i spełnienie marzenia z dzieciństwa o blond włosach
Taki blond BLOND jasny?
A teraz jaki mazs kolor?
Cytat:

Rozluźnić się
Mój Igor jest trochę z wpadki ( o ile w małżeństwie można zaliczyć wpadkę). Przestałam brać antyki, bo mi kolidowały z tarczycą i myślałam, że jeszcze jestem w okresie ochronnym..
Poza tym, myślałam sobie, gdzie tam z moją tarczycą zajdę w ciąże... to był tylko raz bez gumki w dodatku podlany dawką alkoholu..

Więc bez spiny dziewczyny
Oj, jak ja tak chciałam zajść w ciążę Bez spiny, przy jakiejś przypadkowej okazji po romantycznej (albo nie) kolacji Nawet raz się nam też tak zdarzyło, nie planowaliśmy jeszcze dziecka, bez żadnego zabezpieczenia, na wyjeździe, po winie, ale coż Głupia endo wszystko mi zepsula.

Cytat:
Czarna tak czytam o tych Twoich zapaleniach i przypominam sobie moje zmagania - nie krzystasz przypadkiem z wanny/basenów/sauny? Ja od kiedy przestałam mam o połowę mniej problemów.
To i jeszcze mi lekarka mówiła, że często problemy z zębami lub dziąsłami mogą to powodować. To może być nawet źle zaleczona plomba albo niewidoczny ubytek.
Przyznaję, że po wyleczeniu najmniejszych nawet "przecinków" jakoś rzadziej mnie brało.

Edytowane przez teorema
Czas edycji: 2014-02-27 o 10:32
teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 10:32   #1807
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
W pierwszej kolejności;
Eluś kochana serdeczne gratulacje!!! Niech mały się chowa zdrowo a Ty żebyś się spełniała w roli mamusi

Isiu mignęło mi, że odpisałaś, że @ może się uregulować dopiero po karmieniu??;/ to liptonki... Ja wczoraj dostałam @ spóźniła się 5 dni, leje się ze mnie tak, że masakra... Czy się staramy?? Jako tak nacisku nie ma,ale ja bym się bardzo cieszyła.... Jesteśmy zdania na razie, że co ma być, to będzie.

Ja pączusie będę
miała dopiero koło 16

Witam nową koleżankę. Będę nadrabiać powolutku, ale mała pewnie zaraz się zbudzi, noc masakra...Płacze, bo jej zeby chyba idą, bo ma zaczerwienione na górnych jedynkach.... nie spała 2 h. Muszę poszukać info, jak Marcelo kocurka
Paczusia zjadłam, nawet z łóżka się nie wygramolilam jeszcze bo tak mnie brzusio bolał przez tą @, że wstać nie mogłam.

Pozdrawiam wszystkie mamusie i życzę wytrwałości, podziwiam za nieprzespane noce ja jeszcze mogę poleniuchować

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-27, 10:43   #1808
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Hej babki,
Trzymam mocno
Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość

Ja ma Fisher Price Rain Forst.Mały ją bardzo lubi,zaciesza do niej

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 12:58   #1809
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cebulka ja mam mate tiny love. Nie wiem jeszcze jak sie sprawdza, wiadomo. Ale wybrałam sugerując sie opiniami na wizazu
Faktycznie mieliście dość udana noc

Basia witaj! Powiem Ci to co Cebulka - luz

Kwicia ogromne ode mnie i Mlodego

Moze jutro wyjdziemy, zależy co powie lekarka od maluszkow bo ze mna wszystko oki, ale maly spadł 120 g.

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 13:04   #1810
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Cebulka ja mam mate tiny love. Nie wiem jeszcze jak sie sprawdza, wiadomo. Ale wybrałam sugerując sie opiniami na wizazu

Moze jutro wyjdziemy, zależy co powie lekarka od maluszkow bo ze mna wszystko oki, ale maly spadł 120 g.

wstałam...jakoś żyje choć znienawidzona @ męczy... Właśnie zostałam ochrzaniona że jak to się staramy bez żadnych badań pomiarów wykresikow i leżenia przez miesiąc z rozkraczonymi nogami co kilka dni u gina w celu określenia owulacji. To mam się wyluzować czy lecieć robić szereg badań nie wiem jakich ani gdzie?

Stary 2014-02-27, 13:11   #1811
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
Hej.
MAMASZ ja dla Agaty daje taka swykla. Dodaje do zupki czasem, bo jakdodawalam do mleka to po jakims czasie nie chciala jesc...nie wiem czemu....
Ja tez lubie zakupy dla Agaty, tylko trza tez pomyslec o sobie
Mam nadzieje, ze Ci od mebli sie odezwa jednak...
Cytat:
Może być zwykła, proponuję na noc do butli, więcej się naje i będzie lepiej spał.

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Daj mu zwykłą mannę ale pamiętaj, że na początek pół łyżeczki tylko. Możesz ją dodać do obiadku, deserku, mleka. Obojętnie. Ja też dawałam do obiadku, bo wtedy mniej jest wyczuwalna. I zaobserwuj przez kilka dni czy nic mu nie wyskakuje nowego.
Dzięki dziewczyny.
Dałam mu pół łyżeczki do zupy kaszy manny. Zobaczymy co będzie

Cytat:
Hej babki,
nie wiem dokładnie, więc pytam czy przy ivf z MZ nie można zapładniać TYLKO 6 zarodków? Z tego co czytam większość klinik czeka w tym przypadku do stadium blasto (właśnie żeby uniknąć zbyt dużej ilości zarodków do mrożenia) a jak wiadomo do tego momentu większość się "wykrusza" i mrożonych jest już tylko niewielki odsetek z tej 6stki. Mając do tego dodatkowo 2 lub 3 podejścia do krio (nie pamiętam ile) to tak narawdę ryzyko jest znikome.
Co innego z mrożenie i oddawaniem oocytów (komórek jajowych ). W mojej klinice to praktykują - non profit dla dawczyń. Natomiast te co chcą adoptować to płacą kasę. Swoją drogą do doopy takie rozwiązanie, bo wiadomo, że najlepsze kom zapłodnią i podadzą właścicielce a te gorsze są do adopcji...
Komercjalnie to trochę inaczej wygląda, bo dawczyni ma np tańsze ivf lub inny "+"

I tak ivf może się nie udać - jestem tego najlepszym, przykładem. Miałam 5 zarodków w pierwszym ivf i teraz, w drugim podejściu, liczę na chociaż 2. Niestety ja na dofinansowanie się ni łapię, więc kasa płynie.
Trzymamy kciuki kwitka

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Oj ząbki niedobrze.. smarujesz jej czymś?

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
Może ten ktoś od mebli jest na feriach?? Choć to byłoby nieuczciwe, nie odpowiadać na próby kontaktu..

Od siebie: murzynek to suche, puszyste, trudne do przełknięcia ciasto (wg mnie), brownie ma być wilgotne, mokre, odurzajace w smaku (to od tych tabliczek prawdziwej czekolady), robi się je zazwyczaj na wysokość ok. 2 cm, nie więcej. Dla mnie to faktycznie dwa rozne ciasta.
Tutaj ładne widać:
http://whiteplate.blogspot.com/2010/...e-brownie.html

Jesli niektórzy tak mogą, to faktycznie niezły pomysł.
Ale ostatecznie nie dla nas znowóż. To po prostu niemożliwe, dziecko jest najważniejsze na świecie, ale jednak - niestety - mąż ma taką pracę, że po prostu nie naraże go na wstawanie w nocy co godzinę lub dwie. To by ostatecznie tylko godziło w pracę, a ja wiem, jak on się czuje, jak w pracy są problemy. Będzie tylko w domu zdenerwowany, a to się przeniesie na całą rodzinę.
Szczerze? Wolę w tygodniu się sama w nocy przemęczyć, a TZ niech "odrabia" swoje wieczorami i w weekendy, wtedy ja będę mogła zając się sobą lub organizacją nam jakiejś rozrywki.
Kurcze, mam chyba jakieś niepopularne opinie .
Gościu od krzeseł odpisał łaskawie, że jestem nerwowa i krzesła dziś wysłane... ciekawe czy jutro dojdą...

Zamówiłam sobie mikser na neo24.pl (cały sprzęcior do kuchni tam kupiłam bo na wszystkim wyszło prawie 2000 zł taniej niż w tych sklepach typu mediamarkt) więc jak go dostanę to robię brownie z Twojego przepisu

A opinię każdy ma swoją więc się nie przejmuj lepiej mieć swoją niż cudzą

I dupa blada....
Igor znowu ma gardło chore... szczepienie odroczone do 16 marca..
Ja nie wiem co on ma z tym gardłem... nie kaszle, je normalnie, śpi normalnie, nie ma kataru tylko gardło wiecznie czerwone
Tym razem już dostał antybiotyk... zobaczymy czy mu przejdzie..

A jak tam wyniki Marcelka? Coś już wiadomo?

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:

Hej. To nie dużo spadł A ma żółtaczkę?
za wyjście do domku

aaaa... właśnie sobie uzmysłowiłam, że dziadki Igorka mają w tym roku 25 rocznice ślubu... macie jakiś fajny pomysł na prezent?

Edytowane przez mamaszkrabka
Czas edycji: 2014-02-27 o 13:14
mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-27, 13:14   #1812
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Hej babki,
trzymam bardzo mocno!!!

Cytat:

my mamy tiny love, dla Blanki mialam fp rainforest ale nie lubilam jej ani ja ani Blanka, tiny love jest fajniejsza bo wieksza i palaki mozna sobie fajnie ustawiac, zabawki na palakach dowolnie mozna przesuwac gora dol. ogolnie wydaje mi sie ciekawsza.
mam taka tylko ze rozowa http://allegro.pl/tiny-love-mata-edu...980388363.html
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2014-02-27 o 13:18
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 13:50   #1813
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:
wstałam...jakoś żyje choć znienawidzona @ męczy... Właśnie zostałam ochrzaniona że jak to się staramy bez żadnych badań pomiarów wykresikow i leżenia przez miesiąc z rozkraczonymi nogami co kilka dni u gina w celu określenia owulacji. To mam się wyluzować czy lecieć robić szereg badań nie wiem jakich ani gdzie?

A od kogo ochrzan? Mąż czy gin?
Wyluzuj i w międzyczasie zrób badania. Na początek tarczyca, prolaktyna a mąż nasienie.

Cytat:

Gościu od krzeseł odpisał łaskawie, że jestem nerwowa i krzesła dziś wysłane... ciekawe czy jutro dojdą...

aaaa... właśnie sobie uzmysłowiłam, że dziadki Igorka mają w tym roku 25 rocznice ślubu... macie jakiś fajny pomysł na prezent?

Nerwowa?! Też coś! Nie byłabyś nerwowa gdyby zechciał odebrać tel. Ja bym mu w komentarzu napisała, że ciężki jest z nim kontakt a potem ma pretensje, że ktoś się denerwuje.

A na prezent to może byście się złożyli i zafundowali im wyjazd do jakiegoś hotelu, pensjonatu?

Zjadłam 3 pączki i mogę jeszcze ze 3 zjeść. Ale nie wiem, kto jutro za mnie na wagę wejdzie?

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

Edytowane przez IsiaG
Czas edycji: 2014-02-27 o 13:53
IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 13:55   #1814
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

Trzymam kciuki za was
Cytat:
To mam się wyluzować czy lecieć robić szereg badań nie wiem jakich ani gdzie?

Wyluzować
Cytat:
I dupa blada....
Ja nie wiem co on ma z tym gardłem... nie kaszle, je normalnie, śpi normalnie, nie ma kataru tylko gardło wiecznie czerwone

[COLOR=Silver]
Zdrówka dla niego

Stary 2014-02-27, 15:43   #1815
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Dzięki dziewczyny.
Dałam mu pół łyżeczki do zupy kaszy manny. Zobaczymy co będzie

Trzymamy kciuki kwitka

Oj ząbki niedobrze.. smarujesz jej czymś?

Zamówiłam sobie mikser na neo24.pl (cały sprzęcior do kuchni tam kupiłam bo na wszystkim wyszło prawie 2000 zł taniej niż w tych sklepach typu mediamarkt) więc jak go dostanę to robię brownie z Twojego przepisu

I dupa blada....

A jak tam wyniki Marcelka? Coś już wiadomo?

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Hej. To nie dużo spadł A ma żółtaczkę?
Nie widzę zeby był żółty, a i położne ani lekarz nic nie mówią

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 15:49   #1816
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

Nie musi byc zolty. Moja miała ale lekka i dopiero jak jej zeszla kapnelam sie ze miala bo wczesniej byla sniada a jak jej zeszlo to blada jak dupa

Trzymam kciuki zeby was wypuscili

Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-02-27, 17:26   #1817
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
Cebulka ja miała fp rainforest. O, taką
http://img02.allegroimg.pl/photos/40.../37/4013413732
ale już ją sprzedałam za 80 zł.
Dzięki

Cytat:
Ja ma Fisher Price Rain Forst.Mały ją bardzo lubi,zaciesza do niej
Dziękuję

A od którego tygodnia dzieć taki się interesuje matą?

Cytat:
120g to niewiele. Antkowi też w pierwszej dobie tyle spadło a w drugiej dobiło do 200g i nas wypuścili. A on miał niską wagę urodzeniową. Dopuszczalny spadek masy w 48h to 10% także spoko luz. Nas nawet z żółtaczką wypuścili.

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
my mamy tiny love, dla Blanki mialam fp rainforest ale nie lubilam jej ani ja ani Blanka, tiny love jest fajniejsza bo wieksza i palaki mozna sobie fajnie ustawiac, zabawki na palakach dowolnie mozna przesuwac gora dol. ogolnie wydaje mi sie ciekawsza.
mam taka tylko ze rozowa http://allegro.pl/tiny-love-mata-edu...980388363.html
Dzięki, notuję wszystko i będę wybierać.

Cytat:
Zjadłam 3 pączki i mogę jeszcze ze 3 zjeść. Ale nie wiem, kto jutro za mnie na wagę wejdzie?
A po co na tą wagę chcesz wchodzić? Daruj sobie.

A ja rosnę i rosnę
Stary 2014-02-27, 17:33   #1818
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

A od którego tygodnia dzieć taki się interesuje matą?
Domiś się zaczał interesować po miesiącu.

Stary 2014-02-27, 17:39   #1819
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Wedlug regulaminu nie mozna ,one niby idą na zmarnowanie. Ale na wątku o refundacji takie rzeczy piszą ze juz we wszystko uwierze. Przyklad z przed tygodnia: lasce pobrano w opolu 18 kom,zaplodniono 6,trzymali to 6 doby. Wszystkie w 6 dobie przestaly sie rozwijac. Laska załamana ,obsmarowala na forach program . Po czesci miała racje bo złamali regulamin,jest tam napisane ze transfer ma byc 2,3 lub 5 doba. Oni chcieli podac w 6. Chore ambicje embriologow. Plakala tez ze 12 komorek poszlo do utylizacji ale podpisala regulamin,zgodziła sie na to..przyznala sie ze nie czytała na ktoryms z wątkow i teraz woli isc na komercyjne ivf.
No to albo Salve robi coś za plecami MZ albo nie wiem ..

Cytat:
Hej babki,
Mega MEGA kciukasy !!!

Cytat:
nie wiem dokładnie, więc pytam czy przy ivf z MZ nie można zapładniać TYLKO 6 zarodków? Z tego co czytam większość klinik czeka w tym przypadku do stadium blasto (właśnie żeby uniknąć zbyt dużej ilości zarodków do mrożenia) a jak wiadomo do tego momentu większość się "wykrusza" i mrożonych jest już tylko niewielki odsetek z tej 6stki. Mając do tego dodatkowo 2 lub 3 podejścia do krio (nie pamiętam ile) to tak narawdę ryzyko jest znikome.
Co innego z mrożenie i oddawaniem oocytów (komórek jajowych ). W mojej klinice to praktykują - non profit dla dawczyń. Natomiast te co chcą adoptować to płacą kasę. Swoją drogą do doopy takie rozwiązanie, bo wiadomo, że najlepsze kom zapłodnią i podadzą właścicielce a te gorsze są do adopcji...
Komercjalnie to trochę inaczej wygląda, bo dawczyni ma np tańsze ivf lub inny "+"
W sumie to czy 6 to dużo czy mało zależy na pewno od jakości jajec, ja i tak się boję co zrobię jak wyjdzie ich 6 (chociaż małe szanse) bo nie chciałabym niszczyć ani oddawać, najlepiej jakby wyszły 2 i oba podali
A co do jajec to jeśli jest ich dużo i dobre to nawet jak wezmą 6 najlepszych to pozostałe mogą być całkiem dobre więc i tak takie lepsze do adopcji niż żadne, myślę, ze biorczynie nie narzekają

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-27, 17:43   #1820
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:

Nerwowa?! Też coś! Nie byłabyś nerwowa gdyby zechciał odebrać tel. Ja bym mu w komentarzu napisała, że ciężki jest z nim kontakt a potem ma pretensje, że ktoś się denerwuje.

A na prezent to może byście się złożyli i zafundowali im wyjazd do jakiegoś hotelu, pensjonatu?

Nerwy mnie poniosły bo to jednak 300 zł ale wszystko w tonie spokojnym pisałam chyba, że te 10 nieodebranych ode mnie mogło być uznane za nerwowe...
Co do prezentu to właśnie też o tym myślałam... tylko gdzie ich tu wysłać

Po co na wagę wchodzić ja jutro też sobie daruję
Ale jeszcze jedna godzinka zajęć i po 20 wsiadam na rower i pedałuję, żeby spalić tę pączusie

Cytat:
Zdrówka dla niego
Dzięki

Cytat:

To może Was wypuszczą szybciutko

Cytat:
Igor jak miał 2 miesiące to już się bawił tymi wiszącymi rzeczami kupiłam mu takiego czerwonego słonia i zawiesiłam dodatkowo bo na czerwony najfajniej reagował. Dzieci chyba w tym czasie widzą właśnie czerwony czy jakoś tak...

Wiecie co? Wkurzyłam się... już ładnie mu zeszło to uczulenie i za radą tej alergolog, że marchewka nie może uczulać, ugotowałam mu dziś zupkę z ziemniakiem, dynią i marchewką (plus pół łyżeczki tej kaszy)... i co? I znowu ma brzydkie czerwone placki...
Zupę ugotowałam na dwa dni... nie wiem czy ją wylać czy nie...
mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 18:12   #1821
czarna_mala
Zakorzenienie

Witam się

Cytat:
Hej babki,

I tak ivf może się nie udać - jestem tego najlepszym, przykładem. Miałam 5 zarodków w pierwszym ivf i teraz, w drugim podejściu, liczę na chociaż 2. Niestety ja na dofinansowanie się ni łapię, więc kasa płynie.

Czarna tak czytam o tych Twoich zapaleniach i przypominam sobie moje zmagania - nie krzystasz przypadkiem z wanny/basenów/sauny? Ja od kiedy przestałam mam o połowę mniej problemów.
Kwicia za jutro

Przykre to, że ivf może się nie udać

Kochana, mam wannę w domu, ale robię sobie w niej prysznic (swoją drogą, ostatnio nawet jak się myję i spływa mi żel do mycia ciała po okolicach intymnych, to mnie piecze ), na basen i saunę mam zakazane chodzenie, więc nie byłam kilka dobrych lat

Cytat:
Taki blond BLOND jasny?
A teraz jaki mazs kolor?

To i jeszcze mi lekarka mówiła, że często problemy z zębami lub dziąsłami mogą to powodować. To może być nawet źle zaleczona plomba albo niewidoczny ubytek.
Przyznaję, że po wyleczeniu najmniejszych nawet "przecinków" jakoś rzadziej mnie brało.
Teraz mam niby jasny brąz z 2cm odrostami bardzo szybko rosną mi kłaczki

Teo być może mam jakiś ukryty ubytek zapiszę się jutro do stomatologa, powiem żeby dokładnie obejrzał otwór gębowy

Cytat:
no nie wytrzymam, jak masz nie być nerwowa jak zapłaciłaś za towar i nie masz ani towaru ani kontaktu ze sprzedawcą

Cytat:
no to kciuki za Wasze wyjście

A ja nie zjadłam dziś ani jednego pączka, ograniczam cukry do minimum ze względu na "podwozie"

Staraczka od stycznia 2013:
- insulinooporność
- heterozygota w mutacji MTHFR
- prawdopodobnie problemy z przepływami
- dodatnie: ANA, AOA
...i może jeszcze frytki do tego?

× 6
czarna_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 18:43   #1822
monini2507
Zakorzenienie

Hej
Kwitka zaciskam mocno kciukasy bardzo mocno
Czarna aleś Ty wytrwała kobita ja dziś w sumie zjadłam 6 wstyd ale od 1 marca zaczynam dbać o siebie znaczy się tak mi się wydaje
Ela trzymam kciuki żebyście szybko wrócili do domku
Isia po co wchodzić na wagę nie ma sensu
Mamasz ale menda z tego sprzedawcy no jak masz się nie denerwować jak to przecież są pieniądze i to Twoje w końcu
Basia wrzuć na luza i będzie ok ale wiadomo ja rentegena o kompie nie mam ale warto zrobić choć te podstawowe badania
A ja zaczęłam brudzić po południu tak na brązowo nigdy tak nie miałam ale brzuch już boli małpowo także małpa zapewne nie długo nadejdzie. Jakoś taką nie moc czuję i chyba w tym miesiącu sobie odpuszczam zacznę od przyszłego cyklu mam jakoś tego wszystkiego po kokardy
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 19:20   #1823
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Hej
Kwitka zaciskam mocno kciukasy bardzo mocno
Czarna aleś Ty wytrwała kobita ja dziś w sumie zjadłam 6 wstyd ale od 1 marca zaczynam dbać o siebie znaczy się tak mi się wydaje

A ja zaczęłam brudzić po południu tak na brązowo nigdy tak nie miałam ale brzuch już boli małpowo także małpa zapewne nie długo nadejdzie. Jakoś taką nie moc czuję i chyba w tym miesiącu sobie odpuszczam zacznę od przyszłego cyklu mam jakoś tego wszystkiego po kokardy
Ja tak samo.TRzeba zrzucić reztki po ciążowego brzuszka.

Bardzo mi przykro że @ przyszła

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-27, 19:30   #1824
czarna_mala
Zakorzenienie

Cytat:

Monia jak wiem, że mnie nie będzie tak "palić" w podwoziu, to potrafię sobie odmówić

Póki @ się jeszcze nie ma, to nie mów "hop"

- insulinooporność

× 6
Stary 2014-02-27, 19:34   #1825
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
O to czas kupić

Cytat:
Moni, duuużo sił na kolejny cykl.

Cytat:
Ja tak samo.TRzeba zrzucić reztki po ciążowego brzuszka.
Oj ja też już bym chciała brzuszek poćwiczyć.

Dziewczyny, nie chcę wywoływać wilka z lasu, ale dziś mieliśmy taki sajgon z Antkiem, że wygląda mi to na kolki. Kilka godzin płaczu, niczym nie można było go uspokoić. Kupiłam w aptece czopki Viburcol i nie chcę zapeszać, ale chyba podziałał. Życzcie mi spokojnej nocy, padam na pysk.

A ja rosnę i rosnę
Stary 2014-02-27, 19:39   #1826
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
O to czas kupić

Moni, duuużo sił na kolejny cykl.

Oj ja też już bym chciała brzuszek poćwiczyć.

Dziewczyny, nie chcę wywoływać wilka z lasu, ale dziś mieliśmy taki sajgon z Antkiem, że wygląda mi to na kolki. Kilka godzin płaczu, niczym nie można było go uspokoić. Kupiłam w aptece czopki Viburcol i nie chcę zapeszać, ale chyba podziałał. Życzcie mi spokojnej nocy, padam na pysk.
one juz bez recepty ? jak pomogly to dobrze, chociaz to homeopatia mam nadzieje ze to nie kolki i to tylko jednorazowe zycze spokojnej nocki

a ja chce rozwodu... no mam ochote ubic wlasnego meza za to ze jest... eh nawet ciezko mi okreslic jaki on jest
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-02-27, 19:40   #1827
Linka1984
Zakorzenienie

Bajka przejdzie Ci :-P

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-27, 19:43   #1828
czarna_mala
Zakorzenienie

Cytat:
Spokojnej nocki, oby Antonio spał jak suseł

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
a ja chce rozwodu... no mam ochote ubic wlasnego meza za to ze jest... eh nawet ciezko mi okreslic jaki on jest
Znowu coś wymyśla?

Ja mojego czasami też mam ochotę odesłać tam skąd przyszedł problem w tym, że to ja przyszłam mieszkać do Niego

- insulinooporność

× 6

Edytowane przez czarna_mala
Czas edycji: 2014-02-27 o 19:44
Stary 2014-02-27, 19:43   #1829
teorema
Wtajemniczenie

Moje biedne oczy, mialam dziś takie badania, że AŁA Byłam u prof dr specjalisty chorób oczu i co? Mam przepaloną siatkówkę, tam, gdzie oko mi robili dwukrotnie i dlatego będzie CC. Do tego w drugim oku zaczyna sie proces degeneracji plus rogówka ma fatalną grubość.
Czyli miałam przeczucie, ze coś jest nie tak. Dobrze, że nie dałam się zbyć u poprzedniej lekarki.

Cytat:

--
Ale chamidło z niego.

Hihi, a do brownie to nie potrzebujesz nawet miksera Bo wszystko się łączy "byle jak" Jak do muffinków
Cytat:
Napisane przez czarna_mala Pokaż wiadomość
Teraz mam niby jasny brąz z 2cm odrostami bardzo szybko rosną mi kłaczki

Teo być może mam jakiś ukryty ubytek zapiszę się jutro do stomatologa, powiem żeby dokładnie obejrzał otwór gębowy
A to dość łatwo powinien Ci wyjść blond. Myslalam, żeś czarna

Ja kiedyś tak miałam - ubytek pod źle założoną plombą!!! na gorze nic nie widac, po rozborowaniu masakra.

teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 19:50   #1830
czarna_mala
Zakorzenienie

Cytat:
A to dość łatwo powinien Ci wyjść blond. Myslalam, żeś czarna

Ja kiedyś tak miałam - ubytek pod źle założoną plombą!!! na gorze nic nie widac, po rozborowaniu masakra.
Mój mąż jest anty blond bo byłam kiedyś czarna i tę opcję wolał mój mąż, ale po # zmieniłam kolor i obcięłam włosy od pasa do ramion

Muszę zwrócić na to uwagę mojej pani "doktór", że może być coś niewidocznego pod plombą

- insulinooporność

× 6
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości